-
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.
Οταν λετε οτι το Rosso ειναι σε αλλη κατηγορια τι εννοειτε?
Οτι απλα κοστιζει περισσοτερο ή οτι ειναι διαφορετικου προσανατολισμου λαστιχο (π.χ. πιο σπορ, πιο απολυτο, πιο σκληρο κλπ.)
@saxon γιατι το Rosso δεν το θεωρεις λογικη επιλογη? Πιστευεις οτι δεν ταιριαζει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο?
Εχω την εντυπωση οτι τα Exalto με τα Rosso παρομοιας φιλοσοφιας λαστιχα (με περισσοτερο σπορ προσανατολισμο) ενω τα Premium Contact 2 ειναι πιο all-around (σε αντιθεση με το Sport Contact πιο ειναι περισσοτερο συγκρισιμο με τα αλλα 2, ομως δεν βγαινει σε δεικτη V ).
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
@saxon γιατι το Rosso δεν το θεωρεις λογικη επιλογη? Πιστευεις οτι δεν ταιριαζει στο συγκεκριμενο αυτοκινητο?
Συγγνωμη, δεν σου εδωσα να καταλαβεις σωστα.
Εδωσες 3 επιλογες, εκ των οποιων οι 2 μεταξυ τους ειναι περισσοτερο συγκρισιμες, ενω η 3η (Rosso) ειναι η πιο...αταιριαστη.
Συμπερανα λοιπον (ισως λανθασμενα) πως ψαχνεις για ελαστικα της κατηγοριας Conti P.C., Michelin Exalto κτλ.Το Rosso δεν το εχω δοκιμασει προσωπικα.
Βασικα, τα ελαστικα που θα επιλεξεις, πρεπει να ειναι αναλογα του τροπου και των συνθηκων οδηγησης.
Οποτε... -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Οταν λετε οτι το Rosso ειναι σε αλλη κατηγορια τι εννοειτε?Οτι απλα κοστιζει περισσοτερο ή οτι ειναι διαφορετικου προσανατολισμου λαστιχο (π.χ. πιο σπορ, πιο απολυτο, πιο σκληρο κλπ.)
Είναι απλά μία κατηγορία πάνω σε σχέση με τα άλλα 2 που προτίνεις.
Σαν πχ το Polo με το Golf ας πούμε.Αυτό φυσικά σημαίνει ότι μπορεί σα λάστιχο να είναι καλύτερο από τα άλλα 2, όμως κοστίζει και σημαντικά περισσότερο.Μάλιστα είναι το μόνο κορυφαίο ελαστικό (ανεξαρτήτου εταιρίας) που βγαίνει σε μικρή διάσταση, έστω κι αν είναι μόνο μία (η επόμενη πιο κοντυνή διάσταση που βγαίνει είναι 225/45/17 χωρίς να γνωρίζω βέβαια το γιατί).
Αν (το τονίζω) δεν έχουν αλλάξει πολύ οι τιμές, τα Rosso σε 205/55/16 έχουν 700 με 800€, όταν τα άλλα 2 έχουν γύρω στα 450 με 500€.Όμως ό,τι πληρώνεις παίρνεις...
Επίσης, τα rosso ως μικρότερο δείκτη έχουν το V, αλλά μη σε φοβίζει αυτό, μιας και έχει πολύ μαλακή γόμα και ακόμα και στο δικό μου αμάξι με τα 75 ψωράλογά του, ζεσταίνονταν μια χαρά χωρίς να χρειάζεται να πιέζω το αμάξι για να ζεσταθούν. (για να καταλαβεις, ζεσταίνονταν κανονικά ακόμα κι όταν οδηγούσε η μάνα μου )Έχει όμως σημασία πώς θα κάτσουν και στο αμάξι σου.Στο Golf IV που είχα, είχαν κάτσει ιδανικά πάνω. (Στο Golf V που έχουμε, δεν τα έχουμε βάλει ακόμα για να σου πω εντυπώσεις, αν και αυτό φοράει 225/45/17 )
Και το λέω αυτό γιατί προσωπικά έχω να πω μόνο τα καλύτερα για τα Rosso (και μάλιστα στη συγκεκριμένη δική σου διάσταση) και όσο είχα το Golf-άκι μου ήταν επιλογή σχεδόν με κλειστά μάτια, ενώ ο drdino είπε ότι δεν του πολύάρεσαν όπως είχαν κάτσει στο RC. -
Ίδια διάσταση, ίδιο δείκτη ταχύτητας, πριν ένα χρόνο με 440-460 τα έβαζες τα rosso με ασύμμετρο πέλμα.
