-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μήπως μπορεί να γίνει κάποια ρύθμιση ή αντικατάσταση όποιου τμήματος είναι υπεύθυνου για αυτό (δεν είναι το δυναμό αλλά τα συνοδά ηλεκτρονικά του).Δεν ξερω φιλε, πραγματικα δεν ξερω...Αλλα αν μπορουσε, μαλλον θα μου το προτεινε ο μηχανικος (στον οποιο και πηγαινω το αυτοκινητο 7 χρονια και τον θεωρω εκτος απο πολυ καλο στη δουλεια του και πολυ εμπιστο ανθρωπο)
Τι να πω, δεν εχω κατι αλλο να δοκιμασω εκτος απο αυτο που εγραψα πιο πανω. Επομενο βημα, η ανακυκλωση...
-
Ο χρήστης ovabus έγραψε:
Κατσε γιατι δεν καταλαβα.
Σου αδειαζει η μπαταρια και νομισες οτι εκφορτιστηκε επειδη δεν το εβαλες μπροστα 3-4 μερες?
Δεν υπαρχει περιπτωση, εχεις διαρροη ή η μπαταρια ειναι σαπια
To προβλημα το ειχα αναφερει και εδω:
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=13906&p=2497833&hilit=subaru+impreza+wrx#p2497833ριξε μια ματια, αν θελεις, για να μην τα ξαναγραφω και κουραζω και τους υπολοιπους.
Το αμαξι, αφου οπως ειπα μετρηθηκε 3 μερες συνεχεια με πολυμετρα, δεν εχει διαρροη. Η καταναλωση του ειναι απο 0.00 εως 0.01, ανυπαρκτη δηλαδη.
Απ'οτι εχουμε συμπερανει με μηχανικο/ηλεκτρολογο και αποδειχθηκε με τα οργανα, το συγκεκριμενο δυναμο δε φορτιζει τη μπαταρια παρα μονο αν αυτη εχει αρχισει και πεφτει αρκετα, οποτε αν θεωρησουμε οτι αυτο οντως συμβαινει, τοτε οταν ειναι ηδη χαμηλα και το αφησω κι εγω 5-6 μερες σε ακινησια, ε, παπαλα μετα...
Μια λυση που προταθηκε και αρχισα να δοκιμαζω απο προχθες, ειναι να κινω μονιμα το αυτοκινητο εχοντας τα φωτα στη θεση 1, 'θεσης' δηλαδη. Το δυναμο σε αυτη την περιπτωση φορτιζει μονιμα τη μπαταρια μιας και βλεπει οτι υπαρχει, εστω μικρη, καταναλωση.
Ο μηχανικος μου ειπε μια αντιστοιχη με τη δικη μου περιπτωση ενος (Subaru) Forester που τελικα λυθηκε με αυτο τον τροπο. Προφανως η μπαταρια (που ειναι μολις 15 μηνων και ειναι σε πολυ καλη κατασταση) δε φορτιζεται σωστα με τον τροπο φορτισης του δυναμο (και ισως ουτε και με τους φορτιστες) οποτε και εξασθενει μετα απο καποιο διαστημα. Οπως θα δεις και σε προηγ. post μου, μεχρι 10-12 μηνες μιας νεας μπαταριας και δεν εχω προβληματα, μετα απο εκει σιγα-σιγα ξεκινανε ολα αυτα. Προφανως γιατι ο συγκεκριμενος τροπος φορτισης τις φθειρει και απλα αντεχουν τοσο στην αρχη επειδη ειναι καινουριες.
Εχω αλλαξει 5 μπαταριες σε 7 χρονια που εχω το αυτοκινητο και διαρροη τελικα δεν υπαρχει, οποτε, το πιο πανω σεναριο αρχιζει να μου φαινεται καπως λογικο. Το αυτοκινητο δεν εχει ουτε ηχοσυστηματα περιεργα, ουτεν καν (πλεον) συναγερμο.
To Civic μου έχει ένα περίεργο τρόπο που φορτίζει την μπαταρία για να κάνει οικονομία στο καύσιμο.
ELD - Electrical Load Detector
Φορτίζει φουλ αν πατάς το φρένο, αν ανάψεις τα φώτα κλπ.
Αν χαλάσει το ELD αλλάζεις όλη την ασφαλειοθήκη.Σε πιο καινούρια μοντέλα μπορείς να το αλλάξεις ξεχωριστά.
