-
Ο χρήστης m1234 έγραψε:
Πότε πιστεύετε θα έρθουν οι tsi στην Ελλάδα?Μιλάμε για 2005 ή από νέο έτος και βλέπουμε??
Γράφτηκε για τέλος του χρόνου στην Γερμανία. Για Ελλάδα δεν έχει ακουστεί κάτι αλλά δεν νομίζω να αργήσει πολύ. Το πολύ αρχές του χρόνου...
Ρώτησα στην αντιπροσωπία στην Ελλάδα. Λένε ότι θα αρχίσουν να πέρνουν παραγγελίες μάλλον αρχές νέου έτους, αλλά υπάρχει πιθανότητα αυτό να γίνει ακόμη νωρίτερα! Από ότι κατάλαβα πάντως και αυτοί μόλις ενημερώθηκαν για το νέο μοντέλο και...προς το παρόν δεν ξέρουν που παν τα τέσσερα.
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Έτσι για να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου
Ρε παιδιά θα πάτε να πάρετε αυτοκίνητο με τόσα παρελκόμενα στον τομέα του κινητήρα;
Εγώ και μόνο που διάβασα για το σύστημα φοβήθηκα.
Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα καλό ατμοσφαιρικό μοτέρ και το λέω εγώ που είχα στην ζωή μου turbo.Επίσης αν και λίγο άσχετο.
Το ξέρετε ότι πολλά Colf και μιλάω για απλά αυτοκίνητα μένουν από σασμαν.Τουλάχιστον ένα του φίλου μου που δεν προλαβαίνει να το χορτάσει και λάδι ( έχω ξαναγράψει για αυτό) άλλαξε προχτές και το σασμαν και στην αντιπροσωπεία του είπαν ότι δεν ήταν και το πρώτο.
Είναι 1600 Fsi με το εξάρι.Όταν θα λύσουν το σασμαν θα σας γράψω και που είχε πρόβλημα.
Όσον αφορά τον κινητήρα, απ' αυτά που διαβάζω εδώ μέσα βλέπω ότι και οι άλλες εταιρίες προσανατολίζονται σε μικρους κυβισμούς με μεγάλες ιπποδυνάμεις με χρήση τούρμπο. Μάλλον τάση της εποχής. Ώραια η ατμόσφαιρα, αλλά αν δεν έχεις και περίσσευμα κυβικών 2λίτρα+...
-
Δεν ξέρω αλλά εγώ θα το σκεπτόμουν πολύ να πάρω ένα τέτοιο αυτοκίνητο.Αν είχα σκοπό να το κρατήσω για λίγο καιρό θα το έπαιρνα.Αλλά στον χρόνο αυτές όλες οι κατασκευές ταλαιπωρούνται.Και μάλιστα εδώ μιλάμε για μία πιο σύνθετη μορφή υπερπλήρωσης.
-
Σας εξηγησα οτι στην Γερμανια φορολογουνται με τους ιππους. Αρα εχουμε 170 αλογα και 22.500 ευρο. Στην ελλαδα φορολογουμαστε με τα κυβικα και οφειλω να σας πληροφορησω οτι απο 1000 εως 1400 κυβικα εχουμε τα φτηνοτερα αμαξια στην Ευρωπη. Αυτο δεν το βγαζω απο το κεφαλι μου. Εχω περιοδικα που συγκρινουν τιμες. Αν κανει στην ελλαδα πανω απο 22.000 ευρο θα ειναι απλη κλεψια και αυτο δεν γινεται. Εγω θα κανω μια προβλεψη και θα δουμε αν θα πεσω κοντα. Βασικη τιμη για το 1400 tsi 21.000euro.
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
Σας εξηγησα οτι στην Γερμανια φορολογουνται με τους ιππους. Αρα εχουμε 170 αλογα και 22.500 ευρο. Στην ελλαδα φορολογουμαστε με τα κυβικα και οφειλω να σας πληροφορησω οτι απο 1000 εως 1400 κυβικα εχουμε τα φτηνοτερα αμαξια στην Ευρωπη. Αυτο δεν το βγαζω απο το κεφαλι μου. Εχω περιοδικα που συγκρινουν τιμες. Αν κανει στην ελλαδα πανω απο 22.000 ευρο θα ειναι απλη κλεψια και αυτο δεν γινεται. Εγω θα κανω μια προβλεψη και θα δουμε αν θα πεσω κοντα. Βασικη τιμη για το 1400 tsi 21.000euro.Οπως είναι τα λες. Να δούμε όμως και την πολιτική της VW. Θα βγεί μετά και το 140hp, αυτό πόσο θα έχει?
