-
Golf ή Μazda 3 sedan...
Θα έλεγα και το focus αλλά μερικές λεπτομέρειες με χαλάνε οπότε και το απορρίπτω... -
Να και μια ψηφοφορία που είναι πάνω στις άμεσες αναζητήσεις μου...
Τα κριτήρια μου: πρωτεύει η ενεργητική ασφάλεια (να τραβάει το ρημάδι και, το κυριότερο, να στρίβει). Μετά κοιτώ χρηστικότητα, κάποια σχετική άνεση και βεβαίως να μην είναι και υψηλό το κόστος χρήσης (ακριβά σέρβις (πχ VW), συχνότητα βλαβών (πχ peugeot)). Τέλος, θα προτιμούσα να μην ξεπεράσω το όριο των 20000
-
Ο χρήστης aekara21 έγραψε:
Αγαπητέ Ποπολάρε τα στανταρ μου είναι τα εξής:
-Να στρίβει ικανοποιητικά
-Να έχει καλή αίσθηση επιλογέα
-Να μην είναι ιταλικό
-Να έχει καλή ηχομόνωση
-Να μην νοιώθεις ότι είσαι μέσα κλεισμένος σε κουτί (στο Α3 πχ ένοιωθα πολύ ανασφαλής σε αντίθεση με το sportback).
-Να έχει καλή κατανάλωση
-Επιδόσεις δεν με πολυνοιάζουν,αρκεί να έχει καλή αναλογία βάρους-κυβικών.
-Να γαντζώνει ικανοποιητικά στο δρόμοΗ τιμή δεν με ενδιαφέρει αρκεί να μην περνάει τα 30000 , θα βάλω ηλιοροφή -δερμάτινα και ηχοσύστημα.
Αύριο κάνω test drive το μαζντα , για να δούμε πώς είναι και αυτό.
Και κάτι άλλο , αν παραμερίσουμε την τιμή , ας υποθέσουμε ότι είναι ίδια, θα έπαιρνες το 3 ή το α3?
Αυτά.......φιλε μου
ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που αναφερει τα εχει το μαζντα (πλην της ηχομωνωσης που ψηλα ο κινητηρας ακουγετε αρκετουτσικα {το θεμα το ποσο , ειναι καθαρα προσωπικο{) θα το οδηγησεις οπως λες .........(οποτε περιμενουμε τις εντυπωσεις σου)
τωρα για τη συγκριση 3 και Α3....... πρωτα απο ολα ειναι μεγαλη η διαφορα τιμης........ το 3αρι το διλιτρο ειναι πανω κατω στα χρηματα του Α3 1,600
στο μεν ενα μενεις ατσαλακωτος και στην κυριλα ενω στο αλλο εισαι αλητεια και στα γουστα.......καθαρα προσωπικο ειναι.....
προσωπικα δεν θα επερνα κανενα απο τα δυο.......... -
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
φιλε μου
ολα αυτα τα χαρακτηριστικα που αναφερει τα εχει το μαζντα (πλην της ηχομωνωσης που ψηλα ο κινητηρας ακουγετε αρκετουτσικα {το θεμα το ποσο , ειναι καθαρα προσωπικο{) θα το οδηγησεις οπως λες .........(οποτε περιμενουμε τις εντυπωσεις σου)
τωρα για τη συγκριση 3 και Α3....... πρωτα απο ολα ειναι μεγαλη η διαφορα τιμης........ το 3αρι το διλιτρο ειναι πανω κατω στα χρηματα του Α3 1,600
στο μεν ενα μενεις ατσαλακωτος και στην κυριλα ενω στο αλλο εισαι αλητεια και στα γουστα.......καθαρα προσωπικο ειναι.....
