-
δεν αντιλεγω...αλλα οταν ενα περιοδικο θελει να κανει αξιοπιστες μετρησεις κ να τις δειξει στον κοσμο ως 'πραγματικες' δεν παιρνει το ενα αυτοκινητο αδειο κ το αλλο με full εξοπλισμο ωστε να ειναι τοσο πιο βαρυ...το golf κ το astra παντως γενικα σε αυτες τι εκδοσεις δεν ξεπερνανε τα 1300-1310 κιλα.εδω 1385 εχει το opc..
-
Σχετικά με τα νέα για την καινούρια έκδοση GT Sport:
Έχω την εντύπωση ότι πολύ απλά δεν θα υπάρχουν πλέον ξεχωριστές εκδόσεις TSi Sportline και GT.
Και οι δύο πλέον θα λέγονται GT Sport και θα υπάρχει η παρακάτω αντιστοιχίαΠαλιά ονομασία -----> Νέα ονομασία
TSi Sportline --------> GT Sport 140 HP
GT ------------------> GT Sport 170 HPκαι πολύ απλά η ερώτηση που προκύπτει είναι αν η έκδοση GT Sport στα 170 άλογα θα έχει τις αναρτήσεις,
τα φρένα και το standard ESP του 'τωρινού' GT ή αν η μόνη ουσιαστική διαφορά θα είναι στην ιπποδύναμη.Υπάρχει κανείς που να μπορεί να επιβεβαιώσει αν τα λέω σωστά μιλώντας με σιγουριά και όχι κάνοντας
υποθέσεις και εικασίες και αν ναι, μπορεί να απαντήσει την παραπάνω ερώτηση? -
1.4TSI 122PS (αντικαταστάτης 1.6FSI)
* Utilized in models up to the Passat. * 90 kW / 122 PS power between 5,000 and 6,400 rpm. * 200 Nm maximum torque from 1,500 to 3,500 rpm. * 80 percent of maximum torque starting at 1,250 rpm * Maximum torque 30 percent greater than in the 1.6 FSI. * 66 percent more torque at 1,500 rpm. * Fuel consumption is about six percent lower. * Specific torque of 144 Nm per liter. * 16V in-line four cylinder of the EA111 engine series. * 1,390 cm3 displacement. * Cylinder spacing: 82 millimeters. * Bore and stroke: 76.5 and 75.6 millimeters. * Compression 10:1. * Electronic gasoline direct injection. * Electronic-map ignition with cylinder-selective anti-knock control. * Advanced combustion process. * New intake port without charge movement flaps. * Turbocharger (max. 1.8 bar) * 220,000 rpm as maximum rpm of the turbocharger. * Electrically-controlled divert-air valve for turbocharger. * Water-cooled charge air in intake port. * Fuel: Super unleaded (95 ROZ). * Reduced friction losses. * Total engine weight per DIN: 131 kilograms.
http://www.germancarzone.com/volkswagen ... nsive.html
-
Λοιπόν... όλο το γυρίζω αυτό το TSI! Το ξανα-οδήγησα, αλλά αυτή την φορά σε εντελώς διαφορετικές συνθήκες, ήτοι ορεινό στροφιλίκι.
Εννοείται πως πρόκειται για εξαιρετικό αυτοκίνητο (κατά τη γνώμη μου αποτελεί την ιδανική επιλογή σε αυτά τα χρήματα) απλά θα ήθελα να σταθώ σε 2-3 σημεία (θετικά και αρνητικά!), που φάνηκαν κάτω από έντονη πίεση.
α) τιμόνι: ωραίο σε πόλη και εθνική, αλλά δεν είναι κάπως τεχνητό στις στροφές; Ακριβές, αλλά με μέτρια ανάδραση;
β) επιλογέας/σαζμάν: ανώτερος των προσδοκιών μου! Μπράβο!
