-
Ο χρήστης AlfaRomeo έγραψε:
Γιατί δεν χρησιμοποίησαν αυτό το εξαιρετικά όμορφο μουτράκι και σχεδίασαν τα cinque/seicento έτσι όπως τα σχεδίασαν;
Απλούστατα διότι το retro είναι η εύκολη λύση (βλέπε new Mini, Beetle). Το παλιό 500αράκι έγινε σύμβολο όχι στηριζόμενο στο ένδοξο παρελθόν!
Η μαγκιά είναι να δημιουργείς σύμβολα από λευκό χαρτί!Αφού είναι εύκολη λύση, γιατί το ένα είχε επιτυχία και το άλλο όχι?
-
Πώς ορίζεται η επιτυχία;
-
Πώς ορίζεται η επιτυχία;Όπως και να συγκρίνεις το mini με το beetle θα δεις ότι το ένα είναι επιτυχημένο, το άλλο όχι.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Πώς ορίζεται η επιτυχία;
Όπως και να συγκρίνεις το mini με το beetle θα δεις ότι το ένα είναι επιτυχημένο, το άλλο όχι.
Και ποιός είπε ότι οι εύκολες λύσεις είναι πάντα οι αποδοτικότερες;
-
Πώς ορίζεται η επιτυχία;
Όπως και να συγκρίνεις το mini με το beetle θα δεις ότι το ένα είναι επιτυχημένο, το άλλο όχι.
Και ποιός είπε ότι οι εύκολες λύσεις είναι πάντα οι αποδοτικότερες;
Κανείς δεν είπε κάτι τέτοιο. πχ Mini - Beetle. Δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.
-
Συμφωνώ ότι η μαγκιά είναι να δημιουργείς από λευκό χαρτί. Το σίγουρο είναι όμως ότι το λευκό χαρτί στην περίπτωση των Cento δεν χρησιμοποιήθηκε όσο αποδοτικά θα μπορούσε. Σχεδιαστικά, το μοντέλο των μέσων του αιώνα, είναι σαφώς ανώτερο των '90s', ακόμα και η γιαγιά μου θα το συμπαθούσε περισσότερο! Και αυτή η 'συμπάθεια' (αχ, τι γλυκούτσικο που είναι, κλπ.) στα πολύ μικρά αυτοκίνητα, είναι ένας ισχυρός παράγοντας αγοράς.
Τα revival που αναφέρθηκαν όμως, είναι revival μόνο στο όνομα (και λίγο στα βασικά στοιχεία), ενώ σαν αυτοκίνητα είναι πολύ διαφορετικά. Αντίθετα, δεν νομίζω η Fiat να έχει σκοπό να δημιουργήσει το νέο '500' σαν fashion icon για τις κυρίες από Εκάλη, Κηφισιά κλπ., αλλά να κάνει το '500' ένα αυτοκίνητο που θα αφήσει εποχή σαν all-around αυτοκίνητο για την κοπελίτσα, για τον νεαρό, για αυτόν που θέλει ένα όμορφο μικρό, για τον άφραγκο, για τον τσιγκούνη, για ...., για... κλπ.
Αν απλά χρησιμοποιήσει η Fiat την ρετρό σχεδίαση για να φτιάξει ένα '500' με 1.600 κυβικά, 60 άλογα και τιμή 20.000 ευρουλάκια για να το πουλάει μέσω των αντιπροσωπειών της Maserati, ε, τότε θα έχει λάθος σχεδιασμό...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν απλά χρησιμοποιήσει η Fiat την ρετρό σχεδίαση για να φτιάξει ένα '500' με 1.600 κυβικά, 60 άλογα και τιμή 20.000 ευρουλάκια για να το πουλάει μέσω των αντιπροσωπειών της Maserati, ε, τότε θα έχει λάθος σχεδιασμό...
H BMW αυτό έκανε.... και μάλιστα πέτυχε
-
Η διαφορά του ΜΙΝΙ απο το beetle είναι πως το πρώτο είναι ανεξάρτητα απο την ιστορία του παλιού ενα πολύ όμορφο και καλό (εως πολύ καλό κατα περίπτωση) αυτοκίνητο.
Ακόμα και αν δεν είχε υπάρξει ποτέ το παλιό θα πούλαγε καλα σε αντίθεση με το beetle που είναι ενα ακριβότερο, χειρότερο και εξωτερικά ασουλούπωτο golfIV.
To Triepiuno είναι χαριτωμένο μεν αλλα δεν έχει τίποτα ιδιαίτερο ή πρωτοποριακό, υπάρχουν άπειρα ιαπωνικά Κ-cars που είναι πολύ πιο εμπνευσμένα. Οπότε αν δεν είναι φθηνό και ανταγωνιστικό δε θα έχει μέλλον.
