-
το κουμπί 'sport' ξέρει κανείς εαν επηρρεάζει την κατανάλωση?
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
το κουμπί 'sport' ξέρει κανείς εαν επηρρεάζει την κατανάλωση?Στο ατμοσφαιρικό 500 όχι, σε καμία περίπτωση.
Επειδή ούτε τη ροπή αυξάνει, ούτε γενικά τη δύναμη.
Απλά δίνει μια καλύτερη απόκριση στο γκάζι, φαντάζομαι δίνοντας λίγο παραπάνω avance ενώ βαραίνει το τιμόνι....παπάρια μέντολες δηλαδή....Και άντε λόγω avance να καταναλώνεις 0.01 λίτρο παραπάνω? -
Εφόσον δεν μεταβάλλει τη ροπή, λογικά δε θα έχει επίπτωση στην κατανάλωση.
Δεν έχω δεί άλλωστε διαφορά στην κατανάλωση -
Ο χρήστης Giuseppe Busso έγραψε:
Μην πάρεις 1.2....
Σέρνεται, και ο κινητήρας αποδίδει τα άλογα ψηλά. Ενώ το 1.2 Panda πετάει μέσα στην πόλη αυτό δεν πάει βήμα κυριολεκτικά. Και η διαφορά στην κατανάλωση είναι 1 λίτρο πάνω για το 1.4, τρίχες δηλαδή.
Μάλιστα δεν αξίζει να μην πας για το 1.4 την ώρα που η πραγματική διαφορά των μοτέρ είναι μόλις 120κεκ.....Διαφωνώ, για συνθήκες πόλης ο 1.2 είναι καταπληκτικός, με άρπαγμα από χαμηλά (8v γαρ) και νευρικός. Απλά δεν του φαίνεται ότι έχει 69 άλογα, είναι πολύ σπιρτόζικο.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Τι θεματάκια να τσεκάρω σε 500αρακι 1,2;αντε καλοταξιδο. Μπαινεις στο σωστο δρομο
-
Και εγώ το ίδια έχω ακούσει για το 1.2...
Το 1.4 που έχω οδηγήσει είναι άσχημο μοτέρ , καμία σχέση με τα πουντο και πάντα που το φοράνε...(ρύποι;;) -
Πάρε το abarth drdino να κερνάς τσαγάκια.
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Έλεγχος στο σύστημα city του τιμονιού+1.
Οδηγησε το και δες εαν εχει ασαφεια στην ευθεια. Επισης, ζορισε το λιγακι, απο τερμα αριστερα-τερμα δεξια 3-4 φορες. Βαλ΄το και στο διαγνωστικο, μπορει να εχει καταγραψει καποια βλαβη πχ αισθητηρες ροπης τιμονιου1.2 vs 1.4:
O 1.2 πιο αργος συνολικα, αλλα τα 100 αλογα του 1.4 ακουγονται υπεραισιοδοξα εαν το οδηγησεις.
Ο 1.2 ειναι πιο νευρικος αλλα πεθαινει νωρις (μια χαρα κανει ταξιδακι με 140χλμ ομως), ο 1.4 μολις παει να δωσει κατι ψηλα, τελειωνει. Ενταξει, δεν ειναι και κινητηρας επιδοσεων, αλλα λεμε τωρα.
O 1.4 ομως εχει εξαρι κιβωτιο, δισκοφρενα πισω, μεγαλυτερα δισκοφρενα μπροστα.
Αμφοτεροι δεν παρουσιαζουν κανενα μηχανικο προβλημα.Lounge vs Sport
Προτιμησε την εκδοση sport, οχι λογω χρωματων, αλλα λογω καλυτερης στηριξης των καθισματων .Ασε που εχει ομορφοτερες ζαντες...Μολις βρεις κατι, ενημερωσε.
-
@everybody: thx, ελπίζω να πιάσουν τόπο τα τιπς σας
@σαξον: εννοείται
-
Μην πάρεις 1.2....
Σέρνεται, και ο κινητήρας αποδίδει τα άλογα ψηλά.Στις 5500σαλ. Ενω τη ροπη, στις 3000σαλ.
