-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Συνέβει κάτι τραγικό.
Ενώ ήμουν σε ερημική ορεινή τοποθεσία μόνος μου και έκοβα βόλτες σε στροφές πριν λίγη ώρα μέσα στα μαύρα σκοτάδια, σε κάποια φάση βγάζει στο display ένα σήμα-χιονάκι δίπλα στη θερμοκρασία που ήταν 3 βαθμοί, έκανε μερικά έντονα μπιπ και η μηχανή συμπεριφερόταν σαν να μην λειτουργούσαν τα τούρμπο μέχρι που κατέβηκα σε χαμηλότερο υψόμετρο με θερμοκρασία 7 βαθμούς οπότε όλα επανήλθαν και έφυγε το σήμα-χιονάκι.(Χέστηκα επάνω μου εκεί στην ερημιά)
Read the manual!
Τερμα ο τουρμποκαιρος δλδ;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Συνέβει κάτι τραγικό.
Ενώ ήμουν σε ερημική ορεινή τοποθεσία μόνος μου και έκοβα βόλτες σε στροφές πριν λίγη ώρα μέσα στα μαύρα σκοτάδια, σε κάποια φάση βγάζει στο display ένα σήμα-χιονάκι δίπλα στη θερμοκρασία που ήταν 3 βαθμοί, έκανε μερικά έντονα μπιπ και η μηχανή συμπεριφερόταν σαν να μην λειτουργούσαν τα τούρμπο μέχρι που κατέβηκα σε χαμηλότερο υψόμετρο με θερμοκρασία 7 βαθμούς οπότε όλα επανήλθαν και έφυγε το σήμα-χιονάκι.Και εμένα το κάνει αυτό με το μπιπ και το χιονόσημα, δεν πέφτει όμως η απόδοση καθόλου. (1.8Τ)
-
Και σε εμένα κάνει μπιπ και σήμα, αλλά δεν έχω καμία μεταβολή (1,6Α).
Τα 2 γεγονότα που περιγράφετε είναι διαφορετικά. Το μπιπ και το χιονόσημα είναι προειδοποίηση πάγου, η μείωση της απόδοσης είναι κάτι άλλο εντελώς.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Και σε εμένα κάνει μπιπ και σήμα, αλλά δεν έχω καμία μεταβολή (1,6Α).Τα 2 γεγονότα που περιγράφετε είναι διαφορετικά. Το μπιπ και το χιονόσημα είναι προειδοποίηση πάγου, η μείωση της απόδοσης είναι κάτι άλλο εντελώς.
Μήπως είναι πατημένο κάποιο κουμπάκι και μπαίνει αυτόματα το W όταν έχει παγετό;
-
Το 140αρι δεν έχει W από όσο γνωρίζω.
-
To 140ρι DSG έχει W, το χειροκίνητο δε νομίζω. Δεν έχω παρατηρήσει καμια διαφορά στην απόδοση όταν ανάβει το χιονόσημα, ενώ όταν βάλεις το W είναι σα να οδηγείς αυτοκίνητο με 40 ίππους.
-
Επικοινώνησα σήμερα με αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε καταστάσεις υπερβολικής υγρασίας και ψύχους, περίπου σαν αυτόματη λειτουργία W.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Επικοινώνησα σήμερα με αντιπροσωπεία και μου είπαν ότι αυτό μπορεί να συμβεί σε καταστάσεις υπερβολικής υγρασίας και ψύχους, περίπου σαν αυτόματη λειτουργία W.Ενδιαφέρον...
_
-
Μπαίνει το μοτέρ σε safe mode λόγω κρύου δλδ;
-
Σε συνδυασμό υπερβολικής υγρασίας και ψύχους μου είπαν. Δεν απενεργοποιούνται πλήρως οι υπερσυμπιεστές, απλώς περιορίζεται η λειτουργία τους.
-
Δηλαδή στα Σκανδιναβικά κράτη και γενικότερα στην βόρεια Ευρώπη που ο καιρός αυτός είναι συνηθισμένος και διαρκεί ...μήνες τ' αυτοκίνητα δουλεύουν σε 'ασφαλή' λειτουργία για τόσο καιρό;; Μου φαίνεται περίεργο για να είναι αληθινό. Θα το είχαν σίγουρα προβλέψει οι τεχνικοί της εταιρείας και σίγουρα θα το έγραφε το μάνουαλ. Στη θέση σου θα το έψαχνα σε αγγλικά φόρουμ.
Βέβαια υπάρχει η απάντηση στο παραπάνω ότι σε αυτές τις χώρες παίρνουν τα φοβερά και τρομερά πετρελαιοκίνητα με τούρμπο και ησυχάζουν...
