-
Mα πουσαρίστηκε τόσο πολύ (και αναγκάστηκαν να αναπτύξουν το σύνθετο σύστημα υπερπλήρωσης ώστε να έχει αποδεκτά χαρακτηριστικά λειτουργίας) ακριβώς για την χαμηλή κατανάλωση.
Πόσες φορές θα το πούμε?Αν δεν έχει αισθητά μικρότερη κατανάλωση (από αντίστοιχης ιπποδύναμης κινητήρες σε συνθήκες μικρού φορτίου), για τη VW θα είναι αποτυχία...στην Ελλάδα βέβαια θα πουλήσει ούτως ή άλλως.
-
Ένα μικρομεσαίο 1.600άρι 115-120 ίππων πόση μέση κατανάλωση έχει σε δοκιμή περιοδικού;
-
Καταρχην, ειναι η πρωτη φορα που γραφω και καλως σας βρηκα
Διαβασα ολες τις σελιδες που αφορουν το GT γιατι τις τελευταιες εβδομαδες με εχει κανει να το σκεφτομαι συνεχεια...
αφορμη σταθηκε η πρωτη επαφη που ειχα χαρη σε ενα φιλο που μου εμπιστευτηκε ενα απο τα πρωτα GT που ηρθαν (μια βδομαδα πριν το event στα Μεγαρα). Μαλιστα καποιος ανεφερε οτι ειχε δει ενα στην Ηλιουπολη, αν ηταν 3θυρο,United Grey το χρωμα και πινακιδες ΙΕΡ... μιλαμε για το ιδιο.
Το τραβηγμα του αυτοκινητου ειναι απιστευτο χωρις lag και κομπιασματα.
Η δυναμη ειναι απιστευτα γραμμικη και γεματη απο τις 1000 ως και τις 7500 (πως βλεπουν κοφτη στις 7000 δεν ξερω, το δικο μας εμπαινε συνεχεια και με ολες τις ταχυτητες στα κοκκινα και συνεχως 7500).
Εκεινο το βραδυ ειχε βρεξει και το αυτοκινητο εγραφε και με τριτη (esp εκτος).
Στις ευθειες μαζευει χιλιομετρα πολυ γρηγορα και αθορυβα. Δεν καταλαβαινεις με ποσα πας ή ποσο γρηγορα επιταχυνεις (εκτος και αν βλεπεις τους αλλους διπλα σου...). Το αμαξι περναει απο ανωμαλιες σαν ενα κομματι και ειναι παντα σταθερο και με πολυ καλη κατευθυντικοτητα και τιμονι και δεν σε τρομαζει σε αποτομες αλλαγες λωριδας. παντα ενα κομματι (ουτε βυθισματα ουτε μπαλαντζες).
Τα φρενα μου φανηκαν πολυ δυνατα και ακουραστα και ABS δεν καταλαβα παρα το βρεγμενο δρομο.
Και παμε στα ωραια...τις στροφες!
Εκει ηταν η ευχαριστη εκπληξη αφου το φανταζομουνα απροσωπο και αποτελεσματικο (με εχει καλομαθει το saxακι) αλλα δεν ηταν (απροσωπο ε...) Ειναι εξαιρετικα δυσκολο να σε πουλησει αν πας με γραμμες. οπου σημαδεψεις πας και η γραμμικοτητα και χωρις ξεσπασματα συμπεριφορα του μοτερ σε κανουν να παιζεις με το γκαζι χωρις παρατραγουδα.
GTI δεν εχω οδηγησει και δεν ξερω τι παιζει αλλα για τα γουστα μου παιρνει οση ακριβως κλιση θα ηθελα και παντα ξερεις που θα παει.
Ποτε δεν ενεργοποιησαμε το ESP και ποτε δεν μπηκε απο μονο του ακομα και οταν καναμε χοντραδες επιτηδες για να δουμε τι κανει στο οριο.
Ακομα και αν το παρακανεις και η μουρη ανοιξει την τροχια της η τεραστια ροπη σε φερνει παλι μεσα.
Το GT πεταει και κ@λους (παρα τα οσα γραφονται...),οχι βεβαια σαν γαλλικο αλλα αν το θες διωχνει. Δεν θα κανεις ποτε full lock απλα θα γυρισει τοσο ωστε η μουρη σου να ξαναδει ευθεια και αυτο μου αρεσε.
