-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Αυτά που λες σίγουρα είναι σωστά αλλά είναι μόνο η μια πλευρά του νομίσματος
Η άλλη είναι η τιμολογιακή πολιτική που θέλει-γουστάρει-μπορεί να ακολουθήσει ο τοπικός εισαγωγέας
Επίσης θα είχε ενδιαφέρον να ξέραμε τις διαφορές τιμών στα εξτρά μεταξύ Ελλάδας-ΚύπρουΕιναι ο ανταγωνισμος τετοιος, που δεν επιτρεπει εξ' ορισμου παρομοια τακτικη, ειδικα οταν στην συγκεκριμενη περιπτωση, η Ελληνικη Volvo (επιβατικα) εχει αποκοπει απο τον ομιλο Σαρακακη...
Ειναι καθαρα θεμα τελωνειου-κρατους...Δυστυχως και πρωτιστως, στις περισσοτερες περιπτωσεις, για αυτα τα ζητηματα, υπαρχει μονο μια πλευρα του νομισματος...αυτη του ληστρικου αλλα και 'τρυπιου' κρατους...παρακαλώ να συμβουλευτείτε τον πλησιέστερο παντογνώστη... δεν υπάρχει καμία διαφορά στην τιμολόγηση πριν και μετά τον σαραβαλάκη...
π.μ....
Δευτερευουσης σημασιας, η αναφορα στον γνωστο εισαγωγεα, εγινε απλα για να υπερτονιστει, τυχον συνδεση του aris07, της σημερινης αντιπροσωπευσης Volvo, με αυτον...
Κατα τα αλλα, την τελευταια λεξη οσον αφορα την τιμολογηση μοντελων που εισαγονται στην χωρα, την εχουν τα τελωνεια, σε συνενοηση φυσικα με το Οικονομικων/Μεταφορων. -
στα DSG δεν συμβαίνει αυτό, ε?
Ναι συμβαίνει και στα DSG
-
Ο χρήστης aris07 έγραψε:
στα DSG δεν συμβαίνει αυτό, ε?
Ναι συμβαίνει και στα DSG
ναι, αλλά δεν μου απαντήσατε το γιατί συμβαίνει... το πως? Άσε που εχω οδηγήσει ουκ ολίγα του ομίλου και δεν το έκανε... εννοώ ότι με το Σουηδικό πρέπει να πατά φρένο αλλιώς φεύγει... πάει περίπατο... πως το λένε ρε παιδάκι μου.
-
Καλησπέρα σε όλους,
Θα ήθελα την γενικα τη γνώμη σας για το Volvo s60 και συγκεκριμένα για το 1.6 diesel.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και σκεφτομαι σοβαρά να το αγοράσσ. προβληματίζομαι ομως για τα λιγα αλογα του diesel σε συγκριση με τα 150 της βενζινης. Να πάω σε άλλη έκδοση δεν παίζει, οπότε 1.6 diesel η 1,6 βενζινη?
Αν κάποιος έχει το s60 ας μου πεί εντυπώσεις και τι παίζει με τα service (κοστος, ανταλλακτικά και λοιπα....) -
Ο χρήστης deminio έγραψε:
Καλησπέρα σε όλους,Θα ήθελα την γενικα τη γνώμη σας για το Volvo s60 και συγκεκριμένα για το 1.6 diesel.
Το αυτοκίνητο μου αρέσει πολύ και σκεφτομαι σοβαρά να το αγοράσσ. προβληματίζομαι ομως για τα λιγα αλογα του diesel σε συγκριση με τα 150 της βενζινης. Να πάω σε άλλη έκδοση δεν παίζει, οπότε 1.6 diesel η 1,6 βενζινη?
Αν κάποιος έχει το s60 ας μου πεί εντυπώσεις και τι παίζει με τα service (κοστος, ανταλλακτικά και λοιπα....)Τι σε νοιαζουν τα άλογα; Τις ροπες κοιτα κ πες μας, την διαφορα κατανάλωσης κοιτα, diesel ασυζητητί.
