Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί Υγείας και ΗΠΑ [διάσπαση]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί Υγείας και ΗΠΑ [διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 5 / 5
    Αντίλογος
    26
    93
    189
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • K
      krusenstern last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:

φυσικα οι καθηγητες θα εκαναν απεργιες παρομοιες με αυτες εναντιον της αξιολογησης τους.....

Είναι δυνατόν να μην απεργήσουν όταν κάποιοι θέλουν να τους αξιολογήσουν; Μα έτσι θα γίνει γνωστό σε όλους ότι είναι άχρηστοι. Τι θα απογίνουν μετά;

υπάρχουν άχρηστοι καθηγητές, μέτριοι καθηγητές, αδιάφοροι καθηγητές και ΚΑΛΟΙ καθηγητές. Είναι άδικο να γενικεύεις

ΝΑΙ υπαρχουν απο ολα τα ειδη!
      Αρα πρεπει να αξιολογηθουν και οι αχρηστοι να πανε σπιτια τους.

Σωστός! Το πρόβλημα είναι ότι οι απεργίες οργανώνονται από το συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών (ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ), όπου ΕΚΕΙ είναι μαζεμένη η αχρηστούρα και όχι τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας (παρότι φυσικά υπάρχει αχρηστούρα ΚΑΙ εκεί.)

άρα αξιολόγηση = αυτομάτως απεργία.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
      • S
        spiros last edited by

Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:

φυσικα οι καθηγητες θα εκαναν απεργιες παρομοιες με αυτες εναντιον της αξιολογησης τους.....

Είναι δυνατόν να μην απεργήσουν όταν κάποιοι θέλουν να τους αξιολογήσουν; Μα έτσι θα γίνει γνωστό σε όλους ότι είναι άχρηστοι. Τι θα απογίνουν μετά;

υπάρχουν άχρηστοι καθηγητές, μέτριοι καθηγητές, αδιάφοροι καθηγητές και ΚΑΛΟΙ καθηγητές. Είναι άδικο να γενικεύεις

ΝΑΙ υπαρχουν απο ολα τα ειδη!
        Αρα πρεπει να αξιολογηθουν και οι αχρηστοι να πανε σπιτια τους.

Σωστός! Το πρόβλημα είναι ότι οι απεργίες οργανώνονται από το συνδικαλιστικά όργανα των καθηγητών (ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ), όπου ΕΚΕΙ είναι μαζεμένη η αχρηστούρα και όχι τόσο στις αίθουσες διδασκαλίας (παρότι φυσικά υπάρχει αχρηστούρα ΚΑΙ εκεί.)

άρα αξιολόγηση = αυτομάτως απεργία.

Αρα αρση μονιμοτητας, και οποιος δεν θελει να αξιολογηθει, δηλαδη ουσιαστικα να αποδειξει οτι ειναι καταλληλος για αυτο που πληρωνεται, (οπως καθημερινα αξιολογουνται ολοι οι ιδιωτικοι υπαλληλοι) να παει σπιτι του...

1 Reply Last reply Reply Quote 0
        • K
          krieza last edited by

Να πω κατι ρε παιδια??
          Αν ολα αυτα που γραφουμε εμεις εδω τα εφαρμοζαμε κιολας ποσο καλυτερη θα ηταν η ζωη μας και η χωρα μας??
          Ποσοι απο εμας καταγγειλαμε το γιατρο για φακελλακι??
          Ποτε καναμε καταληψη για να επιτραπει η ιδρυση Ιδιωτικων Πανεπιστημιων για να σκορπαμε τα λεφτα του μπαμπα στα φροντηστηρια και στα διαφορα αμφιβολου ποιοτητας Πανεπιστημια της Αγγλιας της Σερβιας ή της Ουγκαντας??
          Καταγγειλαμε στην Αστυνομια τον κερατα της ΟΛΜΕ που ενω ωρειεται για τη δωρεαν παιδεια παιρνει 50 ευρω την ωρα σε ιδιαιτερο??
          Βρισαμε ποτε το μαλακα που πεταει τα σκουπιδια απο τον 6ο ή εξω απο αμαξι του??
          Πηγαμε ποτε στον εισαγγελεα να προσημειωσει το 50αευρω που θα δωσουμε στο λαμογιο για να περασουμε ΚΤΕΟ ή στον αληταρα που θα μας κανει ρυθμιση του χρεους προς τη ΔΟΥ??
          Καρπαζωσαμε ποτε τον τσογλανο που βρωμιζει με τα σπρε'υ' απο την εισοδο της πολυκατοικιας μας μεχρι μνημεια και δημοσιους χωρους??
          Μπουγελωσαμε ποτε το @ρχιδι με τη κομμενη εξατμιση και τον καγκουρα με τα 1500W??
          Γιαουρτωσαμε ποτε το συνδικαλιστη που ενω δε δουλευει ξερει τα προβληματα μας καλυτερα απο εμας ου ξεσκιζομαστε για το μεροκαμματο??
          Η μηπως ψιλοβολευομαστε ολοι και το μονο που κανουμε ειναι να λεμε εκεινο το περιφημο:'ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ??' ξεχνωντας
          ηθελημενα οτι το ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ??

Καλος ο καταγγελτικος μας λογος καλη και η μεγαλειωδης προσπαθεια να απαξιωσουμε τη χωρα μας και καθε τι Ελληνικο αλλα μηπως θα επρεπε να μη κανουμε πρωτοι εμεις αυτα τα οποια καταγγελουμε και ειναι απο στραβα εως απαραδεκτα??

• T
            thanos last edited by

Κύριοι, καλησπέρα σας.

Δεν θα πάρω το μέρος κανενός κράτους.
            Θα πω τα πράγματα όπως τα βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια.