Πολύ μαλακή γόμα, 220 νομίζω, όταν τα conti sc2 έχουν 280.Φυσικά 700-800 είναι καθαρή κλεψιά γι' αυτό το λαστιχάκι. -
Ο χρήστης bourasnik έγραψε:
Αγαπητοί φίλοι, επειδή έχω αμφιβολίες ότι το όχημά μου (Touran Tsi140-DSG) δουλεύει κανονικά ψάχνω κάποιον με το ίδιο όχημα ή οποιοδήποτε με Tsi-DSG για να δοκιμάσω ή να δοκιμάσει ο πρόθυμος φίλος τη σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου. Και επειδή λίγα πράγματα γίνονται τσάμπα, κερνάω καφέ και VAG-COM διάγνωση-ρύθμιση. Όποιος πρόθυμος ας στείλει PM.
Μην φοβάσται απλά χρειάζομαι μια βόλτα μαζί σας με μέγιστη ταχύτητα 40-50 χλμ. την ώρα. Αν θέλετε μάλιστα οδηγείται εσείς.Να σας πω λοιπόν ότι μένω στην Αθήνα (Δυτικά προάστια).
Όσο για την περιγραφή του προβλήματος:
1.Στην θέση D ανεβάζει τόσο νωρίς σχέσεις που βρίσκεσαι με 4η ή 5η και 1000 στροφές. Αν τώρα έχεις και λίγη ανηφόρα και θές να επιταχύνεις λίγο έχεις τρείς επιλογές.
Α. να πατήσεις αρκετό γκάζι και να έχουμε kick-down και επιτάχυνση μεγαλύτερη απο αυτή που θέλεις.
β. να πατήσεις λιγότερο γκάζι, αρκετό όμως ώστε να εμπλακεί ο κομπρέσσορας που θα ανεβάσει αμέσως στροφές και σχέση και θα βρεθείς πάλι με 1000 στρφές και μια σχέση παραπάνω.
γ. να πατήσεις τόσο λίγο το γκάζι ώστε να μείνεις με τις ίδιες στροφές ή να ανεβάσει στροφές με ρυθμούς χελώνας.
2. Σε δρόμο με στροφιλίκια και ανηφόρα ή κατήφορα μόνο με manual μπορείς να οδηγήσεις αξιοπρεπώς.Απορώ είναι δυνατόν ένα τέτοιο κιβώτιο να μην ρυθμίζει τη συμπεριφορά του με κάποια παράμετρο (έστω μέσω του VAG-COM).
Δηλαδή ή αλλάζουμε σχέση στον κόφτη (θέση S) ή στις 1000 στροφές ? Έλεος. -
Ρε παιδια μια απορια:
Το Zero Rosso ενω τα εχω δει με τα ματια μου σε βουλκανιζατερ στη διασταση που ενδιαφερομαι (205/55 R16 91V), στο επισημο site της Pirelli δεν αναφερεται οτι βγαινουν σε πιο ψηλο απο 45αρι προφιλ...
Επισης, ρωτησα για τιμη και μου ειπαν γυρω στα 500 ευρω η τετραδα...Μηπως τα απεσυραν απο αυτη τη διασταση? Ξερει κανεις τι παιζει?
-
Γενικά στη θέση D, το DSG προσπαθεί να σου προσφέρει τη μέγιστη δυνατή οικονομία χωρίς να πιέζεται η μηχανή.
