-
παντα στο πνευμα βοηθειας που διεπει το φορουμ, θα ηθελα να σου πω, ελπιζω να χρησιμοποιεις λαμπακι led και οχι πυρακτωσεως!
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
παντα στο πνευμα βοηθειας που διεπει το φορουμ, θα ηθελα να σου πω, ελπιζω να χρησιμοποιεις λαμπακι led και οχι πυρακτωσεως!είμαι περίεργος αν θα ξαναζητήσει βοήθεια ο καημένος
-
ευκολο ειναι να το βρεις το καλωδιο.ειναι σε ολα τα ραδιο σι ντι χρωμα μπλε η παρομοιο εστω.δευτερον δινει ρευμα 12 βολτ μονο οταν το ραδιο σιντι αναψει.και δεν ψαχνεις στη φισα του αυτοκινητου αλλα στη φυσα του ραδιο σιντι.
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
παντα στο πνευμα βοηθειας που διεπει το φορουμ, θα ηθελα να σου πω, ελπιζω να χρησιμοποιεις λαμπακι led και οχι πυρακτωσεως!Χμμ... δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις LED λαμπάκι για τέτοιες δοκιμές: μιας και έχει μέσα διόδους κλπ, θα πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη τάση ώστε να άγει η δίοδος, κάτι που δεν σου επιτρέπει να το χρησιμοποιείς παντού και πάντα. Επομένως, η λάμπα πυρακτώσεως κάνει για την δουλειά σου, η LED, προφανώς όχι (ή καλύτερα όχι απολύτως... ).
είμαι περίεργος αν θα ξαναζητήσει βοήθεια ο καημένος
Είμαι αμετανόητος, πάλι εδώ θα είμαι!
ΣΗΜ: Το αυτοκίνητο σήμερα είναι στο φανοποιό. Τελικά με κάνα 300άρι θα είμαι έτοιμος κι από εκεί!
Κουκλάκι θα γίνει το μικρό μου!
Τελικά , τους αισθητήρες παρκαρίσματος λέω να τους βάλω μόνος μου (υπόψιν Ντρίφτη, έχει control box με ενσωματωμένο ρελεδάκι που λειτουργεί 30sec για τους εμπρός αισθητήρες, γιατί έχει ΚΑΙ εμπρός ΚΑΙ οθόνη που δείχνει αποστάσεις! ).
Δεν έχουν και καμιά περίεργη καλωδίωση, θέλουν παροχή και σήμα από την όπισθεν.Φυσικά, το δύσκολο είναι να φτιαχτούν οι θέσεις στους προφυλακτήρες, χωρίς να χρειαστεί να βγουν, μάλλον όμως θα τους βγάλω, δεν είναι και τόσο δύσκολο , μερικές βίδες είναι.
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
ευκολο ειναι να το βρεις το καλωδιο.ειναι σε ολα τα ραδιο σι ντι χρωμα μπλε η παρομοιο εστω.δευτερον δινει ρευμα 12 βολτ μονο οταν το ραδιο σιντι αναψει.και δεν ψαχνεις στη φισα του αυτοκινητου αλλα στη φυσα του ραδιο σιντι.ΟΚ, θα ψάξω την φίσα του radioCD λοιπόν, το θέμα είναι πως θα μετρήσω τα 12V στην φίσα με το radioCD σε λειτουργία; Αναγκαστικά, θα γυμνώσω κάπου το καλώδιο, γιατί δεν ξέρω αν μπορώ να δω τον ακροδέκτη μέσα στην φίσα...
Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια πάντως!
Τώρα το αυτοκίνητο το έχω αφήσει στο φανοποιό, το ΣΚ το αργότερο θα το ψάξω και θα λήξει το ζήτημα. Αν φταίει η σύνδεση του USB/iPod, τότε κανένα πρόβλημα, αν φταίει το radioCD, θα το δώσω για επισκευή, γιατί δεν μπορώ να βρω κάτι σαν αυτό σε λογική τιμή : κοιτώντας για άλλη πηγή, το ένα δεν είχε USB, το άλλο δεν είχε Bluetooth, το περισσότερα δεν είχαν τηλεκοντρόλ , ενώ το να είναι εντελώς κόκκινα τα γράμματα, είναι ακόμη πιο δύσκολο!