-
Σας εξηγησα οτι στην Γερμανια φορολογουνται με τους ιππους. Αρα εχουμε 170 αλογα και 22.500 ευρο. Στην ελλαδα φορολογουμαστε με τα κυβικα και οφειλω να σας πληροφορησω οτι απο 1000 εως 1400 κυβικα εχουμε τα φτηνοτερα αμαξια στην Ευρωπη. Αυτο δεν το βγαζω απο το κεφαλι μου. Εχω περιοδικα που συγκρινουν τιμες. Αν κανει στην ελλαδα πανω απο 22.000 ευρο θα ειναι απλη κλεψια και αυτο δεν γινεται. Εγω θα κανω μια προβλεψη και θα δουμε αν θα πεσω κοντα. Βασικη τιμη για το 1400 tsi 21.000euro....και το 1,6 FSi ποιός θα το αγοράσει μετά που είναι στα ίδια λεφτά όταν κάποιος αντι για 115hp θα μπορεί να αποκτήσει 170hp...;
είπαμε ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ . & -
-
χαλαρά 25 χιλάρικα.... λεω τώρα.....
-
Kαλα οτι θελετε λετε. Η βασικη έκδοση του 1600fsi κανει 18.000 ευρο. Α ξεχασα να σας πω ,οτι καταργειται και ο 2λιτρος fsi (το διλιτρο σπορτλινε κοστιζει 24.600 ευρο). Αν εσεις θεωρειτε ,οτι επειδη κανει το γκολφ 18.000 ευρο πρεπει να βαλουν το 1400 tsi 25.000 bravo sas. Εχετε ωραιο σκεπτικο. Tοτε οι αντιπροσωπιες θα βγαζουν καθαρα κερδη πανω απο 9.000 ευρο στο καθε αμαξι. Οι τιμες καθοριζονται απο την κεντρικη αντιπροσωπεια της vw. Ειναι αδυνατον να βαλουν το αμαξι 5.000 ευρο ακριβοτερο απ'οτι κανει, για να μην ειναι κοντα στην τιμη του 1600. Ελεος. Οι αντιπροσωπειες δεν ειναι μπακαλικα. Οι αντιπροσωπειες μπορουν να κανουν τρικ οπως στην περιπτωση της mazda, οπου εφερε το ακριβο ρο-χι-8 κοσμο και το πηραν ολοι οι @@μενοι και μετα εφερε και το challenge με πολυ χαμηλωτερη τιμη και η μονη διαφορα ηταν η καπως μειωμενη ιπποδύναμη και οχι τοσο πλουσιο εξοπλισμο. Ειπαμε τρικ μπορουν να κανουν αλλα να κλεψουν δεν μπορουν. Ενταξει εσεις μπορειτε να συνεχισετε να λετε οτι θα κανει 25.000 ευρο η και 50.000 ευρο αλλα εγω αυτα που λεω τα εχω ψαξει και ακολουθω μια συλογιστικη πορεια. Ε δεν ειναι τεκμηριωμενη απαντηση 'θα το βαλουν 25.000 ευρο γιατι το 1600 φσι κανει 18.000 ευρο' ΕΛΕΟΣ
-
Ο χρήστης vaglan έγραψε:
Έτσι για να κάνω λίγο το συνήγορο του διαβόλου
Ρε παιδιά θα πάτε να πάρετε αυτοκίνητο με τόσα παρελκόμενα στον τομέα του κινητήρα;
Εγώ και μόνο που διάβασα για το σύστημα φοβήθηκα.
Δεν υπάρχει καλύτερη επιλογή από ένα καλό ατμοσφαιρικό μοτέρ και το λέω εγώ που είχα στην ζωή μου turbo.Επίσης αν και λίγο άσχετο.
Το ξέρετε ότι πολλά Colf και μιλάω για απλά αυτοκίνητα μένουν από σασμαν.Τουλάχιστον ένα του φίλου μου που δεν προλαβαίνει να το χορτάσει και λάδι ( έχω ξαναγράψει για αυτό) άλλαξε προχτές και το σασμαν και στην αντιπροσωπεία του είπαν ότι δεν ήταν και το πρώτο.
Είναι 1600 Fsi με το εξάρι.Όταν θα λύσουν το σασμαν θα σας γράψω και που είχε πρόβλημα.