προσωπικα δεν θα επερνα κανενα απο τα δυο..........Ο άνθρωπός ρώτησε** αν είχαν ίδια τιμή** δηλ αν ο value for money εξαφανίοζοταν πιο είναι πιο καλό
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
φιλε μου
προσωπικα δεν θα επερνα κανενα απο τα δυο..........Ο άνθρωπός ρώτησε** αν είχαν ίδια τιμή** δηλ αν ο value for money εξαφανίοζοταν πιο είναι πιο καλό
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Μία παράμετρο που δεν λαμβάνουμε πολύ υπόψη στις πωλήσεις/ταξινομήσεις, ειδικά στην Αθήνα, είναι τα εταιρικά. Astra/Corsa/Corolla είναι από τους πρωταθλητές για διάφορους λόγους το καθένα.Αν ψάξεις πολύ τα στατιστικά και αφαιρέσεις εταιρικές πωλήσεις, σε αυτοκίνητα ιδιωτών το Golf ανεβαίνει σχεδόν 1ο στην κατηγορία του
βέβαια το 4TF έχει άλλα κριτήρια
Πολύ σωστά τα παραπάνω, και μην ξεχνάμε πως οι χρήστες του 4TF είναι λίγο η πολύ περισσότερο ενημερωμένοι σε σχέση με τον μέσο έλληνα που ενδιαφέρεται να αγοράσει αυτοκίνητο και ίσως έτσι εξηγούνται τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Για πολλούς υποψήφιους αγοραστές το Mazda3 για παράδειγμα αποτελεί άγνωστη ποσότητα, και το μυαλό τους κινείται μόνο γύρω απο τις μάρκες που έχουν ήδη καθιερωθεί στην κατηγορία (Toyota, Opel, VW κτλ.)
-
Ο χρήστης popol@ros έγραψε:
φιλε μου
Δυσκολεύομαι να καταλάβω ποιο θεωρείς καλύτερο αυτοκίνητο συνολικά
Εγώ μεταξύ των δύο μάλλον το Α3 λόγω ότι είναι πιο all around.
-
Trian απαντώντας στο ερώτημά σου για πρωτάσεις στην κατηγορία θα σου πω την ταπεινή μου γνώμη μιλώντας φυσικά υποκειμενικά,εκφράζοντας τη δική μου άποψη.Γι αυτά που ζητάς όπως περιγράφεις τον εαυτό σου σαν οδηγό σου προτείνω να επιλέξεις μεταξύ focus II και Mazda 3.Και εξηγώ γιατί..Κατ αρχήν και τα δύο είναι κορυφαία σε οδική συμπεριφορά(ίδιο πάτωμα) με το focus να είναι λίγο πιο άνετο στις ανωμαλίες του δρόμου.(Τα έχω οδηγήσει και τα 2 οπότε σου λέω τι ένιωσα εγώ ως οδηγός).Ο κινητήρας του focus είναι πιο δυνατός αλλά δεν έχει τρελλή διαφορά σε αίσθηση από του mazda αφού το τελευταίο έχει πιο κοντές σχέσεις.Τα service της ford είναι σε πολύ λογικές τιμές, πολύ κάτω από αυτά της opel,vw και alfa.Συγκεκριμένα το focus έχει λάδια κάθε 20000 και service κάθε 60000.Από τιμές το Focus 3θ sport έχει 18500 κι αν βάλεις esp και πίσω δισκόφρενα +800ευρώ.Το mazda είναι γύρω στα 19000 αλλά με αυτόματο κλιματισμό.Βέβαια αυτό που σίγουρα πρέπει να κάνεις πριν πάρεις αυτοκίνητο είναι να το οδηγήσεις,και μία και δύο φορές μέχρι να δεις ποιο σου ταιριάζει περισσότερο.
-
Απλά να προσθέσω πως, παραμερίζοντας προσωρινά τα καθαρά ορθολογικά κριτήρια, έχω την εντύπωση πως πολύ δύσκολα θα δει κάποιος στο δρόμο ένα Mazda 3 και θα τρέξει στην αντιπροσωπεία ή στον ειδικό τύπο να ενημερωθεί για τεχνικές λεπτομέρειες. Δυστυχώς ή ευτυχώς (για τους πιο ελιτιστές) το 3άρι δύσκολα εξάπτει τα πάθει και σε κάνει να το κοιτάξεις δεύτερη φορά.
Όσο και να ξεψαχνίζεις πίνακες και συγκριτικά, λίγο πολύ η τελική αγοραστική επιλογή διαμεσολαβείται **και ** από το συναισθηματικό κριτήριο και ανάλογα ανορθολογικές (προ)παραδοχές.
Δε λέω, είναι ανόητο να αγοράζεις Golf επειδή είναι VW ή απλά Golf (πολλώ δε όταν αγοράζεις polo γιατί δε φτάνουν τα λεφτά για golf ), αλλά όταν είσαι ανάμεσα στο 3 και το GTC φερ' ειπείν, ε, σίγουρα το δεύτερο κερδίζει πολλούς πόντους με το σχεδιασμό του μέσα και έξω. Ή, για να ακριβολογώ, εκεί είναι που υστερεί το Mazda, έστω και αν η συναρμογή είναι άψογη κτλ κτλ.
