-
Ο χρήστης dathens έγραψε:
Τώρα αν η βενζίνη που δεν καταναλωνετε μένει δηλαδή στο ρεζερβουάρ χαλάει η περνει νερό γιατι σε όλα τα παραπάνω χιλιόμετρα και στους 10 μήνες αυτούς άντε να έχω βάλει 100 λίτρα βενζίνης με το ζόρι !!!
Ενοοω αν το πρόβλημα του κακού καυσίμου εχει να κάνει με κακή ποιότητα που έβαλα ή όταν αφήνουμε την βενζίνη μέσα για μεγάλο διάστημα πχ ενα -δυο μηνες βάζει υγρασία και καταστρέφεται ;αυτό που κάνω εγώ είναι να βάζω 10 € βενζίνη όταν ο δείκτης φτάσει στο 1/4 όπως αναφέρει - προτείνει στις οδήγίες το κιτ της υγραεριοκίνησης ότι πρέπει να υπάρχει βενζίνη μεταξύ 1/4 με 1/2 πάντα κυρίως για λόγους ψύξης της αντλίας βενζίνης όπως και για να υπάρχεις μια ικανοποιητική αυτονομία σε περίπτωση που τελειώσει το υγραέριο. Με 10 € μην νομίζεις ότι παίρνεις και καμιά φοβερή ποσότητα πλέον, λίγο πάνω από 6 λίτρα. Εμένα μου αρκούν για περίπου 1500 χιλιόμετρα με την χρήση που κάνω. Στο δικό σου το θηρίο φαντάζομαι πολύ λιγότερο οπότε θα ανανεώνεται η βενζίνη τακτικά. Από όσο γνωρίζω (και ας με διορθώσει κάποιος αν έχω άδικο) η βενζίνη δεν χαλάει και από προσωπική εμπειρία από μια μικρή φρέζα - 4χρονη παίρνει μπροστά άνετα, πολλές φορές με πολυκαιρισμένη μέχρι και περσινή βενζίνη, το ίδιο και το αλυσοπρίονο του θείου μου που όμως είναι 2χρονο. Αντιθέτως το πετρέλαιο χαλάει γι ΄αυτό και βρωμάει αν είναι πολυκαιρισμένο. Πάντως αυτό που είπε ο Αντώνης είναι μια μεγάλη αλήθεια. Το λαμπάκι της ρεζέρβας είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της αντλίας βενζίνης και το έχω δει σε πολλές περιπτώσεις γνωστών και φίλων.
-
Ξερει κανεις τι ελεγχο κανουν στον προγραμματισμενο τυπικο ελεγχο στις 3000 χλμ με lpg; Ειναι να παω την Δευτερα. Δεν εχω καποιο προβλημα αλλα πχ δεν ξερω αν ριχνει πλουσιοτερο μιγμα αποτι πρεπει.......
-
Απαιτώ από πλευράς μου, να προσπαθώ να επιλύσω προβλήματα των ενοτήτων του 4t forum. Μου είναι παντελώς αδιάφορο τι κάνουν σε άλλα forum, και τα όσα προβλήματα τους παρουσιάζονται. Εμείς ήμαστε μια οικογένεια, και θέλω να το σεβαστείτε.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
.......
Το νερό στα ρεζερβουάρ μαζεύετε, όταν λόγο καρμιριάς η ανέχειας, μόνιμα σχεδόν, έχει μέσα 5 λίτρα βενζίνα!!!.... τότε η υγρασία του περιβάλλοντος, περνά μέσα από την εξαέρωση της δεξαμενής, και με την κίνηση υγροποιείτε και πηγαίνει στο κατώτερο σημείο ‘λεκανάκι’ του ρεζερβουάρ. Μόνον αρχικό ρετάρισμα μπορεί να προκαλέσει.
