-
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει το αυτοκίνητο όπως είναι, τόσο στον τομέα της αισθητικής όσο και στον τομέα των επιδόσεων...
Όχι ότι δεν θα προτιμούσα καλύτερα φρένα ή πιο δυνατό μοτέρ, απλά, δεν το κυνηγάω τόσο ώστε να πω ότι μου είναι απαραίτητες τέτοιες αλλαγές...
Αυτό που πραγματικά λιμπίζομαι είναι ένα διαφορικό από την Quaife, γιατί πιστεύω ότι θα άλλαζε την συμπεριφορά του αυτοκίνητου ριζικά προς το καλύτερο...
Το κόστος όμως δε θα είναι ευκαταφρόνητο, η εγγύηση μπορεί να πάει περίπατο, και μπορεί να πιστεύω μεν, δεν είμαι 100% σίγουρος δε, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα με κάνει να πω ότι άξιζε, πιθανότατα γιατί δεν έχω οδηγήσει αντίστοιχο αυτοκίνητο...Όπως και να έχει με βγάλατε από -καλό- δίλημμα...
_
-
Πηγα να παρω προσφορα σημερα απο την VW που ειναι στην Λ.Βουλιαγμενης πριν την Αλιμου....ΑΙΣΧΟΣ, στο ΙΚΑ και την ΕΦΟΡΙΑ πιο ευγενικοι ειναι. Στα διαλα καραγκιοζακια.
-
Για τι πράμα σκεφτόσουν;
-
Οχι για εμενα ΡΕ
-
Α...
-
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
θα αυξησει τη καταναλωση...- Υπερβολή ως προς τι;
Ως προς το μέγεθος φυσικά.
- Λέτε μια τέτοια αλλαγή να επιβαρύνει τις επιταχύνσεις εν κινήσει;
Όχι. Όχι αισθητά τουλάχιστον.
Θα επιβαρύνει όμως την κατανάλωση (βάρος τροχού και μετωπική επιφάνεια τροχού)...Δε νομίζω ότι θα ανέβει η κατανάλωση... υπερβολικούς σας βρίσκω σε αυτό. Τα 225/40/18 με τα 225/45/17 έχουν πρακτικά το ίδιο μέγεθος, άρα δεν αυξάνεται η μετωπική επιφάνεια τροχού. Όσον αφορά δε το επιπλέον βάρος και πάλι δε νομίζω ότι θα είναι αξιοσημείωτο. Πιστεύω δηλαδή ότι απλά θα μειωθεί η άνεση + το ότι κοστίζουν πολύ πιο ακριβά τα ελαστικά σε 18άρες.
Δε μιλάμε για αλλαγή από 175/80/14 σε 205/55/16 σε Golf IV, μιλάμε για μια πολύ μικρή διαφορά, η οποία λογικά μόνο λόγω προφίλ μπορεί να χαλάσει την άνεση.
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Πηγα να παρω προσφορα σημερα απο την VW που ειναι στην Λ.Βουλιαγμενης πριν την Αλιμου....ΑΙΣΧΟΣ, στο ΙΚΑ και την ΕΦΟΡΙΑ πιο ευγενικοι ειναι. Στα διαλα καραγκιοζακια.Αν προσπαθήσεις να μπεις χωρίς κοστούμι (πολυέστερ) και γραβάτα σε αντιπροσωπεία VW, τρως πόρτα.
-
Ενώ στην Karenta με κοιτούσαν με ύφος τουπέ και στήσιμο και φυσικά δεν τους έκανα τη χάρη, τελικά στην αντιπροσωπεία που πήρα το αμάξι ήταν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοί
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
θα αυξησει τη καταναλωση...
