-
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
όλα τα πρατήρια στον πολιτισμένο κόσμο έχουν στις μάνικες ελαστικές τάπες ώστε κατά το γέμισμα του ρεζερβουάρ να μην εξέρχονται αναθυμιάσεις, εδώ έχετε δεί κάτι αντίστοιχο ? Μήπως περιμένουν να δούν σε πόσα χρόνια οι βενζινοπώλες θα αρχίσουν να αρρωσταίνουν ?
Που είναι αυτές οι τάπες;
μαλλον αυτες λεει...
http://skrapdiggy.files.wordpress.com/2 ... s-pump.jpg
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... Kpo-rY2RQgedit: με προλαβε ο mod
-
Δεν ειναι ακριβως σαν ταπες, ειναι κατι σαν μεγαλος ελαστικος δακτυλιος/ομπρελλα που υπαρχει στο πανω μερος της μυτης της μανικας και βαζοντας τη μανικα στο στομιο αυτος ο δακτυλιος εφαπτεται του στομιου και δεν αφηνει να αναπνεει καποιος τις αναθυμιασεις.
-
Με προλαβες bebes!
-
[quote='yiannisniko']δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί αλλά σε 514 σελίδες είναι δύσκολο να ψάξω...
Ξέρετε εάν μπορώ να φουλάρω υγραέριο στο εξωτερικό? (από θέμα σύστασης, τύπου μάνικας κτλ...). είναι πλήρως συμβατά με τα δικά μας?[/quote μπορεις τουλαχιστον σε αλβανια.σκοπια,ιταλια,αυστρια.σλοβενια,σερβια,μαυροβουνιο,κροατια και μαλλον στις περισσοτερες ευρωπαικες χωρες
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
όλα τα πρατήρια στον πολιτισμένο κόσμο έχουν στις μάνικες ελαστικές τάπες ώστε κατά το γέμισμα του ρεζερβουάρ να μην εξέρχονται αναθυμιάσεις, εδώ έχετε δεί κάτι αντίστοιχο ? Μήπως περιμένουν να δούν σε πόσα χρόνια οι βενζινοπώλες θα αρχίσουν να αρρωσταίνουν ?
Στην ακρη της μανικας, κλεινουν το διακενο με το στομιο του ρεζερβουαρ και δεν αφηνουν τις αναθυμιασεις να ξεφυγουν και να τις αναπνεουμε.
-
Ο χρήστης jim4 έγραψε:
δεν ξέρω εάν έχει αναφερθεί αλλά σε 514 σελίδες είναι δύσκολο να ψάξω...
Ξέρετε εάν μπορώ να φουλάρω υγραέριο στο εξωτερικό? (από θέμα σύστασης, τύπου μάνικας κτλ...). είναι πλήρως συμβατά με τα δικά μας?
Οπου δεν κανει υπαρχει ανταπτορας που μπαινει.
Δεν θυμαμαι παντως αν εχει αναφερθει εδω ποιες χωρες θελουν τον ανταπτορα η το εχω δει αλλου. Μαλλον εδω ομως.. -
Πάντα υπέρμαχος της έξτρα λίπανσης, παντού οπού τρίβονται υλικά μεταξύ τους, ποτέ μα ποτέ δεν έγραψα ότι η λαδιέρα έχει και τον ρόλο της ψύξεις.
Οπωσδήποτε η θερμοκρασία του λιπαντικού, είναι ελαφρά μικρότερη από του αεριού, την στιγμή της εισαγωγής στον κύλινδρο, μα η ποσότητα είναι απειροελάχιστη.
Το μόνο λάδι που έχει και μέρος αυτής της διεργασίας είναι αυτό που υπάρχει στο καρτερ.
Το λιπαντικό στο αέριο, με τίποτα δεν γλιτώνει, μια κακή ρύθμιση. Σίγουρα βοηθά στην ανατροπή των φθορών, μα δεν υποκαθιστά μια ασχετοσύνη.
Α. -
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Στην ακρη της μανικας, κλεινουν το διακενο με το στομιο του ρεζερβουαρ και δεν αφηνουν τις αναθυμιασεις να ξεφυγουν και να τις αναπνεουμε.
Προσπαθω να θυμηθω αν εχω δει πουθενα αλλα δεν μου λεει κατι η περιγραφη. Θα εχω το νου μου παντως αν και νομιζω πως δεν τις εχω πετυχει ποτε και σε καμια χωρα.
Sent from my MB525 using nuclear power
-
Η νεκροψία έδειξε καμμένες τις 6 από τις 8 βαλβίδες εξαγωγής. Νεότερα σύντομα
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Προσπαθω να θυμηθω αν εχω δει πουθενα αλλα δεν μου λεει κατι η περιγραφη. Θα εχω το νου μου παντως αν και νομιζω πως δεν τις εχω πετυχει ποτε και σε καμια χωρα.