-
ρε παιδιά ..... η ροπή από μόνη της δεν ΛΕΕΙ τίποτα, σε ένα μοτέρ που τελειώνει νωρίς, λίγες στροφές και έχει ΘΕΟμάκρο κιβώτιο. ΣΕ νοιάζουν και σε πολύ μάλιστα τα άλογα.
-
τα λεμε εδω http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=15&t=48380&p=2260114#p2260114
ροπη diesel 270 και βενζινης 240
-
ισχύ = ροπή χ στροφές
που τελειώνει ο diesel και που ο βενζίνης ......
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ισχύ = ροπή χ στροφέςπου τελειώνει ο diesel και που ο βενζίνης ......
Σωστά τα λες κ όντως αυτός είναι ο γενικός κανόνας. Αυτα όμως είναι θεωρίες. Τι γίνεται στην πραλξη και την καθημερινότητα ενός μέσου οδηγού; Τι γίνεται όταν θέλεις να συνδυασεις την ισχυ με την βέλτιστη κατανάλωση κ την ελάχιστη καταπόνηση του κινητήρα στην καθημερινή οδήγηση με τις σημερινές τιμές βενζίνης και κόστους σέρβις του αυτοκινήτου;
-
Aπάντησα στο χρήστη deminio, πρέπει να 'καταλάβουμε' ότι η ροπή από μόνη της δεν λέει τπτ. Ο 1.6d κατά την άποψη μου, είναι λίγος για τα kg, του S60. Ότι, με τα σημερινά δεδομένα, οι diesel κινητήρες είναι πιο συμφέροντες είναι σίγουρο. Διαφωνώ όμως στη λογική S60/S80/V70 με 1.6d . Μην δημιουργούμε λανθασμένες εντυπώσεις, βλέποντας μόνο την ροπή ενός diesel μοτέρ, που τελειώνει νωρίς και έχει μακρύ κιβώτιο.
Αν δεν 'φτάνεις' τον D3, 2.0γαρ, μείνε σε κάποιο πιο ελαφρύ μικρομεσαίο με 1.6d.
-
Εχω δει δυο V60 τη τελευταια εβδομαδα..ενα με ελληνικες πινακιδες κ ενα αλλο με ξενες...Πολυ ενδιαφερον σχημα, αρκετα ιδανικο. Volvozeus ποσο καλο θα ειναι με τον Τ3; Αξιζει νομιζεις η αγορα του και τα χρηματα του (περι 31.000-33.000 αναλογα την εκδοση);
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Εχω δει δυο V60 τη τελευταια εβδομαδα..ενα με ελληνικες πινακιδες κ ενα αλλο με ξενες...Πολυ ενδιαφερον σχημα, αρκετα ιδανικο. Volvozeus ποσο καλο θα ειναι με τον Τ3; Αξιζει νομιζεις η αγορα του και τα χρηματα του (περι 31.000-33.000 αναλογα την εκδοση);Με το Τ3 δεν το εχω οδηγησει...ισως να ειναι οριακα σβελτο για τα κιλα του...σιγουρα μονο μανουαλ κι οχι powershift. Με τον Τ4 απ' οτι φαινεται δεν εχει διαφορες αλλες περαν προγραμματισμου, και με ενα προγραμμα πανε και τα δυο στα 199, λενε.
Γενικα θα περιμενα μεχρι την εκθεση της Φρανκφουρτης οπου φημολογειται οτι θα ανακοινωθουν τα νεα εξολοκληρου Volvo μοτερ 1.6 και 2.0 τουρμπο, μαζι με τα C/V/XC30, τα οποια επισης φημολογειται οτι θα εχουν και καλυτερες αποδοσεις (πχ 270 ο 2.0)... -
Ο χρήστης VolvoZeus έγραψε:
Εχω δει δυο V60 τη τελευταια εβδομαδα..ενα με ελληνικες πινακιδες κ ενα αλλο με ξενες...Πολυ ενδιαφερον σχημα, αρκετα ιδανικο. Volvozeus ποσο καλο θα ειναι με τον Τ3; Αξιζει νομιζεις η αγορα του και τα χρηματα του (περι 31.000-33.000 αναλογα την εκδοση);
Με το Τ3 δεν το εχω οδηγησει...ισως να ειναι οριακα σβελτο για τα κιλα του...σιγουρα μονο μανουαλ κι οχι powershift. Με τον Τ4 απ' οτι φαινεται δεν εχει διαφορες αλλες περαν προγραμματισμου, και με ενα προγραμμα πανε και τα δυο στα 199, λενε.
