-
Αυτες οι βεβαιωσεις των 'ειδικων' μας φαγανε. Τωρα τι λεει? Αλλα αλλος πληρωνει τη ζημια.
Οπως και το παραμυθι με το οτι τα υγρου ψεκασμου (5ης γενιας) δεν πειραζουν βαλβιδες και πεφτανε τα 2500+ ευρω βροχη.
Ολα ειναι θεμα σωστης εγκαταστασης, χρησης και φυσικα να μην αγνοουμε τις υποδειξεις για 'ευαισθητους' κινητηρες απο τις εταιριες κατασκευης των συστηματων υγραεριοκινησης. Για να λενε κατι που εν τελει ειναι εναντιον της εμπορικης διαθεσης προιοντων τους κατι πρεπει να ξερουν παραπανω απο εμας και απο τους εδω 'ειδικους' που το μονο που συνηθως κοιτανε ειναι μονο το δικο τους σημερα και οχι το δικο μας αυριο. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Αυτες οι βεβαιωσεις των 'ειδικων' μας φαγανε. Τωρα τι λεει? Αλλα αλλος πληρωνει τη ζημια.
Οπως και το παραμυθι με το οτι τα υγρου ψεκασμου (5ης γενιας) δεν πειραζουν βαλβιδες και πεφτανε τα 2500+ ευρω βροχη.
Ολα ειναι θεμα σωστης εγκαταστασης και φυσικα και χρησης.απ το στόμα (πληκτρολογιο) μου το πήρες.......)
-
Ολα ειναι θεμα σωστης εγκαταστασης, χρησης και φυσικα να μην αγνοουμε τις υποδειξεις για 'ευαισθητους' κινητηρες απο τις εταιριες κατασκευης των συστηματων υγραεριοκινησης. Για να λενε κατι που εν τελει ειναι εναντιον της εμπορικης διαθεσης προιοντων τους κατι πρεπει να ξερουν παραπανω απο εμας και απο τους εδω 'ειδικους' που το μονο που συνηθως κοιτανε ειναι μονο το δικο τους σημερα και οχι το δικο μας αυριο.Εύγε φίλε Παντελή.
-
Δεν φταιει ο φιλος m@evius, εγω εκανα λαθος και ειχα αναρτησει ενα πρωτο προχειρο κειμενο και μετα εκανα επεξεργασια για να συμπληρωσω το υπολοιπο.
Συγγνωμη και ευχαριστω alexeft για τη φιλοφρονηση.
-
Διορθώθηκε.
-
Μια χαρα ολοι μας!
Α, ρε να ηταν ετσι και οι πολιτικοι μας! -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Δεν φταιει ο φιλος m@evius, εγω εκανα λαθος και ειχα αναρτησει ενα πρωτο προχειρο κειμενο και μετα εκανα επεξεργασια για να συμπληρωσω το υπολοιπο.Συγγνωμη.
Και επαναλαμβάνω το ερώτημα μου, Ποιος μπορεί να μου πει ότι η εγκατάσταση είναι σωστή ή πως μπορώ να το ελέγξω? και φυσικά δεν θέλω να μάθω εκ του αποτελέματος. Ο κ. Βατσος έδωσε ορισμένες παράμετρους για μία καλή εγκατάση.
-
Πυρόμετρο και πεντάβολτο λάμδα με τα οργανάκια τους στο ταμπλώ. Μετά μπορείς να γυρίζεις βενζίνα-υγραέριο και να βλέπεις διαφορές σε μίγμα και θερμοκρασίες...
-
Μιας και αναφέρεστε σε μετρήσεις καυσαερίων και λ, να παραθέσω κάποια στοιχεία από πρόσφατες μετρήσεις που είχα στο αμάξι σε καυσαέρια και όποιος γνωρίσει ας μου πει αν το σύστημα δουλεύει καλά ή όχι (φτωχό - πλούσιο μείγμα).
Ευχαριστώ(Τα στοιχεία με υγραέριο)
(Η σύγκριση με βενζίνη και υγραέριο)
-
Εμένα αλφάδι μου φαίνεται.
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Πυρόμετρο και πεντάβολτο λάμδα με τα οργανάκια τους στο ταμπλώ. Μετά μπορείς να γυρίζεις βενζίνα-υγραέριο και να βλέπεις διαφορές σε μίγμα και θερμοκρασίες...Σωστά, αλλά βλέπω και άλλο πρόβλημα. Διαφορές μεταξύ των κυλίνδρων, χαλασμένο μπεκάκι σε έναν κύλινδρο κλπ.
Αυτά δεν τα βλέπουμε έτσι μάλλον.
-
Ε, εσύ θες τότε 4 πυρόμετρα και 4 λαμδα...
Η αλήθεια είναι ότι οτιδήποτε από αυτά που λες και να συμβεί, ανεβαίνει η θερμοκρασία εξωγωγής καυσαερίων, γιατί δεν παράγεται το σωστό έργο μέσα στον κύλινδρο, αλλά αντίθετα το κακοκαμμένο καύσιμο γίνεται όλο και περισσότερο θερμότητα...
