-
Eπειδη ειναι μικρο σε μηκος νομιζω οτι μπορεις να βαλεις το θετικο καλωδιο απο την γεματη μπαταρια πανω στον θετικο της αδειας δικη σου μπαταριας και τον αρνητικο καλωδιο απο την γεματη μπαταρια καπου πανω στην μηχανη σου.Μου ετυχε να δω καποιους να εχουν τα καλωδια απο γεματη μπαταρια αντιστοιχα πανω στην αδεια και να μην παιρνει με τιποτα μπροστα και μολις τους ειπα να βαλουν το αρνητικο καλωδιο πανω στο σωμα της μηχανης να παρει αμεσως,δοκιμασε το.Οι επωνυμες μαρκες μπαταριων εχουν στα site τους καταλογους για το τι μπαταρια παιρνει το καθε αυτοκινητο.
-
Αν είναι ξέχωρα τα καλώδια, εύκολο είναι να δώσεις σε γυμνό μέταλλο στον χώρο του κινητήρα.
Sent from my GNex using smoke signals.
-
Ο χρήστης anesperos13 έγραψε:
Πάντως, στο smart η μπαταρία είναι κάτω από τα πόδια του συνοδηγού και η μηχανή στο πορτ παγκαζ. Και γενικά μόνο το πάνω μέρος της μπαταρίας μπορώ να διακρίνω.. Μπουζί δεν.. Εκτός κι αν ξέρει κάποιος που είναι..
μου θυμιζει τα προβληματα που ειχα με το σκουτερ
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Πάντως, στο smart η μπαταρία είναι κάτω από τα πόδια του συνοδηγού και η μηχανή στο πορτ παγκαζ. Και γενικά μόνο το πάνω μέρος της μπαταρίας μπορώ να διακρίνω.. Μπουζί δεν.. Εκτός κι αν ξέρει κάποιος που είναι..
μου θυμιζει τα προβληματα που ειχα με το σκουτερ
Έγραψες!
-
Άλλαξε την μπαταρία γτ σε αυτά τα αμάξια για μπουζί μπορεί να χρειαστεί ειδικό σεμινάριο.Πάντως νομίζω ότι όσο αφορά τα μπουζί πρέπει να βγάλεις τον προφυλακτήρα και μετά να βγάλεις τις πίπες με ειδικο κλειδί της Mercedes, δε γνωρίζω αν βγαίνουν με το χέρι, δλδ πίπες!
http://www.evilution.co.uk/531
http://www.evilution.co.uk/148 -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Eπειδη ειναι μικρο σε μηκος νομιζω οτι μπορεις να βαλεις το θετικο καλωδιο απο την γεματη μπαταρια πανω στον θετικο της αδειας δικη σου μπαταριας και τον αρνητικο καλωδιο απο την γεματη μπαταρια καπου πανω στην μηχανη σου.Μου ετυχε να δω καποιους να εχουν τα καλωδια απο γεματη μπαταρια αντιστοιχα πανω στην αδεια και να μην παιρνει με τιποτα μπροστα και μολις τους ειπα να βαλουν το αρνητικο καλωδιο πανω στο σωμα της μηχανης να παρει αμεσως,δοκιμασε το.Οι επωνυμες μαρκες μπαταριων εχουν στα site τους καταλογους για το τι μπαταρια παιρνει το καθε αυτοκινητο.
Σε αυτές της περιπτώσεις που περιέγραψες καλό είναι να ελέγξεις το ‘σόμα’ της μηχανής προς την μπαταρία. Όχι εάν υπάρχει!, αλλά εάν οι πόλοι είναι οξειδωμένοι.
Α. -
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Άλλαξε την μπαταρία γτ σε αυτά τα αμάξια για μπουζί μπορεί να χρειαστεί ειδικό σεμινάριο.Πάντως νομίζω ότι όσο αφορά τα μπουζί πρέπει να βγάλεις τον προφυλακτήρα και μετά να βγάλεις τις πίπες με ειδικο κλειδί της Mercedes, δε γνωρίζω αν βγαίνουν με το χέρι, δλδ πίπες!
http://www.evilution.co.uk/148
Και βεβαίως να μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν 6 μπούζι, δυο ανά κύλινδρο μέχρι το 2008, και χρειάζονται ιδικό εργαλείο για την πίπα.
Μετά το 08 μόνον τρία, και υπάρχουν πολλαπλασιαστές.
