-
Για τους ανέμους έχει να κάνει η πλευρική επιφάνεια, το C2 ας πούμε είναι σαν περίπτερο το σάξο όχι η διαφορά τους είναι 100 κιλά περίπου...πιο νομίζεις είναι σε καλύτερη θέση? Σε στροφή η αναπήδηση -υποθέτω ότι ήταν σε στροφή- δεν έχει να κάνει τόσο με το βάρος αλλά με τη διάταξη της ανάρτησης και το μετατρόχιο του σάξο.
Σίγουρα γία να ειναι πιο ασφαλή, όχι όμως λόγω βάρους αλλά βάση του τι κερδίσανε απο αυτό το βάρος, τα αμάξια στρίβουν και φρενάρουν λόγο πολύ καλύτερων συστημάτων ανάρτησης, μεγαλύτερων μετατροχίων μεταξονίων αλλά και φρένων, αν πάρεις ένα Γκολφ πρώτης γενιάς και του βάλεις όλο τον εξοπλισμό απο το τελευταίο γκολφ αερόσακους αιρκοντίσιον κλπ κλπ πιστεύεις θα στρίβει το ίδιο εύκολα?ή θα φρενάρει το ίδιο εύκολα? ΟΧΙ, και αυτό είναι λογικό.
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
- Είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ ένα καινούριο αυτοκίνητο (πχ C2 VTS) να είναι πιο αργό ή με χειρότερη οδική συμπεριφορά από τον πρόγονό του (Saxo VTS) επειδή έχει πιο πολλά άλογα, καλύτερη παθητική ασφάλεια και... εεε, είναι πιο καινούριο!
Όχι απλώς είναι αδύνατον το C2 VTS να είναι χειρότερο σαν αμάξι από το Saxo VTS. Άσε που ο μόνος λόγος που το Saxo είναι πιό γρήγορο είναι διότι είναι πιό ανασφαλές σαν αμάξι δηλαδή είναι πολύ ελαφρύ. Τώρα ξέρω πως θα σηκώσω θύελα από τους Saxakides.
Τι σχέση έχει το βάρος με την ασφάλεια?
-
Είθισται οι κατασκευαστές να μην βάζουν έρμα στα αυτοκίνητα, ούτε να τα φορτώνουν χωρίς λόγο με πολύτιμο μέταλο.
Εκτός αυτού, σε περίπτωση σύγκρουσης 2 κινούμενων αντικειμένων, το βαρύτερο έχει το πλεονέκτημα (σε αυτήν την περίπτωση το βάρος σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με την ασφάλεια). Άδικο αυτό, αλλά γεγονός.
Το δεύτερο σκέλος είναι ο λόγος (μαζί με την 'ορατότητα') που πολλοί αγοράζουν, δυστυχώς, SUV.
-
εγω παντως ειδα γκολφ gt εξω απο ρορρη με πισω δεξια ροδα γυρισμενη μεσα και τη μουρη πιτα.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ??????? ΤΟ ESP TOY GOLF ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ...
επισης μακαρι to c2 να ηταν μονο 100κιλα πανω απο το σαξο
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εγω παντως ειδα γκολφ gt εξω απο ρορρη με πισω δεξια ροδα γυρισμενη μεσα και τη μουρη πιτα.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ??????? ΤΟ ESP TOY GOLF ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ...
επισης μακαρι to c2 να ηταν μονο 100κιλα πανω απο το σαξο
Eλπιζω να αστειευεσαι ..... ...... αν εβγαλες συμπερασματα για το ESP του golf απο το αυτοκινητο που απλα ειδες μετα απο συγκρουση!
-
Ο χρήστης powergs έγραψε:
Αυτό με τα φθηνά εργατικά καταντά αηδία πλέον. Πόσο στοιχίζει δηλαδή το VW και όποιο άλλο που το φτιάχνουν στη Βραζιλία ή στην Κίνα; Κοστίζει πιο φθηνά; Ο Κινέζος πληρώνεται περίπου 1μιση ευρώ την ημέρα. Ο Γερμανός μπορεί και 40ευρώ τη μέρα. Είδε κανείς να λένε το 'Κινέζικο' Golf κάνει 7.000ευρώ και το Γερμανικό 12.000ευρώ. Είδε κανείς σας το 'Τούρκικο' Yaris να το πουλάνε πιο φθηνά από το 'Γαλλικό' ή κάποια άλλης χώρας παραγωγής. Εδώ αν γίνεται στην Κίνα το εργατικό κόστος πέφτει από τα 30 ευρώ στο 1μησι και η τιμή μένει ίδια!!! Ας αφήσουν λοιπόν τα τερτίπια τους για να είναι χαμηλές οι τιμές στα αυτοκίνητα.Φτιάχνουν αυτοκίνητα σε πολλά μέρη. Έτσι πχ για 1000 αυτοκίνητα από διάφορα μέρη τους κοστίζει 1.000.000 λεφτά άρα 1000 ανά αυτοκίνητο που πρέπει να είναι η ελάχιστη τιμή πώλησης. Δεν σημαίνει ότι το ίδιο προϊόν θα πουλιέται σε άλλη τιμή αλλά ότι βοηθάει στο να πέσει η μέση τιμή του μοντέλου. Μετά αποφασίζει ο κατασκευαστής πόσο παραπάνω θα το κοστολογήσει για να βγάλει κέρδος και να κάνει την πολιτική του. Έτσι πχ μπορεί το ίδιο μοντέλο σε ακριβή κατασκευαστικά χώρα να είναι φτηνό λόγω πχ ανταγωνισμού ενώ σε φτηνή χώρα να είναι πιο ακριβό γιατί απευθύνεται σε λίγους και ο ανταγωνισμός είναι ανύπαρκτος.... κλπ. Το ότι τα αυτοκίνητα όλο και αποκτάνε περισσότερες ευκολίες, μεγαλύτερη ασφάλεια, καλύτερη οδική συμπεριφορά κλπ κλπ και παρόλα αυτά είναι σχετικά φτηνότερα από τα παλαιότερα οφείλεται ακριβώς στο ότι σε διάφορα στάδια συμμετέχουν και φτηνά εργατικά δυναμικά αλλιώς ούτε Ατος δεν θα μπορούσε να πάρει ο μέσος ευρωπαίος....