Οπότε, σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ θέλω ν' αναγκαστώ στην αλλαγή του radioCD!
-
Το τηλεκοντρόλ είναι για να αλλάζει σταθμούς η Μητέρα χωρίς να σκύβει;
Ο χρήστης Η Μητέρα έγραψε:
Κουκλάκι θα γίνει το μικρό μου!
μπράβο γιόκα, άξιος , αν και να προσέχεις λίγο με τις αντωνυμίες
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Το τηλεκοντρόλ είναι για να αλλάζει σταθμούς η Μητέρα χωρίς να σκύβει;Κουκλάκι θα γίνει το μικρό μου!
μπράβο γιόκα, άξιος , αν και να προσέχεις λίγο με τις αντωνυμίες
Δεν χρειάζεται να σκύβει κανείς, το radioCD είναι εργονομικά τοποθετημένο στο Lanciάκι!
Το τηλεκοντρόλ είναι στην στεφάνη του τιμονιού, για ν' αλλάζεις τραγούδι ή σταθμό χωρίς να παίρνεις το χέρια από το τιμόνι (θέλουμε τις ανέσεις μας στο σόι... ).
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
παντα στο πνευμα βοηθειας που διεπει το φορουμ, θα ηθελα να σου πω, ελπιζω να χρησιμοποιεις λαμπακι led και οχι πυρακτωσεως!
Χμμ... δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις LED λαμπάκι για τέτοιες δοκιμές: μιας και έχει μέσα διόδους κλπ, θα πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη τάση ώστε να άγει η δίοδος, κάτι που δεν σου επιτρέπει να το χρησιμοποιείς παντού και πάντα. Επομένως, η λάμπα πυρακτώσεως κάνει για την δουλειά σου, η LED, προφανώς όχι (ή καλύτερα όχι απολύτως... ).
ναι... αλλα το ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ, ΟΜΩΣ???
(νταξ, το κοβω! ) -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Χμμ... δεν γίνεται να χρησιμοποιήσεις LED λαμπάκι για τέτοιες δοκιμές: μιας και έχει μέσα διόδους κλπ, θα πρέπει να υπάρχει μια ελάχιστη τάση ώστε να άγει η δίοδος, κάτι που δεν σου επιτρέπει να το χρησιμοποιείς παντού και πάντα. Επομένως, η λάμπα πυρακτώσεως κάνει για την δουλειά σου, η LED, προφανώς όχι (ή καλύτερα όχι απολύτως... ).
ναι... αλλα το ΤΡΙΦΑΣΙΚΟ, ΟΜΩΣ???
(νταξ, το κοβω! )Το τριφασικό δεν έχει θέμα, είναι εναλλασσόμενο!
-
Σε ότι αφορά την σύνδεση, σωστά σκέφτηκες, το έχω συνδέσει στην ίδια παροχή με το radioCD , την κίτρινη. Δεν ξέρω όμως αν έχει την 'ρεμοτε' που λες, θα το ψάξω όμως με το πολύμετρο πάνω στην φύσα. Λογικά, με λίγη ενασχόληση παραπάνω, θα λυθεί το πρόβλημα.
Το κίτρινο καλώδιο είναι μόνιμη σύνδεση με την μπαταρία για τις μνήμες. Πρέπει να το συνδέσεις στο κόκκινο καλώδιο, το οποίο κόβει την παροχή όταν βγεί το κλειδί.
Το μπλέ καλώδιο είναι για να προεκτείνει και μαζεύει την ηλεκτρική κεραία (αν υπάρχει). Δέν χρειάζεται να ασχοληθείς με το μπλέ.
Δες εδώ: http://web.onetel.net.uk/~uncletony/in_car.htm
Εσύ λογικά το έχεις συνδέσει στο 4 του connector A, πρέπει κανονικά να το βάλεις στο 7 (κόκκινο)
-
Άλλο ένα σχεδιαγραμμα που δείχνει και τα χρώματα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Φτιάξε λίγο την φωτό, δεν φαίνεται.
