-
bebes η συμπίεση θα έπρεπε να είναι λίγο πάνω από το 140 για έναν εντελώς υγειή κύλινδρο. Το πρόβλημα είναι με τους 2.
subarakis θα σκάσω ένα 600-700άρι για να κατεβάσουμε μηχανή και η νεκροψία θα δείξει το τελικό ποσό
gakost για να μετρηθεί το διάκενο πρέπει να κατέβει η μηχανή, άρα μεγάλο κόστος για λεπτομερή στοιχεία. Αυτό βέβαια είναι αυτό που θα γίνει τώρα. Στο Subaru που έχω η ρύθμιση βαλβίδων απαιτεί κατέβασμα της μηχανής και το κόστος ξεκινάει από τα 600!!!
asteris δεν γνωρίζω εάν ρίξανε λάδι
Για να μη σας λέω τις εκτιμήσεις και γεμίζουμε σελίδες με πράγματα που μπορεί να μην ισχύουν, θα περιμένω τα αποτελέσματα του ανοίγματος κινητήρα για να σας πω τι συμβαίνει. Εάν πάντως φταίει το τγραέριο, μάλλον θα κινηθώ και νομικά για αποζημίωση.
Αυτό πάντως που μου είπανε όλοι (το πήγα σε αρκετούς) είναι πως όλα τα συστήματα 4ης γενιάς θέλουν ανά αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα ρύθμιση βαλβίδως. Στα περισσότερα αυτοκίνητα αυτό είναι μία φθηνή επέμβαση, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα Subaru (δεν ξέρω για ποια μοντέλα) τα οποία για να ρυθμίσουν βαλβίδες θέλουν κατέβασμα μηχανής. Αυτό, εάν ισχύει, θα έπρεπε να μου το είχαν πει.
Εάν ισχύει όντως (μπορούν να μας το επιβεβαίωσουν ή να το διαψεύσουν τα τσακάλια από εδώ μέσα), θα πρέπει να προσέχουν οι κατοχοι Subaru (και πιθανόν και άλλων μοντέλων) πριν προχωρήσουν στην εγκατάσταση 4ης γενιάς.
Δεν είμαι ειδικός, απλά μεταφέρω τι μου είπαν από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και αντιπροσωπείες για τα συστήματα 4ης γενιάς. Εδώ το forum σίγουρα έχει γνώστε του αντικειμένου για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν. -
Ισως επειδη ειναι μποξερ;Δεν ειναι ευκολα προσβασιμες οι βαλβιδες καθως ειναι στο πλαι και οχι απο την πανω μερια της μηχανης.
-
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
bebes η συμπίεση θα έπρεπε να είναι λίγο πάνω από το 140 για έναν εντελώς υγειή κύλινδρο. Το πρόβλημα είναι με τους 2.subarakis θα σκάσω ένα 600-700άρι για να κατεβάσουμε μηχανή και η νεκροψία θα δείξει το τελικό ποσό
gakost για να μετρηθεί το διάκενο πρέπει να κατέβει η μηχανή, άρα μεγάλο κόστος για λεπτομερή στοιχεία. Αυτό βέβαια είναι αυτό που θα γίνει τώρα. Στο Subaru που έχω η ρύθμιση βαλβίδων απαιτεί κατέβασμα της μηχανής και το κόστος ξεκινάει από τα 600!!!
asteris δεν γνωρίζω εάν ρίξανε λάδι
Για να μη σας λέω τις εκτιμήσεις και γεμίζουμε σελίδες με πράγματα που μπορεί να μην ισχύουν, θα περιμένω τα αποτελέσματα του ανοίγματος κινητήρα για να σας πω τι συμβαίνει. Εάν πάντως φταίει το τγραέριο, μάλλον θα κινηθώ και νομικά για αποζημίωση.
Αυτό πάντως που μου είπανε όλοι (το πήγα σε αρκετούς) είναι πως όλα τα συστήματα 4ης γενιάς θέλουν ανά αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα ρύθμιση βαλβίδως. Στα περισσότερα αυτοκίνητα αυτό είναι μία φθηνή επέμβαση, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και για τα Subaru (δεν ξέρω για ποια μοντέλα) τα οποία για να ρυθμίσουν βαλβίδες θέλουν κατέβασμα μηχανής. Αυτό, εάν ισχύει, θα έπρεπε να μου το είχαν πει.