- Υπερβολή ως προς τι;
Θα επιβαρύνει όμως την κατανάλωση (βάρος τροχού και μετωπική επιφάνεια τροχού)...Δε νομίζω ότι θα ανέβει η κατανάλωση... υπερβολικούς σας βρίσκω σε αυτό. Τα 225/40/18 με τα 225/45/17 έχουν πρακτικά το ίδιο μέγεθος, άρα δεν αυξάνεται η μετωπική επιφάνεια τροχού. Όσον αφορά δε το επιπλέον βάρος και πάλι δε νομίζω ότι θα είναι αξιοσημείωτο. Πιστεύω δηλαδή ότι απλά θα μειωθεί η άνεση + το ότι κοστίζουν πολύ πιο ακριβά τα ελαστικά σε 18άρες.
Δε μιλάμε για αλλαγή από 175/80/14 σε 205/55/16 σε Golf IV, μιλάμε για μια πολύ μικρή διαφορά, η οποία λογικά μόνο λόγω προφίλ μπορεί να χαλάσει την άνεση.
Δεν είναι τόσο το βάρος όσο η αύξηση της περιστρεφόμενης μάζας. Απλοικά τελείως μόνο με την ροπή αδράνειας αν ασχοληθεί κανείς αυξάνεται η μάζα στο πιο απόμακρο από το κέντρο περιστροφής σημείο, την στιγμή που στον τύπο της ροπής αδράνειας, η απόσταση από το κέντρο είναι στη δεύτερη δύναμη οπότε όσο να ναι επηρρεάζει και περισσότερο από σο πιστεύει κανείς αρχικά. Επίσης είναι προφανές πως σε ένα σύστημα όπως το αμάξι που λίγα τετραγωνικά εκατοστά παράγουν τόση πρόσφυση ακόμα και η μικρή αύξηση αυτού του τμήματος (αν και κάποιοι θα πουν πως το contact patch δεν μεταβάλλεται απλά αλλάζει σχήμα και μπορεί να έχουν κ δίκιο) αλλάζει πολύ την τριβή και κατ επέκταση τις απώλειες.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Ενώ στην Karenta με κοιτούσαν με ύφος τουπέ και στήσιμο και φυσικά δεν τους έκανα τη χάρη, τελικά στην αντιπροσωπεία που πήρα το αμάξι ήταν πολύ ευγενικοί και εξυπηρετικοίΑν και ίσως βγω ...
Να σου πω την αλήθεια την ίδια φρίκη την έννιωσα και εγώ και όχι μόνο σε αντιπροσωπία της VW. Φαίνεται είναι θέμα πολιτικής της κάθε εταιρίας ... Σε μια γύρα που έκανα για διάφορα μοντέλα στην αρχή αναζήτησης απλώς ενος καλού αυτοκινήτου, βρεθηκα σε αντιπροσωπία της Suzuki για το Grand Vitara και αντιμετώπισα ύφος σαν να ήθελα μεταχειρισμένο ινδικό Alto, στην Mitsubishi για πληροφορίες για το Outlander και είδα στυλάκι ότι πουλούσαν μόνο απο EVO και επάνω και σκεφτόμουν τι θα άκουγα αν ήθελα το φτηνότερο Colt. Τι φρίκη δε την έννιωσα όταν πήγα στην VW για το Eos και με ύφος πρωθυπουργού ο πωληταράς μέσα σε 5 λεπτά μου εξήγησε τα πάντα και με ξενάγησε περιμετρικά σε κλειδωμένο αυτοκίνητο δείχνοντας μου απλώς την όμορφη μάσκα, τα φώτα ομίχλης και το κρυφό χερούλι του χώρου αποσκευών πίσω απο το σήμα ... Τέτοια ξεπέτα!!! Α!!! μου έκαναν δώρο τον συναγερμό και τα πατάκια!!! Εκεί φυσικά η αντιδρασή μου ήταν κοφτή, και προσωπικά μειωτική. Φαντάζομαι αν ήθελα το Fox θα μου το έδειχνε απο την πόρτα του καταστήματος ... Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές ... που λέει ο λαός μας ...
