-
Στη σελίδα της φιατ δε λέει τιποτα για τον twinair, ήρθε σίγουρα; Αν όχι, πότε τον περιμένουμε; τιμή να υποθέσω πάνω κάτω σαν του 1,4 ;
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Στη σελίδα της φιατ δε λέει τιποτα για τον twinair, ήρθε σίγουρα; Αν όχι, πότε τον περιμένουμε; τιμή να υποθέσω πάνω κάτω σαν του 1,4 ;Στην ιταλική αγορά κυκλοφορεί ήδη,με τιμή κατά 1600 ευρώ υψηλότερη της αντίστοιχης του 1,2 με αντίστοιχο επίπεδο εξοπλισμού.Κερδίζει σε μειωμένα ασφάλιστρα και μικρότερο κατά 50% κόστος περιοδικής συντήρησης έναντι του τετρακύλινδρου.....αλλά πληρώνει υψηλότερα τέλη κυκλοφορίας από τον 1,2(πάντα στην Ιταλία).
Στο δια ταύτα.Οι τεχνικοί της FPT σίγουρα πήγαν ένα βήμα μπροστά με την δημιουργία αυτού του κινητήρα,αφού ουσιαστικά κατάφεραν να συνδυάσουν στο 500 καταναλώσεις λίγο καλύτερες του 1,2 (και παραπλήσιες του 1,3 mjet 75cv).... με επιδόσεις ανάλογες ή και καλύτερες του 1,4 FIRE.Αφήνω κατά μέρος ότι ο κινητήρας είναι ήδη Euro6 ready ....ενώ με βάση αυτόν θα κατασκευάσουν υβριδικό μοντέλο.
Στην πρόβα του ιταλικού quattroruote πέτυχε τις παρακάτω επιδόσεις:
Μέγιστη ταχύτητα : 171 km/h
0-100 km/h: 12,1 sec.
70 -120 km/h με 5η: 21 sec.
Μέση κατανάλωση 15,3 km/l..... με ένα 14,4km/l εντός πόλεως.
Ενδεικτικά το 1,2 επιτυγχάνει επιτάχυνση 0-100 km/h σε 14 sec.....ενώ οι ενδιάμεσες επιταχύνσεις στα 70 -120 km/h με 5η είναι στα 31,5 sec για το 1,2 και στα 28,7 sec για το 1,4.
Οι καταναλώσεις του SGE είναι μικρότερες στο πρόγραμμα ECO (όπου και μειώνονται οι επιδόσεις...οι οποίες μοιάζουν με αυτές του 1,2).Ενδεικτικά:
0-100: 15.5s με ECO mode(αντί 12.1)
70-100: 19.1s με ECO mode (αντί 11.8 )Mια ακόμα πιο σφαιρική ιδέα δίνει η αντιπαράθεση του 500 0,9 στο mode ΕCΟ με το Aygo 1.0
Καταναλώσεις: 500 ECO - Aygo
Πόλη: 14.4km/l - 14.1km/l
Aυτοκινητόδρομος: 12.9km/l - 13.3km/l
Περιαστικός: 18.6km/l - 18.5km/l
0-100: 15.5 - 14.2
70-100: 19.1 - 18.3To 500 πλεονεκτεί εντός πόλης χάρη στο σύστημα S&S,ενώ το Aygo παίρνει το αίμα του πίσω λόγω μικρότερου βάρους κατά 217kg.
Η διαφορά είναι ότι οι επιδόσεις του Aygo αυτές είναι και αυτές θα παραμείνουν...μέχρι να χρειαστεί να το πετάξεις.Του 500 όμως όχι.Συμπερασματικά ο συγκεκριμένος κινητήρας στο 500.....ΠΡΟΑΓΕΤΑΙ
-
ε όχι και στην ίδια κατηγορία το 500αράκι με το aygo ,...
αμαρτία... -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Η διαφορά είναι ότι οι επιδόσεις του Aygo αυτές είναι και αυτές θα παραμείνουν...μέχρι να χρειαστεί να το πετάξεις.Του 500 όμως όχι.Δηλαδή;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Η διαφορά είναι ότι οι επιδόσεις του Aygo αυτές είναι και αυτές θα παραμείνουν...μέχρι να χρειαστεί να το πετάξεις.Του 500 όμως όχι.
Δηλαδή;
οι επιδόσεις που δίνει η αλμπα είναι στο μόντ εκο, στο οποίο πετυχαίνεται και η τεράστεια οικονομία...
