-
Δωσε χαιρετίσματα στον Πάνο, τον χάσαμε πες του.
send from a galaxy far far away
-
Χαιρετω ολη την τρελη παρεα και ειδικα του συγκεκριμενου τοπικ
-
Που χάθηκες βρε ψυχή, μαύρα μάτια κάναμε!
send from a galaxy far far away
-
Και copy το ποστ απο αλλο φορουμ , μιας και ο Νικος δεν ειναι μελος εκει.
'Θα προσπαθησω να τα παρω απο την αρχη , να μην πηδαω απ'το ενα στο αλλο και γενικα να εχει μια συνεχεια το ολο θεμα.
Ολα ξεκινησαν πριν 5 μερες , την περασμενη Τεταρτη , περνωντας την τελευταια μου εξεταση (Παρασκευη) και ενω ειχα στην -οχι και τοσο- ακρη του μυαλου μου , τη σκεψη να ανεβω μια ακομα Ring , μεσα στον Σεπτεμβρη.
Τελικα ολα πηγαν καλα , οποτε η ορεξη ηταν ηδη εκει.Οι επομενες μερες περασαν καπως περιεργα , η αδρεναλινη ηταν ακομα στα υψη , αδυνατουσα να ηρεμησω , σα να ηθελα κατι να κανω... .
Τελικα , Sinanai ο υποβολεας , μου αναφερει για μια παρεα που θα επισκεπτοταν επισης τον Ναο , στα πλαισια μιας πολυ δυνατης εκδρομης.
Τεταρτη κλεινω τη διαμονη μου και καπακι αλλαζω λαδια.Χωρις να γνωριζομαστε και αφου σε ενα τριτο site (που ειχε επισης πεσει εδω κ καιρο η συγκεκριμενη ιδεα) εμφανιστηκαν ακομα 2 ατομα , ειπαμε να συναντηθουμε ολοι εκει!
Ο Σταθης , ο Γιωργος , ο Παυλος και η Νικη , ειναι 4 φανταστικα παιδια που ανεβηκαν με το 106 του πρωτου , οδικως απο την Κρητη!!!
Tetris στο πορτπαγκαζ τα πραγματα , semi στις 14αρες K1 και αριστερα μπροστα στο Sparco να εναλλασσονται επι 30 ωρες οι 3 οδηγοι , ολοι αυπνοι , με απιστευτο ομως κεφι , συνοδευομενο απο τονους χιουμορ.
(δεν ημουν μπροστα , αλλα εγινα μαρτυρας του υπολοιπου ΣΚ , οποτε απ'αυτο και τις περιγραφες τους... απλα τους πιστευω)Παρασκευη λοιπον ηταν και οι 4 εκει (ή μαλλον 'εδω' , μιας και εγω λεω να γινω μονιμος κατοικος Herschbroich)
Εγω αναχωρησα απο Innsbruck Σαββατο , 3 παρα το πρωι , οποτε 9 ημουν ηδη στη Sabine και τους εψαχνα στην αιθουσα του πρωινου!
Απο το πρωτο λεπτο ειχαμε ηδη κολλησει!!!
Τα θεματα των συζητησεων πολλα και διαφορα , καθως τα θηρια του VLN ακουγονταν να κανουν δοκιμες για τον μεσημεριανο αγωνα.Οι ωρες περνουσαν , η παρεα εδενε ολο και περισσοτερο και πριν το καταλαβουμε ειχε παει 5 το απογευμα , με την πιστα να ανοιγει για πρωτη φορα!
Συνοδηγος μου ο Γιωργος λοιπον και τα 2 γαλλακια ξεχυνονται Nordschleife και καπακι Sud!!! (μιας και λογω VLN , παντα εχουμε τη χαρα να την κανουμε οοολη)
Τα ποζερια δινουν και παιρνουν , οποτε εμεις αρχιζουμε να εκτελουμε πολλα απ'αυτα με συνοπτικες διαδικασιες
To C2 καταλαβαινει πως γυρισε σπιτι του , το στροφομετρο βρισκεται συνεχως στα κοκκινα , ενω δεν ντρεπεται με καθε ευκαιρια να κουνησει και την ουρά του περα δωθε
Το 106 δεν παει και πολυ πισω... , ενω στον δευτερο γυρο , το βλεπω στους καθρεφτες μου να βγαινει διπλωμενο Quiddelbacher-Hohe (εσακι πριν το Flugplatz) , με το Σταθη να κανει 3 διαδοχικα αναποδα , γλιτωνοντας με μαεστρία τις μπαριερες!!!
