-
Οκ εγω λοιπον σαν trendy χαζοχαρούενος θα ήθελα να πώ οτι δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα να περιμένω και 6 μήνες για να αποκτήσω κάτι που καλώς ή κακώς μου αρέσει.(παραδέχομαι πάντος οτι έχω την να έχω αυτοκίνητο για να κάνω τη δουλειά μου...)
ΥΓ: Οφείλουμε να παραδεχτούμε οτι πολλοί έχουν την τάση να οξύνουν τα πνεύματα με αυτά που λένε...κάλο θα είναι να μήν συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις μήπως και κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο αυτό το forum..Είναι κρίμα να καταφεύγουμε σε ξένα site........
http://forum.autohoje.com/showthread.php?t=2982&page=63
Αυτό για όποιον ξέρει τη γλώσσα, σίγουρα είναι χρησιμότερο για κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεται -
Ο χρήστης takisme έγραψε:
Οκ εγω λοιπον σαν trendy χαζοχαρούενος θα ήθελα να πώ οτι δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα να περιμένω και 6 μήνες για να αποκτήσω κάτι που καλώς ή κακώς μου αρέσει.(παραδέχομαι πάντος οτι έχω την να έχω αυτοκίνητο για να κάνω τη δουλειά μου...)ΥΓ: Οφείλουμε να παραδεχτούμε οτι πολλοί έχουν την τάση να οξύνουν τα πνεύματα με αυτά που λένε...κάλο θα είναι να μήν συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις μήπως και κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο αυτό το forum..Είναι κρίμα να καταφεύγουμε σε ξένα site........
Αυτό για όποιον ξέρει τη γλώσσα, σίγουρα είναι χρησιμότερο για κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεταιΠροφανώς εσύ έχεις τη πολυτέλεια να οδηγάς κι άλλο αυτοκίνητο και να το περιμένεις. Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως τους φαίνεται κάπως όταν πρέπει να περιμένουν 6μήνες για ένα supermini.
Τέλοσπαντων...θα μιλήσουν οι πωλήσεις...αν και έχω πει παραπάνω ότι θα πέσει σιγά σιγά η παράδοση.
Σε ένα φόρουμ υπάρχουν διαφορετικές απόψεις...εάν κάποιος θέλει να πάει σε κάποιο ξένο forum δε νομίζω ότι το 4ΤΦ τον κρατάει.
-
Είναι τετοιος ο χαρακτήρας του αμαξιού που που αν κάποιος το γουστάρει πολύ θα περιμένει. Δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο να πείς θα πάρω αυτό. Δηλαδή μου φαίνεται πιο εύκολο κάποιος που έχει διαλέξει π.χ το golf να πάει σε focus επειδή το 1ο έχει μεγάλη αναμονή. Αν όμως έχεις διαλέξει για χ λόγους και σε εκφράζει ένα αμάξι όπως το fiat500, το mini cooper, το Crysler PT cruiser, το beetle και αλλα που είναι πολύ ξεχωριστά αυτοκίνητα εκεί δυσκολά θα αλλάξεις προτίμηση για λίγους μήνες αναμονής.
-
Ο χρήστης takisme έγραψε:
Οκ εγω λοιπον σαν trendy χαζοχαρούενος θα ήθελα να πώ οτι δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα να περιμένω και 6 μήνες για να αποκτήσω κάτι που καλώς ή κακώς μου αρέσει.(παραδέχομαι πάντος οτι έχω την να έχω αυτοκίνητο για να κάνω τη δουλειά μου...)ΥΓ: Οφείλουμε να παραδεχτούμε οτι πολλοί έχουν την τάση να οξύνουν τα πνεύματα με αυτά που λένε...κάλο θα είναι να μήν συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις μήπως και κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο αυτό το forum..Είναι κρίμα να καταφεύγουμε σε ξένα site........
