-
Ο χρήστης costaslio έγραψε:
Η φτηνοτερη, αρκει να κραταει 4 χρονια!
4 χρονια δεν ειναι τιποτα...
Για Bosch τι λέτε;;;;
S3 οχι, S4 S5 ναι.
-
-
Ποιά ειναι η καλύτερη μάρκα μπαταρίας;;;Μεγάλη κουβέντα ξεστόμισες!!
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Η φτηνοτερη, αρκει να κραταει 4 χρονια!
4 χρονια δεν ειναι τιποτα...
Για Bosch τι λέτε;;;;
S3 οχι, S4 S5 ναι.
Γιατί οχι η s3 που είναι και η φθηνότερη;;;;;
-
1ον η S3 συνηθως βγαζει 2-3 χρονια.
2ον δεν κανει για τα συγχρονα αυτοκινητα που κανουν διαφορετικη φορτιση απο τα παλαιοτερα. -
Κλασσική μιτσούμπα με υγρά και τα σάπια κόκκινα καπάκια, να μην επαναλαμβανόμαστε
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
1ον η S3 συνηθως βγαζει 2-3 χρονια.
2ον δεν κανει για τα συγχρονα αυτοκινητα που κανουν διαφορετικη φορτιση απο τα παλαιοτερα.Γιατί το λες αυτό; διότι υπάρχει αυτή S3000 12V 40AH-340EN A-Εκκίνησης που με καλύπτει στο πεζό και κάνει 49 ευρω , αλλά και αυτή S3012 12V 88AH-740EN A-Εκκίνησης που κάνει 118,5 ευρώ !! Και οι 2 είναι s3 αλλά ... έχουν διαφορά!!! Αν ξέρεις κάτι υπεύθυνα, πέσ το μου σε παρακαλώ !!! Ευχαριστω !!!!
-
Οι μπαταριες χαρακτηριζονται από την αποθηκευτική ικανότητα (νούμερο σε ΑΗ ) και σε ρεύμα εκκίνησης (νούμερο σε Α)
Το παράδειγμα σου αφορά δυο εντελώς διαφορετικές μπαταρίες ,οπότε και η συγκριση ειναι άστοχη
Με βάση τις διαστάσεις που χωράνε στο αυτοκίνητο μπορέις να επιλέξεις την μέγιστη αποθηκευτική ικανότητα (που θα βοηθήσει στην στραβή της ξεχασμένης λάμπας) ή στο μεγάλο ρεύμα εκκίνησης
Επειδή το ρεύμα εκκίνησης έχει να κάνει με το πάχος και την απόσταση των πλακών, τα μεγάλα ρεύματα εκκίνησης δείχνουν αδυναμία στην περίπτωση κραδασμών (πχ κίνηση σε χωματόδρομο)
Οι καλύτερες μπαταρίες είναι οι τύπου Marine )που αντέχουν βαθεία εκφόρτιση ή ακόμα καλύτερα οι τύπου gel ή agm (διπλάσια ζωή με διπλάσιο κόστος)Από μάρκα έχω καλή εικόνα για τις hankook
Αν παραγγείλεις από internet προσοχή στον χαρακτηρισμό δεξιά ή αριστερή , έχει σχέση με την θέση των πόλων κια αν κάνεις λάθος , μπορέι να μην φθάνουν τα καλώδια -
Ξερει κανείς τι μπαταρία (αμπέρ και χωριτικότητα)φοράει το πεζό 107 1,0 βενζίνη και το κασκάι 1,6 βενζινη ;
Ευχαριστώ kospapad , με προβλημάτισε το.... δεξια αριστερη......