Και η διαφορά στην κατανάλωση είναι 1 λίτρο πάνω για το 1.4, τρίχες δηλαδή.
Στην πολη η διαφορα ειναι 2 λιτρα.
-
Το κουμπακι σπορ ανεβαζει την καταναλωση πολυ απλα γιατι η αποκριση του γκαζιου ειναι 2 φορες καλυτερη,Παντως η διαφορα του πραγματικα δεν περιμενα να ειναι τοσο αισθητη
Οσο για την καταναλωση 1.2 φιλου χειροκινητο εχει μεση 7.0 και το δικο μας 1,4 αυτοματο εχει μεση 8,9 .Και τα δυο με πολυ ζωηρη οδηγηση.Επισης για τον φιλο που θελει να παρει το 1.2 μια χαρα ειναι το μοτερ του και κινειται αξιοπρεπεστατα,αρκει να μην κατσει ποτε σε 1.4
-
Μάλλον ξέρετε περισσότερα από εμένα που το έχω
-
Μάλλον ξέρετε περισσότερα από εμένα που το έχωΠου διαφωνουμε?
Το 1.2 ή το 1.4 εχεις? -
Το 1.2 δεν το έχω οδηγήσει , αλλά το 1,4 εινσι απαράδεκτα αδύναμο για μίνι 1400αρη....
Με 2 άτομα μέσα πρέπει να του πιεις το αίμα για να κουνηθεί ...
Έχω ακούσει πως σε πόλη το 1.2 είναι πιο σβελτο... -
Busso μέσα στην πόλη το 1.4 δεν πάει βήμα σε χαμηλές στροφές και δείχνει ιδιαίτερα νωχελικό. Τσεκαρισμένο πολλές φορές σε παρόμοιες συνθήκες και διαδρομές, τόσο με το 1.2 όσο και με το 1.4. Αν κάποιος το θέλει αποκλειστικά για μέσα στην πόλη (συνθήκες μποτιλιαρίσματος, σταμάτα-ξεκίνα κτλ) και όχι σε ανοιχτές διαδρομές, τότε το 1.2 είναι καλύτερη επιλογή (ο 8βάλβιδος στις χαμηλές στροφές είναι πολύ πιο ελαστικός και το κινεί πιο ξεκούραστα).
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Μάλλον ξέρετε περισσότερα από εμένα που το έχω
Που διαφωνουμε?
Το 1.2 ή το 1.4 εχεις?Το 1.2 έχω με πάνω από 22.000χλμ.
Διαφωνούμε στην απόδοση.
Για μένα συμβαίνει ένα από τα 2 παρακάτω:
Ή το 1.2 δεν έχει 69 ίππους αλλά πολύ λιγότερους
Ή το Panda 1.2 έχει 100 ίππους.
Έχω πιάσει τελική 180 στο Σείριο, γιατί το 500 1.2 τραβάει καλύτερα ψηλά, παρότι έχει πιο χαμηλά τον κόφτη στροφών από το Panda 1.2 το οποίο στα χαμηλά τραβάει σαν τουρμπάκι. Κι όταν λέω χαμηλά εννοώ +/- 2.000σαλ.
Το 500 1.4 έχει 100 ίππους αλλά δεν είναι 100 ίπποι σαν του Panda 100.
Εγώ απλά πιστεύω ότι τα κιλά του 500 που ανακοινώνονται υφίστανται σε έναν άλλο πλανήτη με λιγότερη βαρύτητα, και για αυτό τα αντίστοιχα μοτέρ στο Panda φαίνονται να γαζώνουν.Η συμβουλή μου στον drdino ήταν να πάρει το 1.4 για πολλούς και διαφόρους λόγους. Καταρχήν είναι πιο δυνατό. Έχει δισκόφρενα πίσω αλλά και μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους εμπρός. Έχει ESP, έχει 6άρι σασμάν, έχει sport button. Επίσης να πάρει το sport που έχει καθίσματα της προκοπής και όχι αυτά τα γυναικεία πολυθρονάτα του lounge το οποίο και έχω.
