-
Μπορεί να οφείλεται κάτι τέτοιο σε ποιότητα βενζίνης;
_
-
Όλα πιθανά είναι αφού αυτό το φάσμα είναι όλα τα λεφτά στον κινητήρα, καθώς εκεί γίνεται σταδιακά η αποσύμπλεξη του κομπρέσορα και η σύμπλεξη του turbo. Στιγμιαία κάπου μέσα σε αυτές τις στροφές ανεβαίνει στο μέγιστο η πίεση οπότε ίσως να είναι και θέμα βενζίνης. Πάντως μόνο το συνεργείο θα δώσει σίγουρη απάντηση.
-
μήπως απλώς δεν το είχε παρατηρήσει παλιότερα; π.χ. αν το προηγούμενο αυτοκίνητο που οδηγούσε ήταν μικρότερης ιπποδύναμης/ροπής, ακόμα δεν είχε 'συνηθίσει' το καινούριο ώστε να μπορεί να αντιληφθεί το φαινόμενο;
-
Όχι δεν τίθεται τέτοιο θέμα...
Πήγε σήμερα να το ελέγξει και ενώ ο τεχνικός που το κοίταξε υπέθεσε ότι φταίει μία βαλβίδα Ν75, τελικά το διαγνωστικό έβγαλε κάποιο πρόβλημα στην μπαταρία ( )...
Υπάρχει περίπτωση να είναι πρόβλημα εγκεφάλου;Όπως και να έχει έκλεισε ραντεβού για να το ελέγξουν διεξοδικά...
_
-
προχθές έδωσα στην κοπέλα μου να οδηγήσει το TSI μου.
Η ίδια οδηγει ενα 206 1.1 με τα 60 άλογα ,το οποίο την ικανοποιεί, όπως λέει απόλυτα.
Το λοιπόν, αφού με είχε πρήξει να οδηγήσει και το δικό μου και με δεδομένο οτι το πολύ το Κύριε Ελέησον το βαριέται κι ο παπάς , της το έδωσα για μια επαρχιακή διαδρομή 10 km.
Aποτέλεσμα ήταν να αναφωνήσει μια λέξη, που αρχικά με σόκαρε, αφού ούτε εκστομεί ούτε κι επιτρέπει στους γύρω της (ακόμα θυμάμαι έναν ομηρικό καυγά γιατί είπα μ@λ@κ@ κάποιον που πήγε να μας σκοτώσει σε ένα ταξίδι προς Ναύπλιο από το αντίθετο ρεύμα) να βρίζουν.Η πρώτη της λέξη επιταχύνοντας...
'μωρό μου.........κ@βλα'
Άβυσσος η ψυχή μιας γυναίκας
-
για σερβις το πηγαινατε και σεις?
-
Τρίτη επίσκεψη για το γνωστά θέματα σε αντιπροσωπεία
Συγκεκριμένα σε μια από τις δυο που είχα ξαναπάει, απλά αυτή τη φορά πήγα φορτωμένος και επέμεινα.Με τα πολλά φώναξαν τον υπεύθυνο του συνεργείου με τον οποίο βολτάραμε το αμάξι και συζητήσαμε εν κινήσει όλα τα θέματα.
Ευγενικός και εξυπηρετικός ωφείλω να ομολογήσω.Για το κιβώτιο, αφού άκουσε τον ήχο μου είπε πως συνήθως εμφανίζεται στα 2-3.000χλμ αυτό το κροτάλισμα. Αρχικά το θεωρούσαν λέει πρόβλημα και άλλαζαν κιβώτιο χωρίς να ρωτήσουν τη μαμά VW γι αυτό και υποβόσκει υποψία ότι το κρύβουν. Μετά από 2-3.000χλμ ακόμα και στα αλλαγμένα κιβώτια εμφανιζόταν ο ήχος. Από τη VW τους είπαν πως ο ήχος είναι φυσιολογικός και έχει να κάνει με τις ενισχύσεις στα γρανάζια και το συντονισμό τους και αργά ή γρήγορα όλα τα TSI το κάνουν. Με έβαλε σε άλλα 2 αυτοκίνητα, το test drive τους και ένα που ανήκε σε υπάλληλο της αντιπροσωπείας και πράγματι έκαναν τον ήχο.