Τώρα όσο αναφορά τη θέση S, θα έλεγα ότι απλά κρατάει περισσότερο τις ταχύτητες χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τις αλλάζει στον κόφτη.
Με το ίδιο γκάζι:
->στη θέση D αλλάζει την ταχύτητα στις 2500rpm (βάζοντας την επόμενη), ενώ για να κατεβάσει πρέπει να έχεις κάτω από 1200rpm.->στη θέση S θα αλλάξει ταχύτητα στις 3800-4000rpm περίπου, ενώ για να κατεβάσει πρέπει να έχεις κάτω από 2000rpm περίπου.
Προσωπικά σε περίεργες ανηφόρες (όπως λες) όπου το αμάξι ψοφάει χαμηλά έχοντας το στο D, το βάζεις στο S ή το γυρίζεις χειροκίνητο και ησυχάζεις ή έχεις και 3η επιλογή (αν έχεις αυτά πίσω από το τιμόνι): πατάς το (-) και κατεβάζεις όσες ταχύτητες θες.
Ένα μικρό τρικ γενικότερα με το αυτόματο κιβώτο (όχι μόνο με το DSG) είναι όταν θες να κατεβάσει ταχύτητα, βυθίζεις το γκάζι (όχι kick down) και όταν κατεβάσει το αφήνεις τόσο ώστε να επιταχύνεις όσο εσύ θες.
-
Φιλε bourasnik, την ιδια συμπεριφορα παρατηρησα και εγω στο Golf GT DSG.
Για τα πρωτα χλμ, δεν μπορουσα να ελεγξω-ρυθμισω την ταχυτητα του αυτοκινητου...
(Οποτε προτιμησα να διατηρω υψηλη ταχυτητα.... ) -
Όντως... Χωρίς να έχω την τρελή εμπειρία με DSG (κάπου στα 200 χλμ σύνολο) έτσι συμπεριφέρεται σε γενικές γραμμές.
-
Ο χρήστης bourasnik έγραψε:
Όσο για την περιγραφή του προβλήματος:
1.Στην θέση D ανεβάζει τόσο νωρίς σχέσεις που βρίσκεσαι με 4η ή 5η και 1000 στροφές. Αν τώρα έχεις και λίγη ανηφόρα και θές να επιταχύνεις λίγο έχεις τρείς επιλογές.
Α. να πατήσεις αρκετό γκάζι και να έχουμε kick-down και επιτάχυνση μεγαλύτερη απο αυτή που θέλεις.
β. να πατήσεις λιγότερο γκάζι, αρκετό όμως ώστε να εμπλακεί ο κομπρέσσορας που θα ανεβάσει αμέσως στροφές και σχέση και θα βρεθείς πάλι με 1000 στρφές και μια σχέση παραπάνω.
γ. να πατήσεις τόσο λίγο το γκάζι ώστε να μείνεις με τις ίδιες στροφές ή να ανεβάσει στροφές με ρυθμούς χελώνας.
2. Σε δρόμο με στροφιλίκια και ανηφόρα ή κατήφορα μόνο με manual μπορείς να οδηγήσεις αξιοπρεπώς.Απορώ είναι δυνατόν ένα τέτοιο κιβώτιο να μην ρυθμίζει τη συμπεριφορά του με κάποια παράμετρο (έστω μέσω του VAG-COM).
Έτσι ακριβώς κάνει. Δεν είναι πρόβλημα, έτσι είναι φτιαγμένο. Σε δρόμους με στροφές το D είναι εκνευριστικό, προτιμώ να βάζω το χειροκίνητο και σε κατηφόρες με στροφές το S. Θα ήταν ωραίο να υπάρχει κάτι ανάμεσα στα D και S.
