-
Ο χρήστης alexeft έγραψε:
Ωραία τα λες. Εφόσον είναι έτσι, γιατί να μην ανεβεί η τιμή κι άλλο...δε θα χαλαστεί και κανένας...
Στην αγορα ετσι ειναι τα πραγματα,οταν κατι εχει ζητηση,η τιμη του αυξανεται.Simple as that...Στο αν θα χαλαστει καποιος θα σου απαντησω οτι δεν ειναι στο χερι μας η οποια αυξηση,συνεπως χαλαστω δε χαλαστω,αν αποφασισαν να αυξησουν την τιμη του υγραεριου θα την αυξησουν και σιγα το πραγμα αν αντι για 85 λεπτα παει 90.Στο κατω κατω ηδη στη λαρισα που βαζουμε εμεις λογω μονοπωλειου βαζουμε με 80-83 λεπτα ενω οπως ειπωθηκε εδω,στα γιαννενα υπαρχει πρατηριο που το χει 75 λεπτα.Να τα βαψω μαυρα?οχι βεβαια και το 1 ευρω/λιτρο που λεει ο λογος παλι ειναι καλυτερο απο το 1.65 της βενζινης
Λυπάμαι αλλά διαφωνώ κάθετα μαζί σου.
Αν ήσουν μισθοσυντήρητος και αναγκασμένος να κάνεις πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα, δε θα έλεγες αυτά τα πράγματα.
Ιδέα, αφού σου περισσεύουν, γιατί δεν πας να τα δώσεις κατ'ευθείαν;
δεν βρίσκω κάτι παράλογο σε αυτά που λέει ο σωκράτης...
ίσα ίσα...
σωκράτη κατά μ.ο. πόσο παραπάνω κατανάλωση έχει με lpg? -
Εγώ αφού έκατσα μόνος μου και το διόρθωσα το σύστημα μου δεν έχω από τότε κανένα πρόβλημα. Δουλεύει ρολόι
Πρώτος
Κι εγώ το ίδιο κάνω.
Για Έλατε εδώ φίλοι μου!!!.....
Τι ακριβός φτιάξατε που δεν σας έφτιαξαν οι συνάδελφοι?. Που το μάθατε να τα φτιάχνετε?.
Ερατώ με μόνον καλή προαίρεση, όπως και δεν θα ήθελα το όνομα του συναδέλφου, τουλάχιστον από την ενότητα.
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Ωραία τα λες. Εφόσον είναι έτσι, γιατί να μην ανεβεί η τιμή κι άλλο...δε θα χαλαστεί και κανένας...
Στην αγορα ετσι ειναι τα πραγματα,οταν κατι εχει ζητηση,η τιμη του αυξανεται.Simple as that...Στο αν θα χαλαστει καποιος θα σου απαντησω οτι δεν ειναι στο χερι μας η οποια αυξηση,συνεπως χαλαστω δε χαλαστω,αν αποφασισαν να αυξησουν την τιμη του υγραεριου θα την αυξησουν και σιγα το πραγμα αν αντι για 85 λεπτα παει 90.Στο κατω κατω ηδη στη λαρισα που βαζουμε εμεις λογω μονοπωλειου βαζουμε με 80-83 λεπτα ενω οπως ειπωθηκε εδω,στα γιαννενα υπαρχει πρατηριο που το χει 75 λεπτα.Να τα βαψω μαυρα?οχι βεβαια και το 1 ευρω/λιτρο που λεει ο λογος παλι ειναι καλυτερο απο το 1.65 της βενζινης
Μήπως είσαι πρατηριούχος υγραερίου;
Οι απόψεις σου σεβαστές μεν, αλλά δεν απηχούν με τίποτα το γενικότερο αίσθημα που έχουμε όλοι όσοι έχουμε παρακολουθήσει εδώ και 18 μήνες την πορεία της τιμής του υγραερίου... -
Eχει ειπωθει πιο παλια (icom νομιζω και αναφερομαι στο συστημα του matheos)) και ειχε καταλαβει αρκετο μερος συζητησης αλλα επειδη κατεληξε σε καποια αντιδικια με το συνεργειο του Μπιρμπου ελπιζω να μην ανακινηθει το θεμα, οχι τιποτα αλλο αλλα για να μην αρχισουν οι απειλες για αγωγες κλπ.
