-
τι αλλαζες καθε 7500 και εκανε 500€, πιστονια?
Άν θυμάμαι καλά, είχα συνέχεια πρόβλημα με ακρόμπαρα, ψαλίδια, είχα αλλάξει πόσες σκάστρες (και τις bosch τις χάλαγε), κανα δυο ψυγειάκια, κάτι αισθητήρες λάμδα, αισθητήρα θερμοκρασίας και δε θυμάμαι τι άλλο. Γενικά θυμάμαι τα service της Fiat σαν ακριβά (Φαντάσου ότι πλέον έχω 1.8 20VT και πληρώνω πολύ λιγότερα).
Επίσης ήθελε πολύ συχνά λάστιχα, στράβωνε ζάντες εύκολα, και προσωπικά είχα ρίξει πολύ ψάξιμο στην ανάρτηση με ότι οικονομικό επακόλουθο σημαίνει αυτό.
...Όμως, είπαμε
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Μωρε βρισκεις, βρισκεις!!! Ο,τι γουσταρεις και μαλλον οι περισσοτεροι να τα διωξουν θελουν!! Και ας μην ειναι του 99, ας ειναι και του 96 αρκει να ναι καλο. Λιγοι τρελοι ψαχνουν για τετοια αυτοκινητα πιαΗ καταναλωση λογικη ακουγεται αν λαβουμε υπ οψιν την ηλικια του μοτερ. Σ αυτο δεν θα κολλησω..
heras... η κατανάλωση του GT δεν έχει καμία σχέση με την κατανάλωση του MR2..
Πριν πάρω το MR2 είχα GT και πραγματικά σώθηκα από τα συνεργεία και τις βενζίνες πουλώντας το..
Θα ξαναγόραζα GT μόνο στην περίπτωση που θα μου περίσσευαν 5 χιλιάρικα και θα το χρησιμοποιούσα μόνο για γρήγορες βόλτες μία φορά την εβδομάδα και αυτό γιατί είμαι καψούρης με το αυτοκίνητο... για καθημερινή χρήση και χαμαλοδουλειές ΔΕΝ κάνει.
-
καποτε διαβαζα ενα αρθρο του περιοδικου EVO(αν δε κανω λαθος) για το GT και μια φραση μου εχει μεινει ακομα και ας εχουν περασει καμποσα χρονια...
'Αυτα που λεγονται για την κακη αξιοπιστια του punto gt ειναι υπερβολες,με σωστη χρηση και προσοχη το μοτερ μπορει να βγαλει ανετα 90.000' Και ο τυπος το εγραφε σοβαρα αυτο το πραγμα!!!! -
Ο χρήστης midas έγραψε:
Άν θυμάμαι καλά, είχα συνέχεια πρόβλημα με ακρόμπαρα, ψαλίδια, είχα αλλάξει πόσες σκάστρες (και τις bosch τις χάλαγε), κανα δυο ψυγειάκια, κάτι αισθητήρες λάμδα, αισθητήρα θερμοκρασίας και δε θυμάμαι τι άλλο. Γενικά θυμάμαι τα service της Fiat σαν ακριβά (Φαντάσου ότι πλέον έχω 1.8 20VT και πληρώνω πολύ λιγότερα).
Επίσης ήθελε πολύ συχνά λάστιχα, στράβωνε ζάντες εύκολα, και προσωπικά είχα ρίξει πολύ ψάξιμο στην ανάρτηση με ότι οικονομικό επακόλουθο σημαίνει αυτό.
...Όμως, είπαμε
Μαλλον κάποιος σου έπιανε το κόλο ή κάτι δεν έκανε καλά γιατί εκτος απο τι σκάστρα (βάζεις αυτή του coupe και ησυχάζεις), όλα τα υπόλοιπά είναι αφύσικες βλάβες για το GT.
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
...Όμως, είπαμε
Μαλλον κάποιος σου έπιανε το κόλο ή κάτι δεν έκανε καλά γιατί εκτος απο τι σκάστρα (βάζεις αυτή του coupe και ησυχάζεις), όλα τα υπόλοιπά είναι αφύσικες βλάβες για το GT.
Ε όχι και αφύσικη βλάβη τα ψαλίδια, ο αισθητήρας λάμδα, ο αισθητήρας θερμοκρασίας και το ψυγείο καλοριφέρ... Αναλώσιμα θα τα χαρακτήριζα..
-
Ο χρήστης tsouffff έγραψε:
...Όμως, είπαμε
Ε όχι και αφύσικη βλάβη τα ψαλίδια, ο αισθητήρας λάμδα, ο αισθητήρας θερμοκρασίας και το ψυγείο καλοριφέρ... Αναλώσιμα θα τα χαρακτήριζα..
