-
Ο χρήστης freenet2004 έγραψε:
Γεια σας και πάλι,
επανέρχομαι στο προηγούμενο μήνυμά μου για να ρωτήσω από όσους έχουν κάνει εγκαταστάσεις κιτ αερίου αν γνωρίζουν
- Σε τι εύρος τιμών παίζουν οι εγκαταστάσεις ?
- Ποια σημεία πρέπει να προσέξω στην έρευνα αγοράς στους διάφορες εγκαταστάτες? Τι πρέπει να ρωτήσω και ποια σημεία είναι κρίσιμα για την απόδοση και την απροβλημάτιστη χρήση του αυτοκινήτου με αέριο?
Ευχαριστώ
κάποιες οδηγίες για τα παραπάνω θέματα? Βασικά επειδή θα αρχίσω να ψάχνω σύντομα, θέλω να ξέρω τι πρέπει να προσέχω και να ζητάω από τους εγκαταστάτες. Περισσότερο μικρές λεπτομέρειες που έχετε δει όσοι έχετε κάνει μετατροπές για το σύστημα, την εγκατάσταση, την απόδοση.
Ευχαριστώ
** Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΥΦΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΓΓΑΤΑΣΤΑΣΗ **
- προτιμαμε συνεργειο καθαρο και νοικοκυρεμενο.(δειχνει μερακι)
- προτιμαμε συνεργειο οπου ο ιδιοκτητης( μαστορας) να εχει τουλαχιστον αδεια τεχνητου αεριων καυσιμων.
- προτιμαμε συνεργειο οπου να δουλευει ο ιδιοκτητης (μαστορας) και τον αφηνουμε να κανει την δουλεια του.
- προτιμαμε συνεργειο που να δουλευει το πολυ 2 κιτ (μαρκες) συζηταμε την τιμη και ζηταμε ολα τα εξαρτηματα να ειναι τις ιδιας εταιριας και οχι Μ Α Ζ Ε Μ Α Τ Α.
- προτιμαμε συνεργειο που να ρυθμιζει ο ιδιοκτητης (μαστορας)
- προτιμαμε συνεργειο που να το βγαζει στο δρομο για ρυθμηση ο ιδιοκτητης (μστορας)
- αν ο ιδιοκτητης (μαστορας) μας προτεινη λαδοτυρι η οχι το σεβομαστε.
μετα το περας τις εργασιας το δοκιμαζουμε μονοι μας γιατι εμεις ξερουμε πως πηγενε. - αφου γινουν ολα αυτα παραλαμβανουμε το μανουαλ την εγγυηση τα πιστοποιητικα για το κτεο πληρονουμε παιρνουμε αποδειξη παντα δινουμε τα χερια .....και καλα χιλιομετρα.
- και φαρμακερο.
τωρα το καλοκαιρι αποφευγουμε να εγγαταστησουμε συστημα στον κυριο αντωνη γιατι ειναι ολη την ημερα πανω απο την θαλλασα και ντιρλα στα ουζα οποτε ..........δεν εκπληρει τους ορους.
φιλικα
βαγγελης
-
Ο χρήστης doukias έγραψε:
Γεια σας και πάλι,
επανέρχομαι στο προηγούμενο μήνυμά μου για να ρωτήσω από όσους έχουν κάνει εγκαταστάσεις κιτ αερίου αν γνωρίζουν
- Σε τι εύρος τιμών παίζουν οι εγκαταστάσεις ?
- Ποια σημεία πρέπει να προσέξω στην έρευνα αγοράς στους διάφορες εγκαταστάτες? Τι πρέπει να ρωτήσω και ποια σημεία είναι κρίσιμα για την απόδοση και την απροβλημάτιστη χρήση του αυτοκινήτου με αέριο?
Ευχαριστώ
κάποιες οδηγίες για τα παραπάνω θέματα? Βασικά επειδή θα αρχίσω να ψάχνω σύντομα, θέλω να ξέρω τι πρέπει να προσέχω και να ζητάω από τους εγκαταστάτες. Περισσότερο μικρές λεπτομέρειες που έχετε δει όσοι έχετε κάνει μετατροπές για το σύστημα, την εγκατάσταση, την απόδοση.
