-
-
τις ΠΑΚ και EXIDE τις εχει γνωστη αντιπροσωπεια στην ιερα οδο
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
@Drunkard: 90 μήπως γιατί έχει και (αν)αξιόπιστο λαμπάκι κατάστασης μπαταρίας?Ελα σιγα τα ωα , οι περισσοτερες εχουν λαμπακι
Μου πιασαν τα οπισθια αλλα τουλαχιστον με εξυπηρετησανε αμεσως και δυστηχως δεν προλαβα να ψαξω μηπως την βρω πιο φθηνα γιατι ηταν Σαββατο μεσημερι και πολλα καταστηματα σε 1-2 ωρες θα κλεινανε
Δες εδω τιμη http://www.automoto-eshop.gr/exide-exce ... clone.html
-
Ο χρήστης nikbib έγραψε:
όποιος ενδιαφέρεται γνωρίζω εργοστάσιο που κατασκευάζει μπαταρίες στη Θεσσαλονίκη , δε βάζω όνομα και τηλ μην θεωρηθεί διαφήμιση , αν δεν υπάρχει πρόβλημα πείτε μου να βάλω......
ποιοτικές και τιμές φοβερές παιδιά (έχει και πάνω ένδειξη για την κατάσταση της μπαταρίας) , εγω έβαλα στο yaris μου και με τις ίδιες διαστάσεις μου έβαλε πιο πολλά αμπερώρια (νομιζω η δική μου ήταν 45 κι αυτός μου έβαλε 60!!!)Εγώ θα έλεγα να το πεις. Ενημερώνεις για ένα προϊόν (και στα λάστιχα το ίδιο γίνεται), δεν διαφημίζεις και δεν έχεις κέρδος από αυτό.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Μου δημιουργήθηκε η εξής απορία.
Επειδή σήμερα ήθελα να αλλάξω μια λάμπα στο κορσάκι, και δεν ήθελα να κουβαλήσω μπαταρία μαζί μου,
αποφάσισα να του δώσω ρεύμα με καλώδια απο το octavia. Οκ το πείραμα πέτυχε, η λάμπα άναψε.
Σε περίπτωση που δοκίμαζα να το βάλω και μπρός(αυτό χωρίς την μπαταρία) θα έπερνε;
Επίσης αν θα έπερνε, το πρώτο αμάξι που δίνει και το ρεύμα(στην περίπτωση μας το octavia), θα την άκουγε stereo η μπαταρία του, μιας και θα δεχόταν ρεύμα απο δυο δυναμό(δεν ξέρω εαν το σκέφτομαι σωστά), η απλά δεν θα έτρεχε τίποτα;Επανέρχομαι με νεότερα.
Χρειάστηκε τελικά να κάνω το πείραμα το οποίο στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.
Το αμάξι 1 έδωσε ρεύμα στο 2, το οποίο ξεκίνησε και συνέχισε να λειτουργεί μετά την αποσύνδεση των καλωδίων.
Κυριλέ!!! -
Ολοκαίνουργια μπαταρία έπαθε αυτό μετά από κατά λάθος επαφή με 'γερμανικό κλειδί' με σβηστή μηχανή και συνδεδεμένο το θετικό:
Είναι ασφαλές να την χρησιμοποιήσω ή θα λάβω τηλεφώνημα ότι καίγεται το αυτοκίνητό μου
Μόλις ακούμπησε το μεταλλικό εργαλείο στο αρνητικό έγινε στιγμιαία ανάφλεξη που έκαψε αυτό το κομμάτι που βλέπετε!
-
Αν ο υποδοχεας του αρνητικου πολου κοθμπωνει σταθερα επανω στον πολο της μπαταριας και δεν παιζει δεξια και αριστερα, ωστε καποιες φορες να εχεις επαφη και αλλες οχι δεν θα εχεις προβλημα.
Ημια ακρη του κλειδιου ακουμπησε στον αρνητικο πολο που ηταν αποσυνδεδεμενος,η αλλη ακουμπησε πουθενα?το πιο λογικο ειναι να ακουμπησε στο αμαξωμα και ετσι να εκλεισε το κυκλωμα.
Τα βιβλια αναφερουννα εχουμε παντα μεγαλη προσοχη οταν εργαζομαστε με κλειδια στον χωρο της μηχανης καθως αυτα εχουν μικρη αντισταση και ετσι επιτρεπουν την διελευση μεγαλων ρευματων αν βραχυκυκλωθουν κατα λαθος. -
Μάλλον η άλλη άκρη ακουμπούσε το παξιμάδι του υποδοχέα του θετικού πόλου... Ας πούμε ότι το συνδέω και φαίνεται σταθερό ΑΝ χαλαρώσει και η επαφή γίνει ον-οφ κατά περίσταση όπως λες τι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί εκτός του να σβήσει?
-
Η ζημια δεν φαινεται μεγαλη,ειναι κλασσικη περιπτωση χτυπηματος η βραχυκυκλωματος,το κατω μερος του πολου που ειναι και το φαρδυτερο ειναι ανεπαφο και εκει μπορει να κανει καλη επαφη ο υποδοχεας του πολου.Για να σβησει η μηχανη πρεπει να ειναι τοσο χαλαρη η συνδεση ωστε μερικες φορες να μην ακουμπαει τιποτα μεταξυ πολου και υποδοχεα πραγμα λιγο δυσκολο.