Σημασια εχει οτι ο Matheos τωρα τα εχει φτειαξει (αν θυμαμαι ηταν και 2) και λειτουργουν καλα. Σχεδον ποτε δεν φταιει το συστημα, εκτος και αν ψωνισεις απο το καλαθι, αλλα η εγκατασταση και ενιοτε ενα προβληματικο ανταλλακτικο.
Συμβαινει και απο εγκαταστατες με εμπειρια που εχουν προσωπικο, κατι καποια φορα να μην παει καλα οχι λογω της επιχειρησης αλλα λογω της συγκεκριμενης τοποθετησης.
Γι'αυτο ειναι καλυτερα να προτιμας εγκαταστατη που και καλος πρεπει να ειναι αλλα κυριως να κανει και την εγκατασταση ο ιδιος ωστε να ξερεις που να ψαξεις αμεσα λυση για το οποιο προβλημα προκυψει.Οσο για την τιμη του υγραεριου, καλο ειναι να μην σκεφτομαστε την πιθανοτητα να ανεβει και αλλο η τιμη του γιατι ετσι προετοιμαζουμε το μυαλο μας να δεχθει την οποια νεα κατασταση και αυτο το ξερει πολυ καλα ο μηχανισμος εμπορειας και τα παπαγαλακια του που δουλευουν με το σκοπο να υπαρχει παντα στο μυαλο μας η οποια πιθανολογουμενη αυξηση, που συνηθως ειναι και χωρις λογο η αιτια παρα μονο για κερδοσκοπια, ωστε να μην αντιδρουμε οταν επιβαλλεται.
Ακομα και η συζητηση προς οφελος τους ειναι καθως ετσι προετοιμαζουν καταλληλα το αναλογο κλιμα.
Μην τους δινουμε λοιπον βαση και να κοιταμε να διαμαρτυρομαστε οπου υπαρχει αγραεριο πανω απο 82-83 λεπτα γιατι η τιμη του μαζι με φορους/ποσοστο κερδους δεν πρεπει με τις παρουσες τιμες Μεσογειου που αγοραζεται χονδρικα, να υπερβαινει σε καμμια περιπτωση αυτη τη τιμη εχοντας μαλιστα και σεβαστο κερδος για τον πρατηριουχο.
Αυτο που εχω πει ειναι οτι επειδη η καταναλωση αμολυβδης εχει πεσει πανω απο 20% οι πρατηριουχοι που εχουν και υγραεριο προσπαθουν ανεβαζοντας τη τιμη του να καλυψουν τη χασουρα που εχουν απο την αμολυβδη.
Ετσι απλα και χωρις κανενα αλλο λογο. -
Και πάλι θα διαφωνήσω μαζί σας και λέω να γκρινιάξω για το 30% αύξησης που πήρε τον τελευταίο 1,5 χρόνο, από 0,63 σε 0,83.
Να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.Δεν δικαιολογείται με τίποτα.