Highlights της ημερας , περαν του απο πανω:
-
Το κυνηγητο απο Hohe-Acht μεχρι τον τερματισμο , με μια corvette Z06 και μια τουμπανιασμενη Μ3 Ε46 (οπου πανω στη βαφλα μας προσπερναμε και οι 3 μιας F430 scuderia , εμεις δε απο την εξωτερικη πανω στο Brunnchen!!!
-
Το κυνηγητο στο ιδιο κομματι της πιστας , στον επομενο γυρο , με ενα golf R , οπου επισης πανω στις πολλες βαφλες , πηγε να σκασει πανω μας ενα S2000 , μιας και ανοιξε δρομο για το golf , αλλα εμας δεν μας προσεξε που ημασταν με τα οσα , με αποτελεσμα ξαφνικα να μπει παλι στην ιδανικη γραμμη και μεις να πλακωθουμε στα φρενα , γλιτωνοντας τα χειροτερα , καπακι πριν το Schwalbenschwanz , μιλαμε το C2 με σπασμενη 5η.
-
Στον ιδιο γυρο , απο το μικρο Karussell σα να πλησιαζουμε μια 190Ε με κλουβι και 2 στροφες ακομα για το τελος.
Ναι , ετσι ειναι , ο vtsαρος παιρνει φόρα και στην τελευταια δεξια τους προσπερναμε απο την εξωτερικη , ενω ο Γιωργος βλεπει 2 κρανακια να μας κοιτανε απορημενα!
Καπως ετσι λοιπον , φτανουμε για φαγητο στον Ιταλο μας (Il cavallino) , ο οποιος μαλιστα τρωει φλασια και με θυμαται , αρχιζοντας να μου μιλαει ελληνικα!
Τελικα ειμαι καλος...πελατης (loooooooool) , οχι μονο των ιταλικων και πασης φυσεως κουβαδακιων εντος πιστας...Στο δρομο εχουμε ηδη συναντησει το επομενο μελος της παρεας μας , τον Νικο , που ηρθε απο Βρυξελλες με την πανεμορφη 911 GTS του... , ενω το υπολοιπο βραδυ μας βρισκει να κλαιμε απο τα γελια , να τρωμε μαγικα και οχι πολυ αργοτερα εμενα να με παιρνει σχεδον ο υπνος στο τραπεζι , οποτε απο κει και περα δεν ξερω να σας πω άλλα , μιας και πηρα το δρομο για την προσωπικη μου βιλλα...
Highlight ατακα της βραδιας (και ισως και της χρονιας) ---> Ενω κοιταζουμε με δεος κατι αραγμενα gt2 και gt3 , ο Γιωργος με ενα αδιαφορο , σχεδον ειρωνικο... υφος πεταει ενα 'Δεν ξερω αν το καταλαβατε , αλλα εμεις σε κατι τετοια σημερα τους παιζαμε τα φωτα'
Epic!Το επομενο πρωι απο τις 6 το ματι γαριδα , ενω εχουμε 2 ακομα ωρες μεχρι ν'ανοιξει η αυλαια...
Τα λεπτα , για μια ακομα φορα φαινονται ωρες ολοκληρες και πριν το καταλαβουμε , ειμαστε ηδη μεσα , να μαχομαστε παλι με τα τερατα!!!
Μονο που αυτη τη φορα , βρισκομαι και γω μεσα σε ενα τετοιο , ενω πισω μου ουρλιαζουν τα 408 αλόγατα του... .
Δυστυχως (ή μαλλον... ευτυχως...) , καθομαι στο δεξι του bucket , σε ρολο συνοδηγου)Καπακι αλλαζουμε μεριες... αλλα και αμαξι , με τον Νικο να βλεπει για πρωτη φορα ολο τον Ναο μεσα σε 9+ λεπτα.
Σειρα εχει συνοδηγος ο Παυλος , ο οποιος ενω παντα ζαλιζεται , απο μενα βγαινει φρεσκοτατος!!