εξαλλου το βαρος του και τα multi link δεν προδιαθτουν για παιχνιδια αφου και μεγαλη αδρανεια εχει και υπαρχει το ενδεχομενο να γατζωσει αποτομα.Σε καθε περιπτωση παντως εχεις τοσο γκαζι με οποια σχεση και εισαι που απλα σανιδωνεις και φευγεις.
Η κατναλωση οσο πηγαιναμε αερα ηταν κοντα στα 16,3 λ/100 και οταν γυρνουσαμε χαλαρα στα 8,2 λ/100.Τιμες που με ικανοποιουν προσωπικα και εμφανιζουν ενα διττο χαρακτηρα καθολα αποδεκτο.
Μου αρεσε παρα πολυ το αυτοκινητο αφου το θεωρω ενα ολοκληρωμενο απο καθε αποψη αυτοκινητο χωρις να χανει πουθενα και σε αυτο το πλαισιο η τιμη του ειναι λογικοτατη (ασχετα που δεν τα χω)
Παντως, πολλα απο τα αυτοκινητα που ανφερθηκαν σαν ανταγωνιστες του ας κραταν μικρο καλαθι γιατι το 0-100 δεν ειναι η πραγματικη αξια του αυτοκιντου αλλα οι ρεπριζ του και εκει θα κλαινε πολλοι...
χαρακτηριστικα εκεινο το βραδυ η πιο ενδιαφερουσα 'διαμαχη' ηταν με ενα S2000 που ακολουθουσαμε σε αποσταση αναπνοης μεχρι και τεταρτες (απο δευτερες). Το παιδι με το S2000 που εκτος απο πολυ φιλικο ηταν και διαβσμενο το αναγνωρισε κατευθειαν και δεν ειχε τιποτα αυτοκολλητα πανω) επαθε πλακα με το πως ανοιγει αφου οτι διαφορα εκανε το s2000 την εκανε μετα το vtec point και μετα απο καθε αλλαγη και πριν φτασει εκει κλειναμε διαφορα. Βεβαια το S2000 ειναι δυστροπο ιδιως σε βρεγμενο αλλα ειναι ειναι μια ενδειξη του ποσο δυνατο και ευστροφο ειναι το GT.
Το μονο μειονεκτημα για μενα ειναι ο υπερβολικα πολιτισμενος χαρακτηρας του που ισως και να μου λειπει ωρες ωρες απο το δικο μου (ελευθερες εξατμισεις, σκουπες και ανυπαρκτη ηχομονωση γαρ).
Οταν θα αρχισουν να κυκλοφορουν τα πρωτα και στρωθουν καλα τα νουμερα και η καταναλωση θα πεσει και αλλο και τοτε... -
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Ακομα και αν το παρακανεις και η μουρη ανοιξει την τροχια της η τεραστια ροπη σε φερνει παλι μεσα.Καλώς ήλθες φίλε screwdriver.
Τι σημαίνει αυτό που έγραψες ? Διότι μοιάζει αντιφατικό (μια και η ροπή είναι αυτή που σου ανοίγει την τροχιά).
-
Λοιπον, ναι αν μπεις με πολυ περισσοτερα θα μουριασει. Αν μουριασει τι κανεις? Εχεις δυο λυσεις αναλογως τα χιλιομετρα....ή τραβας λιγο χειροφρενο (με σχετικα λιγα χιλιομετρα βεβαια) και μετα τερμα γκαζι ή λεπτες ηρεμες κινησεις με το τιμονι και παλι γκαζι. (δεν μπορω να το εξηγησω ισως καλα αλλα φανταζομαι οτι καταλαβαινεις τι εννοω). Δηλαδη, η ροπη ειναι αυτη που μπορει να σε ξαναφερει στην τροχια σου αν βγεις απο αυτην και απο ροπη αλλο τιποτα και αυτος ειναι ο λογος που συνειδητα ή ασυνειδητα μας κανει να καταβαζουμε πριν την στροφη για να μπουμε στην περιοχη με την μεγαλυτερη ροπη just in case.Αν μεινεις ξεκρεμαστος απο δυναμη και μουριασμενος ειναι λιγο ασχημο...