-
Ο χρήστης ovabus έγραψε:
...
Απ'οτι εχουμε συμπερανει με μηχανικο/ηλεκτρολογο και αποδειχθηκε με τα οργανα, το συγκεκριμενο δυναμο δε φορτιζει τη μπαταρια παρα μονο αν αυτη εχει αρχισει και πεφτει αρκετα, οποτε αν θεωρησουμε οτι αυτο οντως συμβαινει, τοτε οταν ειναι ηδη χαμηλα και το αφησω κι εγω 5-6 μερες σε ακινησια, ε, παπαλα μετα...αυτό ίσως εξηγεί γιατι στο δικό μας forester χρειάστηκε να αλλαχθεί η μπαταρία μέσα στην εγγύηση (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, σίγουρα πάντως μας φάνηκε λίγη η διάρκεια της, πρέπει να ήταν λιγότερο από 2 χρόνια)
Μια λυση που προταθηκε και αρχισα να δοκιμαζω απο προχθες, ειναι να κινω μονιμα το αυτοκινητο εχοντας τα φωτα στη θεση 1, 'θεσης' δηλαδη. Το δυναμο σε αυτη την περιπτωση φορτιζει μονιμα τη μπαταρια μιας και βλεπει οτι υπαρχει, εστω μικρη, καταναλωση.
Από θέμα ασφάλειας (δες μοτοσυκλέτες) καλή η λύση αυτή, ειδικά όταν δεν έχουμε ντάλα ήλιο.
Η κατανάλωση όμως τι κάνει με την μόνιμη λειτουργία του δυναμό ...ενημέρωσέ μας πως πας με την λύση αυτή
-
Ούτως ή άλλως πρέπει να δουλεύει, άσχετα αν στο σουμπαρού έχει γίνει κακός σχεδιασμός.
Οπότε, ίσως μια λύση είναι και τα φώτα ημέρας. -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
...
Απ'οτι εχουμε συμπερανει με μηχανικο/ηλεκτρολογο και αποδειχθηκε με τα οργανα, το συγκεκριμενο δυναμο δε φορτιζει τη μπαταρια παρα μονο αν αυτη εχει αρχισει και πεφτει αρκετα, οποτε αν θεωρησουμε οτι αυτο οντως συμβαινει, τοτε οταν ειναι ηδη χαμηλα και το αφησω κι εγω 5-6 μερες σε ακινησια, ε, παπαλα μετα...αυτό ίσως εξηγεί γιατι στο δικό μας forester χρειάστηκε να αλλαχθεί η μπαταρία μέσα στην εγγύηση (δεν θυμάμαι πότε ακριβώς, σίγουρα πάντως μας φάνηκε λίγη η διάρκεια της, πρέπει να ήταν λιγότερο από 2 χρόνια)
Απο τη μια λυπαμαι που ταλαιπωρηθηκες κι εσυ, απο την αλλη χαιρομαι γιατι ειχα αρχισει να βλεπω φαντασματα...Ε, υπαρχει κι αλλος τελικα!
Η πρωτη αλλαγη μπαταριας ηταν αυτη της εργοστασιακης, λιγοτερο απο χρονο νομιζω. Καποια στιγμη αργοτερα, κι ενω τοτε το κινουσα πολυ λιγοτερο το αυτοκινητο απ'οτι σημερα, ειχα παρει μια απο 'μολυβδο' (WINNER νομιζω) με εξαιρετικα χαμηλη αυτο-εκφορτιση (το'γραφε και επανω της): Σε λιγοτερο απο 10μηνες με κινηση του αυτοκινητου μονο το Σ/Κ, με αφησε κι αυτη...Μια λυση που προταθηκε και αρχισα να δοκιμαζω απο προχθες, ειναι να κινω μονιμα το αυτοκινητο εχοντας τα φωτα στη θεση 1, 'θεσης' δηλαδη. Το δυναμο σε αυτη την περιπτωση φορτιζει μονιμα τη μπαταρια μιας και βλεπει οτι υπαρχει, εστω μικρη, καταναλωση.
Από θέμα ασφάλειας (δες μοτοσυκλέτες) καλή η λύση αυτή, ειδικά όταν δεν έχουμε ντάλα ήλιο.