γ) μοτέρ: όποια σχέση κι αν έχεις ξεχάσει μέσα, ακόμη και στην ανηφόρα, ΤΡΑΒΑΕΙ! Καμία σχέση η ροπή με οτιδήποτε σε αυτήν την κατηγορία!ΑΛΛΑ:
δ) το ηλεκτρικό γκάζι;!;
Θέλω να μου διευκρινήσετε κάτι: αυτή η υστέρηση που διαπιστώνεται κάθε φορά που πατάω το γκάζι, έχει να κάνει με το ότι είναι ηλεκτρονικό, ή επιβαρύνεται και από ένα ελάχιστο turbo lag;
Δεν λέω πως δεν το συνήθισα, αλλά ένιωθα παράξενα το ότι επιτάχυνα σε δυο χρόνους! Από ένα σημείο και μετά πατούσα το γκάζι νωρίτερα!
Βέβαια, όλα τα αυτοκίνητα με ηλεκτρονικό γκάζι λίγο πολύ υστερούν σε αμεσότητα- απλά το τράβηγμα του αυτοκινήτου είναι τέτοιο που νιώθεις την απότομη μεταβολή από την αδράνεια!
Οκ, λεπτομέρειες θα μου πείτε (λέτε να φταίει η απλή βενζίνη τελικά;)- απλά θα ήθελα μια διευκρίνηση καθώς και αντίστοιχες εμπειρίες.
Κατά τα τ'άλλα, μπράβο στην VW που (επιτέλους!) έδωσε κάτι αξιοθαύμαστο (οκ, μη με φάτε, χιούμορ κάνω!).
-
Νομίζω η υστέρηση οφείλεται στο ηλεκτρονικό γκάζι, ούτως ή άλλως, ο κομπρέσορας δουλεύει συνεχώς μέχρι να μπει το τούρμπο, άρα ακόμη και η χρησιμοποίηση του όρου turbo lag, είναι λάθος! Δεν υπάρχει ουσιαστικά το κλασικό lag, αφού ο κομπρέσορας είναι εκεί για να το εξαφανίσει!
Η υστέρηση του γκαζιού, υπάρχει εκεί για λόγους εκπομπών και είναι κάτι που δυστυχώς πρέπει να συνηθίσουμε! -
Ο χρήστης NickNT έγραψε:
Δεν λέω πως δεν το συνήθισα, αλλά ένιωθα παράξενα το ότι επιτάχυνα σε δυο χρόνους! Από ένα σημείο και μετά πατούσα το γκάζι νωρίτερα!Από ό,τι ξέρω, στο ηλεκτρονικό γκάζι αν πχ πατήσεις τέρμα το γκάζι, η πεταλούδα ανοίγει στο 50% για κάποιο διάστημα κι αν εσύ συνεχίζεις να πατάς το γκάζι τέρμα, τότε η πεταλούδα ανοίγει τέρμα.Αυτό γίνεται για να μειωθεί η άσκοπη αύξηση κατανάλωσης μέσα στην πόλη.(σύμφωνα με τα όσα έχω διαβάσει).
Γι'αυτό κι αυτή η περίεργη αίσθηση με το ηλεκτρονικό γκάζι.Τώρα αν είναι και turbo lag, δεν το ξέρω αλλά υποπτεύομαι ότι δεν είναι τόσο 'βλάκες' στη VW, για να βάλουν τόσο μεγάλο turbo ώστε να εμφανίζονται τέτοια φαινόμενα σε ένα τέτοιου χαρακτήρα αμάξι.ΥΓ:Αλήθεια αυτό το εξάρτημα που βάζει ο boulekos στο ηλεκτρονικό γκάζι, έχει κάποιες παρενέργειες στα ηλεκτρονικά ή μόνο αύξηση κατανάλωσης?(λογικό το βρίσκω άλλωστε αφού το γκάζι γίνεται τελείως άμεσο όπως λέει)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Νομίζω η υστέρηση οφείλεται στο ηλεκτρονικό γκάζι, ούτως ή άλλως, ο κομπρέσορας δουλεύει συνεχώς μέχρι να μπει το τούρμπο, άρα ακόμη και η χρησιμοποίηση του όρου turbo lag, είναι λάθος! Δεν υπάρχει ουσιαστικά το κλασικό lag, αφού ο κομπρέσορας είναι εκεί για να το εξαφανίσει!
