-
[quote='alexeft']@thomas lpg
Αν ενοχλείσαι από αυτούς που ξέρουν πέντε γράμματα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να μάθεις και εσύ.
Τα υπόλοιπα να λείπουν παρακαλώ.[/quotΓράμματα ξέρο αρκετά από ορθογραφία και υπολογιστή δεν γνωρίζω όταν προσβάλουν εμένα και την δαυλιά μου λογικό είναι να γίνομαι θηρίο .δεν έγραψα εγώ για μπουκάλες που τις γεμίζουμε 100% με υγραέριο και κάνουνε μπαμ!! Και τα άλλα ειρωνικά σου σχόλεια ΕΙΡΩΝΑ εεεε ΕΙΡΩΝΑ . διαγραφή του κειμένου σου από mood 8/09/11 1:01 .Η ανορθόγραφη απάντηση μου πριν με ρωτήσεις ισχύει 5/9/11 12:44 DOCTORA και τέλος παραπονιάρη .
Mod
Οκ!Παραδινομαι .Θα ζητησω την βοηθεια του κοινου γιατι δεν καταλαβα τιποτα απο τα τελευταια ποστ!alexeft
Το λέει, τσακώθηκα εγώ μαζί σου και αυτός χαίρεται.
Θα κάνεις κάτι;
Προφανώς τηλεφωνική επικοινωνία με mood .διαγραφή του κειμένου μου. η απάντηση μου αυτήν σου Πάι Χάντι edit mood 8/9/11 20:22 με αρκετά καιΕγώ σε παρακαλώ
-
Βρε Θωμα ελεος!!!!Περιμενεις να βγει ακρη με τον τροπο που τα γραφεις;Δεν ειναι φορουμ φιλολογων εδω αλλα ενα στοιχειώδες νοημα απο τα γραπτα πρεπει να βγαινει.
Δεν ξερω σε τι διαθεση εισαι εσυ (mood) αλλα τηλεφωνικες συνομιλιες κλπ με μελη για την διαγραφη ποστ δεν υφιστανται,για αυτο ασε τις ειρωνιες και τις αντιπαραθεσεις με αλλα μελη και πες κατι χρησιμο αμα εχεις.
-
Ο χρήστης tommygun έγραψε:
notepad ειναι το απλουστερο σημειωματαριο και το wordpad λιγο πιο εξελιγμενο
και τα 2 ειναι προγραμματα που περιλαμβανονται στα windows, αρα τα εχεις σιγουρα στον υπολογιστη σου.στα αγγλικα windows XP πατας START->All Programs->Accessories και τα βρισκεις
στα ελληνικα ειναι στην αντιστοιχη διαδρομη εναρξη-προγραμματα-βοηθηματα(ή καπως ετσι)
αν εχεις vista ή win7, παλι καπου αντιστοιχα θα τα βρεις.Σε ευχάριστο πολλή αναλυτικότατος ευγε που λεγανε η νεγαλη
Εδο κολαη το ρητο άκου ρε μπαρμπα και κανενα νεότερο που ξέρει -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Βρε Θωμα ελεος!!!!Περιμενεις να βγει ακρη με τον τροπο που τα γραφεις;Δεν ειναι φορουμ φιλολογων εδω αλλα ενα στοιχειώδες νοημα απο τα γραπτα πρεπει να βγαινει.Δεν ξερω σε τι διαθεση εισαι εσυ (mood) αλλα τηλεφωνικες συνομιλιες κλπ με μελη για την διαγραφη ποστ δεν υφιστανται,για αυτο ασε τις ειρωνιες και τις αντιπαραθεσεις με αλλα μελη και πες κατι χρησιμο αμα εχεις.
οκ :
-
Ο χρήστης thomas lpg έγραψε:
Βρε Θωμα ελεος!!!!Περιμενεις να βγει ακρη με τον τροπο που τα γραφεις;Δεν ειναι φορουμ φιλολογων εδω αλλα ενα στοιχειώδες νοημα απο τα γραπτα πρεπει να βγαινει.
