-
Ξερει κανεις τι κλιμακωση εχει το κιβωτιο του TSi?
Ειναι ιδια με του GT ή του απλου 1.6 FSi?
Ψαχνω στο internet και δεν βρισκω τιποτα ρε γμτ
Ευχαριστω.
-
-
Ο χρήστης nickval έγραψε:
Γράφτηκε πως το Evo δυναμομέτρησε το GT στα 193 άλογα άν δε κάνω λάθος. Άν κάποιος βελτιωτικός οίκος έπαιρνε το Golf 1.4 FSi και του έβαζε +100 περίπου ίππους με κομπρεσσορες,τουρμπίνες κτλ, θα τρέχατε όλοι να το αναβαθμίσετε; Δε λέω, είναι διαφορετικά το μαμίσιο από το aftermarket βελτίωμα, αλλά η βάση είναι ένα 1400άρι. Πιεσμένο αρκετά. Βελτιωμένο όχι στην ουσία του, αλλά με περιφερειακά 'γκάτζετ'. Με ροπές, με επιταχύνσεις, με πλαίσιο, με κρατήματα κτλ. Δεκτόν. Επιπλέον είπα πως ο αγοραστής πρέπει να είναι συνειδητοποιημένος, να ξέρει τί παίρνει και όχι απλά να δει τη διαφήμιση με το βατραχάκι και να χαρεί που θα έχει 1400άρι με 170 ή 140 άλογα χωρίς να γνωρίζει πώς συμβαίνει αυτό και με ποιό τροπο πρέπει να μεταχειρίζεται ένα τέτοιο αυτοκίνητο.E καλά τώρα μην κάνουμε το άσπρο ...μαύρο. Ο κινητήρας είναι εργοστασιακός και είναι πολύ καλός. Αυτό δεν αμφισβητείται.-
-
Όταν μιλάω για 'γκάτζετ', μιλάω για τούρμπο και κομπρέσσορες. Ουσιαστική αλλαγή θα ήταν οποιαδήποτε θα έδινε περισσότερα άλογα χωρίς χρήση αυτών των 'γκάτζετ'. Πχ V-Tec (δεν είμαι κολλημένος με τη Honda, απλά είναι εύκολο παράδειγμα ) Η αλλαγή του μπλόκ είναι επικουρική αλλαγή, όχι ουσίας. Αυτό έλλειπε, να μην ενισχύσουν τον κινητήρα με 2.5 bar πίεση. Koralli συμφωνώ με αυτά που λές. Επαναλαμβάνω, εάν είχα ένα Fsi των 90 ίππων και το έκανα 190, δε θα με σχολιάζατε αρνητικά; Επαναλαμβάνω πότε αναγνωρίστηκε ο 1.8Τ απο (σχεδόν) όλους; Το πλαίσιο και τα κρατήματα δεν είναι κάποια βελτίωση, προυπήρχαν και αναγνώρισα πως είναι καλα.
-
Μόνο που ο 90άρης είναι από αλουμίνιο κι αν τον έκανες 190 δεν θα μένε και πολύ μέταλλο σε λίγο καιρό
-
Δηλαδή βάζεις στο ίδιο καζάνι εσένα και τον Μπαρμπαμήτσο που θα σου βάλει την τουρμπίνα με τους μηχανικούς της VW?
Τελικά τα σπασμένα GT βρέθηκαν?