Οχι και καθε 7500χλμ ψαλιδια και αισθητηρες και ψυγεια!!!
-
Σαφέστατα όχι κάθε 7500 χλμ αλλά είναι από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα των GT...
-
Βρε παιδιά, μην πιάνεστε από μια κουβέντα! Δεν είπα ότι σε κάθε service τα άλλαζα όλα αυτά!
Μια συνέβαινε το ένα, μια το άλλο -τώρα αν κάτι είχε στραβώσει, το έβλεπα και μόνος μου, δεν χρειαζόμουνα κάποιον να με κοροιδέψει!
Και η σκάστρα του coupe, η bosch είναι (αυτή που έβαζα), αφού την τρύπαγε κάθε 15000χλμ, τι να κάνω (αν και ήταν φθηνή!)
Γενικά όμως θυμάμαι τα servive της Fiat ότι ήταν ακριβά.
-
Tελικα αξιζει κανεις να δωσει ενα ταλιρακι να παρει ενα gt να κανει το κεφι του?
΄Η ο φτωχος πλην τιμιος βιοπαλαιστης να το ξεχασει? -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καποτε διαβαζα ενα αρθρο του περιοδικου EVO(αν δε κανω λαθος) για το GT και μια φραση μου εχει μεινει ακομα και ας εχουν περασει καμποσα χρονια...
'Αυτα που λεγονται για την κακη αξιοπιστια του punto gt ειναι υπερβολες,με σωστη χρηση και προσοχη το μοτερ μπορει να βγαλει ανετα 90.000' Και ο τυπος το εγραφε σοβαρα αυτο το πραγμα!!!!Το μοτερ καθεαυτου ειναι σκυλι απο τα λιγα και οσα λεγονται ειναι απο ασχετους,βλακες και λοιπους ηλιθιους οι οποιοι δεν εχουν την στοιχειωδη γνωση του πως πρεπει να χειριζεσαι ενα τουρμπισιο μοτερ.
Προσωπικα ξερω τεσσερα αυτοκινητα τα οποια αγοραστηκαν καινουργια,ενα 1ης γενιας,δυο 2ης και ενα 3ης και κανενα δεν ειχε ΠΟΤΕ προβλημα με το μοτερ του,ουτε καν με την πολυβοητη φλαντζα.
Απλα οπως ειπα οι οδηγοι ηταν συνειδητοποιημενοι και η συντηρηση τακτικη,ασχετα αν τα ελιωναν.
Τα δυο μαλιστα ηταν και με 25αρα.Τωρα τα ηλεκτρολογικα ειναι αλλη υποθεση ,η αντοχη του μοτερ και του σασμαν ομως ειναι εξαιρετικη.
Υ.Γ.Και ας ειμαι και γαλλοφιλος...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Tελικα αξιζει κανεις να δωσει ενα ταλιρακι να παρει ενα gt να κανει το κεφι του?
΄Η ο φτωχος πλην τιμιος βιοπαλαιστης να το ξεχασει?Να κάνεις το κέφι σου θέλεις η να κάνεις και τις δουλειές σου;;;
Νομίζω σου απάντησα... κάνει ΜΟΝΟ για να κάνεις το κέφι σου και ΟΧΙ για καθημερινό αυτοκίνητο..
-
Ο χρήστης tsouffff έγραψε:
΄Η ο φτωχος πλην τιμιος βιοπαλαιστης να το ξεχασει?Να κάνεις το κέφι σου θέλεις η να κάνεις και τις δουλειές σου;;;
Νομίζω σου απάντησα... κάνει ΜΟΝΟ για να κάνεις το κέφι σου και ΟΧΙ για καθημερινό αυτοκίνητο..
ένα μαμά γιατί δεν κάνει για καθημερινό αυτοκίνητο;
-
Ένα μαμά μια χαρά κάνει, αλλά βρίσκεις μαμά;
-
και για καθε μερα και για να κανω το κεφι μου!!!!
να ξεκουρασω και λιγο το roadsterακι που εχω γιατι το φορτωνω ασκοπα χλμ και το φθειρω πολυ. Αυτος ηταν και ο αρχικος λογος της σκεψης αυτης...θα ηθελα κατι βελτιωμενο ωστε να μην χρειαστει να του βαλω εγω μετα πραγματα. καλυτερα να ναι ετοιμο λοιπον...
-
Φίλε μου πας να μπλέξεις με τουρμπο αυτοκίνητο 10ετίας + ;; Μεγάααλο ρίσκο. Σκέψου μόνο τον προηγούμενο (ή τους προηγούμενους) ιδιοκτήτες...Το στροφόμετρο έχει δουλέψει μέχρι τώρα σα φροντισ΄τηριο αγγλικών: 4μιση-7μιση...
