-
lambrosdl,
Για προβλημα βενζινης παιζει μονο αν ηταν κακης ποιοτητας απο την αρχη, οχι λογω του οτι ηταν μεσα 1.5 μηνα.
-
Για την δική μου περίπτωση παιδιά, τελικά θα οδηγηθούμε στα δικαστήρια με εγκαταστάτη και αντιπρόσωπο, καθώς δεν αναγνωρίζουν δικό τους σφάλμα.
Εγώ έχοντας βεβαίωση (σφραγίδα & υπογραφή) στα χέρια μου από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτου και η οποία ρίχνει την ευθύνη στο σύστημα υγραερίου, σαν επόμενο βήμα έχω την πραγματογνωμοσύνη και γιαυτό ρωτάω εσάς, μήπως γνωρίζετε κάποιον καλό πραγματογνώμονα στην Θεσσαλονίκη (να μη γδέρνει όμως - μήπως ξέρετε για τι κόστος μιλάμε για τον πραγματογνώμονα) για την περίπτωσή μου. Θέλω να ελέγξει το αυτοκίνητο και με την βοήθεια της αντιπροσωπείας και της βεβαίωσης που μου έδωσε, να ετοιμάσει την απαραίτητη για το δικαστήριο, έκθεση. -
Ο χρήστης x-rover έγραψε:
(Ο μηχανικός μου είπε πως αν το άφηνα καιρό θα έλιωναν τα πιστόνια και θα έπαιρνα την μηχανή στα χέρια. Ευτυχώς οι διαβολικές συμπτώσεις με βοήθησαν στον εντοπισμό του προβλήματος. (Να πηγαίνω για σέρβις, να τελειώσει το γκάζι, να μην έχω δυνατά μουσική, και να μην πω ).
Αυτά...Σχετικά με την άποψη ότι η βενζίνη χαλάει αν μένει στο ρεζερβουάρ έχω κάποιες αντιρρήσεις. Αν ήταν έτσι μηχανήματα και μηχανές που τις αφήνουμε καιρό χωρίς να λειτουργούν και έχουν μέσα βενζίνη έπρεπε να το έχουν πει το ποίημα καιρό πριν. Για παράδειγμα, έχω μηχανή και τα περισσότερα χρόνια κάνει 4-6 μήνες να πάρει μπροστά τον χειμώνα. Δηλαδή την άνοιξη που την βάζω μπροστά έπρεπε να μην παίρνει η να λιώσουν τα πιστόνια? Επίσης επειδή μένω στην επαρχία έχει πολλά αγροτικά αυτοκίνητα τα οποία όταν δεν υπάρχουν αγροτικές εργασίες κάνουν 2 και 3 μήνες να πάρουν μπροστά. Αυτά γιατί δεν παρουσιάζουν κάποιο σύμπτωμα όταν παίρνουν μπροστά. Και μιλάω ιδιαίτερα για την απόψη ότι θα έλιωναν τα πιστόνια. Εντάξει έχω ένα και πιο τρανταχτό παράδειγμα αλλά δεν είναι και ιδιαίτερα αντιπροσωπευτικό οπότε δεν το αναφέρω καν.
Και έχεις απόλυτα δίκιο φιλέ μου!.
Μα δεν έχεις μια τρόμπα να κάνει επιστροφή και μόνων, επί μήνες, στα οχήματα που περιέγραψες όπως έχει ο Λάμπρος!!!. Και να κτυπάει η βενζίνα, γιατί στην επιστροφή πάει από πάνω, και κάνει παφλασμό!. Και στο σύστημα η παροχέτευσης των αναθυμιάσεων να πηγαίνει για ανάκαυση!.
Και εγώ φωνάζω, ‘ΝΑΙ μεν, αλλά’…. Και εξήγησα αναλυτικά, ότι για να μην έχουμε και κατανάλωση ρεύματος, και κοροϊδίστικη φθορά, και πρoσθέτω και μια ‘σούπα’ βενζίνα, βάζουμε τον of αυτόματο μετά τον αυτόματο του εργοστασίου, να μην τον διαβάζει το λαμπάκι.
