-
Ο χρήστης ectel17 έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά....
Γιατί ενώ είναι πισωκίνητο φθάρθηκαν τα μπροστά και όχι τα πίσω;
Καλώς ήλθες.
Θα σου πρότεινα να αλλάξεις όλα μαζί τα ελαστικά και όχι μόνο το ένα ζευγάρι.
Η ασφάλεια και η δική σου και των άλλων χρηστών του δρόμου προηγείται.Αλλά αυτή η φράση σου για τα εμπρός ελαστικά, μάλλον δείχνει πρόβλημα στην ευθυγράμμιση. Για ψάξε λίγο παραπάνω γιατί και νέα ελαστικά να βάλεις αν έχει πρόβλημα πάλι θα τα φάει ανομοιόμορφα.
Edit: Ο κύριος κυρ Βασίλης απάντησε για το συγκεκριμένο πρόβλημα. Αυτός σίγουρα ξέρει.
(Να μάθω να διαβάζω όλες τις απαντήσεις πριν γράψω τη δική μου )
-
αν ειχε τοσο μεγαλη συγκλιση θα επρεπε να σφυριζει στον δρομο.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αν ειχε τοσο μεγαλη συγκλιση θα επρεπε να σφυριζει στον δρομο.Όχι δα...
-
Πάντως και παλιότερα που ο πατέρας μου είχε τζίπ με κατ'επιλογή τετρακίνηση (ουσιαστικά κινούνταν σχεδόν πάντα μέ πίσω κίνηση) τα μπροστινά φθείρονταν πολύ πιο γρήγορα. Δεν μου κάνει εντύπωση ειδικά εάν κάνεις πολλά και έντονα φρεναρίσματα.
Στο μπεμβέ που προφανώς θα έχει και αντισπίν και εφόσον φοράει μικρό μοτέρ η φθορά των εμπρός ελαστικών φαίνεται λογική...
-
Τα ελαστικά που φοράω είναι 205/55 R16 91Η και είναι μάρκα Continental.
Επειδή τα οικονομικά δεν νομίζω να βγαίνω για να αγοράσω και τα τέσσερα μαζί μάλλον θα πάρω μόνο τα δύο. Ελπίζω να μην έχω κάποιο πρόβλημα.
Τον μηχανικό που ρώτησα μου είπε ότι είναι καλύτερα να βάλω τα καινούριο λάστιχα μπροστά εάν θέλω να έχω καλύτερο κράτημα αλλά όλοι οι άλλοι μου προτείνουν το αντίθετο.
Τα λάστιχα τα έχω τρια χρόνια και έχω κάνει 50.000 χιλ. κυρίως σε εθνική οδό.
-
Άλλαξε επειγόντως μηχανικό!!!
-
νομιζω οτι ειναι καλυτερα τα πιο φθαρμενα ελαστικα να ειναι μπροστα,γιατι καλυτερα να βγαζεις μουτρα στις στροφες παρα να σου φευγει ο κωλος
την ειχα κανει αυτη τη μαλακια καποτε στα νιατα μου,να βαλω πολυ φθαρμενα ελαστικα πισω και δεν το ξαναδοκιμασα..ο τρομος ηταν γιγαντιος
για αυτο και τωρα παω με λιωμενα μπροστινα (ενω τα πισω μου ειναι σε αρκετα καλη κατασταση) και περιμενω υπομονετικα την αλλαγη ολων μαζι,στριβοντας παρα πολυ αργα πλεον
-
Να πω την απορία μου.
Προτείνετε τα καινούρια να μπουν πίσω για να μη φεύγει ο 'κώλος' εύκολα λόγω πίσω κίνησης. Με φθαρμένα όμως ελαστικά μπροστά δεν θα έχει ΠΟΛΥ χειρότερο φρενάρισμα σε ευθεία και ειδικά με βροχή? Ακόμη και τα πισωκίνητα με τα μπροστά δεν φρενάρουν κατά κύριο λόγο? Εγώ σαν λογική (και όχι σαν γνώση) θα έλεγα ότι πρέπει να μπουν μπροστά για να εξασφαλίσει πρώτα ένα καλό φρενάρισμα και από κεί και έπειτα να έχει το νου του να προσέχει το γκάζι και την ταχύτητα στις στροφές για απώλεια πίσω μέρους μέχρι να αλλάξει και τα πίσω.
Που λανθάνω στο συλλογισμό μου και είναι αντίθετος με αυτό που λέτε ?
-
τα λαστιχα τα καλα πανε στους κινητηριους τροχους.
εσυ βαλτα πισω. -
εχεις πολυ χειροτερο φρεναρισμα με φθαρμενα μπροστινα
εγω ειπα απλως πως μου ειχε φανει οταν ειχα βαλει φθαρμενα πισω.στο κατω κατω το κακο φρεναρισμα και την υποστροφη τα αντιμετωπιζω, το γλιστριμα της ουρας οχι και τοσο ευκολα..
καποιος αλλος μπορει να μην εχει τα ιδια προβληματα,εγω θελω σταθερη ουρα για να νιωθω σιγουρια
-
Αύριο πάω να τα παραγγείλω και μάλλον θα τα βάλω πίσω τα καινούρια και μπροστά τα 'ελαφρώς' φθαρμένα. Τώρα το πόσο ελαφρώς είναι αφού έχουν κάνει 50.000 είναι άλλο θέμα.
Μακάρι να έβγαινα οικονομικά και να μπορούσα να βάλω και τα τέσσερα καινούρια. -
Ο χρήστης ectel17 έγραψε:
Αύριο πάω να τα παραγγείλω και μάλλον θα τα βάλω πίσω τα καινούρια και μπροστά τα 'ελαφρώς' φθαρμένα. Τώρα το πόσο ελαφρώς είναι αφού έχουν κάνει 50.000 είναι άλλο θέμα.
