-
επειδη αφηνω το αυτοκινητο καιρο ακινητο..υπαρχει καποιος συντηρητης μπαταριας που να κραταει την μπαταρια στα σωστα volt?
-
Αυτό που ζητάς λέγεται trickle charger.
Το συνδέεις στη μπαταρία ενώ είναι συνδεδεμένη στο αυτοκίνητο και το βάζεις στη μπρίζα μέχρι να αποφασίσεις ότι ήρθε η ώρα της βόλτας. Θα πρέπει να διαλέξεις κάποιο που να 'διαβάζει' την τάση της μπαταρίας. Έτσι θα τη φορτίζει μόνο όταν χρειάζεται. -
Αρχικώς να ζητήσω συγνώμη γιατί θα είμαι μερικώς off topic. Θα καταλάβετε το γιατί.
Έχω μια μπαταρία ζελέ η οποία δεν είχε παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα. Ξαφνικά δεν είχε την δύναμη να γυρίσει τη μίζα, όμως για τα φώτα δεν έδειξε να έχει πρόβλημα. Μέτρησα την τάση και η ένδειξη ήταν 12,3.
Φαντάστικα πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγο ακινησίας και ότι με μια φόρτιση θα ήταν όλα ΟΚ. Έτσι τη σύνδεσα σε έναν απλό φορτιστή, με τάση εξόδου 13,5V, και αμέσως μου έκανε εντύπωση ότι το ρεύμα φόρτισης ήταν μόνο 100mA. Με τόσο μικρό ρεύμα θεώρησα καλό να την αφήσω για φόρτιση όλο το βράδυ. Το πρωί το ρεύμα είχε μειωθεί στα 10ma. Την έβαλα πάλι στη μηχανή (το offtopic που λέγαμεεεε) αφού πρώτα είχα δει 12,83V στους πόλους. Για μία εβδομάδα όλα μια χαρά αλλά μετά μία από τα ίδια.
Κάτι μου λέει πως και αυτή η μπαταρία θέλει πέταμα. Το λέω διότι, ότι μπαταρία και να έχω βάλει, με τα βίας κρατάει 1,5 χρόνο. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα συνεχώς να δείνεις πενηντάρια για μπαταρία, πόσω μάλλων τώρα που είμαι και άνεργος.Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να επιμηκύνουμε το χρόνο μέχρι την ανακύκλωσή της ;;;
-
Με 12,3V η μπαταρια εχει περιπου την μιση χωρητικοτητα,η οποια βεβαια μπορει σε ψυχρο κλιμα να μην εφτανε για να γυρισει την μιζα αλλα τωρα που ειναι καλοκαιρι θα επρεπε ετω και δυσκολα να παρει εμπρος.Την ταση (την αρχικη ) πρεπει να την
μετρησεις αφου αφησεις αναμμενους τους προβολεις για ενα-δυο λεπτα και μετα να προχωρησεις στην μετρηση.Οι μπαταριες τυπου gel θελουν ειδικους φορτιστες και οχι απλους που χρησιμοποιουμε στις αλλες,γι αυτο το ρευμα φορτισης που ειδες ηταν τοσο μικρο, μπορει δηλαδη ο φορτιστης σου να ειναι ακαταληλος για την gel οποτε οσο και να τον συνδεσης να μην μπορεις να κανεις δουλεια,αν δεν εχεις φορτιστη για ge,l μια λυση ειναι να την πας σε ηλεκτρολογο που λογικο ειναι να εχει και αν δεν φορτισει και εκει τοτε να την αλλαξεις,βεβαια το να βρεις ηλεκτρολογο που να θελει να την φορτισει και να μην θελει να σου πουλησει μια δικη του ειναι αλλη ιστορια. -
Ο χρήστης mnimonio έγραψε:
Αρχικώς να ζητήσω συγνώμη γιατί θα είμαι μερικώς off topic. Θα καταλάβετε το γιατί.
