-
Leon FR με 22900?
-
Ανάμεσα σε fiesta ST και ibiza (δεν σχολιάζω τα υπόλοιπα) θα επέλεγα fiesta για τους εξής λόγους.
To fiesta (το έχω οδηγήσει) έχει (σχεδόν) τέλειο τιμόνι και τρομερά κρατήματα.
Για μένα και από όσα αυτοκίνητα έχω οδηγήσει το βάζω μετά το rallye...
Κρίμα που δεν είναι πιο γρήγορο, αλλά τελικά υστερεί μόνο στους πίνακες επιδόσεων. Στη αίσθηση είναι αρκετά σβέλτο και το καλύτερο είναι δεν καίει πολύ βενζίνη ακόμα και με επιθετική οδήγηση. Με χαλαρή καίει σαν μικρομεσαίο 1600άρι.
Βέβαια η λογική λέει ibiza cupra. Είναι πιο γρήγορο απ'όλα είναι 1800 και έχει και καλή τιμή. Όμως δεν το έχω οδηγήσει, αλλά ακόμα και να ήταν καλύτερο (οδηγικά) δεν ξέρω δεν θα μπορούσαν να το επιλέξω. Δεν με χαλάει η μάρκα, αλλά το μοντέλο. Μάλλον φταίει ότι τα περισσότερα είναι 'κωλοφτιαγμένα'...Υ.Γ. Ρίξε και μια ματιά στο 206GTi 2.0. Έχει καλύτερο εξοπλισμό από το fiesta και είναι και σημαντικά φθηνότερο αν το αγοράσεις με μετρητά. Δεν το έχω οδηγήσει όμως και δεν ξέρω. Βρήκα ένα test όπου το θάβουν οι 4Τροχοί, αλλά ειναι σχετικά παλιό και τότε ήταν διαφορετικά τα κριτήρια...
Από την άλλη βέβαια το drive έβγαζε καλύτερο το Ibiza Cupra από το RC, οπότε με το 206GTi θα ασχολούμαστε ?? -
Εγώ βασικά γουστάρω το Ibiza και να του βάλω Ιντερ-κούλερ (υπάρχει και Μίλαν-κούλερ) σαν ένα κολλητό μου που μου λέει ότι πάει τέζα και έχει βάλει και πιτσιλιστήρια μπλε μπροστά για να παγώνει!
Έκανε και δυναμομέτρηση σε έναν έναν τροχό μου είπε γιατί είναι πολλά άλογα σε όλους μαζί και οι ροπές είναι φοβερές 90kg σε κάθε τροχό! Άραγε ποιος τα σηκώνει τόσα κιλά; Θα τους πέφτει η μέση!
Εγώ μου αρέσει να βάλω 4 σαμπ-γουφερ και να κάτσει ο κώλος με το βάρος πίσω-σούζα ώστε να μην πετάει κολιές όταν θα μπαίνω στα λιμανάκια και να βάλω φούξια λάμπες παντού επειδή ταιριάζουν με το πορτοκαλί χρώμα που θα το παραγγείλω.
Πωπώώώώ τώρα θυμήθηκα ένα τυπάκι που είχε βάλει μία φοβερή αεροτομή πάνω στον ουρανό αλλά ήτανε κίτσικη επειδή δεν ταίριαζε με την άλλη αλλά impreza αεροτομή που είχε ενδιάμεσα στα τα φανάρια και επειδή δεν μπορούσε να κάνει όπισθεν με τα σκούρα ασημί πέρλα τζάμια που είχε βάλει, έβαλε 2 οθόνες μπροστά στο τιμόνι, με κάμερες πάνω στην αεροτομή και είναι σαν πολυβόλα!
Τελικά που αρέσουν ακόμα τα transformers!
-
Κύριοι, ειρήνη ημίν. Μην τρώγεστε. Ας προσπαθήσουμε να μείνουμε στο θέμα μας.