Ευχαριστώ
** Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΥΦΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΓΓΑΤΑΣΤΑΣΗ **
- προτιμαμε συνεργειο οπου ο ιδιοκτητης( μαστορας) να εχει τουλαχιστον αδεια τεχνητου αεριων καυσιμων.
- προτιμαμε συνεργειο οπου να δουλευει ο ιδιοκτητης (μαστορας) και τον αφηνουμε να κανει την δουλεια του.
- προτιμαμε συνεργειο που να δουλευει το πολυ 2 κιτ (μαρκες) συζηταμε την τιμη και ζηταμε ολα τα εξαρτηματα να ειναι τις ιδιας εταιριας και οχι Μ Α Ζ Ε Μ Α Τ Α.
- προτιμαμε συνεργειο που να το βγαζει στο δρομο για ρυθμηση ο ιδιοκτητης (μστορας)
μετα το περας τις εργασιας το δοκιμαζουμε μονοι μας γιατι εμεις ξερουμε πως πηγενε. - αφου γινουν ολα αυτα παραλαμβανουμε το μανουαλ την εγγυηση τα πιστοποιητικα για το κτεο πληρονουμε παιρνουμε αποδειξη παντα δινουμε τα χερια .....και καλα χιλιομετρα.
- και φαρμακερο.
τωρα το καλοκαιρι αποφευγουμε να εγγαταστησουμε συστημα στον κυριο αντωνη γιατι ειναι ολη την ημερα πανω απο την θαλλασα και ντιρλα στα ουζα οποτε ..........δεν εκπληρει τους ορους.
φιλικα
βαγγελης
Εγκατασταση γκ
(και τα αλλα ορθογραφικα τα ειδα αλλα αυτο ηταν )
-
Eρώτηση:
Αν το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε μείγμα με αναλογία προπανίου μεγαλύτερη (π.χ. όπως το χειμερινό μείγμα) υπάρχει κάποια επίπτωση στον κινητήρα; -
Λογικά όχι. Απλώς θα έχεις μεγαλύτερη πίεση στη δεξαμενή.
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Eρώτηση:
Αν το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε μείγμα με αναλογία προπανίου μεγαλύτερη (π.χ. όπως το χειμερινό μείγμα) υπάρχει κάποια επίπτωση στον κινητήρα;Και που θα το βρισκεις αυτο το μειγμα;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Eρώτηση:
Αν το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε μείγμα με αναλογία προπανίου μεγαλύτερη (π.χ. όπως το χειμερινό μείγμα) υπάρχει κάποια επίπτωση στον κινητήρα;Και που θα το βρισκεις αυτο το μειγμα;
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Eρώτηση:
Αν το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε μείγμα με αναλογία προπανίου μεγαλύτερη (π.χ. όπως το χειμερινό μείγμα) υπάρχει κάποια επίπτωση στον κινητήρα;Καμία!! Κάποτε στα συστήματα αερίου ψεκασμού { χωρίς εγκέφαλο } σκάζανε η πνεύμονες , από τότε που μπήκε εγκέφαλος τα πράγματα άλλαξαν
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Eρώτηση:
Στην FYROM.
-
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
Eρώτηση:
Αν το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε μείγμα με αναλογία προπανίου μεγαλύτερη (π.χ. όπως το χειμερινό μείγμα) υπάρχει κάποια επίπτωση στον κινητήρα;Καμία!! Κάποτε στα συστήματα αερίου ψεκασμού { χωρίς εγκέφαλο } σκάζανε η πνεύμονες , από τότε που μπήκε εγκέφαλος τα πράγματα άλλαξαν
Mακάρι να είναι έτσι. Χώρια που πέφτει η κατανάλωση και από τα 10l στα 100 χλμ. πάω στα 9 λίτρα.