Βάλε και αυτούς που επιθυμούν κάπως πιο δυνατό κινητήρα στα 1.4/1.6, βάλε και αυτούς που νοιάζονται για το brand name, πόσοι πια μένουν που θα στραφούν στο 3?
Οκ, είναι ένα άριστο hatchback, αλλά όλα σήμερα είναι μέσες άκρες εξ' ίσου καλά και έχουν παρόμοιο προσανατολισμό, με συνέπεια το design να ανάγεται σε σημαίνοντα παράγοντα- σωστά? Δε θέλω να απογοητεύσω κανέναν, αλλά όταν προτείνω το Mazda σε τρίτους, λένε 'καλό αλλά όχι για μένα'. Ότι μάλλον λέω κι εγώ, και όπως φαίνεται οι περισσότεροι εδώ μέσα... -
ΤΑΜΠΟΥΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ γιαγιαδες που παιρνουν focus!!!
-
Λογικά κάποιος που ξέρει από αυτοκίνητα ξέρει επίσης ότι τα ταμπούρα του focus είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα δισκόφρενα των άλλων.Επίσης είναι πολύ πιο πιθανό οι απανταχού παππούδες να οδηγούν αυτοκίνητα όπως πχ το αστρα το οποίο ούτε δύναμη έχει ούτε αίσθηση στο τιμόνι ούτε ΣΤΡΙΒΕΙ σαν focus.Το αστρα το οδήγησα για 3 μέρες έκανα 1200 χλμ σε κάθε είδους δρόμο γιατί μου άρεσε το gtc και προς στιγμήν το σκέφτηκα αλλά απογοητεύτηκα.Άσε που μετά από 2 μέρες οδήγησα focus και κατάλαβα ότι το αστρα δεν κάνει για μένα.By the way είμαι 20 χρονόν οπότε μάλλον όχι και τόσο παππούς.....
-
Ο χρήστης focus19 έγραψε:
Λογικά κάποιος που ξέρει από αυτοκίνητα ξέρει επίσης ότι τα ταμπούρα του focus είναι το ίδιο αποτελεσματικά με τα δισκόφρενα των άλλων.Αυτό μου θυμίζει:
-
Τους Alfisti που δεν τους πειράζει η εμπρός κίνηση και χαίρονται με το τιμόνι 2 στροφών και τα διπλά ψαλίδια
-
Τους BMWάκιδες που δεν τους νοιάζουν οι ψόφιοι κινητήρες σε σχέση με AUDI-Alfa Romeo και τα Mcfrson των Μ3-Μ5-Μ6 αλλά χαίρονται την πίσω κίνηση
-
Τους VAGίτες που δεν τους νοιάζει η αποστηρωμένη αίσθηση και το τιμόνι αλλά την βρίσκουν με τις τουρμπίνες τους
-
Και τους Γάλλους με τον ημιάκαμπτο άξονά τους.
Όλοι κι έβαλα την Alfa πρώτη για να θαψω το σπίτι μου υποτιμούμε τα αρνητικά μας και τονίζουμε τα αρνητικά των άλλων
Τώρα τα τάμπουρα πίσω είναι απαράδεκτα. Μπορει να πιάνουν καλά αλλά δεν ξλερω τι αντοχή έχουν σε παρατεταμένη χρήση πχ σε μια ανάβαση
-
-
Babbis έχεις δίκιο ίσως το είπα λίγο απότομα αλλά αν κοιτάξεις τους πίνακες θα δεις ότι οι αποστάσεις ακινητοποίησης είναι οι ίδιες.Συμφωνώ ότι είναι καλύτερο να έχει δίσκους από αισθητικής άποψης και μόνο.Από κει και πέρα η μόνη διαφορά είναι η ελάχιστα καλύτερη αίσθηση με δίσκους παντού.Όσο για την κόπωση να σε πληροφορήσω ότι οι δίσκοι κουράζονται γρήγορα αλλά ποτέ δεν έχω δει κάποιον να κουράζει φρένα σε ανάβαση,μην τρελλαθούμε τελείως.Σε κατηφόρα ναι εννοείται ότι κουράζονται τα φρένα αλλά σε ανηφόρα μόνο αν γίνεται περιττή και αλόγιστη χρήση τους.Όσο για το αστρα ενδεικτικά σου αναφέρω ότι είχε δίσκους πίσω αυτό που είχα για test drive και στο κατέβασμα του μπράλλου το πεντάλ είχε γίνει βούτηρο....
-
Βαλτός του popol@rou είναι αυτός, δεν εξηγείται διαφορετικά!