-
Επειδή όλα τα αυτοκίνητα δεν είναι ίδια, δεν κινούνται στις ίδιες περιοχές (άρα και θερμοκρασίες) ούτε έχουν τον ίδιο οδηγό με τις καλές ή κακές συνήθειες του καθενός δεν μπορείς να εγγυηθεί κανένας ότι μια μπαταρία θα βγάλει ένα, δυο ή 10 χρόνια. Συνήθως το ανακαλύπτεις όταν την αλλάξεις. Τέλος στις καινούργιες που δεν θέλουν συντήρηση παίζει ρόλο και το πόσο καιρό ήτανε στο ράφι και περίμενε αγοραστή. Άποψη μου είναι δες τα χαρακτηριστικά που προτείνει ο κατασκευαστής και επέλεξε κάποια με αυτά περίπου τα χαρακτηριστικά (συνήθως λίγο προς τα πάνω να βάλεις σε AH και CCA ) δεν πειράζει. Αυτό με τους πόλους πολύ σωστό.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
............ Αυτό με τους πόλους πολύ σωστό.Εμένα μου φαίνονται ίδιοι για το κασκάι έμαθα θέλει Standard Type L1 12V - 50Ah - 420A, για το πεζό;;;;
-
............ Αυτό με τους πόλους πολύ σωστό.
Εμένα μου φαίνονται ίδιοι για το κασκάι έμαθα θέλει Standard Type L1 12V - 50Ah - 420A, για το πεζό;;;;
Mε 52-55αρα στο Nissan και 44-45άρα στο Peugeot εισαι έτοιμος! Τα αμπέρ εκκίνησης (CCA) είναι για τις κρύες εκκινήσεις και αφορούν συγκεκριμένες συνθήκες και έχουν ευαισθησία λόγω κατασκευής, έτσι κράτησε Varta 44Αh - 440A σε μένα 3 μήνες με κομμένο στοιχείο! Εγώ για παράδειγμα τώρα έχω 50άρα με μόλις 250Α.
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
..........Mε 52-55αρα στο Nissan και 44-45άρα στο Peugeot εισαι έτοιμος..........Ευχαριστώ!!!
Για κασκάι κατέληξα εδώ :
Μπαταρία Αυτοκινήτου Bosch S5002 12V 54AH-530EN A-Εκκίνησης
ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): S5002 €69.50
.
Για πεζό εδώ:
Μπαταρία Αυτοκινήτου Bosch S4001 12V 44AH-440EN A-Εκκίνησης
ΚΩΔΙΚΟΣ (SKU): S4001 €62.50Καλές;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
-
Πάντως .... πρέπει να είσαι ολίγον μάντης για να βγαλεις άκρη με τις μπαταρίες....
κοιτάω στο κασκάι την μπαταρία που έχει, γραφει 50Αh και 420Α και ολοι προτείνουν να βάλω 55Αh και 530 Α
κοιταω στο πεζό γραφει μόνο 200-300Α και μου προτείνουν γύρω στα 45Αh και 440Α
στο δε τέριος γραφει μόνο 28Ah!
Τα δε βιβλιαράκια στα 2 πρώτα αμαξια δε γραφουν τίποτα για πόση ισχύ πρέπει να έχει η μπαταρία !!!!
Ερωτώ εγώ που δεν είμαι ειδικός : Τι να κάνω; ποιόν να ακούσω ; πόσο άραγε πρέπει να ψαξω; μήπως να φοιτήσω σε σχολή ηλεκτρολόγων;;;
Καλή Ανάσταση!!! -
Να αποφύγεις μπαταρίες με πολύ υψηλά αμπέρ ψυχρής εκκίνησης γιατί ταλαιπωρούν τις μίζες, αυτές οι μπαταρίες είναι για αυτοκίνητα με πολύ υψηλές συμπέσεις, πχ ντήζελ, δεν υπάρχει λόγος να έχεις περισσότερα από 380-420 Α εκκίνησης, άλλος ένας λόγος είναι ότι για να έχει μια μπαταρία πολλά Α εκκίνησης οι πλάκες δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και μόλις στραβώσουν λίγο ή πάθουν θειίκωση μετά 2-3 χρόνια,( μαζεύουν άλατα θείου στο κάτω μέρος ) ακουμπάνε οι πλάκες μεταξύ τους και βραχυκυκλώνουν.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Να αποφύγεις μπαταρίες με πολύ υψηλά αμπέρ ψυχρής εκκίνησης γιατί ταλαιπωρούν τις μίζες, αυτές οι μπαταρίες είναι για αυτοκίνητα με πολύ υψηλές συμπέσεις, πχ ντήζελ, δεν υπάρχει λόγος να έχεις περισσότερα από 380-420 Α εκκίνησης, άλλος ένας λόγος είναι ότι για να έχει μια μπαταρία πολλά Α εκκίνησης οι πλάκες δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και μόλις στραβώσουν λίγο ή πάθουν θειίκωση μετά 2-3 χρόνια,( μαζεύουν άλατα θείου στο κάτω μέρος ) ακουμπάνε οι πλάκες μεταξύ τους και βραχυκυκλώνουν.Ευχαριστώ !!!!