Όσον αφορά τον κινητήρα, απ' αυτά που διαβάζω εδώ μέσα βλέπω ότι και οι άλλες εταιρίες προσανατολίζονται σε μικρους κυβισμούς με μεγάλες ιπποδυνάμεις με χρήση τούρμπο. Μάλλον τάση της εποχής. Ώραια η ατμόσφαιρα, αλλά αν δεν έχεις και περίσσευμα κυβικών 2λίτρα+...
Όντως τα turbo είναι πια μόδα!
Να μερικά ''καλά'' παραδείγματα:
Fiat Grande Pundo (τέλη 2006) με 1.4 στα 140+ και 1.6 στα 200+!
Leon 2.0 στα 185, Α3 και Α4 2.0 στα 200 (το Α4 2.0 DTM με τα 220 ήδη διατίθεται) Α6 2.0 στο 170 νομίζω, Οctavia RS στα 200 και αυτό, Μerc A και Β Class 200 Turbo(όχι με kompressor) στα 193, Mitsu Colt 1.5 CZTurbo στα 150, SmartForFour Brabus 1.5 στα 177ps!, Astra 2.0 T στα 200 και OPC (και Zafira) στα 240, Μegane RS 2.0Τ στα 225 και Μegane CC, Laguna και Scenic 2.0 από 165 έως 205 ps, Focus RS 2.5 στα 220ps και πάει λέγοντας....
Μικρά, μικρομεσαία,μεσαία,μεγάλα, πολυμορφικά, SUV, όλα τουρμπάτα!!
Όπως έλεγε ο Χαριτοδιπλωμένος σε ένα τργούδι ...γυναίκες χοντρές, ξανθές, μελαχρινές, όλες καλές....Διαλιέχτε απ'όλα έχει ο μπακξές
-
Α ξεχασα να σας πω ,οτι καταργειται και ο 2λιτρος fsi (το διλιτρο σπορτλινε κοστιζει 24.600 ευρο).Οποτε οσοι πηρανε το 2.0 fsi , μπορουν να θαυμάσουν σεβασμο προς τον καταναλωτη και μεταπωλητικη αξία;
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Α ξεχασα να σας πω ,οτι καταργειται και ο 2λιτρος fsi (το διλιτρο σπορτλινε κοστιζει 24.600 ευρο).
Οποτε οσοι πηρανε το 2.0 fsi , μπορουν να θαυμάσουν σεβασμο προς τον καταναλωτη και μεταπωλητικη αξία;
Τσ, τσ, τσ, τι κακός που είσαι! Και τη σπανιότητα του μοντέλου που τη βάζεις? Αν είχανε και ταμπελάκι μέσα όπως στο Focus RS θα σου 'λέγα τώρα πόσο θα κόστιζε η σπανιότητα της ατμόσφαιρας...
(τώρα μάλιστα στην αρχή μιας νέας turbo εποχής)Σοβαρά τώρα ρωτάω γιατί δεν το γνωρίζω. Θα καταργηθεί πραγματικά ο δίλιτρος ή θα χρισημοποιηθεί σε κάποιες εκδόσεις (όπως Turan, Golf Plus, Altea κλπ) και σε κάποιες αγορές.
Είστε σίγουροι εκατό τοις εκατό ότι θα καταργηθεί πλήρως? Εγώ προσωπικά δεν το νομίζω όσα μαρκετινίστικα παιχνίδια και αν παίζονται... -
Kαλα οτι θελετε λετε. Η βασικη έκδοση του 1600fsi κανει 18.000 ευρο. Α ξεχασα να σας πω ,οτι καταργειται και ο 2λιτρος fsi (το διλιτρο σπορτλινε κοστιζει 24.600 ευρο). Αν εσεις θεωρειτε ,οτι επειδη κανει το γκολφ 18.000 ευρο πρεπει να βαλουν το 1400 tsi 25.000 bravo sas. Εχετε ωραιο σκεπτικο. Tοτε οι αντιπροσωπιες θα βγαζουν καθαρα κερδη πανω απο 9.000 ευρο στο καθε αμαξι. Οι τιμες καθοριζονται απο την κεντρικη αντιπροσωπεια της vw. Ειναι αδυνατον να βαλουν το αμαξι 5.000 ευρο ακριβοτερο απ'οτι κανει, για να μην ειναι κοντα στην τιμη του 1600. Ελεος. Οι αντιπροσωπειες δεν ειναι μπακαλικα. Οι αντιπροσωπειες μπορουν να κανουν τρικ οπως στην περιπτωση της mazda, οπου εφερε το ακριβο ρο-χι-8 κοσμο και το πηραν ολοι οι @@μενοι και μετα εφερε και το challenge με πολυ χαμηλωτερη τιμη και η μονη διαφορα ηταν η καπως μειωμενη ιπποδύναμη και οχι τοσο πλουσιο εξοπλισμο. Ειπαμε τρικ μπορουν να κανουν αλλα να κλεψουν δεν μπορουν. Ενταξει εσεις μπορειτε να συνεχισετε να λετε οτι θα κανει 25.000 ευρο η και 50.000 ευρο αλλα εγω αυτα που λεω τα εχω ψαξει και ακολουθω μια συλογιστικη πορεια. Ε δεν ειναι τεκμηριωμενη απαντηση 'θα το βαλουν 25.000 ευρο γιατι το 1600 φσι κανει 18.000 ευρο' ΕΛΕΟΣ...καλά μην μας δείρεις κιόλας, την άποψή μας λέμε!...θα μας επιτρέψεις να διαφωνήσουμε πιστεύω...