Λέμε τώρα, ότι αν είσαι στην Αμερική και δεν είσαι ασφαλισμένος τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για την περίθαλψη σου. οκ; οκ.
            Στην Ελλάδα τι μπορείς να κάνεις.
            Αυτή την στιγμή είμαι άνεργος κάπου στους 9 μήνες.
            Συνεπώς είμαι και εγώ ανασφάλιστος.
            Είμαι το ένα και το αυτό με τον αντίστοιχο αμερικάνο οκ; οκ
            Αν πάθω κάτι εγώ αυτή την στιγμή, δεν μπορώ ούτε στο ΙΚΑ να πάω ούτε στον Γιατρό του Δήμου μας, γιατί πολύ απλά, το βιβλιάριο του ΙΚΑ που έχω έχει λήξη και, λόγο ότι είμαι άνεργος δεν μπορώ να το ανανεώσω.
            Αυτή την εποχή είμαι στο ξεκίνημα μιας δικιάς μου δουλειάς.
            Ποίος με βοηθάει από το κράτος; ΚΑΝΕΝΑΣ! Να είναι καλά η μητέρα μου, που από τον δικό της μισθό (οικιακή βοηθός) μπόρεσα και πήρα τα πρώτα, απλά μηχανήματα.
            Πήγα στον ΟΑΕΔ για α ρωτήσω αν μπορώ να πάρω μια επιδοτήσει... και πήρα ένα απλό τίποτα.
            Πέρση τέτοια εποχή, εργαζόμουν ως σκουπιδιάρης με δίμηνη σύμβαση. Δουλεία άκρος επικίνδυνη και δύσκολη, όλο το βράδυ να μαζεύεις σκουπίδια και να είσαι στο σκαλοπάτι στο πίσω μέρος της σκουπιδιάρας... τα ένσημα μου (που ακόμα δεν τα έχω πάρει) δεν ήταν βαρέα αλλά απλά. Και μόνο για δυο μήνες το καλοκαίρι που όλοι μου οι φίλοι ήταν στα ελληνικά νησιά για διακοπές. Που είναι το κράτος να πει; Σκουπιδιάρης; με σύμβασή ή μόνιμος ; Το ίδιο και το αυτό. Βαρέα θα πάρεις και εσύ. Αλλά ξέχασα... εδώ δεν παίρνουν βαρέα ο πυροσβέστες και οι μπάτσοι, θα πάρω εγώ, ο τελευταίος στην αλυσίδα με τα ποθητά επαγγέλματα; μπα...
            Πάμε παιδία; γιατί όχι;
            Όταν ήμουν στο ΤΕΕ ως μαθητευόμενος μηχανικός (δεν άσκησα ποτέ αυτό το επάγγελμα), τα πάντα ήταν για τα κλάματα. Δεν είχαμε εργαλεία στα εργαστήρια, τα μοτέρ που κάναμε μάθημα επάνω τους, ήταν κάτι διαλυμένα, από αυτοκίνητα του 75... με καρμπιλατέρ εν έτη 2000. Στα υπόλοιπα μαθήματα έλλειψης και τίποτα άλλο. Καθηγητές που ουδεμία σχέση είχαν με το άθλημα, βιβλία που ακόμα δεν είχαν τυπωθεί και μας τα έδιναν σε φωτοτυπίες, βιβλία που για το καλό μας έπρεπε να τα αγοράσουμε με τιμή 8 χιλιάρικα (δρχ.) το ένα.
            Από το 2000 μέχρι σήμερα, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά, τι έχει αλλάξει; τίποτα.
            Ωραία πράγματα...
            Τι πάει καλά σε αυτό το κράτος; ένα πράγμα θέλω να ακούσω, ένα πράγμα μόνο!
            Οι ωραίες παραλίες στα ελληνικά νησιά ; μπα.. αυτές είναι πιο ακριβές ακόμα και από την Χαβάη.
            Το ότι ο κάθε έλληνας που αυτόοναμάζετε επαγγελματίας κοιτάει να κάνει την άπραχτη και να εξαφανιστεί;
            Το ότι η ντομάτα την αγοράζουν από τον παραγωγό στο 1/10 της τιμής που την αγοράζουμε στο τέλος;

Που θα φτάσουμε δεν ξέρω...
            Όλα αυτά με έχουν πικράνει πολύ.
            Δεν λέω ότι είμαι ο αλάνθαστος, έχω κάνει πολλά λάθη στην ζωή μου. Μόνο που η ζωή στην Ελλάδα, είναι σαν μια πουτάνα γυναίκα ή καλύτερα σαν μια Diablo δεν συγχωρεί μαλακίες ούτε δίνει δεύτερη ευκαιρία, ορισμένες φορές ούτε πρώτη. Την έκανες την μαλακία; μπράβο μαλάκα... θα την πληρώνεις για πολύ καιρό.
            Με αυτά και με αυτά... κοιτάω να βγάλω έστω και λίγα λεφτά από την Ελλάδα μας και να πάω για τα ξένα. Όπου και να είναι αυτά.
            Όσο πιο μακριά τόσο το καλύτερο..

Φιλικά
            Θανάσης.
            Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο μου.
            Αν λέω μαλακίες θα παρακαλούσα να μου το πείτε να μην το επαναλάβω.
            Καλή σας μέρα κύριοι.

1 Reply Last reply Reply Quote 2
            • K
              krieza last edited by

Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
              Κύριοι, καλησπέρα σας.

Δεν θα πάρω το μέρος κανενός κράτους.
              Θα πω τα πράγματα όπως τα βλέπω με τα ίδια μου τα μάτια.