Φιλικά
Α. -
Καλά εεεεε αν κάποιος που σκέφτεται να βάλει υγραέριο στο αυτοκινητο του και διαβάσει τις τελευταίες σελίδες σίγουρα δεν θα το κάνει. Από που να φυλαxτείς τρόμαξε το μάτι μας. Από λάθος μπουζί που θα πρεπε να αλλάξεις για να μην ψηθουν τα πιστόνια και οι κύλινδροι απο παλιοβενζίνες που σου χτυπάνε πυράκια ή απο μακακία εγκατάσταση -ρύθμιση (που δεν αναγνωρίζει και το λαθος του) παίρνεις τιε βαλβίδες στα χερια....... να βάλεις λαδιέρα ή μηπως όχι...............
Σε λίγο θα ξηλώσω το ράδιο για να ακούω τυχόν θορύβους (ήδη ψάχνω για τυχον ασυνηθιστα με το LPG) και κάθε 5.000 χλμ θα κάνω και ένα ευχέλαιο που δεν έπαθα τίποτα ακόμα HELP. -
-
Ο χρήστης lamprosdl έγραψε:
Σας παραθέτω την σημερινή μου εμπειρία από την συνεχόμενη χρήση υγραερίου.Στο MITSUBISHI COLT 1,3 έχω βάλει υγραέριο από 8μηνο. Τελευταία φορά φούλαρα βενζίνη πριν 1,5 μήνα. Σήμερα και ενώ τελείωσε το υγραέριο έκανα διαδρομή με βενζίνη με το ρεζερβουάρ κοντά στο 1/4. Ενώ επιτάγχυνα με 120 χλμ/ώρα διαπίστωσα ένα θόρυβο σαν κάτι να χαρχαρίζει θα έλεγα μόνο στην φάση της επιτάχυνσης με ΒΕΝΖΙΝΗ. Ευτυχώς πήγαινα για σερβις και ευτυχώς τελείωσε το γκάζι.... Το πάω στο συνεργείο πρώτη εκτίμηση πυράκια!!! Αλλά καλά θα ήταν να ελένξουμε ιμάντες (δυναμό) και καμιά εξάτμιση ή λαμαρίνα που τρεμοπαίζει. Αφού αλλάχθηκε ο ιμάντας δυναμό και σφίχτηκε η εξάτμιση έγινε το τεστ οδήγησης και ο θόρυβος παραμάνει.... απογοήτευση! πάμε με τον μηχανικό για υγραέριο και βενζίνη. Φουλάρουμε και βγαίνουμε για τεστ. Εξαφανίστηκαν όλα!!! Γνωμάτευση πυράκια από καής ποιότητας βενζίνης ή από ταλαιπορημένη βενζίνη από την πολυκαιρία και τις συνεχής επιστροφές απο την αντλία πιθανόν να εξατμίστηκαν τα βελτιωτικά και να έπεσαν τα οκτάνια.
Με όλο το σεβασμό μετά από 520 σελίδες θα πρεπε οι επαγγελματίες του χώρου να μας το έχουν επισημάνει αυτό και όχι συνέχεια να σχολούμαστε με τις κοκορομαχίες τους.
Συμβουλή: Να βάζετε 20 ευρώ βενζίνη και να την καταναλώνετε κάθε μήνα και να την αλλάζετε, μην το φουλάρετε και το αφήνετε ένα μήνα γιατί μπαγιατεύει η βενζίνη και πέφτουν τα οκτάνια.
Ελπίζω να βοηθήσα ομοιοπαθούντες!
