-
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δέν υπάρχει κανένας λόγος να αναπτυχθεί (μέσω τής εξελικτικής πορείας ενός είδους) ένα όργανο,τό οποίο θα χρησιμοποιηθεί εντέλει κατα 10% παίδες.
Και όμως...οι οωθήκες περιέχουν σχεδόν 400.000 ωάρια. Μόνο ένας ελάχιστος αριθμός από αυτά θα ωριμάσει στη διάρκεια της γόνιμης ηλικίας.
Πολλοί από εσάς θα έχετε ακούσει για το περίφημο [edit] deja vu, κάτι που νιώθετε οτι το έχετε ξαναζήσει και τώρα επαναλαμβάνεται.
Την τελευταία φορά που μου συνέβει ήταν το 1995.
Βρισκόμασταν οικογενειακώς στη Βουλγαρία όπου σπούδαζα ,σε ένα ταβερνάκι στα βουνα ( στιλ Σώγαμπρου στον Χολομώντα) . Ήταν η πρώτη μας φορά εκεί ,άγνωστο περιβάλλον με άγνωστους ανθρώπους, και όμως υπήρξε ένα διάστημα 5-10 δευτερολέπτων που διαδραματίστηκε ένα ασήμαντο σκηνικό με διαλόγους που ήξερα από πριν οτι ο πατέρας μου θα προσφερθεί να κάνει αυτό και η συγκεκριμένη κυρία από το διπλανό τραπέζι τραπέζι θα απαντήσει αρνητικά.
Ήξερα πως θα αντιδρούσε η κυρία ,τι κινήσεις θα έκανε με τα χέρια της ,την έκφραση του προσώπου της, την ευγενική άρνηση και απλά περίμενα να τα δω....Αυτό το πράγμα μου'χει συμβεί πολλές φορές, τελευταία φορά μου συνέβει τώρα τελευταία, αφού είχε μπει το 2006.
-
Φαντάσματα έχετε δεί; εγώ όχι!
δεν λέω ότι πιστέυω, αλλα με γοητέυουν τέτοιες ιστορίες.
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
δεν λέω ότι πιστέυω, αλλα με γοητέυουν τέτοιες ιστορίες.
Για αυτό και υπάρχουν (οι ιστορίες) για να γοητεύουν.
-
Βίσοκο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη
Αρχαιολογικός πυρετός στη Βοσνία για τις «μοναδικές πυραμίδες της Ευρώπης» (17/4/2006)
Ο Αμερικανοβόσνιος αρχαιολόγος που υποστηρίζει ότι αρχαίες πυραμίδες κρύβονται μέσα σε τρεις λόφους στην περιοχή Βίσοκο της Βοσνίας παρουσίασε την Τετάρτη γεωμετρικά κομμένες λίθινες πλάκες που σχηματίζουν τη βάση της μεγαλύτερης από τις πυραμίδες, μεγαλύτερη και από τη Μεγάλη Πυραμίδα του Χέοπα στην Αίγυπτο.«Αυτοί είναι οι πρώτοι τοίχοι της πυραμίδας που αποκαλύπτονται» δήλωσε ο Σεμίρ Οσμάνατζιτς, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του έπειτα από 15 χρόνια μελέτης των πυραμίδων της Λατινικής Αμερικής.
Ο Οσμάνατζιτς υποστηρίζει από πέρυσι ότι ο λόφος του Βίσοκο, ύψους 646 μέτρων, κρύβει στο εσωτερικό του μια κλιμακωτή πυραμίδα με τετράγωνη βάση, επίπεδη κορυφή και ύψος 220 μέτρα, ένα τρίτο ψηλότερη από την πυραμίδα του Χέοπα στη Γκίζα. Οι τεράστιοι λίθοι που παρουσίασε την Τετάρτη είναι κομμένοι σε κύβους και φαίνεται να έχουν λειανθεί.
Οι προηγούμενες μετρήσεις στο λόφο έδειξαν ότι οι πλαγιές του έχουν όλες κλίση 45 μοιρών και είναι προσανατολισμένες στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Δορυφορικές φωτογραφίες και θερμικές απεικονίσεις υποδεικνύουν, σύμφωνα με την ομάδα του Οσμάνατζιτς, την ύπαρξη δύο μικρότερων πυραμίδων στην ίδια κοιλάδα.
Οι ανασκαφές της περασμένης εβδομάδες αποκάλυψαν ένα πλακόστρωτο πλάτωμα εισόδου καθώς και εισόδους σε τούνελ, τα οποία πιστεύεται ότι συνδέουν υπογείως τις κατασκευές. Αρχαιολόγοι επιβεβαίωσαν ότι οι σήραγγες είναι τεχνητές.
Αν και στην Ευρώπη κανείς λαός δεν είναι γνωστό ότι προσπάθησε να κατασκευάσει πυραμίδες, ο Οσμάνατζιτς εικάζει ότι είναι έργο των Ιλλύριων, οι οποίοι κατοικούσαν στα Βαλκάνια πριν από την άφιξη των σλαβικών φύλων γύρω στο 600 μ.Χ. Ελάχιστα είναι γνωστά για αυτούς, ωστόσο ο Οσμάνατζιτς πιστεύει ότι ήταν πιο εξελιγμένοι απ' ότι νομίζουν οι αρχαιολόγοι.
