-
Καλησπέρα και πάλι. Σας ευχαριστώ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Στον Τσοπελογιάννη έγινε η εγκατάσταση του συστήματος. Από θέμα λειτούργίας δεν έχω κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα παρά μόνο το μπέρδεμα στο ρελαντί κατά την πρώτη αλλάγη από βενζίνη σε υγραέριο. Μετά όλα είναι εντάξει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Ξέρει κανείς τι ρυθμίσεις κάνουν στο σύστημα; Τώρα όπως ανέφερα και χθές έχω φουλάρει με εντελώς άδεια δεξαμενή γιατί ενώ η δεξαμενή μου είπαν ότι παίρνει 38 λίτρα καύσιμο η αντλία στο Α.Π στη Μεταμόρφωση έδειξε 39,5 λίτρα. Ελπίζω να μην κλέβει και η αντλία γιατί δεν πρόκειται να βρώ ακρη. Πάντως την παρατήρηση που κάνατε για το θέμα των δοκιμών δεν την είχα υπολογίσει γιατι όταν παρέλαβα το αυτοκίνητο είχε κάνει άλλα 40 χιλιόμετρα απ' ότι θυμάμαι. μόλις αδειάσει και πάλι η δεξαμενή θα επανέλθω με στοιχεία για να με διαφωτίσετε αν κάτι δεν πάει καλά. Τέλος για το στυλ οδήγησης είναι σταθερό μέχρι 90χλμ ανά ώρα και πάντα κάτω από 3000 στροφές. Σας Ευχαριστώ!!!
-
Να ρωτησω και εγω κατι ως καινουργιος στο χωρο και αφου εχω διαβασει αρκετες σελιδες εδω μεσα.Ε χω ενα αυτοκινητο MAZDA 6 1800 cc 2008 (το καινουργιο μοντελο)και σκεφτομαι να βαλω υγραεριο.Μου συστησανε 2 εδω στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.Πηγα στο Θεοδωρου και μου ειπε για συστημα Zavolli γενιας 1200 ευρω.Πηγα και σε ενα αλλον στη Μοναστηριου ,διπλα στη Citroen και μου ειπε BRC 4ης γενιας με λαδιερα 1000 ευρω.Τι να επιλεξω?Εχει κανεις αλλος με το ιδιο αμαξι βαλει υγραεριο και αν νια τι?Ειχε κανενα προβλημα?Σας ευχαριστω πολυ εκ των προτερων.
-
φίλος μου με το ίδιο αμάξι έχει κάνει 30000 χλμ με brc και λαδιέρα, κανένα πρόβλημα, έλεγξε προσφάτως και τις βαλβίδες, σημειωτέον το σκίζει κάθε βδομάδα θεσνικη- φλώρινα,
-
zavolli 6ης γεννιας χα χα χα, οτι να ναι για να εντυπωσιασουν. ποσο αστειοι γινονται καποιοι.
-
Αληθεια οι γενιες πως προεκυψαν; και γιατι ο υγρος ψεκασμος θεωρειται εξελιξη του αεριου και το λενε 5ης;
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Αληθεια οι γενιες πως προεκυψαν; και γιατι ο υγρος ψεκασμος θεωρειται εξελιξη του αεριου και το λενε 5ης;ελα μου ντε γιατι; νομιζω ξερεις πολυ καλα, οπως ολοι μας.
- καλυτερη αποδοση
- χαμηλωτερη καταναλωση
- λιγοτερα μερη
- μπαινει αμεσως, χωρις να περιμενεις την διαδικασια με τα νερα του αυτοκινητου
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Αληθεια οι γενιες πως προεκυψαν; και γιατι ο υγρος ψεκασμος θεωρειται εξελιξη του αεριου και το λενε 5ης;προεκυψαν πιθανον απο την εξελιξη των αυτοκινητων.τα πρωτα συστηματα αφορουσαν μαλλον καρμπυρατερ, μετα ψεκασμο μονου σημειου ,πολλαπλο και ουτω καθ εξης.τα 5ης που τα λενε(εγω δεν χρησιμοποιω αυτη την εκφραση ποτε) εχουν τεχνολογικες καινοτομιες σε σχεση με τα πιο παλια.τις γενιες μαλλον στην Ελλαδα τις βαφτισανε.