Η υστέρηση του γκαζιού, υπάρχει εκεί για λόγους εκπομπών και είναι κάτι που δυστυχώς πρέπει να συνηθίσουμε!Turbo lag είναι, όταν είσαι σε στροφές που λειτουργεί η τουρμπίνα, ο χρόνος που χρειάζεται από τη στιγμή που πατάς το γκάζι μέχρι να σηκώσει πίεση, αυτό δηλαδή που συζητάμε για τον TSI.
Καταχρηστικά χρησιμοποιούμε τον όρο turbo lag για να ορίσουμε τις στροφές πάνω από τις οποίες μπορεί να λειτουργήσει η τουρμπίνα.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Η υστέρηση του γκαζιού, υπάρχει εκεί για λόγους εκπομπών και είναι κάτι που δυστυχώς πρέπει να συνηθίσουμε!Turbo lag είναι, όταν είσαι σε στροφές που λειτουργεί η τουρμπίνα, ο χρόνος που χρειάζεται από τη στιγμή που πατάς το γκάζι μέχρι να σηκώσει πίεση, αυτό δηλαδή που συζητάμε για τον TSI.
Καταχρηστικά χρησιμοποιούμε τον όρο turbo lag για να ορίσουμε τις στροφές πάνω από τις οποίες μπορεί να λειτουργήσει η τουρμπίνα.
Μα ο τρόπος που δουλεύει ο TSI αποτρέπει το lag! Στις χαμηλές στροφές υπάρχει ο κομπρέσορας, μετά από κάποιες στροφές που έχει ανεβάσει αρκετή πίεση για την τουρμπίνα, αποσυνδέεται ο κομπρέσορας. Γι' αυτό και δεν υπάρχει lag.
Την υστέρηση αυτή στο γκάζι, θα την παρατηρήσεις με όμοιο τρόπο ανεξαρτήτως στροφών. Γι' αυτό δεν νομίζω οτι είναι lag, αλλά το γκάζι. -
Επαναλαμβάνω, άλλο το κενό στις χαμηλές στροφές ώσπου να μπει η τουρμπίνα (και που καλύπτει ο κομπρέσσορας στα TSI) και άλλο το lag κατά τη λειτουργία της τουρμπίνας.
Πάνω από τις 3500σαλ. αν δεν κάνω λάθος, στο GT δουλεύει μόνο η τουρμπίνα.
Αν με το αυτοκίνητο να ρολλάρει και 5000σαλ. πατήσεις ξαφνικά γκάζι (ξεχνάμε το ηλεκτρόγκαζο) θα χρειαστεί ένας μικρός χρόνος ώσπου να ανεβάσει πίεση η τουρμπίνα. Αυτό και μόνο χαρακτηρίζεται ορθά ως lag. Το έχουν όλα τα τουρμπάτα (και τα TSI).
To ερώτημα είναι σε τί ποσοστό οφείλεται στην τουρμπίνα (και σε τί ποσοστό στο ηλεκτρονικό γκάζι) η υστέρηση απόκρισης (lag) που νιώθεις στο γκάζι.Άλλο το να είναι ο κινητήρας εκτός ωφέλιμου φάσματος (πχ. τούρμπο και 1000σαλ.) και άλλο το να καθυστερεί στην απόκριση του γκαζιού και την απόδοση της διαθέσιμης δύναμης (lag) κάτι που μπορεί να οφείλεται σε τούρμπο, ηλ. γκάζι κλπ.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Επαναλαμβάνω, άλλο το κενό στις χαμηλές στροφές ώσπου να μπει η τουρμπίνα (και που καλύπτει ο κομπρέσσορας στα TSI) και άλλο το lag κατά τη λειτουργία της τουρμπίνας.Πάνω από τις 3500σαλ. αν δεν κάνω λάθος, στο GT δουλεύει μόνο η τουρμπίνα.
Αν με το αυτοκίνητο να ρολλάρει και 5000σαλ. πατήσεις ξαφνικά γκάζι (ξεχνάμε το ηλεκτρόγκαζο) θα χρειαστεί ένας μικρός χρόνος ώσπου να ανεβάσει πίεση η τουρμπίνα. Αυτό και μόνο χαρακτηρίζεται ορθά ως lag. Το έχουν όλα τα τουρμπάτα (και τα TSI).