Έχω οδηγήσει το Ibiza Cupra και είχε πολύυυυυυυ γκάζι. 2000 στροφές και η πλάτη στο κάθισμα. Αλλά το τιμόνι δεν έλεγε τίποτα και η ανάρτηση παραήταν σκληρή. Το εσωτερικό είναι απαράδεκτο, τέτοια πλαστικά θυμίζουν EVO (α, να και κάτι καλό στο Ibiza ). Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσος ντόρος από τα περιοδικά.
Αν το Leon κοστίζει 23Κ, τότε αυτή είναι μια πολύ καλή επιλογή. -
Λέω να αρχίσουμε να τα ξεφτιλίζουμε όλα με τη σειρά. Για το κλιό είπαμε, το ίμπιζα, να αρχίσουμε και για τα άλλα. Αυτές οι ψηφοφορίες πως τα καταφέρνουν και καταλήγουν πάντα κάπως έτσι .Βουρ στις αντιπροσωπείες GTI
-
Κάπου έχω ακούσει ή διαβάσει ότι το Fiesta ST με λίγα χρήματα φθάνει τα 170 άλογα του Focus ST. Γνωρίζει κανένας αν ισχύει? Κόστος? Τι αλλαγές γίνονται?
Υ.Γ Το πρώτο μου Post!!!!!!!!!!!!!!
-
βγαλτε το κλιο απο τη ψηφοφορια μπας και βγει κανας τενεκες δευτερος...
ΕΛΕΟΣ!!!! οποιος εχει μπει σε κλιο διλιτρο να γραψει τις εντυπωσεις του!!αντε μην αρχισω να μιλαω για κατι κουβαδες...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
βγαλτε το κλιο απο τη ψηφοφορια μπας και βγει κανας τενεκες δευτερος...ΕΛΕΟΣ!!!! οποιος εχει μπει σε κλιο διλιτρο να γραψει τις εντυπωσεις του!!αντε μην αρχισω να μιλαω για κατι κουβαδες...
Τώρα απο που να ξεκινήσω? καταρχήν σίγουρα οι απόψεις μου δεν είναι αντικειμενικές! Γιατί? απλά διότι δηλώνω αμετανόητος cliάκιας κ ήδη έχω δύο, ένα Ι 1.4 8v αρκετά 'βελτιωμένο' κ ένα ΙΙ 1.6 16v που είναι βελτιωμένο μόνο ως προς την ανάρτηση! κ συνάμα αποτελώ ιδρυτικό μέλος του Greek Renault Club!
Έχω, επίσης, την τύχη αρκετοί φίλοι να έχουν RS, με αποτέλεσμα να έχω εμπειρία ως συνοδηγός (κυρίως) αλλά κ ως οδηγός κ το κυριότερο? στο προπέρσινο διαγωνισμό για το 'GTi της χρονιάς' των 4Τ είχα τη τύχη να κληρωθώ και να συνοδηγήσω με τον κ. Λευτέρη Μανιαδάκη!
Εμπειρία έχω επίσης (είτε ως οδηγός είτε ως συνοδήγός, αν κ απέχουν πολύ...) από τα:
Punto HGT
Rover 200Vi (σχετικά κοντινό στο MG ZR 160)
206 GTi
Polo (το προηγύμενο GTi)Από αυτά κ τα υπόλοιπα που αναφέρονται, θα διάλεγα το clio διότι πιστεύω ότι αν κ δεν έχει τον δυνατότερο κινητήρα από όλα όπως επίσης ίσως στο ζόρισμα να μην είναι το ποιό αθόρυβο από όλα, εντούτοις σου επιτρέπει να διανύσεις άνετα πολλά χλμ όταν χρειαστεί ή το απαιτήσεις, σημειώνοντας υψηλή μέση ωριαία ταχύτητα, ταξιδεύοντας αρκετά άνετα ΑΛΛΑ το κυριότερο, όταν θελήσεις να 'παίξεις' (κατά την άποψη μου πάντα) είναι αυτό που θα σου επιτρέψει να το οδηγήσεις όπως θέλεις/ σου αρμόζει, και η στιβαρότητα του πλαισίου του και το 'στήσιμο' του είναι τέτοιο που σίγουρα θα ανταποκριθεί (πολύ!... πολλές φορές) καλύτερα από τους 'αντιπάλους' του!
