-
Πιστεύω ότι στην audi δε μπορεις να παρεις το ρισκο με το καλημερα.
Αφηνεις το ρισκο στις αλλες εταιρίες και αμα πιάσει,.... το μόνο ευκολο -
Mα ο TSI δεν προέκυψε από κάποιο πρόγραμμα κινητήρα επιδόσεων, αλλά από την ανάγκη για χαμηλή κατανάλωση.
Ο λόγος ύπαρξης αυτού του κινητήρα είναι η χαμηλή κατανάλωση σε συνθήκες μικρού φορτίου.
Έτσι οδηγήθηκαν σε λίγα κυβικά με μεγάλο αναλογικά τούρμπο...και επειδή ο κινητήρας δεν ήταν επιδόσεων (οπότε η μη γραμμική λειτουργία ίσως θα μπορούσε να συγχωρεθεί) μπήκε και ο κομπρέσσορας για να αναπληρώσει το κενό χαμηλά.
Οι λόγοι που προβάλονται στην Ελλάδα (πολλά άλογα σε μικρή τιμή, λόγω της μικρής φορολόγισης από τον κυβισμό) είναι καλές συμπτώσεις που προέκυψαν από την ανάγκη για χαμηλή κατανάλωση.
Εdit: Για το Audi λοιπόν ο κινητήρας ταιριάζει ΓΑΝΤΙ!
-
λεω μηπως σπάσει... ας σπάσει στην VW πρώτα και όχι στην AUDI?
-
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Εγω έχω την εξής απορία.Αφού η VW είναι η κυριλέ εταιρία του γκρούπο γιατί δεν έβαλαν αυτό τον κινητήρα σε Seat η AUDI, που υποτίθεται πως είναι το σπόρ κομμάτι;;;
Δεν θα ήταν ποιο λογικό αυτό;
Αυτο το παραμυθι πέθανε πολυ γρηγορα,όταν
διαπιστωσανε με τις τουρμπάτες εκδόσεις οτι αντι τα seat να γινουν μεταβατικο στάδιο,έγιναν αμεσοι ανταγωνιστες εκ των έσω! -
Ο χρήστης Luke Dreamwalker έγραψε:
Εγω έχω την εξής απορία.Αφού η VW είναι η κυριλέ εταιρία του γκρούπο γιατί δεν έβαλαν αυτό τον κινητήρα σε Seat η AUDI, που υποτίθεται πως είναι το σπόρ κομμάτι;;;
Δεν θα ήταν ποιο λογικό αυτό;
Το golf είναι η κότα που γεννά χρυσά αυγά για τη vw.
Αν αποδειχθεί αξιόπιστος θα γινει sharing σε όλο το group -
Aν υπήρχε θέμα αξιοπιστίας, το πιθανότερο είναι ότι θα έδιναν τη detuned έκδοση των 140 ίππων στη Skoda για κανένα 6μηνο (με τη δυνατή έκδοση βέβαια να κάνει πρεμιέρα σε VW ή Audi με την πάροδο του 6μήνου.)
Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για τη VW από το να εμφανίσει πρόβλημα ο κινητήρας στο Golf, μιας και αποτελεί τη βάση των πωλήσεων και το πλήγμα θα είνα, λόγο όγκου πωλήσεων, πολλαπλάσιο.
-
Συμφωνώ απόλυτα με τον nickolas!!!
+100
Δεν νομίζω οτι υπάρχει θέμα αξιοπιστίας...
κατανάλωσης μπορεί (αν και ούτε για εκεί πιστευω.... Αν το σκίσεις θα κάψει... Ολα καίνε... Αν το πας χαλαρα οπως θα πήγαινες ένα απλό Golfάκι δεν περιμένω να ξεπεράσει κατα πολύ τα 10λ/100) -
Τελικα ποιο ειναι το κινητρο για να παρεις 1.4Τsi αντί για 1.8Τ πχ;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τελικα ποιο ειναι το κινητρο για να παρεις 1.4Τsi αντί για 1.8Τ πχ;Ελα ντε ....αυτη ειναι και η δικη μου απορία???
-
Xαμηλή κατανάλωση (τoυλάχιστον για αυτό τον έφτιαξε η VW) ροπή από το ρελαντί και χαμηλό κόστος κτήσης (χαμηλοί φόροι) και χρήσης (χαμηλά τέλη-ασφάλιστρα κλπ. πέραν της κατανάλωσης)
Θεωρητικά ο 1,8Τ, για δεδομένη ιπποδύναμη, δεν υπερτερεί πουθενά...και πρακτικά έτσι πιστεύω πως θα είναι.
Στη βελτίωση τώρα, ο 1,8Τ σίγουρα έχει μεγαλύτερα περιθώρια.
Ο TSI πάντως στροφάρει πολύ (έχω διαβάσει αλλού 7200σαλ. και αλλού 7500σαλ.) και με μια ροπή στα 30 κιλά (από τα 24,5 'μαμά') θα βγάζει 300 άλογα στις 7000+σαλ. Μόνο που δεν ξέρω αν αυτό θα γίνεται με απλή βενζίνη χωρίς να πρέπει να ρίξεις τη συμπίεση του κινητήρα. -
Αν μιλάς για την ελλάδα, η μικρότερη φορολογία και η λιγότερη κατανάλωση....
Είναι τα δυο στα οποία στοχεύει η VW!!
(Μάλλον στη χαμηλή κατάλωση μόνο στοχευει αλλα εδώ για την ελλάδα μας έκατσε και η φορολογία!!!)EDIT: Με πρόλαβε για λίγο ο νικόλας!!!
-
Για καταναλωση ισως και να μην εχουν διαφορα...αλλα τελη και φοροι εχουν τα ιδια.
-
Ο χρήστης GFON έγραψε:
Για καταναλωση ισως και να μην εχουν διαφορα...αλλα τελη και φοροι εχουν τα ιδια.Εχ, ναι ε?
...παρασύρθηκα
χάθηκε να τον κάνανε 1350 κυβικά???
Εdit: O φόρος στα 1400 είναι 12% και στα 1800 30%. Τέλη πράγματι είναι ίδια.
-
με τη διαφορα οτι ο 1,8Τ σταματα βα παραγεται...
οποτε για Γκολφ τουλαχιστον τον ξεχναμε
-
Ιδια τελη,ιδια (ή μηπως χειρότερη;) καταναλωση...
Μηπως στις επιδόσεις τουλάχιστον κανει κατι καλύτερα; -
παιδια, ο αντικαταστατης του 1,8Τ ειναι ο 2,0TFSI, μην τα ισοπεδωνουμε ολα...
-
Τα ίδια τέλη που τα είδατε ρε παιδια;;;;
-
Ο χρήστης DiTz έγραψε:
Τα ίδια τέλη που τα είδατε ρε παιδια;;;;Τελη κυκλοφοριας , απο 1400 εως 1800 ειναι 168ε.....
Οι φοροι ή αλλιως τελη ταξινομησης εμπεριεχονται στην τελικη τιμη και δεν μας ενδιαφερει, μιας και εμεις πληρωνουμαι την τελικη τιμη και μαλιστα σε αρκετες περιπτωσεις του 1.8Τ ειναι μικροτερη....
-
-
Χάλια, να μην το πάρει κανείς, δεν αξίζει
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)