-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Λογικά θα πρέπει να παίζει ρόλο στη ζωή της μπαταρίας και οι θερμοκρασίες στις οποίες αυτή εκτίθεται.
Αναρωτιέμαι λοιπόν αν η τάση του να τοποθετείται η μπαταρία εκτός του χώρου κινητήρα σε αρκετά πισωκίνητα είναι πλεονέκτημα (μικρότερες διακυμάνσεις και δεν τρώνε τη ζέστη του κινητήρα) ή μειονέκτημα (είναι συνέχεια στο κρύο). Υποθέτω το πρώτο, ξέρει κανένας;;απο οτι εχω διαβασει εβαλαν την μπαταρια πισω σε μερικα μοντελα για να ελεγξουν το βαρος του αυτοκινητου,να ειναι ιδιο δηλαδη μπρος πισω και επισης για να μην ειναι εκτεθειμενη σε ακραιες θερμοκρασιες,πολυ ζεστη απο το μοτερ και πολυ παγωνια-υγρασια.αυτα τα αμαξια ειχαν και πολυ μηκος καλωδιων απο πισω μεχρι μπρος,αρα επρεπε να βρουν μια αρτηρια να κινειτε ανετα και ταχυτατα το ρευμα με λιγες απωλειες.και εγγενετω το can bus.μου τα πε ξαδερφος μου που δουλευει στη mercedes σε συνεργειο στο αννοβερο.
-
Η τοποθέτηση της μπαταρίας στο πορτ-μπαγκάζ δεν έχει σχέση με το can-bus.
Είναι το μέλλον όλων των αυτοκινήτων.http://canbuskit.com/what.php -
Mπαταρία φίλου αποφορτίστηκε (έτσι φαινόταν τουλάχιστον) μετά από ακινησία 10+ ημερών.
Πήγα να βάλω μπρος με καλώδια, πήρε ρεύμα το αυτοκίνητο (δούλεψε ο συναγερμός, τα alarm κλπ), αλλά με το που γύρναγε το κλειδί στη μίζα, αυτή γύρναγε μισή στροφή και τίποτα παραπάνω. Το ίδιο αυτοκίνητο είχε παλιότερα πάρει μπρος με πιο αδύναμη σε watt μπαταρία, άρα δεν πρέπει να είναι θέμα ισχύος. Η μπαταρία μου βάζει μπρος το αυτοκίνητό μου επίσης εύκολα, άρα δεν είναι ζήτημα δικής μου αποφόρτισης.
Tι μπορεί να φταίει; -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Mπαταρία φίλου αποφορτίστηκε (έτσι φαινόταν τουλάχιστον) μετά από ακινησία 10+ ημερών.
Πήγα να βάλω μπρος με καλώδια, πήρε ρεύμα το αυτοκίνητο (δούλεψε ο συναγερμός, τα alarm κλπ), αλλά με το που γύρναγε το κλειδί στη μίζα, αυτή γύρναγε μισή στροφή και τίποτα παραπάνω. Το ίδιο αυτοκίνητο είχε παλιότερα πάρει μπρος με πιο αδύναμη σε watt μπαταρία, άρα δεν πρέπει να είναι θέμα ισχύος. Η μπαταρία μου βάζει μπρος το αυτοκίνητό μου επίσης εύκολα, άρα δεν είναι ζήτημα δικής μου αποφόρτισης.
Tι μπορεί να φταίει;Τα καλωδια.
-
γυριζει η απλα ακους ενα ''τσακ''? αν ειναι το δευτερο ειναι το μπουτον της μιζας
[ΕΔΙΤ] BILL33 αυτο μου διεφυγε -
Δεν είναι κατ' ανάγκη τα καλώδια. Αν η μπαταρία είναι τελείως άδεια, ρουφάει πολλά Ampere από το σύστημα του άλλου αυτοκινήτου και η υπολειπόμενη ισχύς δεν επαρκεί για να το βάλει μπρος.
Μου έχει τύχει αυτό ακριβώς που περιγράφεις.Αφήσαμε τα αμάξια συνδεδεμένα κάνα 10λεπτο (με τον 'δότη' στο ρελαντί) και μετά το αμάξι πήρε κανονικά. Βέβαια, η μπαταρία παραμένει σχεδόν άδεια και χρειάζεται πολύωρα φόρτιση, διαφορετικά σύντομα θα ξαναμείνει. -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
Κάτι μου λέει ότι φταίει αυτό που γράφει ο harlek, γιατί με τα ίδια καλώδια είχα βάλει παλιότερα μπρος 2-3 φορές. Εκτός αν χάλσασαν από την πολυκαιρία, τον τρόπο που τα είχα διπλώσει, ξέρω 'γω...Άρα ή δοκιμάζω αυτό που γράφει ο harlek ή βρίσκω άλλα καλώδια μπας και φταίνε αυτά.
