-
Ο χρήστης ekatsaros έγραψε:
Θεωρώ ότι μπορείς να αποφύγεις τους τριγμούς αν προσέχεις που 'πατάς' και με τι ταχύτητα 'πατάς' εκεί που 'πατάς'. Τι εννοώ; Δεν σημαδεύουμε τις λακούβες...δεν περνάμε αέρα πάνω από σαμάρια, προσπαθούμε να θυμόμαστε τα προβληματικά σημεία της καθημερινής διαδρομής μας κτλ...Δεν είναι απλό, απαιτεί προσπάθεια και μερικές φορές άγχος καθώς ο βιαστικός/ή που βρίκεται πίσω μας δεν είναι πάντα διατεθειμένος να μας συγχωρήσει που δεν περνάμε με 1000 από το %^&^σάμαρο για να μη γίνει το αυτοκίνητό μας η ανάρτηση και όλο το μπροστινό σύστημα μια κουδουνίστρα....
Με το αυτοκίνητό μου πάντως έχω κάνει 137000Κm και δεν ακούγονται τριγμοί (Megane coupe είναι όχι SL!!). Απλά προσέχω λίγο παραπάνω που πατάω και με τι ταχύτητα...
Αλλιώς αναγκάζεσαι να πάρεις SUV με ότι αυτό σημαίνει για αυτούς που αγαπούν την 'αυτοκίνηση'...
Πάντως να μην θεωρηθεί ότι δεν είμαι αγανακτισμένος με την κατάσταση που επικρατεί στους ελληνικούς δρόμους. Είμαι αγανακτισμένος και μάλιστα πολύ...Έχεις δίκιο και νομίζω ότι οι περισσότεροι το κάνουμε αυτό με την προϋπόθεση ότι γνωρίζουμε τη διαδρομή - όπως επισημαίνεις - και τις λακκούβες που πολύ συχνά εμφανίζονται. Βέβαια υπάρχουν φορές που οδηγούμε και σε μέρη που δε γνωρίζουμε και εκεί είμαστε έρμαια των κακοτεχνιών του οδικού δικτύου. Το θέμα όμως ξέρεις ποιο είναι; Ότι αντί να οδηγάς όπως οι περισσότεροι Ευρωπαίοι στο ρεύμα σου κανονικά αναγκάζεσαι να κάνεις ζικ-ζακ για να αποφεύγεις παλιές και νέες λακκούβες, παλιά και νέα σαμαράκια. Δηλαδή η οδηγική απόλαυση γίνεται οδηγική οδηγική αγανάκτηση.
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Βασικά σκέφτομαι να βάλω το Car Cinema / Multimedia Center της Kenwood DDX 6029... και από ότι είδα τα βάζει ο Καλογερόπουλος.... που πιστεύω πως είναι από τους πιο αξιόπιστους
οι οθονες ειναι το καινουριο τρεντ.. προσωπικα επελεξα να μην βαλω. μη χαλαμε ομως το θεμα.
περνα μια βολτα απο τα τεχνικα -> car audio και θα σε σερβιρουμε καταλληλως! -
Εγώ πάντως τώρα με το καινούργιο αμάξι έχω σταματήσει να πηγαίνω από 2-3 δρόμους που ήταν χάλια.... Το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι...
Πάντως ο χειρότερος εχθρός για το αμάξι .... είναι να παρκάρετε πάνω σε πεζοδρόμιο.... γενικά το σασί έχει και αυτό τις αντοχές του.... όταν παρκάρεις συνέχεια με τις 2 ρόδες στο πεζοδρόμιο... το σασί σιγά σιγά θα στραβώσει...
-
Ο χρήστης solaris2k6 έγραψε:
Εγώ πάντως τώρα με το καινούργιο αμάξι έχω σταματήσει να πηγαίνω από 2-3 δρόμους που ήταν χάλια.... Το καλό το παλικάρι ξέρει και άλλο μονοπάτι...Πάντως ο χειρότερος εχθρός για το αμάξι .... είναι να παρκάρετε πάνω σε πεζοδρόμιο.... γενικά το σασί έχει και αυτό τις αντοχές του.... όταν παρκάρεις συνέχεια με τις 2 ρόδες στο πεζοδρόμιο... το σασί σιγά σιγά θα στραβώσει...
Μένω σε περιοχή που λόγω των μέτρων της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο έχει αποκτήσει σοβαρά προβλήματα στάθμευσης.
