-
Ο χρήστης erefer έγραψε:
Γεια σας και πάλι!Σήμερα επέστρεψα απο διακοπές,πέρασα γα***α!Τελος πάντων,αγαπητέ ipan εγώ τουλάχιστον δεν θυμάμαι να έχει σταματήσει ο Σέννα πριν την γραμμή του τερματισμού για να περάσει ο Μπέργκερ,ούτε το αντίθετο..Ωστόσο,επειδή δεν είμαι και ο θεός κρατάω μια πισινή αν και θα το ψάξω..Ήταν στη Suzuka το 1991 και έκοψε χαρακτηριστικά στην τελευταία στροφή. Τέλος πάντων απλά το ανέφερα για να υπενθυμίσω ότι τέτοιες πρακτικές δεν τις επινόησε η Ferrari επί Todt και Schumacher, χωρίς να παραγνωρίζω το γεγονός ότι η Ferrari το έκανε επιδεικτικά σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς να υπάρχει άμεση ανάγκη (π.χ. Αυστρία 2002).
Πάντως όσον αφορά το δίλημμα Senna or Schumacher, ο Schumacher είναι σίγουρα ο πιο επιτυχημένος ενώ ο Senna αυτός που λατρεύτηκε όσο κανένας άλλος..Κρίμα που δεν οδήγησε ποτέ για τη Scuderia.Γιάννης
-
Ωραία το έθεσες Ipan.
για να μην πούμε το ανώτερο παράδειγμα η π...α και η βούρτσα ας πούμε...Ο Α.Σ σαν τον Ιησού Χριστό και ο άλλος σαν το .... ΠΑΣΟΚ
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Κρίμα που δεν οδήγησε ποτέ για τη Scuderia. -
Ο χρήστης sokos έγραψε:
Ωραία το έθεσες Ipan.
για να μην πούμε το ανώτερο παράδειγμα η π...α και η βούρτσα ας πούμε...Ο Α.Σ σαν τον Ιησού Χριστό και ο άλλος σαν το .... ΠΑΣΟΚ
...Γι'αυτό εγώ που βλαίπω εκκλησσιά και πράσινο ήλιο και αλλάζω γωνία προτιμώ τον Βελουχιώτη...Τον Jean Alesi που μάτωσε για τη Scuderia στα πέτρινα χρόνια
-
Αγαπητέ φίλε ipan έχεις δίκιο..όμως,όπως είπες,αφενός δεν έγινε επιδεικτικά,αφετέρου έγινε στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στον φουκαρά τον μπέργκερ(σαν χάμπουργκερ τον έφαγαν εκείνη την χρονιά!!) κι όχι στη μέση,όταν είχε πια ''ξεκαθαριστεί'' ο τίτλος και φυσικά ο Σέννα έδωσε την νίκη στον Μπέργκερ και όχι το αντίθετο,όπως έγινε με τον Σουμάχερ και το Μπαρικέλο,δηλαδή να δώσει την νίκη ο ''δεύτερος'' οδηγός στο ''φαβορί'' στη μέση της σεζόν,επειδή πάει κατά διαόλου,αν αυτό δίνει ένα ελαφρυντικό..Ωστόσο,ο Σέννα ακόμα και στις άσχημες στιγμές του,θα μπορούσε να χαρακτηριστεί 'μαγικός'...
-
Ο χρήστης erefer έγραψε:
Αγαπητέ φίλε ipan έχεις δίκιο..όμως,όπως είπες,αφενός δεν έγινε επιδεικτικά,αφετέρου έγινε στον προτελευταίο αγώνα της σεζόν σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στον φουκαρά τον μπέργκερ(σαν χάμπουργκερ τον έφαγαν εκείνη την χρονιά!!) κι όχι στη μέση,όταν είχε πια ''ξεκαθαριστεί'' ο τίτλος και φυσικά ο Σέννα έδωσε την νίκη στον Μπέργκερ,αν αυτό δίνει ένα ελαφρυντικό..Ωστόσο,ο Σέννα ακόμα και στις άσχημες στιγμές του,θα μπορούσε να χαρακτηριστεί 'μαγικός'......Τα τελευταία 20 χρόνια που βλέπω F1 ανάλογα περιστατικά έχουν προκληθεί κι από άλλους και θα συνεχίσουν να γίνονται..Δεν τα εισήγαγε ο Schumacher..Αυτό έθιξα εγώ από την αρχή..Τέλος πάντων, καταλαβαινόμαστε..
