-
Αμέ, μπορεί να αναρροφήσει τα σπασμένα κομμάτια.
-
Ως γνωστόν το κεραμικό σαν υλικό αντέχει σε πιο μεγάλες θερμοκρασίες από τα μέταλλα γι'αυτό και μου κάνει εντύπωση αυτό που λέτε. Μήπως είναι άλλος ο λόγος αλλαγής καταλύτη από την αντοχή στις θερμοκρασίες;
-
Για πιο ελευθερη ροη γινεται.
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Μάλιστα και σε κάποια μοντέλα, συνιστούν την αντικατάσταση του κεραμικού καταλύτη με μεταλλικό, που γίνετε πάντοτε στα αγωνιστικά….
Φιλικά
Antonis-team.Να ρωτησω αφου το εφερε η συζητηση,
γνωριζω οτι με τον μεταλλικο καταλυτη εχουμε πιο ελευθερη ροη καυσαεριων και μεγαλυτερη αντοχη σε θερμοκρασιες, αφηνοντας ομως τον κεραμικο καταλυτη σε ενδεχομενη καταστροφη του απο υπερθερμανση αν σπασει και θρυματιστει το κεραμικο υλικο υπαρχει περιπτωση αυτο να περασει με καποιο τροπο στον κινητηρα?
Σε καμία περίπτωση. Αναρρόφηση από πλευράς κινητήρα, όταν αυτός είναι σωστός, δεν είναι δυνατόν. Τα κομμάτια πάνε και βουλώνουν το τελευταίο καζανάκι.
Φίλε Παντελή, αυτός βασικά είναι ο λόγος. Ο μεταλλικός καταλύτης δεν σημαίνει ότι είναι και μικρότερης αντοχής από τον κεραμικό από πλευράς θερμοκρασιών, μα ο κεραμικός βουλώνει ευκολότερα.
Φίλε mod, όσο και καμένη να είναι μια βαλβίδα εξαγωγής, η ποσότητα αναρρόφησης από αυτήν κατά την εισαγωγή στον συγκεκριμένο κύλινδρο δεν μπορεί να δουλέψει σαν αποροφητήρας.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Σε καμία περίπτωση. Αναρρόφηση από πλευράς κινητήρα, όταν αυτός είναι σωστός, δεν είναι δυνατόν. Τα κομμάτια πάνε και βουλώνουν το τελευταίο καζανάκι.
Φίλε Παντελή, αυτός βασικά είναι ο λόγος. Ο μεταλλικός καταλύτης δεν σημαίνει ότι είναι και μικρότερης αντοχής από τον κεραμικό από πλευράς θερμοκρασιών, μα ο κεραμικός βουλώνει ευκολότερα.
Φίλε mod, όσο και καμένη να είναι μια βαλβίδα εξαγωγής, η ποσότητα αναρρόφησης από αυτήν κατά την εισαγωγή στον συγκεκριμένο κύλινδρο δεν μπορεί να δουλέψει σαν αποροφητήρας.
Α.Το ιδιο πιστευω και εγω Αντωνη,
για τα πιο μεγαλα κοματια το επεκλεια να μπορουν να ανεβουν μεχρι τον θαλαμο καυσης, ακομα και τα πιο μικρα δεν θα προλαβαιναν αναμεσα στους χρονους καυσης, ισχυει ομως το ιδιο και για αυτα που ειναι σε μεγεθος σκονης ?
που και αυτα λογω υλικου μπορουν να κανουν ζημια αν φτασουν στον κινητηρα ? -
Λοιπόν ιστορία που έτυχε σε γνωστό μου. Βάζει υγραέριο αερίου ψεκασμού γνωστή ιταλική μάρκα σε τούρμπο αυτοκίνητο καινούργιο. Μετά από 3.000 χλμ ανάβει λαμπάκι λόγω αιθητήρα λάμδα (διάβαζε λάθος το μίγμα). Πάει στον εγκαταστάτη (που παρεπιπτωντος είναι και εξουσιοδοτημένο συνεργείο της μάρκας) και του λέει ότι φταίει το κακής ποιοότητας κάυσιμο και να μην ανυσηχεί........Μετά από κάποιες χιλιάδες χλμ καίει τον λάμδα και του τον αλλάζει στην εγγύηση. Μετά από κάποια λίγα χλμ ανάβει πάλι η ένδειξη του λάμδα και του λέει δεν είναι τίποτα και να μην ανυσηχεί και ας είναι αναμμένο αφού είναι κακής ποιότητας το κάυσιμο και να αλλάξει πρατήριο υγραερίου.....μετά από λίγο παθαίνει βλάβη στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου! και τον αλλάζει στην εγγύηση. Συνεχίζει με αναμμένο λαμπάκι και στα 25.000 χλμ με lpg και 1 χρόνο περίπου του καίει πολλαπλασιαστή. Ο εγκαταστάτης και αντιπρόσωπος του λεει ότι δεν ευθύνεται το υγραέριο με τίποτα αλλά εχουν περάσει τα 2 χρόνια εγγύηση και πρέπει να πληρώσει 200 ευρά τον πολλαπλασιαστη. Συμπέρασμα: ΜΗΠΩΩΩΩΣ ΦΤΑΙΕΙΕΙΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΡΕ ΜΑΑΣΤΟΡΑΑΑΑΑΑ ΦΩΝΑΑΑΑΖΕΙΕΙΕΙΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ.