-
Ο χρήστης dti έγραψε:
Μήπως είσαι πρατηριούχος υγραερίου;
Οι απόψεις σου σεβαστές μεν, αλλά δεν απηχούν με τίποτα το γενικότερο αίσθημα που έχουμε όλοι όσοι έχουμε παρακολουθήσει εδώ και 18 μήνες την πορεία της τιμής του υγραερίου...Τι να πω,κακως ξαναμπηκα να γραψω την εμπειρια μου εδω μεσα.Τι πρατηριουχος να ειμαι φιλε μου,καμια σχεση..Ωραια,επειδη κ εγω την παρακολουθω οταν σ ενα προιον εχουμε εκτιναξη της ζητησης,δεν ειναι ΚΑΘΟΛΟΥ παραλογο να χουμε και εκτιναξη της τιμης του,εστω και λογω φορολογιας.Οχι μονο στην Ελλαδα που ολο μας φταιει,αλλα σε ολες τις χωρες του κοσμου.Τωρα αμα αυτο μας συμφερει ή οχι εγω δε το εξεταζω,εγω εξεταζω την τσεπη μου και δε με πειραζει αν αντι να γλιτωσω 30 ευρω,γλιτωσω 27.Θεωρω λαθος οταν ενα συστημα σου εξοικονομει καποια χρηματα,να γκρινιαζεις για πραγματα που δεν ειναι στο χερι σου,αλλα ειναι νομοι της αγορας
red monster,επειδη βαλαμε ψιλοακριβο συστημα που θεωρητικα και πρακτικα δε καει πολυ παραπανω,απο 11-12 λιτρα που καιγαμε με βενζινη,αντε τωρα να καει 13 και παλι δυσκολα.τα ιδια καιει πανω κατω
Αlexeft δικιολογειται και απαντησα γιατι στον dti '''ως πρατηριουχος'''
-
«……..και η κρίση σε μερικούς μήνες θα τελειώσει. Όσοι το πιστεύουν αυτό .... σίγουρα ακόμη τα τρώνε ή τρώνε χόρτο.»
Εύστοχο και ακριβές, δυστυχώς…..
«Η ίδια εταιρία το προμηθεύει έτοιμο στα πρατήριά της με τα βυτία της.»
Φίλε μου, τρέχα στην πηγή σου, να μάθεις τι στοχεύουν με το εν λόγο πρόσθετο. Το άκουσα στης αρχές του καλοκαιριού από συνάδελφο, και ψαχνόμαστε μα συναντάμε ‘μουγκά’.
Σε ποια πρατήρια πουλιέται? (φίρμα)
Το κοντινότερο στα σύνορα που είναι ακριβώς?.
Antonis-team. -
Τι είδους πρόσθετο είναι αυτό; Τι κάνει;
Εννοώ, δεν ξέρουμε τι είναι, ξέρουμε τι κάνει και υπάρχει ενδιαφέρον;
-
Παιδια τι γνωμη εχετε για αυτα εδω τα μπουζι? Τα εχει δοκιμασει κανεις?
-
Από τη φωτογραφία, μοιάζουν πολύ με τα Denso ιριδίου που χρησιμοποιώ. Πολύ καλά. Με το υγραέριο όμως, χρειάζονται προσοχή τα διάκενα. Ξεκινάς με μικρότερο από το προτεινόμενο και κατά διαστήματα ελέγχεις και ξαναρυθμίζεις.
-
Ο χρήστης Camp3oN έγραψε:
Παιδια τι γνωμη εχετε για αυτα εδω τα μπουζι? Τα εχει δοκιμασει κανεις?Τι έχουν τα κοινά κανονικά μπουζί και σε τρώει η τσέπη σου να τα αλλάξεις ;
-
Τα αγορασα απο καπου 70 ε και τωρα μιας και ειναι ο καιρος να παω για service θα παω να τα βαλω.Ο τυπος απο οπου τα πηραμε μας ειπε οτι ειναι για 60.000 χλμ.Ελπιζω βεβαια αυτην τη φορα να τα βαλει σωστα στο service γιατι την τελευταια φορα το πρωτο απο τα δεξια δεν ελεγε να βγει με τιποτα και πολυ φοβαμαι οτι το βιδωσε στραβα
-
μια ακομα ερωτηση ,στο ραβ (150αλογα)επειδη ειναι στο οριο για μεγαλυτερο πνευμονα μου προτειναν να βαλω τον μεγαλο (κοστος 150ευρω)για μεγαλυτερη αξιοπιστια
Ποιο το οφελος ,μηπως ανεβαζει μεγαλυτερες θερμοκρασιες? -
Από τη φωτογραφία, μοιάζουν πολύ με τα Denso ιριδίου που χρησιμοποιώ. Πολύ καλά. Με το υγραέριο όμως, χρειάζονται προσοχή τα διάκενα. Ξεκινάς με μικρότερο από το προτεινόμενο και κατά διαστήματα ελέγχεις και ξαναρυθμίζεις.Μη ρυθμίζεις διάκενο σε ιριδίου - σπάει η ακίδα.