-
Αν όμως μιλάμε για υποστροφή ισχύος ('σπάσιμο' της πρόσφυσης λόγω ροπής) τότε η ροπή δουλεύει εναντίον σου (είχα παλιά Punto GT και ξέρω για τι πράγμα μιλάω )
Σε τέτοιες περιπτώσεις θέλεις μπλοκέ.
-
Μηπως εννοείς, η άμμεση και εκρικτηκή επιτάχυνση;;;
-
Ο χρήστης screwdriver έγραψε:
Λοιπον, ναι αν μπεις με πολυ περισσοτερα θα μουριασει. Αν μουριασει τι κανεις? Εχεις δυο λυσεις αναλογως τα χιλιομετρα....ή τραβας λιγο χειροφρενο (με σχετικα λιγα χιλιομετρα βεβαια) και μετα τερμα γκαζι ή λεπτες ηρεμες κινησεις με το τιμονι και παλι γκαζι. (δεν μπορω να το εξηγησω ισως καλα αλλα φανταζομαι οτι καταλαβαινεις τι εννοω). Δηλαδη, η ροπη ειναι αυτη που μπορει να σε ξαναφερει στην τροχια σου αν βγεις απο αυτην και απο ροπη αλλο τιποτα και αυτος ειναι ο λογος που συνειδητα ή ασυνειδητα μας κανει να καταβαζουμε πριν την στροφη για να μπουμε στην περιοχη με την μεγαλυτερη ροπη just in case.Αν μεινεις ξεκρεμαστος απο δυναμη και μουριασμενος ειναι λιγο ασχημο...πόσα χέρια έχεις?
-
Αυτο που λες για το σπασιμο προσφυσης ειναι απολυτως σωστο! Ομως κατι τετοιο αποκλειεται να το παθεις με το εξαιρετικα εως εκνευρεστικα γραμμικο Golf.Ολα θυμιζουν ατμοσφαιρα (αρκετα λιτρα ομως) χωρις ομως δισταγμους χαμηλα και κομπιασματα ψηλα.
πόσα χέρια έχεις?
Δυο! (γιατι ρωτας? ελπιζω να μην φανηκα οτι το παιζω χερας , εκτος και αν διαφωνεις σε κατι απο αυτα και τοτε η γνωμη σου ειναι παραπανω απο ευπροσδεκτη! )
-
Αν γλιστράει, το παθαίνεις και με τα μισά από τα άλογα του GT.
-
§
Ο χρήστης droemmen έγραψε:
Μα υποτίθεται πως ο λόγος που βγήκε ο TSI είναι για μειωμένη κατανάλωση-ρύπους και όχι για performance.
Αν είναι να έχει παρόμοια κατανάλωση με το GTI γιατί να μην πάρεις αυτό?Βγήκε για το συνδυασμό χαμηλής κατανάλωσης/εκπομπής ρύπων με υψηλή απόδοση.
Τώρα, αν τα κυβικά είναι λίγα για τέτοια ιπποδύναμη (από ό,τι κυκλοφορεί), και το όφελος πολύ μεγάλο σε χώρες που φορολογούν με τα κυβικά, είναι μία άλλη συζήτηση.Από εκεί και πέρα, και βελτιώσεις θα βγουν και ίσως πολλοί κατασκευαστές ακολουθήσουν (αν πάνε όλα καλά)...
§
-
Το οδηγησα σημερα, δυστυχως για λιγη ωρα, ελπιζω να επανελθω με πιο πολλες εντυπωσεις καποια αλλη στιγμη....
Βασικα το αμαξι ειναι οπως το περιγραφει πολυ καλα ο φιλος screwdriver, οποτε δεν εχω και πολλα αλλα να πω!
Εντυπωσιακο μοτερ με απιστευτη γραμικοτητα! Τοσο πολυ που θα ηθελα ενα ξεσπασμα ψηλα μετα τις 5500-6000στρ! Εχει δε τοση ροπη που αποκλειεται να μεινεις ξεκρεμαστος και ξερεις οτι ανα πασα στιγμη πατας-εφυγες ανεξαρτητα του ποια σχεση εχεις! Και ολα αυτα με εναν ομορφο και πολυ πολυ διακριτικο ηχο!