-
Toyota corolla 1.4 20000km με υγραεριο 4η γενιά italygas.
Στα πρώτα 7000χμ άναβε συνέχεια λαμπάκι φτωχό μιγμα.
Με συνεχείς επισκέψεις το ρυθμίσαμε.
Αλλά με τα από 10000χμ ....
Στα 17000χμ και με το που έπιασαν τα κρύα ανάβει συνέχεια πορτοκαλί λαμπάκι.
Σβήνει μόνο του μετά από 30χμ με βενζίνη.
Κάνω καμια 200χμ με γκάζι και φτου απο την αρχή.Απελπισία ...
-
κανενα καλο συνεργείο Σαλονικα για ενα φιλο έχουμε??
πανω κατω τη να του πω να προσέξει στα γρήγορα?
-
εχω ενα φιατ 500 του 2008 και σκεφτομαι να βαλω υγραεριο?μπορω να βαλω στο συσκεκριμενο μοντελο?ποσο οικονομια και ποση καταναλωση παραπανω θα εχω?ποσο θα κοστισει κ ποιο ειναι το πιο καλο συνεργειο να βαλω?
-
Ο χρήστης kostas__ έγραψε:
εχω ενα φιατ 500 του 2008 και σκεφτομαι να βαλω υγραεριο?μπορω να βαλω στο συσκεκριμενο μοντελο?ποσο οικονομια και ποση καταναλωση παραπανω θα εχω?ποσο θα κοστισει κ ποιο ειναι το πιο καλο συνεργειο να βαλω?μπαινει.
υπολόγισε κανα 40-45% οικονομία.
κόστος, κυμαίνεται λόγω κρίσης.
αν είσαι αθήνα, εγώ έχω γνωρίσει ένα καταπληκτικό μάστορα με πραγματική εμπειρία στο θέμα, συνεργείο 10 ατόμων που ασχολείται αποκλειστικα με το lpg, που σε βλεπει ως φίλο κ όχι σαν ευρώ κ που μας έχει βοηθήσει να λυθουν θέματα που είχαμε με τους άλλους εγκαταστάτες. αν θες στείλε pm να σου πω -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Μάλιστα και σε κάποια μοντέλα, συνιστούν την αντικατάσταση του κεραμικού καταλύτη με μεταλλικό, που γίνετε πάντοτε στα αγωνιστικά….
Φιλικά
Antonis-team.Να ρωτησω αφου το εφερε η συζητηση,
γνωριζω οτι με τον μεταλλικο καταλυτη εχουμε πιο ελευθερη ροη καυσαεριων και μεγαλυτερη αντοχη σε θερμοκρασιες, αφηνοντας ομως τον κεραμικο καταλυτη σε ενδεχομενη καταστροφη του απο υπερθερμανση αν σπασει και θρυματιστει το κεραμικο υλικο υπαρχει περιπτωση αυτο να περασει με καποιο τροπο στον κινητηρα?Βεβαίως και υπάρχει. Δες περιπτώσεις Nissan x-trail που είχαν πρόβλημα από το εργοστάσιο. Έσπαγε ο καταλύτης και τα κομμάτια πήγαιναν στον κινητήρα, τον οποίο τον έκαναν και αυτόν κομμάτια φυσικά.
