-
Μπορεί να είναι και η χαριστική βολή, αυτό το τεστ.
Το ματάκι μένει μαύρο, ακόμα και όταν το χτυπάς; -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Το ματάκι μένει μαύρο, ακόμα και όταν το χτυπάς;Ναι μενει παντα μαυρο , αλλά η μπαταρια ΣΚΥΛΟΣ!!!!
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Το ματάκι μένει μαύρο, ακόμα και όταν το χτυπάς;Ενώ αν δεν το κάνει θα κερδίσει δέκα ακόμα μιζιές;
-
Γεια σας! πριν από 8 μέρες με άφησε η μπαταρία μου ένα πρωινό που πήγαινα για δουλειά….ούτε με σπρώξιμο πήρε…. (έχω αμάξι παλιάς τεχνολογίας…) και αναγκάστηκα να φωνάξω ένα συγγενικό πρόσωπο με καλώδια από την δική μπαταρία να μου δώσει …ρεύμα! Όλα καλά, έκανα την δουλειά μου. Η μπαταρία μου ήταν πολλών χρονών…..ίσως πάνω από 10 έτη και μάλιστα πριν 2-3 χρόνια από δική βλακεία (είχα ξεχάσει τα αλαρμαμ ανοιχτά για πολλές ώρες….) της έδωσα ρεύμα από άλλη πηγή, έκανα ταξίδι και από τότε «τζάμι» ήταν.!!!
Φυσικά πήγα και πήρα τώρα μπαταρία αλλά ομολογώ με το πρώτο «τσαφ» αμέσως παίρνει μπροστά!!!!! (η παλιά). Το δουλεύω σχεδόν κάθε μέρα για πολύ λίγο όμως…..
Την καινούργια μπαταρία την κουβαλώ συνέχεια στο αμάξι. Τι να κάνω;;;;;; να αλλάξω άμεσα την μπαταρία; Ή να το αφήσω έτσι και σε περίπτωση που δεν πάρει ξανά μπροστά να την αλλάξω εκείνη την στιγμή;;;;;;;; (ένα κλειδάκι 10αρι μέσα σε 3-4 λεπτά έγινε η αλλαγή)!!!! Η καινούργια μπαταρία θα κρατήσει την αρχική της φόρτιση;;;; (την έβαλε το μαγαζί πάνω από μια ώρα στο μηχάνημα πριν την πάρω….)
Και τέλος αν βάλω την νέα μπαταρία (την δουλέψω για λίγο….) την παλιά που την πετάνε;;;; στο κουβά της ανακυκλώσεως;;;;; ή την πάω σε κανένα κοντινό συνεργείο και τους την αφήνω;;;;;;; -
Eρώτηση:
Αν αφήσω το αμάξι για 1,5 μήνα ακίνητο, να βγάλω τους πόλους ή δεν έχει νόημα? -
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Eρώτηση:
Αν αφήσω το αμάξι για 1,5 μήνα ακίνητο, να βγάλω τους πόλους ή δεν έχει νόημα?να τους βγαλεις γιατι ακομα και σβηστο το αμαξι εχει ηλεκτρικες καταναλωσεις, ρολοι, μνημες ραδιοφωνου και εγκεφαλων κ.α.
-
Αφού πήρες καινούργια, άλλαξέ την.
Δεν ξέρεις που μπορεί να σε αφήσει (στη μέση του δρόμου;νύχτα σε ερημιά;) και με τέτοια ζέστη, δεν είναι ωραίες τέτοιες «εκπλήξεις».
Την παλιά την αφήνεις σε συνεργείο ή δίπλα σε κάδο όπου θα την εξαφανίσουν οι γύφτοι...
-
Έχουμε άποψη για τις μπαταρίες Fiamm; Μεταξύ μιας Fiamm με κόστος 68 ευρώ (60ΑΗ/600Α) και μιας Exide με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και τιμή 80 ευρώ, αξίζουν τα 12 ευρώ παραπάνω ή όχι; Και οι 2 προσφέρονται με 24 μήνες εγγύηση.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Έχουμε άποψη για τις μπαταρίες Fiamm; Μεταξύ μιας Fiamm με κόστος 68 ευρώ (60ΑΗ/600Α) και μιας Exide με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και τιμή 80 ευρώ, αξίζουν τα 12 ευρώ παραπάνω ή όχι; Και οι 2 προσφέρονται με 24 μήνες εγγύηση.Παρε τη φτηνη.
Αν κρατησει 5 χρονια, ειναι 13€ το χρονο
Αν η αλλη κρατησει 6 παλι τοσα ειναιτο χρονοΣιγα την οικονομια.