Η κατανάλωση όμως τι κάνει με την μόνιμη λειτουργία του δυναμό ...Χμμ...δεν το ειχα σκεφτει αυτο αλλα το συγκεκριμενο αυτοκινητο ρουφαει τη βενζινη σαν τρελο, ποσο λες να φανει τυχον επιβαρυνση απο τη λειτουργια του δυναμο ? Δεν ξερω, ρωταω.
ενημέρωσέ μας πως πας με την λύση αυτή
Φυσικα. Λεω να το κανω αυτο 1 μηνα περιπου.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Αν σκεφτείς οτι η αυτοεκφόρτιση αυτών των μπαταριών είναι στη χειρότερη στο 20% σε ένα μήνα, 4 μέρες ό,τι και να γίνει δεν έχεις θέμαhttp://www.madkatz.com/ev/batteryTechno ... rison.html
να ξέρεις ότι μεγαλύτερο θέμα έχεις με τη θερμοκρασία παρά με την υγρασία όσον αφορά την αυτοεκφόρτιση.
Χοντρικά για κάθε 10 βαθμούς αύξηση της θερμοκρασίας έχεις διπλάσια εκφόρτιση.
Αρα χειμώνας == καλός για αποθήκευση μπαταρίαςΚαλημερα,
κοιταξα σημερα το οργανο μετρησης υγρασιας που εχω στο γκαραζ μου και (μετα και τη χθεσινη βροχη) ειδα οτι καποια στιγμη εφτασε να εχει...89%. Και ακομα δεν εχει χειμωνιασει... Δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο δεν θα επηρεασει αρνητικα τη μπαταρια σε ακινησια του αυτοκινητου 5-6 ημερων.
Δηλ. καταλαβαινω αυτο που λες οτι το κρυο της κανει λιγοτερο κακο απ'οτι η ζεστη αλλα και να ειναι καποιες μερες σε τετοια ποσοστα υγρασιας συνεχεια, ισως να την κανει να εκφορτιζεται πιο γρηγορα.
-
Αφού σου είπαν δεν πειράζει η υγρασία.
Θα πήγαινα κι ένα βήμα πιο πέρα να πω ότι η αυξημένη υγρασία ίσως μειώνει την φυσική εξάτμιση των υγρών της μπαταρίας! -
Καλησπερα θεμα μπαταριας,και αγορα για νεα...
τι προτεινετε σε λογικα πλαισια...εχω ενα 106 rallye 1.6...λογικα απο οτι διαβασα πρεπει να κοιταξω για 45αραΜου ειπαν καλη γνωμη για τις banner και στα 45ah την βρηκα καπου στα 74ευρω
τι γνωμη εχετε για της ρεκορ,ειναι ενας εδω κοντα γνωστος που δεινει την 45αρα στα 55ευρω,και την 50αρα στα 60 αξιζει να κινηθω προς αυτην??
επισης μια γνωμη για hankook,exide
-
Άλλη;....
-
Προκειτε να αλλαξω μπαταρια στο αμαξι και θα θελα να ακουσω τη γνωμη σας. Το αμαξι είναι ενα HONDA CRZ υβρηδικο μολις 2 χρονών. Δεν είχα κανενα προβλημα αρχικά μέχρι που εγκατεστησα ενα multimedia radio το οποίο είχε μεγάλη κατανάλωση και εκτος αυτου λογο κακης ρυθμισης δεν εσβηνε οταν εκλεινα το διακόπτη αλλα εμπενε σε αναμονη με αποτελεσμα να τραβαει μονιμα απο την μπαταρια. Στη συνεχεια λόγο δουλειάς το αμαξι εμενε ακίνητο για μεγαλο χρονικό διαστημα και κάθε φορά το έβρησκα νεκρό τελείως. Μεχρι να παρω χαμπαρι τι γινετε με το ραδιο και με την ακινησια η μπαταρια αχρηστευτικε. Τωρα η κατασταση εχει χειροτερέψει και κάθε φορά κουβαλάω μαζί μου μια μπαταρια starter για να το βαλω μπροστά. ειχα σκοπο να το αφήσω να τσουλισει ετσι κουτσα κουτσα ενα χρόνο ακόμα για είναι κριμα για κενούριο αμαξι να αλλαξω μπαταρια σε τόσο μικρο χρονικό διαστημα. Αλλα όμως επιδη χειμωνιάζει και δε βλεπω να τη βγαζει άλλο πηρα απόφαση να την αλλαξω.