-
Ο χρήστης ody_xanthi έγραψε:
Μετά από λίγες μέρες λοιπόν πάλι εδώ, σόρυ για την καθυστερημένη απάντηση .Οι 'ταρζανιές' του παρελθόντος ήθελαν χέρια, άντερα, μυαλό, τεχνική και ψυχή. Τα ζητούμενα δηλαδή σε όποιον θέλει να αποκαλείται κορυφαίος οδηγός αγώνων.
Ήθελαν όλα αυτά που λές, αλλά όλα τα παραπάνω δεν αρκούν αν ο εξοπλισμός δεν βοηθάει. Δηλαδή πιστεύεις ότι η έλλειψη προσπερασμάτων οφείλεται στο ότι σήμερα οι οδηγοί δεν έχουν χέρια; Όχι βέβαια. Απλά τα μονοθέσια τους δεν τους επιτρέπουν να κολλάνε στον προπορευόμενο. Αν ήταν θέμα χεριών, θα έπρεπε να φύγουν οι σημερινοί οδηγοί της F1 να παν σπίτια τους, και στη θέση τους να μπουνε οδηγοί από τα ενιαία όλου του κόσμου που σε κάθε αγώνα γίνεται της πόπης απο προσπεράσματα.
Δεν καταλαβαινόμαστε! Δεν με ενδιαφέρει το γιατί, με ενδιαφέρει το δια τάυτα. Και στο δια ταύτα οι παλιοί ήταν σε άλλο επίπεδο.
Πολλές φορές δεν είναι καν στο χέρι τους να προσπεράσουν, απλά πηγαίνουν όσο πιο γρήγορα μπορούν ελπίζοντας σε ένα λάθος του μπροστινού.
Πολλές φορές επίσης είναι στο χέρι τους, αλλά δνε το κάνουν και μάλιστα συνειδητά.
Διαφωνώ, δεν θυμάμαι κάποια περίπτωση που κάποιος μπορούσε να περάσει και δεν το κανε. Δεν μιλάμε για περίπτωσεις που η κόντρα ήταν μεταξύ τιμ μειτς και υπήρχαν τιμ όρντερς. Αυτά γίνονταν πάντα. Αλήθεια σε περίπτωση που κάποιος δεν προσπέρασε, πως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι μπορούσε και δεν ήθελε;
Εγω πάλι θυμάμαι τον Ρ.Σουμάχερ π.χ. να λέει πως 'δεν επιχείρησα να προσπεράσω τον αδερφό μου γιατί είναι επικίνδυνος'.
Αυτό είναι πολύ απογοητευτικό για αυτόν που κυνηγάει και δίνει περισσότερη αξία στην οδηγική προσπάθεια του, καθώς είναι δύσκολο να παλεύει χωρίς αντίκρυσμα.
Θα με συγχωρέσεις αλλά η αναμονή δεν είναι προσπάθεια γενικώς, πόσο μάλλον οδηγική.
Μα φίλε μου δεν πρόκειται περι αναμονής. Ότι μπορεί κάνει ο έρημος ο οδηγός αλλά οι νόμοι της φυσικής το απαγορεύουν. Προσπαθεί να κολλήσει, κλείνει τη διαφορά, και μόλις φτάσει σε μία σχετικά γρήγορη στροφή η διαφορά ξανανοίγει γιατί δεν υπάρχει πρόσφυση.
Ειλικρινά έχω κουραστεί, έχω και 39 πυρετό. Δεν μπορώ να στο εξηγήσω καλύτερα: δεν με ενδοαφέρει γιατί δεν το κάνουν, με ενδιαφέρει ότι δεν το κάνουν ενώ οι παλιοί το έκαναν.
Γενικά, μπορεί τα ηλεκτρονικά να έχουν κάνει πιο ευκολοδήγητα τα μονοθέσια αλλά εξαιτίας τους απαιτείται πολύ μεγαλύτερη οδηγική προσπάθεια από έναν οδηγό για να αποκομίσει κάποιο πλεονέκτημα. π.χ. παλιότερα ο ατζαμής γλιστρούσε περισσότερο στην έξοδο της στροφής και αμέσως υπήρχε ένα σημείο που ο καλύτερος οδηγός μπορούσε να αποκομίσει πλεονέκτημα. Σήμερα δεν μπορεί να αποκομίσει κάτι στη φάση της εξόδου ή αν μπορεί αυτό είναι ελάχιστό. Γενικά μεγάλη προσπάθεια ανταμοίβεται με μικρότερο κέρδος.