Εσείς ‘θάβετε’ της αντλίες βενζίνας, όταν της αφήνετε στο αέρα, με ελάχιστα λίτρα. Και όταν ο εγκαταστάτης δεν ΣΑΣ βάζει αυτόματο of στο on, αυτόματο αρνητικό, και οι αντλίες εξακολουθούν να δουλεύουν άνευ αντικειμένου. Δεν τον γράφει ο ΦΕΚ, ΦΕΕΕΕΤΑΑΑΑ.
Στης παλιές προβλήτες στην θάλασσα η της λίμνες ποια σίδερα λιώνουν?. Αυτά που βρίσκονται στον αέρα!. Οξείδωση απουσία αέρα δεν είναι εφικτή. Τα στειλιάρια που είναι μέσα στο υγρό, εμβαπτισμένα, δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτα.
Για την ιστορία, μην φάτε ποτέ μύδια στρείδια και λοιπά @ρχιδι@ που είναι κολλημένα στα σίδερα αυτά, γιατί θα αρπάξετε βαριά μέταλλα και τοξίνες, που θα σας ξαποστείλουν…. Of topic!!!....
Νομίζω ότι με όση γλαφυρότητα διαθέτω, σας έδωσα να καταλάβετε το πρόβλημα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κυρ αντωνη μου συνεβηκε την προηγούμενη της Παναγίας σε επαρχιακό βενζιναδικο όπου πήγα να βάλω 20 € γιατι μόλις είχε πέσει κάτω απο το 1/4 δηλαδή είχα και έχω πάντα μέσα 25 λίτρα μέσα περίπου - στα 97 που γεμίζει
μετα την αλλαγη της τρομπας το πήγα στο μισο να είναι γεμάτο ( τρομπα 450 € ) εάν λοιπόν 25 λίτρα δεν είναι αρκετά λάθος μου τώρα είμαι στα 45-50 και συμπληρώνω.
Αν λοιπόν η βενζίνη μείνει 3 μήνες στο ρεζερβουάρ τι παθαίνει ;
Σε ευχαριστώ
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Εγώ θα έλεγα να μετρήσεις θερμοκρασία λαδιού, για να δεις γιατί έχεις παραπάνω κατανάλωση στο λάδι...Στο όργανο του αμαξιου δεν έχει διάφορα θερμοκρασιών απο τη. Βενζίνη ή το αέριο πως μετραω την θερμοκρασία λαδιού ;
-
[quote='antonis-team']Απαιτώ από πλευράς μου, να προσπαθώ να επιλύσω προβλήματα των ενοτήτων του 4t forum. Μου είναι παντελώς αδιάφορο τι κάνουν σε άλλα forum, και τα όσα προβλήματα τους παρουσιάζονται. Εμείς ήμαστε μια οικογένεια, και θέλω να το σεβαστείτε.
Α.[/quotε]Καταρχην εγω ρωταω ολα τα μελη του φορουμ και οχι εσενα αποκλειστικα. Αν εσυ νιωθεις υποχρεωμενος να απαντησεις σε καθε ερωτηση δικο σου προβλημα. Το να ΑΠΑΙΤΕΙΣ !!! το τι θα ρωταμε και αν εχουμε αποριες που μας τις ειπε καποιος αλλος ή το διαβασαμε σε αλλο φορουμ, να μην το κανουμε μπορεις να μην απαντας μην ανυσηχεις δεν θα παρεξηγηθουμε . Οταν θα κανεις δικο σου φορουμ να απαιτεις οτι θελεις και απο οποιον θελεις.
-
.......
Το νερό στα ρεζερβουάρ μαζεύετε, όταν λόγο καρμιριάς η ανέχειας, μόνιμα σχεδόν, έχει μέσα 5 λίτρα βενζίνα!!!.... τότε η υγρασία του περιβάλλοντος, περνά μέσα από την εξαέρωση της δεξαμενής, και με την κίνηση υγροποιείτε και πηγαίνει στο κατώτερο σημείο ‘λεκανάκι’ του ρεζερβουάρ. Μόνον αρχικό ρετάρισμα μπορεί να προκαλέσει.
