-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Τί εξήγηση δίνετε εσείς? Γιατί με άτομο που μίλησα μου είπε για +20%.
Σχεδόν όλοι κάνουν το λάθος να μην υπολογίζουν την κατανάλωση βενζίνης μετά τη μετατροπή.
Όσο μικρή και να είναι, 0,5 -1 λίτρο/100 χλμ., αν συνυπολογισθεί με την κατανάλωση του υγραερίου, τελικά η πραγματική επιβάρυνση είναι (σχεδόν) πάντα πάνω από 20%. -
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
konos και tommygun ευχαριστώ για την αμεση απάντησή σας.
Αυτό που με έχει κάνει έως τώρα διστακτικό στην τοποθετηση lpg είναι η αύξηση του 30% στην κατανάλωση καυσίμου όπως και εδώ η κοσμοκαρ λεει: http://www.kosmocar.gr/site/content.php?sel=73 για τα αερίου τύπου συστήματα, όπως επισης και το εργοστασιακό vw golf bi-fuel (7.5 l/100 και 9,8/100) και το εργοστασιακό skoda oktavia.
Τί εξήγηση δίνετε εσείς? Γιατί με άτομο που μίλησα μου είπε για +20%.
Επίσης έχω ανέβει σε hyundai accent και γραφει 450χλμ με 33 λίτρα gas, άρα 7.3 l/100, που είναι πολύ καλή κατανάλωση.Η Cosmocar κάνει μία αντιπαραβολή μεταξύ συστημάτων αερίου και υγρού ψεκασμού. Σκεπτόμενος λίγο πονηρά, θα μπορούσα να σου πω ότι υπερβάλλει για την κατανάλωση του αέριου ψεκασμού, για να σε ωθήσει στην εγκατάσταση του δικού της συστήματος υγρού ψεκασμού.
Για να μην παρεξηγηθώ, είναι γεγονός ότι τα συστήματα υγρού ψεκασμού έχουν καλύτερη κατανάλωση καυσίμου από ότι τα αέριου, τουλάχιστον από τις εμπειρίες όσων συμμετέχουν στο παρόν forum. Το 30% εμένα μου φαίνεται πολύ.
Η προσωπική μου εμπειρία με τον συγκεκριμένο κινητήρα που σε ενδιαφέρει με σύστημα Prins: Η μικρότερη κατανάλωση που έχω επιτύχει είναι 8 λίτρα/100 χλμ (μετρημένη σε κυριολεκτικά δεκάδες ταξίδια στον δρόμο Αθήνα - Αίγιο με γέμισμα από άδειος στο ίδιο πάντα πρατήριο, οδήγηση 110-120 χωρίς υπερβολές και πατήματα). Η μεγαλύτερη κατανάλωση πλησιάζει τα 12-13 λίτρα/100 χλμ σε αστικό κύκλο στην Αθήνα και σε δύσκολες συνθήκες (μποτιλιαρίσματα κτλ). Σε σύγκριση με τη βενζίνη είμαι στο νερό 15% συν στην κατανάλωση καυσίμου, και πιστεύω 20% σε κίνηση εντός πόλης με μποτιλιάρισμα. Σε καμία περίπτωση δεν έχω δει το +30% σε σταθερή βάση έτσι, ώστε να το θεωρήσω μέσο όρο.
Θεωρώ ότι αναλογικά ότι έχω καλύτερη κατανάλωση στην κίνηση εκτός πόλης σε σχέση με τον κύκλο εντός πόλης.
-
δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί αλλά σε 514 σελίδες είναι δύσκολο να ψάξω...
Ξέρετε εάν μπορώ να φουλάρω υγραέριο στο εξωτερικό? (από θέμα σύστασης, τύπου μάνικας κτλ...). είναι πλήρως συμβατά με τα δικά μας?
-
[quote='antonis-team**************************************
Ρώτησα κάτι για το ακριβότερο αέριο που πωλείτε στην γείτονα. Κανένας δεν μου απήντησε, ενόσω ξέρανε πολλοί. Πήρα τηλέφωνο από αντιπρόσωπο και εγκαταστάτη συνάδελφο, ότι έχουν βάλει μέσα λιπαντικό!!!!.... και το καταπληκτικό: έχει ενημερώσει περί αυτού όλους τους εμπορευόμενους πελάτες του!!!!.... ένας από αυτούς δεν μπορούσε να μου στήλη ένα PM?.