Μικρή προσπάθεια ανταμείβεται με μεγάλο κέρδος σήμερα. Παλιά η μικρή προσπάθεια ανταμειβόταν με μικρό κέρδος και η μεγάλη προσπάθεια με μεγάλο κέρδος.
Ποιο αξίωμα το λέει αυτό; Δεν πρέπει να χες πολλή όρεξη να ασχοληθείς με το ποστ μου ή μου φαίνεται; Κρίμα γιατί δεν με έχεις συνηθίσει σε τέτοιες απαντήσεις.
Δεν κατάλαβα. Το δικό μου είναι αξίωμα και το δικό σου δεν είναι ('Γενικά μεγάλη προσπάθεια ανταμοίβεται με μικρότερο κέρδος');
Απ την άλλη αυτός που καταφέρνει να βρει δύο δέκατα σε σχέση με τον τιμ μέιτ του, δίνει δείγμα της οδηγικής του οξυδέρκειας (γιατί κατάφερε και τα βρήκε ενώ είναι τόσο δύσκολο) αλλά αυτό δεν μας εντυπωσιάζει γιατί πρόκειται μόνο για δύο δέκατα και όχι για 8 (λέμε τώρα) όπως θα γινόταν παλιότερα.
Οδηγική οξυδέρκεια δεν είναι να βρεις 2 δέκατα τρέχοντας ουσιαστικά σε μια ιδανική γραμμή μόνος σου, αλλά να βρεις ποια γραμμή ταιριάζει ανά πάσα στιγμή καλύτερα στιw συνθήκες του μονοθεσίου σου ώστε επιλέγοντάς την όχι μόνο να κερδίσεις δέκατα αλλά και θέσεις (προσπέρασμα). Οδηγική οξυδέρκεια είναι επίσης να φυλάσσεις τα κάυσιμα, τα ελαστικά και τον κινητήρα σου και όχι να επαναπάυεσαι στα πιτ-στοπς, στους κόφτες και στα αυτόματα/ημιαυτόματα κιβώτια.
Απο όλα τα παραπάνω μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την οδηγική οξυδέρκεια. Τα περισσότερα μπορούμε να τα δούμε και σήμερα αν και πιο σπάνια. Αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί ο γρήγορος γύρος δεν μπορεί να μας δώσει κι αυτός δείγματα.
Που ακριβώς έχω γράψει ότι δεν μπορεί να μας δώσει κι αυτός δείγματα; Έχω γράχει ότι σήμερα μας δίνουν ΛΙΓΟΤΕΡΑ δείγματα.
Απο άποψη οδηγικής διάρκειας τα πράγματα τείνουν να γίνονται πιο δύσκολα, σκέψου αυτό που είχε πει ο Βιλνέβ πέρσι μετά την Κίνα. Δεν περίμενε ότι ο ρυθμός θα ήταν τόσο έντονος για όλο τον αγώνα, ότι δεν ήταν έτσι πριν σταματήσει, ή τέλος πάντων κάπως έτσι το χε πει.
Θα με τρελλάνεις εσύ σήμερα. Αν κουράστηκε ο καυμένος ο Βιλνέβ στη Κίνα τότε όλοι αυτοί που έτρεχαν με χειροκίνητα κιβώτια, προσπερνούσαν συνέχεια ο ένας τον άλλο στη διάρκεια του αγώνα και κουβαλούσαν 1200 με 1400 άλογα στην πλάτη τι έκαναν;
Όταν μιλάμε για οδηγική διάρκεια, συζητάμε για το πόσο πολύ πιέζουν οι οδηγοί κατα τη διάρκεια του αγώνα, τι μέρος του αγώνα ξοδεύουν πηγαίνοντας 100%. Παλιότερα επειδή έπρεπε να σώσουν καύσιμα και να φυλάξουν λάστιχα ξόδευαν μικρότερο μέρος του αγώνα πηγαίνοντας 100%. Με τα πιτ στοπς, τα πολλά σετ ελαστικών και το αυτοκίνητο πιο ελαφρύ λόγω ανεφοδιασμών τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα τα πρόσφατα χρόνια. Δεν είπα ότι ο Βιλνέβ κουράστηκε, αλλά ότι δεν θυμόταν τον αγώνα να πηγαίνει σε αυτό το ρυθμό.