Ο τυπος της μπαταριας είναι 38B19L-MF 40AH 330 CCA
Διαστ.
Length [mm]: 187
Width [mm]: 140
Height [mm]: 227Καταρχήν το αμαξι δεν έχει δυναμό. Η μπαταρία 12v φορτίζετε εν κινηση απο την μεγαλη μπαταρία(100ν).
Επισεις Δεν υπαρχει μίζα. Το αμαξι πέρνει μπροστά με τη βοηθεια του ηλεκτροκινητηρα ο οποίος πέρνει ενεργεια πάλι απο την μεγαλη μπαταρια. Η 12ν μπαταρία για την εκκινηση χρειάζετε μόνο για να λυτουργισουν τα ηλεκτρικά όργανα ρελεδες κτλ.Ο κυριοτερος λόγος που ποστάρω είναι οτι θέλω να ακούσω τη γνώμη σας μηπος υπάρχει κάποια λύση ωστε έχω μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία. Εχω κατι ακουσει για τις μπαταρίες βαθειάς εκφόρτισης οι οποίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Απο τη στιγμη που το αμαξι αυτό δεν έχει μίζα για να πάρει μπροστά, μήπος θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τετοιου ίδους μπαταρία?
Θα ανεβάσω και μια φωτο με τις μετρισεις της μπαταριας τωρα εν λυτουργια απο μια επιλογή που έχει το ραδιο αυτό.
Στέκουν αυτές οι τιμές?
primary kaι secondary είναι οι καταναλώσεις του ραδιου. -
Ο χρήστης ovabus έγραψε:
Αν σκεφτείς οτι η αυτοεκφόρτιση αυτών των μπαταριών είναι στη χειρότερη στο 20% σε ένα μήνα, 4 μέρες ό,τι και να γίνει δεν έχεις θέμα
http://www.madkatz.com/ev/batteryTechno ... rison.html
να ξέρεις ότι μεγαλύτερο θέμα έχεις με τη θερμοκρασία παρά με την υγρασία όσον αφορά την αυτοεκφόρτιση.
κοιταξα σημερα το οργανο μετρησης υγρασιας που εχω στο γκαραζ μου και (μετα και τη χθεσινη βροχη) ειδα οτι καποια στιγμη εφτασε να εχει...89%. Και ακομα δεν εχει χειμωνιασει... Δεν ειμαι σιγουρος οτι αυτο δεν θα επηρεασει αρνητικα τη μπαταρια σε ακινησια του αυτοκινητου 5-6 ημερων.
Δηλ. καταλαβαινω αυτο που λες οτι το κρυο της κανει λιγοτερο κακο απ'οτι η ζεστη αλλα και να ειναι καποιες μερες σε τετοια ποσοστα υγρασιας συνεχεια, ισως να την κανει να εκφορτιζεται πιο γρηγορα.
δεν έχεις θέμα, όχι.
Επειδή λες ότι μέτραγες, μπορείς να μου πεις πώς?
Ενα πολύμετρο απλά δείχνει στιγμιαίες τιμές, εκτός αν κάνει καταγραφή (λίγο δύσκολο για τα πολύμετρα που κυκολφορούν, αλλά ίσως ο μάστοράς σου έχει). Απλά ρωτάω για να σιγουρέψουμε το ότι δεν έχεις διαρροήΕφόσον υπάρχει θέμα φόρτισης της μπαταρίας ομως είναι πολύ εύκολο να το τσεκάρεις.
Τράβα μία βόλτα με αναμένα φώτα κλπ σε μια διαδρομή που να το στροφάρεις λίγο να φορτίσει η μπαταρία.
Τσέκαρε τάση να δεις ότι είσαι κομπλέ.Μετά πήγαινε μια διαδρομή χωρίς να ανάψεις τπτ (ράδιο, φωτα κλπ) αρκετά μεγάλη και δες ξανά τάση.
Αν είναι θέμα του αυτόματου τότε λογικά θα φανεί -
Αν σκεφτείς οτι η αυτοεκφόρτιση αυτών των μπαταριών είναι στη χειρότερη στο 20% σε ένα μήνα, 4 μέρες ό,τι και να γίνει δεν έχεις θέμα
http://www.madkatz.com/ev/batteryTechno ... rison.html
δεν έχεις θέμα, όχι.
Επειδή λες ότι μέτραγες, μπορείς να μου πεις πώς?