Μαλλον κατι κανω λαθος...Το C2 φτανει λαχανιασμενο:
- Το πενταλ του φρενου συναγωνιζεται αυτο του συμπλεκτη ,
- τα πισω λαστιχα θυμιζουν χωματινα απο τα κομματια που τους λειπουν , (ευτυχως τα μπροστινα ειναι σχετικα φρεσκα)
- η αναρτηση εχει κλ@σει ασχημα , ενω
- το μοτερακι για καποιο λογο δειχνει να εχει χασει 30 αλογα (εκτος και αν γι'αυτο φταιει η GTS... )
Τουλαχιστον τα 5w50 -που αυτη τη φορα ειναι ολοφρεσκα- κανουν εξαιρετικη δουλεια στη διατηρηση της θερμοκρασιας κατω απο τους 130...
Ακομα και ετσι , ο επομενος γυρος ειναι αφιερωμενος στο 7ο και τελευταιο μελος της παρεας μας , τον Γιωργο , ο οποιος ηρθε το ιδιο πρωι και ειχε στα χερια του ενα τουμπανακι swift νοικιασμενο για μερικους γυρους.
Επειτα λοιπον απο μια μικρη καθυστερηση λογω ατυχηματος , η πιστα ειναι παλι ανοιχτη και μεις απο τους πρωτους που μπαινουμε.
Το ιδιο εργο λοιπον ξανα , με 250 αλογα -ισαρυθμα μοιρασμενα σε 2 σουπερμινι-
αφημενα ελευθερα στο αγαπημενο τους... παρκο- Πλεον το C2 τρεμει ολοκληρο στο φρεναρισμα , αλλα οι βαφλες ειναι πολλες ειπαμε και 2 γυρους ακομα θα τους κανουμε , θελει δε θελει!
Classic πλεον αξια δεξια μου , ο αλλος Γιωργος , που μαζι ειχαμε κανει τους 2 χθεσινους
Στα φρενα για Arenberg αφηνουμε μια Μ3 Ε46 να μας περασει μιας και ερχεται με πολλα , αλλα την ιδια στροφη την παιρνουμε ολη στον πισω προφυλακτηρα της , για να μας ριξει 5-6 καροτσες Fuchsrohre , οσο και αν η κατηφορα βοηθα τον θαρραλεο Γαλάτη μας... .
Καπακι ομως , Adenauer-Forst εχουμε αρχισει να φτανουμε μια Elise με 2 ασπρα κρανακια
Kallenhard ειμαστε φεντουζα , αλλα τα παλικαρια εχουν πεισμωσει(!!!)
Miss-Hit-Miss ειμαστε εξωτερικη με +10km/h , αλλα πισω μας ερχεται ΔΙΠΛΩΜΕΝΟ ενα Mazda 323 , με σπιθες απο τα μπροστινα δισκοφρενα(!!!) (ναι , φανηκαν και απο τον καθρεφτη) , οποτε φρένα και μενουμε πισω απο τη lotus , για να αποφυγουμε το τροπετιασμα , μιας και Ex-Muhle ειμαι σιγουρος οτι ο Ιαπωνας θα μας χαιρετησει σε καποια μπαριερα.
ΚΑΙ ΟΜΩΣ , την παιρνει μια χαρα... διπλωμενος... .
Εχουμε περασει και οι 2 το lotusακι και στοιχηματιζω δυνατα πλεον ο,τι εχω και δεν εχω , πως η Adenauer-Forst ειναι η τελευταια στροφη που θα δει το παλικαρι.
Γιωργος επισης συμφωνει , αλλα... ΠΑΠΑΡΙΑ!!!
Ο τυπος πρεπει να μενει καπου εδωγυρω , οπως υποδηλωνει και ενα υποπτο αυτοκολλητακι στο πισω τζαμι του.Την αριστερη του Lauda την περναμε πισω απο μια Μ3 Ε36 , η οποια μολις μας εχει περασει (ανηφορα) , αλλα καπως φουντωνουμε να την φτασουμε στα φρενα και στο turn in για Bergwerk.