Λέμε τώρα, ότι αν είσαι στην Αμερική και δεν είσαι ασφαλισμένος τότε δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για την περίθαλψη σου. οκ; οκ.
              Στην Ελλάδα τι μπορείς να κάνεις.
              Αυτή την στιγμή είμαι άνεργος κάπου στους 9 μήνες.
              Συνεπώς είμαι και εγώ ανασφάλιστος.
              Είμαι το ένα και το αυτό με τον αντίστοιχο αμερικάνο οκ; οκ
              Αν πάθω κάτι εγώ αυτή την στιγμή, δεν μπορώ ούτε στο ΙΚΑ να πάω ούτε στον Γιατρό του Δήμου μας, γιατί πολύ απλά, το βιβλιάριο του ΙΚΑ που έχω έχει λήξη και, λόγο ότι είμαι άνεργος δεν μπορώ να το ανανεώσω.

Λαθος.οι ανεργοι δικαιουνται Ι/Φ περιθαλψης.

Αυτή την εποχή είμαι στο ξεκίνημα μιας δικιάς μου δουλειάς.
              Ποίος με βοηθάει από το κράτος; ΚΑΝΕΝΑΣ! Να είναι καλά η μητέρα μου, που από τον δικό της μισθό (οικιακή βοηθός) μπόρεσα και πήρα τα πρώτα, απλά μηχανήματα.
              Πήγα στον ΟΑΕΔ για α ρωτήσω αν μπορώ να πάρω μια επιδοτήσει... και πήρα ένα απλό τίποτα.

Αποτι ξερω η ΕΕ επιδοτει τους νεους επιχειρηματιες και τους νεους αγροτες.

Πέρση τέτοια εποχή, εργαζόμουν ως σκουπιδιάρης με δίμηνη σύμβαση. Δουλεία άκρος επικίνδυνη και δύσκολη, όλο το βράδυ να μαζεύεις σκουπίδια και να είσαι στο σκαλοπάτι στο πίσω μέρος της σκουπιδιάρας... τα ένσημα μου (που ακόμα δεν τα έχω πάρει) δεν ήταν βαρέα αλλά απλά. Και μόνο για δυο μήνες το καλοκαίρι που όλοι μου οι φίλοι ήταν στα ελληνικά νησιά για διακοπές. Που είναι το κράτος να πει; Σκουπιδιάρης; με σύμβασή ή μόνιμος ; Το ίδιο και το αυτό. Βαρέα θα πάρεις και εσύ. Αλλά ξέχασα... εδώ δεν παίρνουν βαρέα ο πυροσβέστες και οι μπάτσοι, θα πάρω εγώ, ο τελευταίος στην αλυσίδα με τα ποθητά επαγγέλματα; μπα...

Eδω εχεις απολυτο δικιο.....

Πάμε παιδία; γιατί όχι;
              Όταν ήμουν στο ΤΕΕ ως μαθητευόμενος μηχανικός (δεν άσκησα ποτέ αυτό το επάγγελμα), τα πάντα ήταν για τα κλάματα. Δεν είχαμε εργαλεία στα εργαστήρια, τα μοτέρ που κάναμε μάθημα επάνω τους, ήταν κάτι διαλυμένα, από αυτοκίνητα του 75... με καρμπιλατέρ εν έτη 2000. Στα υπόλοιπα μαθήματα έλλειψης και τίποτα άλλο. Καθηγητές που ουδεμία σχέση είχαν με το άθλημα, βιβλία που ακόμα δεν είχαν τυπωθεί και μας τα έδιναν σε φωτοτυπίες, βιβλία που για το καλό μας έπρεπε να τα αγοράσουμε με τιμή 8 χιλιάρικα (δρχ.) το ένα.

παρολα αυτα καμμια καταληψη δεν εγινε για τα παραπανω που ανεφερες μιας και βολευομαστε απο την ελλειψη βιβλιων η καναμε χαβαλε με τους ασχετους καθηγητες, καποιοι απο εμας εκλεψαν τα εργαλεια ήβραχυκυκλωσαν τα μοτερ για χαβαλε ξεροντας οτι αν τιμωρηθουν θα γινει αποχη η καταληψη συμπαραστασης
              Και καθε τελος του χρονου εξω απο τα σχολεια σκιζουμε και τα βιβλια που εμεις τα εχουμε πληρωσει....

τι έχει αλλάξει; τίποτα.
              Ωραία πράγματα...
              Τι πάει καλά σε αυτό το κράτος; ένα πράγμα θέλω να ακούσω, ένα πράγμα μόνο!

Η παρα-οικονομια και ολα τα παρα- που και εμεις τα τρφοδοτουμε με τη μορφη μιζας φακελλακιου λαδωματος....

Οι ωραίες παραλίες στα ελληνικά νησιά ; μπα.. αυτές είναι πιο ακριβές ακόμα και από την Χαβάη.

Αλλα εμεις εκει.Αντι να κραξουμε το μ@λ@κα που επειδη εβαλε δυο καλαμια και τρια τσουλιά να σερβιρουν χρεωνει το φραππε 4 ευρω πληρωνουμε αδιαμαρτυρητα επειδη το uzumbura cafe ειναι in

Το ότι ο κάθε έλληνας που αυτόοναμάζετε επαγγελματίας κοιτάει να κάνει την άπραχτη και να εξαφανιστεί;

....Kαι εμεις συνεχιζουμε να παμε στο μαγαζι του, να πληρωνουμε το κινεζικο τζιν χρυσαφι μονο και μονο επειδη δε το πουλαει κινεζος...

Που θα φτάσουμε δεν ξέρω...
              Όλα αυτά με έχουν πικράνει πολύ.

Και μενα παρα πολυ.Γιαυτο και αποφασισα απο εδω και περα να αντιδρασω.

Μόνο που η ζωή στην Ελλάδα, είναι σαν μια πουτάνα γυναίκα ή καλύτερα σαν μια Diablo δεν συγχωρεί μαλακίες ούτε δίνει δεύτερη ευκαιρία, ορισμένες φορές ούτε πρώτη. Την έκανες την μαλακία; μπράβο μαλάκα... θα την πληρώνεις για πολύ καιρό.