Τώρα, αναρωτιέμαι για κάτι... Μπορεί το radioCD μου στην παρούσα φάση να παίρνει παροχή από τα 12V συνεχώς (κίτρινο καλώδιο) το οποίο όπως είπατε όλοι είναι αυτό για τις μνήμες. Θα μπορούσα όμως άνετα να δώσω παροχή από το ίδιο καλώδιο που παίρνει ο αναπτήρας και λειτουργεί μόνον αφού γυρίσει το κλειδί του αυτοκινήτου. Άρα, θα λειτουργεί όπως πρέπει, έτσι δεν είναι;
Κι έτσι δεν θα παίζει σε καμία περίπτωση και η διαρροή που έχω ακόμη και με την πρόσοψη επάνω...
Σίγουρα βέβαια θα κοιτάξω την προέλευση της διαρροής, αλλά όπως και να 'χει, νομίζω πως είναι καλή μοντίφα αυτό που προτείνω.
-
Φτιάξε λίγο την φωτό, δεν φαίνεται.
Τώρα, αναρωτιέμαι για κάτι... Μπορεί το radioCD μου στην παρούσα φάση να παίρνει παροχή από τα 12V συνεχώς (κίτρινο καλώδιο) το οποίο όπως είπατε όλοι είναι αυτό για τις μνήμες. Θα μπορούσα όμως άνετα να δώσω παροχή από το ίδιο καλώδιο που παίρνει ο αναπτήρας και λειτουργεί μόνον αφού γυρίσει το κλειδί του αυτοκινήτου. Άρα, θα λειτουργεί όπως πρέπει, έτσι δεν είναι;
Κι έτσι δεν θα παίζει σε καμία περίπτωση και η διαρροή που έχω ακόμη και με την πρόσοψη επάνω...
Σίγουρα βέβαια θα κοιτάξω την προέλευση της διαρροής, αλλά όπως και να 'χει, νομίζω πως είναι καλή μοντίφα αυτό που προτείνω.
Ο αναπτήρας στα Fiat (άρα και στα Lancia προφανώς) λειτουργεί ανεξάρτητα από τη θέση του κλειδιού οπότε δεν έχει νόημα να πάρεις ρεύμα από εκεί.
-
βρε το μπλε καλωδιο λεμε θα βαλεις.ειναι η καλυτερη λυση αφου εχει ρευμα μονο οταν αναβει το ραδιο.
-
έχει αλεργία στο μπλέ
-
Ο χρήστης sacracer έγραψε:
βρε το μπλε καλωδιο λεμε θα βαλεις.ειναι η καλυτερη λυση αφου εχει ρευμα μονο οταν αναβει το ραδιο.Μα δεν έχω αντίρρηση, απλώς θέλω να το φτιάξω σωστά το όλο θέμα, και όχι μόνον το USB module.
Βρήκα κι αυτό που εξηγεί τις ISO φίσες:
http://www.clarionworld.co.uk/car-audio ... -connectorΟ αναπτήρας στα Fiat (άρα και στα Lancia προφανώς) λειτουργεί ανεξάρτητα από τη θέση του κλειδιού οπότε δεν έχει νόημα να πάρεις ρεύμα από εκεί.
Δεν ξέρω για άλλα μοντέλα, αλλά στο δικό μου λειτουργεί σύμφωνα με το κλειδί. Δηλαδή, όταν το κλειδί βγει δεν έχει ρεύμα και όταν γυρίσει, έχει (με το γυρίσει, εννοώ να ανάψουν τα λαμπάκια).
Άρα, μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή την γραμμή για την παροχή του κλειδιού (βέβαια, πιθανόν να μην μπορείς μετά να βάλεις κάτι βαρύ (σε φορτίο) στον αναπτήρα ταυτόχρονα με το radioCD...