Το clio RS είναι, δηλαδή, ένα ολοκληρωμένο 'sport' αυτοκίνητο που αν εξαιρέσεις την, για κάποιους, ιδιόμορφη θέση οδήγησης (προσωπικά μου φαίνεται μία χαρά ) συγκεντρώνει μία σειρά από πλεονεκτήματα που όλα μαζί τελικά του δίνουν (κατά την γνώμη μου πάντα) τον τίτλο του αυτοκινήτου που καλύπτει τα ζητούμενα της κατηγορίας καλύτερα από όλα τα άλλα αυτοκίνητα που αναφέρονται κ σου αφήνει σαφώς μεγαλύτερη ευχαρίστηση κατά την γρήγορη οδήγηση!
Θα ήθελα τέλος να επαναλάβω ότι ουδεμία σχέση έχει το Clio RS με τις 'ταπεινές' εκδόσεις των 1.2 έως και 1.6 λίτρων (από dCi μόνο από το 1.5 έχω πολύ μικρή εμπειρία.... ) κ μόνον αν το οδηγήσετε θα διαπιστώσετε αυτά που αναφέρω!
Επίσης στην κρίση μου αυτή ήταν καθοριστικοί και οι 3 γύροι στην πίστα των Μεγάρων που ανέφερα παραπάνω, που με έκαναν να παραμιλάω όχι γιατί ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα (έχω μπει ως συνοδηγός κ με αρκετά γρηγορότερα αυτοκίνητα), αλλά διότι έμεινα έκπληκτος πως ένα αυτοκίνητο το οποίο θεωρούσα ότι γνώριζα κ αποτελεί την γρήγορη έκδοση αυτοκινήτου πόλης, έχει τέτοιες δυνατότητες! ειδικά βέβαια όταν στο τιμόνι του βρίσκεται έμπειρος κ 'επαγγελματίας' οδηγός (αγώνων)Μετά ειδικά κ από την εμπειρία αυτή δηλώνω με το χέρι στην καρδιά ότι στις δικές μου προτιμήσεις κ με έμφαση στην οδική ευχαρίστηση βρίσκεται ΜΟΝΟ το Clio RS!
Από εκεί κ πέρα υπάρχουν μία σειρά παράμετροι που θα στρέψουν τον υποψήφιο αγοραστή κ προς τα άλλα αυτοκίνητα, ανάλογα με τις ανάγκες του κ τις προτεραιότητες του
Φιλικά
Νικόλας -
Και ενα συγκριτικο με Μ6
αφιερωμενο στο προεδρο ανωτερω !
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
ΕΛΕΟΣ!!!! οποιος εχει μπει σε κλιο διλιτρο να γραψει τις εντυπωσεις του!!οκ μη βαρας ειμαι κατοχος Clio 182 με Cup πλαισιο.
Θεση οδηγησης
Φτηνοκατασκευη
μεγαλη διαδρομη λεβιε κιβωτιου
τιμη
αλλαζει το μοντελο
μεγεθος
ηχος κινητηρατιμονι
φρενα(ρες)
μη παρεμβατικο esp
λιγα/ελαχιστα μουτρα για ff
Ατελειωτο γελιο σε στενη ορεινη με οσα
φλυαρο και σχετικα φιλικο chassis (για το κοντο wheelbase σε ασε στη στροφη)φορτωμενο αξεσουαρ
δωρεαν το cup πλαισιο
μεγεθοςΑν εκανε οσο στην αγγλια με την εκδοση καπ (trophy RIP) με 100 κιλα κατω εδω θα ηταν βεστ σελλερ !
-
ΠΕΣ ΤΑ ΝΙΚΟ!!!