Ο σπινθήρας περνάει πολύ πιο εύκολα στα ιριδίου από τα απλά μπουζί. Έτσι το σύστημα ανάφλεξης του αυτοκινήτου επαρκεί για να δώσει σπινθήρα με μπουζί ιριδίου και υγραέριο. Στα απλά μπουζί μπορεί να χρειάζεται να μειώσεις το διάκενο για να μη ζορίζεται το σύστημα ανάφλεξης με το υγραέριο.
-
«και αυτο το ξερει πολυ καλα ο μηχανισμος εμπορειας και τα παπαγαλακια του που δουλευουν με το σκοπο να υπαρχει παντα στο μυαλο μας η οποια πιθανολογουμενη αυξηση, που συνηθως ειναι και χωρις λογο η αιτια παρα μονο για κερδοσκοπια, ωστε να μην αντιδρουμε οταν επιβαλλεται.»
Πολύ σωστά φιλέ Παντελή, μα είναι δύσκολο έως αδύνατο να τιθασεύσεις την σκέψη και την γραφίδα του θύματος, που λίγο πολύ όλοι μας είμαστε.
Πολλές φορές αλλάζω η τροποποιώ κάτι που έγραψα. Ούτε ‘κουβαρίστρα’ είμαι, ούτε ‘μπουρδολογούσα’ σε κάποια πονταρίσματα μου.
Σίγουρα δεν είμαι ‘κολλημένος’, έχω κάνει και λάθη, όπου και ζητάω συγγνώμη.
Στης πεντακόσιες σελίδες της ενότητας, εκτός τα άπυρα τεχνικά θέματα που διάβασα, που μπορούν να δώσουν πτυχίο θεωρητικού στο αντικείμενο, μελέτησα και χαρακτήρες.Το κιτ αεριού, το βάλαμε γιατί πλουτίσαμε?. Σίγουρα όχι!.
Το βάλαμε διότι το μέλλον διαγράφετε ευοίωνο?. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας…..Το βάλαμε για να αποκτήσουμε γκάζια?, αυτό και εάν είναι ανέκδοτο…..
Το βάλαμε γιατί στο ελληνικό μυαλό, η ένια της λέξεις περιστολή δαπανών στην κρίση, δεν αποφασίζετε παρά μόνο εάν αισθανθούμε δάχτυλο.
Διάβασα εδώ μέσα, ότι «κάνω τα ιδία χιλιόμετρα για της βόλτες μου με λιγότερα χρήματα». Νε βαλε το κιτ, αλλά περιόρισε και τα χιλιόμετρα σου δραματικά. Έτσι και μόνον θα φτάσουν τα πετσοκομμένα χρήματα που παίρνεις. Μένεις στην Αθήνα, και δουλεύεις στην Θήβα?, με το τρένο και κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
Έγραψα και είναι υπό αίρεση πλέον, ότι πρέπει να κάνουμε μποϊκοτάζ στα πρατήρια αεριού, βάζοντας βενζίνα. Λάθος μου!!!.... στην ιδία τσέπη θα μπουν όποια και επιλογή να κάνουμε!!!..... δραματική περικοπή στα χιλιόμετρα. Δεν είναι διασκέδαση να οδηγείς στης εθνικές οδούς…..
Τα νησάκια γύρο από τον Πειραιά το σαββατοκύριακο, βουλιάζουν από αυτοκίνητα, που εκεί δεν κάνουν ούτε 10 χιλιόμετρα!.