-
+1 για FIAMM, δεν είναι 'ανώνυμη'. Και η EXIDE καλή, αλλά .... τα +12 € θα τα χρησιμοποιούσα αλλού σήμερα!
-
Ο χρήστης 1kost12 έγραψε:
Και τέλος αν βάλω την νέα μπαταρία (την δουλέψω για λίγο….) την παλιά που την πετάνε;;;; στο κουβά της ανακυκλώσεως;;;;; ή την πάω σε κανένα κοντινό συνεργείο και τους την αφήνω;;;;;;;
Καλημέρα! Την παλιά μπαταρία να την πας στο μαγαζί που την αγόρασες. Έχει νομική υποχρέωση από τη στιγμή που εμπορεύεται καινούργιες να δέχεται και τις παλιές.
Ο τρόπος που θα τη διαχειριστεί ο παλιατζής που θα τη βρει στον κάδο μολύνει το περιβάλλον. (τις μαζεύουν μέσα σε λάκους, τις βάζουν φωτιά για να πάρουν τα υλικά που θέλουν και μετά πετάνε χώμα από πάνω και γειά σας....)
Άμα εμείς πετάμε μπαταρίες στο πεζοδρόμιο μην τρελαινόμαστε με αυτούς που καίνε δάση και πετάνε σκουπίδια στη θάλασσα ή σε απομονωμένες αλάνες. Τουλάχιστον αν θέλετε να το κάνετε ή να το προτείνετε σε άλλους μην το αναφέρετε εδώ χύμα αλλά στείλτε πμ.
Παίζουν και κάτι αυτόφωρα για μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά το θέμα είναι η γνώση των επιπτώσεων μιας πράξης και όχι να πρέπει να έχουμε τον μπαμπούλα από δίπλα για να είμαστε σωστοί. -
Ο χρήστης TheoSalas έγραψε:
Και τέλος αν βάλω την νέα μπαταρία (την δουλέψω για λίγο….) την παλιά που την πετάνε;;;; στο κουβά της ανακυκλώσεως;;;;; ή την πάω σε κανένα κοντινό συνεργείο και τους την αφήνω;;;;;;;
Καλημέρα! Την παλιά μπαταρία να την πας στο μαγαζί που την αγόρασες. Έχει νομική υποχρέωση από τη στιγμή που εμπορεύεται καινούργιες να δέχεται και τις παλιές.
Ο τρόπος που θα τη διαχειριστεί ο παλιατζής που θα τη βρει στον κάδο μολύνει το περιβάλλον. (τις μαζεύουν μέσα σε λάκους, τις βάζουν φωτιά για να πάρουν τα υλικά που θέλουν και μετά πετάνε χώμα από πάνω και γειά σας....)
Άμα εμείς πετάμε μπαταρίες στο πεζοδρόμιο μην τρελαινόμαστε με αυτούς που καίνε δάση και πετάνε σκουπίδια στη θάλασσα ή σε απομονωμένες αλάνες. Τουλάχιστον αν θέλετε να το κάνετε ή να το προτείνετε σε άλλους μην το αναφέρετε εδώ χύμα αλλά στείλτε πμ.
Παίζουν και κάτι αυτόφωρα για μόλυνση του περιβάλλοντος αλλά το θέμα είναι η γνώση των επιπτώσεων μιας πράξης και όχι να πρέπει να έχουμε τον μπαμπούλα από δίπλα για να είμαστε σωστοί.Ωραίος !!Ευχαριστούμε για τις πολυ χρησιμες πληροφοριες!!!!!!!!
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Έχουμε άποψη για τις μπαταρίες Fiamm; Μεταξύ μιας Fiamm με κόστος 68 ευρώ (60ΑΗ/600Α) και μιας Exide με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά και τιμή 80 ευρώ, αξίζουν τα 12 ευρώ παραπάνω ή όχι; Και οι 2 προσφέρονται με 24 μήνες εγγύηση.Άν δεν έχεις 'υψηλές απαιτήσεις ρουφήγματος ενέργειας' πάρε τη φθηνή...μια χαρά θά'σαι!!
-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Το ματάκι μένει μαύρο, ακόμα και όταν το χτυπάς;Ναι μενει παντα μαυρο , αλλά η μπαταρια ΣΚΥΛΟΣ!!!!