-
Όταν μιλάω για 'γκάτζετ', μιλάω για τούρμπο και κομπρέσσορες. Ουσιαστική αλλαγή θα ήταν οποιαδήποτε θα έδινε περισσότερα άλογα χωρίς χρήση αυτών των 'γκάτζετ'. Πχ V-Tec (δεν είμαι κολλημένος με τη Honda, απλά είναι εύκολο παράδειγμα ) Η αλλαγή του μπλόκ είναι επικουρική αλλαγή, όχι ουσίας. Αυτό έλλειπε, να μην ενισχύσουν τον κινητήρα με 2.5 bar πίεση. Koralli συμφωνώ με αυτά που λές. Επαναλαμβάνω, εάν είχα ένα Fsi των 90 ίππων και το έκανα 190, δε θα με σχολιάζατε αρνητικά; Επαναλαμβάνω πότε αναγνωρίστηκε ο 1.8Τ απο (σχεδόν) όλους; Το πλαίσιο και τα κρατήματα δεν είναι κάποια βελτίωση, προυπήρχαν και αναγνώρισα πως είναι καλα.γκάτζετ είναι το Ν70 μου, όχι το τούρμπο και ο κομπρέσσορας
-
Όταν μιλάω για 'γκάτζετ', μιλάω για τούρμπο και κομπρέσσορες. Ουσιαστική αλλαγή θα ήταν οποιαδήποτε θα έδινε περισσότερα άλογα χωρίς χρήση αυτών των 'γκάτζετ'. Πχ V-Tec (δεν είμαι κολλημένος με τη Honda, απλά είναι εύκολο παράδειγμα ) Η αλλαγή του μπλόκ είναι επικουρική αλλαγή, όχι ουσίας. Αυτό έλλειπε, να μην ενισχύσουν τον κινητήρα με 2.5 bar πίεση. Koralli συμφωνώ με αυτά που λές. Επαναλαμβάνω, εάν είχα ένα Fsi των 90 ίππων και το έκανα 190, δε θα με σχολιάζατε αρνητικά; Επαναλαμβάνω πότε αναγνωρίστηκε ο 1.8Τ απο (σχεδόν) όλους; Το πλαίσιο και τα κρατήματα δεν είναι κάποια βελτίωση, προυπήρχαν και αναγνώρισα πως είναι καλα.Ενα λεπτο τωρα ρε Nick. Θεωρεις το τουρμπο και τον κομπρεσσορα γκατζετ? Δηλαδη τοσες εταιρειες που τα χρησιμοποιουν κατα κορον -απο αγωνες μεχρι σε φορτηγα και κινητηρες diesel-το κανουν μονο για εφε λες?
Ισα ισα που προκειται για μια ΠΟΛΥ σοβαρη μηχανολογικη λυση οταν θελεις να υλοποιησεις μια ιδεα οπως αυτη των GT/TSi!Και για να σου αντιστρεψω την ερωτηση περι ουσιας : Το space ντιζαιν του Civic ειναι ουσια ή εφε? Ο ημιακαμπτος αξονας που κρυβεται κατω απο αυτο το ομολογουμενως εντυπωσιακο αμαξωμα δειχνει ουσια?
Ολα αυτα δε στα λεω επι προσωπικου επειδη εχεις Civic, απλα θελω να σου δειξω πως πολυ ευκολα μπορεις να 'βαφτισεις' κατι γκατζετ χωρις πραγματικα να ειναι ετσι. Καθε επιλογη στα μηχανικα εχει τα + και - της. Το θεμα ειναι ποσο σοβαρα και επιτυχημενα την υλοποιει η καθε εταιρεια. -
Δε διαβάζετε προσεκτικά τα posts μου και δεν σχολιάζετε την ουσία τους. Ούτε για μαστρο-μήτσους μίλησα ούτε για N70.
Υπόθεση: είστε 20 χρόνια πίσω. Είστε άνθρωπος των δυνατών συγκινήσεων και ακούσατε πως μόλις ανακαλύφθηκε ένα νέο extreme σπορ που προσφέρει τόννους αδρεναλίνης: το μπάντζι τζάμπινγκ! Ψάχνετε να μάθετε πληροφορίες. Σας λένε πως το ειδικό σχοινί είναι ένας νέος συνδιασμός υλικών που προσφέρει απόλυτη ασφάλεια. Ο χάλυβας είναι πολύ καλής ποιότητας, μάρκας VW ( ). Οι κρίκοι εγκεκριμένοι και δοκιμασμένοι πολλάκις (όπως είπε η Vw για το Gt για 400000χλμ ακόμα και στην έρημο). Τα εξαρτήματα συνολικά είναι γνωστά, ο συνδιασμός τους όμως πρωτάκουστος και το σπόρ ολοκαίνουργιο. Εσείς μπορείτε να το εμπιστευθείτε με το που ξεκινήσει να κυκλοφορεί και πραγματικά να νιώσετε πρωτόγνωρες συγκινήσεις χωρίς να πάθετε γρατζουνιά. Μπορείτε να κατηγορήσετε εμένα που θα φοβηθώ και θα πώ: Ας περάσει λίγος καιρός και εάν δεν υπάρξουν σημαντικά ατυχήματα θα δοκιμάσω και εγώ.
-
Τι ακριβώς είναι καινούργιο? Το turbo ή ο compressor? Μην ξεχνάς ότι για πολύ λίγο δουλεύουνε παράλληλα.