Αλλά και από σωματική καταπόνηση να το δούμε, δεν ξέρουμε πότε ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα. Αλλά βλέποντας τη φυσική κατάσταση των τότε οδηγών μάλλον σήμερα είναι πιο δύσκολα. Λίγοι οδηγοί του 70-80 θα άντεχαν σήμερα.Σήμερα έχουν μεγαλύτερα G, παλιά είχαν μεγαλύτερα όλα τα υπόλοιπα (και κυρίως τα ρίσκα).
Τώρα, σε ότι αφορά τους κορυφαίους με τους καλούς: μέτρα πόσοι οδηγοί εναλλάσσονταν στην κορυφή το αθλήματος πριν το 1994 (κορυφαίοι) και πόσοι μετά ο 1994.
Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Για παράδειγμα απο 95 μέχρι 2000 είχαμε συνέχεια εναλλαγή στους πρωταθλητές, στη συνέχεια απο 2001 κ μετά (με εξαίρεση το 2003) η Φερράρι είχε πετύχει το τέλειο και δεν άφηνε περιθώρια σε άλλον οδηγό να πάρει το πρωτάθλημα. Το ότι δεν βγήκε άλλος πρωταθλητής δεν οφείλεται στο ότι δεν υπήρχαν πραγματικά καλοί οδηγοί αλλά μάλλον στην παντοκρατορία της φερράρι.
95 με 2000 είναι η ίδια (τεχνολογική) εποχή.
Δεν το κατάλαβα αυτό το εξηγείς; Τι σημασία έχει ότι ήταν ίδια τεχνολογική εποχή;
Δεν θυμάμαι γιατί το είχα γραψέι αυτο.
Απο τα μέσα του 80 μέχρι τις αρχές του 90 4 οδηγοί μοιράστηκαν τα πρωταθλήματα κατα κύριο λόγο η μάχη ήταν Σένα με Προστ με Πικε και Μάνσελ να παίρνουν από ένα.
Τα μέσα του 80 με αρχές του 90 είναι 6 χρόνια. Άρα 4 champs σε 6 χρόνια.
Κατ αντιστοιχία από τα μέσα του 90 επίσης 4 οδηγοί μοιράστηκαν τα πρωταθλήματα, με τη διαφορά ότι ακολούθησε μια περίοδος που το πήρε ο Σουμάχερ, αλλά όπως είπα αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχαν καλοί οδηγοί, αλλά ότι μία ομάδα κυριάρχησε.
Ε όχι και κατά αντιστοιχία!!!! Από τα μέσα του 90 μέχρι σήμερα είναι 15 χρόνια!!!! 4 champs δηλαδή σε 15 χρόνια (που είναι η αντιστοιχία?)
Μίλησες για το πόσους πρωταθλητές είχαμε πριν το 94 και πόσους μετά. Όταν έλεγα αρχές 90 εννοούσα μέχρι το 93 και όχι το 1990. Αλλά ας πάρουμε σαν χρονιά εκκίνησης το 84 που ξεκίνησε να τρέχει ο Σέννα. Είχαμε 5 πρωταθλητές από 84 μέχρι 93, σύνολο 10 χρόνια. Απο τα μέσα του 90 μέχρι σήμερα είναι 10 χρόνια απ ότι ξέρω, 11 αγωνιστικές σεζόν!!! Έχουμε 4 πρωταθλητές σε 11 χρόνια, αντί για 5 σε 10. Να η αντιστοιχία.
ΥΓ. Την κάνω για λίγες μέρες οπότε τα λέμε απο βδομάδα!
Εγώ την κάνω την Κυριακή για μια εδομάδα. Οπότε από την παράλλη τα ξαναλέμε.
Πάρε λοιπόν από το 1980 μέχρι το 1994 που πήρε ο ο ΜΣ το 1ο του champ, κι από το 1994 μέχρι σήμερα (από 15 χρόνια η κάθε περίοδος). Μέτρα πρωταθλητές: από το 94 και μετά 3 ολόκληροι, από το 94 μέχρι το 80 εφτά νομίζω (υπάρχει μια κάποια διαφορά, δεν βρίσκεις;).