-
Να αποφύγεις μπαταρίες με πολύ υψηλά αμπέρ ψυχρής εκκίνησης γιατί ταλαιπωρούν τις μίζες, αυτές οι μπαταρίες είναι για αυτοκίνητα με πολύ υψηλές συμπέσεις, πχ ντήζελ, δεν υπάρχει λόγος να έχεις περισσότερα από 380-420 Α εκκίνησης, άλλος ένας λόγος είναι ότι για να έχει μια μπαταρία πολλά Α εκκίνησης οι πλάκες δεν έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και μόλις στραβώσουν λίγο ή πάθουν θειίκωση μετά 2-3 χρόνια,( μαζεύουν άλατα θείου στο κάτω μέρος ) ακουμπάνε οι πλάκες μεταξύ τους και βραχυκυκλώνουν.
Ευχαριστώ !!!!
Ότι σου είπε ο 21Quadra! Μη τα 'κυνηγάς' τα αμπερ εκκίνησης, εκτός αν ζεις κάπου που έχει πολυ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο! Εγώ προσωπικά καλώς ή κακώς Varta & Βosch δε ξαναγοράζω, δε σημαίνει ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα, απλώς απογοητεύτηκα με την Varta με το κομμένο στοιχείο και μάλιστα είχα θειϊκωση στους πόλους στους 3 μήνες ,υπάρχουν πολλοί κάτοχοι που είναι ευχαριστημένοι, απλώς αυτή η εμπορικότητα τους δε μου αρέσει, υπάρχουν τόσες άλλες μάρκες.Εγώ όπως είπα σε 1300 αμάξι έχω Mitsuba 50άρα 250A και 1,5 χρόνο δεν έχω κανένα πρόβλημα και πέρασε και δύο χειμώνες σχεδόν. Βάλε και 55άρα με 350Α, δε θα καταλάβεις διαφορά.
Άκρη με τις μπαταρίες σίγουρα δε βγάζεις απλώς παίρνεις μία, υπολογίζεις λίγο να είναι γνωστή μάρκα κάνεις το σταυρό σου και όσο κρατήσει.
Το Daihatsu Terios 28αρα;;;; Aν είναι έτσι του βάζει 40-44, εφόσον χωράει.Καλή Ανάσταση!!
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Ευχαριστώ !!!!
Ότι σου είπε ο 21Quadra! Μη τα 'κυνηγάς' τα αμπερ εκκίνησης, εκτός αν ζεις κάπου που έχει πολυ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και πάλι δεν είναι απαραίτητο! Εγώ προσωπικά καλώς ή κακώς Varta & Βosch δε ξαναγοράζω, δε σημαίνει ότι θα έχεις κάποιο πρόβλημα, απλώς απογοητεύτηκα με την Varta με το κομμένο στοιχείο και μάλιστα είχα θειϊκωση στους πόλους στους 3 μήνες ,υπάρχουν πολλοί κάτοχοι που είναι ευχαριστημένοι, απλώς αυτή η εμπορικότητα τους δε μου αρέσει, υπάρχουν τόσες άλλες μάρκες.Εγώ όπως είπα σε 1300 αμάξι έχω Mitsuba 50άρα 250A και 1,5 χρόνο δεν έχω κανένα πρόβλημα και πέρασε και δύο χειμώνες σχεδόν. Βάλε και 55άρα με 350Α, δε θα καταλάβεις διαφορά.