Μακάρι να έβγαινα οικονομικά και να μπορούσα να βάλω και τα τέσσερα καινούρια.Θα σου πρότεινα να μείνεις ως έχεις για πιο ομοιογενή συμπεριφορά του αυτοκινήτου μέχρι να μπορείς να αλλάξεις όλα τα λάστιχα μαζί.
Μένοντας με τα παλιά θα το φοβάσαι και περισσότερο και θα είσαι πιο προσεκτικός. Αν όμως προχωρήσεις στην αλλαγή, βάλε τα καινούργια πίσω όπως λένε σου αρκετοί από το forum. Η υποστροφή αντιμετωπίζεται καλύτερα από την υπερστροφή ειδικά σε φρενάρισμα. -
Ο χρήστης EMMANOYHL έγραψε:
Να αλλάξεις και τα 4 για να είσαι ήσυχος, δεν κάνουμε εκπτώσεις με την ασφάλειά μας. Αν επιμένεις να αλλάξεις μόνο τα 2 τότε να βάλεις τα πίσω μπροστά και πίσω να βάλεις 2 καινούργια απλά λάστιχα όπως είπαν και οι προηγούμενοι, με την προϋπόθεση πως θα το κάνεις μετά τον Απρίλη που θεωρητικά μειώνονται οι βροχές
Τι ακριβώς εννοείς; Τι σχέση έχουν οι βροχές. Αν τις υπολογίζεις τόσο θα έπρεπε να του πεις να τα αλλάξει άμεσα μια και τα αυλάκια του είναι τώρα ρηχά και είναι επιρρεπής στην υδρολίσθηση!!!
Εννοώ πως μετά τον Απρίλη που μειώνονται αρκετά οι βροχές θα είναι καλύτερα να κάνει την αλλαγή μπροστά-πίσω (αυτό μου λέει συνέχεια γνωστός μου λαστιχάς) αλλά** με την προϋπόθεση πως τα μπροστινά δεν είναι για πέταμα**
Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να αλλάξει τα λάστιχα με 4 καινούργια -
To golfακι φοραει 205/55/16 hankook ventus prime, μεχρι πριν καμια εβδομαδα ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος απο τα λαστιχα αλλα τελευταια γλυστρανε παρα πολυ σε στεγνο. Εχουν 19000χλμ και 8 μηνες μονο...τι παιζει ρε παιδια; Να σημειωσω οτι το 90% των χιλιομετρων ειναι εκτος πολης και οτι το παω πολυ νορμαλ το αμαξι
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
To golfακι φοραει 205/55/16 hankook ventus prime, μεχρι πριν καμια εβδομαδα ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος απο τα λαστιχα αλλα τελευταια γλυστρανε παρα πολυ σε στεγνο. Εχουν 19000χλμ και 8 μηνες μονο...τι παιζει ρε παιδια;με τα λαστιχα που εβαλες τι περιμενες ,να κρατησουν παραπανω?
εχω ξαναγραψει τα φθηνα λαστιχα ειναι για εξι μηνες πολυ καλα και μετα για πεταμα.
αμα θες λαστιχο να κραταει 2-3 χρονια πρεπει να πληρωσεις φιρμα. -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
To golfακι φοραει 205/55/16 hankook ventus prime, μεχρι πριν καμια εβδομαδα ημουν παρα πολυ ευχαριστημενος απο τα λαστιχα αλλα τελευταια γλυστρανε παρα πολυ σε στεγνο. Εχουν 19000χλμ και 8 μηνες μονο...τι παιζει ρε παιδια;
με τα λαστιχα που εβαλες τι περιμενες ,να κρατησουν παραπανω?
εχω ξαναγραψει τα φθηνα λαστιχα ειναι για εξι μηνες πολυ καλα και μετα για πεταμα.
αμα θες λαστιχο να κραταει 2-3 χρονια πρεπει να πληρωσεις φιρμα.Εγω τα εβαλα; Τα μαμισια ειναι μη μαμησω
-
Το αυτοκίνητο έχει 23500 χλμ με κίνηση μπροστά. Μέχρι τώρα δεν έχω κάνει το μπρος πίσω στα λάστιχα. Να το κάνω τώρα ή όχι?
-
Ο χρήστης metro έγραψε:
Το αυτοκίνητο έχει 23500 χλμ με κίνηση μπροστά. Μέχρι τώρα δεν έχω κάνει το μπρος πίσω στα λάστιχα. Να το κάνω τώρα ή όχι?Θα σου πρότεινα να μη το κάνεις. Ήδη οι φθορά στα εμπρός θα είναι αρκετή σε σχέση με τα πίσω και πιθανόν να γίνει το αυτοκίνητο απότομο με την αλλαγή.
-
Δεν είναι απαραίτητο ότι τα λάστιχα (μπροστά πίσω) θα έχουν μεγάλη διαφορά σε φθορά.
Κάποιοι βγάζουν 80-100.000 χλμ από τα λάστιχά τους.Αν η διαφορά στο βάθος του πέλματος δεν είναι μεγάλη, μπορεί να τα αλλάξει θέση.
-
Tό έκανα το καλοκαίρι. Δεν είχα λεφτά για 4 ελαστικά γι αυτό πήρα 2 και τα έβαλα μπροστά και μετά απο 3-4 μήνες πήρα άλλα 2 τα οπο'ια μπήκαν μπροστά και τα παλιά μπήκαν πίσω. Ούτε που με ρώτησαν στο βουλκανιζατέρ τα έβαλαν μόνοι τους!!!!
Αλλαγή εμπρός ελαστικών με πίσω.