-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Υπόψην, πως οι Bosch έχουν λιγότερα amper εκκίνησης από αυτά που αναγράφουν.
Αυτό από που το ξέρεις αν επιτρέπεται;
+1
Για λεγε...Και αν υποθεσουμε πως στις Bosch πληρωνουμε φιρμα, τι αλλο εχεις να προτεινεις?
optima , odyssey τοσες μαρκες
χα χα χα χα χα χα
-
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
χα χα χα χα χα χα
Δωσε κανα λινκ να δουμε τιμες βρε...
(Γιατι γελας? )
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
χα χα χα χα χα χα
Δωσε κανα λινκ να δουμε τιμες βρε...
(Γιατι γελας? )
Μηπως γιατι ειναι πανακριβες ;
-
ετσι ακριβως αμα εχεις να διαθεσεις κανα 200αρικο κανε ενα search στο google και θα τα βρεις ολα.
ειναι υποερβολη τετοια μπαταρια για νορμαλ αμαξι αν εισαι τεζα στον ηχο τοτε ναι ή αν θες να τη βαλεις πορτ-μπαγκαζ τοτε παλυ ναι γιατι μπαταρια με υγρα μεσα στο αμαξι δεν ειναι και οτι καλυτερο. -
Προφανώς,για νορμάλ χρήση μια οποιαδήποτε μπαταρία μας κάνει.
Και γω λόγω ονόματος,ήμουν θετικός προς τις Bosch,μέχρι τη στιγμή που ο ηλεκτρολόγος που μου άλλαξε το alternator,μου έδειξε με ένα φορητό μηχάνημα που μετράει amper εκκίνησης ότι οι Bosch είναι υπερεκτιμημένες.Μπροστά μου σύνδεσε 2-3 Bosch που είχε προς πώληση και σε σύγκριση με κάποιες άλλες μάρκας 'Mekapses' ήταν υποδεέστερες σε αυτό τον τομέα.
Τώρα αν με δούλεψε και γω ψέματα σας λέω!
-
Οι μπαταρίες Bosch που κυκλοφορούν πιό πολύ είναι οι Silver (S1 νομίζω τις λένε), οι οποίες είναι σχετικά ακριβές και κατα τη γνώμη μου δέν είναι καλύτερες απο τις πιό φτηνές άγνωστης μάρκας που κυκλοφορούν στην αγορά. Επίσης έχω την εντύπωση οτι πολλές απο τις Bosch αυτές είναι μαιμού.
Σε αυτό το site έχει τις S3-4-5-6 αλλά δέν γράφει τίποτα για τις Silver http://aa.bosch.de/aa-batterien/en/pkw/bat_s345.htm. Επίσης σε αυτό το PDF http://aa.bosch.de/aa-batterien/en/pkw/media/Product_program_S3-S4-S5.pdf έχει ακριβείς διαστάσεις και αριθμούς EAN.
-
http://rb-aa.bosch.com/boaa-sg/Product. ... lication=1
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://rb-aa.bosch.com/boaa-sg/Product.jsp?prod_id=309&ccat_id=10&language=en-GB&publication=1' target='_blankΝομίζω οτι οι Silver που πουλάνε εδω πέρα είναι διαφορετικές. Γι αυτό υποψιάζομαι απάτη. Ή είναι μαιμού ή είναι όντως Bosch αλλά κάποια φτηνιάρικη έκδοση που προορίζεται για υποβαθμισμένες αγορές.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
http://rb-aa.bosch.com/boaa-sg/Product.jsp?prod_id=309&ccat_id=10&language=en-GB&publication=1' target='_blank
Νομίζω οτι οι Silver που πουλάνε εδω πέρα είναι διαφορετικές. Γι αυτό υποψιάζομαι απάτη. Ή είναι μαιμού ή είναι όντως Bosch αλλά κάποια φτηνιάρικη έκδοση που προορίζεται για υποβαθμισμένες αγορές.
Το 2003 που αγορασα μια απο πρακτικερ ηταν οπως στην φωτο,οχι ομως σε κουτι.
-
Μια που γίνεται συζήτηση για μπαταρίες, πρόσφατα έβαλα στου πατέρα μου μία Banner Power Bull 55Αh και σε πολύ καλή τιμή (60€). Κάπου είχα διαβάσει ότι είναι απο τις καλύτερες και έπαθα σοκ με την τιμή και σε σχέση με τις bosch.