Εσείς ‘θάβετε’ της αντλίες βενζίνας, όταν της αφήνετε στο αέρα, με ελάχιστα λίτρα. Και όταν ο εγκαταστάτης δεν ΣΑΣ βάζει αυτόματο of στο on, αυτόματο αρνητικό, και οι αντλίες εξακολουθούν να δουλεύουν άνευ αντικειμένου. Δεν τον γράφει ο ΦΕΚ, ΦΕΕΕΕΤΑΑΑΑ.
Στης παλιές προβλήτες στην θάλασσα η της λίμνες ποια σίδερα λιώνουν?. Αυτά που βρίσκονται στον αέρα!. Οξείδωση απουσία αέρα δεν είναι εφικτή. Τα στειλιάρια που είναι μέσα στο υγρό, εμβαπτισμένα, δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτα.
Για την ιστορία, μην φάτε ποτέ μύδια στρείδια και λοιπά @ρχιδι@ που είναι κολλημένα στα σίδερα αυτά, γιατί θα αρπάξετε βαριά μέταλλα και τοξίνες, που θα σας ξαποστείλουν…. Of topic!!!....
Νομίζω ότι με όση γλαφυρότητα διαθέτω, σας έδωσα να καταλάβετε το πρόβλημα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Κυρ αντωνη μου συνεβηκε την προηγούμενη της Παναγίας σε επαρχιακό βενζιναδικο όπου πήγα να βάλω 20 € γιατι μόλις είχε πέσει κάτω απο το 1/4 δηλαδή είχα και έχω πάντα μέσα 25 λίτρα μέσα περίπου - στα 97 που γεμίζει
μετα την αλλαγη της τρομπας το πήγα στο μισο να είναι γεμάτο ( τρομπα 450 € ) εάν λοιπόν 25 λίτρα δεν είναι αρκετά λάθος μου τώρα είμαι στα 45-50 και συμπληρώνω.
Αν λοιπόν η βενζίνη μείνει 3 μήνες στο ρεζερβουάρ τι παθαίνει ;
Σε ευχαριστώ
Βάλε ένα πρόσθετο στο ρεζερβουάρ που ανακατεύει τυχόν υγρασίες με τη βενζίνη και κάψε αυτό το ρεζερβουάρ. Μετά γέμισε με καλή βενζίνη.
(το πρόσθετο συνήθως είναι σκέτη φθηνή ισοπροπυλική αλκοόλη που πουλάνε ακριβά σαν ειδικό πρόσθετο)Καλό είναι κάθε χρόνο να ξοδεύεις τη βενζίνη στο ρεζερβουάρ και να βάζεις καινούρια.
-
Εγώ θα έλεγα να μετρήσεις θερμοκρασία λαδιού, για να δεις γιατί έχεις παραπάνω κατανάλωση στο λάδι...
Στο όργανο του αμαξιου δεν έχει διάφορα θερμοκρασιών απο τη. Βενζίνη ή το αέριο πως μετραω την θερμοκρασία λαδιού ;
Το όργανο νερού του αυτοκινήτου είναι ρυθμισμένο να μην δείχνει ελαφριές αυξομειώσεις του νερού, το οποίο έτσι κι αλλιώς ισοσταθμίζεται και από τον θερμοστάτη που έχει το κύκλωμα νερού. Το κύκλωμα του λαδιού δεν έχει κάποιον θερμοστάτη, οπότε αν βάλεις ένα έξτρα οργανάκι μέτρησης θα δεις αμέσως τις διαφορές.