Αυτό για όποιον ξέρει τη γλώσσα, σίγουρα είναι χρησιμότερο για κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεταιΔεν βλέπω το λόγο που παρεξηγήθηκες. Αναφέρθηκα σε εκείνους που δεν κάνουν συνειδητή επιλογή αυτοκινήτου. Εσένα από τη στιγμή που σου αρέσει και το γουστάρεις, με γεία και χαρά σου να το αποκτήσεις.
Όταν όμως βλέπεις κόσμο να το κάνει επειδή έτσι επιβάλλει η μόδα ή οι τάσεις trendyσμου, ε ναι τα άτομα αυτά ειναι για τα πανηγύρια._
-
Οκ εγω λοιπον σαν trendy χαζοχαρούενος θα ήθελα να πώ οτι δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα να περιμένω και 6 μήνες για να αποκτήσω κάτι που καλώς ή κακώς μου αρέσει.(παραδέχομαι πάντος οτι έχω την να έχω αυτοκίνητο για να κάνω τη δουλειά μου...)
ΥΓ: Οφείλουμε να παραδεχτούμε οτι πολλοί έχουν την τάση να οξύνουν τα πνεύματα με αυτά που λένε...κάλο θα είναι να μήν συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις μήπως και κρατηθεί σε κάποιο επίπεδο αυτό το forum..Είναι κρίμα να καταφεύγουμε σε ξένα site........
Αυτό για όποιον ξέρει τη γλώσσα, σίγουρα είναι χρησιμότερο για κάποιον που πραγματικά ενδιαφέρεταιΔεν βλέπω το λόγο που παρεξηγήθηκες. Αναφέρθηκα σε εκείνους που δεν κάνουν συνειδητή επιλογή αυτοκινήτου. Εσένα από τη στιγμή που σου αρέσει και το γουστάρεις, με γεία και χαρά σου να το αποκτήσεις.
Όταν όμως βλέπεις κόσμο να το κάνει επειδή έτσι επιβάλλει η μόδα ή οι τάσεις trendyσμου, ε ναι τα άτομα αυτά ειναι για τα πανηγύρια._
Εντάξει το θέμα θεωρείτε λήξαν....η αποψή μου πάντως για το ύφος ορισμένων δεν αλλάζει..
προς SV2: θα μπορούσες να μας πεις το customization που έκανες?
-
Πάντως οι λίστες αναμονής σε νέα μοντέλα δεν ειναι καθόλου σπάνιο.
Το μίνι στην Αμερική είχε πάνω από 1 χρόνο αναμονή αρχικά...
-
Και πού να δεις τα Morgan τι λίστες αναμονής έχουν... Κανένας όμως δεν ενοχλείται, να πει ότι 'είναι παράλογο για ένα απαρχαιωμένο αυτοκίνητο να τρέχουν όλοι οι κολλημένοι με το παρελθόν και να πλακώνονται στις παραγγελίες και να περιμένουν χρόνια'...
-
Πολυ σχετικο αυτο με το Morgan..
-
Ο χρήστης skullone έγραψε:
Και πού να δεις τα Morgan τι λίστες αναμονής έχουν... Κανένας όμως δεν ενοχλείται, να πει ότι 'είναι παράλογο για ένα απαρχαιωμένο αυτοκίνητο να τρέχουν όλοι οι κολλημένοι με το παρελθόν και να πλακώνονται στις παραγγελίες και να περιμένουν χρόνια'...Ναι και οι Ferrari έχουν 1 χρόνο +
Μου κάνει εντύπωση πάντως πως δέχεσαι τα πάντα για τις αγαπημένες σου Ιταλικές φίρμες...ποτέ δε διαφωνείς...πάντα θεωρείς σωστές τις κινήσεις/εξελίξεις τους...και ποτέ δεν έχεις μια διαφορετική άποψη από αυτή που μας πασάρουν.