Το C2 δεν θελει , υποστρεφει στην κορυφη και ευτυχως εχουμε αρκετο χωρο για διορθωσεις , παρολο που τα χιλιομετρα ειναι πολλα.Της Ποπης στο υπολοιπο του γυρου για μια ακομα φορα , με μια Μ3 Ε90 να μας φτανει Hohe-Acht (παλι λογω ανηφορας) , αλλα απο κει και περα να ξανα μικραινει και να χανεται στους καθρεφτες μας.
Κριμα , γιατι ειχε τρελό τελικο και ακουγοταν υπεροχα... στο παρκινγκ... .Τον τελευταιο γυρο τον εκανα πριν 4 ωριτσες , ολη η παρεα οτι ειχε φυγει , οποτε μπηκα να χαιρετισω!
Απο Karussell μεχρι Hohe-Acht παω διπλα διπλα με ενα golf 2 και εναν παπαρα που δεν λεει να με αφησει , φτανουμε Acht εγω αριστερα (αφου μονο ετσι επιτρεπονται οι προσπερασεις) , εκτως γραμμης , αλλα ακομα και ετσι χωνομαι... , ανοιγω 2 καροτσες και μπροστα μου βλεπω κοσμο να μου κανει νοημα να κοψω.
Προφανως και καποιος ειχε εξοδο , αλλα αυτο που βλεπω ειναι χοντρο.
Τουλαχιστον 15 αυτοκινητα σταματημενα δεξια και αριστερα του δρομου και κοσμος πανω απο εναν ματωμενο ξαπλωμενο στην ακρη... .
Τα 5 απ'αυτα εχουν ζημιες (αρα καραμπολα) , αλλος ενας με ματωμενο κεφαλι και καπου αναμεσα σταματαω μηπως χρειαζονται βοηθεια.
Ευτυχως ασθενοφορο ερχεται γρηγορα , απο το Ε30 του πιο σοβαρα τραυματισμενου εχουν μεινει τα 2/3 , ενα GT3RS (του αλλου ματωμενου εχει αγκαλιασει την μπαριερα) , πιο κατω Μ3 Ε46 επισης ειχε συμμετοχη , ενω κατι superleggera , R8 , και αλλα 2 gt3rs φαινονται κομπλε.Το υπολοιπο κομματι το εκανα σε ρυθμο βολτας , ενω -αλλη μια φορα- σκεψεις τριγυρνουσαν στο μυαλο μου για το ποσο επιβαλλονται ενα κλουβι , 2 κρανακια , 2 καθισματακια και σωστες ζωνες -ακομα και σε τουριστικες βολτες- στη συγκεκριμενη πιστα... .
Ανεπισημα λεγεται πως 15-25 ατομα σκοτωνονται καθε χρονο εντος... , ενω αν σκεφτει κανεις πως η πιστα λειτουργει τους 8 απο τους 12 μηνες , μιλαμε για σχεδον 1 ατομο ανα ΣΚ... .
Οκ , θα πει κανεις πως οι περισσοτεροι ειναι μηχανοβιοι , δεν ξερω... , αυτο που σκεφτομαι ειναι οτι μαλλον εχω αρχισει να μεγαλωνω... .Το περιεργο ομως ειναι πως ακομα δεν εφυγα και ηδη υπολογιζω το ποτε θα ξαναρθω...
Is it love?!? '
-
-
Γεια σου Πάνο, Ringmeister!
-
Πωπωπωπω ζηλεψααα
-
RespeK και στους 2!!!
Κογιότη, το έχω πει και εγώ στο παρελθόν, που έχω γράψει ατέλειωτες ώρες στο Ring σε ηλεκτρονικό και ελάχιστη δυστυχώς στο πραγματικό: οι κλίσεις απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Στη virtual εκδοχή της πίστας πραγματικά δεν έχεις την παραμικρή εικόνα του πόσο τρομακτικό ειναι.
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
RespeK και στους 2!!!Κογιότη, το έχω πει και εγώ στο παρελθόν, που έχω γράψει ατέλειωτες ώρες στο Ring σε ηλεκτρονικό και ελάχιστη δυστυχώς στο πραγματικό: οι κλίσεις απλά ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ! Στη virtual εκδοχή της πίστας πραγματικά δεν έχεις την παραμικρή εικόνα του πόσο τρομακτικό ειναι.
