-
§
Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πολλοί είναι αυτοί που το περιμένουν στη γωνία...
Άντε να έρθει και ο ανταγωνισμός με 2πλά τούρμπο σε λίγα κυβικά για να μην ξεχωρίζει μόνο του το GT...
§
-
Από που έρχεται αυτός ο ανταγωνισμός
PLEASE EDUCATE US
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
§Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πολλοί είναι αυτοί που το περιμένουν στη γωνία...
Άντε να έρθει και ο ανταγωνισμός με 2πλά τούρμπο σε λίγα κυβικά για να μην ξεχωρίζει μόνο του το GT...
§
σημεία των καιρών. Τόσα χρόνια το κράξιμο αφορούσε -και αφορά- στα 1.4/60 & 75 και στα 1.6 8V -δικαίως φυσικά, αφού είναι δράμα αυτοί οι κινητήρες.
Τώρα στα 1.4/170 πάλι κράξιμο γιατί είναι ακριβό, (θα) είναι αναξιόπιστο, δεν έχει καλό στήσιμο κι ότι άλλο.
Να μην ρωτήσω τι θα γινόταν αν έβγαζε κάποια άλλη εταιρεία 1.4/170 ε;
-
Θα τις φερόμασταν καλύτερα λές? ή χειρότερα?
Εμένα μου αρέσει να υπαρχουν πολλές επιλογές. -
Πάντως, όταν οι Γερμανοί λένε, 'το τσεκάραμε και είναι ΟΚ', δεν ξέρω, εγώ τουλάχιστον τους εμπιστεύομαι.
Anyway, έχει πλάκα που κατά καιρούς κάποιος μπαίνει και το συγκρίνει με supermini επιδόσεων
Ο 1,4TSI δε φτιάχτηκε για επιδόσεις, αλλά για το χαμηλότερο δυνατό λόγο κατανάλωσης/απόδοσης
Όλα τα άλλα έρχονται από σπόντα... και είναι πράγματι όλα (γκάζι, χαμηλοί φόροι αγοράς και κτήσης, χαμηλή συντήρηση).
Από αυτές τις σπόντες η VW κατέληξε όχι με τον καλύτερο, αλλά με τον καλύτερο δυνατό κινητήρα για την Ελληνική αγορά! -
Σωστό όπως και το PUNDO GT
Που είναι τα PUNDO GT τωρα΄?
ΟεΟ ?Και εγω τους επιστεύομαι τους γερμανους. Αυτοί δε σέβονται τον εαυτό τους όταν δε δίνουν μεγάλες εγγυήσεις όμως και σε κάνουν καχύποπτο. (λες ας πουμε.... γιατι η mercedes εχει μόνο 2 χρόνια?)
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
§Μου έχει δημιουργηθεί η εντύπωση ότι πολλοί είναι αυτοί που το περιμένουν στη γωνία...
§
xεxεxε δεν έχεις και άδικο...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
To Ibiza Cupra είναι supermini, όπως και το Cooper S που κυμαίνονται στα ίδια επίπεδα επιδόσεων τιμής. Υπάρχουν πολλοί που χρειάζονται περισσότερους χώρους από Ibiza & MINI (που δεν έχει) αλλά δεν θέλουν να πάνε σε sedan/πολυμορφικά. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρομεσαία αποτελούν το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς (Ελλάδα & Ευρώπη).
Δεν αντιλέγω.Ο Σπύρος όμως τα έβαλε σε ένα τσουβάλι τα παραπάνω.Εφόσον τα αναφέρεις λογικό δεν είναι να τα συγκρίνουμε;Από θέμα επιδόσεων το κούπρα είναι ΠΟΛΥ καλύτερο από το γκολφ gt.Από θέμα χώρων έχεις δίκιο είναι χειρότερο.Αξίζει να δώσεις 1 εκατομύριο παραπάνω για χώρους;Επιλογές είναι αυτές.
καλά τα υπόλοιπα και η επιλογή σου. Πως ξέρεις ότι το στήσιμο του GT είναι χειρότερο; το 'χεις οδηγήσει; διάβασες ότι δεν έχει καλό στήσιμο;
Η αξιοπιστία φυσικά και είναι άγνωστος παράγοντας. Θα φανεί στην πορεία.
