-
Να προσθέσω και τα παράθυρα που πέφτουν?
-
Μη μου τα κοπανάτε όλα μαζί Εντάξει το δικό μου δεν έχει εμφανίσει μηχανολογικό πρόβλημα, όλο κι όλο που έχει αλλαχτεί είναι μια κλειδαριά προληπτικά κι όλας. Ούτε λάδι καίει (350ml σε 7.000χλμ) Αλλά με τόσα που ακούω και την υποστήριξη που βλέπω πως υπάρχει...
Και κορόιδευα τον φίλο μου που πήρε Yaris full τέζα extra με 17.500 Πήγε για το πρώτο service και για τις τρεις ώρες που του το κράτησαν του έδωσαν και αυτοκίνητο εξυπηρέτησης (το είχε ζητήσει από όταν έκλεισε το ραντεβού) -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Γιατί γράφει κανένα περιοδικό για την κατανάλωση λαδιού των FSi για τα ομαδικά κατεβάσματα κιβωτιών κλπ κλπ...22K km και 3 λτ λάδι στο FSI μου.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Και κορόιδευα τον φίλο μου που πήρε Yaris full τέζα extra με 17.500 Πήγε για το πρώτο service και για τις τρεις ώρες που του το κράτησαν του έδωσαν και αυτοκίνητο εξυπηρέτησης (το είχε ζητήσει από όταν έκλεισε το ραντεβού)
α υπαρχει και 2ο...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν αναγράφει κάτι το βιβλίο του αυτοκινήτου για αναμονή πριν βάλεις την όπισθεν. Στην αρχή (μέχρι τα 5000 χλμ) δεν έκανε κανένα ήχο, μετά άρχισε σιγά σιγά να γρατσουνάει καμιά φορά. Η αντιπροσωπεία το χαρακτηρίζει φυσιολογική φθορά που είναι μέσα στις προδιαγραφές του κατασκευαστή. Γνωστοί μου με A3 και Leon έμαθα πως έχουν ακριβώς την ίδια 'συμπεριφορά' του κιβωτίου στην όπισθεν, μετά τα 5.000χλμ το Α3 και μετά τα 8.000χλμ το Leon.
Εντύπωση μου κάνει που μια τόσο μεγάλη εταιρεία δεν έφτιαξε ένα κιβώτιο που να παίρνει εύκολα σωστά την κωλοόπισθεν... φυσικά τέτοιες 'ιδιαιτερότητες' των αυτοκινήτων δεν έχω δει να αναφέρονται ποτέ από τα περιοδικά. Τι στο καλό, κανείς δεν το παρατήρησε;Όταν πατάς το συμπλέκτη για να βάλεις όπισθεν, ο άξονας του κιβωτίου περιστρέφεται ακόμα και τα δόντια από τα γρανάζια ακούγονται. Θυμάμαι να γίνεται ΕΝΤΟΝΑ αυτό σε παλιό γκολφ. Άλλα γκολφ που έχω οδηγήσει/ταξιδέψει δεν το κάνουν.
Σε κανένα αμάξι δεν είναι συγχρονισμένη η όπισθεν, νομίζω κάτι λαμποργκίνι (όχι τα τρακτέρ) είχαν συγχρονισμένη όπισθεν, προφανώς για να βάζεις όπισθεν ενώ κινείσαι προς τα εμπρός με 50χαω.
Η Χόντα φυσικά καθώς επιλέγεις την όπισθεν, χρησιμοποιεί το συγχρονιζέ της 5ης για να φρενάρει τον άξονα και δεν ακούγεται τίποτε (όμως δεν είναι συγχρονισμένη η όπισθεν).
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Και κορόιδευα τον φίλο μου που πήρε Yaris full τέζα extra με 17.500 Πήγε για το πρώτο service και για τις τρεις ώρες που του το κράτησαν του έδωσαν και αυτοκίνητο εξυπηρέτησης (το είχε ζητήσει από όταν έκλεισε το ραντεβού)Θες να πεις δηλαδή ότι το θεωρείς συμφέρον να έχεις δώσει 2 με 3 χιλιαρικάκια παραπάνω από αμάξια ίδιου εξοπλισμού/δυνατοτήτων/ποιότητας για να έχεις αμάξι αντικατάστασης για 3 ώρες?
Κάτι μάλλον καταλαβαίνω εγώ λάθος γιατί μου φαίνεται απίστευτα παράλογο ....
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Και κορόιδευα τον φίλο μου που πήρε Yaris full τέζα extra με 17.500 Πήγε για το πρώτο service και για τις τρεις ώρες που του το κράτησαν του έδωσαν και αυτοκίνητο εξυπηρέτησης (το είχε ζητήσει από όταν έκλεισε το ραντεβού)
Θες να πεις δηλαδή ότι το θεωρείς συμφέρον να έχεις δώσει 2 με 3 χιλιαρικάκια παραπάνω από αμάξια ίδιου εξοπλισμού/δυνατοτήτων/ποιότητας για να έχεις αμάξι αντικατάστασης για 3 ώρες?