Ενα πολύμετρο απλά δείχνει στιγμιαίες τιμές, εκτός αν κάνει καταγραφή (λίγο δύσκολο για τα πολύμετρα που κυκολφορούν, αλλά ίσως ο μάστοράς σου έχει). Απλά ρωτάω για να σιγουρέψουμε το ότι δεν έχεις διαρροήΕφόσον υπάρχει θέμα φόρτισης της μπαταρίας ομως είναι πολύ εύκολο να το τσεκάρεις.
Τράβα μία βόλτα με αναμένα φώτα κλπ σε μια διαδρομή που να το στροφάρεις λίγο να φορτίσει η μπαταρία.
Τσέκαρε τάση να δεις ότι είσαι κομπλέ.Μετά πήγαινε μια διαδρομή χωρίς να ανάψεις τπτ (ράδιο, φωτα κλπ) αρκετά μεγάλη και δες ξανά τάση.
Αν είναι θέμα του αυτόματου τότε λογικά θα φανείΧμμμ...δεν ξερω αν εκαναν καταγραφη, οπως λες. Αλλα, αν υπηρχε διαροη, αυτη θα εμφανιζοταν και σε καινουρια μπαταρια ετσι δεν ειναι ? Γιατι οταν η μπαταρια ειναι καινουρια, μπορει να μεινει αρκετες μερες χωρις προβλημα.
Η μπαταρια δειχνει να φορτιζεται κανονικα, αυτες τις μερες κανω κατι σαν αυτο που λες με μονιμα ομως τα φωτα στη θεση 1. Και απο εκει που το ματακι ηταν μαυρο, πρασινησε παλι και εχει μεινει ετσι. Το ξερω οτι δεν ειναι και ο πιο ασφαλης τροπος αυτος (ματακι) για να καταλαβαινεις τι γινεται αλλα δεν εχω αλλον.
Σ' ευχαριστω!
-
Ο χρήστης stefcrz έγραψε:
Προκειτε να αλλαξω μπαταρια στο αμαξι και θα θελα να ακουσω τη γνωμη σας. Το αμαξι είναι ενα HONDA CRZ υβρηδικο μολις 2 χρονών. Δεν είχα κανενα προβλημα αρχικά μέχρι που εγκατεστησα ενα multimedia radio το οποίο είχε μεγάλη κατανάλωση και εκτος αυτου λογο κακης ρυθμισης δεν εσβηνε οταν εκλεινα το διακόπτη αλλα εμπενε σε αναμονη με αποτελεσμα να τραβαει μονιμα απο την μπαταρια. Στη συνεχεια λόγο δουλειάς το αμαξι εμενε ακίνητο για μεγαλο χρονικό διαστημα και κάθε φορά το έβρησκα νεκρό τελείως. Μεχρι να παρω χαμπαρι τι γινετε με το ραδιο και με την ακινησια η μπαταρια αχρηστευτικε. Τωρα η κατασταση εχει χειροτερέψει και κάθε φορά κουβαλάω μαζί μου μια μπαταρια starter για να το βαλω μπροστά. ειχα σκοπο να το αφήσω να τσουλισει ετσι κουτσα κουτσα ενα χρόνο ακόμα για είναι κριμα για κενούριο αμαξι να αλλαξω μπαταρια σε τόσο μικρο χρονικό διαστημα. Αλλα όμως επιδη χειμωνιάζει και δε βλεπω να τη βγαζει άλλο πηρα απόφαση να την αλλαξω.Ο τυπος της μπαταριας είναι 38B19L-MF 40AH 330 CCA
Διαστ.
Length [mm]: 187
Width [mm]: 140
Height [mm]: 227Καταρχήν το αμαξι δεν έχει δυναμό. Η μπαταρία 12v φορτίζετε εν κινηση απο την μεγαλη μπαταρία(100ν).
Επισεις Δεν υπαρχει μίζα. Το αμαξι πέρνει μπροστά με τη βοηθεια του ηλεκτροκινητηρα ο οποίος πέρνει ενεργεια πάλι απο την μεγαλη μπαταρια. Η 12ν μπαταρία για την εκκινηση χρειάζετε μόνο για να λυτουργισουν τα ηλεκτρικά όργανα ρελεδες κτλ.Ο κυριοτερος λόγος που ποστάρω είναι οτι θέλω να ακούσω τη γνώμη σας μηπος υπάρχει κάποια λύση ωστε έχω μεγαλύτερη διάρκεια στη μπαταρία. Εχω κατι ακουσει για τις μπαταρίες βαθειάς εκφόρτισης οι οποίες έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Απο τη στιγμη που το αμαξι αυτό δεν έχει μίζα για να πάρει μπροστά, μήπος θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω τετοιου ίδους μπαταρία?