…..Α.[/quote]Ο Κυρος Γραναζης της γειτονος εβαλε λιπαντικο στο υγραεριο και αυτο θεωρειται και πρωτοποριακη ανακαλυψη?
Τα μπεκ τα εχει υπολογισει η νομιζει οτι μαλλον ολα ακομα καρμπυρατερ δουλευουνε? Υπολειματα καυσης/ρυποι/καταλυτες/λαμδα κλπ ολα ενταξει η δεν μας νοιαζει?
Μην ξεχναμε οτι για Βουλγαρια μιλαμε, οχι για Ιταλια, Ολλανδια, Γερμανια κλπ που ετσι θεωρουνται και λιγο βλακες που δεν το ειχαν ανακαλυψει αυτοι πρωτοι, οντας τοσο απλο!! Αυτοι οι Βουλγαροι τελικα πρεπει να ειναι πολυ μπροστα απο ολους μας, μονο που δεν τους φαινεται γιατι μαλλον ολα μυστικα τα κρατανε!!
Φτασαμε να αναγαγουμε την Βουλγαρια, με το μηδαμινο τεχνολογικο της υποβαθρο, σε αυθεντια και μαλιστα να το δεχομαστε
ανεπιφυλακτα. -
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Ο Κυρος Γραναζης της γειτονος εβαλε λιπαντικο στο υγραεριο και αυτο θεωρειται και πρωτοποριακη ανακαλυψη?
Τα μπεκ τα εχει υπολογισει η νομιζει οτι μαλλον ολα ακομα καρμπυρατερ δουλευουνε? Υπολειματα καυσης/ρυποι/καταλυτες/λαμδα κλπ ολα ενταξει η δεν μας νοιαζει?
Μην ξεχναμε οτι για Βουλγαρια μιλαμε, οχι για Ιταλια, Ολλανδια, Γερμανια κλπ που ετσι θεωρουνται και λιγο βλακες που δεν το ειχαν ανακαλυψει αυτοι πρωτοι, οντας τοσο απλο!! Αυτοι οι Βουλγαροι τελικα πρεπει να ειναι πολυ μπροστα απο ολους μας, μονο που δεν τους φαινεται γιατι μαλλον ολα μυστικα τα κρατανε!!
Φτασαμε να αναγαγουμε την Βουλγαρια, με το μηδαμινο τεχνολογικο της υποβαθρο, σε αυθεντια και μαλιστα να το δεχομαστε
ανεπιφυλακτα.Αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω , ανακάλυψα πριν καμιά βδομάδα ότι και η Flashlube είναι Βουλγάρικη εταιρεία και όλως τυχαίος οι 2 γλώσσες του site τους είναι τα Βουλγάρικα και τα Ελληνικά. Τυχαίο; Ο καθένας μέσα του καταλαβαίνει. Απλά παραθέτω από την Ελληνική έκδοση http://www.flashlube.bg/gr
Το Flashlube Valve Saver Fluid είναι ένα προϊόν που αντικαθιστά το μόλυβδο και έχει σκοπό να μειώσει τις ζημίες των βαλβίδων και των εδράνων τους σε αυτοκίνητα που κυκλοφορούν με υγραέριο (LPG), CNG και βενζίνη.
Αν θελήσω να βάλω υγραέριο στου θείου μου το Sunny του 88 με την γνωστή φάσα στο πίσω παρ μπριζ 'καιω και αμόλυβδη' θα το έχω υπόψιν μου.
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω , ανακάλυψα πριν καμιά βδομάδα ότι και η Flashlube είναι Βουλγάρικη εταιρεία και όλως τυχαίος οι 2 γλώσσες του site τους είναι τα Βουλγάρικα και τα Ελληνικά. Τυχαίο; Ο καθένας μέσα του καταλαβαίνει. Απλά παραθέτω από την Ελληνική έκδοση http://www.flashlube.bg/gr
Δεν νομιζω.Γερμανικη εφευρεση ειναι >Invented by German Scientist Wolfgang Kluenner, the one and only genuine Flashlube, has led the industry since 1979.
http://www.flashlube.com/eu/company/news.html
Βλεπω να ειναι σε ολον τον κοσμο http://www.flashlube.com/
Απλα μπορει να το εχει ο ιδιος αντιπροσωπος σε Ελλαδα και Βουλγαρια και εχει κοινο site. -
Ναι, δεν πρεπει να ειναι βουλγαρικο αλλα προσεξτε στα χαρακτηριστικα του οτι αναφερει οτι αντικαθιστα τον μολυβδο, οποτε με την λογικη αυτη δεν ενδυκνειται για κινητηρες που εκαιγαν αμολυβδη δηλαδη για ολους τους συγχρονους κινητηρες.