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Λοιπόν ιστορία που έτυχε σε γνωστό μου. Βάζει υγραέριο αερίου ψεκασμού γνωστή ιταλική μάρκα σε τούρμπο αυτοκίνητο καινούργιο. Μετά από 3.000 χλμ ανάβει λαμπάκι λόγω αιθητήρα λάμδα (διάβαζε λάθος το μίγμα). Πάει στον εγκαταστάτη (που παρεπιπτωντος είναι και εξουσιοδοτημένο συνεργείο της μάρκας) και του λέει ότι φταίει το κακής ποιοότητας κάυσιμο και να μην ανυσηχεί........Μετά από κάποιες χιλιάδες χλμ καίει τον λάμδα και του τον αλλάζει στην εγγύηση. Μετά από κάποια λίγα χλμ ανάβει πάλι η ένδειξη του λάμδα και του λέει δεν είναι τίποτα και να μην ανυσηχεί και ας είναι αναμμένο αφού είναι κακής ποιότητας το κάυσιμο και να αλλάξει πρατήριο υγραερίου.....μετά από λίγο παθαίνει βλάβη στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου! και τον αλλάζει στην εγγύηση. Συνεχίζει με αναμμένο λαμπάκι και στα 25.000 χλμ με lpg και 1 χρόνο περίπου του καίει πολλαπλασιαστή. Ο εγκαταστάτης και αντιπρόσωπος του λεει ότι δεν ευθύνεται το υγραέριο με τίποτα αλλά εχουν περάσει τα 2 χρόνια εγγύηση και πρέπει να πληρώσει 200 ευρά τον πολλαπλασιαστη. Συμπέρασμα: ΜΗΠΩΩΩΩΣ ΦΤΑΙΕΙΕΙΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΡΕ ΜΑΑΣΤΟΡΑΑΑΑΑΑ ΦΩΝΑΑΑΑΖΕΙΕΙΕΙΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ.Ωραίος εγκαταστάτης!!! Φτου να μην τον ματιάξω. Ούτε τα μπουζί δεν του κοιτάξανε του ανθρώπου και άφησαν το αμάξι να πάει με λαμπάκι.
Όπως έχουμε ξαναπεί, το λαμπάκι μετά την εγκατάσταση υγραερίου είναι το βραβείο της ανοιχτής παλάμης προς τον μάστορα, εκτός αν προϋπάρχει πρόβλημα, αλλά αυτό ελέγχεται εύκολα. Κάνουμε μερικά χιλιόμετρα με βενζίνη και βλέπουμε.
-
Ο χρήστης aptera έγραψε:
Toyota corolla 1.4 20000km με υγραεριο 4η γενιά italygas.
Στα πρώτα 7000χμ άναβε συνέχεια λαμπάκι φτωχό μιγμα.
Με συνεχείς επισκέψεις το ρυθμίσαμε.
Αλλά με τα από 10000χμ ....
Στα 17000χμ και με το που έπιασαν τα κρύα ανάβει συνέχεια πορτοκαλί λαμπάκι.
Σβήνει μόνο του μετά από 30χμ με βενζίνη.
Κάνω καμια 200χμ με γκάζι και φτου απο την αρχή.Απελπισία ...
Αν δεν κάνω λάθος, ο κινητήρας σου έχει vvti. Μήπως πρέπει να ρυθμιστεί με φορτίο και όχι εντελώς ρελαντί, όπως το δικό μου;
Να ρυθμιστεί πχ στο ρελαντί αλλά με το AC στο τέρμα. Κάνε μια νύξη στο μάστορά σου. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος, ο κινητήρας σου έχει vvti. Μήπως πρέπει να ρυθμιστεί με φορτίο και όχι εντελώς ρελαντί, όπως το δικό μου;
Να ρυθμιστεί πχ στο ρελαντί αλλά με το AC στο τέρμα. Κάνε μια νύξη στο μάστορά σου.Θα το δοκιμάσουμε
Σ'ευχαριστώ πολύ
-