Στον Καναδα που ημουν μεχρι το 1993 υπηρχαν κανονικα.
-
Απαντώνται και στο αμέρικα. Δείτε το κόστος και θα καταλάβετε ότι δεν είναι απλώς ελαστικά χωνιά που περιβάλλουν τον σωλήνα παροχής και κρατάνε μέσα τα πτητικά αέρια.
Έχουν αντλίες ανακυκλοφορίας από πίσω τους. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Χημικοί που ασχολούνται με τα καύσιμα παραδέχονται ότι προτιμούν να πάθουν μολυβδίαση παρά να πάθουν καρκίνο από τις αναθυμιάσεις της αμόλυβδης.
είχε γράψει ένα πολύ ωραίο άρθρο ο Χοϊδάς στο Ignition για το παραμύθι της αντικατάστασης της μολυβδούχου με αμόλυβδη
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Η φωτογραφία που έβαλα δεν σου αρκεί;
USA έχουν σίγουρα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Απαντώνται και στο αμέρικα. Δείτε το κόστος και θα καταλάβετε ότι δεν είναι απλώς ελαστικά χωνιά που περιβάλλουν τον σωλήνα παροχής και κρατάνε μέσα τα πτητικά αέρια.
Έχουν αντλίες ανακυκλοφορίας από πίσω τους.Εγω τοτε επεσα στους μισους που θα κλεισουν στην Καλιφορνια. Σε Γαλλια, Γερμανια, Ιταλια, Ελβετια, Αγγλια, Πορτογαλια και Ισπανια δεν εχω δει παντως.
-
Aυτα ειναι ειδικα στομια που κανουν και ανακυκλοφορια των αναθυμιασεων, πολυ ακριβα, και προοριζονται για την πολιτεια της Καλιφορνιας οπου εχει ψηφιστει σχετικος νομος και οπου υπαρχουν αρκετα αυστηροι νομοι ως προς την ρυπανση του περιβαλλοντος.
Αυτα που λεω εγω και υπαρχουν και σε φωτογραφια παραπανω (πρασινα και μπλε) ειναι φανταζομαι πολυ μικρου κοστους γιατι ειναι αρκετα απλα. -
http://www.shutterstock.com/pic-3852189 ... ntake.html
Αυτα θα δειτε στην Ελλαδα.Μαλλον για να μην σε λερωνει οταν σκαζει το καυσιμο εξω ειναι παρα για τις αναθυμιασεις. -
Δυο διαφορετικές κάνουλες.
Η μια με συλλέκτη και κόστος 11000ε!.
Και η άλλη με ‘ροδέλα’ που υποχρεώνει τα αέρια, να πάνε προς τον σωλήνα εξαέρωσης ρεζερβουάρ.
Σχεδόν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, της αναθυμιάσεις του ρεζερβουάρ, της παροχετεύουν στην τροφοδοσία. Είναι άλλωστε καύσιμος ύλη.
Τα βενζινάδικα στην Ελλάδα, εξυπηρετούνε οι ‘μαυριδεροί’…. Κατά συνέπια δεν υπάρχει αντίδραση εργαζομένων!!...
Να επιβληθεί μια τέτοια υποχρεώσει, θεσμοθετημένη στο ‘τουρλουμπατο’ της βουλής, το βλέπω χλωμό!.
Σε καινούργια πρατήρια, είναι πιθανό.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Δυο διαφορετικές κάνουλες.
Η μια με συλλέκτη και κόστος 11000ε!.
Και η άλλη με ‘ροδέλα’ που υποχρεώνει τα αέρια, να πάνε προς τον σωλήνα εξαέρωσης ρεζερβουάρ.
Σχεδόν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα, της αναθυμιάσεις του ρεζερβουάρ, της παροχετεύουν στην τροφοδοσία. Είναι άλλωστε καύσιμος ύλη.
Τα βενζινάδικα στην Ελλάδα, εξυπηρετούνε οι ‘μαυριδεροί’…. Κατά συνέπια δεν υπάρχει αντίδραση εργαζομένων!!...
Να επιβληθεί μια τέτοια υποχρεώσει, θεσμοθετημένη στο ‘τουρλουμπατο’ της βουλής, το βλέπω χλωμό!.
Σε καινούργια πρατήρια, είναι πιθανό.
Α.Εγω ειμαι αλμπινος μαυριδερος
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
http://www.shutterstock.com/pic-38521894/stock-photo-gas-station-pump-nozzle-inserted-into-a-car-fuel-tank-intake.html
Αυτα θα δειτε στην Ελλαδα.Μαλλον για να μην σε λερωνει οταν σκαζει το καυσιμο εξω ειναι παρα για τις αναθυμιασεις.
Και για αυτό.
Υγραεριοκίνηση!