Δεν ξερω σε τι διαθεση εισαι εσυ (mood) αλλα τηλεφωνικες συνομιλιες κλπ με μελη για την διαγραφη ποστ δεν υφιστανται,για αυτο ασε τις ειρωνιες και τις αντιπαραθεσεις με αλλα μελη και πες κατι χρησιμο αμα εχεις.
οκ :
στο μαγαζί έχουμε 8 αυτοκίνητα. Τα 4 είναι κλούβες μάρκας Mitsubishi και Toyota και τα 4 με καρμπυρατέρ ,από το 2002 φορούν συσκευές υγραερίου, η μετατροπές τους γίνανε στην Θεσσαλονίκη τα πήγα ο ίδιος ένα ένα .Με μία μίζα το πρωί παίρνουν εμπρός και σταματανε αργά το απόγευμα, τα έχουμε στην διανομή φιαλών μέσα στην πόλη έχουνε να δουλέψουνε στην βενζίνα κοντά μία 10 αιτία τις περισσότερες φόρες υπέρβαρα σταμάτα ξεκινα ,σκέτα παλικάρια τα άτιμα και με οδηγούς που μάθαιναν να οδηγούν. Κανένα από αυτά δεν έχει πάθη το παραμικρό από την λειτουργία του υγραερίου λόγο ξηρής καύσης ούτε πυράκια κτυπάνε ούτε διαδρομές βαλβίδων και βαλβίδες κάψανε ,λίγο λαδάκι έχει άρχισε και τσιμπάη το ένα,και άμα ακούσετε τον κινητήρα τους κελαηδάνε. το πόσα χιλιόμετρα έχουνε κάνη μέχρι σήμερα; ,ειλικρινά δεν γνωρίζω!!!!και το κερασάκι στην τούρτα.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΛΑΔΙΕΡΑ -
Επιτέλους Θωμά κείμενο που καταλαβαίνουμε τι λες και τα αλλα με προσπάθεια τα βγάλαμε σιγά σιγά μιλάς για παλιά αυτοκίνητα σκυλιά δεν είναι τα ίδια τα σημερινά η λαδιερα δεν είναι πανακια απλά βοηθάει στην λιπανση των βαλβιδων σε πιο ευαίσθητα μέταλα όπως τα σημερινά εγώ πάντως με 15000 χιλιόμετρα με υγραεριο έχω σε μερσεντες ml350 του 2005 τις εξής βλάβες που 99% δεν έχουν να κάνουν με το υγραεριο αλλα με κακή βενζίνη
1 λίτρο λαδιού παραπάνω μου έκαψε απο ότι στην βενζίνη
1 μπεκ βενζίνης απο κακό καύσιμο με νερό μέσα
1 τρόμπα βενζίνης επίσης πιθανολογω απο τον ίδιο λόγο
Τώρα αν η βενζίνη που δεν καταναλωνετε μένει δηλαδή στο ρεζερβουάρ χαλάει η περνει νερό γιατι σε όλα τα παραπάνω χιλιόμετρα και στους 10 μήνες αυτούς άντε να έχω βάλει 100 λίτρα βενζίνης με το ζόρι !!!
Ενοοω αν το πρόβλημα του κακού καυσίμου εχει να κάνει με κακή ποιότητα που έβαλα ή όταν αφήνουμε την βενζίνη μέσα για μεγάλο διάστημα πχ ενα -δυο μηνες βάζει υγρασία και καταστρέφεται ; -
Εγώ θα έλεγα να μετρήσεις θερμοκρασία λαδιού, για να δεις γιατί έχεις παραπάνω κατανάλωση στο λάδι...
-
«.Με μία μίζα το πρωί παίρνουν εμπρός και σταματανε αργά το απόγευμα,»
Και σίγουρα έτσι είναι, σε πιστεύω. Δεν είναι τα μοναδικά αυτοκίνητα, που όντας καλά ρυθμισμένα, παίρνουν κατευθείαν με αέριο.
