-
Η απλή οθόνη του υπολογιστή ταξιδίου είναι η παρακάτω:
Είναι η μισή στην ουσία και στο πάνω μέρος είναι οι κλασσικές λυχνίες για όλες τις ενδείξεις.H οθόνη plus είναι μεγαλύτερη και περιλαμβάνει ψηφιακά (με γραφικά) όλες τις ενδείξεις:
Η οθόνη Plus είναι πακέτο με το πολυλειτουργικό τιμόνι (κουμπιά λειτουργιών πάνω στο τιμόνι)
-
Ευχαριστώ για τις φωτό, αλλά εννούσα τι παραπάνω ενδείξεις έχει ο Plus.
-
Πχ όταν έχεις ανοιχτές τις πόρτες, αντί να σου βγάλει την μικρή κόκκινη λυχνία ότι είναι ανοιχτές οι πόρτες (γενικά), σου βγάζει με γραφικά το αυτοκίνητο και σου δείχνει ποια ακριβώς πόρτα είναι ανοιχτή και διάφορα άλλα παρεμφερή. Οι περισσότεροι την επιλέγουν για να έχουν τα χειριστήρια πάνω στο τιμόνι.
-
ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΤΩΝ TSI.
ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΟ GOLF TSI (GT SPORT 140 HP) ΧΩΡΙΣ ESP. ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟΠΑΡΑΔΟΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ;
ΚΑΘΕ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΕΥΠΡΟΣΔΕΚΤΗ ...
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ -
Προσεχε για αρχη πως μπαινεις στις στροφες για να μαθεις το αμαξι σου.Κανε και κανα δυο αποτομες (αλλα ασφαλεις) προσπερασεις να δεις αν σου 'φευγει'.
Το esp σε γρηγορα αμαξια ειναι must.
Αλλα σκ@τ@ και στους αντιπροσωπους vw/seat που επειδη ξερουν την κ@βλα του Ελληνα για ταχυτητα δεν εχουν ουτε ενα ετοιμοπαραδοτο golf/leon tsi 1.4/1.8 με esp.
Moνο τα leon με ηλιοροφη εχουν esp. -
ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΠΟΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΚΟΜΑ, ΣΑΝ ΚΥΡΙΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ... ΥΠΟΘΕΤΩ ΟΤΙ 'ΟΙ ΣΠΟΡ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΣΤΙΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ' (ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΤΥΠΑ) ΘΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΖΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΑΘΜΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ESP.
-
Καμμια σχεση,απλα η σπορτ αναρτηση δινει ελαφρως καλυτερο κρατημα.
Η λειτουργια του esp δεν εχει τιποτα να κανει με αυτα. -
Ναι ως ένα σημείο όμως. Το αμάξι σου έχει αρκετή ροπή και θέλει λίγο προσοχή με το γκάζι στην είσοδο της στροφής. Πάντως να ξέρεις ότι ειδικά στο βραγμένο το ESP βοηθάει πολύ. Δεν είναι όμως πανάκεια, τους νόμους της φυσικής δεν τους νικά τίποτα. εγώ έχω ένα Focus 1,6. Πριν 2,5 χρόνια που το πήρα το ESP το έδιναν στα έξτρα και επειδή το χρειαζόμουν άμεσα το πήρα χωρίς. Το έχω μετανιώσει. Όσες φορές έχω χρειαστεί το αμάξι να με βγάλει από μια δύσκολη θέση δεν είχα πρόβλημα, ανταποκρίθηκε, αλλά το να έχεις ένα τέτοιο βοήθημα σίγουρα σου προσφέρει μια παραπάνω βοήθεια και ασφάλεια όταν το χρειαστείς. Μια φορά στο βρεγμένο μου είχε φύγει επειδή πάτησα γλίτσα μέσα σε στροφή. Κόντεψε να μου φύγει σε χωράφι και το είχα μόλις 15 μέρες. Το έσωσα με τη βοήθεια του Θεού , αλλά πολύ δύσκολα. Με το ESP ίσως να μην είχε γίνει τίποτα.
-
Πράγματι μεγάλο πράγμα το ESP, κυρίως για στιγμές που συμβαίνει μια στραβή που δεν την περιμένεις όπως η γλίτσα που ανέφερε πριν ο grig82. Όταν πιέζεις στις στροφές και περιμένεις ότι θα φτάσεις το όριο και θα έρθει υποστροφή/υπερστροφή είσαι προετοιμασμένος να κάνεις κάποια ενέργεια για να διορθώσεις, σε καταστάσεις φυσιολογικής οδήγησης όμως που συμβαίνει κάτι αναπάντεχο σε πιάνει στον ύπνο. Χθες όπως έστριβα μια παρατεταμένη καμπύλη με ~70χλμ (δηλαδή συνηθισμένη καθημερινή κατάσταση) πάνω στην κορυφή της στροφής είχε διαμήκεις ανωμαλίες το οδόστρωμα οπότε ο εξωτερικός πίσω τροχός γλίστρησε και ο κώλος έφυγε προς τα έξω. Ευτυχώς πρόλαβα και το μάζεψα (καθαρή τύχη γιατί ήμουν χαλαρός και ξεχασμένος), αλλά αν είχα ESP ίσως να μην καταλάβαινα καν ότι συνέβει κάτι.