-
οταν τα λεγα γω πως κανενα αυτοματο δε μπορει να μπει στο μυαλο σου και να προβλεψει τι θες με απολυτη ακριβεια,μου λεγατε πως ειναι πολυ καλα ρυθμισμενο και παντα καταλαβαινει τι θες
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Έτσι ακριβώς κάνει. Δεν είναι πρόβλημα, έτσι είναι φτιαγμένο. Σε δρόμους με στροφές το D είναι εκνευριστικό, προτιμώ να βάζω το χειροκίνητο και σε κατηφόρες με στροφές το S. Θα ήταν ωραίο να υπάρχει κάτι ανάμεσα στα D και S.Όντως είναι πολύ βολικό το S στα κατηφορικά κομμάτια.Δεν ταλαιπωρείς και τα φρένα πολύ.
Προσωπικά η ιδανική λύση είναι:
Το έχεις μόνιμα στο D και ανεβοκατεβάζεις όταν εσύ το θες από τα αυτάκια στο τιμονι, όπου γυρίζει αυτόματα σε χειροκίνητο για κάποιο διάστημα μέχρι να 'καταλάβει' ότι πλέον δεν χρειάζεσαι την χειροκίνητη λειτουργία (πχ με την ταχύτητα που έχεις επιλέξει, είναι το ίδιο με το να ήσουν στην αυτόματη λειτουργία).
(αν έχεις βέβαια αυτάκια στο τιμόνι )@ QsisVTS
Λογικό δεν είναι?Το αυτόματο έχει σχεδιαστεί με μία Χ λογική.Γι'αυτό βάλανε και την χειροκίνητη λειτουργία.Αν θες να κάνεις κάτι διαφορετικό από το το πρόγραμμα που έχει το αυτόματο.
Όντως είναι αρκετά ως πολύ καλά ρυθμισμένο και ίσως το πιο καλά ρυθμισμένο από οποιοδήποτε άλλο αυτόματο έχω οδηγήσει ως τώρα (mercedes, volvo, tiptronic της VW-Audi), αλλά στην τελική αυτός που το έφτιαξε έχει μία χ λογική, ενώ εσύ μία άλλη, οπότε λογικό είναι να μην μπορεί να μπει μέσα στο κεφάλι σου. -
Aπό την άλλη βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι υγειές για το μοτέρ να λειτουργεί υπό (έστω, λίγο) φορτίο σε τόσο χαμηλές στροφές.
-
Αυτό το έχω σκεφτεί κι εγώ αρκετές φορές, αλλά από την άλλη μάλλον αυτοί που κατασκεύασαν το μοτέρ και μετά του έβαλαν και το DSG/Stronic για να συνεργάζεται, μάλλον ήξεραν καλύτερα...
Περνάνε βέβαια διάφορες σκέψεις για το τι γίνεται στο θάλαμο καύσης, όταν συνέχεια δουλεύεις πολύ χαμηλά το μοτέρ, αλλά από την άλλη...τόσο βλάκες μπορεί να είναι που:
1)ακόμα και το manual του αυτοκινήτου σε προτρέπουν να χρησιμοποιείς την D λειτουργία ανεξαρτήτου ταχύτητας (εθνική, πόλη, κίνηση/ακινησία)
2)έχοντάς το στο D, όπου κινείσαι στο ~80% των περιπτώσων, για να σου προσφέρουν οικονομία στα καύσιμα, θα ρίσκαραν τη μακροζωία του κινητήρα που έφτιαξαν
3)μιλώντας συγκεκριμένα για τον 1.8Τ, έχοντας στις 1500rpm 25,5kg ροπής, νομίζω ότι δύσκολα θα τα βρει σκούρα.Δεν ξέρω...Μου φαίνεται πολύ χοντρό να μας πουλάνε κάτι που μπορεί να προσφέρει οικονομία καυσίμου, αλλά να ξέρουν ότι με αυτόν τον τρόπο καταπονείς την μηχανή σου.
ΥΓ:Δε λέω ότι είναι θεοί όλοι αυτοί οι μηχανικοί που ρύθμισαν έτσι το DSG/Stronic.Απλά πιστεύω ότι τους κρίνουμε έχοντας μισά στοιχεία στα χέρια μας και υποθέτοντας επίσης διάφορα που ίσως και αν (τελικά) συμβαίνουν.