Ναι ο επαγγελματίας μεταφορέας. Ναι το ταξί. Ναι ο λαϊκαντζής. Ναι ο δικαστικός επιμελητής. Ναι ο τοπογράφος, και τόσα άλλα επαγγέλματα που έχουν εργαλεία δουλειάς, μα όχι για ψήλου πήδημα.
Περιστολή κυρίες και κύριοι, παντού. Να ελαφρύνουν τα σκουπίδια μας!!!...... να φτάνουν τα χρήματα μας, να ξεχρεώσουμε της κάρτες μας.
Και προ πάντων να απαλλαγούμε από κακές συνήθειες.
Α. -
Α.
-
Έχω ρυθμίσει πολλές φορές το διάκενο και δεν έχω σπάσει ακίδα μέχρι τώρα.
Εννοείται ότι το κάνω πολύ προσεκτικά. -
«και αυτο το ξερει πολυ καλα ο μηχανισμος εμπορειας και τα παπαγαλακια του που δουλευουν με το σκοπο να υπαρχει παντα στο μυαλο μας η οποια πιθανολογουμενη αυξηση, που συνηθως ειναι και χωρις λογο η αιτια παρα μονο για κερδοσκοπια, ωστε να μην αντιδρουμε οταν επιβαλλεται.»
Πολύ σωστά φιλέ Παντελή, μα είναι δύσκολο έως αδύνατο να τιθασεύσεις την σκέψη και την γραφίδα του θύματος, που λίγο πολύ όλοι μας είμαστε.
Πολλές φορές αλλάζω η τροποποιώ κάτι που έγραψα. Ούτε ‘κουβαρίστρα’ είμαι, ούτε ‘μπουρδολογούσα’ σε κάποια πονταρίσματα μου.
Σίγουρα δεν είμαι ‘κολλημένος’, έχω κάνει και λάθη, όπου και ζητάω συγγνώμη.
Στης πεντακόσιες σελίδες της ενότητας, εκτός τα άπυρα τεχνικά θέματα που διάβασα, που μπορούν να δώσουν πτυχίο θεωρητικού στο αντικείμενο, μελέτησα και χαρακτήρες.Το κιτ αεριού, το βάλαμε γιατί πλουτίσαμε?. Σίγουρα όχι!.
Το βάλαμε διότι το μέλλον διαγράφετε ευοίωνο?. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας…..Το βάλαμε για να αποκτήσουμε γκάζια?, αυτό και εάν είναι ανέκδοτο…..
Το βάλαμε γιατί στο ελληνικό μυαλό, η ένια της λέξεις περιστολή δαπανών στην κρίση, δεν αποφασίζετε παρά μόνο εάν αισθανθούμε δάχτυλο.
Διάβασα εδώ μέσα, ότι «κάνω τα ιδία χιλιόμετρα για της βόλτες μου με λιγότερα χρήματα». Νε βαλε το κιτ, αλλά περιόρισε και τα χιλιόμετρα σου δραματικά. Έτσι και μόνον θα φτάσουν τα πετσοκομμένα χρήματα που παίρνεις. Μένεις στην Αθήνα, και δουλεύεις στην Θήβα?, με το τρένο και κάρτα απεριορίστων διαδρομών.
Έγραψα και είναι υπό αίρεση πλέον, ότι πρέπει να κάνουμε μποϊκοτάζ στα πρατήρια αεριού, βάζοντας βενζίνα. Λάθος μου!!!.... στην ιδία τσέπη θα μπουν όποια και επιλογή να κάνουμε!!!..... δραματική περικοπή στα χιλιόμετρα. Δεν είναι διασκέδαση να οδηγείς στης εθνικές οδούς…..
Τα νησάκια γύρο από τον Πειραιά το σαββατοκύριακο, βουλιάζουν από αυτοκίνητα, που εκεί δεν κάνουν ούτε 10 χιλιόμετρα!.