-
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Καλησπέρα παιδιά δεν έχω παρατηρήσει ολόκληρη την συζήτηση, απλά 2-3 πραγματάκια θα ήθελα να επισημάνω.Καλησπέρα.
- Ο Schumacher δεν είναι ο μόνος που έχει βοηθηθεί φανερά από τον teammate του. Και ο Hakkinen δεχόταν βοήθεια από τον DC (ειδικά το '98) αλλά και ο Berger βοηθούσε τον Senna.
Είχε ο Ντ.Κ υπογράψει συμβόλαιο 2ου πιλότου στη ΜακΛάρεν; Και πως ακριβώς τον βοήθησε τον Χάκινεν? Πέφτοντας π.χ πάνω του ή ΜΗ δίνοντας ο Ντένις team-orders υπέρ του ΜΧ?
Οι ''παλαιότεροι'' θα θυμούνται έναν αγώνα (Suzuka 1991?) που ο Senna χάρισε τη νίκη στον Berger εις ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη βοήθεια που είχε δεχτεί κατά τη διάρκεια της περιόδου.
Το έχω ήδη επισημάνιε κι εγώ αυτό.
- Επίσης ο Schumacher έχει κατηγορηθεί κατά καιρούς για τις βίαιες και επιθετικές ενέργειές του από ανθρώπους που μάλλον αγνοούν τις μονομαχίες Senna-Prost και Mansell-Piquet ή τις ακατανόητες εφορμήσεις του Montoya στην αρχή ειδικά της καριέρας του.
Εγώ που δεν αγνοώ ούτε τις μάχες ΑΣ-ΑΠ, ούτε τις μάχες ΝΜ-ΝΠ εξακολουθώ να κατηγορώ τον ΜΣ για αχρείαστη επιθετικότητα.
- Προσωπικά πιστεύω ότι αν ο Schumacher ήταν Βραζιλιάνος ή οποιασδήποτε άλλης εθνικότητας πέρα από Γερμανός, τότε τα Βρετανικά media που κυριαρχούν, θα τον αντιμετώπιζαν με περισσότερο σεβασμό οπότε και δεν θα υπήρχε η αντιπάθεια που υπάρχει προς το πρόσωπό του από κάποιους ανθρώπους.
Το αυτό πιστεύω κι εγώ για τον Χάκινεν.
-
Ο χρήστης FireBro έγραψε:
Συμφωνώ με τον ipan, ειδικά στο 1 και το 2.Εγώ πάλι διαφωνώ με τον ipan, ειδικά στα 1 και 2.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το αυτό πιστεύω κι εγώ για τον Χάκινεν.Οι Βρετανοι στην πλειοψηφια τους αντιπαθουν καθε τι γερμανικο, ιδιαιτερα στον αθλητισμο.
-
Ο χρήστης pininfarina έγραψε:
Οι Βρετανοι στην πλειοψηφια τους αντιπαθουν καθε τι γερμανικο, ιδιαιτερα στον αθλητισμο.
Εγώ νόμιζα πως τα είχαν με τους Γάλλους...
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Οι Βρετανοι στην πλειοψηφια τους αντιπαθουν καθε τι γερμανικο, ιδιαιτερα στον αθλητισμο.
Εγώ νόμιζα πως τα είχαν με τους Γάλλους...
Και με αυτους, αλλα σιγουρα οχι με τους Φινλανδους.
-
Αν ενας Φινλανδος μονομαχει ενα Γερμανο αντιλαμβανεσαι με ποιον θα ειναι.
Ας μην ξεχναμε οτι η εχθρα στον Σουμαχερ φανηκε κυριως το '94, με τα mind games στον D. Hill και την συγκρουση της Adelaide. Ως γνωστο ο Hill ηταν το αγαπητο παιδι τους. -
Συμβόλαιο 2ου οδηγού ούτε ο Barichello δεν έχει...
Αυστραλία 1998 όπως και αλλού...Ο DC τα παραδέχτηκε πολύ αργότερα..