Ανεβαίνουμε και κατεβαίνουμε πολύ αργά και πάντα με τον τροχό κάθετα όσο το δυνατόν στο πεζοδρόμιο. Αν η διαδικασία γίνει σωστά τότε δεν υπάρχει κανένας φόβος (το φορτίο είναι αντίστοιχο με το φορτίο της λακούβας). Τώρα αν πάμε σκοτωμένοι τότε ελοχεύει ο κίνδυνος να τραυματίσουμε το σασί με αποτέλεσμα τη διαρροή του υλικού και την πλαστικόποιηση του (κοινώς το στράβωμα) ή ακόμα χειρότερα αστοχία (να μας μείνει το γόνατο της ανάρτησης στο χέρι, αστοχία ζάντας και ελαστικού κ.λ.π.).
Εφόσον οι 2 από τους 4 τροχούς είναι στο πεζοδρόμιο τότε προβλήματα δεν υφίστανται. Τα σασί πια δεν στραβώνουν ούτε για πλάκα (σε ανοιχτό με το έναν τρόχο στον αέρα η πόρτα του συνοδηγού (που έπρεπε να μην μπορούσε να ανοίξει) άνοιγε και έκλεινε όπως όταν το αυτοκίνητο ήταν στα 4.
Κόπωση με το όχημα ακίνητο δεν υπάρχει! η κόπωση προέρχεται από ανακυκλιζόμενη φόρτιση. Η φόρτιση αυτή ανοίγει μικρορωγμές που υπάρχουν αναποφευκτά στο υλικό. Οι μικρορωγμές συνήθως ενώνονται σε μία μεγάλη ρωγμή η οποία και διαδίδεται μέχρι να φτάσει σε περιοχή τάσεων όπου θα πάψει η διάδοση της. Το πρόβλημα όμως έχει δημιουργηθεί καθώς το ρηγματωμένο σασί δεν έχει την ακαμψία του νέου. Όλα αυτά συμβαίνουν σε τάσεις μικρότερες της τάσης διαρροής του υλικού.
Προσοχή όμως στα ελαστικά που είναι ιδιαίτερα εύκαμπτα πρέπει το πέλμα τους να είναι κατά 100% στο πεζοδρόμιο διαφορετικά εκεί υπάρχει κίνδυνος για μόνιμες παραμορφώσεις.
-
Έχεις δίκιο ρε φίλε, αλλά όταν ζεις σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που το parking είναι πολυτέλεια, αναγκάζεσαι να το κάνεις κι αυτό. Δυστυχώς το tsi μου τις μισές νύχτες από τους 2 μήνες που το έχω τις περνάει παρκαρισμένο με τις δυο ρόδες σε πεζοδρόμιο
-
Paidia ayto pou sas kanei me to triksimo ston aeragwgo einai apo 2 vides pou kselaskaroun kapoioi isws na to akoute kai ston aeragogo tou synodhgou!!mporeite na pate se antiproswpeies sas na sas ftiaksoun.
-
Ο χρήστης Κόσμος έγραψε:
Έχεις δίκιο ρε φίλε, αλλά όταν ζεις σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που το parking είναι πολυτέλεια, αναγκάζεσαι να το κάνεις κι αυτό. Δυστυχώς το tsi μου τις μισές νύχτες από τους 2 μήνες που το έχω τις περνάει παρκαρισμένο με τις δυο ρόδες σε πεζοδρόμιομπροστινές?
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Έχεις δίκιο ρε φίλε, αλλά όταν ζεις σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που το parking είναι πολυτέλεια, αναγκάζεσαι να το κάνεις κι αυτό. Δυστυχώς το tsi μου τις μισές νύχτες από τους 2 μήνες που το έχω τις περνάει παρκαρισμένο με τις δυο ρόδες σε πεζοδρόμιο
μπροστινές?
Όχι .... την μπροστά δεξιά και την πίσω αριστερά
-
Μπααααά...
την πίσω δεξιά και την ...ρεζέρβα (εεεε???) -
Ο χρήστης Κόσμος έγραψε:
Έχεις δίκιο ρε φίλε, αλλά όταν ζεις σε μια πόλη όπως η Θεσσαλονίκη που το parking είναι πολυτέλεια, αναγκάζεσαι να το κάνεις κι αυτό. Δυστυχώς το tsi μου τις μισές νύχτες από τους 2 μήνες που το έχω τις περνάει παρκαρισμένο με τις δυο ρόδες σε πεζοδρόμιοΛυπήσου το αμαξάκι σου και μη το ξαναπαρκάρεις ποτέ έτσι!!!!
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Λυπήσου το αμαξάκι σου και μη το ξαναπαρκάρεις ποτέ έτσι!!!!
Πραγματικά είναι κρίμα...
Το δικό μου μια φορά το πάρκαρα έτσι (αναγκαστικά) αλλά δεν το ξανακάνω.