Ναι ο επαγγελματίας μεταφορέας. Ναι το ταξί. Ναι ο λαϊκαντζής. Ναι ο δικαστικός επιμελητής. Ναι ο τοπογράφος, και τόσα άλλα επαγγέλματα που έχουν εργαλεία δουλειάς, μα όχι για ψήλου πήδημα.
Περιστολή κυρίες και κύριοι, παντού. Να ελαφρύνουν τα σκουπίδια μας!!!...... να φτάνουν τα χρήματα μας, να ξεχρεώσουμε της κάρτες μας.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«
Το κιτ αεριού, το βάλαμε γιατί πλουτίσαμε?. Σίγουρα όχι!.
Α.Απ'τα καλύτερα και πιο ουσιόδη ποσταρίσματα άσχετα αν ήταν ψιλοofftopic.
Το να δεχόμαστε αυξήσεις στο lpg χωρίς ίχνος αγωνιστικότητας ακούγεται το λιγότερο μοιρολατρικό.
Η δύναμη σε κάθε κράτος είναι ο ίδιος ο λαός** Όλοι **ως στόχο έχουν την τσέπη του λαού........ γι αυτό 'παράγουν' ότι παράγουν είτε υλικά είτε υπηρεσίες.
Πιο ευρείας κατανάλωσης είναι το lpg ή το γάλα?
Πρόπερσι μία καλοκαιρινή Πέμπτη αποφάσισε ο λαός να κάνει μποικοτάζ στην αγορά γάλακτος, οι πωλήσεις έπεσαν μόλις κατά 40% και μόνο για 1 ημέρα, αποτέλεσμα: Την επόμενη περίοδο έπεσε η τιμή γάλακτος από το 1.30 στο 1.00€ / λίτρο.
Η δυναμική μας είναι 'όλα τα λεφτά', απλά τα 30 χρόνια επιχορηγήσεων απο ΕΕ και η ελεύθερη τηλεόραση με τα σκουπίδια που προβάλει μας έχουν ευνουχίσει. Η πιο σπουδαίες λύσεις είναι και απλές: να γίνουμε αντικαταναλωτικοί και αποταμιευτικοί πολίτες με συλλογική αντίδραση......πράγματα που μισούν και αντιπαλεύουν οι 'από πάνω' -
Σήμερα πήγα στον εγκαταστάτη μου για τα μπουκώματα, μαγκώματα, μή σταθερό ρελαντί, αυξημένη κατανάλωση, θόρυβο υψηλών συχνοτήτων στις 3.000 με 4,000 στροφές,μη ορθή ένδειξη κατανάλωσης στο cruise control
Διάγνωση: Χαλασμένα πηνία σε κάποια από τα μπεκ.Συνεπάγεται αλλαγή και των 4 μπεκ
Μάλιστα είπε ότι τα υπάρχοντα είναι διαμέτρου 2,2 χιλιοστών και θα μου τα αντικαταστήσει με 2,1 ή με 2,0
Τη μικρότερη διάμετρο να την εκλάβω ως καλό ή ως κακό;(Το αυτοκίνητό μου AVENSIS 2001 1,6lt, vvti)
Θα μου τα φέρει σε 10 ημέρες οπότε ίσως μπορέσω να τον πείσω να φέρει κάτι άλλο.
ΥΓ:Μπράβο για τις γνώμες σας τις προηγούμενες ημέρες για το πρόβλημά μου, παρόλο τις ελλειπής πληροφορίες μου είχε ειπωθεί από εσάς ότι ένα από τα προβλήματα μπορεί να ήταν τα μπεκ.
Προχθές πέρασα από την TOYOTA όπου μου είπαν ότι εγκαταστάτες lpg προτείνουν σε πελάτες με TOYOTA να ανοίγουν τη διατομή στις βαλβίδες από 25 σε 30κάτι ώστε να έχουν μεγαλύτερες ανοχές.Σωστό ή λάθος;
Υγραεριοκίνηση!