Δες το λίγο αντικειμενικά δηλαδή...είσαι αγοραστής...ψάχνεις supermini...δεν έχεις αυτοκίνητο και θέλεις...τι κάνεις??? Περιμένεις 6 μήνες?
-
Αν 8ες οπως + δηποτε ενα συγκεκριμενο αυτοκινητο ισως κ να περιμενεις. Προκειμενου να παρεις αυτο που 8ελεις. Αλλα οχι να βαζεις ενα αυτοκινητο ευρειας παραγωγης κ καταναλωσης στο ιδιο league με τα Morgan. Sorry, μου χει κατσει.
-
Άμα οι παραγγελίες είναι πολύ περισσότερες από την παραγωγική δυναμικότητα των εργοστασίων, πάμε στα ίδια με τη Morgan.
-
Ακομη δεν συμφωνω. Αν 8ες morgan προφανως εχεις αλλα 2-3 αυτοκινητα να καλυπτουν τις αναγκες σου. Κ εφ'οσον προκειται για χειροποιητη κατασκευη κ 3ερεις απο πριν τους χρονους παραδοσης, 3ερεις τι να περιμενεις. Δεν νομιζω να συμβαινει το ιδιο για ενα αυτοκινητο πολης ευρειας παραγωγης. Οποτε βρισκω απολυτα λογικο να μην ενοχλειται καποιος για τη λιστα αναμονης στα Μοργκαν κ να ενοχλειται στα 5οο-ρακια. Δε διαφωνω στο γεγονος οτι οσοι 8ελουν αυτο κ κανενα αλλο 8α περιμενουν για να το εχουν, αλλα οπως κ να εχει αποτελει ενοχληση.
-
Άμα οι παραγγελίες είναι πολύ περισσότερες από την παραγωγική δυναμικότητα των εργοστασίων, πάμε στα ίδια με τη Morgan.Άρα η ΦΙΑΤ έκανε ΜΕΓΑΛΗ γκάφα αν δεν έχει προβλέψει τη ζήτηση του νέου της supermini στις παγκόσμιες αγορές.
Άλλο να λέμε...ναι...το γουστάρω και το περιμένω που προφανώς είναι απολύτως δεκτό...και άλλο να λέμε ότι είναι ΟΚ που έχει τόσο μεγάλη αναμονή ένα μικρό supermini με σκοπό να κατακτήσει τα ύψη των πωλήσεων και να ανταγωνιστεί το Μίνι κλπ.
Συγνώμη...αλλά δε λανσάρεις κάτι στην αγορά όταν δε μπορείς να το παραδόσεις on-time.
-
Μα τι να κάνει όμως η FIAT άμα δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες; Νομίζει κανείς πως γουστάρουνε στο Τορίνο να χάνουνε πιθανούς πελάτες λόγω της αυξημένης ζήτησης και της μετάθεσης των ημερομηνιών παράδοσης; Γιατί στην ερώτηση που έκανε ο Νίκος παραπάνω: 'Δες το λίγο αντικειμενικά δηλαδή...είσαι αγοραστής...ψάχνεις supermini...δεν έχεις αυτοκίνητο και θέλεις...τι κάνεις??? Περιμένεις 6 μήνες?' η απάντηση είναι 'παίρνεις C2 ΤΩΡΑ' (παράδειγμα).
-
Άρα γκάφα κάνανε και η Sony με το PSP, η Apple με το iPhone, η Nintendo με το Gameboy...
-
Και πού να δεις τα Morgan τι λίστες αναμονής έχουν... Κανένας όμως δεν ενοχλείται, να πει ότι 'είναι παράλογο για ένα απαρχαιωμένο αυτοκίνητο να τρέχουν όλοι οι κολλημένοι με το παρελθόν και να πλακώνονται στις παραγγελίες και να περιμένουν χρόνια'... :whistlink:
Ναι και οι Ferrari έχουν 1 χρόνο +
Μου κάνει εντύπωση πάντως πως δέχεσαι τα πάντα για τις αγαπημένες σου Ιταλικές φίρμες...ποτέ δε διαφωνείς...πάντα θεωρείς σωστές τις κινήσεις/εξελίξεις τους...και ποτέ δεν έχεις μια διαφορετική άποψη από αυτή που μας πασάρουν.