«Κανένα από αυτά δεν έχει πάθη το παραμικρό από την λειτουργία του υγραερίου λόγο ξηρής καύσης ούτε πυράκια κτυπάνε ούτε διαδρομές βαλβίδων και βαλβίδες κάψανε»
Δουλεύουν συνέχεια. Πρώτη δευτέρα, ανηφόρες κατηφόρες, υπέρβαρα, και πολλές φορές με νεουλια οδηγούς, ενίοτε φτηνούς. Πρέπει να έχει κάνει το καθένα τουλάχιστον 300000κμ. Τόσα έχει κάνει το ένα από τα πολλά φίλου χοντρέμπορου, από το 2003.
Δεν έχουν ανοιχτεί μηχανές καθόλου?.«και το κερασάκι στην τούρτα.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΛΑΔΙΕΡΑ »
Και καλά έκανες και έβαλες το ανθρωπάκι, που τρελαμένα απορεί…..
Διότι τόσοι που έχουν παραθέσει το αντίθετο?.
Τόσα κατεβάσματα κειμένων από το διαδίκτυο?.
Η προτροπή των κατασκευαστών των κιτ, έστω για ορισμένα αυτοκίνητα, δεν σου λέει τίποτα?.
Διαβάζω την γνώμη όλων, καθώς και την δική σου από την θέση του οδηγού και μόνον…… Μα θα σε ρωτούσα, μια έξτρα λίπανση, με τους κανόνες και της ρυθμίσεις που πρέπει να γίνονται, και με ευτελές κόστος, δεν κάνει καλό?. Σίγουρα κάποιοι κερδίζουν, άνευ αντικειμένου?.Και τελευταίο. Λόγο δίκης σου επαγγελματικής ενασχόλησης. Πόση είναι η τιμή, έστω λιανικής μετά φόρου, του βουτανίου, και πόσο του προπανίου, χωρίς μεταφορικά.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Τά μέταλα στά νεότερα αυτοκίνητα ,αντιθέτως απ'ότι ίσως είναι διαδεδομένο(τά παλαιά αυτοκίνητα ήτανε ''σκυλιά''κλπ,κλπ) καί καλίτερα μέταλα έχουνε ΠΑΝΤΟΥ, από αντισκωριακή προστασία μέχρι τά ειδικά κράματα τών κίνητών καί ακινήτων μερών τής μηχανής.Αυτά καί ή απείρως βελτιωμένη στοιχειομετρική αναλογία καυσίμου μίγματος αποτελύν τήν βασική αιτία χρόνου(χιλιόμετρα) διάρκειας ζωής τών λιπαντικών καί κατ'επέκταση τής μηχανής ,είναι οί βασικοί λόγοι πού οί κινητήρες κάνουν σέ σχέση μέ τούς παλαιότερης τεχνολογίας πολύ περισότερα χιλιόμετρα ζωής.
Ας αφήσουμε κυρίως εμείς οί παλαιότεροι νοσταλγοί τής νιότης μας τά χωρίς επιχειρήματα σχόλια ''τά παλιά αυτοκίνητα ήταν....''Τίποτε δέν ήταν τεχνολογικά εμπρός στά νέα αλλά είχαν κάτι.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ. -
Ο χρήστης dathens έγραψε:
.......
1 τρόμπα βενζίνης απο κακό καύσιμο με νερό μέσαΤώρα αν η βενζίνη που δεν καταναλωνετε μένει δηλαδή στο ρεζερβουάρ χαλάει η περνει νερό γιατι σε όλα τα παραπάνω χιλιόμετρα και στους 10 μήνες αυτούς άντε να έχω βάλει 100 λίτρα βενζίνης με το ζόρι !!!
Ενοοω αν το πρόβλημα του κακού καυσίμου εχει να κάνει με κακή ποιότητα που έβαλα ή όταν αφήνουμε την βενζίνη μέσα για μεγάλο διάστημα πχ ενα -δυο μηνες βάζει υγρασία και καταστρέφεται ;Το ίδιο έπαθα και εγώ πριν από 3 μήνες!!! έμεινα από τρόμπα βενζίνης!!!
Βλέπετε είχα την συνήθεια να βάζω από την φτηνή βενζίνη (κάπου στην Πειραιώς στο ύψος της λαχαναγοράς ) και αυτή είχε μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό!!!!! μου σκούριασε όλη την αντλία και την άλλαξα!!!