Οι Βρετανοί, και εννοώ τα ΜΜΕ, έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα που ένας ικανός οδηγός της κλάσης του Schumacher δεν τους ''γλείφει'' αλλα αντίθετα τους παραδίδει δωρεάν μαθήματα οδήγησης και μηχανολογίας εδώ και 14 χρόνια..Και είναι και Γερμανός, γεγονός που επηρεάζει τον μέσο αναγνώστη της Sun...Προτιμούν να ακούν τις εξυπνάδες του Martin Brundle στο ITV, τις κακίες και τη μιζέρια στις συνεντεύξεις του Dennis και να θεοποιούν τον κάθε Damon..Ναι!Έγινε κι αυτός πρωταθλητής...(Ευτυχώς ο Button τα τελευταία 2 χρόνια δείχνει να έχει αρχίσει να ξεφεύγει από το ''λούκι'' British Driver-The next big thing-the next Nigel Mansell-Mr Lifestyle-I date models etc etc etc κι έχει αρχίσει να οδηγάει)
....Έτσι λοιπόν στη βρετανοκρατούμενη F1 πέρασε η γραμμή του κακού και υπερόπτη Γερμανού που κερδίζει συνέχεια και δεν αφήνει κανέναν άλλο να χαρεί, ενώ ξαφνικά ξεχάστηκαν όλα όσα γίνονταν μέχρι το 2000...Formula 1 όμως υπάρχει από το 1950... -
Ο χρήστης ipan έγραψε:
Συμβόλαιο 2ου οδηγού ούτε ο Barichello δεν έχει...
Αυστραλία 1998 όπως και αλλού...Ο DC τα παραδέχτηκε πολύ αργότερα..Ο Μπάρι δεν έχει πλέον συμβόλαιο 2ου στη Φεράρι, είχε όμως. Ο ΝτΚ ποτέ. Επίσης, ο Ντένις μπορεί να προτιμούσε το Χάκινεν έδωσε όμως ίσες ευκαιρίες και στον ΝτΚ.
Οι Βρετανοί, και εννοώ τα ΜΜΕ, έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα που ένας ικανός οδηγός της κλάσης του Schumacher δεν τους ''γλείφει'' αλλα αντίθετα τους παραδίδει δωρεάν μαθήματα οδήγησης και μηχανολογίας εδώ και 14 χρόνια..Και είναι και Γερμανός, γεγονός που επηρεάζει τον μέσο αναγνώστη της Sun...Προτιμούν να ακούν τις εξυπνάδες του Martin Brundle στο ITV, τις κακίες και τη μιζέρια στις συνεντεύξεις του Dennis και να θεοποιούν τον κάθε Damon..Ναι!Έγινε κι αυτός πρωταθλητής...(Ευτυχώς ο Button τα τελευταία 2 χρόνια δείχνει να έχει αρχίσει να ξεφεύγει από το ''λούκι'' British Driver-The next big thing-the next Nigel Mansell-Mr Lifestyle-I date models etc etc etc κι έχει αρχίσει να οδηγάει)
....Έτσι λοιπόν στη βρετανοκρατούμενη F1 πέρασε η γραμμή του κακού και υπερόπτη Γερμανού που κερδίζει συνέχεια και δεν αφήνει κανέναν άλλο να χαρεί, ενώ ξαφνικά ξεχάστηκαν όλα όσα γίνονταν μέχρι το 2000...Formula 1 όμως υπάρχει από το 1950...Έχω βαρεθεί ρε παιδιά αυτή τη ρημάδα την καραμέλα. Έχετε γίνει ειδικοί στην ανάλυση των κακών Βρετανών δημοσιογράφων, αλλά δεν σας έχω ακούσει να μιλήσετε ποτέ για Ιταλούς ή για Γερμανούς ακόμα και για Έλληνες δημοσιογράφους. Προφανώς αυτοί είναι αντικειμενικοί και σωστοι.