Το μόνο πιθανό να εμφανιστεί λέει είναι το συγχρονιζέ της 2ας το οποίο αν δεν σκίζω τις αλλαγές δεν θα χαλάσει ποτέ μάλλον.Για το χτύπημα από πίσω που του τόνισα να ελέγξουν τις μπάρες ζαμφόρ όπως μου είχε πει ο μηχανικός ανεξάρτητου συνεργείου μου είπε ότι όντως μερικά είχαν πρόβλημα αλλά από το Μάρτιο 2007 αυτό διορθώθηκε και πως το δικό μου ακούγεται απόλυτα φυσιολογικά, απλά λόγω σκληρής ανάρτησης δεν είναι τόσο στρογγυλεμένο το γκουπ όσο σε πιο 'μαλακά' αυτοκίνητα.
Για τον τριγμό από την πόρτα το έψαξε και μου αντικατέστησε ένα κλιπάκι που κρατάει σταθερή την επένδυση, οπότε τώρα όλα εντάξει.
Ας τον εμπιστευτώ για να βρω κι εγώ την ηρεμία μου που έχω χάσει με το ψάξιμο αυτό τον καιρό, φάνηκε υπεύθυνο άτομο και οι απαντήσεις του ήταν τουλάχιστον τεκμηριωμένες.
-
Ο χρήστης notis2003 έγραψε:
Η πρώτη της λέξη επιταχύνοντας...
'μωρό μου.........κ@βλα'
Άβυσσος η ψυχή μιας γυναίκας
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Τρίτη επίσκεψη για το γνωστά θέματα σε αντιπροσωπεία
Συγκεκριμένα σε μια από τις δυο που είχα ξαναπάει, απλά αυτή τη φορά πήγα φορτωμένος και επέμεινα.Με τα πολλά φώναξαν τον υπεύθυνο του συνεργείου με τον οποίο βολτάραμε το αμάξι και συζητήσαμε εν κινήσει όλα τα θέματα.
Ευγενικός και εξυπηρετικός ωφείλω να ομολογήσω.Για το κιβώτιο, αφού άκουσε τον ήχο μου είπε πως συνήθως εμφανίζεται στα 2-3.000χλμ αυτό το κροτάλισμα. Αρχικά το θεωρούσαν λέει πρόβλημα και άλλαζαν κιβώτιο χωρίς να ρωτήσουν τη μαμά VW γι αυτό και υποβόσκει υποψία ότι το κρύβουν. Μετά από 2-3.000χλμ ακόμα και στα αλλαγμένα κιβώτια εμφανιζόταν ο ήχος. Από τη VW τους είπαν πως ο ήχος είναι φυσιολογικός και έχει να κάνει με τις ενισχύσεις στα γρανάζια και το συντονισμό τους και αργά ή γρήγορα όλα τα TSI το κάνουν. Με έβαλε σε άλλα 2 αυτοκίνητα, το test drive τους και ένα που ανήκε σε υπάλληλο της αντιπροσωπείας και πράγματι έκαναν τον ήχο.
Το μόνο πιθανό να εμφανιστεί λέει είναι το συγχρονιζέ της 2ας το οποίο αν δεν σκίζω τις αλλαγές δεν θα χαλάσει ποτέ μάλλον.Για το χτύπημα από πίσω που του τόνισα να ελέγξουν τις μπάρες ζαμφόρ όπως μου είχε πει ο μηχανικός ανεξάρτητου συνεργείου μου είπε ότι όντως μερικά είχαν πρόβλημα αλλά από το Μάρτιο 2007 αυτό διορθώθηκε και πως το δικό μου ακούγεται απόλυτα φυσιολογικά, απλά λόγω σκληρής ανάρτησης δεν είναι τόσο στρογγυλεμένο το γκουπ όσο σε πιο 'μαλακά' αυτοκίνητα.
Για τον τριγμό από την πόρτα το έψαξε και μου αντικατέστησε ένα κλιπάκι που κρατάει σταθερή την επένδυση, οπότε τώρα όλα εντάξει.