(Ο μηχανικός μου είπε πως αν το άφηνα καιρό θα έλιωναν τα πιστόνια και θα έπαιρνα την μηχανή στα χέρια. Ευτυχώς οι διαβολικές συμπτώσεις με βοήθησαν στον εντοπισμό του προβλήματος. (Να πηγαίνω για σέρβις, να τελειώσει το γκάζι, να μην έχω δυνατά μουσική, και να μην πω ).
Αυτά...
Οποτε πηρες τα χρηματα σου πισω απο την αλλαγη ιμαντα που εγινε απο το μηχανικο σου!
-
Μεταφέρω από το νήμα της πετρελαιοκίνησης.
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231132012
Πετρέλαιο μάλλον γιοκ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
-
Εκτός τόπου και χρόνου...
-
Με όλο το σεβασμό μετά από 520 σελίδες θα πρεπε οι επαγγελματίες του χώρου να μας το έχουν επισημάνει αυτό και όχι συνέχεια να σχολούμαστε με τις κοκορομαχίες τους. .
Και ομως εχει γραφτει οτι ασχετα αν χρησιμοποιουμε το υγραεριο σαν βασικο καυσιμο, δεν πρεπει να αφηνουμε το ρεζερβουαρ της βενζινης με λιγη ποσοτητα, αλλα να την χρησιμοποιουμε και αυτη ανα τακτα διαστηματα και να συμπληρωνουμε.
-
εδω δειτε την ΑΛΗΤΕΙΑ σε ολο της το μεγαλειο:
**ΤΕΤΑΡΤΗ 14/9/2011
http://www.gge.gr/36/sub.asp?5253**
**ΠΕΜΠΤΗ 6/10/2011
-
Και υπ'οψιν οτι ο μετρικος τονος ειναι περιπου 1800 λιτρα!!
Δηλαδη γυρω στα 37 λεπτα το λιτρο! Φυσικα συν φορους αλλα αυτοι ειναι λιγοι.Το πρατηριο που βαζω στην Βαρης-Κορωπιου σημερα ειδα οτι το ειχε κατεβασει κατα ολοκληρα 1.3 λεπτα!!!
απο 86 στα 84.7 .
Παντως δεν υπηρχε κανενας στη σειρα για να βαλει και μου κανει εντυπωση γιατι συνηθως και ειδικα αυτη την ωρα ειχε δουλεια (ουτε για βενζινη ειχε κανενα) και αυτο το εχω παρατηρησει οτι γινεται συχνα τωρα τελευταια. -
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Για την δική μου περίπτωση παιδιά, τελικά θα οδηγηθούμε στα δικαστήρια με εγκαταστάτη και αντιπρόσωπο, καθώς δεν αναγνωρίζουν δικό τους σφάλμα.
Εγώ έχοντας βεβαίωση (σφραγίδα & υπογραφή) στα χέρια μου από την αντιπροσωπεία αυτοκινήτου και η οποία ρίχνει την ευθύνη στο σύστημα υγραερίου, σαν επόμενο βήμα έχω την πραγματογνωμοσύνη και γιαυτό ρωτάω εσάς, μήπως γνωρίζετε κάποιον καλό πραγματογνώμονα στην Θεσσαλονίκη (να μη γδέρνει όμως - μήπως ξέρετε για τι κόστος μιλάμε για τον πραγματογνώμονα) για την περίπτωσή μου. Θέλω να ελέγξει το αυτοκίνητο και με την βοήθεια της αντιπροσωπείας και της βεβαίωσης που μου έδωσε, να ετοιμάσει την απαραίτητη για το δικαστήριο, έκθεση.Having established that fact, slightly higher valve temperatures only present more risk of VRS if the
valves are too soft for the job. Engines that suffer the most are some of the Ford and Honda
engines, ALL Jaguar V6's (actually a Ford engine) **ALL Subaru engine variants **etc. although