Δεν βλεπω απο πρωτη ματια να λεει οτι χρειαζεται σε κινητηρες που ειναι για να καινε αμολυβδη.
Εκτος και αν εχει χαθει κατι στην μεταφραση!
Το δε αλλο που ειναι για γελια, κατα την γνωμη μου, ειναι που λεει οτι, 'καθαριζει, λιπαινει και .. δροσιζει' μονο το 'απολυμαινει' λειπει για να τα βαλει με την πανισχυρη Klinex.
Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα, μονο σε telemarketing παραπεμπει. -
Και η liqui moly πλέον κατασκευάζει λάδι για λαδιέρες. Αυτό το αναφέρω γιατί μερικοί επένδυσαν . Θα βάλω και φώτο.
-
Ναι, δεν πρεπει να ειναι βουλγαρικο αλλα προσεξτε στα χαρακτηριστικα του οτι αναφερει οτι αντικαθιστα τον μολυβδο, οποτε με την λογικη αυτη δεν ενδυκνειται για κινητηρες που εκαιγαν αμολυβδη δηλαδη για ολους τους συγχρονους κινητηρες.
Δεν βλεπω απο πρωτη ματια να λεει οτι χρειαζεται σε κινητηρες που ειναι για να καινε αμολυβδη.
Το δε αλλο που ειναι για γελια, κατα την γνωμη μου, ειναι που λεει οτι, 'καθαριζει, λιπαινει και .. δροσιζει' μονο το 'απολυμαινει' λειπει για να τα βαλει με την πανισχυρη Klinex.
Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα, μονο σε telemarketing παραπεμπει.Aντικαθιστα τον μολυβδο στις λιπαντικες ιδιοτητες του,οπως και η βενζινη LRP που ειναι αμολυβδη με προσθετο μεσα .Δεν νομιζω οτι αυτο το προσθετο κανει ζημια σε καταλυτη,δεν παιρνω και ορκο βεβαια,αν εχω χρονο θα το ψαξω απο περιεργεια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Αν μου επιτρέπεις να συμπληρώσω , ανακάλυψα πριν καμιά βδομάδα ότι και η Flashlube είναι Βουλγάρικη εταιρεία και όλως τυχαίος οι 2 γλώσσες του site τους είναι τα Βουλγάρικα και τα Ελληνικά. Τυχαίο; Ο καθένας μέσα του καταλαβαίνει. Απλά παραθέτω από την Ελληνική έκδοση http://www.flashlube.bg/gr
Δεν νομιζω.Γερμανικη εφευρεση ειναι >Invented by German Scientist Wolfgang Kluenner, the one and only genuine Flashlube, has led the industry since 1979.
Απλα μπορει να το εχει ο ιδιος αντιπροσωπος σε Ελλαδα και Βουλγαρια και εχει κοινο site.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κάθε σωστή (και καλοπροαίρετη) διόρθωση δεκτή
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν ειναι σοβαρα πραγματα αυτα, μονο σε telemarketing παραπεμπει.Aντικαθιστα τον μολυβδο στις λιπαντικες ιδιοτητες του,οπως και η βενζινη LRP που ειναι αμολυβδη με προσθετο μεσα .Δεν νομιζω οτι αυτο το προσθετο κανει ζημια σε καταλυτη,δεν παιρνω και ορκο βεβαια,αν εχω χρονο θα το ψαξω απο περιεργεια.
Το θεμα δεν ειναι αν κανει και ζημια στον καταλυτη που σιγουρα καλο δεν του κανει.
Το θεμα ειναι οτι μιλαει για αντικατασταση του μολυβδου. Η αμολυβδη δεν εχει μολυβδο, οποτε σε τι καυσιμο αναφερεται και σε τι κινητηρες? Η μηπως θεωρει οτι ολοι οι καταλυτικοι κινητηρες υποφερουν απο την ελειψη μολυβδου και ετσι ειναι απαραιτητο? Αν ειναι αυτο τοτε μαλλον για αστειο πρεπει να το εκλαβουμε.
