-
Κενό αέρος στο κέντρο της Αθήνας?
Πέρα από την Πλάκα...
Για ποιό ρολόι ?
-
Nομίζω ότι σε όλους τους 'Γερμανούς' έχουν 'κενό'. Είχα αλλάξει μία φορά εκεί μπαταρία αλλά είναι πολλά χρόνια...
-
Ο χρήστης Turist έγραψε:
Κενό αέρος στο κέντρο της Αθήνας?Πέρα από την Πλάκα...
Για ποιό ρολόι ?
μάλλον εννοούσε με ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ........
-
Ειστε και χιουμορίστες ...
Θέλω να αλλάξω μπαταρία - με σωστό τρόπο - σε ένα Casio G-shock και σε ένα Citizen.
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ειστε και χιουμορίστες ...Θέλω να αλλάξω μπαταρία - με σωστό τρόπο - σε ένα Casio G-shock και σε ένα Citizen.
Λογικά σε κάποιο μεγάλο κοσμηματοπωλείο του κέντρου θα μπορούν να το κάνουν σωστά. Το θέμα είναι πόσα θα ζητήσουν βέβαια... Εγώ τον Γερμανό δεν τον εμπιστεύομαι στις στεγανοποιήσεις.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Ειστε και χιουμορίστες ...
Θέλω να αλλάξω μπαταρία - με σωστό τρόπο - σε ένα Casio G-shock και σε ένα Citizen.
Λογικά σε κάποιο μεγάλο κοσμηματοπωλείο του κέντρου θα μπορούν να το κάνουν σωστά. Το θέμα είναι πόσα θα ζητήσουν βέβαια... Εγώ τον Γερμανό δεν τον εμπιστεύομαι στις στεγανοποιήσεις.
Όντως σε Γερμανό ούτε εγώ θα εμπιστευόμουν να κάνουν στεγανοποίηση. Εσείς τι τιμές έχετε ακούσει; Για TAG, το εξουσιοδοτημένο service στο κέντρο της Αθήνας (Ερμού) μου είχε ζητήσει 20αρικο αν θυμάμαι καλά (μπορεί και να κάνω λάθος γιατί έχει περάσει πάνω από χρόνος).
-
Ο χρήστης maxmara έγραψε:
Ειστε και χιουμορίστες ...Θέλω να αλλάξω μπαταρία - με σωστό τρόπο - σε ένα Casio G-shock και σε ένα Citizen.
Για το Casio,
ΕΛΜΗ SYSTEMS AE : Διεύθυνση : Πατησίων 267, Αθήνα, 11254 Τηλέφωνο : 210-2023475 Fax : 210-2012500 ... .Είναι στο ρεύμα προς Αθήνα λίγο πριν τη Πλ. Κολιάτσου.
-
Σκαλιζα που λετε καποια παλια πραγματα... ενα απο αυτα ειναι ενα ρολοι που κληρονομησα απο τον Παππου μου... ενα παλιο ρολοι...
κοιτωντας το καλυτερα... ειδα πως εγραφε Zenith... κατι μου ελεγε το ονομα, αλλα δεν ημουν σιγουρος. Τελικα οντως, η http://www.zenith-watches.com ειναι αυτη που εφτιαξε αυτο το ρολοι καπου στις αρχες του 1900! Καπου εκει καταλαβα πως δεν ηταν ενα απλο ρολογακι... αλλα κατι που εχει αλλου ειδους αξια... συλλεκτικη... Δεν ξερω, δεν ειμαι ειδικος, αλλα ειναι καλοφτιαγμενο ειδικα για την χρονολογια του!
http://img138.imageshack.us/img138/2847/dsc00012wy3.jpg
http://img146.imageshack.us/img146/9621/dsc00013ne1.jpg
Οπως βλεπεται εχει καποιες μικρες ζημιες στην πλακα, και ο μηχανισμος υπολειτουργει (ισως καποιο σπασμενο spring) και θελει ενα γυαλισμα γενικως.... Btw, ειναι επετειακη εκδοση των Ολυμπιακων αγωνων του Παρισιου το 1900... (Grand Prix Paris 1900)
Σε ποιον απευθυνομαστε για restoration ενος τετοιου ρολογιου...? Γνωριζει κανεις Ελλαδα καποιον να ασχολειτε με κατι τετοιο? Μηπως να δοκιμασω την τυχη μου στην Ελβετια?
Για πειτε καμια γνωμη...
-
Παιδια ειχα χθες μια κουβεντα με ενα φιλο που και αυτος εχει τρελλα με τα ρολογια και μου ειπε κατι που μου εκανε εντυπωση:2 ρολογαδες του ειπαν 2 διαφορετικα πραγματα σχετικα με τα αυτοματα ρολογια...πιο συγκεκριμμενα,ο ενας του ειπε οτι οσο λιγοτερο δουλευει ενα αυτοματο ρολοι τοσο λιγοτερο σερβις χρειαζεται ενω ο αλλος του ειπε οτι αν ενα αυτοματο ρολοι δεν δουλευει συχνα τοτε μπορει και να χαλασει και να θελει πιο γρηγορα σερβις....ξερει κανεις τι τελικα ισχυει?.