Όλοι οι χεράδες κατακρίνουν τα ESP ότι δεν σε αφήνουν να πας το αμάξι όπως μπορεί μπλαμπλαμπλα αλλά η ασφάλεια που σου προσφέρουν ακόμα κι όταν οδηγείς γρήγορα και δεν σε αφήνουν τα ηλεκτρονικά να περάσεις το όριο, είναι πολύ σημαντική. -
Ακριβώς φίλε Neos. Ευτυχώς όμως, σε 2 περιπτώσεις που χρειάστηκα αντίδραση του αυτοκινήτου στα πολλά αντέδρασε έστω και χωρίς ESP. Μία πέρυσι που φρέναρα με 140 μέσα σε στροφή στην Υλίκη για να αποφύγω κάποιον που οδηγούσε με το παιδάκι του αγκαλιά και άλλη μία, πάλι πέρυσι, όταν ενώ πήγαινα κανονικά για προσπέραση σε μεγάλη ευθεία στην εθνική Αθηνών - Λαμίας στο ύψος του 90ου χλμ., η νταλίκα θεώρησε σκόπιμο να μετακινηθεί τελευταία στιγμή ένα κλικ αριστερά. Το λάθος μου ήταν πως ενώ στα ταξίδια πάω χαλαρά (130-140), επειδή είδα άδεια την ευθεία (μόνο η νταλίκα υπήρχε) έδωσα μέχρι 180 για λίγο, ύστερα θα έκοβα. Τελικά το αμάξι έκοψε με δυνατό φρενάρισμα χωρίς να τσιμπήσει δεξιά ή αριστερά. Αλλά τα λάστιχα ξέρουν τι τράβηξαν (το στρίγγλισμα που ακουγόταν από το ανοιχτό μου παράθυρο ήταν σαν να έσαφαζα κάποιον). Από τότε δεν ξανάνοιξα στην εθνική πάνω από 140, παρά μόνο αν δεν υπάρχει τίποτα στην ευθεία (και εκεί μέχρι 160 το πολύ)
-
τη δουλεια την εκανε το ABS στη περιπτωση σου.
-
Δεν το ένιωσα να εμπλέκεται. Μάλλον βοήθησε το γεγονός ότι έχω αλλάξει διάσταση ελαστικών και φορούσα σπορ λάστιχο. Ήταν και καινούρια τότε, οπότε μάλλον γι' αυτό δεν ένιωσα εμπλοκή του ABS . Αν ήταν δεν θα ένιωθα το κλώτσημα στο πεντάλ; Tότε νομίζω πως εμπλέκεται το ABS. Εκτός να κάνω λάθος.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
τη δουλεια την εκανε το ABS στη περιπτωση σου.Αν εκείνη τη στιγμή από πανικό που βλέπεις την νταλίκα να έρχεται πάνω σου κάνεις μια λάθος τιμονιά, το ABS δεν είναι αρκετό...
Γενικά, μακάρι να γίνει υποχρεωτικό το ESP σύντομα σε όλα τα αμάξια. Μία στο τόσο, μπορεί να σε σώσει από τα πολύ σκούρα. -
ΗΘΙΚΟ ΔΙΔΑΓΜΑ; ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΤΕ ΜΕ ESP, ΕΙΤΕ ΧΩΡΙΣ ΕSP ... ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ BATMAN ...
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΣΑΣ. -
Θα σε παρακαλούσα να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες.
Ευχαριστώ.
[mod drdino] -
ΟΚ. Συγνώμη ...
-
Καινούριο αυτοκίνητο που δεν γνωρίζεις τις αντιδράσεις του (και όποιο πιθανό ελάττωμα ίσως να έχει- π.χ. λόγω αστοχίας υλικού) ΠΟΤΕ δεν το πας στο όριο με το που το πρωτοκυκλοφορήσεις. Μαζεύεις πρώτα λίγα χιλιόμετρα 'γνωριμίας' μαζί του και σταδιακά ανακαλύπτεις τις αντιδράσεις και τα όρια του. Και ας έχει ότι εξοπλισμό θέλει πάνω.
Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις συνθήκες του οδοστρώματος. Ο οδηγός πρέπει να κρίνει που πρέπει να το πάει αέρα και που να συγκρατηθεί. Τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα είναι απλά βοηθοί του οδηγού και δεν εξασφαλίζουν πάντα ότι θα καταφέρουν να διορθώσουν ότι απρόοπτο συμβεί.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αν εκείνη τη στιγμή από πανικό που βλέπεις την νταλίκα να έρχεται πάνω σου κάνεις μια λάθος τιμονιά, το ABS δεν είναι αρκετό...
Με τόσα χιλιόμετρα αν έκανα καμιά τιμονιά πανικού ούτε το ESP θα με έσωζε.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Καινούριο αυτοκίνητο που δεν γνωρίζεις τις αντιδράσεις του (και όποιο πιθανό ελάττωμα ίσως να έχει- π.χ. λόγω αστοχίας υλικού) ΠΟΤΕ δεν το πας στο όριο με το που το πρωτοκυκλοφορήσεις. Μαζεύεις πρώτα λίγα χιλιόμετρα 'γνωριμίας' μαζί του και σταδιακά ανακαλύπτεις τις αντιδράσεις και τα όρια του. Και ας έχει ότι εξοπλισμό θέλει πάνω.Το ίδιο ισχύει φυσικά και για τις συνθήκες του οδοστρώματος. Ο οδηγός πρέπει να κρίνει που πρέπει να το πάει αέρα και που να συγκρατηθεί. Τα διάφορα ηλεκτρονικά συστήματα είναι απλά βοηθοί του οδηγού και δεν εξασφαλίζουν πάντα ότι θα καταφέρουν να διορθώσουν ότι απρόοπτο συμβεί.
+1.
-
Αν δεν αξίζει η 100άρα σε TSI τότε δεν αξίζει πουθενά.
Πρέπει να μειώσουν τη διαφορά τιμής με την 95άρα.
πχ. να αυξησουν τη τιμή της 95άρας ώστε να είναι κοντά στην 100άρα.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)