Εφόσον πάντως η μεταβολή της κατανάλωσης λαδιού από βενζίνα σε υγραέριο είναι ένα επιπλέον λίτρο, μόνο από αυξημένη θερμοκρασία λειτουργίας των λαδιών εξηγείται (εξαερώνονται περισσότερο). Άρα έχεις χειρότερη καύση με το υγραέριο, λόγω λάθους αβάνς και/ή λάθος μιγμάτων. Το αβάνς δεν έχει απλό τρόπο να έρθει εκεί που πρέπει, αλλά τα μίγματα μπορούν να ρυθμιστούν καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψιν και την θερμοκρασία καυσαερίων.
-
«Κυρ αντωνη μου συνεβηκε την προηγούμενη της Παναγίας σε επαρχιακό βενζιναδικο όπου πήγα να βάλω 20 € γιατι μόλις είχε πέσει κάτω απο το 1/4 δηλαδή είχα και έχω πάντα μέσα 25 λίτρα μέσα περίπου - στα 97 που γεμίζει
Αν λοιπόν η βενζίνη μείνει 3 μήνες στο ρεζερβουάρ τι παθαίνει ;»
Μετά από πάρα πολλά χρόνια, σταματημένο ένα αυτοκίνητο, σε υπόγειο γκαράζ, αλλάξαμε μπαταρία. Είχε μισό ρεζερβουάρ βενζίνα. Το βάλαμε εμπρός και έκανε ταξίδι χωρίς πρόβλημα. Το έφερα από Λειβαδιά Αθήνα. Πρακτικά δεν βλέπω να μην κάνει την δουλειά της όταν πολυκαιρίζει.
Σε όλα μου τα αυτοκίνητα, βάζω πρόσθετο λιπαντικό στο ρεζερβουάρ, για αμόλυβδη. Και πάντοτε την μισή δόση που προτείνουν!!!!!.....
Η πρόταση του φίλου μας του Λέοντα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. Αναμφίβολα, άλλο στο γκαράζ και άλλο στον δρόμο που χτυπιέστε και εξαερώνετε περισσότερο και με της θερμοκρασίες.
Και το ρεζερβουάρ ½+ γεμάτο.
Η καταστροφή της τρόμπας σου, μπορεί να είναι και τυχαία. Πάντως τον αυτόματο λειτουργίας of, όταν οπλίζει το αέριο, το θεωρώ χρήσιμο και επιβεβλημένο.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Η πρόταση του φίλου μας του Λέοντα, με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο. Τουλάχιστον κάθε 6 μήνες. Αναμφίβολα, άλλο στο γκαράζ και άλλο στον δρόμο που χτυπιέστε και εξαερώνετε περισσότερο και με της θερμοκρασίες.
Και το ρεζερβουάρ ½+ γεμάτο.
Η καταστροφή της τρόμπας σου, μπορεί να είναι και τυχαία. Πάντως τον αυτόματο λειτουργίας of, όταν οπλίζει το αέριο, το θεωρώ χρήσιμο και επιβεβλημένο.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.Το είχα ξαναγράψει αλλά δεν σου άρεσε η άποψη μου. Αν δεν γυρνάει η αντλία πως θα έχει πίεση το κύκλωμα αν χρειαστεί να γυρίσει σε βενζίνη όχι μόνο αν μείνει κάποιος από καύσιμο αλλά ακόμη και αν υπερβεί το όριο των στροφών που πολλά συστήματα έχουν για προστασία του κινητήρα όπως πχ αν ανεβάσεις 5000+ στροφές να κάνεις μια αξιοπρεπή προσπέραση σε κλειστό επαρχιακό δίκτυο; Τι θα γίνει; Πιστεύω όχι κάτι το ευχάριστο . Για επιβεβαίωση των όσων λέω ήρθε και ένα βιντεάκι που αναφέρει ότι τουλάχιστον στο συγκεκριμμένο μοντέλο που ανέφερε, με το που άνοιγε η πόρτα του οδηγού το αυτοκίνητο ενεργοποιούσε την αντλία βενζίνης για να έχει πίεση και να πάρει μπρος. Αν η αντλία είναι off που προτείνεις πότε θα προλάβει να ανεβάσει πίεση. Α και κάτι τελευταίο όσο πιο σύγχρονο είναι ένα αυτοκίνητο τόσο πιο πολλά συστήματα ελέγχει η ecu σε πραγματικό χρόνο. Πιστεύεις ότι δεν θα διαμαρτυρηθεί με λαμπάκι μηχανικού προβλήματος αν πας και κλείσεις την αντλία με το έτσι θέλω;
-
Τα αλλα αμαξια που δεν ενεργοποιείτε η αντλια με την πορτα εχουν καποιο προβλημα δηλαδη;
-
Εγώ θα έλεγα να μετρήσεις θερμοκρασία λαδιού, για να δεις γιατί έχεις παραπάνω κατανάλωση στο λάδι...