-
Ευτυχώς το δικό μου είναι τρικύλινδρο!!!
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Κ. Βατσο επειδή άκρη δεν έχω βγάλει ακόμα το opel insignia 1,8 140 h ατμόσφαρικό τί τύπο βαλβίδων έχει αν γνωρίζεις; Στην opel που ρώτησα μου είπαν ότι το 1,6t έχει μηχανικές και το 1,8 ατμόσφαιρα έχει αυτορυθμιζόμενες αλλά δεν τους εμπιστεύομαι και πολύ λόγω παλαιότερης (τραυματικής) εμπειρίας. Ευχαριστώ.Τά OPEL όλα από τό '90 καί εδώ έχουν όλα υδραυλικές αυτορυθμησόμενες.
-
τα νευρα μου...........
πηγα σημερα στη διευθυνση συγκοινωνιων για να αλλαξω την αδεια ετσι ωστε να αναγραφεται και το υγραεριο σαν καυσιμο και μου ζητησε να παω να πληρωσω παραβολο 75 ευρω και δεν ξερω τι να κανω....
πουθενα δεν εχω διαβασει για κατι τετοιο... αλλα ουτε και ο εγκαταστατης μου αλλα ουτε και το ΚΤΕΟ το οποιο εχει στειλει κανονικα ολα τα δικαιολογητικα...(ειχε μπροστα της το φακελο του αυτοκινητου μου η υπαλληλος στη διευθυνση)τεσπα..... σηκωθηκα και εφυγα και θα παω την τριτη παλι....
εψαξα στο yme.gr για το θεμα αλλα δεν βρηκα κατι....
-
Ο χρήστης stelios_11 έγραψε:
τα νευρα μου...........πηγα σημερα στη διευθυνση συγκοινωνιων για να αλλαξω την αδεια ετσι ωστε να αναγραφεται και το υγραεριο σαν καυσιμο και μου ζητησε να παω να πληρωσω παραβολο 75 ευρω και δεν ξερω τι να κανω....
πουθενα δεν εχω διαβασει για κατι τετοιο... αλλα ουτε και ο εγκαταστατης μου αλλα ουτε και το ΚΤΕΟ το οποιο εχει στειλει κανονικα ολα τα δικαιολογητικα...(ειχε μπροστα της το φακελο του αυτοκινητου μου η υπαλληλος στη διευθυνση)τεσπα..... σηκωθηκα και εφυγα και θα παω την τριτη παλι....
Τι να πω εγω το Νοεμβριο του 2010 που αλλαξα την αδεια ΔΕΝ πληρωσα τιποτα απολυτως.
-
και εμενα οπου εχω ρωτησει αυτο μου εχουν πει,......... το κερατο μου!!!
-
Ο χρήστης xristos1973 έγραψε:
Φίλε dathens, είχες λαδιέρα; Αν ναι ,πόσο την είχες να στάζει; Την παροχή της που την έχεις συνδεμένη στην πολλαπλή;
Είχα Λαδιερα , 6 σταγόνες το λεπτο στην πεταλούδα την είχε βάλει ο εγκαταστατης έχει ακόμα λάδι μέσα !!
Αναρωτιεμαι πόσες αποδείξεις χρειάσωνται γιά νά εμπεδωθεί πώς καμία λαδιέρα δέν σώσει από φτωχά μίγματα τά δέ σωστά
δέν έχουν ανάγκη καμιάς λαδιέρας.
¨Οσες σταγόνες καί νά χύνει ή ...λαδιέρα σου μόνο εάν αντικαθηστούσε τήν θερμική ικανότητα τού ελειπούς μίγματος τότε μόνο θά είχες ελπίδες.Αλλά πρέπει νά φτάνει κανείς ώς εκεί? χάθηκαν τά σωστά μίγματα?Ελεος βρέ παιδιά.
Εκτός καί εάν ή εμμονή μέ αυτό τό τεχνολογικό θαύμα πού ακούει στό εκπληκτικό όνομα λαδιέρα οφείλεται αλλού...
Τώρα .
Τά FORD έως τό 2009 βγαίνανε μέ μηχανικά ωστήρια ,μέ καπελότα,πού σημαίνει πλακάκια μέ κόστος 3 έως 5 ευρώ ανά βαλβίδα ή μέ ποτηράκια μέ κόστος περίπου 20 30 ευρώ τό ένα (κάποιος μού είχε πεί γιά 70 μέ 80 στήν αντιπροσωπεία αλλά είναι υπερβολή)
Μία ανόητη γιά εμένα απόφαση τής εταιρίας αφού στά επόμενα μοντέλα της 2009 καί πλέον έχει προσαρμόσει υδραυλικά αυτορυθμησόμενα ωστήρια.
Τί πρέπει λοιπών νά κάνει ένας κάτοχος τέτοιου αυτοκινήτου?