Εάν ισχύει όντως (μπορούν να μας το επιβεβαίωσουν ή να το διαψεύσουν τα τσακάλια από εδώ μέσα), θα πρέπει να προσέχουν οι κατοχοι Subaru (και πιθανόν και άλλων μοντέλων) πριν προχωρήσουν στην εγκατάσταση 4ης γενιάς.
Δεν είμαι ειδικός, απλά μεταφέρω τι μου είπαν από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και αντιπροσωπείες για τα συστήματα 4ης γενιάς. Εδώ το forum σίγουρα έχει γνώστε του αντικειμένου για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν.Τα εχουμε πει.Τα Subaru ειναι σε λιστες με ''ευαισθητους'' κινητηρες.Δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κατι νομικα.Εμεις επιλεγουμε να κανουμε μια τοσο σοβαρη ''επεμβαση'' στον κινητηρα μας.Αν το ειχες βαλει στην αντιπροσωπεια θα ειχες εγγυηση αλλα για καποιο διαστημα (και ισχυει για καινουργια αυτοκινητα η εγγυηση του κινητηρα,νομιζω).Αν βγαλει βλαβη μετα, παλι στα ιδια με σημερα θα εισαι.Μια λυση ειναι η λαδιερα με εγκεφαλο που ψεκαζει σε καθε κυλινδρο ξεχωριστα.Αυτη που βαζει και η αντιπροσωπεια ή άλλες του εμποριου.Αλλα περα απ ολα τα αλλα, πολύ νωρις σου έβγαλε βλαβη.Ειχα δει σε πινακες οτι για μετα τα 50.000 χλμ θεωρουν αυξημενη την πιθανοτητα εμφανισης προβληματος.Τι να πω...Μακρυά απο εμας..
-
Απόλυτα κατατοπιστικός φίλε Λέοντα!.
Μου έλισσες και μια απορία!. Όταν καβαλάω το καλοκαίρι το 4Χ4, που έχει κόντρα επιφάνειες, καίω λιγότερη βενζίνα από τον χειμώνα. Πυκνότητα αέρα!!!!.
Αυτό που θα μπορούσα να συμπληρώσω απαντώντας στον φίλο Παντελή είναι, ότι στην μερσεντές, όπου υπάρχει μετρητής κατανάλωσης, την χειμωνιά δείχνει με την εκκίνηση περισσότερα λιτρα/100, και καθυστερούν να πέσουν. Το καλοκαίρι δείχνει λιγότερα και πέφτουν και γρηγορότερα. Και αυτό ενόσω το αυτοκίνητο κινείτε. Πότε δεν ‘προθερμαίνω’ τα αυτοκίνητα μου, απλός δεν τα ‘ζορίζω’ κρύα.
Α. -
Μου φαινεται λιγο περιεργο να ειναι τα Subaru στις λιστες με τα ευαισθητα κα απο την αλλη μερια η αντιπροσωπεια να προωθει την υγραεριοκινηση στα Forester και μαλιστα να προσφερεται με την ιδια εργοστασιακη εγγυηση. Καπου αλλου πρεπει να βρισκεταιι το προβλημα, ισως στη ρυθμιση/εγκατασταση η μπορει και να μην ειναι λογω του υγραεριου.
Ισως μαλλον μιλαμε και για προηγουμενης γενιας Forester οποτε εκει ισως ειναι πιθανον. -
Καθώς παρακολουθώ το τοπικό για ακαδημαϊκούς λόγους, από ότι διαβάζω και έχω διαβάσει κατά καιρούς, μου γεννήθηκε μια απορεία. Από ότι έχω καταλάβει αντιμετωπίζετε οι περισσότεροι προβλήματα με το υγραέριο και από ότι βλέπω δεν υπάρχουν προδιαγραφές ούτε καν για το καύσιμο, αξίζει τελικά τον κόπο και το χρήμα ή απλά βάλατε μπελά στο κεφάλι σας ? Τελικά ποιό είναι το όριο σε χλμ/έτος πάνω από το οποίο να αξίζει τον κόπο ? Η ερώτηση είναι εντελώς φιλική και δεν κατακρίνω κανέναν!