Άκρη με τις μπαταρίες σίγουρα δε βγάζεις απλώς παίρνεις μία, υπολογίζεις λίγο να είναι γνωστή μάρκα κάνεις το σταυρό σου και όσο κρατήσει.
Το Daihatsu Terios 28αρα;;;; Aν είναι έτσι του βάζει 40-44, εφόσον χωράει.Καλή Ανάσταση!!
Kai εγώ τρελλάθηκα με το τέριος !!!!! Ευχαριστώ για τις πληροφορίες!! Πάντως για να ξέρεις στα αμάξια μου από παλιά οι μπαταρίες μ ου κρατάνε πάνω από 5 με 6 χρόνια !!! Στο πεζό είναι από το 2007 και στο κασκαι από το 2010 , η αδελφή μουτην μαμίσια στο γκολφάκι της την άλλαξε στα 2 χρονια !! Η αλλη μου αδελφή στο γράντ βιταρα της κρτησε η μαμίσια από το 2005 έως πέρσι (2012)!!!!!
Εν τω μεταξύ σε μαιλ που έστειλα σε αντιπρόσωπο της μποσσ μου λεει ότι υπάρχουν η s3 s4 kai s5 η οποια η μια είναι ποιο ενισχυμένη από την άλλη , τώρα τι ενισχυση έχουν -
Είναι άδικο να καταδικάζεις μια μάρκα. Κάθε μάρκα έχει διάφορες σειρές με διαφορετικές τεχνολογίες αλλά και τιμές. (όπως και στα λάστιχα)
Τώρα τι εννοεί ο καθένας ενίσχυση ή τι διαφορές μπορεί να έχουν δεν είναι απλό αν δεν ασχοληθείς να βρεις τι είναι. Μάλλον όμως αν διαβάσεις λίγο τις μπροσούρες λένε διάφορα που κάνουν με τα οποία υποτίθεται ξεχωρίζουν. Δεν είναι εύκολο να εκτιμήσεις πόσο κοστίζει το κάθε κόλπο αλλά λένε για διαφορετικές χημείες, μονώσεις, διαφορετικές συνθέσεις, διάφορα πάχη ή για τρυπητές πλάκες και τέτοια.
Κάποια από αυτά μπορεί να δίνουν αμπέρ εκκίνησης άλλα αντοχή στο χρόνο κλπ. -
Αμα η προηγουμενη μπαταρια κρατησε πχ 5 χρονια και πανω, γιατι ολο το μισος και ο αλληλοσπαραγμος?
Εχω μια μπαταρια ουτε ξερω τι μαρκα, την αγορασα απο ενα τυχαιο βενζιναδικο. Ημουν 2ος σε φαναρι, αναψε πρασινο, εσβησε του μπροστινου και λογω χαζομαρας χτυπησα πανω του. Μιλαμε για 'χτυπημα' αστειο, βγηκαμε και οι δυο εξω, ειπαμε 'σορρυ' ο ενας στον αλλον και μπηκαμε μεσα στα αυτοκινητα. Μονο που το δικο μου απο το τρανταγμα η μπαταρια ψοφησε και πηρα μια 45ah νομιζω απο το διπλανο βενζιναδικο.
Την εχω 5 χρονια τωρα ισως και παραπανω, εχει ψοφησει πια, οταν εχει πολυ κρυο και δεν κουνησω το αυτοκινητο για 2 μερες, παιρνει με καλωδιο. Τωα το καλοκαιρι μια χαρα ομως...!!!
Τι διαφορα θα εχε αν παρω μια με 60 € και κρατησει πχ 5 χρονια και μια με 72€ και κρατησει 6 χρονια? Το ιδιο δεν ειναι?
Μπαταρία αυτοκινήτου...