Από κατανάλωση έχω χοντρικά σε μεικτές συνθήκες 6-7 λίτρα ενώ σε ταξίδι ήπιων τόνων( 80χλμ/ώρα περίπου) πέφτει και κάτω από 5 λίτρα/100χλμ. Με air condition αμιγώς μέσα στην πόλη είδα και πάνω από 10 λίτρα.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Το 1.2 δεν το έχω οδηγήσει , αλλά το 1,4 εινσι απαράδεκτα αδύναμο για μίνι 1400αρη....
Με 2 άτομα μέσα πρέπει να του πιεις το αίμα για να κουνηθεί ...
Έχω ακούσει πως σε πόλη το 1.2 είναι πιο σβελτο...Και στο 1.2 το αίμα του πίνεις αλλιώς θα κορνάρουν οι από πίσω....
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Busso μέσα στην πόλη το 1.4 δεν πάει βήμα σε χαμηλές στροφές και δείχνει ιδιαίτερα νωχελικό. Τσεκαρισμένο πολλές φορές σε παρόμοιες συνθήκες και διαδρομές, τόσο με το 1.2 όσο και με το 1.4. Αν κάποιος το θέλει αποκλειστικά για μέσα στην πόλη (συνθήκες μποτιλιαρίσματος, σταμάτα-ξεκίνα κτλ) και όχι σε ανοιχτές διαδρομές, τότε το 1.2 είναι καλύτερη επιλογή (ο 8βάλβιδος στις χαμηλές στροφές είναι πολύ πιο ελαστικός και το κινεί πιο ξεκούραστα).Όχι ότι διαφωνώ αλλά εγώ επιμένω ότι και στο 1.2 πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν.
Γενικά του λείπει η ροπή ενός τουρμπάτου μοτέρ. Το 875κεκ 2κύλινδρο θα κάτσει κουτί στο βαρύ αμάξωμα του 500. -
Για μένα συμβαίνει ένα από τα 2 παρακάτω:
Ή το 1.2 δεν έχει 69 ίππους αλλά πολύ λιγότερους
Ή το Panda 1.2 έχει 100 ίππουςTιποτα απο αυτα δε συμβαινει.
Απλα ο κινητηρας δεν ειναι ακριβως ο ιδιος, ουτε το βαρος:
O 1.2 στο 500,βγαζει 69 αλογα στις 5500σαλ,102Nm ροπης στις 3000, με συμπιεση 11,1:1 και ειναι EURO5
Ο ιδιος κινητηρας στο Panda, βγαζει 60 αλογα στις 5000σαλ,102Nm ροπης στις 2500, με συμπιεση 9,8 : 1 και ειναι EURO4
Πιθανον να υπαρχουν διαφορες στους εκκεντροφορους και στην ECUΑραγε το κιβωτιο ειναι ακριβως το ιδιο?
Καταρχήν είναι πιο δυνατό. Έχει δισκόφρενα πίσω αλλά και μεγαλύτερης διαμέτρου δίσκους εμπρός. Έχει ESP, έχει 6άρι σασμάν, έχει sport button. Επίσης να πάρει το sport που έχει καθίσματα της προκοπής και όχι αυτά τα γυναικεία πολυθρονάτα του lounge το οποίο και έχω.
Αυτα τα αναφεραμε και εμεις.
Από κατανάλωση έχω χοντρικά σε μεικτές συνθήκες 6-7 λίτρα ενώ σε ταξίδι ήπιων τόνων( 80χλμ/ώρα περίπου) πέφτει και κάτω από 5 λίτρα/100χλμ. Με air condition αμιγώς μέσα στην πόλη είδα και πάνω από 10 λίτρα.
Η Fiat δινει διαφορα υπερ του 1.2, 1,9l/100Km
O MO στο http://www.spritmonitor.de ειναι 6,23l/100km για τον 1.2, 7,07l/100km για τον 1.4 -
Σε μένα τα λες αυτά?
Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου?
FIAT 5oo 2007