-
Ο χρήστης asteris έγραψε:
Και τα αποτελέσματα της μέτρησης συμπίεσης
1ος κύλινδρος 140 PSi
2ος κύλινδρος 135 PSi
3ος κύλινδρος 125 PSi
4ος κύλινδρος 126 PSiΜου είπαν ότι φταίει σίγουρα η εγκατάσταση υγραερίου
Λάδι ρίξανε να δούνε αν είναι βαλβίδες ή ελατήρια?
…το λαδί φίλε είναι ένας παλαιός πρακτικός τρόπος, με ‘σχετική’ ακρίβεια!.
Σήμερα υπάρχει η κυλινδρομέτρηση, που εντοπίζει με ακρίβεια, και μάλιστα σε ποσοστό αναγραφόμενο επί της %. Μετράει ξέχωρα ελατήρια, βαλβίδες εισαγωγής, βαλβίδες εξαγωγείς. Είναι και ο λόγος που το πρότεινα σε προηγουμένη παράθεση μου.
Α. -
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Δεν είμαι ειδικός, απλά μεταφέρω τι μου είπαν από εξουσιοδοτημένα συνεργεία και αντιπροσωπείες για τα συστήματα 4ης γενιάς. Εδώ το forum σίγουρα έχει γνώστε του αντικειμένου για να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν.Δεν ξερω αν εχετε τον ιδιο κινητηρα αλλα σε αλλο φορουμ, ενα forester 20xt του 2005 εχει κανει με υγρο ψεκασμο 85.000χλμ(icom) απροβληματιστα. Και παλι, δεν ξερω αν παιζει ρολο ο υγρος οσον αφορα την πρόληψη φθορων αλλα και οσους εχω ακουσει να εχουν βαλει σε subaru δεν εχουν αναφερει ζημιες στον κινητρα μεχρι τωρα.
-
Ο χρήστης jtblaster έγραψε:
Από ότι έχω καταλάβει αντιμετωπίζετε οι περισσότεροι προβλήματα με το υγραέριοοχι ολοι, ουτε καν οι περισσοτεροι, ή τουλαχιστον οχι ακομα...
και από ότι βλέπω δεν υπάρχουν προδιαγραφές ούτε καν για το καύσιμο, αξίζει τελικά τον κόπο και το χρήμα ή απλά βάλατε μπελά στο κεφάλι σας ?
ο καθε ανθρωπος εχει διαφορετικη απαντηση σε αυτο το ερωτημα, βασικα πριν το κανει βεβαια, οποτε και αποφασιζει αναλογα, αν θα το κανει ή οχι.
(οταν καποιος εχει κανει κατι ειναι πολυ δυσκολοτερο να αποφασισει οτι εκανε λαθος...)Τελικά ποιό είναι το όριο σε χλμ/έτος πάνω από το οποίο να αξίζει τον κόπο ? Η ερώτηση είναι εντελώς φιλική και δεν κατακρίνω κανέναν!
για να το απαντησεις αυτο, πρεπει να ξερεις και την καταναλωση ανα χλμ, ετσι?
αλλα τα χλμ του Aygo και αλλα της τζιπουρας με τα 3 χιλιαδες κυβικα.επισης η απαντηση που θα δωθει απο τα παραπανω ειναι καθαρα οικονομοτεχνικη,
αλλα καμμια φορα μπαινουν και αλλοι παραγοντες στη μεση.
πχ, για μενα ο ψυχολογικος παραγοντας ειναι πολυ σημαντικος,
μετραει πολυ η ψυχικη ηρεμια καθε φορα που γεμιζεις,
καθε φορα που (δεν το) σκεφτεσαι οτι εχεις να κουνησεις το αμαξι,
και ας αργησει να ερθει το κερδος στα λογιστικα βιβλια... -
Μα οι προδιαγραφές τα standards που λέμε και στο χωριό μου υπάρχουν για όλα ή για τα περισσότερα πράγματα γύρω μας ...
-
Αυτη η συζητηση εχει επαναληφθει πολλες φορες μεχρι τωρα. Ειναι κριμα να λεμε τα ιδια και τα ιδια πραγματα συνεχεια.
Υπαρχουν αρκετες σελιδες που αν καποιος πραγματικα ενδιαφερεται μπορει να βρει και να δοθουν απαντησεις στα ερωτηματα του.
Μην ανακυκλωνουμε συνεχεια τα ιδια πραγματα, δεν ωφελει οσους παρακολουθουν το θεμα συστηματικα. -
ΟΚ απλά αν αξίζει τον κόπο ρώτησα ....