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Λοιπόν ιστορία που έτυχε σε γνωστό μου. Βάζει υγραέριο αερίου ψεκασμού γνωστή ιταλική μάρκα σε τούρμπο αυτοκίνητο καινούργιο. Μετά από 3.000 χλμ ανάβει λαμπάκι λόγω αιθητήρα λάμδα (διάβαζε λάθος το μίγμα). Πάει στον εγκαταστάτη (που παρεπιπτωντος είναι και εξουσιοδοτημένο συνεργείο της μάρκας) και του λέει ότι φταίει το κακής ποιοότητας κάυσιμο και να μην ανυσηχεί........Μετά από κάποιες χιλιάδες χλμ καίει τον λάμδα και του τον αλλάζει στην εγγύηση. Μετά από κάποια λίγα χλμ ανάβει πάλι η ένδειξη του λάμδα και του λέει δεν είναι τίποτα και να μην ανυσηχεί και ας είναι αναμμένο αφού είναι κακής ποιότητας το κάυσιμο και να αλλάξει πρατήριο υγραερίου.....μετά από λίγο παθαίνει βλάβη στον εγκέφαλο του αυτοκινήτου! και τον αλλάζει στην εγγύηση. Συνεχίζει με αναμμένο λαμπάκι και στα 25.000 χλμ με lpg και 1 χρόνο περίπου του καίει πολλαπλασιαστή. Ο εγκαταστάτης και αντιπρόσωπος του λεει ότι δεν ευθύνεται το υγραέριο με τίποτα αλλά εχουν περάσει τα 2 χρόνια εγγύηση και πρέπει να πληρώσει 200 ευρά τον πολλαπλασιαστη. Συμπέρασμα: ΜΗΠΩΩΩΩΣ ΦΤΑΙΕΙΕΙΕΙ Η ΡΥΘΜΙΣΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ ΡΕ ΜΑΑΣΤΟΡΑΑΑΑΑΑ ΦΩΝΑΑΑΑΖΕΙΕΙΕΙΕΙ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑΑΑΑΑΑΑ.
Πάλη θα μου τα ‘χώσεις’ φίλε μου, μα οι απαντήσεις – απορίες είναι για όλους!.
Καινούργιο αυτοκίνητο. Με ποια κριτήρια το αγόρασε, μάλιστα και τούρμπο, έκτος εάν του το χάρισαν!.... και σπεύδοντας βάζει αέριο….. περίπου προτού ‘στρώσει’!.
Βλέπει ο L να ζητάει καύσιμο. ‘Τουμπανίζει’ ο συνάδελφος το μίγμα, κάνει συνέχιση καύσης στην εξαγωγή…. πάρε παραμάσχαλα τον L….
Έχοντας μπουζί των 14ε τα τέσσερα, αυτά ‘ανοίγουν’ εύκολα… πάρε παραμάσχαλα τον πολλαπλασιαστή….
Σίγουρα όταν διαλέγεις τούρμπο, δεν έχεις νοοτροπία συντηρητικού οδηγού….
Για το εγκέφαλο, δεν βρίσκω συνειρμό των καυσίμων. Μα εάν μου έλεγες μάρκα και μοντέλο, ίσως να σκεπτόμουν κάτι.
Και μην αρχίσετε πάλη για μπίρες….. τσίπουρο μετά της 20,00, για της ειδήσεις, για να της αντέχω….
Α. -
''Αν δεν κάνω λάθος, ο κινητήρας σου έχει vvti. Μήπως πρέπει να ρυθμιστεί με φορτίο και όχι εντελώς ρελαντί, όπως το δικό μου;
Να ρυθμιστεί πχ στο ρελαντί αλλά με το AC στο τέρμα. Κάνε μια νύξη στο μάστορά σου.''
Η αρχική ρύθμιση γίνετε στο συνεργείο, η τελική στον δρόμο με τον υπολογιστή. Όταν υπάρχει ελαφρά ανηφόρα είναι καλύτερα.
Στους VVTI κινητήρες, πρέπει να γνωρίζεις στης πόσες στροφές, περνούν αλλαγή ‘σφήνας’ οι εκκεντροφόροι. Έτσι ρυθμίζεις σωστά στης ροπές.
Α. -
Ο χρήστης GeorgT έγραψε:
κανενα καλο συνεργείο Σαλονικα για ενα φιλο έχουμε??πανω κατω τη να του πω να προσέξει στα γρήγορα?
Φίλε μου, το να πεις στον συνάδελφο τι να προσέξει ……. Τον αναγκάζεις να αισθανθεί σαν να το κυνηγάει κόκορας …..
Α. -
''Αν δεν κάνω λάθος, ο κινητήρας σου έχει vvti. Μήπως πρέπει να ρυθμιστεί με φορτίο και όχι εντελώς ρελαντί, όπως το δικό μου;
Να ρυθμιστεί πχ στο ρελαντί αλλά με το AC στο τέρμα. Κάνε μια νύξη στο μάστορά σου.''