Έχω μια μπαταρία ζελέ η οποία δεν είχε παρουσιάσει ποτέ πρόβλημα. Ξαφνικά δεν είχε την δύναμη να γυρίσει τη μίζα, όμως για τα φώτα δεν έδειξε να έχει πρόβλημα. Μέτρησα την τάση και η ένδειξη ήταν 12,3.
Φαντάστικα πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγο ακινησίας και ότι με μια φόρτιση θα ήταν όλα ΟΚ. Έτσι τη σύνδεσα σε έναν απλό φορτιστή, με τάση εξόδου 13,5V, και αμέσως μου έκανε εντύπωση ότι το ρεύμα φόρτισης ήταν μόνο 100mA. Με τόσο μικρό ρεύμα θεώρησα καλό να την αφήσω για φόρτιση όλο το βράδυ. Το πρωί το ρεύμα είχε μειωθεί στα 10ma. Την έβαλα πάλι στη μηχανή (το offtopic που λέγαμεεεε) αφού πρώτα είχα δει 12,83V στους πόλους. Για μία εβδομάδα όλα μια χαρά αλλά μετά μία από τα ίδια.
Κάτι μου λέει πως και αυτή η μπαταρία θέλει πέταμα. Το λέω διότι, ότι μπαταρία και να έχω βάλει, με τα βίας κρατάει 1,5 χρόνο. Δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα συνεχώς να δείνεις πενηντάρια για μπαταρία, πόσω μάλλων τώρα που είμαι και άνεργος.Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να επιμηκύνουμε το χρόνο μέχρι την ανακύκλωσή της ;;;
Μηπως εχεις διαρροες;Μηπως εχεις πολλες ενεργοβορες συσκευες;Πχ ραδιοcd ,ηχεια πυκνωτες σαμπ κλπ;Τοτε μαλλον θες και πιο δυνατο δυναμο.
-
Ο χρήστης thomaslar έγραψε:
επειδη αφηνω το αυτοκινητο καιρο ακινητο..υπαρχει καποιος συντηρητης μπαταριας που να κραταει την μπαταρια στα σωστα volt?ενας τροπος ειναι να βγαζεις τον ενα πολο της μπαταριας!!! μονο ετσι δεν χανει volt!!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μηπως εχεις διαρροες;Μηπως εχεις πολλες ενεργοβορες συσκευες;Πχ ραδιοcd ,ηχεια πυκνωτες σαμπ κλπ;Τοτε μαλλον θες και πιο δυνατο δυναμο.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Μάλλον την ‘κουράζει’.
Τώρα άλλο κλειστού τύπου, (24 ώρες επαναφόρτιση χαμηλά), και άλλο jell. Δεν μπορεί να έχει jell, τέτοιες βάζουμε μόνον στα αγωνιστικά, και στους φακούς υποβρύχιου ψαρέματος, λόγο μικρού όγκου, και λειτουργίας υπό μεγάλη klίση και τρανταγμάτων. Είναι πανάκριβες, 3 έως 4 φορές των κλασικών.
Και ….. θέλω μάρκα μοντέλο κυβικά χρονολογία, και στοιχεία της μπαταριάς, και λοιπά πρόσθετα τσαμασιδια!!!!...... έχω γίνει στερεότυπος!!!.... «ψαλίδια μπουζί πλατίνες»!!!!!!!……. -
Εχω μια υποψια οτι μιλαμε για μοτοσυκλετα.. Ορκο δε παιρνω
-
Δεν είναι θέμα κρύου.Το πρόβλημα δημιουργήθηκε τέλος Μαΐου με 25 βαθμούς.
Για την ιστορία σας λέω ...
Η μπαταρία είναι μια GS GTX9-BS και από ότι δείχνει δεν θέλει να αποθηκεύσει αρκετό από το ρεύμα που της δίνει ο εναλλάκτης όταν είναι συνδεδεμένη στη Suzuki μου (Ναι είναι δίτροχη ), με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να μην μπορώ να βάλω μπροστά. Διαρροή η μηχανή δεν έχει, το έχω μετρήσει.