Στο εξωτερικο νασαι σιγουρος οτι τη μαλακια θα τη πληρωνεις για ΠΑΝΤΑ.

Με αυτά και με αυτά... κοιτάω να βγάλω έστω και λίγα λεφτά από την Ελλάδα μας και να πάω για τα ξένα. Όπου και να είναι αυτά.
              Όσο πιο μακριά τόσο το καλύτερο...

Μην εισαι τοσο σιγουρος.....

Εγω ΑΝ θελεις συμφωνω απολυτα μαζι σου αλλα παντως επιμενω:
              Τι απολα αυτα που καταγγελεις προσπαθησες να διορθωσεις με τη σταση σου εσυ εγω ο φιλος μας και ολοι μαζι συνολικα??

• T
                thanos last edited by

Βρε KRIEZA (συγνώμη αλλά δε γνωρίζω το όνομα σου).
                Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η ΕΕ επιδοτεί κατά ένα μέρος τους νέους επαγγελματίες, φτάνει αυτοί να έχουν τα υπόλοιπα. Και αυτό όχι όλη την χρονιά, αλλά κάποιες περιόδους.
                Δυστυχώς με τα οικονομικά μου, δεν μπορώ πρώτα να ανοίξω κατάστημα, να ανοίξω βιβλία, ΤΕΒΕ και τα λοιπά και μετά να πάρω ένα μέρος από αυτά. Θα μου πεις και φταίει το κράτος για αυτά; Όχι εν μέρη δεν φταίει, αλλά και εγώ δεν μπορώ να τα κάνω.
                Στην σχολή μας είχαμε κάνει κατάληψη για αυτό ακριβώς τον λόγο. Τι κερδίσαμε; Τίποτα, παρά μόνο απειλές για αποβολές.
                Μια φορά είχαν σουτάρει έναν καθηγητή έπειτα από προβολικά γεγονότα που είχε κάνει... έπειτα από όλοι αυτή την ιστορία και μετά από το σουτ που έφαγε αυτός ο καθηγητής, τότε βγήκε το τζιμάνι ο διευθυντής να αναφέρει στους μαθητές όπου οι γονείς του είχαν υπογράψει για να φύγει ο εν λόγο καθηγητής, ότι για πάντα θα παίζει το ενδεχόμενο ότι ο καθηγητής μπορεί να κάνει μηνύσεις για συκοφαντική δυσφήμηση, δεν μπορούσε να το πει νωρίτερα; οοοχχχιιι λόγο ότι και ο διευθυντής ήθελε να διώξει αυτόν τον καθηγητή και βρήκες τους μαθητές και τους γονείς τους προπέτασμα... σιγά μην έλεγε τίποτα νωρίτερα... αθάνατη ελληνική μαλακία...
                Έτσι όπως είναι τα πράγματα μπορείς να κάνει και διαφορετικά; εν μέρη μπορείς, αλλά πάντα θα υπάρχουν τα θύματα τους και πάντα οι κυνηγοί τους.
                Που είναι το κράτος να του φάει λάχανο; μην μου πείτε ότι δεν μπορεί; το βλέπουμε κάθε μέρα, τα μεγάλα λαμογια δεν παθαίνουν τίποτα...
                Κοσκοτάδες είναι όλοι τους... touch and go ένα πράγμα, αρπάζουμε και φεύγουμε.

Και να αντιδράσουμε, συμφωνώ σε αυτό... με την νοοτροπία και το μυαλό του έλληνα τι θα κερδίσουμε... ; ένα τίποτα, στο τέλος θα ήμαστε οι παρακμιακοί σε μια underground κατάσταση.

• K
                  krieza last edited by

Ο χρήστης htanso21 έγραψε:
                  Βρε KRIEZA (συγνώμη αλλά δε γνωρίζω το όνομα σου).

Γιωργο με λενε.

Γιατι ομως βλεπουμε το δεντρο και χανουμε το δασος??
                  Οπως σου ειπα δε διαφωνω με την ιστορια που ανεφερες.
                  Αλλα πες μου που διαφωνεις εσυ με αυτα που ανεφερα.
                  Ας τα ξαναπω λοιπον.
                  Φταιει το κρατος που εμεις εχουμε κανει την Ελλαδα μια απεραντη χωματερη??
                  Φταιει το κροτος που εμεις δε καταγγελλουμε τεκμηριωμενα οτι κακο γινεται στη Δημ.Διοικηση ειτε λεγεται μιζα ειτε οτιδηποτε αλλο??
                  Ποσες φορες ας πουμε πηγαμε εμεις να καταγγειλουμε οτι ο ταδε γιατρος μας τα παιρνει η οτι στο ταδε ΚΤΕΟ η μιζα ειναι γεγονος και δεν τιμωρηθηκαν οι μιζαδοροι και τα λαμογια??

Σε καμμια περιπτωση δεν ισχυρηστηκα οτι ολα στη χωρα μας ειναι τελεια και αγγελικα πλασμενα, αλλα λεω μηπως μας βολευει και εμας η κατασταση αυτη??
                  Γιατι δηλαδη θα πρεπει να περιμενουμε απο το κρατος ενα χωροφυλακα για τον καθενα μας σε καθε δραστηριοτητα της ζωης μας??

Και να αντιδράσουμε, συμφωνώ σε αυτό... με την νοοτροπία και το μυαλό του έλληνα τι θα κερδίσουμε... ; ένα τίποτα, στο τέλος θα ήμαστε οι παρακμιακοί σε μια underground κατάσταση.