Όσον αφορά το στήσιμο τώρα.Δεν έγραψα ότι δεν (θα) έχει καλό στήσιμο.Έγραψα ότι (θα)έχει χειρότερο στήσιμο από το fiesta st,του οποίου το στήσιμο το ξέρω,φαντάζομαι κι εσύ.Προσωπική εκτίμηση πάντα,σε λίγο καιρό θα ξέρουμε.Απλά διαβάζοντας σε άρθρα βρήκα ότι εκτός από πιο σφιχτές αναρτήσεις δεν διαφοροποιείται σε τίποτα άλλο από τα υπόλοιπα απλά golf.Mάλιστα στο in.gr διάβασα το εξής:''...Το αποτέλεσμα είναι ένα αυτοκίνητο που συμπεριφέρεται πολύ καλά στο δρόμο διατηρώντας ικανοποιητικά επίπεδα άνεσης. Μπορεί το Focus να διαθέτει πιο ακριβές πλαίσιο...''
Anyway, έχει πλάκα που κατά καιρούς κάποιος μπαίνει και το συγκρίνει με supermini επιδόσεων
Νικόλα(αν αναφέρεσαι σε εμένα)χαίρομαι που σε κάνω να περνάς καλά,αλλά η σύγκριση δεν ξεκίνησε από εμένα.Είδα έναν κατάλογο με ανταγωνιστές του golf gt και σκέφτηκα ότι όταν αναφέρεις ένα αυτοκίνητο ως ανταγωνιστή καλό είναι και να το συγκρίνεις
Τελικά ποιός είναι ανταγωνιστής του golf gt;
Όσο γι'αυτό που λες για τις επιδόσεις,το golf πλασάρεται με το λογότυπο gt και με κινητήρα που βγάζει 170 άλογα.Όποιος σκάει 25000Ε θεωρώ ότι στο μυαλό του έχει ότι το παίρνει ως αυτοκίνητο επιδόσεων.Εκτός αν τα 8δ(που υπόσχεται) στα 0-100 δεν είναι επιδόσεις και είναι σχέση απόδοσης/κατανάλωσης...
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Τελικά ποιός είναι ανταγωνιστής του golf gt;Μετά τους ανταγωνιστές της Brera έχουμε του GT
Τους έγραψα σε προηγούμενη σελίδα, μικρομεσαία με περίπου 25000 και 150-185 ίππους (και λιγότερους, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΥΒΙΚΩΝ )
147 2.0
Α3 1.6 (pr@&#)
116 (pr@&#)
C4 VTS
Focus 2.0
Mazda 3.0
Peugeot 307 180 (νομίζω ότι βγήκε) αυτή η έκδοση)
Leon TFSI
Golf... 2.0 FSI (λαχείο! )υπάρχει αντίρηση; ένσταση; κάποια άλλο μοντέλο που μου διαφέυγει;
Το Ibiza δεν το ανέφερα, 'βγήκε' στο autotriti με βάση τα κριτήρια που τέθηκαν.
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Νικόλα(αν αναφέρεσαι σε εμένα)χαίρομαι που σε κάνω να περνάς καλά,αλλά η σύγκριση δεν ξεκίνησε από εμένα.Είδα έναν κατάλογο με ανταγωνιστές του golf gt και σκέφτηκα ότι όταν αναφέρεις ένα αυτοκίνητο ως ανταγωνιστή καλό είναι και να το συγκρίνεις
Όσο γι'αυτό που λες για τις επιδόσεις,το golf πλασάρεται με το λογότυπο gt και με κινητήρα που βγάζει 170 άλογα.Όποιος σκάει 25000Ε θεωρώ ότι στο μυαλό του έχει ότι το παίρνει ως αυτοκίνητο επιδόσεων.Εκτός αν τα 8δ(που υπόσχεται) στα 0-100 δεν είναι επιδόσεις και είναι σχέση απόδοσης/κατανάλωσης...
Δεν είσαι ο πρώτος που κάνει αυτήν τη σύγκριση. Η χαμηλή τιμή του ωθεί σε τέτοιες συγκρίσεις οι οποίες όμως είναι άτοπες μιας και τα αυτοκίνητα ανήκουν σε άλλη κατηγορία.
Το Golf GT, για το συνολικό πακέτο που παρέχει αυτή τη στιγμή δεν έχει ανταγωνιστή. Simple!