over 90% of engines made today are just fine. This is in no way intended as a comprehensive list of
unsuitable engines and **it would be wise to check with the manufacturer of your engine, and your
LPG installer before conversion, **to see if your engine has suitably hard valvesO εγκαταστατης σου θα επρεπε να σε προειδοποιησει η τουλαχιστον να σου εβαζε υγρου ψεκασμου οπως τοποθετει και η εδω αντιπροσωπεια. Παντως οπως εχουμε ξαναπει παιζει ρολο η καλη ρυθμιση/εγκατασταση του συστηματος και αν πραγματι θα ηθελες να βγαλεις ακρη με την νομικη υποσταση του θεματος σου θα πρεπει να αποδειξεις οτι η ζημια προκληθηκε απο κακη ρυθμιση/εγκατασταση και οτι θα επρεπε ο εγκαταστατης να σε ειχε ενημερωσει γραπτως για την ιδιαιτεροτητα του κινητηρα σου. Αυτο γιατι συνηθως η εγγυηση που δινουν αφορα μονο στα επιμερους ανταλλακτικα που χρησιμοποιουν για την τοποθετηση και οχι για την φθορα σε κινητηρα αν και υπαρχουν και μεγαλες εταιριες η αντιπροσωποι που αν κανεις εκει την τοποθετηση εχεις και πιο ευρεια καλυψη. Η Subaru εδω το κανει παντως οπως μαλλον το ξερεις αλλα φυσικα βαζει υγρου ψεκασμου.
-
Σε ευχαριστώ πολύ Παντελή για τις χρησιμότατες πληροφορίες σου.
Το κείμενο που έγραψες παραπάνω στα Αγγλικά, το έχεις πάρει από κάποιο επίσημο έγγραφο; Μπορώ να το χρησιμοποιήσω στέλνοντας το στην μαμά Ιταλική εταιρεία και να ζητήσω και από εκεί την άποψή τους; Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις την πηγή του κειμένου; -
Ο χρήστης cheetos109 έγραψε:
Σε ευχαριστώ πολύ Παντελή για τις χρησιμότατες πληροφορίες σου.
Το κείμενο που έγραψες παραπάνω στα Αγγλικά, το έχεις πάρει από κάποιο επίσημο έγγραφο; Μπορώ να το χρησιμοποιήσω στέλνοντας το στην μαμά Ιταλική εταιρεία και να ζητήσω και από εκεί την άποψή τους; Μπορείς σε παρακαλώ να μου δώσεις την πηγή του κειμένου;Γι'αυτο πρεπει να διαβαζουμε προσεκτικοτερα τα ποσταρισματα που αφορουν το θεμα μας και να μην αναλωνομαστε σε ανουσια πραγματα και παρακολουθηση προσωπικων αντιπαραθεσεων που μπορει να ειναι ψυχαγωγικα αλλα δεν ειναι αντικειμενικα ενημερωτικα τις περισσοτερες φορες.
Το εχω παραθεσει ακριβως στην προηγουμενη σελιδα και παροτι ειναι κατατοπιστικοτατο και δινει τεκμηριωμενες απαντησεις για το θεμα λιπανσης των εδρων και φθορας τους και αναφερεται ειδικα και στο υγραεριο, κανεις δεν μπηκε στην αναγκη να κανει ενα σχολιο η εστω μια αναγνωριση του περιεχομενου και κατα τα αλλα συνεχιζουν να επιχειρηματολογουν με το τι εκαναν πριν 20-30 χρονια, τι επιλεκτικες εμπειριες εχει ο καθενας, τι λεει ο μπαρμπα Μητσος, τι κανουν οι 'ειδημονες' Βουλγαροι/Τουρκοι/Σκοπιανοι και τα λοιπα συναφη διαιωνιζοντας μια κατασταση λανθανουσας αυτοπροβολης και ΟΧΙ ΟΥΣΙΑΣ.