Ας τον εμπιστευτώ για να βρω κι εγώ την ηρεμία μου που έχω χάσει με το ψάξιμο αυτό τον καιρό, φάνηκε υπεύθυνο άτομο και οι απαντήσεις του ήταν τουλάχιστον τεκμηριωμένες.
Μηπως το αντιτριβικο της ΜΟΤΟΡ ΚΟΤΕ SUPER DYNAMIC δωσει καποια λυση για το σασμαν παιδια ??? Εχω ακουσει πολλα γι'αυτο και το εχω δοκιμασει στο πρωην αυτοκινητο μου.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Το μόνο πιθανό να εμφανιστεί λέει είναι το συγχρονιζέ της 2ας το οποίο αν δεν σκίζω τις αλλαγές δεν θα χαλάσει ποτέ μάλλον.Αν ακούγεται γρατζούνισμα των γραναζιών μεταξύ 1ης και 2ας αν οι στροφές είναι λίγο αυξημένες (δε μιλάμε για φανάρια), τότε πρέπει να στο αλλάξουν.
_
-
Σπερα σας!
Ευτυχης κατοχος ενος τετοιου πολυμιξερ 2 Ταχυτητων.
να ναι καλα η φαουβε.
μεχριστιγμης κανενα προβλημα αλλα το προσεχω κιολας. -
GTSi καλα χλμ φιλε, μιας και το αγορασες προσφατα να σου κανω μια ερωτηση....το προτιμησες απο το GTI για τα 5-6 κ που ειναι πιο φθηνο, ή για τα κυβικα ασφαλειες κλπ?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
GTSi καλα χλμ φιλε, μιας και το αγορασες προσφατα να σου κανω μια ερωτηση....το προτιμησες απο το GTI για τα 5-6 κ που ειναι πιο φθηνο, ή για τα κυβικα ασφαλειες κλπ?Το πιθανότερο είναι να το προτίμησε για...όλα τα παραπάνω! Υπάρχει σημαντική διαφορά τόσο στο κόστος αγοράς, όσο και στο συντήρησης, που κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει νομίζω...
Για μένα, το καλύτερο value στα Golf το έχουν το 122 αλλά με το DSG και το GT με το DSG που είναι και φθηνότερο σ'αυτό. Επιπλέον, οι επιδόσεις του είναι αρκετά κοντά στο GTI, ενώ η οδική συμπεριφορά, είναι πιο μαλακή, άρα ταιριάζει καλύτερα με τους δρόμους μας.Αν είμασταν στην Ευρώπη, τότε χαλαρά θα προτιμούσα το GTI. Στην Ελλάδα όμως, είναι ασύμφορο...
-
καλα εδω ενα συγχρονιζε δεν μπορουν να αλλαξουν,με DSG πειραματιζεστε?
αν παθει βλαβη τι θα κανετε?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
GTSi καλα χλμ φιλε, μιας και το αγορασες προσφατα να σου κανω μια ερωτηση....το προτιμησες απο το GTI για τα 5-6 κ που ειναι πιο φθηνο, ή για τα κυβικα ασφαλειες κλπ?να ' σαι καλα φιλε μου.
το πηρα για 2 λογους : τα χαμηλοτερα τελη-ασφαλειες και τηνν γενικοτερη αποδοση του (πιο γεματο σε ολο το φασμα των στροφων)
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
GTSi καλα χλμ φιλε, μιας και το αγορασες προσφατα να σου κανω μια ερωτηση....το προτιμησες απο το GTI για τα 5-6 κ που ειναι πιο φθηνο, ή για τα κυβικα ασφαλειες κλπ?
Το πιθανότερο είναι να το προτίμησε για...όλα τα παραπάνω! Υπάρχει σημαντική διαφορά τόσο στο κόστος αγοράς, όσο και στο συντήρησης, που κανείς δεν μπορεί να την αγνοήσει νομίζω...