Αυτό πού λέει ή FORD γιά τά συγκεκριμένα αυτοκίνητα καθώς χρησιμοποιούν Β Ε Ν Σ Ι Ν Η .Τί? Ελεγχο καί ρύθμηση όταν χρειάσεται ,τών βαλβίδων. Ανάλογα μέ τό εάν έχει πλακίδια ή ποτηράκια είναι καί τό κόστος γιατί απαιτήται πολύωρη εργασία γιά τήν ρύθμηση(όχι γιά τόν έλεγχο)
¨Οσο γιά τήν ερώτηση εάν θά τό ξαναβάλεις σέ λειτουργία μέ τό αέριο τήν απάντηση άς τήν δώσουν τά εκατομύρια τών αυτοκινήτων ανά τόν κόσμο μέ αέρια καύσιμα, υγραέριο ,φυσικο αέριο,υδρογόνο.Καλημερα σας κ. Βάτσο. Σας ευχαριστώ για τις πολύτιμες πληροφορίες που παρέχεται. Το γενικό συμπέρασμα είναι για όποια προβήματα έχουνε παρουσιαστεί ( συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου ) είναι από τα φτωχά μείγματα με αποτέλεσμα να καίγονται η βαλβίδες.Σε περιπτώσεις που η εγκατάσταση είναι σωστή δεν υπάρχει πρόβλημα. Υπάρχει περίπτωση ο καταναλωτής να καταλάβει πότε το μείγμα του είναι φτωχό ή ακόμη να πάει σε άλλο συνεργείο και να το ξανατσεκάρει , δηλαδή εάν υπάρχου κάποιες στάνταρ αποκλίσεις που μπορεί να ελεγθούνε εκτό προταίρων και όχι εκ του αποτελέσματος που είναι και πάρα πολύ δαπανηρό ειδικά στις μέρες μας. Αναφέρω την παραπάνω σκέψη , για το λόγο ότι, σκέφτομαι να ξαναβάλω σε λειτουργεία το αέριο άλλά πλεόν για να μην φτάσω ξανά στην ίδια θέση να μπορώ να κάνω κάποιους ελέγχους εφόσον είναι δυνατόν να γίνουν.
Σας ευχαριστώ
Ένας 'ευκολος τρόπος ελέγχου τών μιγμάτων από τόν οδηγό είναι στό νά διαπιστώσει πώς τό αυτοκίνητό του καίει 10 μέ 15 τοίς εκατό υγραέριο έναντι τής βενσίνης.Αυτό εξασφαλίσει τήν αντιστιχία του σέ σχέση μέ τήν θερμική ικανότητα τού εκάστοτε καυσίμου. Ό έγκυρος βέβαια είναιή μέτρηση τών καυσαερίων στήν πορεία ή ό έλεγχος τού λάμδα.Χρειάσεται ταύτιση τών παλμών τής βενσίνης σέ όλο τό φάσμα στροφών.
Δηλαδή κ. Βάτσο το αυτοκήντο μου που έκαιγε 11,68 l/km ( στατιστικά δικά μου σε σύνολο 5000km ) ενώ με βενζίνη ήτανε περίπου στα 9,0 lt/km ήτανε καλό σε μείγμα ή μάλλον αρκετό πλούσιο ίσως φταίει αυτό ? Απλά ψάχνω την αιτία που έφτασα στο σήμείο αυτο.
Είναι λίγο παραπάνω αλλά αυτό δέν πειράσει τόν κινητήρα παρά μόνο κινδυνεύει ό καταλύτης όταν είναι πολύ κοντά στίς βαλβίδες μέ ''γκρέμισμα''λόγω τού ότι εάν υπάρχει μεγάλο περίσευμα ολοκληρώνει τήν καύση του μέσα εκεί.
Τό πρόβλημα ήταν απ'ότι φένεται στήν έλειψη ρυθμησης. -
Ο χρήστης stelios_11 έγραψε:
τα νευρα μου...........πηγα σημερα στη διευθυνση συγκοινωνιων για να αλλαξω την αδεια ετσι ωστε να αναγραφεται και το υγραεριο σαν καυσιμο και μου ζητησε να παω να πληρωσω παραβολο 75 ευρω και δεν ξερω τι να κανω....
Μήπως είχες παρακράτηση αδείας ή τήν μετέφερες από άλη έδρα? Γιά σκέψου...
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Το έχω ξαναπεί. Αν κάποιος από τους αντιδρώντες αναλαμβάνει το κόστος επισκευής, εγώ την κλείνω τη λαδιέρα.Μέχρι τότε, την έχω να τρέχει και μάλιστα στην τετραπλάσια ποσότητα από την προτεινόμενη, για να καλύψω και την υποψία μου, ότι δηλαδή μπορεί να μην πάει αρκετό λάδι στους ακριανούς κυλίνδρους, που από ότι βλέπω έχουν συνήθως το πρόβλημα.
Σάν αντιδρών ,εγώ ,αφού ρυθμηστεί καλά ό κινητήρας σου σού καλύπτω εγγύηση.
Εσύ γιά σηγουριά στά φρένα σου θά πάρεις καί καμιά ...άγκυρα?
Υγραεριοκίνηση!