-
Μιλώντας για μπαταρία, θυμήθηκα σήμερα μετά από 1 χρονο να τσεκάρω την μιτσουμπα
ήθελε λίγα υγρά σε 2-3 στοιχεία, αλλά πέραν τούτου ουδέν
Μιτσουμπάρα με τρέλα
-
επισης και το δικο μου αλμερα κλεινει σε λιγες μερες τα 6 χρονια.φοραει ακομα την εργοστασιακη μπαταρια.το ματακι ειναι μαυρο και πρασινιζει το καλοκαιρι,η αν κανει ταξιδι. εδω και 1 χρονο το κανει αυτο.παιρνει τσακμακι μπροστα παντως δεν με εχει αφησει μεχρι στιγμης.τωρα τη μαρκα ειναι η μπαταρια δεν εχω ιδεα εχουν σβησει τα γραμματα απο το πλυσιμο του μοτερ.
υ.γ.σημερα περασα κτεο και μου βρηκε μονο συγκλιση τροχων στα 10 χλμ.παλι καλα δεν ειναι καιρος για εξοδα.
-
Aς αλλάξουμε τον όρο μούφα ίσως με την λέξη 'αναξιόπιστό' δλδ δε πρεπεί να βασιζόμαστε σε αυτό. Καλύτερο και πιο απλό ήταν ένα βολτόμετρο ή πολύμετρο ή κάτι μόνιμο στη μπαταρία ή στον αναπτήρα ίσως όπου να μας δείχνει τα volt.Επίσης ενδείξεις ίσως π.χ. μείωση στροφών μίζας κάτι που πήρα χαμπάρι όταν έβαλα την καινούργια και είδα τη διαφορά.Οχι τπτ άλλο αλλά θα γλύτωνα το σπρώξιμο.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
επισης και το δικο μου αλμερα κλεινει σε λιγες μερες τα 6 χρονια.φοραει ακομα την εργοστασιακη μπαταρια.το ματακι ειναι μαυρο και πρασινιζει το καλοκαιρι,η αν κανει ταξιδι. εδω και 1 χρονο το κανει αυτο.παιρνει τσακμακι μπροστα παντως δεν με εχει αφησει μεχρι στιγμης.τωρα τη μαρκα ειναι η μπαταρια δεν εχω ιδεα εχουν σβησει τα γραμματα απο το πλυσιμο του μοτερ.υ.γ.σημερα περασα κτεο και μου βρηκε μονο συγκλιση τροχων στα 10 χλμ.παλι καλα δεν ειναι καιρος για εξοδα.
Δε το σκέφτεσαι για καινούργια μετά απο τόσα χρόνια; Γτ θα πατώσει η μπαταρία χωρις καμια προειδοποίηση ακόμα και μετά απο ταξίδι! Αν έχεις κάποιο βολτόμετρο ή κάποιον πήγαινε να στη μετρήσει αλλά μη βασίζεσαι και πολύ και σε μένα μια χαρά πήρε μπρός αλλά μετά απο μία ώρα τέλος.
-
Λίγους μήνες πριν κλείσει την 5ετία, πριν λίγες μερες αλλαχτηκε η εργοστασιακή μπαταρία και στο Micra Κ12.
Τον τελευταίο χρόνο επιβαρυνθηκε ιδιαιετρα με GPS, φορτίσματα κινητών κλπ. -
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Λίγους μήνες πριν κλείσει την 5ετία, πριν λίγες μερες αλλαχτηκε η εργοστασιακή μπαταρία και στο Micra Κ12.
Τον τελευταίο χρόνο επιβαρυνθηκε ιδιαιετρα με GPS, φορτίσματα κινητών κλπ.To GPS και η φόρτιση κινητού δεν είναι καμία ιδιαίτερη επιβάρυνση. Τα mA που τραβάνε αυτές οι συσκευές είναι αστεία σε σχέση με την συνολική κατανάλωση του αυτοκινήτου. Απλώς είχε έρθει ο καιρός της.
-
Η οποια συνολικη καταναλωση καλυπτεται απ το δυναμο
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Η οποια συνολικη καταναλωση καλυπτεται απ το δυναμοΑ, πήρα το χειρότερο σενάριο, με την μηχανή του αυτοκινήτου σβηστή!
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
επισης και το δικο μου αλμερα κλεινει σε λιγες μερες τα 6 χρονια.φοραει ακομα την εργοστασιακη μπαταρια.το ματακι ειναι μαυρο και πρασινιζει το καλοκαιρι,η αν κανει ταξιδι. εδω και 1 χρονο το κανει αυτο.παιρνει τσακμακι μπροστα παντως δεν με εχει αφησει μεχρι στιγμης.τωρα τη μαρκα ειναι η μπαταρια δεν εχω ιδεα εχουν σβησει τα γραμματα απο το πλυσιμο του μοτερ.
υ.γ.σημερα περασα κτεο και μου βρηκε μονο συγκλιση τροχων στα 10 χλμ.παλι καλα δεν ειναι καιρος για εξοδα.