Η αρχική ρύθμιση γίνετε στο συνεργείο, η τελική στον δρόμο με τον υπολογιστή. Όταν υπάρχει ελαφρά ανηφόρα είναι καλύτερα.
Στους VVTI κινητήρες, πρέπει να γνωρίζεις στης πόσες στροφές, περνούν αλλαγή ‘σφήνας’ οι εκκεντροφόροι. Έτσι ρυθμίζεις σωστά στης ροπές.
Α.Τέσπα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όταν υπάρχει vvti πρέπει να γίνει ρύθμιση υπό φορτίο. Εγώ προτιμώ το AC μια και το φορτίο είναι σταθερό, σε αντίθεση με το πόδι μου ή τον εκάστοτε ανήφορο.
Επίσης, με αυτό τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η ρουτίνα αυτόματης χαρτογράφησης. Με τον ανήφορο δε νομίζω.Α, και κάτι άλλο, οι vvti κινητήρες δεν έχουν καμία σφήνα.
-
κανενα καλο συνεργείο Σαλονικα για ενα φιλο έχουμε??
πανω κατω τη να του πω να προσέξει στα γρήγορα?
Φίλε μου, το να πεις στον συνάδελφο τι να προσέξει ……. Τον αναγκάζεις να αισθανθεί σαν να το κυνηγάει κόκορας …..
Α.εγω τη να τον τρεξω, αποφάσισε να βαλει lpg γυρνάει ρωταει ενημερώνεται απο νετ, συνεργεία κ γνωστούς!
Ετσι ρώτησε κ εμενα κ θυμήθηκα το συγκεκριμένο τοπικο! Αν υπαρχει καμια πρόταση (που υπήρξε) ειναι δεκτη κ θα τον βοηθήσει σίγουρα!
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Α.Τέσπα. Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, όταν υπάρχει vvti πρέπει να γίνει ρύθμιση υπό φορτίο. Εγώ προτιμώ το AC μια και το φορτίο είναι σταθερό, σε αντίθεση με το πόδι μου ή τον εκάστοτε ανήφορο.
Επίσης, με αυτό τον τρόπο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και η ρουτίνα αυτόματης χαρτογράφησης. Με τον ανήφορο δε νομίζω.Α, και κάτι άλλο, οι vvti κινητήρες δεν έχουν καμία σφήνα.
Φίλε χωρίς να έχεις άδικο, δεν με φτάνει προσωπικά η ρύθμιση με φορτίο - 7hp του AC, στα +100hp που μπορεί να βγάλει ένα μέσο αυτοκίνητο. Αναμφίβολα θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο και το πυρόμετρο.
Όπως διάβασες την ‘σφήνα’ που έγραψα την έβαλα μέσα σε παρένθεση. Αυτό σημαίνει ότι χρησιμοποιώ μια μουντζούρηκια έκφραση, αντί να γράψω την αλλαγή σφήνωσης ( γωνία λειτουργίας γραναζιού με τον εκκεντροφόρο του).
Στα αγωνιστικά, φτιάχνουμε γρανάζια εκκεντροφόρων, στην φρέζα με τον διαιρέτη. Έτσι η σφήνα που πάντα υπάρχει, ‘παίζει’ την θέση της σχέσης γραναζιού με εκκεντροφόρο.
Έτσι παίζουμε όσοι ξέρουμε, με το άνοιγμα και το κλείσιμο των βαλβίδων, δίνοντας προπορεία η βραδυπορία σε αυτές για αγωνιστικούς λόγους.
Η προηγμένη σχεδίαση των κινητήρων VVTI, μαζί με την προηγμένη σχεδίαση των ηλεκτρονικών χαρτών των εγκεφάλων, παίζουν με της ροπές, δηλαδή την γωνία σφηνώσεως των εγκεφάλων, καθώς και άλλες πολλές διεργασίες. Δεν θέλω να περιγράψω διότι αρκετά of topic είμαστε.
Έτσι και κατά την δική μου γνώμη και πρακτική μου, προτιμώ της μέσες στροφές στους κινητήρες αυτούς, για να είναι στο σημείο εναλλαγής των διεργασιών που κάνει ο κινητήρας. Βεβαίως έχω και μια standard ανηφόρα!, που με βοηθάει.
Έτσι έχω στο ‘πιάτο’ ρυθμίσεις με σοβαρό ‘φορτίο’.
Δοκίμασε το και μας γράφεις.
φιλικά
Α.
Υγραεριοκίνηση!