Οι άνθρωποι μιλούν -τουλάχιστον για το σιβικ που ξέρω- για διπλάσια ροπή και ανώτερες επιδόσεις με οικονομία ανάλογη με...υβριδικό. Τα ίδια θα ισχύουν και γι' αυτό. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Σε συνδυασμό υπερβολικής υγρασίας και ψύχους μου είπαν. Δεν απενεργοποιούνται πλήρως οι υπερσυμπιεστές, απλώς περιορίζεται η λειτουργία τους.μήπως δεν ξερουν ...τι να πουν και λενε .....'!$£'%$£¬'¬ για να κλείσουν το τηλέφωνο ......
δεν θα έπρεπε αυτό να το ήξερε ο καταναλωτής και τουλάχιστον να το έγραφε το manual ....
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Σε συνδυασμό υπερβολικής υγρασίας και ψύχους μου είπαν. Δεν απενεργοποιούνται πλήρως οι υπερσυμπιεστές, απλώς περιορίζεται η λειτουργία τους.
μήπως δεν ξερουν ...τι να πουν και λενε .....'!$£'%$£¬'¬ για να κλείσουν το τηλέφωνο ......
δεν θα έπρεπε αυτό να το ήξερε ο καταναλωτής και τουλάχιστον να το έγραφε το manual ....
Aυτό ισχύει μόνο στην περίπτωση που ενεργοποιηθεί το 'W'', όπου υπάρχει.
-
και αν δεν υπάρχει _°°°
-
εχουμε συμπτωμα κλαρκσον...
neos να πας να το ριξουν μια ματια για καλο και για κακο...
-
...εκτός αν φυσικά ήταν αυθυποβολή η μείωση της απόδοσης.
Πάντως αν όντως μπήκε σε safe mode το μοτέρ, κατά πάσα πιθανότητα θα έχει κρατήσει κάποιο σφάλμα στον εγκέφαλο. Να πας να το ελέγξουν για καλό και για κακό.
-
Η μείωση της απόδοσης σίγουρα δεν ήταν αυθυποβολή, γιατί επανειλημένα πάτησα το γκάζι και αρχικά ανέβαζε αργά στροφές, ο ήχος του/των turbo άρχιζε να ακούγεται καθυστερημένα μετά από 2-3 δευτερόλεπτα και με μειωμένη ένταση και τέλος η απόδοση δεν ήταν η συνηθισμένη. Στο τηλέφωνο με διαβεβαίωσαν πάντως ότι είναι φυσιολογικό να συμβεί αυτό από τη στιγμή που πήγα σχετικά απότομα σε μέρος με 9 βαθμούς κελσίου λιγότερους και τρελή υγρασία γιατί ο εγκέφαλος προσπαθεί να προσαρμόσει τη λειτουργία του μοτέρ στα νέα δεδομένα
Πάντως κάποιο άλλο πρόβλημα δεν έχω παρατηρήσει μέχρι τώρα και όλα δουλεύουν όπως την πρώτη μέρα οπότε δεν ανησυχώ. -
Μήπως γλιστρούσαν τα λάστιχα (χιόνια) και έχει κάποιο σύστημα για να μη σπινιάρει;
-
Έχει ASR αλλά δεν άναψε καθόλου η ένδειξή του οπότε μάλλον όχι.
-
από
http://www.automotopress.gr/showarticle.asp?ID=14482*Volkswagen: Βραβεύσεις στην Ιαπωνία για την τεχνολογία TSI
Δύο κριτικές επιτροπές με Ιάπωνες ειδικούς ξεχώρισαν την τεχνολογία TSI των κινητήρων της Volkswagen χαρίζοντάς της δύο κορυφαίες για τη χώρα βραβεύσεις.Η Volkswagen κατάφερε να αποσπάσει δύο από τις σημαντικότερες βραβεύσεις στην Ιαπωνία αναφορικά με την τεχνολογία κινητήρων στον τομέα της αυτοκίνησης. Οι βραβεύσεις αυτές αφορούν στην τεχνολογία TSI των κινητήρων της Volkswagen και προέρχονται από την επιτροπή του ιαπωνικού CAR OF THE YEAR και τους κριτές του Automotive Researchers’ and Journalists’ Conference (RJC).
Τα μοντέλα Golf GT, Golf estate και Touran που εξοπλίζονται με κινητήρες τεχνολογίας TSI κατέκτησαν τις κορυφαίες θέσεις του φετινού διαγωνισμού του ιαπωνικού CAR OF THE YEAR στην κατηγορία “Most Advanced Technology Award 2008”. Επίσης, η κριτική επιτροπή του RJC, που αποτελείται από Ιάπωνες δημοσιογράφους και εμπόρους αυτοκινήτων, απένειμε την κορυφαία βράβευση “Technology of the Year” στην τεχνολογία TSI της Volkswagen. *
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)