Όπως μπορούμε να δούμε και στην σελίδα της Clarion που έβαλα παραπάνω, πάνω στην φύσα έχουμε δύο παροχές για την τροφοδοσία της πηγής: την μόνιμη για τις μνήμες (την κίτρινη δηλαδή) και την άλλη του διακόπτη (που δεν γνωρίζω τι χρώμα είναι, όποιος βρει και τα χρώματα, παρακαλώ να τα ποστάρει, η φωτό του dog80 δεν φαίνεται). Ε , την δεύτερη παροχή λέω να την πάρω από τον αναπτήρα και πάνω σ' αυτήν να συνδεθεί και το USB module αν δεν βγάλω άκρη με το μπλέ καλώδιο.
έχει αλεργία στο μπλέ
Κάνω ομοιοπαθητική επ' αυτού, γι' αυτό και αγόρασα και μπλε αυτοκίνητο...
-
Δεν ακουμπάς το μπλε καλώδιο, μακριά. Είναι καλώδιο σήματος, δηλαδή γίνεται +12V μόλις ανοίξει το ράδιο για να ενημερώσει τους ενισχυτές ή την ηλεκτρική κεραία να ανάψουν. Δεν είναι όμως το καλώδιο παροχής τους, από το καλώδιο αυτό οι ενισχυτές τραβάνε μερικά mA μόνο. Αν συνδέσεις πάνω του το USB και τραβήξει κάνα σοβαρό ρεύμα, το έκαψες το τραντζίστορ που οδηγεί τα +12V του μπλε.
Δες χρώματα και συνδεσμολογία στο παρακάτω pdf:
-
+1
To RCD το συνδέεις σε συνεχές ρεύμα (battery) και ρεύμα από διακόπτη (accessories). Στην ασφαλειοθήκη έχει και τα δύο ρεύματα, δεν χρειάζεται να ψάχνεις αναπτήρες κλπ.
-
λοιπον να σου πω τα χρωματα για να μην ψαχνεις.κιτρινο δινει συνεχως 12 βολτ για μνημες.κοκκινο δινει 12 με το διακοπτη στην θεση acc και on,μαυρο γειωση,μπλε ρεμοτε το ειπαμε παραπανω,πρασινο αν δεν ειναι με ριγα ειναι συνηθως το καλωδιο που εχουν τα dvd και για να δουλευει εν κινησει.! το στριβουμε μαζι με το μαυρο γειωση.μπορει να εχει να εχει κι αλλα χρωματα οπως ροζ,ειναι συνηθως για τηλεφωνο για να κανει mute το ραδιο,πορτοκαλι συνηθως ειναι για να δινουμε απο τα φωτα σημα για να αναβει το backlight στο ραδιο οταν αναβουμε φωτα.λοιπον μπορεις να το συνδεσεις στο κοκκινο να περνει ρευμα οταν γυρνας τον διακοπτη αλλα θα τραβαει ρευμα και οταν εχεις σβηστο το ραδιο,ή βαζεις στο μπλε που σου ειπα ενα ρελεδακι 12 βολτ να τα αναβει αυτο,αυτος ο τροπος ειναι ο καλυτερος και ο ποιο αξιοπιστος.σκεψου και πραξε αναλογα.ολα αυτα τα καλωδια θα ειναι στην πανω φυσα στο σιτε που εδειξες ο ιδιος.η κατω ειναι για τα ηχεια αποκλειστικα.
-
Ο αναπτήρας στα Fiat (άρα και στα Lancia προφανώς) λειτουργεί ανεξάρτητα από τη θέση του κλειδιού οπότε δεν έχει νόημα να πάρεις ρεύμα από εκεί.
Δεν ξέρω για άλλα μοντέλα, αλλά στο δικό μου λειτουργεί σύμφωνα με το κλειδί. Δηλαδή, όταν το κλειδί βγει δεν έχει ρεύμα και όταν γυρίσει, έχει (με το γυρίσει, εννοώ να ανάψουν τα λαμπάκια).
Α, δεν το ήξερα, παίζει να άλλαξε από εποχή Punto mk1 κι έπειτα (στο Τέμπρα πχ δίνει κανονικά ρεύμα).
Μπαταρία αυτοκινήτου...