Γενικα θα περιμενα μεχρι την εκθεση της Φρανκφουρτης οπου φημολογειται οτι θα ανακοινωθουν τα νεα εξολοκληρου Volvo μοτερ 1.6 και 2.0 τουρμπο, μαζι με τα C/V/XC30, τα οποια επισης φημολογειται οτι θα εχουν και καλυτερες αποδοσεις (πχ 270 ο 2.0)...Aπο ποιον βελτιωτικο οικο? Ειτε εχεις Τ3, ειτε Τ4, εχουν ιδια αποδοση και τα δυο προγραμματα?
Διαφορες σε ροπη, μετα την βελτιωση? -
+1 στο σβέλτο
+1 στο manual
+1 στο πρόγραμμα 199hp ( χωρίς αύξηση της κατανάλωσης. )
+1 ότι δεν έχουν διαφορέςΌχι απλά ενδιαφέρον αλλά ιδανικό μίας και super σχεδιασμό έχει και πίσω αυξημένο portbaggage
Όμως Κωνσταντίνε , θα κάνει κάνα χρόνο + για τους κινητήρες της Volvo. Ειδικά με της πεσμένες πωλήσεις αν δεν ξεσκοκάρουν δεν θα εισάγουν .
Γρηγόρη , Η επαναχαρτογράφηση δίνει ακριβώς τα ίδια και στα δύο .
Power:199Hp
Torque:300Nm
Χρόνοι ... .
Με 3η ..80-120 km/h ταχύτητα Από 5.9s στα 4.9s -17%
Με 4η ..80-140 km/h ταχύτητα Από 11.3s στα 9.4s -17%
Με 4η 100-150 km/h ταχύτητα Από 10.3s στα 8.5s -17% -
Eκτος (της ιπποδυναμης) του κινητηρα, υπαρχουν διαφορες στις εκδοσεις Τ3/Τ4 πχ σε φρενα, στησιμο, ρυθμισεις
αναρτησης κτλ?
Η αναβαθμιση απο ποιον οικο ειναι? Υπαρχει καποιο Link? -
Από ότι τεχνικό στοιχείο έχει πέσει στα χέρια μου ( δεν είμαι απόλυτος ) δεν έχω βρει κάποια διαφορά .
Αν ο Κωνσταντίνος ξέρει κάτι ας το γράψει . Αλώστε η Volvo δεν συνήθιζε και ελπίζω και τώρα να μην κάνει εκπτώσεις στα περιφερειακά ανταλλακτικά .
Στον εξοπλισμό αν δεν κάνω λάθος , νομίζω ότι στο T3 δεν μπαίνει η μεγάλη οθόνη .Είναι πολλές οι εταιρίες που ασχολούνται .
Σχετικά με τα νούμερα που παρέθεσα αφορούν την πασίγνωστη στους Σουηδούς BSR,
Το T3 http://en.bsr.se/products/t2017/ link . Έχει αντιπρόσωπο στην Ελλάδα.Άσε που αν μετά τα κυβικά φορολογήσουν τα άλογα είναι ότι πρέπει .
-
Ο χρήστης sprsk έγραψε:
Αν ο Κωνσταντίνος ξέρει κάτι ας το γράψει . Αλώστε η Volvo δεν συνήθιζε και ελπίζω και τώρα να μην κάνει εκπτώσεις στα περιφερειακά ανταλλακτικά .Τιποτα περισσοτερο Σπυρο....δεν αποκλειω να εχουν μικρες διαφορες, στα φρενα κυριως, αλλα δεν εχω δει κατι επισημο ακομα.
Nέο VOLVO S60