Αυτο παντως για το δροσισμα δεν μπορω να το ξεπερασω! Σε τι θερμοκρασια εκχεεται για να δροσιζει τον θαλαμο καυσης και την εξαγωγη? Θα τρελαθουμε τελειως! -
ποποοοο! Άναψα!
-
Ο χρήστης gakost έγραψε:
Απλα μπορει να το εχει ο ιδιος αντιπροσωπος σε Ελλαδα και Βουλγαρια και εχει κοινο site.Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Κάθε σωστή (και καλοπροαίρετη) διόρθωση δεκτή
η εταιρια πρεπει να ειναι αυστραλεζικη
http://www.flashlube.com/en/company/contact-us.html
δειτε το συματακι στον πατο της σελιδας australian made -australian owned
επισης εχει πολλους retailers στην αυστραλια
http://www.flashlube.com/en/company/the ... story.html -
[quote='antonis-team**************************************Ο Κυρος Γραναζης της γειτονος εβαλε λιπαντικο στο υγραεριο και αυτο θεωρειται και πρωτοποριακη ανακαλυψη?
ανεπιφυλακτα.
Καλέ μου φίλε Παντελή, εξηγούμε γιατί μάλλον με παρεξήγησες!. Ούτε για γείτονες δεν τους θέλω.
Και δεν είναι μόνον οι εθνικιστικές μου διαθέσεις, μα και το ότι θα ήθελα σαν γείτονα πχ την Γαλλία!!!!..... προφανής η επιλογή μου……
Δεν ανακάλυψαν τίποτα οι άνθρωποι. Το 1966, που έκανα την πρώτη μετατροπή, συνεργαζόμουν με μια εταιρία στην Ιταλία που μου έστελνε μπουκάλες με ταχυσύνδεσμο. Όταν μια φορά χειμώνα, πήγα να βάλω θερμαντικό του μαγαζιού, με τέτοια μπουκάλα μαύρισε το σύμπαν!.
Τηλεφώνησα και μου είπαν ότι περιέχει λάδι!. Τον Ιανουάριο 69, το εργοστάσιο των κιτ, μου ανακοίνωσε ότι πρέπει να βάζω λαδιέρες, ανακοινώνοντας μου, ότι δεν θα βρίσκω πλέον ‘λαδωμένο’ αέριο!!. Από τότε κάνω αυτό….
Πάμε στης βαλβίδες και τα διάφορα άλλα που διαβάζω ότι χαλάνε. Σαφώς και συμφωνώντας απόλυτα με την γνώμη του Κώστα, αυτό που φταίει είναι το δάχτυλο στην ρύθμιση του εγκαταστάτη!!!...
1966, η πρώτη μου εγκατάσταση!. 2011 σήμερα, 45 χρόνια. Κάτσε σε καρέκλα 1200000+ χιλιόμετρα με αέριο. Ζημιές?, 2 φόρες καπάκι, και μια γενική. πρώτο καπάκι 81. Φτιάχτηκε με τα υλικά της εποχής. Δεύτερη φορά το 91. Τότε φτιάχτηκε με ότι καλύτερο υπήρχε και υπάρχει.
Τώρα για την γενική. Δεν έφταιγε το αέριο. Συμπλήρωσε λάδια από το τετράκιλο, και κατά λάθος πήρε το τετρακιλο που περιείχε ΝΕΥΤΙ!!!!!........ δεν κόλλησε, άναψε λαμπάκι!!.
Πελάτης που την έκανε την μετατροπή, και σέβεται της ιδιότητες αυτής, και την ιδιαιτερότητα του καυσίμου.
Πάμε στους καταλύτες, αισθητήρες, μπεκ κλπ που ανέφερες. Εν πρώτης έκανα μετατροπή, σε ανθρώπους που είχαν όλη την άδεια ταξί δική τους. Έπρεπε να είναι παλιοί μου πελάτες και να γνωρίζω την νοοτροπία τους. Ανάγκη για δουλιά δεν είχα ποτέ, δεν ψάρευα σε θολά νερά. Τα προβλήματα ήταν ελάχιστα, και όλα είχαν αποδεδειγμένη την αιτία. Τα σημεία ρύθμισης όλα σφραγισμένα!. Πάντα λαδιέρα.
Μετά το 95, τα αυτοκίνητα που υπήρχαν στης μαύρες λίστες των προμηθευτών μου δεν τα άφηνα!!!!.... απλά έβγαζα και καπάκι. Άλλωστε μια ιδιότητα μου είναι ‘βελτιωτής’!. Κανένα πρόβλημα. Τώρα εάν άλλαζε έναν καταλύτη στα 450000 αντί στα 550000, χ…τικε η φοράδα στο αλώνι!.