Θα ανεβάσω και μια φωτο με τις μετρισεις της μπαταριας τωρα εν λυτουργια απο μια επιλογή που έχει το ραδιο αυτό.
Στέκουν αυτές οι τιμές?
primary kaι secondary είναι οι καταναλώσεις του ραδιου.Δεν εχεις εγγυηση να την περασουν εκει την μπαταρια;
-
Δεν στέκουν ιδιαίτερα αυτά που λες...
ΓΙα να δεις αν έχεις διαρροή θα πρέπει να κάνεις καταγραφή της τιμής του ρεύματος σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να πίασεις κάποιες καταναλωσεις που μπορεί να ενεργοποιούνται τυχαία. το να συνδέσεις ένα απλό πολύμετρο πάνω και να πας να το δεις την άλλη μέρα το πρωί δε σου προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τπτ.Αλλά απ ό,τι περιγράφεις μάλλον έχεις θέμα με την φόρτισή της.
Δοκίμασε και αυτό που σου είπα, εφόσον τώρα είναι σε καλή κατάσταση, αφήνοντας το αυτοκίνητο ακίνητο για κάποιες μέρες ΔΕΝ θα πρέπει να εκφορτιστεί
-
24W καταναλώνει το ράδιο σε αναμονή;
Κάποιο λάθος έχει γίνει στην εγκατάσταση.
Έχει κάμερα και μένει συνεχώς αναμμένη η οθόνη κλπ - κάτι δεν είναι σωστό. -
Τι ακριβώς δείχνει η εικόνα; Το efficiency σε τι αναφέρεται, ότι από τα 28βάτ τα 25 ξοδεύονται και τα άλλα χάνονται; Τι είναι το πρωτεύον και τι το δευτερεύον; Τι δουλειά έχουν τα 18 βόλτ;
12,3 για την μπαταρία είναι χαμηλά, αν τόσο δείχνει φορτισμένη μάλλον την πετάς (αν ήθελες μίζα με αυτήν).
Ο ηλεκτροκινητήρας εκτελεί χρέη μίζας αλλά και ηλεκτρογεννήτριας. Αν η 12βολτη σίγουρα δεν συμμετέχει σε μίζα τότε μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις μια βαθειάς εκφόρτισης αλλά ποιο το νόημα. Μόνο αν σβηστός το κάνεις ντίσκο. Αλλιώς αν όταν σβήνεις σβήνουν όλα και δεν έχεις απώλειες και η πιο μικρή μπαταρία θα σου έκανα, πρέπει να βρεις τις απώλειες, πιθανότατα στις συνδέσεις ή τη λειτουργία του συστήματος AV. -
Δεν στέκουν ιδιαίτερα αυτά που λες...
ΓΙα να δεις αν έχεις διαρροή θα πρέπει να κάνεις καταγραφή της τιμής του ρεύματος σε κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να πίασεις κάποιες καταναλωσεις που μπορεί να ενεργοποιούνται τυχαία. το να συνδέσεις ένα απλό πολύμετρο πάνω και να πας να το δεις την άλλη μέρα το πρωί δε σου προσφέρει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τπτ.Αλλά απ ό,τι περιγράφεις μάλλον έχεις θέμα με την φόρτισή της.