Α, η μίζα γυρνάει λίγο, δεν κάνει απλά 'τσακ'. Ακούγεται όμως να ζορίζεται, σαν να στροφάρει λιγάκι και μετά να τα φτύνει.
-
Και το τελευταίο: Μαζί με τα άλλα που ειπώθηκαν, αν η μπαταρία σου ειναι πχ 50 ΑΗ και του άλλου 75 ΑΗ, τότε...... (Εmoticon που συχνά χρησιμοποιεί και 'γνωστό' μέλος του forum )
-
Δώσε λίγο γκαζάκι τη στιγμή που ο φίλος σου γυρνάει τη μίζα.
-
Η εκκινηση μιας αδειας μπαταριας γινεται ως εξης :
1)Συνδέουμε το ενα ακρο του καλωδιου στον κοκκινο θετικο πολο ( + ) της γεματης μπαταριας και μετα στον κοκκινο θετικο πολο ( + ) της αδειας.
2)Συνδεουμε το ενα ακρο του καλωδιου στον μαυρο αρνητικο πολο ( - ) της γεματης μπαταριας και μετα το αλλο ακρο οχι στον αρνητικο πολο της αδειας αλλα σε μεταλλικο σημειο του αυτοκινητου που εχει την αδεια μπαταρια(προσοχη να ειναι μακρια απο κινητα μερη π.χ βεντιλατερ)
3) Σβυνουμε ΟΛΕΣ τις ηλεκτρικες καταναλωσεις και στα 2 αυτοκινητα , αφηνουμε τουλαχιστον 5 λεπτα το αμαξι στο ρελαντι για να φορτισει λιγο την αδεια μπαταρια και κανουμε εκκινηση ( οπως ειπε και ο Kon5 καλο θα ειναι να δωσουμε λιγο γκαζι την ωρα που ο αλλος μιζαρει ) . Αφου παρει μπροστα τα αφηνουμε συνδεδεμενα αλλα 5 λεπτα.
4) Αφαιρουμε αντιστροφα τα καλωδια πρωτα τα μαυρα (αρνητικα ) και μετα τα κοκκινα ( θετικα ) -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό UPS για φόρτιση μπαταρίας.Σε τι εξυπηρετεί ακριβώς το ups και με τι καλώδιο γίνεται η σύνδεση;
-
Καλημέρα,
η μητέρα μου έχει ένα ford focus 1.6 2003 μοντέλο, και το Μάιο πήγα να τις αλλάξω μπαταρία στο αυτοκίνητο. Στην αντικατάσταση (λόγω παλαιότητας) έγινε κάτι λάθος και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται μία εβδομάδα μετά. Στην αρχή, την ώρα που οδηγούσες έπεφταν οι στροφές του αυτοκινήτου για λίγο (μπορεί και να έσβηνε) και μετά όλα μία χαρά. Πήγα σε ένα εξουσιωδοτημένο και μου αλλάξαν την τρόμπα βενζίνης, ωστόσο, μετά από μία εβδομάδα, το πρόβλημα παρουσιάστηκε διαφορετικά. Γύρναγα τη μίζα για να βάλω μπροστά, και το αυτοκίνητο δεν έκανε τίποτα. Μετά από 30-40 δευτερόλεπτα, έπερνε μπροστά κανονικά-υπόψιν ότι στο ταμπλό φαινόντουσαν κάτι παύλες. Πήγα πάλι στο ίδιο κατάστημα και μου αλλάξαν ένα ρελεδάκι στην ασφαλειοθήκη, αλλά μετά από μία εβδομάδα πάλι τα ίδια. Ακολούθησαν αλλαγή διακόπτη μίζας -εκεί που τοποθετείται το κλειδί, έπισκευή μίζας, αλλά τίποτα. Στο τέλος πήγα σε ένα άλλο συνεργείο, πάλι εξουσιοδωτημένο, και ο μάστορας εκεί αναγνώρισε απευθείεας πρόβλημα στο abs-εγκέφαλο (δεν ήξερε τι ακρίβώς από τα δύο είναι γιατί συνεργάζονται για την εκκίνηση του αυτοκινήτου-επίσης μου είπε ότι οι παύλες που βγαίνουν στο κοντέρ είναι επανεκκίνηση εγκεφάλου). Με τα πολλά πολλά, με 90Ε αντικατέστησαν ένα τσιπάκι στον εγκέφαλο και από τότε είμαι μία χαρά (και δύο τρομάρες αν σκεφτεί κανείς ότι χάλασα 550Ε τσάμπα από άχρηστους μηχανικούς, στους οποίους έκανα παράπονα, απλά δεν ξαναπατάω). Ο μάστορας στο συνεργείο μου ανέφερε ότι έφτεγε η αλλαγή της μπαταρίας, η οποία έπρεπε να γίνει με ανοιχτό το διακόπτη (υπόψιν ότι την αντικατάσταση δεν την έκανα εγώ αλλά ο τεχνικός)... γνωρίζει κανένας κάτι παραπάνω επ αυτού, για να ξέρω για το μέλλον?