Βέβαια πάνω στην απελπισία να βρεις να παρκάρεις τι να κάνεις.... -
Έχει μάθει κανείς πόσα σκάσανε τον τελευταίο μήνα?
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Έχει μάθει κανείς πόσα σκάσανε τον τελευταίο μήνα?Βλ. πίνακα πωλήσεων tsi.....(οι δύο αριθμοί ισούνται)
-
Έχει μάθει κανείς πόσα σκάσανε τον τελευταίο μήνα?μετα το σταματημα της παραγωγης του GT (συμφωνα με την ενημερωση που εχουμε απο καποιους απο το φορουμ μας), εχουν μειωθει τα σκασιματα.
αυτο το μηνα εχουν σκασει μονο 43, αλλα οσο πλησιαζουν οι ζεστες τα κρουσματα θα πολλαπλασιαζονται. Η VW εχει προβλεψει περιπου 85 ανα μηνα για την Ελλαδα. Το καλο ειναι οτι το εργοστασιο παραγει συνεχως μοτερ tsi/140 οποτε τα κοροιδα που αγορασαν το αμαξι θα αποκατασταθουν συντομα.
Επισης υπαρχει σκεψη για την Ελλαδα να τοποθετηθει εξτρα ιντερκουλερ διαστασεων 70χ160cm μπροστα στη μασκα για να μειωθουν οι εκρηξεις. Αν καταφερουν να περασουν το τεστ προσκουσης σε πεζο (οχι Peugeot), τοτε θα μπει κανονικα στη παραγωγη.
τυχεροι δε οσοι τα αγοραζουν με την 4ετη εγγυηση, γιατι μετα απο 4 χρονια, και αφου περασει και το τελευταιο καλοκαιρι, θα μπορουν να πουλησουν τα αυτοκινητα τους με 2000χλμ στο κοντερ...
-
Κάτι τέτοιο έχω ακούσει και εγώ ...
ΟΚ δεν θα πάρω το GT που ήθελα, πάω να πάρω ένα Aruris
-
Κάτι τέτοιο έχω ακούσει και εγώ ...ΟΚ δεν θα πάρω το GT που ήθελα, πάω να πάρω ένα Aruris
Σωστή σκέψη
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μετα το σταματημα της παραγωγης του GT (συμφωνα με την ενημερωση που εχουμε απο καποιους απο το φορουμ μας), εχουν μειωθει τα σκασιματα.
Δεν σταμάτησαν τα GT, απλά άλλαξε το όνομα σε GT sport και εμπλουτίστηκε το επίπεδο εξοπλισμού. Αυτό μετά από εγκύκλιο της Πέμπτης που μας πέρασε και για την ώρα φαίνεται η τιμή να παραμένει σταθερή...Πράμα τουλάχιστον παράξενο μιας και στην Γερμανία η αντίστοιχη κίνηση έγινε με ανάλογη αύξηση της τελικής τιμής...
-
Ο χρήστης RTouris έγραψε:
μετα το σταματημα της παραγωγης του GT (συμφωνα με την ενημερωση που εχουμε απο καποιους απο το φορουμ μας), εχουν μειωθει τα σκασιματα.
Δεν σταμάτησαν τα GT, απλά άλλαξε το όνομα σε GT sport και εμπλουτίστηκε το επίπεδο εξοπλισμού. Αυτό μετά από εγκύκλιο της Πέμπτης που μας πέρασε και για την ώρα φαίνεται η τιμή να παραμένει σταθερή...Πράμα τουλάχιστον παράξενο μιας και στην Γερμανία η αντίστοιχη κίνηση έγινε με ανάλογη αύξηση της τελικής τιμής...
εισαι καινουργιος και δε με/μας εχεις παρακολουθησει....
θα δεις και αλλα τετοια...
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Κάτι τέτοιο έχω ακούσει και εγώ ...
ΟΚ δεν θα πάρω το GT που ήθελα, πάω να πάρω ένα Aruris
Σωστή σκέψη
Μπαααα ... απλά έκλαμψη ηλιθιότητας ....
-
http://carscoop.blogspot.com/2007/04/vw ... d-for.html
δεν σημαίνει ότι γράφει αλήθεια...για μένα δεν είναι είδηση το...
'since from what we’ve heard...'
όμως πρώτα η δημιουργία των μοτέρ tfsi με 160 άλογα, έπειτα ο 1,4 turbo με τα 122 άλογα...σε βάζουν σε πονηρές σκέψεις.
Άρα ή εκεί στην vw κοροϊδεύουν τον ανταγωνισμό και κάνουν πλάκα μαζί του ή κοροϊδεύουν τους πελάτες τους.
Οι γνωρίζοντες εκ των έσω τα της VW ας γράψουν την αλήθεια.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)