-
Ο χρήστης theos_larissa έγραψε:
Προτεινω το IBIZA CUPRA ..έχω μπει μέσα κ έχει πολύ δύναμη ..στις στροφές λίγο 'παιζει' αγχος, κατατα αλλα οκ!μακριά απο CLIo.πολύ φτωχο μέσα κ πολυ μικρό!!!έιπαμε να παρεις αυτοκινητο οχι κουβαδάκι με ρόδες..Ποτε δεν θα δινα τοσα λεφτά για τοσο μικρο αμάξι.που παιζει να σε πετάει στις στροφές πολυ άνετα.κ το OCTAVIA του 1.8Τ ειναι επίσης καλη επιλογη αλλα too big!
ΟοοοοοΛΕ!
Έλα τώρα!Κάνεις λες και δεν ξέρεις ότι ένα σωστό αυτοκίνητο είναι sedan,με τουλάχιστον 4,5 μέτρα μήκος και βάρος τουλάχιστον 1,5 τόνο.Γενιές και γενιές τώρα γνωρίζουν πως το καλό αυτοκίνητο είναι το βαρύ!
Ο,τιδήποτε δεν έχει 'κώλο' είναι αυτοκίνητο πόλης...
ΈΧεις δίκιο σε αυτο που λές! άλλωστε αισθάνεσαι αλλιως οταν πας με 200 στα sedan κ αλλιώς οταν εισαι σενα hatchback ή ένα μικρο.
Απαντάω κ στους υπολοιπους.Μεχουν κανει βόλτα με CUPRA k ειλικρινα μου άρεσε που έχει πολύ δύναμη στους μπροστά τροχούς έτσι ώστε να νομίζεις οτι για dragster είσαι ο νικήτής σίγουρα.(μιλάβ σε σχεση με τα υπολοιπα).
Επίσης χθες που γυρνουσα απο εναν γαμο στα φαναρια σε λεωφόρο σταματαει ενα CLIO k δίπλα ενα SWIFT κ είδα ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ όγκου!!!! καμία σχέση το αυτοκινητακι με το SWIFT που προσωπικα μου αρ΄σει πολυ! ρε παιδια ξεκολλήστε με το CLIO.είναι ενα μικρο πολυ γρηγορο αμαξι κ το πάτωμα του μου θυμιζει εντονα SAXOrallo.ελεος με αυτα τα αυτοκινητάκια που ζυγιζουν **900 κιλά! ** Ανεβηκα σε 1.4 CLIO sport Κ παρολη την σπιρτάδα φοβόμουνα στις στροφές.Το οτι δεν χωράω μπροστά ειναι γεγονος. το ίδιο κ με IBIZA αλλα πηγαίναμε με 160χλμ σε στροφή.λογικό ειναι.Πολυ πιο άνετο.ΟοοοοοοοΟΟΟΟΛΕ!
-
επιτηδες τα γραμμοσκιασες κιολας???????
-
Παιδιά αυτό που γράφετε στα νέα μοντέλα για το γκολφ gt είναι στάνταρ 'οτι θα έρθει στην Ελλάδα;Ξέρουμε περίπου πότε;
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Παιδιά αυτό που γράφετε στα νέα μοντέλα για το γκολφ gt είναι στάνταρ 'οτι θα έρθει στην Ελλάδα;Ξέρουμε περίπου πότε;θα ερθει προς το τελος του 2005
-
Ο χρήστης GTI_ έγραψε:
Παιδιά αυτό που γράφετε στα νέα μοντέλα για το γκολφ gt είναι στάνταρ 'οτι θα έρθει στην Ελλάδα;Ξέρουμε περίπου πότε;δεν ξερει κανεις ποτε θα ερθει, αλλα καλυτερα να περιμενεις...
-
Για να συνεχίσουμε το θάψιμο, έχω οδηγήσει 206 GTi, Punto HGT, MG ZR 160, Clio Sport.