λοιπόν αυτό το πράγμα συμβαίνει και στη δικιά μου. Αλλαγμένη το καλοκαίρι του '10 εκτάκτως στην Χαλκιδική. Εδώ και ένα περίπου χρόνο, ίσως λιγότερο ίσως και περισσότερο-αρκετό καιρό πάντως, είναι μαύρη η μπίλια. Ποτέ δε την φόρτισα, ποτέ δε μου έμεινε, ποτέ δεν έμενα με μεγάλα φώτα/αλάρμ/κλπ ανοιχτά για ώρα, ίσως λίγο μουσική χαμηλά άντε και τα θέσεως. Τις τελευταίες μέρες όμως μου κάνει κάτι περίεργα του τύπου κομπιάσματα κατά το μιζάρισμα χρόνου μισού δευτερολέπτου, ίσα να καταλάβεις δλδ ότι κάτι δεν πάει καλά. Καλώδια έχω μαζί μου αλλά να έχω το νου μου για μέτρηση/αλλαγή ; Θα έχω και το πολύμετρο μαζί μου, τι θα πρέπει να δείχνει;
να'τη
update: Την μέτρησα. Μηχανή σβηστή: 12.70V. Μηχανή ανοιχτή: 14.48V. Well?
-
Πήγα σήμερα να μπω στο αυτοκίνητο και δε δούλευε το κεντρικό κλείδωμα...
Ανοίγω με το κλειδί, δε δουλεύει τίποτα ηλεκτρικό
Για μιζιά ούτε λόγος...
Μετράω τη μπαταρία (Varta, 60 Ah, 480 CCA, 8ος/2007) και είναι στα 6.5 V!
Μέχρι χθες δούλευε κανονικά, χωρίς κομπιάσματα.
Βέβαια το χειμώνα που την είχα μετρήσει ήταν κάτω από 12.5 V, και ούτως ή άλλως πήγαινε για αλλαγή γιατί έχει κλείσει 6 χρόνια ζωής..Απλά μου έκανε εντύπωση ο ξαφνικός της θάνατος...περίμενα μια ομαλή πορεία προς το νεκροταφείο..και όχι, δεν ξέχασα τίποτα ανοιχτό...
Βρέθηκε και η αντικαταστάτριά της - μια Varta D24 (60 Ah, 540 CCA) στα 79 €. Να δούμε πόσο θα κρατήσει και αυτή.
Υ.Γ. επειδή προβλέπεται σοβαρό διάστημα ακινησίας το χειμώνα, ωφελεί καθόλου η αποσύνδεση της μπαταρίας;
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
λοιπόν αυτό το πράγμα συμβαίνει και στη δικιά μου. Αλλαγμένη το καλοκαίρι του '10 εκτάκτως στην Χαλκιδική. Εδώ και ένα περίπου χρόνο, ίσως λιγότερο ίσως και περισσότερο-αρκετό καιρό πάντως, είναι μαύρη η μπίλια. Ποτέ δε την φόρτισα, ποτέ δε μου έμεινε, ποτέ δεν έμενα με μεγάλα φώτα/αλάρμ/κλπ ανοιχτά για ώρα, ίσως λίγο μουσική χαμηλά άντε και τα θέσεως. Τις τελευταίες μέρες όμως μου κάνει κάτι περίεργα του τύπου κομπιάσματα κατά το μιζάρισμα χρόνου μισού δευτερολέπτου, ίσα να καταλάβεις δλδ ότι κάτι δεν πάει καλά. Καλώδια έχω μαζί μου αλλά να έχω το νου μου για μέτρηση/αλλαγή ; Θα έχω και το πολύμετρο μαζί μου, τι θα πρέπει να δείχνει;
update: Την μέτρησα. Μηχανή σβηστή: 12.70V. Μηχανή ανοιχτή: 14.48V. Well?
Όταν λες κομπιάσματα εννοείς δεν ακούγεται τόση ζωηρή η μίζα όπως πριν; Tα 12,7v δείχνουν φυσιολογικά ή τουλάχιστον δε δικαιολογεί τη διαφορά στη μίζα.
Πήγα σήμερα να μπω στο αυτοκίνητο και δε δούλευε το κεντρικό κλείδωμα...
Ανοίγω με το κλειδί, δε δουλεύει τίποτα ηλεκτρικό
Για μιζιά ούτε λόγος...
Μετράω τη μπαταρία (Varta, 60 Ah, 480 CCA, 8ος/2007) και είναι στα 6.5 V!
Μέχρι χθες δούλευε κανονικά, χωρίς κομπιάσματα.