λοιπόν όταν πουλάς το 1400Τ των 170 αλόγων στην τιμή των 21Κ και έχεις δίπλα σου στον τιμοκατάλογο το 1600FSi Sportline στα 20,5Κ εσύ τι πιστεύεις ότι δεν θα πλήξει τις πωλήσεις του...;
ξεκινά από 18Κ ωραία ...αυτό δεν με απασχολεί εμένα, θα απασχολήσει αυτόν όμως που θα επιλέξει την πλούσια έκδοση Sportline! -
Mα και το 1400 με τον εξοπλισμο του sportline μπορει να κανει 22.500. Ειναι θεμα προτεραιοτητων. Εγω προτιμω το 1400 τουρμπο με ελλειπη εξοπλισμο παρα τον ταφο που θα εχει τα ιδια λεφτα επειδη θα εχει φωτακια και στα πατακια. Γιατι τωρα το 1400 σπορτλινε δεν εχει 17.500? Ολα ειναι θεμα εξοπλισμου.
-
Mα και το 1400 με τον εξοπλισμο του sportline μπορει να κανει 22.500. Ειναι θεμα προτεραιοτητων. Εγω προτιμω το 1400 τουρμπο με ελλειπη εξοπλισμο παρα τον ταφο που θα εχει τα ιδια λεφτα επειδη θα εχει φωτακια και στα πατακια. Γιατι τωρα το 1400 σπορτλινε δεν εχει 17.500? Ολα ειναι θεμα εξοπλισμου.Ολα είναι θέμα επιλογών...εγώ πάλι προτιμώ το ατμοσφαιρικό 1600 από το λογικά «πιεσμένο» (υποθέσεις κάνουμε πάντα) 1400.
Τάφος δεν είναι με 115 άλογα...τάφος μπορεί να γίνει το 1400 με τα 170 εάν δεν προσέξεις! -
Όσο για τις τιμές στην Ελλάδα, μπορεί να είναι ό,τι θέλουν.
Σε περιπτώσεις όπου εισαγωγέας δεν είναι το εργοστάσιο (πχ Σαρακάκης) το κέρδος του μπορεί να είναι τεράστιο (πχ. S2000).Εφόσον όμως στην VW η εταιρεία εισαγωγέας είναι θυγατρική του εργοστασίου (έτσι δεν είναι?) πιστεύω θα είναι λογική η τιμή.
Δεν νομίζω να τους απασχολεί αν θα 'σκοτώσουν' τον 1,6 FSI αρκεί να πουλάνε με καλό περιθώριο κέρδους Golf. -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Όσο για τις τιμές στην Ελλάδα, μπορεί να είναι ό,τι θέλουν.
Σε περιπτώσεις όπου εισαγωγέας δεν είναι το εργοστάσιο (πχ Σαρακάκης) το κέρδος του μπορεί να είναι τεράστιο (πχ. S2000).Εφόσον όμως στην VW η εταιρεία εισαγωγέας είναι θυγατρική του εργοστασίου (έτσι δεν είναι?) πιστεύω θα είναι λογική η τιμή.
Δεν νομίζω να τους απασχολεί αν θα 'σκοτώσουν' τον 1,6 FSI αρκεί να πουλάνε με καλό περιθώριο κέρδους Golf.όχι δεν είναι θυγατρική του εργοστασίου, Έλληνας εισαγωγέας είναι.