-
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Eρώτηση:
Στην FYROM.
Εκει εχουν συνεχεια το χειμερινο μιγμα;
-
΄Οχι. Τυχαίνει και το έχει μόνο ένα πρατήριο και μάλιστα όταν ρώτησα μου απάντησαν ότι το προμηθεύονται από εμάς στην Ελλάδα.
-
« Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΥΦΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
- και φαρμακερο.
φιλικα
βαγγελης»
Βαγγελάκη μου, κατά το μάλλον και ήττον, συμφωνώ μαζί σου!. και δε είναι η πρώτη φορά!.
Μα να διορθώσω εκεί που κατά την γνώμη μου πάντοτες, χρήζετε διόρθωσης.
3) και εάν αυτός έχει 2 τεχνίτες 23 χρόνια μαζί του, που τους έχει εκπαιδεύσει?. Άλλο η επίβλεψη……
4) ένα κιτ μόνον χρησιμοποιώ, δεκάδες χρόνια τώρα. Την δουλειά μου την επιβάλω, δεν μου την επιβάλλουν!. Σε όποιον αρέσει δεν έχω ανάγκη. Σίγουρα σερβάρω και άλλες μάρκες.
7)εγώ δεν προτείνω, επιβάλω ‘λαδωτήρι’!.
10)!!!!!!!! Που να μην στο είχα πει….
ΔΕΝ φτιάχνω ΙΧ, δεν συναγωνίζομαι ψοφίμια που σκοτώνουν της τιμές, γίνανε πολλοί η πεινάλες, και βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου, όπως και οι λαστιχάδες. Και πες ρε Βαγγέλη φίλε, με 650 στην Ν. Ιωνία, τι βάζει ο κερατάς?.
Όπως πάλι κάνεις λάθος!.... παρασκευή απόγευμα μέχρι δεύτερα πρωί επάνω στην θάλασσα!. 67 χρόνια φορτωμένος, να μην πηγαίνω στο εξοχικό μου? κλαψ κλαψ κλαψ……
Το Σάββατο είναι ημέρα sos, όχι δουλειάς. Μα και εκεί υπάρχει συνέχεια, υπολογιστής ανοικτός και παρακολουθώ 5 κάμερες, τον αναλυτή, το tester, και εκδίδω αποδείξεις από εκεί στο γραφείο μου…..
11) αυτό το έβαλα εγώ!. Ερωτάνε τον πελάτη για τι θέλει την μετατροπή. Τι χιλιόμετρα κάνει, πως θέλει να τα κάνει, για τον ρίχνουμε μέσα στον λάκκο των λεόντων, για λίγα ψωροευρώ?.
Ξέχασα όχι ούζο τσίπουρο………
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
« Ο ΔΕΚΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΨΥΦΙΟΥ ΠΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ- προτιμαμε συνεργειο καθαρο και νοικοκυρεμενο.(δειχνει μερακι)
- και φαρμακερο.
φιλικα
βαγγελης»
Βαγγελάκη μου, κατά το μάλλον και ήττον, συμφωνώ μαζί σου!. και δε είναι η πρώτη φορά!.
Μα να διορθώσω εκεί που κατά την γνώμη μου πάντοτες, χρήζετε διόρθωσης.
3) και εάν αυτός έχει 2 τεχνίτες 23 χρόνια μαζί του, που τους έχει εκπαιδεύσει?. Άλλο η επίβλεψη……
4) ένα κιτ μόνον χρησιμοποιώ, δεκάδες χρόνια τώρα. Την δουλειά μου την επιβάλω, δεν μου την επιβάλλουν!. Σε όποιον αρέσει δεν έχω ανάγκη. Σίγουρα σερβάρω και άλλες μάρκες.
7)εγώ δεν προτείνω, επιβάλω ‘λαδωτήρι’!.
10)!!!!!!!! Που να μην στο είχα πει….