Καλό το γκάζι, αλλά αν δεν είσαι σε θέση πόσα φανάρια, πεζοδρόμια, χαντάκια και φλάτζες έχει στο βιογραφικό του, άστο για μένα
-
Φιλε χερα,ποιο ροουντστερ εχεις; Σε γενικες γραμμες δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα να το εχεις και καθημερινο αλλα οχι εντελως καθημερινο,δλδ μουλαρι.Το σωστο θα ηταν να μοιρασεις λιγο τις μετακινησεις σου στα δυο αυτοκινητα.Το ποσο δεν ακουγεται απαγορευτικο,στο μονο που συμφωνουμε ολοι,ειναι οτι απο την στιγμη που (ισως) δεν θα το παρεις απο πολυ γνωστο σου να το ψαξεις οσο το δυνατον περισσοτερο το αμαξι.ισως δεν θα ειναι πολυ βολικο για διαδρομες μεσα σε πολη και λακουβες κλπ κλπ με την αναρτηση που μαλλον θα εχει,αλλα who cares..ειμαστε πολλοι που οδηγουμε 50 χλμ μεσα στην πολη καθημερινα με αναρτηση τραπεζι.. Εγω θα προχωρουσα στην αγορα του μιας και νομιζω εχω καταλαβει το πνευμα σου. Αν ομως μια βλαβη που ισως σου κοστισει 400 γιουρια πχ και μια αλλη καπακι λιγοτερο ακριβη σε κανει να αναθεωρησεις τοτε σταματα εκει που εισαι.. Ολα αυτα υπο την προυποθεση να μπορεσεις να ελαχιστοποιησεις τις πιθανοτητες του να ειναι το αμαξι σε κακη κατασταση και ο ιδιοκτητης του να ηταν καγκουρας που δεν τον ενιαζε τπτ..αν μιλησεις με τον κατοχο και δεις το στυλ του θα καταλαεις αρκετα πραγματα και για το αμαξι σιγουρα.
-
+1 φιλε pasxo, μονο εσυ με καταλαβαινεις τελικα!!!!
ενα mr2 εχω και το χω κανει ταξι!!!! βεβαια δεν χαμπαριαζει τιποτα αλλα το χω ρημαξει πραγματικα
ελεγα να παρω ενα gt φυσικα απο αγγελιες καθοτι δεν παιζει γνωστος με τετοιο αμαξι, να κανω και το κεφι μου με το γκαζι του αλλα και τις καθημερινες μετακινησεις μεσα στην Αθηνα. αλλοι μου λενε παρε ενα atos να κανεις τη δουλεια σου αλλα εγω εχω παιδικο ερωτα με το puntoαυτο που λες με φοβιζει γιατι αν αρχισει και βγαζει...
-
Ο χρήστης MichalisCorsa έγραψε:
Για αγορές ψάξε στα εξής site:
http://www.puntogt.gr'
http://www.puntoclub.gr'
θα βρείς μερικα αξιόλογα και προσεγμένα.Ακολουθησε τα λινκ που σου εδωσε ο Μιχαλης.
Θα μαθεις καποια πραματα για το αμαξι και ισως βρεις καποιο σε καλη κατασταση.
(Καποιος πριν 2-3 χρονια,πουλουσε GT3 με 36000 πραγματικα χλμ και με τα ναυλον ακομα κατω απο τα καθισματα...) Απλα μη βιαστεις.
Βρες και καποιον γνωστη μαστορα και καλοταξιδο.Παντως τα τουρμπο προ δεκαετιας και βαλε ειναι λιγο... αποτομα...
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
ενα mr2 εχω και το χω κανει ταξι!!!! βεβαια δεν χαμπαριαζει τιποτα αλλα το χω ρημαξει πραγματικα
ελεγα να παρω ενα gt φυσικα απο αγγελιες καθοτι δεν παιζει γνωστος με τετοιο αμαξι, να κανω και το κεφι μου με το γκαζι του αλλα και τις καθημερινες μετακινησεις μεσα στην Αθηνα. αλλοι μου λενε παρε ενα atos να κανεις τη δουλεια σου αλλα εγω εχω παιδικο ερωτα με το puntoαυτο που λες με φοβιζει γιατι αν αρχισει και βγαζει...
Να δεις πόσο θα τον καταλαβαίνεις και εσύ όταν θα του κάνεις παρέα στο συνεργείο...
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Να δεις πόσο θα τον καταλαβαίνεις και εσύ όταν θα του κάνεις παρέα στο συνεργείο...
Fiat Punto GT