από τότε βάζω μόνο σε ένα συγκεκριμένο βενζινάδικο που ξέρω ότι έχει καλή βενζίνη (Μ.Αντύπα - Ν.Ηράκλειο) και πιστεύω ότι δεν θα το ξαναπάθω....
Το ίδιο προτείνω και σε εσάς! -
«Τά 8 στά 10 πού έρχωνται πρώτη φορά μέσύμπτωμα κροταλίσματος είναι από λάθος μπουζί.
δέν είναι καθόλου υπερβολή δυστυχώς ,αλλά υπάρχουν ακόμη τεχνικοί πού ζητώντας μπουζί λένε ''πιάσε μου 4 μακρύλαιμα''.
¨Ολα τά συμερινά αυτοκίνητα έχουν ηλεκτρονική ανάφλεξη καί πέρνουν μπουζί μέ αντίσταση κάτι πού αναφέρεται επάνω τους μέ τό γράμμα R πού σημαίνει Resistor (αντίσταση), Αυτά πού ή εταιρία τά δίνει χωρίς R έχει τήν αντίσταση στήν πίπα (bmw.audi κλπ)
Εάν κάποιος βάλει μπουζί χωρίς αντίσταση ή ακόμη μέ R αλλά λάθος τιμή (πιάσε 4 μακρύλαιμα μάστορα) θά έχουμε σίγουρα κροτάλισμα.
Σωστά η εγγραφή συνάδελφε Κώστα Βατσο. Συμφωνώ απόλυτα.
Αναρτιέμαι όμως εν έτι 2011, που μέσω «δικτυωθείτε» και των επιδοτήσεων του, 12500 συνάδελφοι, πήραν κομπλέ σύστημα μηχανοργάνωσης και διαδικτυακής συνδέσεις, εάν υπάρχουν ακόμα τέτοιοι, που πιστεύουν ότι τα μπούζι είναι τρις τύποι, N9Y N11Y L87?!!!!!!.... πρέπει η να έχουν πάρει σύνταξη, η να έχουν μετοικίσει στης αγκάλες του δημιουργού μας!!!....
Μα σήμερα, οι έμποροι, κάνουν ‘κρα’ να σου δώσουν το CD με τα προϊόντα τους, και που ακριβώς μπαίνουν. Και δεν σου λέω για τα 6 on line προγράμματα που ‘φοράω’, και σίγουρα και εσύ, ανάλογα των ενασχολήσεων σου. Που πχ όταν είσαι πελάτης καλός της ΙΑΠΩΝΙΚΗΣ, και σου ‘φορέσει’ τα ψαχτήρια της, (με κωδικούς!), μπορείς πχ σε ΜΠ να βρεις κατά περίπτωση τι φοράει κάθε μοντέλο με απόλυτη ακρίβεια, για νορμάλ καταστάσεις, σε extreme καταστάσεις και για αέριο. Σίγουρα αναφέρονται στην τιμή που αγοράζεις εσύ, και στην ανωτάτη προτεινόμενη λιανική μετά φόρου!!. Εύκολα γρήγορα με ακρίβεια να μην εκτίθεσαι. Το βάζεις στο καλάθι αγοράς, το παίρνουν άμεσα, και στέλνοντας τον ντελιβερη σου, είναι ήδη πακεταρισμένα στην σακούλα, και με το παραστατικό, και δεν τον ψάχνεις……. Ώσπου να τα ξεβιδώσεις έφτασαν…..
Σίγουρα δεν τα γράφω για εσένα που είσαι ‘παλιοσειρά’ όπως και εγώ, μα για να μαθαίνουν οι νεώτεροι.
Είναι ωραίο να βλέπουμε, οι νεώτεροι να εκκινούν από το κεφάλι μας και προς τα επάνω, εκεί είναι η εξέλιξη, και όχι από της σόλες μας και προς τα επάνω, που δεν θα φτάσουν ποτέ εδώ που φτάσαμε εμείς σήμερα….. 0 πρόοδος….