Πάμε στο λιπαντικό: σαλάτα χωρίς ξίδι η λεμόνι τρώγετε?, εεεεεε δεν τρώγετε. Μα δεν στύβουμε μια λεμονιά η αδειάζουμε ένα μπουκάλι ξίδι, γιατι δεν θα τρώγετε, και όχι μόνον……
Υπάρχει για όλα δοσολογία, που αναγράφετε από τους ιδικούς.
Εάν φουλάρεις την πίεση στο αέριο, για να αποκτήσεις ‘γκάζια’ και αυτό συνεχίζει να καίγετε στην εξάτμιση, σίγουρα θα κάψεις και L και καταλύτη. Για ορισμένα μοντέλα, η κατασκευαστές των κιτ γραφούν ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο κεραμικός καταλύτης με μεταλλικό, δεν είναι κορόιδα!. Τα πυρόμετρα πόσοι εγκαταστάτες τα γνωρίζουν και τα χρησιμοποιούν?.
Αυτό που πάντα λέω είναι, ότι ενόσω είναι θετική η χρίση του λιπαντικού, δεν είναι εθνοσωτήριος στης μ@λ@κιες των κατασκευαστών!!!.....
Υπάρχουν ανταλλακτικά, που και με βούτυρο να τα έχεις αλειμμένα, (στερώντας το από το ψωμι σου!) πάλι θα καταστραφούν!. Δεν φταίει ντε και καλά το αέριο. Έχω λύσει δεκάδες κινητήρες εργοστασιακού δεσίματος, που ήταν σφαγμένοι.
Κουζινέτα με εξωτερικό οβερ – σαιζ, έχετε συναντήσει?. Έσφαξαν ορισμένους κορμούς, και σιγά μην τους έστελναν για λιώσιμο….. γερμανική βιομηχανία.
Είναι διαχρονικό αυτό που λέω: ναι μεν…. Αλλά!.
Α. -
Προφανώς και αναφέρεται σε αυτοκίνητα ( και περονοφόρα ) που χρησιμοποιούν υγραέριο, το οποίο θεωρείται - ξηρό - καύσιμο λόγω της έλλειψης των πρόσθετων που υπάρχουν στις βενζίνες που προστατεύουν τις έδρες των βαλβίδων από φθορές, παλαιότερα ήταν ο μόλυβδος, σήμερα στις αμόλυβδες το κάλιο ή ότι άλλο.
Όσο για το δρόσισμα, ρίχνει τη θερμοκρασία του θαλάμου καύσης, το υγραέριο αναπτύσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τη βενζίνη και σε παρατεταμένη πίεση καίγονται οι βαλβίδες εξαγωγής, ρίχνοντας τη θερμοκρασία της καύσης αποφεύγονται οι προαναφλέξεις ( τα πειράκια ) είναι πιο σωστό το αβάνς ( δεν το μειώνει η ECU ) έχοντας καλύτερη απόδοση ο κινητήρας, εξ ού και η μείωσης της κατανάλωσης, τα τουρμπάτα που δουλεύουν με μεγάλη πίεση ψεκάζουν νερό στο θάλαμο καύσης για τις προαναφλέξεις, το αβάνς, κλπ, κάτι τέτοιο κάνει και το μαγικό αυτό ματζούνι. Σίγουρα δουλεύει, το θέμα είναι τι χημικό είναι, αν είναι πιο καρκινογόνο από την αμόλυβδη.
Χημικοί που ασχολούνται με τα καύσιμα παραδέχονται ότι προτιμούν να πάθουν μολυβδίαση παρά να πάθουν καρκίνο από τις αναθυμιάσεις της αμόλυβδης.
όλα τα πρατήρια στον πολιτισμένο κόσμο έχουν στις μάνικες ελαστικές τάπες ώστε κατά το γέμισμα του ρεζερβουάρ να μην εξέρχονται αναθυμιάσεις, εδώ έχετε δεί κάτι αντίστοιχο ? Μήπως περιμένουν να δούν σε πόσα χρόνια οι βενζινοπώλες θα αρχίσουν να αρρωσταίνουν ?
-
Μια ερώτηση.