Παρακμιακοι αντεργκραουντ γραφικοι η οπως αλλιως θελεις θα ειμαστε οταν ειμαστε 10 στα 10.000.000.Για φαντασου ομως ολο και περισσοτεροι να κανουμε καθημερινα οτι εγραψα πιο πανω....
                  Και σε παρακαλω να μου πεις σε τι ειμαι λαθος.

• T
                    thanos last edited by

Γιώργο λάθος δεν είσαι, αλλά διαφωνώ στα:
                    Ότι όντως φταίει και το κράτος που έχουμε κάνει την Ελλάδα μια απέραντη χωματερή...
                    Βάλε λίγο, οι νομοθεσίες που υπάρχουν για να υπάρχουν... βάλε λίγο την εκπαίδευση όπου οι ίδιοι οι γονείς πολλές φορές κάνουν είτε τα στραβά μάτια είτε δίνουν λάθος παραδείγματα στα παιδία. Αλλά εκεί που το κράτος πρέπει να λειτουργεί με τους νόμους, εκεί είναι που δεν το κάνει.
                    Παράδειγμα μικρό. Αν τολμάς (τουλάχιστον πριν μερικά χρόνια) πέτα στην Γερμανία το αποτσίγαρο σου κάτω, αν σε δει αστυφύλακας την έχεις βαμμένη... στην Ελλάδα το πετάει κάτω και ο ίδιος ο αστυφύλακας. Θα μου πεις αυτό δεν είναι το θέμα μας. Μα αν οι νόμοι εφαρμόζονταν σωστά όλα θα ήταν διαφορετικά. Άλλο παράδειγμα. όσο γνωρίζω απαγορεύετε να πετάμε τα μπάζα από τις οικοδομές όπου βρούμε, ο ίδιος ο δήμος του Γέρακα το κάνει. Για παράδειγμα τα μπάζα από το νέο δημαρχείο είναι πεταμένα σε ένα άσχετο οικόπεδο εδώ και πάνω από 9 μήνες. Η ειρωνεία είναι ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο υπάρχουν (πολύ πριν από την ρίψη των μπαζών) ταμπέλες όπου αναφέρουν ότι απαγορεύετε η ρίψη μπαζών. Ποίος δίνει το καλό παράδειγμα... ποίος θα είναι αυτός μετά που θα δώσει σε κάποιον δημότη πρόστιμο για ρίψη μπαζών, όταν το έχει κάνει ο ίδιος ο Δήμος. Δήμος = Κράτος.
                    Καταγγελίες έχουν γίνει πολλές για αυτό το συμβάν. Αλλά τώρα ποιος θα κάτσει να ασχοληθεί για μερικά μπάζα; Στην Ελλάδα κανένας δυστυχώς.

Τέσπα, αυτό ήταν ένα γενικό παράδειγμα, είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει η Ελλάδα να γίνει ένα ευρωπαϊκό κράτος, στο όνειρο θα μείνουμε. Κρίμα.

Και ποίοι είναι αυτοί που θα αντιδράσουν βρε Γιώργο;
                    Οι μισθωτοί του δημοσίου; Δαγκώνεις το χέρι που σε ταΐζει;
                    Όσοι έχουν καλές θέσεις στην δουλειά τους και πέρα από εκεί δεν του καίγετε καρφί;
                    Οι νέοι που το μόνο που ξέρουν είναι να πίνουν καφέ, παίζοντας τάβλι στην καφετέρια;
                    Οι απλοί μεροκαματιάρηδες που κοιτάνε να φέρουν λίγο ψωμί στην οικογένεια τους;

Σε κάποιο άλλο κράτος ίσως, εδώ χλωμό έως πεθαμένο, ήμαστε το κράτος του ωχαδερφισμού. Εγώ; Εγώ μέσα να αντιδράσω. Αλλά... Αλλά πάντά υπάρχει ένα αλλά...

Φιλικά
                    Θανάσης.

• T
                      traveller last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
                      Να πω κατι ρε παιδια??
                      Αν ολα αυτα που γραφουμε εμεις εδω τα εφαρμοζαμε κιολας ποσο καλυτερη θα ηταν η ζωη μας και η χωρα μας??
                      Ποτε καναμε καταληψη για να επιτραπει η ιδρυση Ιδιωτικων Πανεπιστημιων για να σκορπαμε τα λεφτα του μπαμπα στα φροντηστηρια και στα διαφορα αμφιβολου ποιοτητας Πανεπιστημια της Αγγλιας της Σερβιας ή της Ουγκαντας??
                      Καταγγειλαμε στην Αστυνομια τον κερατα της ΟΛΜΕ που ενω ωρειεται για τη δωρεαν παιδεια παιρνει 50 ευρω την ωρα σε ιδιαιτερο??
                      Πηγαμε ποτε στον εισαγγελεα να προσημειωσει το 50αευρω που θα δωσουμε στο λαμογιο για να περασουμε ΚΤΕΟ ή στον αληταρα που θα μας κανει ρυθμιση του χρεους προς τη ΔΟΥ??
                      Καρπαζωσαμε ποτε τον τσογλανο που βρωμιζει με τα σπρε'υ' απο την εισοδο της πολυκατοικιας μας μεχρι μνημεια και δημοσιους χωρους??
                      Μπουγελωσαμε ποτε το @ρχιδι με τη κομμενη εξατμιση και τον καγκουρα με τα 1500W??
                      Γιαουρτωσαμε ποτε το συνδικαλιστη που ενω δε δουλευει ξερει τα προβληματα μας καλυτερα απο εμας ου ξεσκιζομαστε για το μεροκαμματο??
                      Η μηπως ψιλοβολευομαστε ολοι και το μονο που κανουμε ειναι να λεμε εκεινο το περιφημο:'ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΑΤΟΣ??' ξεχνωντας

Καλος ο καταγγελτικος μας λογος καλη και η μεγαλειωδης προσπαθεια να απαξιωσουμε τη χωρα μας και καθε τι Ελληνικο αλλα μηπως θα επρεπε να μη κανουμε πρωτοι εμεις αυτα τα οποια καταγγελουμε και ειναι απο στραβα εως απαραδεκτα??