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Απορια που εκφραστηκε σε αλλο φορουμ σχετικο με το υγραεριο, εχει κανεις εξηγηση - ερμηνεια;
Δημοσίευση από IoannisDosis » Σάβ 10 Σεπ, 2011 16:24
Έχω παρατηρήσει ότι μετά απο αρκετή ώρα οδήγηση με lpg αρχίζει να εκπέμπεται θερμότητα απο το κάτω μέρος της καμπινας (πόδια οδηγού συνοδηγου) κάτι που δεν γίνεται με τη χρήση βενζίνης.
Είναι φυσιολογικό?
Συμβαίνει και σε άλλους αυτο?
Επισης οι αεραγωγοι βγαζουν θερμοτερο αποτι πριν τον αερα. -
Όχι, σ'εμένα δε συμβαίνει.
-
Ο χρήστης tgi έγραψε:
.......
1 τρόμπα βενζίνης απο κακό καύσιμο με νερό μέσαΤώρα αν η βενζίνη που δεν καταναλωνετε μένει δηλαδή στο ρεζερβουάρ χαλάει η περνει νερό γιατι σε όλα τα παραπάνω χιλιόμετρα και στους 10 μήνες αυτούς άντε να έχω βάλει 100 λίτρα βενζίνης με το ζόρι !!!
Ενοοω αν το πρόβλημα του κακού καυσίμου εχει να κάνει με κακή ποιότητα που έβαλα ή όταν αφήνουμε την βενζίνη μέσα για μεγάλο διάστημα πχ ενα -δυο μηνες βάζει υγρασία και καταστρέφεται ;Το ίδιο έπαθα και εγώ πριν από 3 μήνες!!! έμεινα από τρόμπα βενζίνης!!!
Βλέπετε είχα την συνήθεια να βάζω από την φτηνή βενζίνη (κάπου στην Πειραιώς στο ύψος της λαχαναγοράς ) και αυτή είχε μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό!!!!! μου σκούριασε όλη την αντλία και την άλλαξα!!!
από τότε βάζω μόνο σε ένα συγκεκριμένο βενζινάδικο που ξέρω ότι έχει καλή βενζίνη (Μ.Αντύπα - Ν.Ηράκλειο) και πιστεύω ότι δεν θα το ξαναπάθω....
Το ίδιο προτείνω και σε εσάς!
Δεν γίνετε ρε καλά μου παλικάρια δεν γίνετε, να αγοράζετε βενζίνα με νερό!!!!....
Πριν πέντε χρόνια περίπου, όλα τα πρατήρια υποχρεώθηκαν να βάλουν δεξαμενές σιλό. Σιλό σημαίνει ότι το κατώτερο σημείο της δεξαμενής, είναι σιλό, δηλαδή ένα κόλουρος κώνος, οπού το κατώτερο σημείο του είναι συνδεδεμένο με σωλήνα που καταλήγει επάνω. Από εκεί και σε τακτά χρονικά διαστήματα, περνά ένα ιδικό αυτοκίνητο με εξοπλισμό κατάλληλο. Αφαιρει της υγρασίες που υγροποιούντο στο καζάνι, από την εισαγωγή κατά την πώληση βενζίνας από το περιβάλλων. Ο σωλήνας απορρόφησης βενζίνας, για την πώληση προς του πελάτες, απορροφά από το καζάνι στην θέση με την μεγαλύτερη διάμετρο του κώνου. Η βενζίνα δεν ανακατεύετε με το νερό, να μην τρελαθούμε. Ο κώνος χωράει σκουπίδια και νερό + βενζίνα, τουλάχιστον 100 λίτρα!!!.... όσο ποιο πολύ νερό, τόσο ανεβαίνει η βενζίνα προς το σημείο απορρόφησης. Μα το νερό δεν φτάνει ποτέ. Έξτρα οι αντλίες έχουν φίλτρο και υγροπαγίδα.Το νερό στα ρεζερβουάρ μαζεύετε, όταν λόγο καρμιριάς η ανέχειας, μόνιμα σχεδόν, έχει μέσα 5 λίτρα βενζίνα!!!.... τότε η υγρασία του περιβάλλοντος, περνά μέσα από την εξαέρωση της δεξαμενής, και με την κίνηση υγροποιείτε και πηγαίνει στο κατώτερο σημείο ‘λεκανάκι’ του ρεζερβουάρ. Μόνον αρχικό ρετάρισμα μπορεί να προκαλέσει.