Στο όργανο του αμαξιου δεν έχει διάφορα θερμοκρασιών απο τη. Βενζίνη ή το αέριο πως μετραω την θερμοκρασία λαδιού ;
Όλα τα συνεργεία που έχουν νόμιμα μηχανήματα έκδοσης καρτών ΚΕΚ, έχουν και μακρύ ρύγχος, που μετράει με ακρίβεια θερμοκρασίες. Βγάζουμε τον Δίκτη στάθμης λαδιών, και στην θέση του, βάζουμε την μετρητική βελόνα.
Α. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Τα αλλα αμαξια που δεν ενεργοποιείτε η αντλια με την πορτα εχουν καποιο προβλημα δηλαδη;Αν δεν έχει πίεση το κύκλωμα και του ζητήσεις φαϊ μέχρι να μπορέσει να στείλει δεν θα έχεις μια διακοπή ή κλώτσημα;
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Τα αλλα αμαξια που δεν ενεργοποιείτε η αντλια με την πορτα εχουν καποιο προβλημα δηλαδη;
Αν δεν έχει πίεση το κύκλωμα και του ζητήσεις φαϊ μέχρι να μπορέσει να στείλει δεν θα έχεις μια διακοπή ή κλώτσημα;
Ναι αλλα το να δουλευει η αντλια με την πορτα το βρισκω απλα εφετζιδικο και τιποτα αλλο.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Του είχα απαντήσει mod, αλλά δεν θέλει να καταλάβει. Το κύκλωμα δεν είναι μεν υπό πίεση, μα είναι γεμάτο. Ο χρόνος που χρειάζεται να σηκώσει πίεση, είναι κλάσμα του δεκάτου του δευτερολέπτου.
Το θέμα της πόρτας!, θα ήθελα να μας πει την μάρκα και το μοντέλο.
Τον of αυτόματο, τον βάζεις μετά τον μαμά ρελέ της αντλίας και δεν ανιχνεύετε από το κύκλωμα.
Φιλικά
Α. -
Στα vw με τον 1,8T το εκανε αυτο με την πορτα αν θυμαμαι καλα.
-
Και στην Ferrari το κάνει με την πόρτα.Ακούγεται μάλιστα και έντονα....
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στα vw με τον 1,8T το εκανε αυτο με την πορτα αν θυμαμαι καλα.
Στα αυτοκίνητα που δεν ανοίγουν με κλειδί, και δεν υπάρχει κλειδί μηχανής όπως είναι το IQ, το κύκλωμα τίθεται σε ετοιμότητα ολόκληρο. Παίρνει εμπρός μόνον με το πάτημα ενός κουμπιού που γράφει επάνω του start – stop. Τεχνικά είναι αστείο κάτι τέτοιο, περί προετοιμασίας της τρόμπας, διότι αυτή δεν είναι ‘γκαζοζέν’, ‘βραδύκαυστη ίσκα’, η εμπροσθογεμές όπλο!.
ΦιλικάA.