-
Θα σου απαντησω απλα, γιατι 'ουκ εν τω πολλω το ευ'! (εστω και με μικρη αποκλιση ερμηνειας)
Αξιζει, ειδικα αν κανεις αρκετα χλμ και επιπλεον αν εχεις και μεγαλου κυβισμου αυτοκινητο (η καποιο με μεγαλη καταναλωση) αξιζει περισσοτερο. -
«(οταν καποιος εχει κανει κατι ειναι πολυ δυσκολοτερο να αποφασισει οτι εκανε λαθος...)»
Με δυο αράδες φίλε tommygan, έδωσες την όλη αιτία της οικονομικής μας κατάντιας……
Υπέρμετρος εθνικός μας εγωισμός……
Μου στερούν κάτι από τα κεκτημένα μας, απεργία ναι…… μα να μην καταστρέφουμε και άλλη συντεχνία…..
Ενόσω έχουμε προβλήματα με μια επιλογή μας, που μας προκαλεί χαμένο χρόνο και άγχος, δεν παρατάμε την επιλογή μας….. μα την προτείνουμε κιόλας. Πέθανε η κατσίκα μου?, να πεθάνει και του γείτονα….
Και σίγουρα έχω πελάτες που έχουν κάνει πολλά απροβλημάτιστα χιλιόμετρα, και έχουν αποσβήσει πολλαπλάσια την απόφαση τους. Μα αποφάσισαν προηγούμενος ότι τέρμα το τρεχαλητό. Τέλειωσε για αυτούς η μάξιμουμ απόδοση. Υιοθέτησαν τον συντηρητισμό.
Οι επισημάνσεις του jtblaster, ευγενικά διατυπωμένες είναι εύστοχες και ακριβείς. Δεν είναι δυνατόν να γίνετε μια μετατροπή, χωρίς να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία, ότι θα αποφέρει σίγουρα κέρδος, σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.
Μια επισκευή καπακιού φτάνει και τα 1000ε.
Μια γενική ξεπερνά τα 2500ε.
Η αγονία πόσο κοστίζει?.
Ο προσωπικός μας χρόνος, πόσο κοστίζει?.
Η αποστάσει μέχρι το κοντινότερο πρατήριο, δεν κοστίζει?.Έβαλε αέριο σε smart. Με + 2000ε, έπαιρνε diesel!!!!. Και όπως εύστοχα υπε κάποιος φίλος εδώ μέσα, δεν θα είναι υποχρεωμένος να ‘φορέσει’ την μπουκάλα όπως οι βατραχάνθρωποι!!!!.....
Βλέπετε πόσο εύστοχα έλεγα ‘ναι μεν αλλά’?…..
Ρώτησα κάτι για το ακριβότερο αέριο που πωλείτε στην γείτονα. Κανένας δεν μου απήντησε, ενόσω ξέρανε πολλοί. Πήρα τηλέφωνο από αντιπρόσωπο και εγκαταστάτη συνάδελφο, ότι έχουν βάλει μέσα λιπαντικό!!!!.... και το καταπληκτικό: έχει ενημερώσει περί αυτού όλους τους εμπορευόμενους πελάτες του!!!!.... ένας από αυτούς δεν μπορούσε να μου στήλη ένα PM?.
…..η κατσίκα του γείτονα……
Σε συζήτηση που έγινε με πρατήρια για αυτοκίνητα, οι εδώ πρατηριούχοι δεν το θέλουν, γιατί όταν μπει στην μπουκάλα και στην γκαζιέρα βγάζει καπνό!!!!..... και αυτοί γεμίζουν ΠΑΡΑΝΟΜΑ, και τέτοιες μπουκάλες!!.
……. Η κατσίκα του γείτονα……Λύσεις υπάρχουν μα ο υπέρμετρος εγωισμός μας, και η έλλειψη ευθυκρισίας…… μα οι συντεχνίες τρώνε τα σπλάχνα των άβουλων πολιτών.
Α. -
Aντωνη μου επειδη ασχολεισαι με τα μηχανικα, σε ποιο τομεα υπαρχει μετατροπη που να σου εγγυηθει ο αλλος για τον μεταχειρισμενο κινητηρα σου, εκτος απο μιας περιορισμενης χρονικης διαρκειας και μαλιστα αν συνδεεται με την μετατροπη? Ακομα και ρεκτιφιε να εκανες οπως παλια ενα μηνα σου δινανε και αυτο αν συνεβαινε κατι αντε να αποδειξεις οτι δεν εφταιγες εσυ.