Δε το σκέφτεσαι για καινούργια μετά απο τόσα χρόνια; Γτ θα πατώσει η μπαταρία χωρις καμια προειδοποίηση ακόμα και μετά απο ταξίδι! Αν έχεις κάποιο βολτόμετρο ή κάποιον πήγαινε να στη μετρήσει αλλά μη βασίζεσαι και πολύ και σε μένα μια χαρά πήρε μπρός αλλά μετά απο μία ώρα τέλος.
θα το ρισκαρω ενα χρονο ακομα.με τους φορους που εβαλαν τα λαμογια μου χει κοστισει πολλα το αυτοκινητο.περνω καλωδια μαζι μου και αν μεινει εμεινε.θα ενημερωσω αν με αφησει.
-
θα το ρισκαρω ενα χρονο ακομα.με τους φορους που εβαλαν τα λαμογια μου χει κοστισει πολλα το αυτοκινητο.περνω καλωδια μαζι μου και αν μεινει εμεινε.θα ενημερωσω αν με αφησει.
Άμα έχεις καλώδια οκ αλλά μπορεί να μη χρειαστούν κιόλας, με αυτές τις μπαταρίες ποτέ δε ξέρεις. Τι μπαταρία έχει το Almera και κράτησε τόσο; Θυμάμαι στο δικό μου το Hyundai έιχε μια Solite (Hyundai Enercell Co.) και κράτησε μια 6ετία.
-
Έχουμε ξανά πει, ότι το ‘ματάκι’ είναι ενδεικτικό της φόρτισης.
Όπως έχουμε ξανά πει ότι μια μπαταρία που γερνά, εάν δεν παρουσιάσει διακοπή η βραχυκύκλωμα, απλά χάνει την χωρητική της ικανότητα. Έτσι μια 50 ah εάν φτάσει να γίνει 25ah με τα χρόνια, θα δείχνει πράσινο το ματάκι άρα φορτισμένη, μα θα είναι ‘πράσινα άλογα’, διότι δεν θα γυρίζει την μηχανή!.
Τώρα όταν κάποια φορά υπάρξει μια υπερφόρτιση, τότε πολλές φορές μαυρίζει το ματάκι και δεν δείχνει σωστά.
Σίγουρα αυτός που κάνει τα service, πρέπει να έχει το ιδικό εργαλείο να μετρά την μπαταρία, για να μην μένει στα ‘κρύα του λουτρού ο πελάτης του.
Το εργαλείο σε ένα έμπειρο μάτι, προσδιορίζει και το πόσο περίπου θα δουλεύει η μπαταρία επί της 100%.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Έχουμε ξανά πει, ότι το ‘ματάκι’ είναι ενδεικτικό της φόρτισης.
Όπως έχουμε ξανά πει ότι μια μπαταρία που γερνά, εάν δεν παρουσιάσει διακοπή η βραχυκύκλωμα, απλά χάνει την χωρητική της ικανότητα. Έτσι μια 50 ah εάν φτάσει να γίνει 25ah με τα χρόνια, θα δείχνει πράσινο το ματάκι άρα φορτισμένη, μα θα είναι ‘πράσινα άλογα’, διότι δεν θα γυρίζει την μηχανή!.
Τώρα όταν κάποια φορά υπάρξει μια υπερφόρτιση, τότε πολλές φορές μαυρίζει το ματάκι και δεν δείχνει σωστά.
Σίγουρα αυτός που κάνει τα service, πρέπει να έχει το ιδικό εργαλείο να μετρά την μπαταρία, για να μην μένει στα ‘κρύα του λουτρού ο πελάτης του.
Το εργαλείο σε ένα έμπειρο μάτι, προσδιορίζει και το πόσο περίπου θα δουλεύει η μπαταρία επί της 100%.
Α.Καπου τα μπερδευεις παλι κυρ Αντωνη.Δεν εχει βρεθει ποτε μπαταρια που το ενδεικτικο της 'λαμπακι'να την δειχνει ΟΚ και να μην μπορει να βαλει μπρος την μηχανη.Με την ενδειξη αμπερωρια μετραμε ποσοτητα αποθηκευμενου ρευματος στην μπαταρια.Πιο απλα για να καταλαβαινετε εσεις οι μεγαλυτεροι, σε μια μπαταρια που εχει χωρητικοτητα 50 αμπερωρια αν συνδεσουμε μια λαμπα που καταναλωνει 1αμπερ θα αναβει για 50ωρες.Αν η μπαταρια ειναι 100αμπερωρια θα αναβει για 100ωρες κ.ο.κ.Τα αμπερ εκκινησης ειναι η δυναμη της μπαταριας που βαζουν μπρος την μηχανη.Αλλοι κατασκευαστες μπαταριων τα μετρουν κατα SAE αλλοι κατα DIN κτλ.Ετσι πρακτικα εχουμε μπαταριες με μεγαλη χωρητικοτητα που εχουν λιγα σχετικα αμπερ εκκινησης και μπαταριες με την ιδια χωρητικοτητα με περισσοτερα αμπερ εκκινησης και εντελως το αντιστροφο.