Οι εργασίες στο Βίσοκο, περίπου 30 χλμ βορειοδυτικά του Σεράγεβο, θα διαρκέσουν περίπου έξι μήνες. Δύο ειδικοί από την Αίγυπτο αναμένονται το Μάιο.
«Θα έχουμε αρχαιολογικά συναρπαστική άνοιξη και καλοκαίρι» σχολιάζει ο αμφιλεγόμενος αρχαιολόγος
news.in.gr, με πληροφορίες από Associated Press
visoko σημαινει το ψηλο στα σερβικα!
-
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
Φαντάσματα έχετε δεί; εγώ όχι!δεν λέω ότι πιστέυω, αλλα με γοητέυουν τέτοιες ιστορίες.
Πιστεύω να το έχεις παρατηρήσει ότι όλες οι ιστορίες φαντασμάτων που κυκλοφορούμε,ποτε δέν θα βρεθεί κάποιος που να τίς εξιστορεί καί να ισχυρίζεται ότι αυτή η ιστορία έτυχε σε αυτόν.
Ολες αυτές οι ιστορίες έχουνε συμβεί σέ άλλους πάντα,αλλά είναι...'εντελώς αληθινές'Αυτό που μας κάνει όλους μας να αρεσκόμαστε στό να τίς διηγούμαστε,είναι ότι όλοι οι ακροατές μας θα κρέμονται απο τα χείλια μας,καί όσο περισσότερα φαντάσματα,ξωτικά,καλικαντζαράκια και μπαμπούλες βάλουμε σε αυτές,τόσο περισσότεροθα τίς γουστάρουνε οι ακροατές μας
Αυτό θα τούς κάνει να τίς επαναλάβουνε και οι ίδιοι κάποια άλλη φορά διαιωνίζοντάς τεςΕχετε αντιληφθεί να κυκλοφορούνε ιστορίες όπου το φάντασμα ή το πνεύμα έχει κάνει μία μικρή και διακριτική παρουσία ή ενέργεια,και απο τότε δέν ξαναφάνηκε;
Εχετε ακούσει κάποια ιστορία φαντασμάτων που να ξεφεύγει απο τά στερεότυπα τών 'ιστοριών φαντασμάτων' μήπως; -
Ο χρήστης jm000 έγραψε:
Φαντάσματα έχετε δεί; εγώ όχι!Εγώ ναι.
Στο 'Κορόιδο γαμπρέ'. Αυλωνίτης-Σταυρίδης-Καλατζοπούλου-Γκιωνάκης -
Ο χρήστης tazio έγραψε:
(τί μου θύμησες τώρα)
Ρε εσείς,εκείνος με το καλικαντζαρο-άβαταρ,τί να απέγινε ρε;
Λέτε να τόν έχει τσακώσει κανένας εξορκιστής; -
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
Βίσοκο, Βοσνία - Ερζεγοβίνη
...Συναρπαστικό!!! Το επάγγελμα του αρχαιολόγου με ενθουσίαζε πάντα! Από τότε με τον Indiana Jones, που έχω παίξει και όλα τα παιχνίδια του, χεχε!
Μακάρι να βρεθεί κάτι τέτοιο, θα κρύβει φοβερούς θησαυρούς μέσα του και -ποιος ξέρει- ίσως και γνώση του παρελθόντος!!!
Μπράβο adis, πολύ καλό post!!!
-
δεν ειναι λιγο κουφο...?????
και υποτιθεται οτι το εκαναν οι ιλλυριοι?κατα τ'αλλα ολα βαινουν καλως στην ευρωπαικη ιστορια και ξερουμε πολλα!
-
Η φωτογραφία που είχα δει σε άλλη ιστοσελίδα δεν μου έμοιαζε για πυραμίδα(απλά μια πυραμοειδής πλαγιά βουνού, που αν βάλεις την φαντασία μπορεί να θυμίσει πυραμίδα, αλλά με αυτό το σκεπτικό..., άσε που μιλάμε μόνο για εξωτερικά γιατί κανένας δεν έσκαψε μέσα στα σωθικά της πλαγιάς). Μέχρι να βρεθεί κάτι πολύ πιο σίγουρο, μου είναι δύσκολο να πεισθώ. Θεωρητικά πάντως, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά.
-
απο το κειμενο βγαινει οτι εχει επιβεβαιωθει οτι υπαρχουν τεχνητες σηραγγες εντος του λοφου...μιλαμε για υψωμα 600 μετρων και ο επικεφαλης υποστηριζει οτι στη περιοχη υπαρχουν αλλα δυο μικροτερα χτισματα...βλεπουμε στη συνεχεια τι θα ειπωθει αν και δε νομιζω να υπαρξει εξελιξη...
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
δεν ειναι λιγο κουφο...?????και υποτιθεται οτι το εκαναν οι ιλλυριοι?κατα τ'αλλα ολα βαινουν καλως στην ευρωπαικη ιστορια και ξερουμε πολλα!