-
Δεν τον ξέρω ούτε και συμφωνώ στα περισσότερα που γράφει ο popol@ros.Απλά είπα τη γνώμη μου για τα αυτοκίνητα που έχω δοκιμάσει.Φυσικά μπορεί ο καθένας να έχει αντίθετη γνώμη, αυτό εννοείται.
-
Babbis έχεις δίκιο ίσως το είπα λίγο απότομα αλλά αν κοιτάξεις τους πίνακες θα δεις ότι οι αποστάσεις ακινητοποίησης είναι οι ίδιες.Συμφωνώ ότι είναι καλύτερο να έχει δίσκους από αισθητικής άποψης και μόνο.Από κει και πέρα η μόνη διαφορά είναι η ελάχιστα καλύτερη αίσθηση με δίσκους παντού.Όσο για την κόπωση να σε πληροφορήσω ότι οι δίσκοι κουράζονται γρήγορα αλλά ποτέ δεν έχω δει κάποιον να κουράζει φρένα σε ανάβαση,μην τρελλαθούμε τελείως.Σε κατηφόρα ναι εννοείται ότι κουράζονται τα φρένα αλλά σε ανηφόρα μόνο αν γίνεται περιττή και αλόγιστη χρήση τους.Όσο για το αστρα ενδεικτικά σου αναφέρω ότι είχε δίσκους πίσω αυτό που είχα για test drive και στο κατέβασμα του μπράλλου το πεντάλ είχε γίνει βούτηρο....Όταν ενοούσα ανάβαση ενοούσα την διαδρομή στο βουνό
Δεν νομίζω ότι τα τάμπουρα έχουν αντικατασταθεί μόνο για αισθητικούς λόγους. Αν κάνω λάθος διορθώστε με
Στο WRC, F1, WTCC χρησιμοποιούν δίσκους ή τάμπουρα?
Και ναι όντως το focus έχει καλές επιδόσεις στο φρενάρισμα , διάβασα στους 4Τ!!
Επίσης το θεωρώ από τα κορυφαία στην κατηγορία του γι'αυτό και οι 4Τ κάνανε συγκριτικό στα premium me 147-A3-1 Series και στα υπόλοιπα με focus-golf-astra-megane klp και τελικά είχαν άρθρο μεταξύ 147-focus!!
-
Πολύ ενδιαφέρουσα ψηφοφορία. Μιλάμε για τα μικρομεσαία και λείπουν τα δύο με πολύ υψηλές πωλήσεις
Όσον αφορά το πιο είναι καλύτερο. Εδώ είναι που θα συμφωνήσω με μερικά συγκριτικά των 4Τ που λένε ότι εξαρτάται από τι ο καθένας βάζει σαν προτεραιότητα.
ΥΓ: Αρνούμαι να ψηφίσω σε τέτοια στημένη ψηφοφορία
-
Έλα Στέλιο αφού ξέρουμε ότι θα ψήφιζες corolla...
Άσε αυτά τα θέματα και γράψε στο οργάνωση trackday... -
Δεν τον ξέρω ούτε και συμφωνώ στα περισσότερα που γράφει ο popol@ros.Απλά είπα τη γνώμη μου για τα αυτοκίνητα που έχω δοκιμάσει.Φυσικά μπορεί ο καθένας να έχει αντίθετη γνώμη, αυτό εννοείται.Πλάκα κάνουμε.
-
Babbis τώρα μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου όχι βέβαια επειδή υποστηρίζεις το focus γιατί δε δουλεύω για τη ford ούτε τίποτα τέτοιο.Για διαδρομή γενικά στο βουνό ναι χρειάζονται καλά φρένα,αν εννοούσες αυτό οκ.Όσο για όλους τους αγώνες χρησιμοποιούν δίσκους και είναι λογικό γιατί θέλουν πολύ καλύτερη απόδοση στο φρενάρισμα απ ότι σε κάποιο μικρομεσαίο αυτοκίνητο.Τα ταμπούρα δεν μπορούν να φτάσουν σε απόδοση τουσ δίσκουσ μεγάλης διαμέτρου εννοείται.Απλά στα αυτοκίνητα για τα οποία συζητάμε πρακτικά η απόδοση είναι η ίδια.Και ήταν μάλλον λάθος μου γιατί η συζήτηση αυτή ξεκίνησε καθαρά όταν θέλησα να απαντήσω στον coyote που χωρίς καμία δικαιλογία λέει πράγματα που δεν στέκουν..
Το καλύτερο μικρομεσαίο 1600