ΥΓ: Krus, το φορας καθολου το aviator(to χροηογραφ) που αγορασες?.Πως παει απο ακριβεια?.Γιατι ψηνομαι και εγω να αγορασω καποιο παρομοιο μοντελο... -
Ο χρήστης turbo rabitt έγραψε:
Παιδια ειχα χθες μια κουβεντα με ενα φιλο που και αυτος εχει τρελλα με τα ρολογια και μου ειπε κατι που μου εκανε εντυπωση:2 ρολογαδες του ειπαν 2 διαφορετικα πραγματα σχετικα με τα αυτοματα ρολογια...πιο συγκεκριμμενα,ο ενας του ειπε οτι οσο λιγοτερο δουλευει ενα αυτοματο ρολοι τοσο λιγοτερο σερβις χρειαζεται ενω ο αλλος του ειπε οτι αν ενα αυτοματο ρολοι δεν δουλευει συχνα τοτε μπορει και να χαλασει και να θελει πιο γρηγορα σερβις....ξερει κανεις τι τελικα ισχυει?.Έχω ακούσει και τις δύο εκδοχές. Πώς το βλέπω εγώ: το σέρβις, ουσιαστικά είναι λίπανση των κινούμενων μερών του ρολογιού. Αν δουλεύει συνεχώς το ρολόι, κάποια στιγμή λογικό είναι να χρειαστεί 'λάδωμα'. Από την άλλη μεριά, αν μένει συνεχώς σταματημένο, το λιπαντικό ξεραίνεται. Όπως και να 'χει, το ρολόι είναι μια μηχανή που μετράει το χρόνο, και είναι φτιαγμένη για να δουλεύει, όχι να μένει σταματημένη στο ράφι. Τα δικά μου αυτόματα τα κουρδίζω χειροκίνητα κι ας μην τα φοράω, για να μην σταματάνε
ΥΓ: Krus, το φορας καθολου το aviator(to χροηογραφ) που αγορασες?.Πως παει απο ακριβεια?.Γιατι ψηνομαι και εγω να αγορασω καποιο παρομοιο μοντελο...
Οι προδιαγραφές των ρώσικων μηχανισμών της Poljot που φοράνε τα Aviator δε μιλάνε και για μεγάλη ακρίβεια. Από τον κανόνα ξεφεύγει ο 3133 (δύο μικρά dials στο καντράν: δευτερόλεπτα και λεπτά) και ο 31681 που φοράει το δικό μου και είναι εξέλιξη του 3133 (3 μικρά dials: δευτερόλεπτα, λεπτά και ένδειξη 24ώρου). Ο 'διάσημος' μηχανισμός της Poljot είναι αναμφισβήτητα ο 3133 πάντως.
Το δικό μου είναι εντυπωσιακά ακριβές. Το φοράω αρκετά συχνά, αλλά δουλεύει ασταμάτητα, το κουρδίζω κάθε δεύτερο πρωί. Αντέχει περίπου 55-60 ώρες χωρίς κούρδισμα, αλλά κάθε 48 είναι μια χαρά. Για την ακρίβεια, πάει μπροστά περίπου 1 λεπτό την εβδομάδα, που είναι μια χαρά επίδοση για μηχανικό ρολόι χωρίς πιστοποιητικό COSC. Για να φανταστείς, τα αυτόματα Seiko που έχω/είχα κατά καιρούς 'έτρεχαν' και 2 λεπτά την εβδομάδα καμιά φορά. Την σύγκριση την κάνεις με κάποιο ρολόι μπαταρίας, καθώς τα quartz έχουν πολύ μεγάλη ακρίβεια (ακόμα και ένα φτηνιάρικο Casio των
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παιδια ειχα χθες μια κουβεντα με ενα φιλο που και αυτος εχει τρελλα με τα ρολογια και μου ειπε κατι που μου εκανε εντυπωση:2 ρολογαδες του ειπαν 2 διαφορετικα πραγματα σχετικα με τα αυτοματα ρολογια...πιο συγκεκριμμενα,ο ενας του ειπε οτι οσο λιγοτερο δουλευει ενα αυτοματο ρολοι τοσο λιγοτερο σερβις χρειαζεται ενω ο αλλος του ειπε οτι αν ενα αυτοματο ρολοι δεν δουλευει συχνα τοτε μπορει και να χαλασει και να θελει πιο γρηγορα σερβις....ξερει κανεις τι τελικα ισχυει?.