ΔΕΝ φτιάχνω ΙΧ, δεν συναγωνίζομαι ψοφίμια που σκοτώνουν της τιμές, γίνανε πολλοί η πεινάλες, και βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου, όπως και οι λαστιχάδες. Και πες ρε Βαγγέλη φίλε, με 650 στην Ν. Ιωνία, τι βάζει ο κερατάς?.
Όπως πάλι κάνεις λάθος!.... παρασκευή απόγευμα μέχρι δεύτερα πρωί επάνω στην θάλασσα!. 67 χρόνια φορτωμένος, να μην πηγαίνω στο εξοχικό μου? κλαψ κλαψ κλαψ……
Το Σάββατο είναι ημέρα sos, όχι δουλειάς. Μα και εκεί υπάρχει συνέχεια, υπολογιστής ανοικτός και παρακολουθώ 5 κάμερες, τον αναλυτή, το tester, και εκδίδω αποδείξεις από εκεί στο γραφείο μου…..
11) αυτό το έβαλα εγώ!. Ερωτάνε τον πελάτη για τι θέλει την μετατροπή. Τι χιλιόμετρα κάνει, πως θέλει να τα κάνει, για τον ρίχνουμε μέσα στον λάκκο των λεόντων, για λίγα ψωροευρώ?.
Ξέχασα όχι ούζο τσίπουρο………
Α.Φιλε θα σπυ στειλω τσιπουρο 26 βαθμων απο παραγωγη μου (λιβαδι ολυμπου)
-
Είναι το ωραιότερο δώρο!!!!
Α. -
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Eρώτηση:
Mακάρι να είναι έτσι. Χώρια που πέφτει η κατανάλωση και από τα 10l στα 100 χλμ. πάω στα 9 λίτρα.
Επίσης καλύτερο μπαμ { εκκίνηση } ,και πιο στρωμένη λειτουργία του κινητήρα
-
Δεν πέφτει η κατανάλωση με περισσότερο προπάνιο στο μείγμα.
Το αντίθετο θα έλεγα αν και η αύξηση είναι τόσο μικρή που μόνο σε εργαστήριο μπορείς να την μετρήσεις.Για να βλέπετε διαφορά στη λειτουργία και μείωση στην κατανάλωση, το παραπάνω βουτάνιο στο καλοκαιρινό μείγμα (για κάποιο λόγο) δεν καίγεται καλά.
-
Πώς είναι δυνατόν να γίνεται ατελής καύση και να πέφτει η κατανάλωση καυσόμου;
Διαφορά στη λειτουργία του κινητήρα έχω δει προς το καλύτερο. -
Ο χρήστης lyggas έγραψε:
Πώς είναι δυνατόν να γίνεται ατελής καύση και να πέφτει η κατανάλωση καυσόμου;
Διαφορά στη λειτουργία του κινητήρα έχω δει προς το καλύτερο.Εγώ έγραψα ότι (για κάποιο λόγο που έχει σχέση με τον κινητήρα) το προπάνιο πρέπει να καίγεται καλύτερα για να βλέπεις διαφορά στη λειτουργία και μικρότερη κατανάλωση.
Μετρώντας εργαστηριακά, χρειάζεται ελάχιστα περισσότερο προπάνιο για να πάρεις την ίδια θερμογόνο δύναμη με το βουτάνιο.
Στην πράξη δεν μπορείς να το μετρήσεις γιατί οι αλλαγές στο καλοκαιρινό/χειμωνιάτικο μείγμα υγραερίου είναι μικρές και οι αλλαγές στη θερμογόνο δύναμη του μείγματος ακόμα μικρότερες. -
Δηλαδη ενα χαλια μιγμα που το αμαξι σερνεται και δεν βγαζει χιλιομετρα τι περιεχει;;
-
Καλημερα μια ερωτηση στους εγκαταστατες.Τα αυτοκινητα που βγαινουν απο το εργοστασιο με βενζινη και με υγραεριο ειναι ασφαλη απεναντι στις βλαβες που αναφερετε στο foroum?
Υγραεριοκίνηση!