Αυτο ακριβως
Απλα δεν υπαρχει η συγκεκριμενη πιστα.
4η φορα που πηγα και παρολα αυτα οποτε εβλεπα αυτες τις κλισεις ... χαμογελουσα , σαν να ηταν ο πρωτος μου γυρος
Το λεγαμε και με τα υπολοιπα παιδια , πως οσο και αν λιωσεις σε παιχνιδομηχανες ειναι τελειως διαφορετικο οταν το βλεπεις απο κοντα. -
Μπράβο Πάνο, υπέροχη περιγραφή, νομίζω μετέφερες την εμπειρία όσο καλύτερα μπορεί να μεταφερθεί με λέξεις. Το Ring είναι όντως διαφορετικό στην πραγματικότητα σε σχέση με το πώς αποδίδεται σε racing sims, όχι όμως τόσο διαφορετικό. Τολμώ να πω μάλιστα πως στην πραγματικότητα είναι πιο εύκολο. Κατ αρχάς είναι πολύ πιο πλατύς ο δρόμος από όσο τον περιμένεις αρχικά και νοιώθεις πως έχει περισσότερο γκριπ. Αυτά βέβαια ισχύουν λόγω του ότι όταν θα τρέξεις στην πραγματικότητα θα γυρίσεις 45' με ένα λεπτό πιο αργά από όσο θα γύρναγες στον εξομειωτή, αφού εκεί έχεις μόνο ένα αυτοκίνητο, μόνο μια ζωή και δεν παίζει restart. H αδρεναλίνη όμως είναι στα ύψη και αν γνωρίζεις την πίστα πολύ καλά από τους εξομειωτές, μπορείς να πας αέρα σε σχέση με κάποιον που δεν την γνωρίζει, ό,τι αυτοκίνητο κι αν έχεις εσύ, ό,τι αυτοκίνητο κι αν έχει αυτός, όπως διαπιστώσατε.
-
ΕΛΑ ΜΩΡΗ PORCA!!!
Κογιότη ετοιμάσου, ζήλεψα και θα αλλάξω λάδια κι εγώ μου φαίνεται το 2012 πριν τη συντέλεια του κόσμου. -
Respect παίδες
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Κογιότη ετοιμάσου, ζήλεψα και θα αλλάξω λάδια κι εγώ μου φαίνεται το 2012 πριν τη συντέλεια του κόσμου.
Θα με πάρεις και εμένα μαζί σου φανταστικέ Μάνο;
-
αν σκάσετε μύτη, ρίξτε σύρμα
-
Ο χρήστης cavallino έγραψε:
Κογιότη ετοιμάσου, ζήλεψα και θα αλλάξω λάδια κι εγώ μου φαίνεται το 2012 πριν τη συντέλεια του κόσμου.Θα με πάρεις και εμένα μαζί σου φανταστικέ Μάνο;
-
-
-
Παρατηρώ πως κάποιοι έχουν στην κατοχή τους μικροποσότητα από φωτογραφικό υλικό από τη συνάντηση. Για να μην προβω σε καταγγελίες , απαιτώ να το μοιραστούν
-
Να ευχαριστήσω και πάλι (ποτέ δεν θα είναι αρκετές οι ευχαριστίες) τον Πάνο.
Καβαλλίνο και Ταύρε, αλλάξτε λάδια, υγρά φρένων και τακάκια και ελάτεΈχει τρακντεύ στο Πωλ Ρικάρ, στο Castellet της Προβηγγίας (την ασφαλέστερη σίγουρα, και ίσως ταχύτερη πίστα του κόσμου), τέλη Νοεμβρίου. Αν είναι, να μπω στο έξοδο να αλλάξω λάδια και λάστιχα πριν την άνοιξη
-
Α ρε Νίκο! Μη μας μπριζώνεις και είμαστε σε φάση λιτότητας!!!
-
Ο χρήστης Sinanai έγραψε:
Α ρε Νίκο! Μη μας μπριζώνεις και είμαστε σε φάση λιτότητας!!!Κι εγώ τα τελευταία μου λεφτά τρώω.
Ο Χάρος ή ο Μπένι (whoever comes first) δεν θα βρουν τίποτα!
Nuerburgring!