Εγώ ξέρω πως τα πιο διθυραμβικά άρθρα και τους μεγαλύτερους επαίνους ο ΜΣ τα έχει εισπράξει από Βρετανούς δημοσιογράφους. Έχει εισπράξει και αρνητικότατα σχόλια επίσης. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι ζωή... δεν μπορείτε να τα έχετε όλα δικά σας. Πρέπει καποια στιγμή να δεχτείτε πως ο κόσμος, και ειδκά στην Αγγλία με το δίκιο τους, δεν περιστρέφεται γύρω από τον Σουμάχερ.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ο Μπάρι δεν έχει πλέον συμβόλαιο 2ου στη Φεράρι, είχε όμως. Ο ΝτΚ ποτέ. Επίσης, ο Ντένις μπορεί να προτιμούσε το Χάκινεν έδωσε όμως ίσες ευκαιρίες και στον ΝτΚ.μα πως μπορείς να αποδείξεις ότι στο συμβόλαιο υπήρχε Νο.1 και Νο.2 status. Ο Ρούμπενς βοήθησε τον ΜΣ όπως έκαναν και άλλοι οδηγοί σε άλλες ομάδες κατά καιρούς. Αυτό δε σημαίνει ότι στο συμβόλαιό τους είχαν Νο.1 & Νο.2 status. Ακόμα και ο ΜΣ έκοψε (2 φορές μάλιστα) στη Μαλαισία το 99 για να περάσει ο Ιρβάιν, τι σημάινει ότι είχε Νο.2 status? Αυτή η αναφορά ωστόσο είναι μόνο και μόνο για να καταλάβεις ότι δε μπορείς να το αποδείξεις αν δεν έχεις το συμβόλαιο στα χέρια σου ΛΟΛ.
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Ο Μπάρι δεν έχει πλέον συμβόλαιο 2ου στη Φεράρι, είχε όμως. Ο ΝτΚ ποτέ. Επίσης, ο Ντένις μπορεί να προτιμούσε το Χάκινεν έδωσε όμως ίσες ευκαιρίες και στον ΝτΚ.
μα πως μπορείς να αποδείξεις ότι στο συμβόλαιο υπήρχε Νο.1 και Νο.2 status. Ο Ρούμπενς βοήθησε τον ΜΣ όπως έκαναν και άλλοι οδηγοί σε άλλες ομάδες κατά καιρούς. Αυτό δε σημαίνει ότι στο συμβόλαιό τους είχαν Νο.1 & Νο.2 status. Ακόμα και ο ΜΣ έκοψε (2 φορές μάλιστα) στη Μαλαισία το 99 για να περάσει ο Ιρβάιν, τι σημάινει ότι είχε Νο.2 status? Αυτή η αναφορά ωστόσο είναι μόνο και μόνο για να καταλάβεις ότι δε μπορείς να το αποδείξεις αν δεν έχεις το συμβόλαιο στα χέρια σου ΛΟΛ.
Ούτε είπα ότι μπορώ ούτε μπορώ να αποδείξω (μπορείς μήπως εσύ να αποδείξεις το αντίθετο; ). Έτσι είχε γραφτεί στον Τύπο όταν πήγε στη Φεράρι κι επιβεβαιώθηκε και με πράξεις μέσα στις πίστες.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Ούτε είπα ότι μπορώ ούτε μπορώ να αποδείξω (μπορείς μήπως εσύ να αποδείξεις το αντίθετο; ). Έτσι είχε γραφτεί στον Τύπο όταν πήγε στη Φεράρι κι επιβεβαιώθηκε και με πράξεις μέσα στις πίστες.τι επιβεβαιώθηκε? ότι έχει Νο.2 status στο συμβόλαιό του ή ότι βοήθησε τον ΜΣ στις πίστες όπως έκαναν άλλοι κατά καιρούς (όπως και ο ΜΣ Μαλαισία 99)?
-
Ο χρήστης mschumacher έγραψε:
Ούτε είπα ότι μπορώ ούτε μπορώ να αποδείξω (μπορείς μήπως εσύ να αποδείξεις το αντίθετο; ). Έτσι είχε γραφτεί στον Τύπο όταν πήγε στη Φεράρι κι επιβεβαιώθηκε και με πράξεις μέσα στις πίστες.
τι επιβεβαιώθηκε? ότι έχει Νο.2 status στο συμβόλαιό του ή ότι βοήθησε τον ΜΣ στις πίστες όπως έκαναν άλλοι κατά καιρούς (όπως και ο ΜΣ Μαλαισία 99)?
Εσύ τι καταλαβαίνεις πως επιβεβαιώθηκε;
-
Σουμάχερ ήθελες να το γράψουν ΚΑΙ στο συμβόλαιο...;;;
Ηταν πασιφανές ότι ο Μπαρικέλο ήταν το Νο2!
Ayrton Senna ή Michael Schumacher?