-
Να σου παραθέσω και ένα κομμάτι κειμένου που διάβασα
Depending on the application, the fuel system may require anywhere from 30 to 80 psi of fuel pressure to start and run. NOTE: Fuel injected engines are VERY sensitive to fuel pressure. If pressure at the engine fuel rail is even a couple pounds less than specifications, the engine may not start or run well, or experience hesitation or stalling problems.
Pressure specifications will vary according to the type of fuel injection system on the engine as well as the performance, fuel economy and emission requirements of that particular model year vehicle. There are no rules of thumb. Every application is different, so always look up the pressure specs when troubleshooting fuel-related performance problems.
When there is too much fuel pressure, the engine runs rich. This causes an increase in fuel consumption and carbon monoxide (CO) emissions. An engine that is running really rich also may experience a rough idle, surging and possibly even carbon-fouled spark plugs.
When there is not enough fuel pressure, the engine may not start. Or if it does, it may idle roughly and run poorly. Low fuel pressure creates a lean fuel condition that can cause lean misfire, hesitation, rough idle, hesitation and misfire on acceleration.
Δηλαδή με το που θα πάρει μπροστά η αντλία σε κλάσμα του δεκάτου του δευτερολέπτου θα σηκώσει τόση πίεση (σύμφωνα με το αυτά που παρέθεσα τουλάχιστον 30 psi) που δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα έστω μια διακοπή ή κλώτσημα; Τι αντλία είναι αυτή που το κάνει σε λιγότερο από 1/10 του δευτερολέπτου; Δεν είναι ότι δεν θέλω να το καταλάβω αλλά δεν μου στέκει στην λογική.
-
«Δηλαδή με το που θα πάρει μπροστά η αντλία σε κλάσμα του δεκάτου του δευτερολέπτου θα σηκώσει τόση πίεση (σύμφωνα με το αυτά που παρέθεσα τουλάχιστον 30 psi) που δεν θα δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα έστω μια διακοπή ή κλώτσημα; Τι αντλία είναι αυτή που το κάνει σε λιγότερο από 1/10 του δευτερολέπτου; Δεν είναι ότι δεν θέλω να το καταλάβω αλλά δεν μου στέκει στην λογική.»
Η αγγλόφωνη παράθεση, είναι κατά την γνώμη μου, λογοτεχνικά περιγραφική. Κάνει μια γενική περιγραφεί, και στερείτε κάποια τεχνικά στοιχεία.
Όπως: όλες η σημερινές αντλίες, αποδίδουν πλεονάζουσα πιέσει, από αυτήν που χρειάζεται το αυτοκίνητο. Όλα τα αυτοκίνητα τιθασεύουν το γεγονός αυτό με τους μηχανικούς ρυθμιστές πίεσης, οι οποίοι, παροχετεύουν την επί πλέον πιέσει προς το ρεζερβουάρ.Όσο για το θέμα της ακαριαίας ανυψώσεις της πίεσης θα σου πω κάτι πρακτικό.
Ρίξε της πλάτες των πίσω καθισμάτων, και έτσι θα αποκτήσεις ακουστική επαφή με την ηλεκτρική αντλία. Σε ακουστική ετοιμότητα, άνοιξε το κλειδί στην θέση να ανοίξουν τα φώτα στο καντράν. Θα ακούσης από την αντλία ένα στιγμιαίο ‘Κρουπ’ και μετά μούγκα!. Αυτό το χρόνο χρειάστηκε ο αισθητήρας πίεσης καυσίμου, για να κλίσει την αντλία, διαγνώσαντας ότι η πιέσει έφτασε εκεί που είναι προϋπολογισμένη. Ο αισθητήρας αυτός τίθεται έκτος, όταν ο αισθητήρας άνω νεκρού σημείου αρχίσει να παίρνει ερεθίσματα, που σημαίνει ότι ο κινητήρας στροφάρει.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ.
Υγραεριοκίνηση!