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποιο παλιό UPS για φόρτιση μπαταρίας.
Σε τι εξυπηρετεί ακριβώς το ups και με τι καλώδιο γίνεται η σύνδεση;
Ανοίγεις το UPS, αφαιρείς την μπαταρία που έχει μέσα και κάνεις μια προέκταση των καλωδίων που ήταν στους πόλους της μπαταρίας. Αυτά τα καλώδια συνδέεις πάνω στην μπαταρία του αυτοκινήτου, κόκκινο στο + και μαύρο στο -.
Προσοχή μόνο γιατί τα μεγάλα UPS έχουν 2 μπαταρίες και δουλέυουν στα 24 Volt.
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
Ο μάστορας στο συνεργείο μου ανέφερε ότι έφτεγε η αλλαγή της μπαταρίας, η οποία έπρεπε να γίνει με ανοιχτό το διακόπτη (υπόψιν ότι την αντικατάσταση δεν την έκανα εγώ αλλά ο τεχνικός)... γνωρίζει κανένας κάτι παραπάνω επ αυτού, για να ξέρω για το μέλλον?Πρωτη φορα το ακουω αυτο.Ειδικα οταν ολοι λενε να προσεχουμε να μην κανει σπινθιρισμους οταν συνδεεις καλωδια γιατι μπορει να καψει εγκεφαλο ,ακουγεται περιεργος αυτος ο τροπος.Μηπως δεν ειχαν σφιξει καλα τους πολους και δεν εκανε καλη επαφη;
-
Εμένα με (ξεχασμένο) ανοιχτό διακόπτη, δηλαδή γυρισμένο το κλειδί, μου είχε κάψει αισθητήρα μίζας. Μου φαίνεται ότι καθένας λέει ό,τι του κατέβει, ειδικά αν είναι να τσεπώσει παραδάκι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Εμένα με (ξεχασμένο) ανοιχτό διακόπτη, δηλαδή γυρισμένο το κλειδί, μου είχε κάψει αισθητήρα μίζας. Μου φαίνεται ότι καθένας λέει ό,τι του κατέβει, ειδικά αν είναι να τσεπώσει παραδάκι.Ίσως να έκανε σπινθηρισμούς όπως αναφέρει ο προηγούμενος... έχω μία αμφιβολία αν μου είπε με ανοιχτό ή κλειστό, νομίζω ανοιχτό, έχει περάσει κανένα 3μηνο από τότε. Το θέμα είναι ότι ο συγκεκριμένος δεν έβγαλε τίποτα από μένα, γιατί ο εγκέφαλος επισκευάστηκε στην Ford και μου έδωσε το τιμολόγιο που πήρε ο ίδιος από αυτή... Το σκέφτηκε μακροπρόθεσμα για να με κερδίσει σαν πελάτη, και γενικά ήταν πολύ καλός, οπότε τον εμπιστευομαι πολύ περισσότερο σε σχέση με άλλους που έχω πάει.
-
Ο χρήστης bekiaris έγραψε:
Καλημέρα,η μητέρα μου έχει ένα ford focus 1.6 2003 μοντέλο, και το Μάιο πήγα να τις αλλάξω μπαταρία στο αυτοκίνητο. Στην αντικατάσταση (λόγω παλαιότητας) έγινε κάτι λάθος και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται μία εβδομάδα μετά. Στην αρχή, την ώρα που οδηγούσες έπεφταν οι στροφές του αυτοκινήτου για λίγο (μπορεί και να έσβηνε) και μετά όλα μία χαρά. Πήγα σε ένα εξουσιωδοτημένο και μου αλλάξαν την τρόμπα βενζίνης, ωστόσο, μετά από μία εβδομάδα, το πρόβλημα παρουσιάστηκε διαφορετικά. Γύρναγα τη μίζα για να βάλω μπροστά, και το αυτοκίνητο δεν έκανε τίποτα. Μετά από 30-40 δευτερόλεπτα, έπερνε μπροστά κανονικά-υπόψιν ότι στο ταμπλό φαινόντουσαν κάτι παύλες. Πήγα πάλι στο ίδιο κατάστημα και μου αλλάξαν ένα ρελεδάκι στην ασφαλειοθήκη, αλλά μετά από μία εβδομάδα πάλι τα ίδια. Ακολούθησαν αλλαγή διακόπτη μίζας -εκεί που τοποθετείται το κλειδί, έπισκευή μίζας, αλλά τίποτα. Στο τέλος πήγα σε ένα άλλο συνεργείο, πάλι εξουσιοδωτημένο, και ο μάστορας εκεί αναγνώρισε απευθείεας πρόβλημα στο abs-εγκέφαλο (δεν ήξερε τι ακρίβώς από τα δύο είναι γιατί συνεργάζονται για την εκκίνηση του αυτοκινήτου-επίσης μου είπε ότι οι παύλες που βγαίνουν στο κοντέρ είναι επανεκκίνηση εγκεφάλου). Με τα πολλά πολλά, με 90Ε αντικατέστησαν ένα τσιπάκι στον εγκέφαλο και από τότε είμαι μία χαρά (και δύο τρομάρες αν σκεφτεί κανείς ότι χάλασα 550Ε τσάμπα από άχρηστους μηχανικούς, στους οποίους έκανα παράπονα, απλά δεν ξαναπατάω). Ο μάστορας στο συνεργείο μου ανέφερε ότι έφτεγε η αλλαγή της μπαταρίας, η οποία έπρεπε να γίνει με ανοιχτό το διακόπτη (υπόψιν ότι την αντικατάσταση δεν την έκανα εγώ αλλά ο τεχνικός)... γνωρίζει κανένας κάτι παραπάνω επ αυτού, για να ξέρω για το μέλλον?