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Η BMW έφτιαξε ίσως το πιο ενδιαφέρον 1600άρη με ένα αρκετά καλό μοτέρ που πουλάει σαν τρελό.. Και μην ξεχνάμε και το Cooper S..
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Η BMW έφτιαξε ίσως το πιο ενδιαφέρον 1600άρη με ένα αρκετά καλό μοτέρ που πουλάει σαν τρελό.. Και μην ξεχνάμε και το Cooper S..
Ναι, αλλά δεν πέτυχε λόγου καλού 1.6 άλλοστε τα περισσότερα δεν είναι καν 1.6... πόσο μάλλον ο καλός 1.6
Η προφανή καινοτομία του Trepiuno είναι η 2+1 διάταξη. που ίσως το κάνει το πιο πρακτικό από το Smart αλλά το ίδιο οικονομικό και χρήσιμο για την πόλη
-
deleted post!
-
Δεν είναι ίδιες περιπτώσεις. H BMW άλλαξε τελείως το χαρακτήρα του αυτοκινήτου, ενώ η Fiat θέλει να βγάλει ένα μοντέλο που να διατηρήσει ή και να ενισχύσει τη φήμη της ως κατασκευαστή 'ιστορικών' μικρών.
Το να χρησιμοποιήσεις μια ρετρό σχεδίαση με το όνομά της και μόνο (δεν νομίζω ότι η μεγαλοφυής ιδέα του παλιού mini έδωσε τίποτα άλλο στο υπάρχον μοντέλο, ούτε καν το μικρό μέγεθος) και να φτιάξεις ένα p@@#$%^ μοντέλο που να αποσκοπεί να γίνει fashion statement αντί για automotive icon, δεν είναι και κάνα κατόρθωμα. Το Beetle πάλι απέτυχε λόγω λάθους τοποθέτησης στην αγορά.
-
διαβασε καποιος κατι στο AutoΤριτη για το Trepiuno?
θα βγει τελικα?το ειδα στο εξωφυλο που το ειχε αλλα δεν αγοραζω τετοια περιοδικα
-
Το trepiuno(στην ελληνική αγορά σαν ...χρέπιuno θα ακούγεται ) δεν είναι αυτό που θα παραχθεί από κοινού με το ka της Ford;
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Ôï trepiuno(óôçí åëëçíéêÞ áãïñÜ óáí ...÷ñÝðéuno èá áêïýãåôáé ) äåí åßíáé áõôü ðïõ èá ðáñá÷èåß áðü êïéíïý ìå ôï ka ôçò Ford;NÁÉ...êáé èá âáóßæïíôáé óôï ðÜôùìá ôïõ Panda ...ôçò FIAT...ðïõ Þôáí êáé COTY...êáé âãÜæåé êáé ÷ñÝðéá!
-
Ο χρήστης Spidey_TS έγραψε:
Το trepiuno(στην ελληνική αγορά σαν ...χρέπιuno θα ακούγεται ) δεν είναι αυτό που θα παραχθεί από κοινού με το ka της Ford;
NΑΙ...και θα βασίζονται στο πάτωμα του Panda ...της FIAT...που ήταν και COTY...και βγάζει και χρέπια!
Δεν θα λέγετε tre-pi-uno (3+1) αλλά Cinquecento 500 Φυσικά !
-
θα ειναι το γνωστο σχεδιο που εχουμε δει πριν απο δυο χρονια περιπου? (αυτο που μοιαζει καταπληκτικα με το 500ρακι?)
ειπαν ποτε περιπου το περιμενουν στην αγορα, καθως και ποιο θα ειναι το target group?
-
Το κόβω να είναι στο στυλ του Ypsilon.
-
Δηλαδη δε θα εχει καμμια σχεση με αυτο που μας ειχαν δειξει το 2004?
-
Noμίζω ότι σ'αυτό το σχέδιο θα βασιστεί αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Πάντως πολύ θα'θελα να βγει. Από την πρώτη μου επίσκεψη στην Ιταλία είχα κολλήσει μ'αυτό το αυτοκίνητο... Αλλωστε και για το γάμο μου 500αράκι στολίσαμε!! (να'ναι καλά ο άνθρωπος που μας το παραχώρησε!!!)
Νομίζω ότι ασχέτως τεχν. χαρακτηριστικών κλπ. με **μια καλή τιμή, πολλές γυναίκες θα το αγόραζαν **με τα 1000 (μεταξύ αυτών και η γυναίκα μου...)Όσο για την αποτυχία του Beetle,παρότι το θεωρώ τρελή πατάτα ως αυτοκίνητο, έχω την εντύπωση ότι εμπορικά δεν ήταν καθόλου αποτυχημένο στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού... Αν παρακολουθεί τη συζήτηση κάποιος που γνωρίζει κάτι παραπάνω, ας με διαψεύσει, αν κάνω λάθος...
FIAT 5oo 2007