-
Συμφωνω 100% και γι αυτο το ρωτησα. Οι γενιες ειναι ελληνικη πατεντα διαφημιστικο τρυκ...
-
Τελικα ρε παιδια ειστε υπερ του brc ή Zvolli?
-
Προσωπικά BRC.
A. -
Ο χρήστης sergio1 έγραψε:
Τελικα ρε παιδια ειστε υπερ του brc ή Zvolli?Και τα 2 ειναι πολυ καλα.Εγω προσωπικα ψηφιζω zavoli γιατι το φοραω και γιατι ο Θεοδωρου ειναι απο τους πιο εμπειρους υγραεριτζιδες
-
ΕΒΑΛΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ. Ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΗΣ ΜΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΙΣ 1000 ΣΤΡΟΦΕΣ ΓΥΡΙΖΕΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΤΡΟΦΕΣ ΠΑΛΙ ΣΕ ΑΕΡΙΟ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΚΙΝΗΣΑΙ ΑΘΗΝΑ ΣΤΑΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΑΝΑΡΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ;;; ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣA;;;
-
Πρώτη φορά το ακούω αυτό.! Αν όντως είναι έτσι εγώ δεν θα το έβαζα. Ένα σορό ιταλικά δοκιμασμένα συστήματα γιατί γερμανικό?
-
Γιατι οχι???
το συστημα platinca το ξερεις?? προφανως οχι...
Τουρκικο ειναι με εγκεφαλο under licence πωλονικό...
κι 6.000 χλμ σχεδον τωρα δεν εχει κανει τσικ ουτε στο -10...
και στην ωρα του γυριζει και και δε ρεταρει και δε πεταει λαμπακια και 1,5 λιτρο παρανω αεριο καιει απο βενζινα..
και συγκρινε μου ποσοι με επωνυμα χτυπιουνται... γιατι???
γιατι ηταν κακο το συστημα επωνυμο ή 'μη διασημο' ή γιατι ο μαστορας ηταν....... για σφαλιαρες..
ενα απλό μοτερ ( μη τουρμπο μη TSI και τα παρομοια ) με ενα αεριου ψεκασμου με ενα ΣΩΣΤΟ ομως μαστορα δε παει να ειναι και κινεζικο - σωστα θα δουλεψει.
μπορει ο πνευμονας πχ να μην κρατησει 10 χρονια που θα κρατησει πες το επονυμο αλλα ΣΩΣΤΑ θα δουλευει... -
Έχω γράψει πολλές φορές, ότι το αέριο, έχει έναν συγκεκριμένο σκοπό, την οικονομία.
Σκεπτόμαστε πιο πριν της εγκατάστασης, που κινούμεθα. Όταν το βάρος των χιλιομέτρων είναι εντός πόλεως, δεν θα βάλουμε ένα σύστημα, που σε βγάζει στης 1500 και κάτω!. διότι η πολύ βενζίνη καίγετε στην αναμονή και στο τράφικ.
Στα ιδικά εργαλεία στην βιομηχανία, αφαιρώ εντελώς το ρεζερβουάρ βενζίνας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, διότι η ρύθμιση είναι σωστή. Επί χρόνια παλιοί μου πελάτες, με ταξί η ΙΧ, μέσω διακόπτη επιλογής, δεν δουλεύουν καθόλου την βενζίνα. Κανένα πρόβλημα.
Όταν δεν έχετε κατασταλάξει, στον σκοπό της χρίσης του οχήματος, και το θέλετε και έτσι και γιουβέτσι, και οικονομία εάν και εφόσον και γκάζια, τότε…. Οι κατασκευαστές φτιάχνουν αντίστοιχα κιτ!.