Στο δικό μου Focus 1600 του 2003, έκανα πριν λίγο καιρό μόνος μου την αλλαγή μπαταρίας, με τον πατροπαράδοτο τρόπο (φυσικά κλειστός διακοπτης...) και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μήπως η μπαταρία που σου έβαλε ήταν μικρότερη από το ενδεδειγμένο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Στο δικό μου Focus 1600 του 2003, έκανα πριν λίγο καιρό μόνος μου την αλλαγή μπαταρίας, με τον πατροπαράδοτο τρόπο (φυσικά κλειστός διακοπτης...) και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μήπως η μπαταρία που σου έβαλε ήταν μικρότερη από το ενδεδειγμένο;Το αντίθετο μάλιστα, έβαλα και μεγαλύτερη για ασφάλεια... επίσης, σύνδεσε πάνω στον εγκέφαλο κάτω από το τιμόνι ένα μηχάνημα (νομίζω μπαταρία ήταν) ειδικό για να μην χάσει τις μνήμες... μπορεί αυτό να έκανε τη ζημιά...
-
Ίσως το μηχανάκι που συνέδεσε έδωσε πολύ υψηλή τάση και έψησε το τσιπάκι που αναγκάστηκες να αντικαταστήσεις. Κρίμα που σου βγήκε ο κούκος αηδόνι για μια απλή μπαταρία των 70 Ευρώ...
-
opel combo c 1.3cdti , μοντελο 2009, αγορα 2010.
Μια βδομαδα δεν το κίνησα καθόλου ούτε το εβαλα 'μπρος' παρα μονο το κλείδωσα-ξεκλείδωσα. Σημερα που πήγα να το κλειδώσω παρατηρησα οτι δεν λειτουργούσε το κεντρικο. Μπαινω καμπινα και βλέπω ότι ουτε καν η πλαφονιερα αναψε. Μεχρι χτες φυσικα εδειχναν ολα καλα.
Τελικα μετα κοπον και βασανων το εβαλα μπρος ' με' αλλο αμαξι αλλα επεφταν οι στροφες αυτοματα σε αυτο και ζοριζοταν να κρατησει ψηλα στροφες, τελικα στις 4-5 μιζιες ( και προθερμανσεις) χρειαστηκαν για να παρει 'μπρος' το combo.Τι μπορει να φταίει? 5 μερες νομιζω ειναι λιγες για να ξεφορτισει η μπαταρια, δεν πιστευω να το ζορισε τοσο το κλειδωμα-ξεκλειδωμα. Το κρύο που εκανε αυτες τις μερες λετε να εππηρεασε τη μπαταρια ή καποια διαρροη? Μηπως παιζει καποιο ρολο στο οτι το ραδιοφωνο (ηταν φυσικα κλειστο) παιρνει μονιμα ρευμα και δεν απαιτηται το κλειδι πανω στη μιζα?
Εγω ποιο πολυ ψιλιαζομαι πιθανοτατα η μπαταρια να ήταν πεσμενη απο πριν όσο καιρο καθοταν το αμαξι μέχρι να πουληθει στο τελωνειο ( μπορει και χρόνο) και μετα αφου τη φορτισαν να μου το παρεδωσαν.
Τι εχετε να πειτε γιαυτο?ΥΣ. εκανα περιπου 40 χιλιομετρα μετα για να φορτισει. θα κρατησει η φόρτιση τουλαχιστον μεχρι αυριο? Εινα;ι απαραιτητο να την παω για φόρτιση σε μηχανημα?
Μπαταρία αυτοκινήτου...