Το 206 είναι πολύ συμπαθητικό αυτοκινητάκι, αλλά δεν είναι GTi. Ταξιδεύεις ατσαλάκωτος, στρίβεις ατσαλάκωτος αλλά μέχρι εκεί. Δεν το ευχαριστιέσαι, δε σε πωρώνει. Ίσως είναι το S3 της κατηγορίας
Το Punto είναι τελείως αδιάφορο. Μην ασχοληθείς καθόλου μαζί του. Χάλια τιμόνι, καλή ροπή αλλά πολλά μούτρα. Τίποτα το ιδιαίτερο. Θα τρίζουν τα κόκκαλα του Punto GT...
To MG είναι πλέον τελειωμένη υπόθεση. Και πριν ήταν βέβαια. Άλλο ένα περιοδικό που εψυμνούσαν τα περιοδικά και δεν μπορούσα να καταλάβω το γιατί. Ήταν ολοκαίνουριο και έδειχνε ήδη 10 ετών, και οδηγικά και σαν ποιότητα εσωτερικού.
Το Clio δεν το έχω οδηγήσει πολύ, άσε που ήταν το Clio Sport πρώτης γενιάς, μοντέλο 2000. Μπορεί η θέση οδήγησης να μη με βόλεψε και να είχε καβαλήσει τόσα πεζοδρόμια που το τιμόνι του ήταν χειρότερο από το City του Punto... αλλά είχε ωραίο μοτέρ, με ένα ευχάριστο σκαλοπάτι μετά τις 5000 (ή κάπου εκεί τέλος πάντων) και ωραίο ήχο. Δεν το έστριψα γιατί το οδήγησα μέσα στην Αθήνα αλλά εμπιστευόμενος τα βρετανικά περιοδικά (και κυρίως το EVO), πρέπει να είναι αστέρι σε επαρχιακό δρόμο.
ΥΓ. Δεν περιμένεις λίγο να πάρεις μεταχειρισμένο RX8 Challenge με τόσα χρήματα; -
αμα περιμενει λιγο, θα το παρει το challenge ακομα πιο φτηνα..
206=το s3 της κατηγοριας??
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
206=το s3 της κατηγοριας??Τραβηγμένο, ε; Με την έννοια ότι είναι ταχύτατο χωρίς να σε πωρώνει
-
Ο χρήστης PetRaN έγραψε:
αμα περιμενει λιγο, θα το παρει το challenge ακομα πιο φτηνα..Καινούριο ή μεταχειρισμένο;
πάντως πάλι στο μηδέν είμαι,τώρα που άκουσα ότι βγαίνει και το vw 1.4 GT,φτου κι από την αρχή!το φιέστα με καλύπτει αρκετά,αλλά δεν ξέρω για πόσο,αφού ό,τι πάρω θα το κρατήσω τουλάχιστον για 6-7 χρονάκια,στην ουσια ξεμπερδεύω πια με το θέμα του αυτοκινήτου και γι'αυτό ρε γαμώτο θέλω να πάρω κάτι που να αξίζει και να το ευχαριστηθώ.το φιέστα λοιπόν με προβληματίζουν λίγο οι επιδόσεις του,είναι λίγο χλιαρές και μπορεί τώρα στην αρχή να μην με πειράζει..σε 2-3 χρονάκια όμως.Κάτι άκουσα ότι το καινούριο θα φοράει τον 2λιτρο με 170 άλογα,στέκει ή φιδιά;
Το κακό με τα τεστ ντραιβ είναι ότι τέτοια αυτοκίνητα στην ουσία δεν τα ''γνωρίζεις''ποτέ,αφού δεν σου επιτρέπουν να τα ανοίξεις και να διαπιστώσεις την συμπεριφορά τους άρα λίγο κουτσομπολιό με κατόχους λίγο ξεφύλλισμα στα περιοδικά κάνεις και την προσευχή σου και τα σκας...ελπίζοντας να μην έχεις κάνει πατάτα.πάντως απ'οτι βλέπω στην ψηφοφορία το κλιο χαίρει μεγάλης εκτιμήσεως,τόσο μπροστά είναι στην πραγματικότητα από τα υπόλοιπα; -
Μεταχειρισμένο.
ΠΥΡΑΥΛΟΙ μεχρι 22000Ε