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
εγω παντως ειδα γκολφ gt εξω απο ρορρη με πισω δεξια ροδα γυρισμενη μεσα και τη μουρη πιτα.ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ??????? ΤΟ ESP TOY GOLF ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΑΖΑ...
Μήπως επειδή απενεργοποιείται???
-
nickolas αυτό είπα και εγώ φίλε ότι δεν γίνονται καλύτερα λόγο βάρους, αλλά απο το λόγο που αποκτούν το βάρος.
Αν τρακάρει ένα fiat 124 δεν ξέρω πόσα κιλά είναι.....είναι πολλά όμως με ένα fiat punto πιστεύεις ότι θα πάθουν μικρότερη ζημιά στο 124? Σε λαμαρινοδουλιά ναι, οι επιβάτες με τπτ. Και πάλι δεν έχει να κάνει το βάρος αυτό καθε αυτό αλλά ο εξοπλισμός και οι τεχνολογίες που εξοπλίζεται το αμάξι, και οι οποίες ζυγίζουν!
-
apo οσα ξερω δεν απενετγοποιεται....το esp.
ξαναμπαινει μετα καποια χλμ. ας με διορθωσει καποιος.επισης εχουν και μαπα ζαντες ....στραβωνουν ευκολα πανω στα πεζοδρομια
υ.γ. οσοι επιασαν τη πλακα μου γελανε. οι αλλοι ακομα ψαχνεστε? οποιος εχει τη μυγα............
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
ξαναμπαινει μετα καποια χλμ. ας με διορθωσει καποιος.επισης εχουν και μαπα ζαντες ....στραβωνουν ευκολα πανω στα πεζοδρομια
υ.γ. οσοι επιασαν τη πλακα μου γελανε. οι αλλοι ακομα ψαχνεστε? οποιος εχει τη μυγα............
Ούτε εγώ το κατάλαβα με την πρώτη...
-
Ο χρήστης zoranb έγραψε:
Τώρα για το ελαφρύ και εάν είναι ανασφαλές να ένα παράδειγμα, είναι το ίδιο να χτυπούν πλευρικοί ανέμοι ένα αμάξι 800kgr και ένα άλλο 1200kgr?Ρε τι άλλο θα διαβάσουν τα ματάκια μας ....
-
Σήμερα κατα τις 14:00, βούτηξα our GT και είπα να το πάω μια βόλτα...
Η διαδρομή ήταν:
Κόρινθος - Εξαμίλια - Ξυλοκέριζα - Λουτρά Ωραίας Ελένης - Αλμυρή - Κόρφος και πίσω (δηλαδή Κόρφος - Αλμυρή - Λουτρά Ωραίας Ελένης - Κεχριές - Ισθμός - Κόρινθος).
Δεν θα πω τίποτε για την οδηγική απόλαυση για έναν πολύ απλό λόγο:
όσο και πλαόυσια αν είναι η ελληνική γλώσσα, δεν μπορεί να μεταφράσει σε λόγο τα συναισθήματα. μόνο το πρόσωπο και τα μάτια μπορούν να δώσουν ένα δείγμα τρου τι μπορεί να νιώσει μια ψυχή.
Το χαμόγελο πάντως έφτανε μέχρι τα αυτιά.
(Για όσους γνωρίζουν τη διθαδρομή, καταλαβαίνουν).
Κάτι δυάδες - τριάδες πίσω από φορτηγά ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς εύκολη λεία ακόμα και για τις χαμηλές στροφές που πηγαίνει το αυτοκίνητο δεδομένου ότι έχει κάνει μόνο 1150 km.Σε άλλο πράγμα θέλω να σταθώ πολύ.
Τεράστια εντύπωση μου προκάλεσαν 'οι συναντήσεις'.
Παρασκευή μεσημεράκι και σε αυτό το κομμάτι της Π.Ε.Ο. συνάντησα 2 (+ 1 εγώ) = 3 GT.
Αυτά...
(Η κατανάλωση στα 8,1 l/100km)
-
PANO SE ELPA?????????????
-
pskarm =
-
'Ούτε πολύ χαμηλές ούτε πολύ υψηλές στροφές, μην πατάς πάνω από τα 2/3 το γκάζι και μην πηγαίνεις με πάνω από τα 2/3 της τελικής. Συχνές αλλαγές ταχύτητας (όχι 200χλμ. ταξίδι με 5η) και όταν φρενάρεις να κατεβάζεις σχέσεις αφήνοντας το γκάζι, αξιοποιώντας το φρένο από τον κινητήρα.'
Tι γνώμη έχετε για το παραπάνω για νέο Gt?
-
Ο χρήστης pskarm έγραψε:
Απενεργοποιείται κανονικότατα.
Ξαναμπαίνει μόνο με βίαιο φρενάρισμα πάνω στη στροφή...
Eγώ όντως δεν έπιασα την πλάκα σου.
Όμως δεν έχω μύγα... Εεεε συγγνώμη GT... -
Απενεργοποιείται κανονικότατα.
Ξαναμπαίνει μόνο με βίαιο φρενάρισμα πάνω στη στροφή...ακριβως!
-
άντε πάλι με το ESP
-
αδιορθωτοι...
-
τσάμπα 200αρισε
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)