Φρενα, σασμαν και αναρτηση κανενα παραπονο, περα του οτι καποιοι ισως το ηθελαν πιο σκληρο. Παντως δεν κοπαναει και ειναι αρκετα πολιτισμενο.
Για την καταναλωση δεν εχω γνωμη. Ομως νομιζω οτι αν προσαρμοσεις λιγο το στυλ οδηγησης σου στα χαρακτηριστικα του κινητηρα (πολυ ροπη απο πολυ χαμηλα) δεν πιστευω οτι θα καψει αυτα τα νουμερα που αναφερονται στο περιοδικο. Ειναι προφανες οτι εκει τα σκιζουν, και καλα κανουν...
Συνολικα νομιζω οτι προκειται για εξαιρετικη επιλογη! Εχει σαφεις και σκοπιμες διαφορες απο το GTi και απευθυνεται σε αλλο κοινο. Οποιος το παρει εχοντας στο μυαλο του αυτο, νομιζω οτι μονο χαμενος δεν θα βγει!
-
Μήπως θα βγαίνει και σε έκδοση DSG?
-
screwdriver
Καλώς ήρθες!
Και νομίζω ότι αυτό που εννοείς είναι το 'κλικ' που κάνει η μούρη προς τα μέσα, μόλις αφήσεις το γκάζι που σου προκάλεσε την πολλή υποστροφή. Είναι ο μόνος τρόπος για να σώσεις υποστροφή στο Leon μου, για αυτό το λέω με κάποια σιγουριά...
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Μήπως θα βγαίνει και σε έκδοση DSG?Toυς ρωτησα:
Kαλα, ο πωλητης ο ενας ασχετος! Δεν ηξερε καν ποτε ειναι ΟΝ ή ΟFF το ESP, οποτε παπαριες μου ειπε και για το DSG!!!Ο αλλος ειπε γυρω στον Αυγουστο, με τιμη περιπου +1700ε
edit***
να συμπληρωσω και τα αλλα, μιας και αρχισα:
για το 5πορτο: 24670ε
425ε, μεταλικο χρωμα
390ε, πινακιδες και τελη κυκλοφοριας
806ε, ηλιοροφη
179ε, υποβραχιονιο
1700ε περιπου, DSG -
Με DSG θα είναι σίγουρα πιο γρήγορο αλλα προσωπικά τα θεωρώ βαρετό!!
-
Το αντίθετο, έχει κουμπάκια και παίζεις με τις σχέσεις περισσότερο.
Το κακό είναι τα 1.700€
-
προσωπικα, επειδη κανω πολλα χλμ στη πολη το dsg το θεωρω σχεδον απαραιτητο. και απο τη στιγμη που ουτε στην γρηγορη οδηγηση δημιουργει προβλημα, θα το εβαζα στη λιστα μου.
-
Δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε θα συμφωνήσω μέχρι να το 'πιάσω' στα χέρια μου!
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Mα πουσαρίστηκε τόσο πολύ (και αναγκάστηκαν να αναπτύξουν το σύνθετο σύστημα υπερπλήρωσης ώστε να έχει αποδεκτά χαρακτηριστικά λειτουργίας) ακριβώς για την χαμηλή κατανάλωση.
Πόσες φορές θα το πούμε?Αν δεν έχει αισθητά μικρότερη κατανάλωση (από αντίστοιχης ιπποδύναμης κινητήρες σε συνθήκες μικρού φορτίου), για τη VW θα είναι αποτυχία...στην Ελλάδα βέβαια θα πουλήσει ούτως ή άλλως.
Πίστεψε με ποτέ δεν είδα μοτέρ με υπερπλήρωση που να καταφέρνει στην πράξη μικρή κατανάλωση.Θεωρητικά το προαναγγέλουν αλλά μόλις το πρώτο 'βαρύ' ανθρώπινο πόδι πατήσει το γκάζι πάνε περίπατο όλα.
Μεγάλη κατανάλωση και υπερπλήρωση πάνε χέρι-χέρι πάντα μαζί.
Δεν είναι μόνο αέρας το μίγμα που βίαια μπαίνει στο μοτέρ.
Πως θα βγούνε τόσα άλογα χωρίς τροφή και ταυτόχρονα πως θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα το μοτέρ με φτωχό μείγμα που θα προσέφερε οικονομία;
Φαύλος κύκλος!
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)