Σιγουρα καλο ειναι να παραθετουμε τις προσωπικες μας εμπειριες και αποψεις αλλα αυτο που στο τελος μετραει ειναι στοιχεια και επισημη τεκμηριωση οχι ειδικα μεσω του λογου μας, που μπορει και ειναι επι το πλειστον υποκειμενικος, αλλα μεσω εγκριτων αναλυσεων τεχνικα και θεωρητικα δομημενων. Αυτα λοιπον δεν πρεπει να τα παραβλεπουμε και θα πρεπει να εχουμε το σθενος οταν υπαρχουν αναλογα στοιχεια που μπορει να αναιρουν τις μεχρι τωρα θεσεις μας να το δεχομαστε και να το αναγνωριζουμε. Το αλαθητο εξ'αλλου το εχει μονο ενας και αυτος σιγουρα δεν παρακολουθει το φορουμ μας.Φιλε cheetos σου παραθετω παλι το λινκ για διευκολυνση σου και ελπιζω να βρεις ακρη αν και θα πρεπει να οπλιστεις με πολλη υπομονη και να εχεις παντα στο πισω μερος του μυαλου σου οτι εδω στην Ελλαδα και δικιο να εχεις στο τελος ειναι συνηθες να μην το βρισκεις. Παντως προσπαθησε το αλλα μην αφησεις να σε 'φαει'.
tp://www.ibadesign.info/LPG/VSR.pdf
-
Πολύ ωραίο το άρθρο και περιγράφει ακριβώς την περίπτωσή μου. Δεν ξέρω βέβαια εάν με το συγκεκριμένο άρθρο μπορώ να αποδείξω κάτι. Εάν δηλαδή είναι επίσημο έγγραφο ή απλά μία έρευνα ανεπίσημη.
Από το άρθρο δεν κατάλαβα καλά (τα Αγγλικά μου δεν είναι και σε πολύ υψηλό επίπεδο) εάν το πρόβλημα που περιγράφει εξαλείφεται εάν τοποθετήσει κάποιος σύστημα υγραερίου υγρού ψεκασμού ή αυτά τα αυτοκίνητα δεν πρέπει να φοράνε υγραέριο γενικά.
Να σας πω την αλήθεια, το σκέφτομαι όταν όλα τελειώσουν, να δοκιμάσω και το vialle.
-
Kαλα εσενα σε τρωει ο κολος σου να πληρωνεις συνεχεια ζημιες για τα υγραερια
-
Θα το σκεφτώ σοβαρά μόνο εάν αποζημιωθώ από την υπάρχουσα ζημιά
-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Επειδή το πρόβλημα στα υγραεριοκίνητα εντοπίζεται κυρίως στις βαλβίδες εξαγωγής, δε βλέπω το λόγο της παραπάνω ανάλυσης και τη συνάφεια με το θέμα.Μια ανάλυση περί της λίπανσης των βαλβίδων εξαγωγής θα είχε πολύ μεγαλύτερη αξία.
Η συνάφεια είναι πώς μέ τόν ίδιο τρόπο λιπαίνωνται καί τής εξαγωγής.
Καί βέβαια τής εξαγωγής κουράζωνται περισότερο λόγω θερμοκρασίας τών καυσαερίων ή υπερκουράζωνται (βλέπε φτωχά μίγματα) καί τών κλειστών βαλβίδων σέ κινητήρες πού δέν τίς έχουν αυτορυθμηζόμενες¨.Πόσα MONDEO, XTRAIL ,CIVIC,κλπ αυτοκίνητα μέ ρυθμηζόμενες βαλβίδες ή πλακίδια τυγχάνουν ρυθμήσεων έστω καί στά χιλιόμετρα πού λέει ό κατασκευαστής? Καί μή μού πεί κανείς ότι θίγονται συνάδελφοι μέ αυτό πού λέω γιατί συνάδελφοι είναι αυτοί πού κάνουν σωστά τήν δουλιά τους καί δέν ρίχνουν τίς συνέπειες τής αβλεψίας τους σέ άλλους. (καμένη βαλβίδα από κλείσημο φταίει πάντα τό υγραέριο γιά αυτούς καί οί ''ξηρές''καύσεις.)