Σε αυτήν την χώρα, όπου ψηφίζουμε για να τιμωρήσουμε δήθεν, βγάζοντας τα μάτια μας, δεν περίμενα περισσότερο σκεπτικισμό, στην επιλογή ενός κιτ αεριού. ‘Τζούφια’ μυαλά, τζούφιες αποφάσεις…
Έχει καμία σχέση η Βόνη και το Ανόβερο με την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη από πλευράς κυκλοφοριακού?. Έτσι το θεωρώ τρελό, να αγοράζουμε γούνες στην Αθήνα, και να αγοράζουν τσίτια στην Βόνη!.
Και δεν κατηγορώ τον/την loukadran που έβαλε τέτοιο σύστημα, αλλά τον εγκαταστάτη που τον/την κρέμασε…… δεν είχε καμία επικοινωνία με τον πελάτη του…..
Και συνεχίζω να φωνάζω γραφικά πλέον, ΝΑΙ ΜΕΝ ΑΛΛΑ!. Τα λέει όλα….
Α. -
Έχω γράψει ότι ο εγκαταστάτης παίζει τον πρωτεύοντα ρολό στην σωστή λειτουργία του κινητήρα ένα οικονομικό σύστημα θα δουλέψει τέλεια εάν ο τεχνικός κάνει σωστά την δουλεία του. Αντίθετα και το πιο ακριβό της αγοράς θα βγάλει τρελά προβλήματα τοποθετημένο λάθος. Έως εδώ συμφωνώ απόλυτα. Το υγραέριο όμως το βάζουμε για οικονομία και δεν καταλαβαίνω που εξυπηρετεί ένα γερμανικό σύστημα που στο ρελαντί γυρνά αυτόματα σε βενζίνη!!!!!! Για αυτό αναρωτιέμαι γιατί γερμανικό. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε ξερόλας. Ακούω, διαβάζω, και διαμορφώνω άποψη. Πάντως για δικούς μου λόγους δεν θα έβαζα γερμανικό η τουρκικό όχι γιατί δεν είναι καλά……
-
κατ αρχην συγνωμη γιατι ετσι οπως το εγραψα φαινωταν 'καπως' και δεν ειχα τετοιο σκοπο.
προσωπικά ΠΟΛΥ αμφιβαλω οτι το οποιο συστημα δε μπορει να δουλεψει στο ρελαντι. Συνεχιζω να πιστευω οτι ο μαστορας ή ειναι κακός ή δε ξερει...
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
Έχω γράψει ότι ο εγκαταστάτης παίζει τον πρωτεύοντα ρολό στην σωστή λειτουργία του κινητήρα ένα οικονομικό σύστημα θα δουλέψει τέλεια εάν ο τεχνικός κάνει σωστά την δουλεία του. Αντίθετα και το πιο ακριβό της αγοράς θα βγάλει τρελά προβλήματα τοποθετημένο λάθος. Έως εδώ συμφωνώ απόλυτα. Το υγραέριο όμως το βάζουμε για οικονομία και δεν καταλαβαίνω που εξυπηρετεί ένα γερμανικό σύστημα που στο ρελαντί γυρνά αυτόματα σε βενζίνη!!!!!! Για αυτό αναρωτιέμαι γιατί γερμανικό. Αυτή είναι η άποψη μου και δεν είμαι ούτε ειδικός ούτε ξερόλας. Ακούω, διαβάζω, και διαμορφώνω άποψη. Πάντως για δικούς μου λόγους δεν θα έβαζα γερμανικό η τουρκικό όχι γιατί δεν είναι καλά……
Σε καμιά περίπτωση δεν θα ήταν η πρώτη μου επιλογή!. Συμφωνώ μαζί σου, για πολλούς λόγους.
Α. -
με συγχωρειτε που μπαινω απροσκλητος αλλα εχω 2 αποριες..στους τσι (η γενικοτερα στα τουρμπο) γιατι δεν μπορει να μπει συστημα υγραεριοκινησης?επισης,σε κινητηρες τυπου βανκελ,οπως του ρχ8,μπορει να τοποθετηθει?
μη παρεξηγησετε τις αποριες μου,απλως ειχα συζητηση με φιλο επανω στο θεμα.. -
Μια χαρά μπαίνει σε turbo γενικά και TSi ειδικά. Για wankel ΔΓ/ΔΑ.
Υγραεριοκίνηση!