στο μοντ νορμαν καίει περισσότερο αλλά όταν το θες βελτιώνεις πολύ περισσότερο τις επιδόδεις -
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
στο μοντ νορμαν καίει περισσότερο αλλά όταν το θες βελτιώνεις πολύ περισσότερο τις επιδόδεις
Σε πραγματικές συνθήκες η διαφορά της κατανάλωσης στο normal mode (που είναι και η default ρύμιση),είναι υψηλότερες κατά μόλις 5% σε σχέση με το ECO mode (οπότε μειώνεται η πίεση της υπερπλήρωσης και όχι η πλουσιότητα του μείγματος).
Έτσι το ίδιο μοντέλο μπορεί να κινείται όπως το 1,4 (και γρηγορότερα) καταναλώνοντας όπως το 1,2 ή μπορεί να κινείται σαν ένα Panda 1,2....καταναλώνοντας σαν ένα 1,3 mjet.Όλα αυτά πληρώνοντας
-φθηνότερα ασφάλιστρα και τέλη από το 1,4
-2 μπουζί λιγότερα κάθε 60Κ χιλμ
-2,5 μόνο λίτρα λάδι σε κάθε αλλαγή
-χωρίς ανάγκη αλλαγής ιμάντα εκκεντροφόρυ
-χωρίς ανάγκη ελέγχου και ρύθμισης των βαλβίδων
-λιγότερη φθορά σε φρένα,λάστιχα κλπ. λόγω μικρότερου βάρους. -
δε νομιζω να ειναι ελαφρυτερο το 0.9 απο το 1.2
οι κινητηρες το ιδιο βαρος εχουν -
Eκτός από το βάρος, μεγάλο ρόλο παίζουν οι κραδασμοί και η στρεπτική ροπή αδράνειας που πιέζει τις βάσεις στήριξης. Εξ' ορισμού καλύτερος ο τετρακύλινδρος εδώ, και θέλω να δω ιδίοις όμμασι πως συμπεριφέρεται στην πράξη ο δικύλινδρος στο συγκεκριμένο τομέα.
-
Ο χρήστης jimded έγραψε:
δε νομιζω να ειναι ελαφρυτερο το 0.9 απο το 1.2
οι κινητηρες το ιδιο βαρος εχουν85kg vs 98kg
-
στο σαιτ της fiat powertrain ιδιο βαρος δειχνει να εχουν , τεσπα
-
Καλημερα παιδια.Εδω και μερικους μηνες εχω ενα 500αρακι 1.4 με αυτοματο κιβωτιο.Ολα ειναι καλα μεχρι τωρα αλλα εχω μια απορια απο την πρωτη μερα που το πηρα.Απο την αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι το αμαξι πρεπει να το σβηνω με τον επιλογεα στη θεση Ν.Οταν ομως το κανω αυτο το αυτοκινητο κανει προειδοποιητικο θορυβο και αναβοσβηνει το Ν στην οθονη.Αν ομως το παρκαρω με D ή R δεν εχω ουτε προειδοποιητικο ηχο ουτε αναβοσβηνει τπτ στην οθονη.Εχει κανεις καμια αποψη περι του θεματος(στο βιβλιαρακι δεν λεει τπτ)
-
Μήτσο, δεν έχω 500 Dualogic, οπότε και δεν έχω και προσωπική εμπειρία.
Υπάρχει όμως link με όλα τα μάνουαλ για όλα τα αυτοκίνητα του Gruppo (LANCIA, FIAT, ALFA ROMEO, ABARTH)
http://aftersales.fiat.com/elum/home.aspx
Για το 500 έχει διάφορα, τα βασικά που πρέπει να κατεβάσεις (λογικά τα έχεις ήδη) είναι τα:
Βιβλίο Χρήσης και Συντήρησης
DUALOGIC
(ξεχωριστό μάνουαλ)Το έψαξα λίγο και βρήκα τα παρακάτω:
ΗΧΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Για λόγους ασφαλείας, εκπέμπεται μία ηχητική επισήμανση όταν παρκάρετε το αυτοκίνητο με το κιβώτιο ταχυτήτων στη νεκρά (N)
. . .
ΠΑΡΚΑΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
Για να παρκάρετε με ασφάλεια είναι απαραίτητο, με το πόδι επάνω στο πεντάλ του φρένου, να εισάγετε την 1η ταχύτητα ή την όπισθεν (R)
. . .