Mήπως έχεις και μια απάντηση για που πρέπει να καταγγείλουμε τον αστυνομικό που κάνει εμπόριο ναρκωτικών, που κάνει το νταβατζή τον στα νυχτερινά κέντρα, που εκμεταλλεύεται πόρνες, που κάνει εμπόριο και εκμετάλλευση γυναικών, που κάνει υπέρβαση εξουσίας , που μαθαίνει σκοποβολή στο κεφάλι του Σερβόπουλου στη Θεσ/νίκη και που κομματιάζει το κεφάλι του τσιγγάνου από το Ζεφύρι που δε σταμάτησε στο μπλόκο του;;

• L
                        leonp last edited by

Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:

υπάρχουν άχρηστοι καθηγητές, μέτριοι καθηγητές, αδιάφοροι καθηγητές και ΚΑΛΟΙ καθηγητές. Είναι άδικο να γενικεύεις :-?

Δεν είναι άδικο να γενικεύω γιατί είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την ομίχλη στο τοπίο. Ακόμα και τα ωράριά τους είναι θολά.

• K
                          krieza last edited by

Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:

Να πω κατι ρε παιδια??

Mήπως έχεις και μια απάντηση για που πρέπει να καταγγείλουμε τον αστυνομικό που κάνει εμπόριο ναρκωτικών, που κάνει το νταβατζή τον στα νυχτερινά κέντρα, που εκμεταλλεύεται πόρνες, που κάνει εμπόριο και εκμετάλλευση γυναικών, που κάνει υπέρβαση εξουσίας , που μαθαίνει σκοποβολή στο κεφάλι του Σερβόπουλου στη Θεσ/νίκη και που κομματιάζει το κεφάλι του τσιγγάνου από το Ζεφύρι που δε σταμάτησε στο μπλόκο του;;

Παρολο που εσυ δεν απαντας στα πιο πανω ερωτηματα θα απαντησω στην ερωτηση σου που μοιαζει με υπεκφυγη και φτηνη δικαιολογια για το οτι προφανως δεν εχεις να δωσεις απαντηση στα παραπανω....

Για τα πρωτα 6 υπαρχει η υπηρεσια εσωτερικων υποθεσεων της Αστυνομιας.
                          Πηγαινε εκει κανε τη καταγγελια σου επωνυμα και τεκμηριωμενα και ο αστυνομικος η οι αστυνομικοι που λες θα πανε στα σπιτια τους οπως εχει γινει και με καμμια εκατοστη επιορκους μεχρι τωρα.

Για μιζες φακελλακια κλπ υπαρχει ο συνηγορος του πολιτη μια ανεξαρτητη αρχη που απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι λειτουργει και λειτουργει καλα.

Για τα δυο τελευταια ειλικρινα αδυνατω να καταλαβω γιατι τα ανεφερες.
                          Μηπως ξερεις οτι το Ζεφυρι ειναι η μεγαλυτερη αγορα ναρκωτικων της ΕΥΡΩΠΗΣ??
                          Τι παει να πει δε σταματαω σε μπλοκο??
                          Η μηπως εχεις την εντυπωση οτι αν γινοταν κατι παρομοιο σε χωρες που ολοι θαυμαζουμε και λεμε οτι ειναι τελειες ενω η Ελλαδα ειναι ξεφραγο αμπελι και μπουρδελο ο τσιγγανος αυτος θα ειχε καλυτερη αντιμετωπιση τη στιγμη που δε σταματησε σε μπλοκο??
                          Φιλε Ταξιδιωτη για ολα υπαρχει λυση.
                          Στην Ελλαδα δε λειπει ουτε η θεσμικη θωρακιση ουτε το νομοθετικο πλαισιο για καθε τι που ειναι στραβο.
                          Λειπει η βουληση φιλε μου πρωτιστα απο εμας τους απλους πολιτες να υπακουσουμε στους νομους.

• P
                            pg220 last edited by

Τι ψάχνετε ρε;
                            Η Ελλάδα μόνο σε ένα πράγμα είναι πρώτη στον κόσμο!
                            Στη διασκέδαση.Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πάτε μια βόλτα στις καφετέριες ή το βράδυ απλά να βγείτε έξω και θα δείτε οτι σε εντελώς ανύπτοπτες στιγμές όλοι είναι έξω και χάνουν το χρόνο τους.
                            Όλες οι υπόλοιπες συζητήσεις είναι περιττές.
                            Αν αποφασίσει ποτέ ο Έλληνας να δει σοβαρά τη ζωή του τότε και μόνο θα αλλάξει αυτή η χώρα.
                            Όσο θα τον νοιάζει μόνο το φραπόγαλο και η Πέγκυ Ζήνα μαύρο φίδι θα τον τρώει!

• T
                              traveller last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:

Παρολο που εσυ δεν απαντας στα πιο πανω ερωτηματα θα απαντησω στην ερωτηση σου που μοιαζει με υπεκφυγη και φτηνη δικαιολογια για το οτι προφανως δεν εχεις να δωσεις απαντηση στα παραπανω....

