Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
[quote='antonis-team**************************************
Ο Κυρος Γραναζης της γειτονος εβαλε λιπαντικο στο υγραεριο και αυτο θεωρειται και πρωτοποριακη ανακαλυψη?
Τα μπεκ τα εχει υπολογισει η νομιζει οτι μαλλον ολα ακομα καρμπυρατερ δουλευουνε? Υπολειματα καυσης/ρυποι/καταλυτες/λαμδα κλπ ολα ενταξει η δεν μας νοιαζει?
Μην ξεχναμε οτι για Βουλγαρια μιλαμε, οχι για Ιταλια, Ολλανδια, Γερμανια κλπ που ετσι θεωρουνται και λιγο βλακες που δεν το ειχαν ανακαλυψει αυτοι πρωτοι, οντας τοσο απλο!! Αυτοι οι Βουλγαροι τελικα πρεπει να ειναι πολυ μπροστα απο ολους μας, μονο που δεν τους φαινεται γιατι μαλλον ολα μυστικα τα κρατανε!!
Φτασαμε να αναγαγουμε την Βουλγαρια, με το μηδαμινο τεχνολογικο της υποβαθρο, σε αυθεντια και μαλιστα να το δεχομαστε
ανεπιφυλακτα.
Καλέ μου φίλε Παντελή, εξηγούμε γιατί μάλλον με παρεξήγησες!. Ούτε για γείτονες δεν τους θέλω.
Και δεν είναι μόνον οι εθνικιστικές μου διαθέσεις, μα και το ότι θα ήθελα σαν γείτονα πχ την Γαλλία!!!!..... προφανής η επιλογή μου……
Δεν ανακάλυψαν τίποτα οι άνθρωποι. Το 1966, που έκανα την πρώτη μετατροπή, συνεργαζόμουν με μια εταιρία στην Ιταλία που μου έστελνε μπουκάλες με ταχυσύνδεσμο. Όταν μια φορά χειμώνα, πήγα να βάλω θερμαντικό του μαγαζιού, με τέτοια μπουκάλα μαύρισε το σύμπαν!.
Τηλεφώνησα και μου είπαν ότι περιέχει λάδι!. Τον Ιανουάριο 69, το εργοστάσιο των κιτ, μου ανακοίνωσε ότι πρέπει να βάζω λαδιέρες, ανακοινώνοντας μου, ότι δεν θα βρίσκω πλέον ‘λαδωμένο’ αέριο!!. Από τότε κάνω αυτό….
Πάμε στης βαλβίδες και τα διάφορα άλλα που διαβάζω ότι χαλάνε. Σαφώς και συμφωνώντας απόλυτα με την γνώμη του Κώστα, αυτό που φταίει είναι το δάχτυλο στην ρύθμιση του εγκαταστάτη!!!...
1966, η πρώτη μου εγκατάσταση!. 2011 σήμερα, 45 χρόνια. Κάτσε σε καρέκλα 1200000+ χιλιόμετρα με αέριο. Ζημιές?, 2 φόρες καπάκι, και μια γενική. πρώτο καπάκι 81. Φτιάχτηκε με τα υλικά της εποχής. Δεύτερη φορά το 91. Τότε φτιάχτηκε με ότι καλύτερο υπήρχε και υπάρχει.
Τώρα για την γενική. Δεν έφταιγε το αέριο. Συμπλήρωσε λάδια από το τετράκιλο, και κατά λάθος πήρε το τετρακιλο που περιείχε ΝΕΥΤΙ!!!!!........ δεν κόλλησε, άναψε λαμπάκι!!.
Πελάτης που την έκανε την μετατροπή, και σέβεται της ιδιότητες αυτής, και την ιδιαιτερότητα του καυσίμου.
Πάμε στους καταλύτες, αισθητήρες, μπεκ κλπ που ανέφερες. Εν πρώτης έκανα μετατροπή, σε ανθρώπους που είχαν όλη την άδεια ταξί δική τους. Έπρεπε να είναι παλιοί μου πελάτες και να γνωρίζω την νοοτροπία τους. Ανάγκη για δουλιά δεν είχα ποτέ, δεν ψάρευα σε θολά νερά. Τα προβλήματα ήταν ελάχιστα, και όλα είχαν αποδεδειγμένη την αιτία. Τα σημεία ρύθμισης όλα σφραγισμένα!. Πάντα λαδιέρα.
Μετά το 95, τα αυτοκίνητα που υπήρχαν στης μαύρες λίστες των προμηθευτών μου δεν τα άφηνα!!!!.... απλά έβγαζα και καπάκι. Άλλωστε μια ιδιότητα μου είναι ‘βελτιωτής’!. Κανένα πρόβλημα. Τώρα εάν άλλαζε έναν καταλύτη στα 450000 αντί στα 550000, χ…τικε η φοράδα στο αλώνι!.
Πάμε στο λιπαντικό: σαλάτα χωρίς ξίδι η λεμόνι τρώγετε?, εεεεεε δεν τρώγετε. Μα δεν στύβουμε μια λεμονιά η αδειάζουμε ένα μπουκάλι ξίδι, γιατι δεν θα τρώγετε, και όχι μόνον……
Υπάρχει για όλα δοσολογία, που αναγράφετε από τους ιδικούς.
Εάν φουλάρεις την πίεση στο αέριο, για να αποκτήσεις ‘γκάζια’ και αυτό συνεχίζει να καίγετε στην εξάτμιση, σίγουρα θα κάψεις και L και καταλύτη. Για ορισμένα μοντέλα, η κατασκευαστές των κιτ γραφούν ότι πρέπει να αντικατασταθεί ο κεραμικός καταλύτης με μεταλλικό, δεν είναι κορόιδα!. Τα πυρόμετρα πόσοι εγκαταστάτες τα γνωρίζουν και τα χρησιμοποιούν?.
Αυτό που πάντα λέω είναι, ότι ενόσω είναι θετική η χρίση του λιπαντικού, δεν είναι εθνοσωτήριος στης μ@λ@κιες των κατασκευαστών!!!.....
Υπάρχουν ανταλλακτικά, που και με βούτυρο να τα έχεις αλειμμένα, (στερώντας το από το ψωμι σου!) πάλι θα καταστραφούν!. Δεν φταίει ντε και καλά το αέριο. Έχω λύσει δεκάδες κινητήρες εργοστασιακού δεσίματος, που ήταν σφαγμένοι.
Κουζινέτα με εξωτερικό οβερ – σαιζ, έχετε συναντήσει?. Έσφαξαν ορισμένους κορμούς, και σιγά μην τους έστελναν για λιώσιμο….. γερμανική βιομηχανία.
Είναι διαχρονικό αυτό που λέω: ναι μεν…. Αλλά!.
Α.