Έχω προσπαθήσει και με ηλεκτρονικό φορτιστή, ξέρετε αυτούς με τα led που τα κάνουν όλα και συμφέρουν, αλλά μετά από δύο μερούλες μία από τα ίδια.Έχω φτιάξει ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που είδα από κάποια ιστοσελίδα με το όνομα 'desulphator'. Για την ακρίβεια έκανα μια παραλλαγή του. Αυτό φορτίζει με παλμούς τάσης 24V με μέση τιμή ρεύματος 800ma. Ο κατασκευαστής λέει ότι η μπαταρία σε standart φόρτιση χρειάζεται 900ma για 5 έως 10 ώρες, άρα πρέπει να είναι ΟΚ απο θέμα ρεύματος. Το θέμα είναι ότι όταν φορτίζει την ακούω να κάνει ένα μικρό αλλά συνεχές βράσιμο αν και δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα. Αυτό να το θεωρήσω καλό ή κακό ;
Πάντως νομίζω ότι είναι gel γιατί είχα δώσει γύρω στο 70άρι και τώρα που άνοιξα το πλαστικό κάλυμα δεν είχε καθόλου υγρά, μόνο ένα πράγμα σαν άσπρη τσίχλα ανάμεσα στις πλάκες της. Δεν νομίζω να εξατμίστηκε όλο το νερό, είναι κλειστού τύπου.
-
Ο χρήστης fokion_sportage έγραψε:
Εχω μια υποψια οτι μιλαμε για μοτοσυκλετα.. Ορκο δε παιρνω
Καλά….. βουλωμένο γράμμα διαβάζεις…….
Στο θέμα, σίγουρα η μπαταριά δεν είναι jell!.
…την ιδία φορώ και εγώ σε «δίτροχο»…… τον 1.5 χρόνο δεν τον βγάζει η μ@λ@κισμενη. Την έχω σιχαθεί. Στην βέσπα μου 5ος χρόνος γκανιάν.
Στο κιμκο 430, 3 χρόνια κανένα πρόβλημα, μα έχουν σωστά συστήματα φόρτισης, και όχι π@π@ριες.
Στα δυο παπιά του μαγαζιού, σταμάτησα να της αλλάζω!!!.... γιοκ κόρνα και φλας, βαρέθηκε….
Φιλιά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Χμμμμ όπως μου τα λες δεν πάσχει από γηρατειά αλλά από δίψα.
Θα τη φουλάρω απεσταγμένο μπας και πάρει τα πάνω της. -
Έχω φτιάξει ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που είδα από κάποια ιστοσελίδα με το όνομα 'desulphator'. Για την ακρίβεια έκανα μια παραλλαγή του. Αυτό φορτίζει με παλμούς τάσης 24V με μέση τιμή ρεύματος 800ma. Ο κατασκευαστής λέει ότι η μπαταρία σε standart φόρτιση χρειάζεται 900ma για 5 έως 10 ώρες, άρα πρέπει να είναι ΟΚ απο θέμα ρεύματος. Το θέμα είναι ότι όταν φορτίζει την ακούω να κάνει ένα μικρό αλλά συνεχές βράσιμο αν και δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα. Αυτό να το θεωρήσω καλό ή κακό ;
Το κάνει με το που τη συνδέεις στο φορτιστή ή μετά από λίγη ώρα?
Ο φορτιστής σταθερού ρεύματος (ρυθμίζεται από 50 ως 300 mA) που έχω για μικρές επαναφορτιζόμενες με το που τον συνδέεις κάνει έναν ήχο σαν εντομοαπωθητικό. -
Όταν συμπληρώνετε αποσταγμένο, μετά από 20 λεπτά στην φόρτιση.
Α. -
Και γώ το R6 το είχα μονίμως στη φόρτιση και είχα αλλάξει 2-3 μπαταρίες και μετά απο λίγο τις σκότωνε.