Κάτι μάλλον καταλαβαίνω εγώ λάθος γιατί μου φαίνεται απίστευτα παράλογο ....
Δεν είναι κακό να σου δείχνουν πως σέβονται τα χρήματά σου και κάνουν ό,τι μπορούν για να σε εξυπηρετήσουν. Εξ'άλλου και το Yaris ακριβό είναι για την κατηγορία του αλλά και το Golf φτηνό δεν είναι. Κάνω λάθος;
@leonp: θα μπορούσαν λοιπόν να έχουν κάνει κάτι τόσα χρόνια για να το διορθώσουν/βελτιώσουν αυτό όμως οι VAGαίοι... αλλά τέλος πάντων σιγά το θέμα. Ας είναι τα υπόλοιπα καλά και ένα χριτς που και που δεν μας χαλάει και το κέφι
-
Πρόσεξε μήπως δεν απομονώνει καλά ο συμπλέκτης σου και ακούγεται η όπισθεν. Μήπως δεν πατάς τέρμα το πεντάλ ή έχεις βάλει 2-3 πατάκια;
άφησέ το άλλες 4 μέρες να κάνει βόλτες ο τύπος με τη μηχανή και να ακούει τα ΣΔ του
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Πρόσεξε μήπως δεν απομονώνει καλά ο συμπλέκτης σου και ακούγεται η όπισθεν. Μήπως δεν πατάς τέρμα το πεντάλ ή έχεις βάλει 2-3 πατάκια;άφησέ το άλλες 4 μέρες να κάνει βόλτες ο τύπος με τη μηχανή και να ακούει τα ΣΔ του
Όχι τέρμα πατάω τον συμπλέκτη ούτε έχω περίεργα πατάκια. Απλά έτσι κάνουν όλα τα 6άρια VAG αν δεν βάλεις αργά την όπισθεν, το είδα σε αρκετά αμάξια πλέον.
Όσο για τις βόλτες και τα cd και τα 130 χιλιόμετρα... -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
άφησέ το άλλες 4 μέρες να κάνει βόλτες ο τύπος με τη μηχανή και να ακούει τα ΣΔ του
λες να φτιαξει ρε λεωνιδα ετσι?
-
Δλδ απο οτι καταλαβα, η μονη φασαρια που θα γινει για το σκηνικο ειναι να μιλησεις με τον υπευθηνο του συνεργειου ΟΤΑΝ γυρισει απο τις διακοπες του?
-
Ο χρήστης ftskamins έγραψε:
Και στο Bravo η Φιατ συστηνει αναμονη 2 δευτερολεπτα με σταματημενο το αμαξι μεχρι να βαλεις οπισθεν αλλα δεν γρατζουναει αν την βαλεις νωριτερα...απλα μπαινει πιο δυσκολα(τουλαχιστον ακομα που το αμαξι ειναι καινουργιο).Αυτό στα εγχειρίδια χρήσης των αυτοκινήτων τους, το συστήνουν αρκετοί κατασκευαστές σε αρκετά μοντέλα.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Δλδ απο οτι καταλαβα, η μονη φασαρια που θα γινει για το σκηνικο ειναι να μιλησεις με τον υπευθηνο του συνεργειου ΟΤΑΝ γυρισει απο τις διακοπες του?Παρέλειψα να πω: πήρα τηλέφωνο την Kosmocar. Τους περιέγραψα το σκηνικό και μου είπαν αν θέλω να περιμένω για να μιλήσω με τον διευθυντή του συνεργείου. Αν δεν μείνω ικανοποιημένος από τις εξηγήσεις/τι θα κάνει για να επανορθώσει μου ζήτησαν να τους πάρω ξανά τηλέφωνο για να κινηθούν οι ίδιοι νομικά ενάντια στον αντιπρόσωπο.
-
Μια πολύ σημαντική ερώτηση (γιατί είμαι και άσχετος) και σταματάω εδώ να μιλάω σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα μέχρι νεωτέρας για να μην επιβαρύνουμε άδικα το thread (που στο κάτω κάτω είναι για το ίδιο το αμάξι και όχι για την αντιπροσωπεία):
Έχουν δικαίωμα από το συνεργείο να κυκλοφορήσουν το αυτοκίνητό σου σε ό,τι διαδρομή οι ίδιοι θέλουν, εκτός του ωραρίου λειτουργίας της αντιπροσωπείας και χωρίς να σε ενημερώνουν ποιος θα το πάρει και πού θα το πάει; Όπως πχ να πάνε σπίτι τους με την δικαιολογία πάντα ότι θέλουν να το δοκιμάσουν (ΧΩΡΙΣ να έχουν ζητήσει συγκεκριμένα την άδειά σου, απλά ενημερώνοντας πως 'Θα γίνουν μερικές δοκιμές για 2-3 μέρες').
-
Δεν ξερω αν εχουν το δικαιωμα, μαλλον για να το πω πιο σωστα δεν ξερω αν απαγορευεται.