ΣΗΜΕΙΩΣΗ Μην αφήνετε ΠΟΤΕ το αυτοκίνητο με το κιβώτιο στη νεκρά (N) -
Θεωρώ πιο πιθανό να του είχαν πει να τοποθετεί τον επιλογέα στο Ν όταν ακινητοποιεί ΑΝΑΜΜΕΝΟ το αμάξι (πχ σε φανάρι), παρά να σβήνει τον κινητήρα με επιλεγμένη τη Ν.
-
Ο χρήστης mitsos587 έγραψε:
Καλημερα παιδια.Εδω και μερικους μηνες εχω ενα 500αρακι 1.4 με αυτοματο κιβωτιο.Ολα ειναι καλα μεχρι τωρα αλλα εχω μια απορια απο την πρωτη μερα που το πηρα.Απο την αντιπροσωπεια μου ειπαν οτι το αμαξι πρεπει να το σβηνω με τον επιλογεα στη θεση Ν.Οταν ομως το κανω αυτο το αυτοκινητο κανει προειδοποιητικο θορυβο και αναβοσβηνει το Ν στην οθονη.Αν ομως το παρκαρω με D ή R δεν εχω ουτε προειδοποιητικο ηχο ουτε αναβοσβηνει τπτ στην οθονη.Εχει κανεις καμια αποψη περι του θεματος(στο βιβλιαρακι δεν λεει τπτ)Στην αντιπροσωπεια ηταν σουρωμένοι πιθανοτατα.
To εγχειρίδιο υπερισχύει της αντιπροσωπείας
ΠΑΝΤΑ με ταχύτητα το σβηνεις και εφοσον εχει σβησει, βαζεις τον επιλογεα ταχυτητας στο Ν. Αν δεν το κανεις αυτο, απλα καμια μερα θα ψαχνεις το αμαξι σου σε κανα γκρεμο. -
Παιδια μου ειχαν πει να το σβηνω με νεκρα.Και εμενα επειδη μου φανηκε περιεργο που το αυτοκινητο κανει προειδοποιητικο ηχο τους ρωτησα και μου το επανελαβαν.Αρα οι υποψιες μου ηταν βασιμες.Ε ρε ασχετοι που υπαρχουν στον κοσμο
edit:Ευχαριστω πολυ τα παιδια για τις απαντησεις τους.Μου λυθηκε η απορια
-
-
-
500 κομματια ηταν μονο. Λογικο μου ακουγεται.
-
http://img255.imageshack.us/img255/6708 ... stcar2.jpg
http://img13.imageshack.us/img13/6140/f ... estcar.jpg
H προοπτική του μπροστά μέρους παραμένει παρεμφερής με την ευρωπαϊκή έκδοση lounge,παρά τις τροποποιήσεις που έχουν υποστεί ο προφυλακτήρας και η μετώπη.
Αντίθετα είναι διαφορετικό το τελείωμα της μπροστινής κολώνας προκειμένου να πληροί τις αμερικανικές νόρμες (συγκεκριμένα τη διαβόητη νόρμα FMVSS201...η πιο ανόητη που υπάρχει, για την ικανοποίηση της οποίας απαιτούνται τόσα κονδύλια,ώστε είναι γνωστή στου κύκλους της αυτοκινητοβιομηχανίας ως 'μαύρη τρύπα'.Δεν είναι υπερβολή ότι με τις εργατώρες που ξοδεύουν προκειμένου να σχεδιάσουν τη μέθοδο που θα τους επιτρέψει να περάσουν αυτό το test.....θα μπορούσαν να έχουν ολοκληρώσει το project ενός άλλου μοντέλου.Και όλα αυτά γιατί πρέπει να μπορεί να συγκρουστεί το κεφάλι των επιβατών στις εσωτερικές κολώνες,με ταχύτητα 25km/h,χωρίς να σπάσει,καθώς σε τέσσερεις πολιτείες των ΗΠΑ..... η χρήση των ζωνών ασφαλείας δεν είναι υποχρεωτική).Το κιβώτιο που θα φορά το US spec δεν θα είναι το γνωστό dualogic αλλά ένα άλλο αυτόματο και αποκλειστικό (όχι το TCT).
-
Ειχα την αίσθηση πως ήταν μόνο μια το New Hampshire που δεν έχει νομοθεσία για ζώνες και η Georgia η οποία επιτρέπει την μη χρήση ζώνης στα pick up
Πιστεύω πως θα πάει καλά το 500αρακι στην Αμερική
FIAT 5oo 2007