Για μένα, το καλύτερο value στα Golf το έχουν το 122 αλλά με το DSG και το GT με το DSG που είναι και φθηνότερο σ'αυτό. Επιπλέον, οι επιδόσεις του είναι αρκετά κοντά στο GTI, ενώ η οδική συμπεριφορά, είναι πιο μαλακή, άρα ταιριάζει καλύτερα με τους δρόμους μας.Αν είμασταν στην Ευρώπη, τότε χαλαρά θα προτιμούσα το GTI. Στην Ελλάδα όμως, είναι ασύμφορο...
Η διαφορά σε αίσθηση κατά την οδήγηση, επιδόσεις, ροπή, στήσιμο, κράτημα, εξοπλισμό μεταξύ GTi/GT και υπόλοιπων εκδόσεων είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ταμπελάκι.
Όπως και το Gti με το Edition 30 και το R32 έχει αρκετές διαφορές.
Έχει GT μια φίλη μου και τα έχω δει στο δρόμο και τα 2. Το GΤi για τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει, για κάποιον που μπορεί να κάνει την υπέρβαση, αξίζει.
-
εγω προσωπικα δεν το εκανα για τα λεφτα ...26 εδωσα για αυτο.
απλα το γουσταρα εμφανισιακα (δεν φωναζει με τις αθλιες ζαντες του gti οτι ειναι κατι φαντεζι), για τον τροπο που δουλευει το μοτερ του αλλα και για το κοστος συντηρησης (τελη, βενζινες κτλ) -
Ο χρήστης GTSi έγραψε:
να ' σαι καλα φιλε μου.
το πηρα για 2 λογους : τα χαμηλοτερα τελη-ασφαλειες και τηνν γενικοτερη αποδοση του (πιο γεματο σε ολο το φασμα των στροφων)
-
Πολύ καλή η κατανάλωση αυτή τη φορά. Χρήση μέσα στην Αθήνα αποκλειστικά, σε περιοχές με μπόλικη κίνηση και φανάρια, δλδ φουλ αστική χρήση, με οικονομική και προσεκτική οδήγηση 9,6 λίτρα/100χλμ όταν στο ίδιο περιβάλλον Mini 1.6 120 έκαψε 9λίτρα/100χλμ
Θα το πάω και ταξιδάκι το επόμενο Σαβ/κο να δούμε πως θα τα πάει -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
...
...
Η διαφορά σε αίσθηση κατά την οδήγηση, επιδόσεις, ροπή, στήσιμο, κράτημα, εξοπλισμό μεταξύ GTi/GT και υπόλοιπων εκδόσεων είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα ταμπελάκι.Όπως και το Gti με το Edition 30 και το R32 έχει αρκετές διαφορές.
Έχει GT μια φίλη μου και τα έχω δει στο δρόμο και τα 2. Το GΤi για τα επιπλέον χρήματα που κοστίζει, για κάποιον που μπορεί να κάνει την υπέρβαση, αξίζει.
Καλημέρα,
Φίλε Vasgti μιας και ήρθε η συζήτηση στο θέμα, μήπως θα μπορούσες να αναφέρεις κάποιο ενδεικτικό κόστος χρήσης του GTi έτσι ώστε να τα συγκρίνουμε με τα στοιχεία που αναφέρουν τα παιδιά για το GT? Π.χ. κατανάλωση σε αστική/ημιαστική περιοχή, κόστος συντήρησης κλπ...Σε ρωτάω, γιατί σκέφτομαι να κάνω την υπέρβαση που λες, αλλά από την άλλη πάλι σκέφτομαι ότι ίσως το GT αποτελεί πιο ορθολογική επιλογή. Για την ιστορία το GT το έχω οδηγήσει και μου φάνηκε ως το τέλειο μέσο για κίνηση μεσα στην πόλη λόγω της ροπής από τις 1000 κιόλας στροφές, αλλά και του τρόπου που ανεβάζει μέχρι τις 7000+rpm. Μένει να κάνω ένα αντίστοιχο test drive το GTi. Απλά θέλω να έχω και κάποιες από τις παραπάνω παραμέτρους στο μυαλό μου πριν καταλήξω γιατί φοβάμαι και 'γω ότι αν οδηγήσω το GTi μετά θα είναι... αργά για τέτοιες σκέψεις
Όπως και να 'χει thanx
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)