Το θέμα 'αγορά αυτοκινητου' θέλει ψάξιμο ... -
Μου κάνει εντύπωση αυτό που λέτε πρόσφατα που έψαχνα αυτοκίνητο (μεταξύ 325 και Α4 2.0T Quattro) ήταν όλοι ευγενέστατοι και στις αντιπροσωπείες της BMW και της Audi... και πιστέψτε με γύρισα τρεις BMW και τέσσερις Audi και μάλιστα μερικές σε σχετικά ακριβές περιοχές (Γλυφάδα, Κηφισιά) και δεν παρατήρησα σε καμία περίπτωση κάτι τέτοιο.
Για να σας προλάβω πρώτα κοίταζα τα αυτοκίνητα μέσα-έξω με ενημέρωναν για εκδόσεις κλπ και μετά έλεγα για πια έκδοση ενδιαφέρομαι...
μιλάμε για αντιπροσωπείες BMW που είχαν μέσα μοντέλα Μ αξίας πάνω 100000 euro και Audi με S ακόμα και RS μοντέλα επίσης στις 100000 euro και ήταν όλοι ευγενέστατοι και πολύ εξυπηρετικοί...Περίεργο στις 'φτηνότερες' αντιπροσωπείες να είναι φαντασμένοι...
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Το Passat 1,4 TSi 122HP αποδίδει (πραγματικα) 140ΗΡ !!!
http://www.autotriti.gr/AUTOTRITI/_magazine/viewthema_AUTOTRITI.asp?id_thema=35685Ή αλλιώς, οι ιστορίες για αγρίους συνεχίζονται.... Μία εξήγηση για αυτό είναι ότι οι μηχανικοί της VW είναι ηλίθιοι και βλάκες και δεν ξέρουν πόσο αποδίδουν οι κινητήρες που φτιάχνουν ενώ το AUTOtreχαgyreue καθώς και ο κάθε καμμένος ιδικτήτης ξέρουν καλύτερα
-
Ο χρήστης geko έγραψε:
Το Passat 1,4 TSi 122HP αποδίδει (πραγματικα) 140ΗΡ !!!
http://www.autotriti.gr/AUTOTRITI/_magazine/viewthema_AUTOTRITI.asp?id_thema=35685Ή αλλιώς, οι ιστορίες για αγρίους συνεχίζονται.... Μία εξήγηση για αυτό είναι ότι οι μηχανικοί της VW είναι ηλίθιοι και βλάκες και δεν ξέρουν πόσο αποδίδουν οι κινητήρες που φτιάχνουν ενώ το AUTOtreχαgyreue καθώς και ο κάθε καμμένος ιδικτήτης ξέρουν καλύτερα
εγώ πάντως δεν ειρωνεύτηκα κανέναν όταν εξέφρασα την απορία μου...όμως κανένας ακόμα και ο πιο σκληροπυρηνικός φίλος των vag δεν μπόρεσε να μου δώσει κάποια λογική εξήγηση. Κάποιοι μιλάνε για το φορολογικό σύστημα της Γερμανίας...δεκτό... όμως τότε γιατί δεν το κάνουν στην χώρα αυτή και η opel-ford-bmw-MB ή η ρενώ με τα μεγάλα της μερίδια στη χώρα. Γιατί η χόντα δεν λέει ότι το σιβικ βγάζει 120 άλογα για να έχει μειωμένη φορολογία; Γιατί η vw στην Αμερική δεν λέει την αλήθεια;;;
Λογικές απορίες νομίζω πέρα από την λογική της αντιπαράθεσης -
To AUTOτρίτη δίνει 100hp και για το swift (92 εργοστασιακά).
Μάλλον υπερβάλλουν κατά τη γνώμη μου.. -
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Πηγα να παρω προσφορα σημερα απο την VW που ειναι στην Λ.Βουλιαγμενης πριν την Αλιμου....ΑΙΣΧΟΣ, στο ΙΚΑ και την ΕΦΟΡΙΑ πιο ευγενικοι ειναι. Στα διαλα καραγκιοζακια.Βρε Στέλιο δεν μ' ακούς...