Δες το λίγο αντικειμενικά δηλαδή...είσαι αγοραστής...ψάχνεις supermini...δεν έχεις αυτοκίνητο και θέλεις...τι κάνεις??? Περιμένεις 6 μήνες?
οχι, βάζεις κάτω τις ανάγκες και τις προτεραιότητες σου και πράτεις ανάλογα...αλήθεια γιατί τοσο αγχος με την αναμονη?..Στο κάτω κάτω αν θες περιμένεις αν δεν θες παίρνεις κάτι αλλο..ειδικα σε αυτη τη κατηγορία υπάρχουν πολλές επιλογές.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Σε 2,5-3 μήνες μπορώ να το έχω στα χέρια μου...και κάποιοι το παραλαμβάνουν τελη του μήνα ή αρχές Γενάρη (σε αγορές που δεν έχει κυκλοφορήσει επίσημα..)
Συγνώμη...αλλά δε λανσάρεις κάτι στην αγορά όταν δε μπορείς να το παραδόσεις on-time.
Βρε Νίκο, αν η Φιατ προγραμμάτιζε μια Α παραγωγή που θα ήταν ικανοποιητική και κερδοφόρα για την εταιρία, θα έπρεπε να προβει σε επενδύσεις (εργοστάσιακές εγκαταστάσεις, προμήθειες κτλπ) που θα ικανοποιούσαν μια 10 Χ Α παραγωγή, έτσι απλά για να μη περιμένει ο κόσμος? Δεν υπάρχει ΜΙΑ εταιρία που να ακολουθεί τέτοια στρατηγική...
οχι, βάζεις κάτω τις ανάγκες και τις προτεραιότητες σου και πράτεις ανάλογα...αλήθεια γιατί τοσο αγχος με την αναμονη?..Στο κάτω κάτω αν θες περιμένεις αν δεν θες παίρνεις κάτι αλλο..ειδικα σε αυτη τη κατηγορία υπάρχουν πολλές επιλογές.
+1 . Αν πραγματικά θες ενα 500, πας με το λεωφορείο στη δουλειά για 6 μηνες μεχρι να το αποκτήσεις ή έχεις τουλάχιστον 1 αλλο μινι να σε εξυπηρετεί μεχρι να το παραλάβεις.
Πάντως, όσο έχω ρωτήσει ελλάδα και εξωτερικό οι παραδόσεις υπολογίζονται γύρω στους 3 μήνες (αν τουλάχιστον εισαι απο τους πρωτους που θα το παραγγείλει..).
-
Ακόμη κι αν κάποιος το 'γουστάρει' (ας 'ούμε ), τότε δεν έχει κανέναν λόγο να 'σκοτωθεί' να το πάρει 'εδώ και τώρα'... Και μετά από δύο χρόνια και όμορφο θα παραμένει και τα (όποια) προβλήματα νεότητας θα έχουν λυθεί και νέες εκδόσεις θα 'χουν παρουσιαστεί κλπ, κλπ... Εξ' άλλου, όποιος θέλει να πάρει ένα τέτοιο αυτοκίνητο, σίγουρα θα 'χει και κάποιο άλλο για να τη 'βολέψει' μέχρι να παραλάβει το '500' ...
-
Κι εγώ πάντως, μολονότι το έχω ερωτευθεί, δεν θα το έπαιρνα τώρα. Ποτέ δεν αγοράζω αυτοκίνητο που μόλις βγήκε στην παραγωγή.
-
...Ποτέ δεν αγοράζω αυτοκίνητο που μόλις βγήκε στην παραγωγή.Το έχω κάνει ήδη τρεις φορές.
Δεν το μετάνοιωσα καμία.
FIAT 5oo 2007