-
Δε διαβάζετε προσεκτικά τα posts μου και δεν σχολιάζετε την ουσία τους. Ούτε για μαστρο-μήτσους μίλησα ούτε για N70.Υπόθεση: είστε 20 χρόνια πίσω. Είστε άνθρωπος των δυνατών συγκινήσεων και ακούσατε πως μόλις ανακαλύφθηκε ένα νέο extreme σπορ που προσφέρει τόννους αδρεναλίνης: το μπάντζι τζάμπινγκ! Ψάχνετε να μάθετε πληροφορίες. Σας λένε πως το ειδικό σχοινί είναι ένας νέος συνδιασμός υλικών που προσφέρει απόλυτη ασφάλεια. Ο χάλυβας είναι πολύ καλής ποιότητας, μάρκας VW ( ). Οι κρίκοι εγκεκριμένοι και δοκιμασμένοι πολλάκις (όπως είπε η Vw για το Gt για 400000χλμ ακόμα και στην έρημο). Τα εξαρτήματα συνολικά είναι γνωστά, ο συνδιασμός τους όμως πρωτάκουστος και το σπόρ ολοκαίνουργιο. Εσείς μπορείτε να το εμπιστευθείτε με το που ξεκινήσει να κυκλοφορεί και πραγματικά να νιώσετε πρωτόγνωρες συγκινήσεις χωρίς να πάθετε γρατζουνιά. Μπορείτε να κατηγορήσετε εμένα που θα φοβηθώ και θα πώ: Ας περάσει λίγος καιρός και εάν δεν υπάρξουν σημαντικά ατυχήματα θα δοκιμάσω και εγώ.
με το TSI κινδυνεύει η ζωή μου, μόνο στην περίπτωση που το Golf αποδειχθεί πώς δεν είναι πράγματι αυτοκίνητο,
αλλά ο απόγονος του μυθικού τέρατος στον άρχοντα των δαχτυλιδιών Ι. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Ξερει κανεις τι κλιμακωση εχει το κιβωτιο του TSi?Ειναι ιδια με του GT ή του απλου 1.6 FSi?
Ψαχνω στο internet και δεν βρισκω τιποτα ρε γμτ
Ευχαριστω.
GT
1η 3,78
2η 2,27
3η 1,65
4η 1,27
5η 1,03
6η 0,87
Όπισθεν 3,6
Τελική σχέση 3,65TSi
1η 3,78
2η 2,27
3η 1,52
4η 1,19
5η 0,97
6η 0,81
Όπισθεν 3,6
Τελική σχέση 3,651.6 FSi
1η 3,46
2η 1,96
3η 1,28
4η 0,98
5η 0,81
6η 0,71
Όπισθεν 3,18
Τελική σχέση 4,53Το 1.6 παίζει μόνο του, άλλο διαφορικό εντελώς. Τα TSi140 και GT170, έχουν ίδια τελική σχέση και ίδιες πρώτη, δευτέρα, όπισθεν, ενώ 3η, 4η, 5η, 6η το GT170 τις έχει πιο μακριές.
-
Σπυρο σε ευχαριστω πολυ!
Μια χαρα μου φαινεται η κλιμακωση, 3η, 4η ,5η, 6η κοντες στο TSi για να αντισταθμιζεται η μικροτερη ροπη και ισχυς του TSi στις ρεπριζ.
Σε καταναλωση βεβαια δεν ξερω ποσο κοστιζει αυτο.Το εχεις οδηγησει μηπως?
Αν ναι σε σχεση με το GT πως σου φαινεται? -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Το εχεις οδηγησει μηπως?Όχι, δυστυχώς.
-
1ο Αφήστε στην ησυχία του το Civic μου και τον ημιάκαμπτό του. Αυτόν το κράζει αποκλειστικά ο Omikrone3
2o Δεν είμαι κατά του GT και TSi. Όταν ψαχνόμουν για αυτοκίνητο, παρακολούθούσα από κοντά την ιδέα GT, μου άρεσε, αλλά για λόγους οικονομικούς και δισταγμού (αυτό τον δισταγμό προσπαθώ να θέσω και εσείς νομίζετε οτι θάβω το Golf), δε προχώρησα στην αγορά του.
3ο Μίλησα για γκάτζετ με εισαγωγικά, για να δώσω έμφαση. Μιλάμε για περιφερειακή βελτίωση του κινητήρα.