-
Ο χρήστης panorg έγραψε:
Καπου τα μπερδευεις παλι κυρ Αντωνη.Δεν εχει βρεθει ποτε μπαταρια που το ενδεικτικο της 'λαμπακι'να την δειχνει ΟΚ και να μην μπορει να βαλει μπρος την μηχανη.
Kι όμως έχει βρεθεί! Φαντάζομαι όχι μόνο σε μένα!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τον τελευταίο χρόνο επιβαρυνθηκε ιδιαιετρα με GPS, φορτίσματα κινητών κλπ.To GPS και η φόρτιση κινητού δεν είναι καμία ιδιαίτερη επιβάρυνση. Τα mA που τραβάνε αυτές οι συσκευές είναι αστεία σε σχέση με την συνολική κατανάλωση του αυτοκινήτου. Απλώς είχε έρθει ο καιρός της.
Πιθανο!
Sent from my HTC Desire using Tapatalk
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Άμα έχεις καλώδια οκ αλλά μπορεί να μη χρειαστούν κιόλας, με αυτές τις μπαταρίες ποτέ δε ξέρεις. Τι μπαταρία έχει το Almera και κράτησε τόσο; Θυμάμαι στο δικό μου το Hyundai έιχε μια Solite (Hyundai Enercell Co.) και κράτησε μια 6ετία.
δεν εχω ιδεα τι μαρκα ειναι.παντος ειναι η εργοστασιακη ολα με αυτην εβγαιναν.τα γραμματα εχουν σβησει αλλα αν θυμαμαι καλα ειναι 47Amph και καπου στα 400 πανω κατω ρευμα εκκινησης.περσυ το καλοκαιρι η ταση της εδειχνε σταθερα σβηστο αμαξι 12,80.
ξεχασα να αναφερω εχω περασει και 1-2 προσθετες γειωσεις στο μοτερ και το πλενω καθε χρονο.φυσικα δεν λειτουργω τιποτα με σβηστο αμαξι. στο χωριο κλεινω και το συναγερμο αλλα και την πλαφονιερα γιαυτο το λογο. -
περσυ το καλοκαιρι η ταση της εδειχνε σταθερα σβηστο αμαξι 12,80.Μόλις το έσβηνες ή την άλλη μέρα;Έχει σημασία γιατί σιγά σιγά πέφτει.
Πάντως τόση τάση σημαίνει πλήρως φορτισμένη μπαταρία. (δε σημαίνει όμως ότι η μπαταρία σου συνεχίζει να είναι όσων ΑΗ ήταν καινούργια αλλά ότι όσα ΑΗ σου έχουν μείνει είναι γεμάτα.) -
δε βαριεσε οσο κρατησει καποια στιγμη χαλανε ολα.επισης βλεπω ξενυχτανε πολλοι εδω.εγω εχω πυρετο και δεν μπορω να κλεισω ματι.
-
Όμορφα σήμερα, η Varta που αγοραστηκε πριν 3 χρονια περιπου τα εφτυσε, η προηγουμενη εβγαλε 4 χρονια και στην Merc τους εκανε εντυπωση γιατι συνηθως τις αλλαζουν μετα την 6ετια!
Η συγκεκριμενη απο μια καλη αρχη εδειχνε οτι δεν ειναι για πολλα και κακως την ακριβοπληρωσα και την πηρα απο το ραφι της αντιπροσωπιας!Στα 100Ah εχουμε καμια καλη προταση; Ψαχνω για Optima αλλα δε βλεπω να δινουν κατι πανω απο 75Ah!
CCA νομιζω οτι και η παλια αλλα και αυτη που φοραει τωρα ειναι γυρω στα 750 -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Μόλις το έσβηνες ή την άλλη μέρα;Έχει σημασία γιατί σιγά σιγά πέφτει.
Πάντως τόση τάση σημαίνει πλήρως φορτισμένη μπαταρία. (δε σημαίνει όμως ότι η μπαταρία σου συνεχίζει να είναι όσων ΑΗ ήταν καινούργια αλλά ότι όσα ΑΗ σου έχουν μείνει είναι γεμάτα.Eίναι αλήθεια ότι την 'πατάνε' πολλοί με αυτό γτ μπορεί να βλέπεις 12,8 και με μία μιζιά να πάει 9 και να μείνει εκεί. Έτσι και σε μένα η Varta μετά το τρίμηνο που παρέδωσε το πνεύμα με το γύρισμα του κλειδιού έλεγε 6v την άλλη μέρα 10,6v.
Πάντως ο Sacracer δεν είναι διατεθειμένος να την αλλάξει τώρα, θα είναι σε αναμονή με τα καλώδια Sacracer τώρα που είσαι άρρωστος στείλε κάποιον να βάζει το αμάξι μπρός γτ μετά από μέρες δε ξέρεις! -
το βαλα χτες μπρος πηρε τσακμακι.πιανουν ζεστες τωρα δεν προκειτε να μεινει.
Μπαταρία αυτοκινήτου...