Τελικά το πρόβλημα ήταν ο ανορθωτής (αντίστοιχο με αυτό που στα αυτοκίνητα το λένε ο 'αυτόματος' του δυναμό). Μέτραγα το μηχανάκι κρύο με το πολύμετρο και έδινε σωστή ταση. Όμως η πτώση ερχόταν μετά απο κάποια χιλιόμετρα οταν ο ανορθωτής ζεσταινόταν και τότε όχι μόνο δέν φόρτιζε αλλά τράβαγε κιόλας ρεύμα απο τη μπαταρία.
Με το που άλλαξα τον ανορθωτή τέλος τα προβλήματα.
Τώρα έχω ενα Honda Hornet. Ήταν μοντέλο 2008 και το αγόρασα το 2010, άρα ήταν 2 χρόνια στην αποθήκη. Η μπαταρία του όπως ήταν λογικό μετά απο τόση ακινησία μου έκανε νερά κατα διαστήματα και ήμουν έτοιμος να την αλλάξω αλλά λέω να της δώσω μια ευκαιρία και της έκανα μια καλή αργή φόρτιση για 24 ώρες. Ακόμα με την ίδια μπαταρία είμαι, μετά τη φόρτιση κανένα πρόβλημα!
-
Δεν είναι θέμα κρύου.Το πρόβλημα δημιουργήθηκε τέλος Μαΐου με 25 βαθμούς.Για την ιστορία σας λέω ...
Η μπαταρία είναι μια GS GTX9-BS και από ότι δείχνει δεν θέλει να αποθηκεύσει αρκετό από το ρεύμα που της δίνει ο εναλλάκτης όταν είναι συνδεδεμένη στη Suzuki μου (Ναι είναι δίτροχη ), με αποτέλεσμα μετά από λίγο καιρό να μην μπορώ να βάλω μπροστά. Διαρροή η μηχανή δεν έχει, το έχω μετρήσει.
Έχω προσπαθήσει και με ηλεκτρονικό φορτιστή, ξέρετε αυτούς με τα led που τα κάνουν όλα και συμφέρουν, αλλά μετά από δύο μερούλες μία από τα ίδια.Έχω φτιάξει ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που είδα από κάποια ιστοσελίδα με το όνομα 'desulphator'. Για την ακρίβεια έκανα μια παραλλαγή του. Αυτό φορτίζει με παλμούς τάσης 24V με μέση τιμή ρεύματος 800ma. Ο κατασκευαστής λέει ότι η μπαταρία σε standart φόρτιση χρειάζεται 900ma για 5 έως 10 ώρες, άρα πρέπει να είναι ΟΚ απο θέμα ρεύματος. Το θέμα είναι ότι όταν φορτίζει την ακούω να κάνει ένα μικρό αλλά συνεχές βράσιμο αν και δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα. Αυτό να το θεωρήσω καλό ή κακό ;
Πάντως νομίζω ότι είναι gel γιατί είχα δώσει γύρω στο 70άρι και τώρα που άνοιξα το πλαστικό κάλυμα δεν είχε καθόλου υγρά, μόνο ένα πράγμα σαν άσπρη τσίχλα ανάμεσα στις πλάκες της. Δεν νομίζω να εξατμίστηκε όλο το νερό, είναι κλειστού τύπου.
Lead-acid είναι.
Το ότι την πλήρωσες χρυσή δεν την κάνει gel.
Και οι έχουν οπές για να βγουν τα υγρά όταν βράσουν.Μερικές ανοίγουν, άλλες όχι.
Οι agm είναι τελείως κλειστές (τουλάχιστον αυτή που έχω εγώ) -
Τελικά από την κουβέντα εδώ κατάλαβα πολλά πράγματα, εκτώς του ότι την πλήρωσα χρυσή, και ευχαριστώ Άπαντες για αυτό.
Πάντως σήμερα πήγα πήρα και της έβαλα απεσταγμένο νεράκι και εκ πρώτις φάνηκε ότι δεν την πείραξε καθόλου. Πήρε αμέσως μπροστά η μηχανή. Βέβαια την είχα φορτίσει προχθές το βράδυ. Την πήγα και μία μικρή βόλτα γύρω στα 10 km.Θα δείξει αν γλύτωσα την πενηντάρα μετά από μια εβδομάδα.