Έχετε άποψη ? -
Για σάξο, αγόρασα μια μπαταρία Bosch από το Πράκτικερ. Την έβαλα πάνω αλλά δεν έχει καθόλου ρεύμα. (προφανως θέλει φόρτιση). Εϊναι φυσιολογικό; Νόμιζα ότι έρχονται φορτισμένες.
Θα τη φορτίσω αύριο με ένα μηχάνημα που βγάζει 12V σε δύο λειτουργίες: Hi -- Low. Πόση ώρα να την αφήσω;
-
Είναι από αυτές που παίρνουν υγρά; Μήπως δεν είναι γεμάτη και πρέπει να βάλεις υγρά.
Αλλιώς πήγαινέ την πίσω. Πάρε άλλη, μπορεί να καθόταν στο ράφι 1-2 χρόνια ή να είναι χαλασμένη.
-
Νομίζω ότι έκανε σαν να έχει υγρά μέσα. Δηλαδή δεν παίζει να θελει φόρτιση αρχικά; Δεν είχε καθόλου ρεύμα.
-
Οι μπαταρίες που πουλάει το κατάστημα (έτοιμες, με υγρά) πρέπει να έχουν κανονική φόρτιση. Αν είναι άδειες δεν είναι καλές, είτε είναι πολύ παλιές ή χαλασμένες.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
ο ηλεκτρολόγος που μου άλλαξε το alternator,μου έδειξε με ένα φορητό μηχάνημα που μετράει amper εκκίνησης ότι οι Bosch είναι υπερεκτιμημένες.Μπροστά μου σύνδεσε 2-3 Bosch που είχε προς πώληση και σε σύγκριση με κάποιες άλλες μάρκας 'Mekapses' ήταν υποδεέστερες σε αυτό τον τομέα.
Τώρα αν με δούλεψε και γω ψέματα σας λέω!
Στην ουσία το μηχάνημα αυτό δίνει στη μπαταρία όσο μεγαλύτερο φορτίο γίνεται και μετράει πόσα Αμπέρ θα περάσουν χωρίς η τάση στους πόλους της να πέσει κάτω από ένα ορισμένο σημείο (π.χ. τα 9V). Θυμάσαι πόσα Αμπέρ εκκίνησης έγραφαν οι συγκεκριμένες και πόσα έγραψε το μηχάνημα? Τι σειρά ήταν?
Το πάοο καιρό της είχε στο ράφι ο τύπος, βέβαια, και αν τις είχε για 'demo' ώστε να πουλάει τις 'no name' που τις βρίσκει σε καλή τιμή και έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους δε μπορείς να το ξέρεις και λογικά αν ισχύει το ότι δε βγάζουν τα cold cranking amps που υπόσχονται θα το έχουν διαπιστώσει και αλλού - π.χ. σε φόρουμ του εξωτερικού.
Το σίγουρο είναι ότι το ίδιο μοντέλο μπαταρίας στις ίδιες διαστάσεις το βρίσκεις από μαγαζί σε μαγαζί με τεράστιες διαφορές στην τιμή. 90 το είχε ο ένας αυτό που έβαλα εγώ, 80 ο άλλος, 70 ο τρίτος - ένα καλό ανθρωπάκι που πιάσαμε τη συζήτηση και στο τέλος μου έκανε δώρο το αντιοξειδωτικό σπρέι για τους πόλους και μου είπε αν πάθει κάτι η μπαταρία τα επόμενα 2 χρόνια να έρθω να τον βρω να μου δώσει άλλη...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Οι μπαταρίες που πουλάει το κατάστημα (έτοιμες, με υγρά) πρέπει να έχουν κανονική φόρτιση. Αν είναι άδειες δεν είναι καλές, είτε είναι πολύ παλιές ή χαλασμένες.Ok θα πάω να τρίψω τους πόλους γιατί είχε λίγο οξύδωση και αν δεν δουλέψουν θα πάω πισω. θενξ.
-
Τελικά είμαι χαζός. Ετριψα τους πόλους και η μπαταρία δούλεψε κανονικά, το αμάξι πήρε μπρός χωρίς να τεμπελιάζει η μίζα όλα καλα.
-
Οι μπαταρίες στο praktiker έχουν υγρά μέσα? Είναι φορτισμένες?
-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
Οι μπαταρίες στο praktiker έχουν υγρά μέσα? Είναι φορτισμένες?Οι maintenance free ειναι ετοιμες για εγκατασταση.
-
Ναι, τελικά η Bosch ήταν φορτισμένη κανονικότατα. Μόλις έκανα σωστή τοποθέτηση, πήρε άμεσα χωρίς τεμπελιάσματα.
Μπαταρία αυτοκινήτου...