Σου είπα που θα βρεις φιλικό κλίμα
-
Απλώς είναι πολύ παράξενο ... έως και ύποπτο, η μεν VAG να ανακοινώνει μικρότερες ιπποδυνάμεις εδώ και πολλά χρόνια (δεν συμβαίνει τώρα μόνο στο συγκεκρινένο) και τα δε γερμανομεταφρασμένα Auto ... τέτοια, να 'ανακαλύπτουν' μεγαλύτερες.
Το θέμα είναι ότι συμβαίνει με αυτή την συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία ΚΑΙ τα συγκεκριμένα περιοδικά αυτοκινήτου! -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ολος ο Ελληνικος και διεθνης τυπος εχουν επιβεβαιωσει του λογου το αληθες.βεβαια, αν καποιος θελει να βλεπει παντου φαντασματα, κανεις δε θα τον εμποδισει.
-
Ο χρήστης potge2 έγραψε:
θα αυξησει τη καταναλωση...
- Υπερβολή ως προς τι;
Δεν είναι τόσο το βάρος όσο η αύξηση της περιστρεφόμενης μάζας. Απλοικά τελείως μόνο με την ροπή αδράνειας αν ασχοληθεί κανείς αυξάνεται η μάζα στο πιο απόμακρο από το κέντρο περιστροφής σημείο, την στιγμή που στον τύπο της ροπής αδράνειας, η απόσταση από το κέντρο είναι στη δεύτερη δύναμη οπότε όσο να ναι επηρρεάζει και περισσότερο από σο πιστεύει κανείς αρχικά. Επίσης είναι προφανές πως σε ένα σύστημα όπως το αμάξι που λίγα τετραγωνικά εκατοστά παράγουν τόση πρόσφυση ακόμα και η μικρή αύξηση αυτού του τμήματος (αν και κάποιοι θα πουν πως το contact patch δεν μεταβάλλεται απλά αλλάζει σχήμα και μπορεί να έχουν κ δίκιο) αλλάζει πολύ την τριβή και κατ επέκταση τις απώλειες.
η τριβη εξαρταται απο το γινομενο δυναμης επι το συντελεστη τριβης και οχι απο το εμβαδο της επιφανειας. απλα οταν μιλαμε για ελαστικα ειναι πολλοι παραμετροι αυτοι που μεταβαλλουν τη συμπεριφορα αναλογα με το μεγεθος αυτου και της ζαντας. μεγαλυτερη ζαντα (=μικροτερο προφιλ) σημαινει μικροτερη παραμορφωση υπο πιεση και μεγαλυτερο πλατος ελαστικου σημαινει ευρυτερη κατανομη δυναμεων =μικροτερη φθορα και μεγαλυτερες πιθανοτητες να εφαπτεται με το κομματι εκεινο της ασφαλτου με τον μεγαλυτερο συντελεστη τριβης. anyway ειναι πολυπλοκο συστημα και πολλα παιζουν ρολο
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
ολος ο Ελληνικος και διεθνης τυπος εχουν επιβεβαιωσει του λογου το αληθες.
βεβαια, αν καποιος θελει να βλεπει παντου φαντασματα, κανεις δε θα τον εμποδισει.
Και πως το εξηγείς εσύ?
Όταν το 2000 αγόρασα ένα Megane, η Renault έλεγε 95 άλογα, όταν το παρέλαβα έλεγε 98 και στο πρώτο σέρβις μου είπαν 101 ... Καθαρά διαφημιστική τακτική λόγω ανταγωνισμού επειδή εκείνο τον καιρό έβγαζαν και άλλοι 1400 κυβικά με 98, 99 και 100 άλογα ... Αλλά η VW τότε έλεγε για 75 άλογα στα 1400 και τα περιοδικά έλεγαν για 88, τώρα στα 122 λένε απο 137 έως 140 ... τρεχα γύρευε!!! Δεν λέμε για διαφορά 1 ή 2 άλογα αλλά για μεγάλες διαφορές, που παίζουν ρόλο ...
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)