Δοκίμασε και αυτό που σου είπα, εφόσον τώρα είναι σε καλή κατάσταση, αφήνοντας το αυτοκίνητο ακίνητο για κάποιες μέρες ΔΕΝ θα πρέπει να εκφορτιστεί
Τι εννοεις 'δεν στεκουν' ? Λεω οτι ακριβως συμβαινει
Δεν ξερω πως εκανε ο ηλεκτρολογος τη μετρηση, ξερω οτι το ειχε το αμαξι 3 μερες και μου ειπε στο τελος οτι δεν εχει διαρροη. Πρεπει να τον ρωτησω να δω αν εκανε καταγραφη, οπως λες, η απλα το κοιτουσε καθε τοσο. Φυσικα και εχεις δικιο σε αυτο που λες οτι με το 'απλο πολυμετρο' δε γινεται δουλεια.Θα προσπαθησω να κανω αυτο που ειπες, να το αφησω 5 μερες ακινητο να δω, αν και δυσκολο αυτες τις μερες με το προγραμμα μου. Ξαναλεω ομως, οτι ολα αυτα παρουσιαζονται οταν η μπαταρια φτασει στο χρονο περιπου, οταν δηλ. εχει αρχισει να φθειρεται, οταν ειναι καινουρια δεν τα κανξει αυτα. Και οπως επιβεβαιωσε και ο φιλος πιο πανω με το Forester, ειναι πιθανον ο υπευθυνος για τη φθορα αυτη να ειναι το δυναμο (με τον τροπο δηλ. που τη φορτιζει)...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
24W καταναλώνει το ράδιο σε αναμονή;Κάποιο λάθος έχει γίνει στην εγκατάσταση.
Έχει κάμερα και μένει συνεχώς αναμμένη η οθόνη κλπ - κάτι δεν είναι σωστό.Αυτο δεν ειναι σε αναμονή. ειναι σε κανονική λειτουργια. Το συστημα αυτο είναι τύπου carpc. To primary ειναι η τροφοδοσια για την κεντρική μοναδα και to secondary η τροφοδοσια για την οθονη. Δηλαδή ειναι υπερβολικά 25 W για κανονική λυτουργία? Αν μετραει καλά αυτο, τα αμβερ 2,3 A της μπαταρίας , ειναι ok ?
-
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι ακριβώς δείχνει η εικόνα; Το efficiency σε τι αναφέρεται, ότι από τα 28βάτ τα 25 ξοδεύονται και τα άλλα χάνονται; Τι είναι το πρωτεύον και τι το δευτερεύον; Τι δουλειά έχουν τα 18 βόλτ;
12,3 για την μπαταρία είναι χαμηλά, αν τόσο δείχνει φορτισμένη μάλλον την πετάς (αν ήθελες μίζα με αυτήν).
Ο ηλεκτροκινητήρας εκτελεί χρέη μίζας αλλά και ηλεκτρογεννήτριας. Αν η 12βολτη σίγουρα δεν συμμετέχει σε μίζα τότε μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις μια βαθειάς εκφόρτισης αλλά ποιο το νόημα. Μόνο αν σβηστός το κάνεις ντίσκο. Αλλιώς αν όταν σβήνεις σβήνουν όλα και δεν έχεις απώλειες και η πιο μικρή μπαταρία θα σου έκανα, πρέπει να βρεις τις απώλειες, πιθανότατα στις συνδέσεις ή τη λειτουργία του συστήματος AV.Το Efficency δεν εχω καταλάβει τι ακριβός είναι αλλα βγένει απο τα νουμερα αυτα. Τα 18ν (primary) είναι η τροφοδοσία μητρικής της κεντικής μοναδας του . Εχει ειδικό τροφοδοτικό που μετασχηματιζει απο τα 12ν στα 18ν. Το προβλημα με το ραδιο το έχω λύσει πλέον. όταν σβηνει δεν τραβαει τιποτα. Στις αρχές εν λυτουργια του αμαξιου εφτανε τα 13 κατι βολτ. τώρα είναι στα δώδεκα ακριβός. Ο βασικός λογος που θέλω αλλη μπαταρία είναι μπάς και κραταει λίγο παραπάνο γιατι αναγκαστικά θα πρέπει να μένει ακίνητο.
Οποτε αν πάω σε βαθειάς εκφόρτισης μπαταρία θα υπάρχει κάποιο θέμα με το σύστημα φόρτισης? Σε τι τιμές πέζουν αυτες? Θα βρω στο δικό μου μεγενθος? Μηπος η μπαταρία του τώρα είναι τελείως σακατεμένη και αν έβαζα μια άλλη ιδιου τύπου καλητερης ποιοτητας θα ελεινα όλα τα προβλήματά μου?
Ευχαστώ!
Πολυ χρήσιμο το θέμα αυτό! αξίζει να διαβάσεις μέχρι το τευτέο ποστ. οι απαντησεις είναι πολύ έγκυρες και απο οτι φένετε οι ποιο πολές είναι απαντημένες απο επαγκελματίες. Πολή καλη δουλεια, Μπράβο σας.
Μπαταρία αυτοκινήτου...