Αλλα εχουν συνηθισει οι γαμιολες απο παλια που σου κανανε χαρη να σου πουλησουν ενα κωλαμαξο και καθοσουνα σουζα, και δεν εχουν καταλαβει οτι εσυ τους κανεις χαρη που πας στο κωλοχανειο τους μιας και υπαρχουν πολλοι ανταγωνιστες (και αυτοι για τον φουτσο ειναι δλδ αλλα εχεις επιλογη να πηγαινεις σε αλλο μπουρδελο καθε φορα ετσι για αλλαγη)
Ολοι αυτοι θελουν μυνησεις και δημοσιευση σε ολα τα περιοδικα του χωρου. Παλι καλα που δεν δωσανε το αμαξι σου, σαν αντικατασταση σε κανεναν αλλο πελατη.
-
Neos (αλήθεια, στο μικρό πώς σε λένε; ) κάποιο χαρτί ότι τους έχεις αφήσει αμάξι δεν υπέγραψες;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Neos (αλήθεια, στο μικρό πώς σε λένε; ) κάποιο χαρτί ότι τους έχεις αφήσει αμάξι δεν υπέγραψες;Κώστας
Ναι, το έχω διαβάσει χίλιες φορές αλλά δεν αναφέρει τίποτα. Μόνο πως ο εντολοδόχος (αυτοί δηλαδή) είναι υπεύθυνος να επισκευάσει οποιαδήποτε ζημιά γίνει στο αμάξι σου όσο είναι στην κυριότητά του. Τίποτα δεν αναφέρεται όσον αφορά χιλιόμετρα που μπορούν να διανύσουν ή ενημέρωση πελάτη για τις δοκιμαστικές διαδρομές. Λογικά θα υπάρχει κάποια νομοθεσία όμως σχετικά με αυτό -
Στειλε ενα πμ στον κουτσαν. αν υπαρχει κατι τετοιο...κατι θα εχει παρει το αυτι του.
-
Όχι, δεν μπορούν για τον απλό λόγο ότι απαγορεύεται να κάνεις χρήση ενός πράγματος που σου έχει εμπιστευτεί βάσει σύμβασης τρίτος με τρόπο που δεν συμφωνεί με τους όρους της σύμβασης.
Πχ ο γκαραζιέρης δικαιούται να κινεί το αυτοκίνητο εντός του χώρου του γκαράζ και μόνο, όχι να το βγάζει στο δρόμο (εκτός αν απαιτείται αυτό για καμιά μανούβρα ή για να ξεπαρκάρει άλλο αυτοκίνητο). Το ίδιο και ο μηχανικός συνεργείου. Αν απαιτηθεί 'βόλτα', αυτό θα γίνεται μόνο με την παρουσία του ιδιοκτήτη (τα γράφω και χαμηλά στην προηγούμενη σελίδα) ή με την έγκρισή του.
Τα σκούρα θα έρθουν σε περίπτωση ατυχήματος, ειδικά με ευθύνη του υπαλλήλου του συνεργείου. Ασφάλεια δεν παίζει (εκτός αν έχει κάποιος μικτή). Υπεύθυνος για αποζημίωση θα είναι ο οδηγός μαζί με το συνεργείο (όχι την επίσημη αντιπροσωπεία φυσικά). Ίσως δεχθεί να πληρώσει το κόστος το συνεργείο, ίσως αρχίσει τα μανιαμούνια, ειδικά αν ο ιδιοκτήτης θελήσει να αντικαταστήσει κάθε κομμάτι με καινούρια τμήματα. Μοναδική λύση θα είναι τα δικαστήρια, αλλά εκεί θα χρειαστεί πολύς χρόνος και αρκετά έξοδα (δικηγόροι, παράβολα, μεροκάματα χαμένα, χρήση άλλων μέσων μεταφοράς κλπ), τα οποία ίσως δεν καλυφθούν από τον εναγόμενο σε όλη τους την έκταση (εξαιρετικά σύνηθες). Επίσης ενδέχεται ούτε η ζημιά να καλυφθεί πλήρως, αφού είναι πιθανό το δικαστήριο να δεχθεί ισχυρισμούς του συνεργείου ότι το κόστος που παρουσιάζει ο ενάγων είναι υπερβολικό για διάφορους λόγους.
Με 2 λόγια: δεν δικαιούται κανείς να πάρει χωρίς έγκριση το αυτοκίνητο εκτός του συνεργείου ούτε για 100 μέτρα. -
Το κρίσιμο ζήτημα όμως είναι ότι δεν βλέπω κύρωση για την αντισυμβατική συμπεριφορά του συνεργείου γιατί α)πλην της βενζίνης και της ελάχιστης χειροτέρευσης του αυτοκινήτου (+130 χλμ) δεν υπάρχει άλλη ζημία ώστε να διεκδικηθεί αποζημίωση β) ποινικό αδίκημα δεν υπάρχει δεδομένουν ότι έχουμε 'υπεξαίρεση χρήσης' η οποία μένει ποινικά ατιμώρητη και όχι 'κλοπή χρήσης ' μεταφορικού μέσου κατά ΠΚ 374Α
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)