Τα πιο κοντινά είναι τα δίλιτρα C4 και 307 των 180 ίππων και το Leon με τον TFSI. Όλα όμως είναι δίλιτρα με ό,τι συνεπάγεται αυτό στο κόστος χρήσης (άλλα και τον παράγοντα κάμψης της αντίστασης γονέων όπως σωστά κάποιος είπε )Εdit: Όποιος το πάρει βεβαίως θα το πάρει και για τις επιδόσεις. Αν και με τόσο γραμμική λειτουργία και χαμηλή κατανάλωση ο κινητήρας αυτός ενδείκνυται για όλους. Η VW όμως δεν ξεκίνησε με 1η προτεραιότητα έναν κινητήρα υψηλής απόδοσης ανά λίτρο αλλά έναν οικονομικό για δεδομένη απόδοση κινητήρα. Το 1ο ήταν απλά υποποπροιόν του 2ου και αυτό έχει τη σημασία του.( ο κινητήρας δεν είναι μόνο για τους γκαζιάρηδες αλλά για όλους πχ. οικογενειάρχες, θέλουν 170 ίππους κάτω από το καπώ τους)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μετά τους ανταγωνιστές της Brera έχουμε του GT
Τους έγραψα σε προηγούμενη σελίδα, μικρομεσαία με περίπου 25000 και 150-185 ίππους (και λιγότερους, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΚΥΒΙΚΩΝ )
147 2.0
Α3 1.6 (pr@&#)
116 (pr@&#)
C4 VTS
Focus 2.0
Mazda 3.0
Peugeot 307 180 (νομίζω ότι βγήκε) αυτή η έκδοση)
Leon TFSI
Golf... 2.0 FSI (λαχείο! )υπάρχει αντίρηση; ένσταση; κάποια άλλο μοντέλο που μου διαφέυγει;
Με εξαίρεση το τρίλιτρο μάζντα καμία ένσταση από εμένα.Τώρα μάλιστα.Και σαφώς σε σχέση με τα άουδι/μπέμπα των 1.6 και των 26000Ε αξίζει το golf gt
-
Αν διαβασεις προσεχτικα τι εχω γραψει, εκανα συγκριση με ολα τα αυτοκινητα, βαση καποιων κριτηριων, ανεξαρτητα κατηγοριας.
Προφανως η λιστα που εδωσα δεν ειναι αντιπροσωπευτικη καποιου που θελει να αγορασει αυτοκινητο συγκεκριμενης κατηγοριας, ειναι απλα το αποτελεσμα με βαση τα κριτηρια που εβαλα!
Προφανως το cupra ειναι πιο γρηγορο, αλλα δε νομιζω οτι ειναι στην ιδια κατηγορια με το golf. Aπλα τυχαινει και εκλπηρωνει τα κριτηρια της συγκρισης. Αλλο αυτοκινητο το ενα και αλλο το αλλο. Εχουν σαφεστατα διαφορετικο κοινο.
Πρεπει να καταλαβουμε κατι. Το αυτοκινητο αυτο δεν ειναι ανταγωνιστης του accent ουτε του astra 1600! Ειναι μια γρηγορη εκδοση πριν το GTI, με χαμηλοτερη τιμη και μικροτερο κοστος χρησης! Δεν απευθυνεται σε αυτον που θελει να παρει 1400-1600κκ με 16000ε για να κυκλοφορει απλα μεσα στην πολη!
edit
Εδω καποιοι δινουν 22-26κ για να αγορασουν 1600 με 105-120 αλογα για να κινονται μεσα στην πολη και να πουλανε 'μουρη'.πλεον, μπορεις με 24Κ να παρεις ενα γρηγορο αυτοκινητο (σε σχεση με τα αλλα που λεω ακριβως απο πανω), το οποιο μαλιστα δεν εχει τιποτα απολυτα να ζηλεψει απο αυτα.
-
§
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Από που έρχεται αυτός ο ανταγωνισμόςPLEASE EDUCATE US
Μέχρι στιγμής υπάρχουν ο 1.4 TSi της VW, ο 1.5 Turbo της Mitsu, και ο 1.6 Turbo (ή kompressor γιατί δεν ασχολούμαι), του Mini της BMW. Οι δύο τελευταίοι δεν είναι biturbo ούτε twin-charged βέβαια. Η Fiat έχει ακουστεί ότι θα εξοπλίσει το Grande Punto με 1.6 Twin Turbo και 200ps. Νομίζω ότι στην αρχή του νήματος είχα και εγώ την ίδια απορία και είχε γίνει μια συζήτηση της τάσης για turbo σε λίγα κυβικά ( λέτε να έχουμε την αναγέννηση του Triflux; )...
§
-
Αλλωστε το οτι η κινηση αυτη ειναι σωστη, φαινεται και απο το γεγονος οτι και αλλοι κατασκευαστες αποφασισαν ή αποφασιζουν να κινηθουν προς την ιδια κατευθυνση.
Για εμας σαν καταναλωτες, ο ανταγωνισμος ειναι παντα καλος! Μακαρι συντομα να δουμε ανταγωνιστικες λυσεις με το ιδιο ή και χαμηλοτερο κοστος!