Πόσες σταγόνες πρέπει να ρίχνει η λαδιέρα το λεπτό; υπάρχει στάνταρ ποσότητα ή όλα στην τύχη είναι; -
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Μια ερώτηση.
Πόσες σταγόνες πρέπει να ρίχνει η λαδιέρα το λεπτό; υπάρχει στάνταρ ποσότητα ή όλα στην τύχη είναι;6-12 σταγόνες το λεπτό ή 1ml λαδιού ανά 1 λίτρο γκάζι..
-
http://www.supergold.gr/deal/default/dy ... ou-michael
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Προφανώς και αναφέρεται σε αυτοκίνητα ( και περονοφόρα ) που χρησιμοποιούν υγραέριο, το οποίο θεωρείται - ξηρό - καύσιμο λόγω της έλλειψης των πρόσθετων που υπάρχουν στις βενζίνες που προστατεύουν τις έδρες των βαλβίδων από φθορές, παλαιότερα ήταν ο μόλυβδος, σήμερα στις αμόλυβδες το κάλιο ή ότι άλλο.Όσο για το δρόσισμα, ρίχνει τη θερμοκρασία του θαλάμου καύσης, το υγραέριο αναπτύσει μεγαλύτερες θερμοκρασίες από τη βενζίνη και σε παρατεταμένη πίεση καίγονται οι βαλβίδες εξαγωγής, ρίχνοντας τη θερμοκρασία της καύσης αποφεύγονται οι προαναφλέξεις ( τα πειράκια ) είναι πιο σωστό το αβάνς ( δεν το μειώνει η ECU ) έχοντας καλύτερη απόδοση ο κινητήρας, εξ ού και η μείωσης της κατανάλωσης, τα τουρμπάτα που δουλεύουν με μεγάλη πίεση ψεκάζουν νερό στο θάλαμο καύσης για τις προαναφλέξεις, το αβάνς, κλπ, κάτι τέτοιο κάνει και το μαγικό αυτό ματζούνι. Σίγουρα δουλεύει, το θέμα είναι τι χημικό είναι, αν είναι πιο καρκινογόνο από την αμόλυβδη.
Εχουμε ξανα αναλυσει οτι δεν ισχυει επακριβως αυτο με το 'ξηρο' υγραεριο. Τα δε καταλυτικα αυτοκινητα λογω ακριβως της
ελειψης καυσιμου με μολυβδο εχουν στην πλειονοτητα τους ενισχυμενα μεταλλα εκει που θα επρεπε γιατι θα επρεπε να αντισταθμισουν αυτη την ελειψη με καλυτερα κατασκευαστικα υλικα και τεχνολογια.Υπαρχει περιπτωση 6-10 σταγονες του 'λαδιου' ανα λεπτο δηλαδη 1 σχεδον καθε 6-10 δευτερολεπτα, και προσεξε, μεσα στην εισαγωγη οχι κατευθειαν στον θαλαμο καυσης, να εχει το οποιοδηποτε φαινομενο 'δροσισματος'??
Ουτε κατα διανοια φυσικα γι'αυτο και επιμενω οτι προκειται περι αστειου!
Αυτο θα γινοταν αν ειχε συνεχη εκχυση στον θαλαμο καυσης και παλι θα επρεπε να μετρηθει για να πει καποιος αν πραγματι κατι γινεται, γιατι μην ξεχναμε οτι προκειται περι καποιου ειδους 'λιπαντικου-καθαριστικου' που μονο ψυχροτερο δεν γινεται με την καυση του. Μην ειμαστε τοσο ευκολοπιστοι και ειδικα αν ξερουμε και καποια βασικα πραγματα περι αυτοκινησης.Οσο για τα τουρμπατα οτι ψεκαζουν νερο στον θαλαμο καυσης για τις προαναφλεξεις, αβανς κλπ, συγγνωμη αλλα απο που το ειδες αυτο? Δεν θελω καν να μπω στον κοπο να το σχολιασω και ουτε φυσικα ειναι του παροντος.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
όλα τα πρατήρια στον πολιτισμένο κόσμο έχουν στις μάνικες ελαστικές τάπες ώστε κατά το γέμισμα του ρεζερβουάρ να μην εξέρχονται αναθυμιάσεις, εδώ έχετε δεί κάτι αντίστοιχο ? Μήπως περιμένουν να δούν σε πόσα χρόνια οι βενζινοπώλες θα αρχίσουν να αρρωσταίνουν ?
Που είναι αυτές οι τάπες;
Υγραεριοκίνηση!