Αν συμβει κατι τετοιο(τοσο μεγαλη ανοχη δηλαδη) ειναι λογικο να υπαρχουν σπιθες στα ταρακουνηματα καθως οταν το αμαξι ειναι ακινητο ειτε θα εχουμε επαφη ειτε οχι,δεν θα τρεμοπαιζουμε δηλαδη οποτε δεν θα εχουμε και σπιθες.
Αν δεν αισθανεσαι σιγουρος μπορεις να επισκεφτεις εναν ηλεκτρολογο και να σου λιωσει λιγο μολυβι επανω στο πολο οποτε θα καλυψει το κενο και θα εχεις ετσι πιο σταθερη επαφη. -
ΟΚ ευχαριστώ θα το δω και πως 'κάθεται' στην πράξη και βλέπουμε...
-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Ολοκαίνουργια μπαταρία έπαθε αυτό μετά από κατά λάθος επαφή με 'γερμανικό κλειδί' με σβηστή μηχανή και συνδεδεμένο το θετικό:Είναι ασφαλές να την χρησιμοποιήσω ή θα λάβω τηλεφώνημα ότι καίγεται το αυτοκίνητό μου
Μόλις ακούμπησε το μεταλλικό εργαλείο στο αρνητικό έγινε στιγμιαία ανάφλεξη που έκαψε αυτό το κομμάτι που βλέπετε!
Ηλεκτροκολληση,οι εκτος δρομου την ξερουν καλα την πατεντα .
-
Να συμπληρωθεί το κομμάτι που λείπει από τον πόλο χρησιμοποιώντας καλάι και soldering iron?
Μετά θα είναι σαν καινούργια, με λίγο λιμάρισμα με μια ράσπα και γυαλόχαρτο. -
Και ποιος θα κάνει τέτοια λεπτοδουλειά Μήπως να το αφήσω έτσι παρά να το κάνει κάνας 'μάστορας' χειρότερα...
-
Αναλογα και ποσο κοστιζει αυτη η εργασια και ποσο η μπαταρια
Αν ο τεχνιτης παρει για την εργασια αυτη 20Ε και η μπαταρια σου κοστισε 60 Ε δεν θα το επιχειρουσα,θα αγοραζα μια καινουρια
Αν η μπαταρια σου κοστισε 100Ε θα το εκανα,αν παντα δεν υπαρχει προβλημα με την ασφαλεια την δικη σου και του αυτοκινητου σου -
Καλημέρα.Έχω αυτόν τον φορτιστή http://www.e-shop.gr/show_main.phtml?id=TLS.050083 με 2 ταχύτητες αργό γρήγορο και οι οδηγίες λένε οτι φορτίζει μπαταρίες εκκίνησης χωρίς συντήρηση (μολύβδου - οξέος). Εαν παω να φορτίσω μπαταρίες κλειστού τυπου
α.θα την φορτιση;
β. τι πρεπει να προσέξω και πόσο χρόνο να τιν αφήσω; -
Θα την φορτίσει.
Αν δεν βιάζεσαι να φορτίσεις τη μπαταρία, καλό είναι να την έχεις στο και όταν η βελόνα φτάσει αρκετά αριστερά (λιγοστεύουν τα αμπέρ δηλαδή που της δίνει) να την βγάζεις.
Φρόνιμο θα ήταν να έχεις και κανά βολόμετρο ανα χείρας και να τσεκάρεις την τάση, γιατί αυτοί οι φορτιστές ακόμα και στο χαμηλό, μπορεί να φτάσουν την τάση πάνω από τα 14.4v και να αρχίσει να βράζει το υγρό μέσα. -
Άρα δεν χρειάζετε να αλλάξω φορτιστή που να λέει οτι φορτίζει και Gel μπαταρίες. Αυτος που έχω θα κάνει δουλεία χωρίς κανένα απρόοπτο.
-
Πραγματικά δεν ξέρω αν θέλουν διαφορετικό φορτιστή οι gel.
Στο παρακάτω λινκ στην τελευταία παράγραφο, γράφει πως χρειάζονται.
http://www.batterystuff.com/tutorial_ba ... l_agm.html
Optima έχεις; -
Κανονικά κάθε είδος μπαταρίας θέλει διαφορετικό πρόγραμμα φόρτισης. Άλλες θέλουν λίγο ρεύμα στην αρχή πολύ μετά και λίγο στο τέλος άλλες όχι κοκ. Μπορεί μεν να φορτιστεί αρκετά μια ψιλοάδεια μπαταρία με ό,τι φορτιστή νά΄ναι αλλά δεν θα είναι η καλύτερη φόρτιση ούτε το καλύτερο για τη ζωή της μπαταρίας. Ειδικά για τελείως άδεια μπαταρία η λάθος φόρτιση μπορεί να την καταστρέψει.
-
Καλησπέρα,
για αλλαγή μπαταρίας (σε CLK 6 χρονών) θα πηγαίνατε στην αντιπροσωπία ή οχι? Πόσο περίπου να υπολογίζω το κόστος για μια επώνυμη μπαταρία;Ευχαριστώ!!
Μπαταρία αυτοκινήτου...