To ερώτημα είναι σε τί ποσοστό οφείλεται στην τουρμπίνα (και σε τί ποσοστό στο ηλεκτρονικό γκάζι) η υστέρηση απόκρισης (lag) που νιώθεις στο γκάζι.Άλλο το να είναι ο κινητήρας εκτός ωφέλιμου φάσματος (πχ. τούρμπο και 1000σαλ.) και άλλο το να καθυστερεί στην απόκριση του γκαζιού και την απόδοση της διαθέσιμης δύναμης (lag) κάτι που μπορεί να οφείλεται σε τούρμπο, ηλ. γκάζι κλπ.
Γιατί δεν έχει πίεση ΧΩΡΙΣ γκάζι στις 5000 στροφές η τουρμπίνα; Αφού παρεμβάλεται στην ροή των καυσαερίων, θα έχει κάποια πίεση! Γενικά , είναι δύσκολο να μείνεις από πίεση στον TSi νομίζω... ΟΚ, ίσως να κάνω λάθος, απλά δεν το καταλαβαίνω, πως είναι δυνατόν να μην στέλνει πίεση στην εισαγωγή η τουρμπίνα με τόσες στροφές!
-
Για να δώσει υπερπίεση τουρμπίνα, πρέπει να έχει φορτίο ο κινητήρας. Όταν είσαι με σταθερό γκάζι, δεν έχει τόσο φορτίο.
-
Επιπλέον, ρολλάροντας χωρίς γκάζι δεν υπάρχουν καν καυσαέρια-η κατανάλωση είναι μηδέν!
-
GTsport
-
Πειράζει που εγώ δεν παρατηρώ καμία διαφορά με το GT που ήδη κυκλοφορεί στους δρόμους?(αν εξαιρέσεις τα xenon που έχει το αμάξι στη φωτογραφία που post-αρες tecknick)
ΥΓ:Τώρα που το ξαναβλέπω μου φαίνεται ότι είναι πιο φουσκωμένα τα φτερά εμπρός και πίσω, αλλά μπορεί να είναι η ιδέα μου
-
GT...GT Sport...ανάθεμα και αν κατάλαβα το λόγο που πόσταρες την φωτό...
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Πειράζει που εγώ δεν παρατηρώ καμία διαφορά με το GT που ήδη κυκλοφορεί στους δρόμους?(αν εξαιρέσεις τα xenon που έχει το αμάξι στη φωτογραφία που post-αρες tecknick)ΥΓ:Τώρα που το ξαναβλέπω μου φαίνεται ότι είναι πιο φουσκωμένα τα φτερά εμπρός και πίσω, αλλά μπορεί να είναι η ιδέα μου
καταρχήν, με σκότωσες (tecknick)
τα φώτα του θα είναι ίδια με αυτά του GTI (σκούρα κρύσταλλα),
και ολόμαυρη ενιαία μάσκα
όπως και στο GTI. Καμιά άλλη αλλαγή εξωτερικά. -
Oποτε βαφεις ασπρο το υπολοιπο και τραβας και μια με κοκκινο μαρκαδωρο...και ετοιμος ο φωντας.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
GT...GT Sport...ανάθεμα και αν κατάλαβα το λόγο που πόσταρες την φωτό...γιατί πλέον GT & TSI sportline έτσι θα βγαίνουν
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
γιατί πλέον GT & TSI sportline έτσι θα βγαίνουν
αααα ε πέστο ρε...μια ξερή φωτό...γράψε και το παραμύθι να καταλαβουμε...
δηλαδής :
2 εκδόσεις ΤSi (trendline & comfortline) και 2 GT (ένα 140αρι Sport και το αυθεντικό GT με τα 170) ;;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
γιατί πλέον GT & TSI sportline έτσι θα βγαίνουν
αααα ε πέστο ρε...μια ξερή φωτό...γράψε και το παραμύθι να καταλαβουμε...
δηλαδής :
2 εκδόσεις ΤSi (trendline & comfortline) και 2 GT (ένα 140αρι Sport και το αυθεντικό GT με τα 170) ;;
το TSI 140 Sportline μετονομάζεται σε GTsport (ως έχουν οι trendline+highline)
το GT 170 μετονομάζεται σε GTsport.
εμφανισιακά ίδια και τα δύο.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)