Μη βιάζεσαι , διότι καταλήγεις σε αυθαίρετα συμπεράσματα. Δεν απάντησα διότι θεώρησα “ρητορικά” τα ερωτήματά σου. Συνήθως όποιος θέτει τέτοια ερωτήματα έχει και τις απαντήσεις, ή τουλάχιστο , νομίζει ότι τις έχει. Δεν υπεκφεύγω λοιπόν.
                              Τώρα για περί “φτηνών δικαιολογιών” , καλύτερα να μη σχολιάσω. Δε θέλω να “αρπαχτώ” με κανέναν, την άποψή μου θέλω να γράψω.Καλό όμως θα είναι να αποφεύγονται οι μεγαλοστομίες. Δεν προσφέρουν κάτι

Για τα πρωτα 6 υπαρχει η υπηρεσια εσωτερικων υποθεσεων της Αστυνομιας.
                              Πηγαινε εκει κανε τη καταγγελια σου επωνυμα και τεκμηριωμενα και ο αστυνομικος η οι αστυνομικοι που λες θα πανε στα σπιτια τους οπως εχει γινει και με καμμια εκατοστη επιορκους μεχρι τωρα.

Εδώ τώρα μάλλον αστειεύεσαι. Αστυνομικοί να κινήσουν διαδικασίες εναντίον αστυνομικών;; Μερικά χρόνια πριν , όταν ακόμη “άντεχα” να βλέπω τηλεόραση, τους παραβάτες αστυνομικούς οι ίδιοι τους προστατευαν απομακρύνοντας “κλωτσηδόν” τα τηλεοπτικά συνεργεία, για να μη δουμε τη φάτσα τους. Τους πολίτες που είχαν κάνει κάποια παράβαση τους έπιαναν από τα μαλλιά και τους σήκωναν φάτσα στην κάμερα.
                              Εγώ γνωρίζω ότι η αστυνομική αυθαιρεσία μένει ατιμώρητη, ειδικά όταν εκδηλώνεται εναντίον ευπαθών ομάδων του πληθυσμού (τσιγγάνοι, μετανάστες, απλά κλεφτρόνια κ.λ.π) . Μένει ατιμώρητη σε βαθμό προκλητικό. Μου κάνει εντύπωση που αναφέρεις το “καμιά εκατοστή”.
                              Η συνήθης διαδικασία είναι να τίθενται σε διαθεσιμότητα και με την πάροδο ενός ή δύο ετών να ξαναγυρίζουν στην υπηρεσία τους. Αυτά σε ελάχιστες περιπτώσεις. Στις συντριπτικά περισσότερες περιπτώσεις , όχι απλώς μένουν ατιμώρητοι αλλά ούτε καν φτάνουν στη δικαιοσύνη. Μπορώ να σου αναφέρω πάρα πολλά τέτοια παραδείγματα, αν το θελήσεις.

Για μιζες φακελλακια κλπ υπαρχει ο συνηγορος του πολιτη μια ανεξαρτητη αρχη που απο προσωπικη εμπειρια σου λεω οτι λειτουργει και λειτουργει καλα.

Δε γνωρίζω πώς λειτουργεί αυτή η αρχή. Ελπίζω να μην τη χρειαστώ ποτέ. Δεν έχω λόγους να αμφισβητώ αυτό που γράφεις.

Για τα δυο τελευταια ειλικρινα αδυνατω να καταλαβω γιατι τα ανεφερες.
                              Μηπως ξερεις οτι το Ζεφυρι ειναι η μεγαλυτερη αγορα ναρκωτικων της ΕΥΡΩΠΗΣ??
                              Τι παει να πει δε σταματαω σε μπλοκο??
                              Η μηπως εχεις την εντυπωση οτι αν γινοταν κατι παρομοιο σε χωρες που ολοι θαυμαζουμε και λεμε οτι ειναι τελειες ενω η Ελλαδα ειναι ξεφραγο αμπελι και μπουρδελο ο τσιγγανος αυτος θα ειχε καλυτερη αντιμετωπιση τη στιγμη που δε σταματησε σε μπλοκο??

Δε γνωρίζω κάτι για το Ζεφύρι, παρά μόνο ότι κατοικείται από τσιγγάνους. Και θυμάμαι κάτι καραγκιοζιλίκια της αστυνομίας , όταν πριν από κάτι χρόνια, έκαναν έφοδο εκεί , εξοπλισμένοι ως τ' αυτιά και είχαν καλέσει και τις κάμερες μαζί τους!!! Για να τις κάνουν τι;; Για να δούμε τι;; Αφού θέλουν μαζί τους τις κάμερες καλό θα ήταν να τις καλέσουν και στα Σεπόλια και στη Ριανκούρ και στον Σορίν και σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, που καταδεικνύουν την ασχετοσύνη τους και τη διαφθορά τους.
                              Δε γνωρίζω να είναι η μεγαλύτερη αγορά ναρκωτικών το Ζεφύρι. Από που προκύπτει αυτό;; Εγώ σου λέω ότι είναι. Για να το γνωρίζεις εσύ, θα είναι σίγουρο ότι το γνωρίζουν και οι “καθ' ύλην αρμόδιοι”. Γιατί δεν κάνουν κάτι τόσο χρόνια;;
                              Δε σταματάω σε μπλόκο σημαίνει ότι δε σταματάω σε μπλόκο . Δηλαδή όταν δε σταματάει κάποιος σε μπλόκο , σημαίνει ότι θα πρέπει να του ανοίγουν το κεφάλι στη μέση;; Ειλικρινά δε σε καταλαβαίνω. Προχθές εγώ είχα “κρυφτεί” πίσω από ένα λεωφορείο του ΚΤΕΛ, για να μη με πιάσουν που πάτησα διπλή γραμμή σε προσπέραση. Ο οδηγός έκανε αριστερά , μάλλον μετά από υπόδειξη της τροχαίας, κι εγώ θα βρισκόμουν εκτεθειμένος στο μπλόκο .Σχεδόν κόλλησα στην εξάτμιση του λεωφορείου και πρόλαβαν να μου κάνουν σινιάλο στο “τσακ”. Φυσικά δε σταμάτησα , έκανα ότι δεν τους είδα. Θα έπρεπε να με σκοτώσουν γι αυτό;; Επειδή δε σταμάτησα στο μπλόκο;;
                              Εγώ στις χώρες της Ευρώπης που έχω πάει (λίγες), δε βλέπω πουθενά αστυνομικούς και σχεδόν ποτέ μπλόκα. Με αποκορύφωμα φέτος που είδα μόνο μια φορά αστυνομικούς, σε διάστημα 10 ημερών, να “βγαίνουν” σε βαριά χιονόπτωση για να διευκολύνουν τους οδηγούς να παρκάρουν στους δημοτικούς χώρους στάθμευσης. Επίσης γνωρίζω ότι μέσα σε αυτή την υστερία μετά τα γεγονότα στο μετρό του Λονδίνου, η Γαλλία και η Γερμανία απαγόρευσαν ρητά στους αστυνομικούς τους να κάνουν χρήση του οπλισμού τους.