Μήπως να κάνουμε ψηφοφορία για τις τιμές;
Ξανά: από τη στιγμή που το κόστος παραγωγής του 1.4 TSI είναι σίγουρα πιο ψηλό από του 1.6 FSI ΔΕΝ μπορείς να είσαι σίγουρος για τις τιμές. Ότι στη Γερμανία έχει 22.5 είναι μία ΕΝΔΕΙΞΗ. Ξέρετε πόσο θα τιμολογήσει το εργοστάσιο τις κατά τόπους εισαγωγικές/θυγατρικές;
αν κρίνω πάντως και από το δημοψήφισμα του in.gr/auto για την έκθεση της Φρανκφούρτης, έχει προκαλέσει αρκετό θόρυβο το συγκεκριμένο μοντέλο
και να ξαναθέσω το ερώτημα, ακόμα και 25Κ να χει, ποιο άλλο ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟ 170 ίππων κοστίζει τόσο; ή πόσο έχει το Cooper S με (έναν) Kompressor και 170 ίππους (και 1.600)
-
Το σκεπτικό υπέρ του 21-22000 μου φαίνεται λογικό και πειστικό (και απόλυτα βολικό ) αλλά δεν θα έβαζα και στοίχημα σκεπτόμενος ότι εδώ είναι Ελλάδα και οι αγαπητοί αντιπρόσωποι/εισαγωγείς/πωλητές αυτοκινήτων Golf την έχουν δει κάπως (βέβαια στην Ελλάδα με το ολιγοπώλειο και τόσους Ελληνάρες τους παίρνει...) και κάνουν ό,τι θέλουν.
Αλήθεια πόσο κάνει το 1600fsi στην Γερμανία? Θα βοηθήσει στις προβλέψεις.... Μήπως καταργείται τελείως μου φαίνεται απίθανο φρέσκος κινητήρας..... δεν νομίζω, υποπτεύομαι το παρακάτω σενάριο μοντέλων: 1,4-90, 1,6-115, 1,4-140, 1,4-170, 2,0-200+ κλπ. Πιάνουν όλα τα βαλάντια. Τα παραπάνω αν παίξουν όλα θα έχουν και αύξουσα τιμή στη Γερμανία. Στην Ελλάδα όμως επειδή το 1,6-115 θα κάνει όσο το καλούτσικο ή καλό 1,4 πρακτικά θα παύσει να εισάγεται... Βέβαια σίγουρα δε θα είναι έτσι απλά... δηλαδή άλλα μοντέλα (VW ή του group) θα έχουν κάποιους κινητήρες αλλά όχι άλλους κλπ (με πιθανούς ριγμένους φυσικά τους φτηνούς Seat, Skoda).Πάντως όλο και περισσότεροι κατασκευαστές το γυρίζουν σε turbo. Η Mercedes το γύρισε από μηχανικό συμπιεστή και ακόμα και η BMW φανατική ατμοσφαιρική ακούγεται ότι κάτι ετοιμάζει...
Φαίνεται ότι έτσι μπορούν να έχουν μικρούς κινητήρες που όταν δεν ζορίζονται μπορούν να καίνε λίγη βενζίνη (άρα χαμηλές τυποποιημένες καταναλώσεις) και συνεπώς να βγάζουν και λιγότερα καυσαέρια που προφανώς είναι το ζητούμενο όχι μόνο για να δείξει οικολογική συνείδηση αλλά επειδή πλέον όσο πιο πολύ διοξείδιο βγάζεις τόσο πιο πολύ ετήσιο σήμα και άλλα πρόστιμα θα πληρώνεις. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Το σκεπτικό υπέρ του 21-22000 μου φαίνεται λογικό και πειστικό (και απόλυτα βολικό ) .Σκεψου μονο οτι το ομόσταυλο νεο Ibiza Cupra εκανε γυρω στα 23500 με full εξοπλισμο (και μαλλον τοσο κανει ακομα), λες να ειναι πιο φτηνο το VW;Πιστευω οτι αν στα 22500 παιζει η εκδοση χωρις ροδες και τιμονι θα πρεπει να ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι.
-
γεια σου ρε tiger
απευχομαι να εχεις δικιο, ομως πιστευω οτι δεν τα λες και λαθος...
ιδωμεν.. -
Αν έχω καταλάβει καλά το GOLF GT θα είναι μια συγκεκριμένη έκδοση με πλούσιο και σπορ εξοπλισμό. Κάτι σαν το GTI. Δεν θα υπάρχει δηλαδή GOLF GT comfortline-sportline κλπ. Θα είναι σκέτο GOLF GT. Αρα δεν τίθεται θέμα αν θα είναι 'γυμνό'. Οσον αφορά την τιμή, νομιζω οτι λόγω 1400 κυβικών θα είναι αντίστοιχη της τιμής Γερμανίας (22500 περίπου).
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)