Α. -
Προς Θεού βρε παιδιά, δεν μας νοιάζει πως βγαίνουν τα μπουζί. Όπου κι αν είναι καλά κάνουνε. Η ιδέα είναι ότι θα γλυτώσεις το καλώδιο της γείωσης (χ2, ένα της μπαταρίας κι ένα του κινητήρα) οπότε κάπου σε μέταλο του κινητήρα καλά είναι, μην ψάχνουμε και τα μπουζί....
http://www.evilution.co.uk/148Νομίζω μετά από τόσο καλές οδηγίες δεν έχεις δικαιολογία για να μην την αλλάξεις μόνος σου!!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
μην ψάχνουμε και τα μπουζί....Για την ακρίβεια, τα μπουζί δεν εμπλέκονται στην όλη ιστορία. Είναι τελείως άσχετα. Με το συμπάθειο δηλαδίς!
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
μην ψάχνουμε και τα μπουζί....Για την ακρίβεια, τα μπουζί δεν εμπλέκονται στην όλη ιστορία. Είναι τελείως άσχετα. Με το συμπάθειο δηλαδίς!
Αυτό λέω κι εγώ, και δις και τρις το ξαναλέω λοιπόν!
-
Καπου τα μπερδευεις παλι κυρ Αντωνη.Δεν εχει βρεθει ποτε μπαταρια που το ενδεικτικο της 'λαμπακι'να την δειχνει ΟΚ και να μην μπορει να βαλει μπρος την μηχανη.
Kι όμως έχει βρεθεί! Φαντάζομαι όχι μόνο σε μένα!
Δεν αντιλεγω!Εγω το εθεσα ΛΑΘΟΣ το θεμα. Εννοω μπαταρια απο φυσικα γεραματα.
-
Από όταν παρέδωσα πινακίδες στο ένα αυτοκίνητο, το έβαζα μπρος και το έκανα βόλτα 1 φορά την εβδομάδα. Πριν 1 μήνα έμεινε νεκρή η μπαταρία. Το έβαλα μπρος με καλώδια και του έκανα αρκετά χλμ. Μόλις γύρισα στο γκαράζ και το έσβησα, πάπαλα. Πάω την ίδια στιγμή να το βάλω μπρος και ήταν νεκρό. Βαρέθηκα και το παράτησα.
Σκέφτηκα να πάρω καινούρια, αφού η 4,5 ετών μπαταρία νόμιζα ότι πέθανε. Την έβαλα όμως από περιέργια να φορτίσει στον φορτιστή που έχω μόνιμα για την μπαταρία της γεννήτριάς μου. Και την επομενη ημέρα ήταν σαν καινούρια. Παρατηρώ καθημερινά πλέον, και εδώ και 5 ημέρες παίρνει κατευθείαν μπρος...Μήπως πετάμε την μπαταρία μας, πριν ακόμα πεθάνει εντελώς; Και πόσο καιρό ακόμα μπορεί να αντέξει;
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
μην ψάχνουμε και τα μπουζί....
Για την ακρίβεια, τα μπουζί δεν εμπλέκονται στην όλη ιστορία. Είναι τελείως άσχετα. Με το συμπάθειο δηλαδίς!
Απλώς το ανέφερα ενημερωτικά γτ κάποιος είπε για μπουζί και λέω μήπως σκέφτεται για αλλαγη μπουζί
Δεν αντιλεγω!Εγω το εθεσα ΛΑΘΟΣ το θεμα. Εννοω μπαταρια απο φυσικα γεραματα.
Για φυσικά γεράματα δε μιλάμε; Τώρα πότε εννοούμε φυσικά γεράματα; Για παράδειγμα στη δικιά μου περίπτωση μετά απο 4 χρόνια και έχοντας δώσει σημάδια απο τις στροφες τις μίζας το ματάκι συνέχιζε να δείχνει πράσινο, μέχρι και που βγήκε απο το αυτοκίνητο και αλλάχτηκε συνέχιζε να είναι πράσινο. Δυστυχώς δε μετρήθηκε.
-
@kyr80
Σωστά τα ερωτήματά σου.... και κανένας δεν μπορεί να απαντήσει!
Όχι, δε λέω την πλήρη αλήθεια, μπορεί με την κατάλληλη μέθοδο να μετρήσεις τις υπολοιπόμενες δυνατότητες μιας μπαταρίας αλλά βέβαια και μια καινούργια μπαταρία μπορεί την άλλη μέρα να ψοφήσει... -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Από όταν παρέδωσα πινακίδες στο ένα αυτοκίνητο, το έβαζα μπρος και το έκανα βόλτα 1 φορά την εβδομάδα. Πριν 1 μήνα έμεινε νεκρή η μπαταρία. Το έβαλα μπρος με καλώδια και του έκανα αρκετά χλμ. Μόλις γύρισα στο γκαράζ και το έσβησα, πάπαλα. Πάω την ίδια στιγμή να το βάλω μπρος και ήταν νεκρό. Βαρέθηκα και το παράτησα.