-
Τα παλιά αυτοκίνητα έπρεπε να έχουν στροφές στο κινητήρα για να είναι οικονομικά. Δεν μπορούσαν να δουλέψουν οικονομικά σε χαμηλές στροφές. Με τα νέα συστήματα διαχείρισης καυσίμου και ανάφλεξης, μπορείς να έχεις σωστή (και οικονομική) λειτουργία σε πολύ χαμηλές στροφές.
Πάντως ένα ξεκάπνισμα στην εθνική το χρειάζονται.
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Aπό την άλλη βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο είναι υγειές για το μοτέρ να λειτουργεί υπό (έστω, λίγο) φορτίο σε τόσο χαμηλές στροφές.Ανάλογα με το σύστημα λίπανσης. Μεγάλα φορτηγά δεν έχουν πρόβλημα να δουλεύουν έτσι, ούτε πχ οι κινητήρες που χρησιμοποιούνται σε γεννήτριες. Αν όμως (επειδή είναι φθηνός) πάρεις ένα κινητήρα από αυτοκίνητο και τον βάλεις πάνω σε ηλεκτροπαραγωγό ζεύγος - μεγάλο φορτίο συνέχεια σε χαμηλές στροφές - ο κινητήρας δεν θα κρατήσει πολύ. Πάντως οι VW TDI έχω ακούσει ότι δουλεύουν σε γεννήτριες μια χαρά.
Σε πολύ κίνηση εγώ θα τον δούλευα στο χειροκίνητο κι ας έχει λίγο μεγαλύτερη κατανάλωση (καλύτερη λίπανση). Σε μεγάλο μποτιλιάρισμα (ξεκίνα-σταμάτα) θα άφηνα τη πρώτη ώστε να φρενάρει λίγο με το κινητήρα και να λιπαίνεται καλύτερα. Θα βγάλει 300-400.000 χλμ
-
Γιατι οχι στο αυτοματο στο σπορτ;
-
Στο S, το αμάξι γίνεται κάπως πιο απότομο, οπότε δεν είναι και πολύ ευχάριστο μέσα στην κίνηση.Μετά από λίγο παίζουν τα νεύρα σου.
Όσο για την πολύ κίνηση-ακινησία (1η-νεκρά-1η-...) η D είναι η καλύτερη λειτουργία κατ'εμέ.Εξάλλου η προσωπική μου άποψη είναι ότι το αυτόματο το εκτιμάς στην κίνηση όπου 'γλιτώνεις' την κίνηση του αριστερού ποδιού κι απλά πατάς φρένο-γκάζι και δεν ασχολείσαι με τις ταχύτητες, οπότε κυλάνε χαλαρά και απαλά.
Από την άλλη, ο κάθε οδηγός έχει το δικό του στυλ οδήγησης, οπότε μπορεί όλα αυτά που λέω σε κάποιους να ακούγονται μπαρούφες...ΥΓ:Αυτά για το Stronic/DSG στον 1.8ΤFSI, αλλά υποθέτω ότι σε όλες τους κινητήρες (με αυτό το κιβώτιο) συμπεριφέρεται το ίδιο.
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Όσοι πήραν Golf TSI 122 με παραγγελία, πόσο καιρό αναμονή είχαν περίπου για να καταλάβω πότε περίπου πρέπει να το περιμένω;Δεν έχεις πάρει ακόμα εβδομάδα παραγωγής;
-
edit [mod drdino]
Όπως αναφέρει και ο κανονισμός:Ειδικότερα, στο 4T-Forum δεν επιτρέπεται:
Η διαφήμιση εταιρειών, εμπορικών προϊόντων / υπηρεσιών κάθε είδους χωρίς την πρότερη σύμφωνη γνώμη του Διαχειριστή του 4T-Forum.
-
..με συνχωρεις δεν ειχα διαβασει τους ορους!!!
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)