Φιλε Ταξιδιωτη για ολα υπαρχει λυση.
                              Στην Ελλαδα δε λειπει ουτε η θεσμικη θωρακιση ουτε το νομοθετικο πλαισιο για καθε τι που ειναι στραβο.
                              Λειπει η βουληση φιλε μου πρωτιστα απο εμας τους απλους πολιτες να υπακουσουμε στους νομους.

Συμφωνώ ότι και θεσμικό πλαίσιο έχουμε και για όλα υπάρχει λύση.
                              Διαφωνώ στο ότι ο πολίτης μπορεί να κάνει κάτι “απέναντι” σε ένα στρεβλά διαμορφωμένο και μέχρι το μεδούλι βουτηγμένο στη διαφθορά κράτος.

Να κάνω μια απόπειρα να πω τη γνώμη μου , μια και τα ερωτήματα τέθηκαν για να απαντηθούν και όχι όπως εγώ κατάλαβα, απλώς και μόνο “ρητορικά”

Να πω κατι ρε παιδια??

Μάλλον πρέπει να είμαι από τους ελάχιστους που έχουν καλή γνώμη για τους γιατρούς. Όποτε χρειάστηκαν κάτι συγγενείς μου ή γνωστοί μου, δεν καταφύγαμε σε “φακελάκι” και εξυπηρετηθήκαμε άριστα σε δημόσια νοσοκομεία (εκτός από μια φορά). Οπότε σαφή αντίληψη δεν έχω. Γενικά μιλώντας , θα έλεγα ότι κάποιος εκείνη τη στιγμή, έχει κατά νου την υγεία του δικού ανθρώπου και δευτερευόντως το αν θα δώσει επιπλέον χρήματα στο διεφθαρμένο γιατρό. Κι έτσι διαιωνίζεται μια κατάσταση, που τη λιγότερη ευθύνη την έχει αυτός που κάνει την “προσφορά”

Πολύ μεγάλο θέμα. Η παιδεία δε θα πρέπει να εμπόρευμα, αυτό δε νομίζω ότι διαπραγματεύεται.Εξ όσων γνωρίζω τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα δεν επιτρέπονται από το Σύνταγμα. Και επίσης νομίζω ότι αυτή η βουλή δεν είναι αναθεωρητική. Το “γύρω γύρω όλοι” μου θυμίζει αυτή η κατάσταση. Πολλοί το λένε αλλά κανείς δεν το κάνει. Πάντως εκεί που λειτουργεί καλά η δημόσια παιδεία , ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει καμιά τύχη. Στη Σουηδία , μόνο το 3% των μαθητών , επιλέγει τα ιδιωτικά σχολεία. Αλλά αν δεις πώς είναι τα Σχολεία εκεί , θα τρίβεις τα μάτια σου. Θυμίζουν μικρές πολιτείες και όχι τα ερείπια τα δικά μας. Όταν καθιερώθηκαν εδω τα ολοήμερα σχολεία, τα ιδιωτικά έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Μην ξεχνάμε ότι τις περίφημες “πρωτιές” στις εξετάσεις για την τριτοβάθμια εκπ/ση, τις έχουν τα δημόσια σχολεία και όχι τα ιδιωτικά. Γενικά είναι ένα πολύ “λεπτό “ θέμα αυτό.

Εδώ είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η πολιτεία. Μπορεί να σταματήσει την παραπαιδεία , αύριο το πρωί αν θέλει. Εμείς, η Κύπρος και η Ιαπωνία έχουμε φροντιστήρια. Πώς οι άλλοι τα έχουν καταφέρει και εμείς όχι;; Ο “κερατάς της ΟΛΜΕ” βρίσκει και τα κάνει. Αν δεν έβρισκε δεν θα τα έκανε.

Θα έλεγα ότι είναι δίκοπο μαχαίρι οι μισοί να καταγγέλλουμε τους άλλους μισούς.
                              Θα πρέπει σε λίγο να αρχίσουμε να κυκλοφορούμε με κουκούλες και αυτό εμένα μου φαίνεται εξαιρετικά απωθητικό.
                              Όσες καταγγελίες και να κάνεις εάν ο άλλος είναι βόδι , όχι από τον 6ο θα πετάξει τα σκουπίδια αλλά από τον 26ο. Όλα είναι θέμα παιδείας και όχι...καταγγελίας.

Ξέρεις πόσες σακούλες από “Goody's”έχω φάει εγώ στα μούτρα μου στις εθνικές οδούς;;
                              Αμέτρητες!!
                              Αλίμονό μου εάν κράταγα τον αριθμό του κάγκουρα και έκανα καταγγελία στην αστυνομία...

• T
                                tsoukas77 last edited by

Ευτυχως υπαρχουν ακομη αξιολογα ατομα στο forum...

• First post
                                  Last post
                                • 1
                                • 2
                                • 3
                                • 4
                                • 5
                                • 5 / 5
                                • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
                                  • ΕΛΛΑΔΑ
                                  • ΚΟΣΜΟΣ