Πως ειναι δυνατον να απαιτουμε λοιπον εγγυηση τετοιας καλυψης για εγκατασταση υγραεριου σε μεταχειρισμενα αυτοκινητα?
Υπαρχει μια σχετικη καλυψη αλλα κανενας δεν μπορει να ξερει σε τικατασταση ειναι ο κινητηρας σου και τα παρεμφερη για να σου δωσει και καποια αναλογη εγγυηση. Ασχετα αν καποιοι μπορει να δινουν εστω και υπο αυτες τις συνθηκες καποιες εγγυησεις που ειναι καλυτερο του τιποτα βεβαια. Αλλα μην μιλαμε για ολοκληρωτικη εγγυηση.
Αυτο δεν συμβαινει ουτε αν αλλαζεις τον τυπο των μπουζι σε ενα αυτοκινητο, ποσω μαλλον για μετατροπη.
Οταν βλεπω ερωτηματα τυπου, ποιος θα μου εγγυηθει το αυτο, το αλλο, το παραλο, τρελαινομαι λιγο.
Ποιος μπορει να μου εγγυηθει εμενα οτι θα ζω αυριο? Τετοιο μου ερχεται στον νου.Υπαρχει ρισκο που ο καθενας πρεπει να παρει με οποια μετατροπη, οπως υπαρχει και βαθμος επικινδυνοτητας με καθε μετατροπη.
Δηλαδη αλλο ειναι να πουσαρω ενα αυτοκινητο απο τα 160 αλογα στα 200 και αλλο να το πουσαρω στα 300.
Η μετατροπη υγραεριου εφοσον γινει σωστα και φυσικα μακρυα απο επικινδυνες λιστες, ειναι απο τις λιγωτερο επικινδυνες να σου χαλασει κατι στο αυτοκινητο.
Οποιος ομως θελει και εκεινο και το αλλο και το παραλο για εγγυηση καλυτερο ειναι να μενει μακρυα γιατι παντα θα βρισκεται κατι να τον 'χαλαει'.Εσυ που εισαι της δουλειας το ξερεις αυτο καλυτερα.
-
Εβαλε κανεις σε audi A4 1.6, 102Ps?
-
Ο χρήστης ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΚΑΨΑΛΑΚΗΣ έγραψε:
Πως ειναι δυνατον να απαιτουμε λοιπον εγγυηση τετοιας καλυψης για εγκατασταση υγραεριου σε μεταχειρισμενα αυτοκινητα?
Στα 362000 χιλ γιορτάζοντας με το σαραβαλάκι μου φέτος τα 20 χρόνια κυκλοφορίας του (golf' 92) τι εγγύηση έπρεπε να ζητήσω?
ΧαχαχαχαχαχαχαY.G. Και όμως ζήτησα και πήρα για το θέμα της εγκατάστασης και καλής λειτουργίας του μηχανισμού.
-
Ο χρήστης gregory1984 έγραψε:
Εβαλε κανεις σε audi A4 1.6, 102Ps?Skoda 1.6 102PS , so far, so good...
-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
Εβαλε κανεις σε audi A4 1.6, 102Ps?
Skoda 1.6 102PS , so far, so good...
Seat Leon 1.6, 102 PS, μετά από 31000 χλμ υγραεριοκίνησης σε ένα έτος, όλα καλά όλα ανθηρά.
-
konos και tommygun ευχαριστώ για την αμεση απάντησή σας.
Αυτό που με έχει κάνει έως τώρα διστακτικό στην τοποθετηση lpg είναι η αύξηση του 30% στην κατανάλωση καυσίμου όπως και εδώ η κοσμοκαρ λεει: http://www.kosmocar.gr/site/content.php?sel=73 για τα αερίου τύπου συστήματα, όπως επισης και το εργοστασιακό vw golf bi-fuel (7.5 l/100 και 9,8/100) και το εργοστασιακό skoda oktavia.
Τί εξήγηση δίνετε εσείς? Γιατί με άτομο που μίλησα μου είπε για +20%.
Επίσης έχω ανέβει σε hyundai accent και γραφει 450χλμ με 33 λίτρα gas, άρα 7.3 l/100, που είναι πολύ καλή κατανάλωση.
Υγραεριοκίνηση!