Σκέφτηκα να πάρω καινούρια, αφού η 4,5 ετών μπαταρία νόμιζα ότι πέθανε. Την έβαλα όμως από περιέργια να φορτίσει στον φορτιστή που έχω μόνιμα για την μπαταρία της γεννήτριάς μου. Και την επομενη ημέρα ήταν σαν καινούρια. Παρατηρώ καθημερινά πλέον, και εδώ και 5 ημέρες παίρνει κατευθείαν μπρος...Μήπως πετάμε την μπαταρία μας, πριν ακόμα πεθάνει εντελώς; Και πόσο καιρό ακόμα μπορεί να αντέξει;
Εξαρτάται και απο την μπαταρία νομίζω,κάποιες δε λένε να πεθάνουν ακόμα κι αν δίνουν δείγματα 'θανάτου'.Θυμάμαι είχα ακούσει παλιά βέβαια για της ανοιχτού τύπου που κάποιοι τις πετάγαν στα σκουπίδια και πήγαιναν οι 'έξυπνοι' τις παίρναν τις συμμαζεύαν και τις βάζαν στο αμάξι τους ώπου τις κράταγαν χρόνια πχ Μagneti Marelli αλλά άλλες εποχές.
Ίσως την αναζωογόνησε ο φορτιστής, ίσως το αμάξι δε φορτίζει σωστά σε συνδυασμό με την αραιή μετακίνηση,ίσως η μπαταρία είναι πολύ καλή, ίσως όλα μαζί. Για τη μπαταρία μιλάμε; Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι για τη μπαταρία έχει έρθει η αντίστροφη μέτρηση αφού όπως είπες το μετακινείς κάθε βδομάδα σημαίνει ότι αποφορτίστηκε μέσα σε μια βδομάδα ή δε φορτιζόταν σώστα όλο αυτό το καιρό,προσωπική μου άποψη.
Το πρόβλημα αλλάγης το έχουν όσοι έχουν αμάξια που παίρνουν μεγάλες μπαταρίες ή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά οι οποίες είναι πανάκριβες, τώρα 60-80 εύρω ανα 4-5 χρόνια είναι τπτ μακάρι όλα τα αμάξια να ζητάνε τόσα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
@kyr80
Σωστά τα ερωτήματά σου.... και κανένας δεν μπορεί να απαντήσει!
Όχι, δε λέω την πλήρη αλήθεια, μπορεί με την κατάλληλη μέθοδο να μετρήσεις τις υπολοιπόμενες δυνατότητες μιας μπαταρίας αλλά βέβαια και μια καινούργια μπαταρία μπορεί την άλλη μέρα να ψοφήσει...Μα τα volt είναι σωστά. Το θέμα είναι να μπορεί η μπαταρία να δώσει τα απαραίτητα ampere για την εκκίνηση του κινητήρα. Αυτό πως μπορώ να το μετρήσω;;
Για τη μπαταρία μιλάμε; Αλλά προσωπικά πιστεύω ότι για τη μπαταρία έχει έρθει η αντίστροφη μέτρηση αφού όπως είπες το μετακινείς κάθε βδομάδα σημαίνει ότι αποφορτίστηκε μέσα σε μια βδομάδα ή δε φορτιζόταν σώστα όλο αυτό το καιρό,προσωπική μου άποψη.
Την εργοστασιακή της mazda έχω ακόμα πάνω. Μάλλον τα 5-10 χλμ την εβδομάδα δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν φορτισμένη την μπαταρία.
-
Σαφώς και δεν είναι.
-
Σαφώς και δεν είναι.
-
Τα βολτ δεν έχουν να κάνουν, μπορεί να δείχνει 12,7V και η μπαταρία να μην είναι ικανή να σπρώξει ούτε 1 ampere. Τρόπος για να το διαπιστώσει κανείς αυτό (πόσα ampere υπάρχουν διαθέσιμα) δεν υπάρχει, το καταλαβαίνεις μία κι έξω όταν μείνεις.
Προφανώς και τα χιλιόμετρα που κάνεις δεν επαρκούν για να μείνει η μπαταρία σου σε φόρμα.
-
Για να φορτίσει η μπαταρία θέλει Εθνική βασικά αλλά έστω έναν ανοιχτο δρόμο τουλάχιστον.Τα διαγνωστικά μπαταρίας που έχουν συνεργεία ή καταστήματα με μπαταρίες δεν είναι αποτελεσματικά;
Μπαταρία αυτοκινήτου...