-
Μια χαρά αγορά δείχνει το TSi
Εχει καλό πλαίσιο , είναι δυνατό και έχει και το πλεονέκτημα του μικρού κυβισμού.
Νομίζω ότι θα κόψει πωλήσεις από όλα τα δυνατά μικρομεσαία (+ μικρά) .... δικαίως.
Μην ψάχνετε για αξιοπιστία , λογικά θα έχει την ίδια αξιοπιστία με όλα τα σύγχρονα μοντέλα της VAG. -
Το αυτοκίνητο με ενθουσίασε(άλλα φυσικά θα περιμένω τις παιδικές ασθένειες) για τους εξής λόγους:
Είναι μικρομεσαίο με ικανοπιητικούς χώρους, πολύ πλούσιο εξοπλισμό, το πλαίσιο πολύ καλό. Αναρτησιακά δεν έχει σχέση με κούπρα που αναφέρθηκε, ούτε και σε ποιότητα, τουλάχιστον αυτό που φαίνεται στα μάτια μου από τις απλές εκδόσεις. Από τον κινητήρα αυτό που με ενθουσιάζει είναι η ροπή. Επειδή κακά τα ψέματα όλες οι μετακινήσεις μου δεν γίνονται για οδηγική ευχαρίστηση, προτιμώ ένα αυτοκίνητο με ροπή που θα κινείσαι αξιοπρεπώς χωρίς να καταφεύγεις συνέχεια στον επιλογέα. Το κόστος χρήσης λόγω κυβισμού πιστεύω να είναι μειωμένο. Η πραγματική κατανάλωση με ενδιαφέρει και δεν νομίζω να ισχύουν τα αστεία νούμερα που ανακοινώθηκαν, αλλά σίγουρα για να αποκτήσεις μια καλή ταχύτητα δεν απαιτείται το ίδιο ζόρισμα, στροφάρισμα τέρμα γκάζι με ένα απλό 14αρι.
Αυτοί που θα ασχολούνται με κόντρες σίγουρα θα τους ρουφάει αρκετά. -
Ο χρήστης vaglan έγραψε:
Από τον κινητήρα αυτό που με ενθουσιάζει είναι η ροπή...Σίγουρα θα ανεβαίνει τοίχους (τόσο στην πόλη, όσο και στον αυτοκινητόδρομο θα είναι ό,τι πρέπει).
-
Ξερετε ποσο κανει στη Γερμανια; 22900
-
Είπαμε ΟΧΙ δεν ισχύει αυτό
-
Για την τιμή, και πάλι καλά να λέμε. Άλλωστε, δε νομίζω πως υπάρχει γερμανικό αυτοκίνητο ακριβότερο στη χώρα παραγωγής του σε σχέση με την Ελλάδα- αν και αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο μια εντύπωση που έχω, ίσως κάνω λάθος. Τα 850 ευρώ είναι ελάχιστη διαφορά, ακόμη και για την 116 οι διαφορές είναι σαφώς μεγαλύτερες!
Από κει και πέρα, σκέφτομαι πως θα είχε πλάκα αν αυτό το μοτέρ το είχε βγάλει καμιά ιταλική ή γαλλική εταιρία- οι μισοί θα το αντιμετώπιζαν όπως ο διάολος το λιβάνι (θα καεί μετά από 350 χιλιόμετρα, θα καίει 3,5 λίτρα λάδι στα 700 μέτρα κτλ).
Οφείλουμε πάντως, θα έλεγα, να δούμε θετικά αυτή την κίνηση της VW, γιατί κακά τα ψέμματα, 170 άλογα σε Golf με 24000 ευρώ είναι μάλλον προσγειωμένη τιμή, αν σκεφτεί κανείς πόσο κάνουν τα 1.6 με ανάλογο εξοπλισμό.
Αν αποδειχθεί γρήγορο και αξιόπιστο, θα έκανα την καρδιά μου πέτρα και θα περνούσα από μια αντιπροσωπεία VW. Σε αυτά τα λεφτά ακούγεται καλή περίπτωση- δε νομίζω να διαφωνείτε; Μόνο το C4 2.0 μπορώ να σκεφτώ αντίστοιχα, γιατί 1.6 (πολλώ δε πιο αργό) δε βρίσκω λόγο να ξαναπάρω...
Περιμένω με ανυπομονησία (όντως!) να μάθω κόστος σέρβις, μεσοδιαστήματα και παιδικές ασθένειες!
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)