Εσείς ‘θάβετε’ της αντλίες βενζίνας, όταν της αφήνετε στο αέρα, με ελάχιστα λίτρα. Και όταν ο εγκαταστάτης δεν ΣΑΣ βάζει αυτόματο of στο on, αυτόματο αρνητικό, και οι αντλίες εξακολουθούν να δουλεύουν άνευ αντικειμένου. Δεν τον γράφει ο ΦΕΚ, ΦΕΕΕΕΤΑΑΑΑ.
Στης παλιές προβλήτες στην θάλασσα η της λίμνες ποια σίδερα λιώνουν?. Αυτά που βρίσκονται στον αέρα!. Οξείδωση απουσία αέρα δεν είναι εφικτή. Τα στειλιάρια που είναι μέσα στο υγρό, εμβαπτισμένα, δεν παθαίνουν σχεδόν τίποτα.
Για την ιστορία, μην φάτε ποτέ μύδια στρείδια και λοιπά @ρχιδι@ που είναι κολλημένα στα σίδερα αυτά, γιατί θα αρπάξετε βαριά μέταλλα και τοξίνες, που θα σας ξαποστείλουν…. Of topic!!!....
Νομίζω ότι με όση γλαφυρότητα διαθέτω, σας έδωσα να καταλάβετε το πρόβλημα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Και πώς να συμβεί σε εσένα όταν η σωστή ρύθμιση που μάλλον έχεις, καίει το καύσιμο στην σωστή του θέση, στον χώρο καύσης!!!!....
Εάν του παραπονιόσουν του εγκαταστάτη ότι έχασε κάποια δύναμη από την βενζίνα, και ενέδιδε, και σου πλούταινε το μίγμα χωρίς τεχνική λογική και γνώση, τότε ένα μέρος θα καιότανε στην εξαγωγή και στην εξάτμιση, και θα ζεσταινόταν το πάτωμα.
Α. -
Παλιος ηλεκτρολογος σε ερωτηση μου ειπε 2 πραγματα:
- Μην αλλαξεις μπουζι
- Παντα βενζινη απο το 1/2 του ρεζερεβουαρ και πανω.
-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Και πώς να συμβεί σε εσένα όταν η σωστή ρύθμιση που μάλλον έχεις, καίει το καύσιμο στην σωστή του θέση, στον χώρο καύσης!!!!....
Εάν του παραπονιόσουν του εγκαταστάτη ότι έχασε κάποια δύναμη από την βενζίνα, και ενέδιδε, και σου πλούταινε το μίγμα χωρίς τεχνική λογική και γνώση, τότε ένα μέρος θα καιότανε στην εξαγωγή και στην εξάτμιση, και θα ζεσταινόταν το πάτωμα.
Α.Αρα το επισημαινουμε στον εγκαταστατη ωστε να ρυθμισει σωστα.
-
''Τίποτε δέν ήταν τεχνολογικά εμπρός στά νέα αλλά είχαν κάτι.ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ.
Σίγουρα γραμμένο από έναν άνθρωπο που έχει εκτός από της γνώσεις του και ανεπτυγμένο το συναίσθημα….
Αυτοκίνητα σχεδιασμένα από ανθρώπους για τον άνθρωπο, όχι από στοιχεία μαζεμένα από τους άλλους στον υπολογιστή, και παρουσίασης με το πάτημα ενός κουμπιού, απρόσωπα!!!...
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ, υπογραφή….. ευχαριστώ Κώστα.
Φιλικά
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Και σίγουρα έτσι είναι, μα γράψε μου ακριβώς μοντέλο και κωδικό μηχανής και έτος κατασκευής, να σου γράψω τι φοράς από ΜΠ ακριβώς. Το ρεζερβουάρ σχεδόν γεμάτο πάντοτε.
Α. -
Ο χρήστης m@evius έγραψε:
Δεν ειναι δικο μου προβλημα. Το διαβασα σε φορουμ και το θεωρησα ενδιαφερον. Τι προβληματα μπορει να δημιουργησει;
Υγραεριοκίνηση!