Βέβαια το χειμώνα που την είχα μετρήσει ήταν κάτω από 12.5 V, και ούτως ή άλλως πήγαινε για αλλαγή γιατί έχει κλείσει 6 χρόνια ζωής..Απλά μου έκανε εντύπωση ο ξαφνικός της θάνατος...περίμενα μια ομαλή πορεία προς το νεκροταφείο..και όχι, δεν ξέχασα τίποτα ανοιχτό...
Βρέθηκε και η αντικαταστάτριά της - μια Varta D24 (60 Ah, 540 CCA) στα 79 €. Να δούμε πόσο θα κρατήσει και αυτή.
Υ.Γ. επειδή προβλέπεται σοβαρό διάστημα ακινησίας το χειμώνα, ωφελεί καθόλου η αποσύνδεση της μπαταρίας;
Με 12,5v από το χειμώνα τι περίμενες; Θεωρητικά στο 80% ήταν. Έπρεπε να την παρακολουθείς και μάλιστα 6ετίας μπαταρία.Είσαι σίγουρος ότι δεν είχε κάποια διαφορά στο μιζάρισμα; Αλλά γενικά δε δίνεις σημασία μέχρι που τη πατάς! Δεν είναι πάντα ομαλή η πτώση, όταν αρχίζει και 'πέφτει' ανάλογα και με τη χρήση που γίνεται μπορεί να έχει γρήγορη πτώση.
-
Τους δύο τελευταίους χειμώνες η εκκίνηση ήταν λίγο πιο δύσκολη από παλιά όταν είχε κρύο. Έπρεπε να κρατήσω τη μιζιά 1-2 δευτερόλεπτα παραπάνω, αυτό μόνο. Ποτέ δε χρειάστηκε δεύτερη μιζιά. Από την άνοιξη και μετά δεν μου έδινε την παραμικρή αφορμή για να σκεφτώ ότι έχει θέμα. Μάλιστα την είχα μετρήσει σε έναν ηλεκτρολόγο με αυτό το όργανο που την θέτει υπό φορτίο αντίστοιχο μιας μιζιάς, και ήταν μια χαρά.
Σίγουρα είχε πάρει την κάτω βόλτα, απλά θα περίμενα πρώτα π.χ. να έχω πραγματικές δυσκολίες στην εκκίνηση, ή τουλάχιστον να μείνει λίγο ρεύμα για να λειτουργεί το κεντρικό κλείδωμα και το καντράν, παρά να ψοφήσει εντελώς έτσι ξαφνικά. Μέχρι την προηγούμενη δούλευε μια χαρά.
Δεν πειράζει, μακάρι να κρατήσει και η επόμενη άλλο τόσο...
-
Μου ήρθε στο μυαλό ότι θα μπορούσε, θεωρητικά, να φταίει και το δυναμό, παρότι δεν υπήρξε ποτέ σχετική ένδειξη. Τη μπαταρία θα την αλλάξω ούτως ή άλλως, αλλά μπορώ να κάνω κάτι για να διαγνώσω αν υπάρχει πρόβλημα και στο δυναμό;
Σκέφτομαι πως αν με τον κινητήρα σε λειτουργία, το πολύμετρο δείχνει 14 V +, αυτό θα ήταν μια ένδειξη ότι το δυναμό δουλεύει. Σωστά;
-
Ο χρήστης ArrowsFA1 έγραψε:
Σκέφτομαι πως αν με τον κινητήρα σε λειτουργία, το πολύμετρο δείχνει 14 V +, αυτό θα ήταν μια ένδειξη ότι το δυναμό δουλεύει. Σωστά;Πολλές φορές το δυναμό βγάζει σωστή τάση αρχικά, αλλά μόλις ζεσταθεί ο ανορθωτής μετά απο λίγο αρχίζει και πέφτει και μπορεί να φτάσει κάτω απο 12,5 που σημαίνει οτι πλέον το δυναμό δέν κάνει τίποτα και όλο το ρεύμα το δίνει η μπαταρία.
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να βάλεις ένα απο αυτά τα βολτόμετρα που μπαίνουν στον αναπτήρα, έτσι έχεις ανα πάσα στιγμή την τάση.
http://image.made-in-china.com/2f0j00Pv ... CAR-V-.jpg
-
Mε άφησε κι εμένα η δικιά μου, μετά από ένα μήνα ακινησίας. 4 ετών Alphaline. Την φόρτισα, ανέβηκε στην σωστή τάση αλλά δεν μπορούσε να εκκινήσει το αμάξι. Έγινε παραγγελία Bosch S5 τελικά, αύριο θα είναι εδώ.
Μπαταρία αυτοκινήτου...