Εάν λέγοντας ότι χτίστηκε πρίν το 600μ.χ.,εννοεί ότι χτίστηκε μετά τήν συγγραφή τών γεωγραφικών του Παυσανία,τότε ίσως να έπεσε το χτίσιμό της σέ χρόνο 'νεκρό' για όσους κατέγραφαν τήν ιστορία τής περιοχής.
Αν ήταν πολύ νωρίτερα,θα ήταν περισσότερο δύσκολο να έχει ξεφύγει τής προσοχής τουΘυμάται κανένας άμα οι Ιλλύριοι ήτανε Ελληνικό φύλλο (Θράκες;Μακεδόνες; )
Ούτε και στα σωζόμενα γραπτά τών κλασικών Ελληνικών χρόνων φαίνεται να υπάρχει μάλλον (κάποιος θα το είχε εντοπίσει και επισημάνει)
Οπότε,ή 'μπούφλα' ή πανάρχαιο.
-
Οι Ιλλυριοί δεν ήταν Ελληνικό φύλο. Νομίζω ότι ήρθαν μετά τα Ελληνικά φύλα στην Βαλκανική.
-
Σωστά kouk.
Η επικρατέστερη εθνολογική θεωρία, λέει ότι οι Αλβανοί είναι απευθείας απόγονοι των Ιλλυριών, μετά από τις φυσιολογικές επιμειξίες με τα σλαβικά φύλα που επικράτησαν σταδιακά στο χώρο της βαλκανικής από τον 6ομ.Χ.
Καμία σχέση με ελληνικά φύλα.
-
Σωστά. Κι αν παρατηρήσει κανείς την καρατομή των Αλβανών θα διαπιστώσει ότι δε μοιάζουν με κανέναν από τους γύρω λαούς τους, άρα μάλλον κάτι ξεχωριστό είναι.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Οι Ιλλυριοί δεν ήταν Ελληνικό φύλο. Νομίζω ότι ήρθαν μετά τα Ελληνικά φύλα στην Βαλκανική.Εάν έχουνε έτσι τα πράγματα,τότε δύσκολα να είναι κατασκευασμένη η πυραμίδα απο αυτούς,διότι θα ήτανε σίγουρα γνωστή στούς ιστορικούς και γεωγράφους τής εποχής.
Τίποτα δέν αποκλείεται βέβαια,αλλά θα ρισκάριζα προβλέποντας ότι δέν θα βρούνε τίποτα στίς ανασκαφές τους -
εγω εχω καταλαβει οτι η τοποθεσια ειναι τεχνητη και οτι αυτο εχει επιβεβαιωθει....φυσικα δε θα βρεθει 'τιποτα'....
τωρα, το ποιος το εκανε....αγνωστο μαλλον...και μενα μου φαινεται πολυ περιεργο να ειναι των ιλλυριων...
-
Σιγα ρε παιδιά, μην είναι των (αρχαίων) αλβανών - των βαρβάρων που κατά τ'άλλα δεν έχουν αφήσει κανένα σημάδι πολιτισμού και ξαφνικά εμφανίζονται να χτίζουν και πυραμίδες !
-
την Τριτη δινω εργαστηρια (εαν τελικα τα δωσουμε λογο καταληψης)
-
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
06-06-06 ε?
τι λενε ρε?
γεννιεται ο αντιχριστος μεθαυριο?Καλά ρε παιδιά, δεν έχετε βαρεθεί να ασχολείστε με τις υστερίες της κάθε ομάδας κολλημένων;;;
Το 1999 περιμέναμε το τέλος. Την αυγή του millenium το ίδιο. Τώρα την Τρίτη, 6/6/2006... Δηλαδή, τι να πω; Αν υπάρχει ένας διάβολος, θεός ή οτιδήποτε, δουλειά δεν έχει να κάνει πέρα απ' το να ασχολείται με ημερομηνίες και συμπτώσεις; Δηλαδή αν ας πούμε είχαμε μείνει στο λατινικό σύστημα αριθμών και όχι στο αραβικό, πώς θα μας απειλούσαν οι κατά τόπους βλαμμένοι για το τέλος του κόσμου;;;
Πότε θα ερχόταν; Στις I/I/MM;
Ή μήπως στις IV/IV/MMIV, έτσι για να βρισκόμαστε και σε δουλειά; Και τι θα σήμαινει αυτό, τότε που ο διάολος δεν θα είχε το προσφιλές του νουμεράκι 666; Τι θα φώναζε η Λουκά; Ουουου, IVIVIV;;; Ω ρε γέλια που θα είχαμε...
ΕΛΕΟΣ δηλαδή, που θα έλεγε και ο Γεωργίου...
(Είμαι βέβαιος ότι ο Νάσος τα έγραφε για πλάκα τα παραπάνω, έτσι; Γι' αυτό έκανα quote στη δική του δημοσίευση, που νομίζω ότι ξέρω πώς σκέφτεται και δεν θα έπεφτα σε κανέναν πυροβολημένο, να αρχίσει να με στολίζει με εξυπνάδες!!!)
Περί υπερφυσικού, προλήψεων, προκαταλήψεων, ανεξήγητου.