@antonis-team Αν όλα πανε καλά θα σου φέρω μια κόρνα για το μηχανάκι, ξέρεις αυτή με τη φούσκα
-
«@antonis-team Αν όλα πανε καλά θα σου φέρω μια κόρνα για το μηχανάκι, ξέρεις αυτή με τη φούσκα »
Μην αστειεύεστε, τέτοια ψάχνω!!!.... φλας και μίζα δεν χρειάζομαι, για τα παπιά του μαγαζιού….. ηχητική βουκέντρα μου χρειάζεται…..
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«@antonis-team Αν όλα πανε καλά θα σου φέρω μια κόρνα για το μηχανάκι, ξέρεις αυτή με τη φούσκα »
Μην αστειεύεστε, τέτοια ψάχνω!!!.... φλας και μίζα δεν χρειάζομαι, για τα παπιά του μαγαζιού….. ηχητική βουκέντρα μου χρειάζεται…..
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αντώνη στα ποδηλατάδικα θα βρείς κόρνα με λαστιχένια φούσκα, αλλά αν θες να φτιάξεις κάτι πρωτότυπο, 'κλέψε' ρεύμα από τον εναλάκτη του παπιού πριν την γέγυρα ανόρθωσης, του οποίου η συχνότητα είναι άμεσα εξαρτόμενη από τις στροφές του κινητήρα και πρέπει να ευρίσκεται στο ακουστικό* φάσμα και στη συνέχεια οδήγησε ένα τενόρο (μεγάφωνο χοάνης) μέσω της κατάλληλης αντίστασης ώστε να μην καεί και φυσικά μέσα από το μπουτόν της κόρνας. Ετσι όταν κορνάρεις ο ήχος θα μεταβάλεται ανάλογα με τις στροφές του κινητήρα... τώρα εάν δεν βρεις κόρνα με μεγάλη φούσκα, πάρε αυτό το εργαλείο που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για κολπικές πλύσεις που έχει μεγάλη λασιχένια φούσκα, βάλε μια καραμούζα μπροστά και είσαι έτοιμος!!!
Τώρα αν μετά κοιτάνε το παπί λίγο περίεργα οι γυναίκες προβλημά τους...- Αν είναι χαμηλή η συχνότητα του εναλάκτη μπορεις να την διπλασιάσεις με διπλή ανόρθωση και να οδηγήσεις το παλμικό ρεύμα στον τενόρο, η τελικά αγοράζεις ένα κιτ με κύκλωμα ηλεκτρονικής κόρνας και οδηγείς τον τενόρο που τραβάει πολύ λιγότερο ρεύμα από την κλασσική ηλεκρική κόρνα και γλυτώνεις την μπαταρία...
ΥΓ Παιδιά συγνώμη για την εκτός θέματος παρέμβαση...
-
Τελικά από την κουβέντα εδώ κατάλαβα πολλά πράγματα, εκτώς του ότι την πλήρωσα χρυσή, και ευχαριστώ Άπαντες για αυτό.
Πάντως σήμερα πήγα πήρα και της έβαλα απεσταγμένο νεράκι και εκ πρώτις φάνηκε ότι δεν την πείραξε καθόλου. Πήρε αμέσως μπροστά η μηχανή. Βέβαια την είχα φορτίσει προχθές το βράδυ. Την πήγα και μία μικρή βόλτα γύρω στα 10 km.Θα δείξει αν γλύτωσα την πενηντάρα μετά από μια εβδομάδα.
@antonis-team Αν όλα πανε καλά θα σου φέρω μια κόρνα για το μηχανάκι, ξέρεις αυτή με τη φούσκα
Αν σου πετάει τα υγρά έξω είναι άλλη μία ένδειξη οτι έχει πρόβλημα ο ανορθωτής.
-
Δημήτρη είσαι απίθανος….. βρήκα φούσκα ……. Ελπίζω να με λυπηθεί (1.80, εγώ 1,76/66χ),και να σκεφτεί ότι το κάνω για οικογενειακή οικονομία!!!... .
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Μπαταρία αυτοκινήτου...