Έχω ακούσει και τις δύο εκδοχές. Πώς το βλέπω εγώ: το σέρβις, ουσιαστικά είναι λίπανση των κινούμενων μερών του ρολογιού. Αν δουλεύει συνεχώς το ρολόι, κάποια στιγμή λογικό είναι να χρειαστεί 'λάδωμα'. Από την άλλη μεριά, αν μένει συνεχώς σταματημένο, το λιπαντικό ξεραίνεται. Όπως και να 'χει, το ρολόι είναι μια μηχανή που μετράει το χρόνο, και είναι φτιαγμένη για να δουλεύει, όχι να μένει σταματημένη στο ράφι. Τα δικά μου αυτόματα τα κουρδίζω χειροκίνητα κι ας μην τα φοράω, για να μην σταματάνε
ΥΓ: Krus, το φορας καθολου το aviator(to χροηογραφ) που αγορασες?.Πως παει απο ακριβεια?.Γιατι ψηνομαι και εγω να αγορασω καποιο παρομοιο μοντελο...
Οι προδιαγραφές των ρώσικων μηχανισμών της Poljot που φοράνε τα Aviator δε μιλάνε και για μεγάλη ακρίβεια. Από τον κανόνα ξεφεύγει ο 3133 (δύο μικρά dials στο καντράν: δευτερόλεπτα και λεπτά) και ο 31681 που φοράει το δικό μου και είναι εξέλιξη του 3133 (3 μικρά dials: δευτερόλεπτα, λεπτά και ένδειξη 24ώρου). Ο 'διάσημος' μηχανισμός της Poljot είναι αναμφισβήτητα ο 3133 πάντως.
Το δικό μου είναι εντυπωσιακά ακριβές. Το φοράω αρκετά συχνά, αλλά δουλεύει ασταμάτητα, το κουρδίζω κάθε δεύτερο πρωί. Αντέχει περίπου 55-60 ώρες χωρίς κούρδισμα, αλλά κάθε 48 είναι μια χαρά. Για την ακρίβεια, πάει μπροστά περίπου 1 λεπτό την εβδομάδα, που είναι μια χαρά επίδοση για μηχανικό ρολόι χωρίς πιστοποιητικό COSC. Για να φανταστείς, τα αυτόματα Seiko που έχω/είχα κατά καιρούς 'έτρεχαν' και 2 λεπτά την εβδομάδα καμιά φορά. Την σύγκριση την κάνεις με κάποιο ρολόι μπαταρίας, καθώς τα quartz έχουν πολύ μεγάλη ακρίβεια (ακόμα και ένα φτηνιάρικο Casio των
-
@ corsair.... δε γνωρίζω πολλά απο ρολόγια αλλά πιστεύω πως μάλλον το ρολοι σου πρέπει να ειναι κάποιας 'αξιόλογης' αξίας οπότε γιατι δεν επικοινωνεις με τη ίδια τη Zenith να σε κατευθύνουν??
-
-
Ο χρήστης tsakirtas έγραψε:
αυτά εδώ τι λένε???και πως κρίνετε τις τιμές 715 και 610 αντίστοιχα που δίνει η σελίδα ?
αν επίσης έχετε να μου κάνετε καμια πρόταση σε αυτά τα επίπεδα τιμής (+-)Εξαιρετικό ρολόι. Προσωπικά, το προτιμώ στο κλασικό 'ατσάλινο' χρώμα. Πρόταση: δοκίμασέ το σε ελληνικό μαγαζί να δεις ας σου πηγαίνει, και αγορασέ το από το ίντερνετ. Μπορεί να πετύχεις και
-
Για πείτε καμιά γνώμη για τα ORIS.Αξίζουν τον κόπο ή να τα κρατήσω τα λεφτά,να μαζέψω να πάρω κάτι καλύτερο/ακριβότερο;
Βασικά θέλω κάτι για καθημερινή χρήση,να ξεφύγω από το swatch πια.Σκεφτόμουν και για κανένα Kinetic...Για πείτε,για πείτε... -
Τα Fossil πως τα βλέπετε?
Είδα αυτό και από εμφάνιση είναι όλα τα λ7 147 -
Πολύ ωραίο και αυτό.
Buran 4426906 με τον Valjoux 7751
-
Ο χρήστης Turist έγραψε:
Πολύ ωραίο και αυτό.Buran 4426906 με τον Valjoux 7751
Ολα τα λεφτα!!
-
Μα καλά, Cartier με ροζ χρυσό και 13.000
-
Αφηστε... Πηγα πριν κανα μηνα στην εκθεση exclusive ωρολογοποιειας σε πολυ in ξενοδοχειο στην Αθηνα - πολυ trendy και chic και exclusive εκθεση κλπ, ειχε κι ενας φιλος περιπτερο, βλεπω λοιπον ενα πολυ ωραιο ρολοι, ρωταω τιμη και μου λενε: Α, ειναι συλλεκτικο. 1 μονο κομματι στην Ελλαδα. 18.500
Ρολόγια. Τι φοράμε και... τι θα ΘΕΛΑΜΕ να φοράμε.