4ο Ο υπέυθυνος εξέλιξης βενζικοκινητήρων της VW είπε πως δούλευαν το κινητήρα γαι 3 χρόνια και το δύσκολο ήταν ο έλεγχος της πίεσης υπερπλήρωσης. Μιλάμε για ένα περιπλοκο σύστημα με 4 αισθητήρες. Το οτι το βγάζει η VW δεν είναι σώνει και καλά θεϊκό. Μή ξεχνάμε τα G60. H ταυτόχρονη λειτουργία των 2 συστημάτων είναι από τις 2400 εώς τις 3500στρ, άν θυμάμαι καλά. Κρίσιμο σημείο. Και με 2,5 bar πίεση. Τα απλά τούρμπο πόσο έχουν;
5ο Εάν είχε απλά ένα τούρμπο, κανένα πρόβλημα. Ή απλά κομπρέσσορα. Αλλά πόσα αμάξια παραγωγής έχουν βγεί με αυτήν την διπλή υλοποίηση. ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, αφήστε την Lancia! Επειδή δεν έχει βγεί κανένα γι'αυτό είμαι διστακτικός. Δεν το απορρίπτω, είμαι διστακτικός. Όλοι γουστάρουμε που διαβάζουμε για ροπές 'τραπέζι' και άλλα όμορφα. Πολύ ωραία ιδέα των μηχανικών. Συμφωνώ. Μπορείτε να μου βγάλετε το δισταγμό; -
Ο χρήστης ANTREAS25 έγραψε:
Έχω αντίγραφο της σελίδας με το κόστος-εξοπλισμό των εκδόσεων του επίμαχου golf αλλά δεν ξέρω αν επιτρέπεται να το σκανάρω και να τον δημοσιεύσω...?! Το αυτοκίνητο πάντως είναι πολύ καλά εξοπλισμένο στην έκδοση sportline. Ο επιπλέον εξοπλισμός είναι ατελείωτος όμως..
σκαναρε, σβησε το ονομα της αντιπ/πιας και ανεβασε τα, δεν υπαρχει προβλημα.
-
nickval, με 1,5 μπαρ υπερπίεση δουλεύει, όχι 2,5 μπαρ. το 2,5 είναι η απόλυτη πίεση.
-
[quote='nickval']
Δε κατάλαβα, απαγορεύεται να σπάσει VW;;; Αυτό είναι 'χούντα'... Εξάλλου είπα πως και να έσπασαν 1-2 δε σημαίνει οπωσδήποτε ότι είναι για πέταμα! Αυτές οι αντιδράσεις προέρχονται από 'κολλημένους' με εταιρείες ανθρώπους που δε θέλουν να ακούσουν κάτι άσχημο, μπας και πέσει το πρεστίζ της εταιρίας. Όσο για τα σπασίματα που ανέφερα μπορώ να πώ μόνο για ένα σταματημένο αριστερά στην βουλιαγμένης στο ύψος του αεροδρομίου. Για το test drive που ανέφερα δεν έχω ακόμα λεπτομέρειες. Όσο για τη δύναμη του τύπου έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου. Μπορεί το διαμάντι να παρουσιαστεί σαν πλέξιγκλάς, αλλά μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Και για τα VW (χωρίς να τα υποτιμώ, τα θεωρώ καλά στο σύνολό τους) υπάρχει σημαντική μερίδα του τύπου που 'τρέχει να τα αποθεώσει'!
Το GT και το Tsi είναι πείραμα! (για τα πρώτα χρόνια) Όποιος θέλει να δώσει 20-2500 -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
nickval, με 1,5 μπαρ υπερπίεση δουλεύει, όχι 2,5 μπαρ. το 2,5 είναι η απόλυτη πίεση.Yeap, 1,5 είναι τα συνολικά bar από τα δύο τούρμπο κάπου μεταξύ 2.500-3.500σαλ, εκεί που δουλεύουν και τα δύο μαζί με μεταβαλλόμενες πιέσεις, αλλά το άθροισμά τους δεν ξεπερνά τα 1,5
Ενδεικτικά, το ligtht turbo του GTI είναι 0,7
-
Έχω διαβάσει πως η μέγιστη πίση υπερπλήρωσης είναι 2,5 bar. Αν κάποιος έχει κάποιες μηχανολογικές γνώσεις ας δώσει τα φώτα του. Θα σταματήσω εδώ τα post μου διότι δυστυχώς είτε δε μπορώ να σας δώσω να καταλάβετε τί λέω είτε δεν θέλετε να καταλάβετε.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)