Μέ δύο λόγια οί βαλβίδες λιπαίνονται από τό λάδι τού κινητήρος καί μόνο καί εάν κάποιος έχει διαφορετική άποψη (ελεύθερος είναι)άς περιγράψει τόν τρόπο λίπανσης τών βαλβίδων εισαγωγής (τό ζητώ γιά τίς εισαγωγής γιατί θά αναφερθούν κάτι γιά ''λαδομένα καυσαέρια'' στίς εξαγωγής) σέ μία ντίζελ καί σέ μία αμέσου ψεκασμού.¨Ολα τότε θά ξεκαθαρίσουν στήν σκέψη του(Εδώ είναι καί ή συνάφεια αγαπητέ φίλε.) -
Ανεβάζω και μερικές εικόνες που δείχνουν το πρόβλημα
-
Σας παραθέτω την σημερινή μου εμπειρία από την συνεχόμενη χρήση υγραερίου.Στο MITSUBISHI COLT 1,3 έχω βάλει υγραέριο από 8μηνο. Τελευταία φορά φούλαρα βενζίνη πριν 1,5 μήνα. Σήμερα και ενώ τελείωσε το υγραέριο έκανα διαδρομή με βενζίνη με το ρεζερβουάρ κοντά στο 1/4. Ενώ επιτάγχυνα με 120 χλμ/ώρα διαπίστωσα ένα θόρυβο σαν κάτι να χαρχαρίζει θα έλεγα μόνο στην φάση της επιτάχυνσης με ΒΕΝΖΙΝΗ. Ευτυχώς πήγαινα για σερβις και ευτυχώς τελείωσε το γκάζι.... Το πάω στο συνεργείο πρώτη εκτίμηση πυράκια!!! Αλλά καλά θα ήταν να ελένξουμε ιμάντες (δυναμό) και καμιά εξάτμιση ή λαμαρίνα που τρεμοπαίζει. Αφού αλλάχθηκε ο ιμάντας δυναμό και σφίχτηκε η εξάτμιση έγινε το τεστ οδήγησης και ο θόρυβος παραμάνει.... απογοήτευση! πάμε με τον μηχανικό για υγραέριο και βενζίνη. Φουλάρουμε και βγαίνουμε για τεστ. Εξαφανίστηκαν όλα!!! Γνωμάτευση πυράκια από καής ποιότητας βενζίνης ή από ταλαιπορημένη βενζίνη από την πολυκαιρία και τις συνεχής επιστροφές απο την αντλία πιθανόν να εξατμίστηκαν τα βελτιωτικά και να έπεσαν τα οκτάνια.
Με όλο το σεβασμό μετά από 520 σελίδες θα πρεπε οι επαγγελματίες του χώρου να μας το έχουν επισημάνει αυτό και όχι συνέχεια να σχολούμαστε με τις κοκορομαχίες τους.
Συμβουλή: Να βάζετε 20 ευρώ βενζίνη και να την καταναλώνετε κάθε μήνα και να την αλλάζετε, μην το φουλάρετε και το αφήνετε ένα μήνα γιατί μπαγιατεύει η βενζίνη και πέφτουν τα οκτάνια.
Ελπίζω να βοηθήσα ομοιοπαθούντες!
Αυτά...
Και εγω είχα πυράκια έχοντας αφήσει απλή βενζίνη για ...2,5 μήνες. Σφάλμα απαράδεκτο...Τέλος πάντων΄ο δείκτης ΄΄ηταν στο μισό και σήμερα συμπλήρωσα το υπόλοιπο με v-power-racing 100 oκτάνια και αμέσως τα πυράκια εξαφανίστηκαν οπότε ειναι σαφές ότι έφταιγε η πολυκαιρισμένη βενζίνη
Υγραεριοκίνηση!